Αρχική > Αφασιαλάνδη > Χτες απεργούσα σήμερα… ημιαργώ

Χτες απεργούσα σήμερα… ημιαργώ

14/12/2006

Αν και [μεταξύ μας, ε;] την έσπασα την απεργία χτες το βραδάκι. Ήμουνα εδώ δίπλα, στο άλλο μπλογκ μου, και απαντούσα σε διάφορα ερωτήματα φίλων σχετικά με τα… εσώτερα του blogging στο WordPress.

Το ίδιο έκανα και σήμερα το πρωί. Μετά άρχισα τις άσκοπες περιπλανήσεις, γυρεύοντας το διαδικτυακό El Dorado. Ξεραΐλα. Και για να πω και την πάσα αλήθεια [μεταξύ μας, ε;] βαριέμαι όλη αυτή την ατέλειωτη σοβαροφάνεια στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Τες πα. Αλέ ρετούρ. Θκό μ’ πρόβλημα.

Και μετά πέφτω πάνω στην είδηση της ημέρας. Και κόντεψα να πέσω κάτω: «Τα τρία εκατομμύρια προσεγγίζει ο ελληνικός ιντερνετικός πληθυσμός«. Τα Νέα είναι πιο συντηρητικά [αφαίρεσαν εκείνους που επισκέπτονται ελληνικούς ιστότοπους από το εξωτερικό] στο πρωτοσέλιδό τους: «Στο Ίντερνετ 2.500.000 Έλληνες!«

Το θαυμαστικό το προσέξατε;

«Οι Έλληνες χρήστες του Internet μετρήθηκαν σχεδόν… ένας προς έναν», λέει, και ο αριθμός τους σχεδόν διπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία. Wow! Ουάου! Και γουάου μπέιμπυ!

Και πώς μετρήσανε τους χρήστες έναν προς έναν; Μέτρησαν τους unique visitors των πιο δημοφιλών ελληνικών ιστότοπων τον περασμένο Νοέμβριο.

Τι σημαίνει unique visitors; Τίποτα απολύτως.

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος εξ υμών [ήγουν «μοναδικός επισκέπτης»] επισκέπτεται αυτό το μπλογκ τρεις διαφορετικές στιγμές στη διάρκεια της ημέρας. Πόσοι unique visitors καταγράφονται; Σωστά μαντέψατε: Τρεις. [Βέβαια, εδώ παίζουν και κάποιο ρόλο τα cookies, αλλά ελάχιστο. Το sitemeter που χρησιμοποιώ θεωρεί ως unique visitor κάποιον που κάνει ανανέωση της σελίδας που βλέπει μετά από 30 λεπτά. Προφανώς το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα θα μελετάει κι άλλα πραγματάκια, η ουσία όμως παραμένει ίδια.]

Ας υποθέσουμε ξανά ότι κάποιος εξ υμών [ήγουν «μοναδικός επισκέπτης»] επισκεπτόταν αυτό το μπλογκ κάθε μέρα του Νοεμβρίου. Πόσοι unique visitors θα είχαν καταγραφεί; Σωστά μαντέψατε και πάλι..

Προς τι λοιπόν οι διθύραμβοι περί e-κρήξεων;

Άντε οι Έλληνες -συστηματικοί- χρήστες του διαδικτύου να είναι κάνα εκατομμυριάκι.

Γιατί και το γράφημα που έχουν Τα Νέα προκαλεί ερωτηματικά: δηλαδή το 79% των Ελλήνων χρηστών χρησιμοποιεί «συχνά» το διαδίκτυο για «Ενημέρωση – Επικαιρότητα»; Δεν ξέρω τα σχετικά στοιχεία, αλλά ακόμα και στις Σκανδιναβικές χώρες, όπου η διείσδυση του Ίντερνετ προσεγγίζει το 100% του πληθυσμού, αμφιβάλλω αν σημειώνονται τέτοια ποσοστά όσον αφορά την «Ενημέρωση – Επικαιρότητα». Και μην μου πει κανένας ότι στη Σκανδιναβία ενημερώνονται κυρίως από τις εφημερίδες. Διότι θα του πω ότι στην Ελλάδα όπου κανείς δεν διάβαζε και δεν διαβάζει εφημερίδες, σήμερα όλοι μπαίνουν στο Ίντερνετ για να ενημερωθούν;

Αμ και το άλλο; Το 41,4 χρησιμοποιεί υπηρεσίες e-banking; Στο Ελλάντα συμβαίνουν όλα τούτα;

Τι έγινε ρε παιδιά; Ξαφνικά είναι trendy στη χώρα μας το να δηλώνει κανείς «βαρύς κι ασήκωτος» χρήστης του Ίντερνετ;

Και μεις είμαστε μοδάτοι και δεν το ξέρουμε;

Advertisements
Κατηγορίες:Αφασιαλάνδη Ετικέτες:
 1. Ανδρεας
  14/12/2006 στο 15:47

  Οντως μπάζουν πολύ αυτες οι μετρήσεις. Μου θυμίζουν την άλλη μέτρηση που εβγαζε περισσότερα κινητά από έλληνες (μέχρι να τη διορθώσουν δηλαδη που τελικά εβγαλε ενα νούμερο κοντά στο 80-90%).

  Τον Οτε πουλάμε, για την ευρυζωνικότητα τον βρίζουμε (οχι μόνο αυτόν βέβαια), οπότε ας βγούμε και λίγο χαρούμενοι, δεν πειράζει.

 2. Ανώνυμος
  14/12/2006 στο 18:37

  Ο ελάχιστος πραγματικός αριθμός συνδέσεων στο διαδίκτυο μπορεί να βρεθεί εύκολα αν προσθέσουμε τις ενεργές συνδέσεις των παροχέων. Αυτό γιατί δεν δημοσιεύεται;

  Ο τρόπος μετρήσεων σηκώνει πολύ κουβέντα. Χωρίς μόνιμα μπισκοτάκια δουλειά δεν γίνεται αλλά ένα σημαντικό μερίδιο περιηγητών τα κόβει για ευνόητους λόγους. Σίγουρα γίνεται χρήση της ip αλλά αυτό δεν είναι αξιόπιστο: από μια εταιρεία πχ που παρουσιάζει μια ip προς τον έξω κόσμο μπορούν να σερφάρουν περισσότεροι του ενός, οι οποίοι πιθανώς να επισκέπτονται τις ίδιες ιστοσελίδες και από το σπίτι τους. Για να κριθούν τα αποτελέσματα της έρευνας και κάθε έρευνας είναι απαραίτητη η δημοσιοποίηση της μεθόδου, αλλιώς είναι φούμαρα…

  Αλλά και να είναι πραγματικοί οι αριθμοί δεν σημαίνει κάτι ουσιαστικό. Ουσιαστικό θα ήταν πχ να είχε φτιάξει το υπουργείο παιδείας κάποια εικονικά πανεπιστήμια, σεμινάρια κλπ. Θέλεις πχ να μάθεις ένα επεξεργαστή κειμένου, συνδέεσαι στην εικονική τάξη και μαθαίνεις σταδιακά το openoffice.org. Αντίστοιχα μαθαίνεις τα ms windows, το linux κοκ. Τι να τις κάνω τις συνδέσεις αν είναι να υπάρχουν μόνο για το στοίχημα, τις τσόντες και τα ρίνγκτοουνς. Από τι στιγμή που οι εταιρείες προγραμματισμού θέλουν τους προγραμματιστές τους στο γραφείο και όχι στο σπίτι, απ’ όπου μπορούν κάνουν την ίδια εργασία πολύ πιο άνετα και χωρίς την ταλαιπωρία της μετακίνησης το μύνημα δεν το πήραμε. Εκτός κι αν το internet είναι χρήσιμο μόνο σαν εφέ, για να είμαστε «Ευρωπαίοι» και εμείς βρε αδερφέ και να μη μας λένε οι ξένοι αμόρφωτους. Αφήστε τους ηλίθιους τους Σκανδιναυούς να ασχολούνται με την τηλεεργασία, σκασίλα μας! Πρέπει, άλλωστε, να φτάσουμε κάποιους στόχους που απαιτούνται για να εκταμιευθούν τα επόμενα κονδύλια για την ΚΤΠ.

 3. 14/12/2006 στο 20:12

  @ Ανδρεας

  Τα κινητά. Άλλη πονεμένη ιστορία κι αυτή. Όσο για την ευρυζωνικότητα, πέρα από τις τιμές, ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω. Κάποιος που θέλει μια στοιχειώδη και γρήγορη σύνδεση π.χ. στα 128 δεν μπορεί να την έχει με 5 ευρώ το μήνα; Γιατί θα πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει τα παλιά μεγάλα ποσά για να έχει αναβαθμισμένη στα 768, που σε τελική ανάλυση τού είναι κι άχρηστη. Και δεν νομίζω ότι ο μέσος Έλληνας χρήστης κατεβάζει όλη μέρα μουσική και ταινίες.

  @ Anonymous

  Αυτό με την πρόσθεση των ενεργών συνδέσεων είναι μια εξαιρετική ιδέα. Φαντάζομαι ότι δεν γίνεται γιατί οι πάροχοι “προστατεύουν” τα “επαγγελματικά” τους “μυστικά”, τον αριθμό των πελατών τους, δηλαδή. Και βρίσκουν και οι ειδικοί ευκαιρία να αρμέξουν κονδύλια για έρευνες κι ερευνούλες.

  Και με τα μπισκοτάκια τα αποτελέσματα δεν είναι σπουδαία. Εγώ, ας πούμε, κάνω login στο sitemeter -πράγμα που σημαίνει ότι έχω επιτρέψει τα μπισκοτάκια αλλιώς δεν γίνεται τίποτα- βλέπω ό,τι είναι να δω, αφήνω την καρτέλα στην ησυχία της και μετά από καναδυό ώρες μπορεί να θυμηθώ να ξανακοιτάξω. Ξανά login, τσουπ και νέος unique visitor. Όπου και το μπισκοτάκι ήδη υπήρχε, και το πρόγραμμα ξέρει ότι έχω ήδη κάνει login. Βέβαια, αυτό είναι προβληματάκι αυτού του προγράμματος, αλλά δεν είναι το μόνο. Άλλο παρόμοιο πρόγραμμα θεωρεί unique visitor όποιον επανέρχεται μετά από παρέλευση τουλάχιστον 30 λεπτών ή 1 ώρας μέχρι 6 ώρες [αυτό ορίζεται από τον administrator]. Κι όλα αυτά με τα μπισκοτάκια ενεργά. Τελικά οι unique visitors μου φαίνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο αυνανίζονται οι αριθμολάγνοι administrators.

  Γράφεις: “Τι να τις κάνω τις συνδέσεις αν είναι να υπάρχουν μόνο για το στοίχημα, τις τσόντες και τα ρίνγκτοουνς. Από τι στιγμή που οι εταιρείες προγραμματισμού θέλουν τους προγραμματιστές τους στο γραφείο και όχι στο σπίτι, απ’ όπου μπορούν κάνουν την ίδια εργασία…”

  Έτσι είναι. Άσε που οι τηλε-εργαζόμενοι στην Ελλάδα δεν “υφίστανται”. Όποιος δουλεύει σπίτι -σαν σκλάβος [γιατί μεταβάλλεται και στο πιο αδυσώπητο αφεντικό του εαυτού του, δίχως αργίες, διακοπές, σαββατοκύριακα, απογεύματα, βράδια]- θεωρείται ότι τα-ξύνει-ολημερίς-κι-ολονυχτίς.

  Ξέρω φοιτητές του Πολυτεχνείου [του Μετσόβιου ντε], που όταν κάποτε τους ρώτησα τι επεξεργαστές είχαν στους υπολογιστές τους με κοίταξαν με απορία λες και τους ρώτησα πόσο παίζει στο συμπαντικό στοίχημα το Θεός-Σατανάς;

  Κοινωνία της πληροφορίας; Χα! Το άλλο με τον Τοτό μήπως;

 4. Ανώνυμος
  14/12/2006 στο 23:52

  Αυτό με τα μπισκοτάκια ισχύει γιατί υπάρχουν και τα μόνιμα με χρόνο ζωής χρόνια (αν δεν σβηστούν)! Επομένως αν κάποιος εισέλθει σε κάποιο ιστοχώρο μια φορά λαμβάνει ένα αρχικά, αν ξαναμπεί τότε αυτό παραμένει ίδιο και ο διαχειριστής γνωρίζει οτι ο περιηγητής είναι ο ίδιος. Πολύ πιο αξιόπιστος τρόπος είναι με τη διεύθυνση ip, με το πρωτόκολλο ipv6 όποια συσκευή συνδέεται στο διαδίκτυο θα έχει τη δική της μόνιμη διεύθυνση ανεξάρτητα από το αν είναι υπολογιστής, PDA, αυτοκίνητο, GPS, ψυγείο, κινητό τηλ. κλπ. κάτι που σημαίνει οτι θα υπάρχει μόνιμη παρακολούθηση της κίνησης των δεδομένων με ότι αυτό συνεπάγεται.

  Όσον αφορά στις ταχύτητες, η τεχνολογία είναι η ίδια είτε η σύνδεση είναι στα 128kbps είτε στα 1024kbps και το πραγματικό κόστος του παροχέα είναι το αυτό. Στο εξωτερικό μια σύνδεση 10Mbps κοστίζει όσο εδώ το 1Mbps, ίσως και λιγότερο. Η τιμολογιακή πολιτική στην Ελλάδα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Η τεχνολογία ADSL αναπτύχθηκε για διανομή προϊόντων, πχ λογισμικού, ταινιών, μουσικής και αναγκαστικά αγοράζουμε ότι μας πουλάνε σε υλικό αφού δεν κατασκευάζουμε τίποτε δικό μας. Οι κάρτες που μπαίνουν στα DSLAM των παροχέων έχουν μια ελάχιστη διαμεταγωγή που την πληρώνεις έτσι κι αλλιώς είτε την χρησιμοποιήσεις όλη είτε ένα κλάσμα της. Για μείωση του κόστους ή περιμένεις πτώση τιμών ή αγοράζεις μαζί με άλλους μια σύνδεση και τη μοιράζονται με wifi ή με καλώδια αν είναι πχ διπλανα διαμερίσματα.

 5. εργδημεργ
  15/12/2006 στο 12:05

  Χαζομάρες! Απλως χαζομάρες.

  Θυμάμαι μια εποχη που, όποιον είχε σύνδεση, τα λαμόγια της πιάτσας τον θεωρούσαν αυτομάτως παίκτη του Χρηματιστηρίου και με πολλα λεφτα για ξόδεμα!!!

  Sob story και (αντι)παράδειγμα προς αποφυγην:

  Το 1998 (και χωρις να ξέρω τι είδους μαλακία κυκλοφορούσε στην πιάτσα) είχα κάνει το λάθος να αποκτήσω (με τηλεφωνικη συνεννόηση) σύνδεση στον ΟΤΕ μέσω μιας διαφήμισης κάποιας εταιρίας… δουλεια που έληξε σε 5 λεπτα.

  Τον επόμενο χρόνο, όταν πήγα για ανανέωση στον ΟΤΕ τον ίδιο, με σκίσανε. Ζητήσανε τα πάντα, μέχρι ΑΦΜ, μόνο τα εμβόλια που έκανα στο δημοτικο δεν ζήτησαν… και μάλιστα με βάλανε να πω το ίδιο ποίημα σε άλλα 2 γραφεία.

  Μέχρι που κατέβασα μια χριστοπαναγία φωναχτα μπροστα στον κόσμο, τους είπα «άσχετους», διότι πουλάνε ιντερνετικες συνδέσεις, τη στιγμη που δεν δικτυώσαν τα γραφεία τους τα ίδια (σα να λέμε Μαθηματικος που δεν ξέρει προπαίδεια), και ηρέμησαν.

  Αλλα μου τη φυλάγανε! Απο την επόμενη μέρα, ντριν και ντριν συνέχεια το τηλέφωνο στο σπίτι, για «προσφορες» πιστωτικων καρτων και τα ρέστα.

  Περιττο να πούμε ότι ο ΟΤΕ δεν με ξαναείδε γι’ αυτη τη δουλεια. Τελευταία φορα ήταν τότε.

  Αυτη η σημερινη κουβέντα για την πρόσβαση των νεοελλήνων στο Διαδίκτυο γίνεται απλως για να γίνεται, διότι Κύριος οίδε τι σκατα έχουν πάλι στο κεφάλι τους κάποιοι γιάπηδες. Μη δίνετε σημασία, προσπεράστε. Μη σπαταλάτε τον χρόνο σας.

  Το αν πάει ο ΔΟΛ να φάει ευρωπαϊκα χρήματα αέρα-πατέρα, δεν είναι η πρώτη φορα. (Ντεμεκ τώρα να φτιάξει ευρυζωνικη υποδομη – αν και κανένας δεν ρωτάει «για ποιον»; ) Αυτη η χώρα πλήρωσε ακριβα τα διάφορα σεμινάρια και τις διάφορες εταιρίες και μετοχες των αεριτζήδων.

  Αλλα αυτο ουδόλως μας ενδιαφέρει.

 6. ανδρεας
  15/12/2006 στο 12:33

  Μάγκες μην παρεκτρέπεστε.

  1. Τεχνικό κομματι
  Σε οτι αφορά το τεχνικο κομματι οντως ειτε ειναι αργη η συνδεση είτε γρηγορη το ίδιο κανει οπότε δεν πειράζει να έχεις την μεγαλύτερη σύνδεση. Επισης χωρις να θελω να θιξω προσωπα και καταστασεις αλλα μου θυμιζει την φοβερη ατακα «640k should be enough for everybody»-bill «οκσαποδω» gates.

  2. Οικονομικό κομμάτι
  Ακόμα καρτελ ειναι ο οτε αφου ολοι νοικιαζουν γραμμες από αυτόν. Μεχρι να φτιαχτουν ιδιωτικα δίκτυα (κάποιου μεγεθους γιατι ηδη υπάρχουν αλλα δεν ειναι πολυ μεγαλα. Επίσης κάθε εταιρία προκειμένου μα μεγιστοποιήσει την απόδοση περνάει δίκτυα στις μεγαλες πόλεις που υπάρχει πολύς πλυθυσμός. Παλι η επαρχια θα την πληρωσει δηλαδη).
  Βεβαια μολις φτιαχτουν μεγαλα δικτυα θα κανουν και καρτελ μεταξυ τους οποτε θα εχουμε? αντιστοιχα πορισματα της επιτροπης ανταγωνισμού.

  3. Πολιτικό κομμάτι
  Που τα βρηκανε τα λεφτα όλοι αυτοί? Κολλησανε τον οτε εδω και χρονια σε ακριβες χρεωσεις προκειμενου να υπαρχει περιθωριο κερδους για τις μικροτερες εταιριες.
  Δηλαδη :
  -Η γραμμη του οτε κοστιζει 2 λεπτα.
  -Ο οτε την χρεωνει 10 λεπτα (Πολιτικη απόφαση προκειμενου να κλεισουμε και τρυπες του προυπολογισμου).
  -Νασου οι εταιριες να νοικιαζουν απο τον οτε με 3 λεπτα και να σου την χρεωνουνε με 7 λεπτά.
  -Χαρούμενος εσυ τους πληρωνες.
  -Μολις οι μικροτερες εταιριες βγαλανε λεφτα τσουπ! τα δικα τους δικτυα.
  (τα ποσα ειναι φανταστικα η αναλογια ομως πανω κατω αυτη ειναι).

  Εχει πλακα ομως που ακριβως το ιδιο σεναριο παιζει με πολλά άλλα πρωην κρατικα μονοπωλια και ολοι το ξερουν και ολοι δεν το βλεπουν ταυτοχρονα.

 7. 15/12/2006 στο 12:55

  ΓΙΑ ΦΤΗΝΗ ΚΑΙ ΑΡΓΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
  120 ΕΥΡΟΥΛΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΥΝ ΤΟ ΠΑΓΙΟ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣΛ.
  http://www.eexi.gr/

 8. Ανώνυμος
  15/12/2006 στο 15:56

  @ athena

  Δεν συμφέρει καθόλου: 120€ για ΕΕΧΙ + 200€ για το DSL κύκλωμα + 60€ για modem/router + 41€ το αρχικό κόστος σύνδεσης, πάει πάρα πολύ.

 9. 15/12/2006 στο 16:02

  Απεργία [προχθές], ημιαργία [χθες], σήμερα;

  Αργία!

  😛

  Φρικηπαίδεια

 10. 15/12/2006 στο 20:24

  Αργιοσπάστης προς:

  @ Anonymous

  Τα μπισκοτάκια είναι λίγο προβληματικά, αλλά κι οι μόνιμες παρακολουθήσεις… θα είναι η χαρά των «υπερεσιών» και των διαφημιστών.

  Δηλαδή, για να καταλάβω. Όταν ας πούμε ο πάροχος «αναβαθμίζει» μια σύνδεση από 384 σε 768 ή σε 4Mb δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα σε επίπεδο εξοπλισμού; Τότε μας αρμέγουν κανονικά πουλώντας σταδιακά αέρα κοπανιστό.

  @ εργδημεργ

  Το μεγαλείο του ΟΤΕ βασίλεμα δεν έχει.

  Ναι, ναι. Παιχνιδάκια του ΔΟΛ και ποιος ξέρει ποιων άλλων. Κανένα καινούργιο πακέτο σε μαθητοσχολειοφοιτητές ή ό,τι άλλο.

  @ ανδρεας

  1. Δεν μας πειράζει καθόλου να έχουμε ό,τι πιο γρήγορο. Το πόσο χρεώνουν τον «αέρα» είναι που μας ενοχλεί.

  2. Ιδιωτικά δίκτυα θα έπρεπε να είχαν κατασκευαστεί από την αρχή – πριν υπάρξουν «εναλλακτικές» εταιρείες τηλεφωνίας. Τους χρηματοδοτήσαμε μια χαρά -μέσω ΟΤΕ- τα λες στο 3.

  Όλα τα κρατικά μονοπώλια στην Ελλάδα έχουν μετατραπεί [ή θα εξελιχθούν] ιδιωτικά καρτέλ. Πάλι ξέρουμε ποιος θα πληρώσει.

  @ ATHENA + Anonymous

  Κάπου τόσα πληρώνω για 768. Βέβαια είναι ειδική τιμή [του παρόχου για μέλη κάποιας «συντεχνίας»], αλλά νομίζω στην αγορά κυκλοφορούν ήδη πολύ φθηνότερες προσφορές.

  Η Tellas για παράδειγμα με 46,95 ευρώ τον μήνα [του ΦΠΑ συμπεριλαμβανομένου] δίνει δωρεάν απεριόριστες αστικές και υπεραστικές τηλεφωνικές κλήσεις και 4Mb σύνδεση. Χωρίς πάγια στον ΟΤΕ, μεταφέρεις τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου στην tellas και πληρώνεις κάπου 94 ευρώ το δίμηνο + τις κλήσεις σε κινητά + κλήσεις στο εξωτερικό.

  Η vivodi με 30 ευρώ τον μήνα [μεταφορά του αριθμού από τον ΟΤΕ στην ίδια] δίνει 1Mb σύνδεση και 500 λεπτά δωρεάν αστικές, υπεραστικές και κλήσεις εξωτερικού. Ήγουν 60 ευρώπουλα τον μήνα + κλήσεις προς κινητά + οτιδήποτε πάνω από τα 500 λεπτά.

  Οι χρονοχρεώσεις στα τηλέφωνα έχουν τελειώσει. Το τι έχει να γίνει με τις μεταφορές αριθμών και τις προσφορές το επόμενο εξάμηνο δεν λέγεται.

  Μήπως ο ΟΤΕ λίγα χρεώνει για το κύκλωμα DSL; 16 ευρώ το μήνα + 12 ή 15 στον πάροχο; Συν όλες τις κλήσεις; Φεύγω…

 11. Ανώνυμος
  16/12/2006 στο 00:13

  http://www.adslgr.com/features/ispsdirectory/ispindex.php?s=b7db83767525ce469c836f3e3fece9c5

  Οι προσφορές συμφέρουν μέχρι να σταθεροποιηθούν οι τιμές.

  Η γραμμή του ΟΤΕ κοστίζει 18,93 ευρώ τόσο για 256 όσο και για 768kbps. Ουσιαστικά αν κάποιος αγοράσει μια 256kbps χαρίζει εύρος στον OTE και τον παροχέα.

  Όντως πουλάνε εν μέρη αέρα κοπανιστό, αλλά οι γρήγορες συνδέσεις των πελατών απαιτούν συνεχώς αναβάθμιση στα κέντρα δεδομένων και τις συνδέσεις με το εξωτερικό. Σε αυτό τον τομέα είναι πολύ πίσω οι εταιρείες σε σχέση με το εξωτερικό. Μια «καλή» εταιρεία στην Ελλάδα διαθέτει σύνδεση με το εξωτερικό μερικών Gb τη στιγμή που πολλές της αλλοδαπής έχουν της τάξης των δεκάδων χιλιάδων Gb!!!

 12. 16/12/2006 στο 14:25

  Ευχαριστούμε για το link. Αν μη τι άλλο έχει links προς όλους τους μεγάλους πάροχους. Μπορεί κάποιος [ATHENA] να βρει τιμές για 768 στα 138 ευρώ το χρόνο [συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ].

  Εντάξει, χαρίζεις εύρος αλλά πιθανώς γλυτώνεις και κάποια ευρώπουλα.

  Σιγά-σιγά θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση [και στην Ελλάδα]. Πιθανώς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε όσα και σήμερα, αλλά θα είμαστε speedy Gonzales. Αλλά τα έχει αυτά η νέα τεχνολογία. Όσα χρήματα, για παράδειγμα, είχα δώσει πριν από 15 χρόνια για να αγοράσω το πρώτο PC τόσα περίπου χρειάζονται και σήμερα για να αγοράσεις ένα αξιοπρεπές μηχάνημα. Μόνον που το τότε και το σήμερα το χωρίζει και ένα τεράστιο τεχνολογικό χάος. Κι όλα αυτά σε πραγματικές τιμές [οι 230.000 δρχ. του τότε είναι σήμερα 675 ευρώ]. Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τον πληθωρισμό τα πράγματα είναι μάλλον πιο ευχάριστα.

  Και μια σχετική είδηση -χθεσινή: Πόλεμο τιμών έφεραν τα… Χριστούγεννα στο γρήγορο Internet

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: