Αρχική > Χωρίς κατηγορία > Πετάξτε τον απ’ τα παράθυρα!

Πετάξτε τον απ’ τα παράθυρα!

13/07/2006

Ο λόγος για τον Internet Explorer της ακατανόμαστης.

Μόλις ανακάλυψα κατά λάθος ότι, τουλάχιστον, σ’ αυτό το μπλογκάκι δείχνει άλλα αντ’ άλλων, όπως π.χ. στο προτελευταίο σημείωμα δείχνει πριν από, και μετά, τις σημειώσεις κάτι σαν:

!–[if !supportFootnotes]–>[2]<!–[endif]–.

Ενώ θα έπρεπε να δείχνει μόνον τον αριθμό. Προφανώς η «καινοτόμος» τεχνολογία της ακατανόμαστης έχει μείνει πέντε-έξι-επτά χρόνια πίσω.

Για να μην μιλήσω για τα μεγέθη των γραμματοσειρών και ένα σωρό άλλα τέτοια.

Πετάξτε τον λοιπόν από τα Παράθυρα.

Αντ’ αυτού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 1. Firefox. Η ελληνική του έκδοση είναι κάτι λιγότερο από 5 ΜΒ. Ακόμη κι firefox.gif
 2. αν έχετε αργή σύνδεση αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω. Tabs, επεκτάσεις, θέματα, ταχύτητα, ασφάλεια, λειτουργικότητα… Ο browser της ακατανόμαστης μοιάζει με… αραμπά μπροστά του.

 3. Opera. Ένας εξαιρετικός επίσης browser που βρίσκεται ήδη στην έκδοση 9.0. opera.gifΌ,τι πιο προηγμένο τεχνολογικά. Με ίδια και καλύτερα χαρακτηριστικά από τον Firefox. Μόνο πρόβλημα τα ελληνικά, που υποθέτω ότι είναι ζήτημα ημερών ο σχετικός language file. Η μεγαλύτερη καινοτομία του; Κάποια μικρά προγραμματάκια τα Widgets, με τα οποία μπορείτε να κάνετε ουκ ολίγα. Από το να παίζετε pacman μέχρι sudoku μέχρι… μέχρι…

Και μια και το ‘φερε ο λόγος. Κάτι σαν τα widgets, αλλά προς το πολύ χειρότερο, πλασάρει τελευταία και το Google Desktop. Το οποίο ξεκίνησε ως ένα οργανωτήρι ευρετηρίου των αρχείων του υπολογιστή αλλά είναι, επιεικώς για τα μπάζα.

Τι σημαίνει οργανωτήρι ευρετηρίου αρχείων;

Ψάχνετε ένα αρχείο [κείμενο, ιστοσελίδα, φωτό, e-mail κ.ο.κ.] που περιέχει,στον τίτλο του ή στα όσα περιέχει τις λέξεις, για παράδειγμα, «Θεαμαπάτες» και «Δικτυώματα». Τσούκου-τσούκου με το search των παράθυρων, τσούκου-τσούκου. Όχι αραμπάς, μπουσούλημα. Κι αν θελήσετε να ψάξετε ξανά τις λέξεις «Θέαμα» και «Δίκτυο», δώσ’ του πάλι με το μπουσούλημα.

Οπότε τι κάνετε;

copernic.gif

Κατεβάζετε το Copernic Desktop Search. Βρίσκεται στην έκδοση 1.7 [η 2.0 είναι σχεδόν έτοιμη – prerelease] και αναλαμβάνει να φτιάξει ένα ευρετήριο όλων των λέξεων που απαντώνται στα αρχεία του υπολογιστή σας. [Μπορεί να πάρει ατέλειωτες ώρες ή και ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό των αρχείων σας. Αλλά δεν επιβραδύνει καθόλου τον υπολογιστή, αφού δουλεύει όταν δεν τον χρησιμοποιείτε.] Στη συνέχεια, μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου έχετε τα αποτελέσματα όποιας έρευνας σας κατέβει στο κεφάλι τσουπ! στην οθόνη σας. Ένα μικρό αριστούργημα. Οργανώνει: Files, music, images, videos, emails, contacts, favorites, bookmarks… ό,τι φαντασθείτε.

Συμπερασματικά:

 • Χωρίς υπολογιστή μπορώ να ζήσω.
 • Με υπολογιστή και τον Internet Explorer – δεν πέφτω καλύτερα απ’ το παράθυρο…
 • Με υπολογιστή χωρίς τον Κοπέρνικο, ούτε στιγμή!

ΥΓ. Κάντε τη ζωή σας εύκολη. Κι αν μπορείτε να κάνετε, με προτάσεις, καλύτερη και τη δική μας, εδώ είμαστε!

Advertisements
Κατηγορίες:Χωρίς κατηγορία Ετικέτες:
 1. Anonymous
  22/09/2006 στο 11:07

  Όταν έρθει η στιγμή να ξαναδοκιμάσεις το Linux διάβασε τον οδηγό μετάβασης της IBM που θα βρείς στο http://www.redbooks.ibm.com/redpieces/pdfs/sg246380.pdf

 2. 23/09/2006 στο 09:49

  Ευχαριστώ. Επειδή κυκλοφορούν διάφορες εκδόσεις του linux, τι προτείνεις για έναν πρωτάρη;

 3. Ανώνυμος
  01/10/2006 στο 20:01

  Το ubuntu αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό, είναι απλό και το χρησιμοποιούν πολλοί πρωτάρηδες (και εγώ σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγομαι). http://www.ubuntu.com/
  Χρησιμοποιεί το GNOME desktop. Αν θέλεις το KDE μπορείς να το εγκαταστήσεις αργότερα. Με το GNOME μπορείς να κάνεις μια καλή εισαγωγή στο νέο περιβάλλον γιατί είναι σχετικά πιό απλό και κάπως πιο οικείο στους χρήστες των ms windows, αν και αυτό εξαρτάται από τον εκάστοτε χρήστη. Και με το openoffice.org θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου αφού διαθέτει και μια αποδεκτή συμβατότητα με το ms office. περιλαμβάνει ότι χρειάζεται για τυπικές εργασίες (εφαρμογές γραφείου, περιήγηση στο διαδίκτυο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, επεξεργασία εικόνας, πολυμέσα κλπ). Το καλό με αυτή τη διανομή είναι οτι όλο και περισσότερες εφαρμογές προσφέρονται έτοιμες για εγκατάσταση και έτσι δεν χρειάζεται να μπλέξεις με μεταγλώττηση πηγαίου κώδικα…

 4. Ανώνυμος
  01/10/2006 στο 20:14

  Διάβασε και τον οδηγό του Πώλ Σταματίου.

  http://paulstamatiou.com/2005/10/24/how-to-ubuntu-linux-for-novices/

 5. 01/10/2006 στο 21:29

  Ευχαριστώ!

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: