CDRSEE IV

29/12/2006

Προηγούμενα σημειώματα: CDRSEE I, CDRSEE II, CDRSEE III

Richard Schifter

schiftersign.jpgΟ Ρίτσαρντ Σίφτερ [επίσημο βιογραφικό σε ιστοσελίδα του CDRSEE], πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη [CDRSEE], ο οποίος υπογράφει [φωτ.] και τον «Πρόλογο» στο πρώτο Βιβλίο Εργασίας της σειράς «Εναλλακτικό Εκπαιδευτικό Υλικό…» [Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, σελ. 7], που αποτελούν εκδόσεις του «Κέντρου», είναι Αμερικανός δικηγόρος ο οποίος επί είκοσι συναπτά έτη υπηρέτησε από διάφορες θέσεις το διπλωματικό σώμα της χώρας του [μεταξύ άλλων διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανθρωπιστικών υποθέσεων καθώς και σύμβουλος στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ].

Richard Schifter Τίποτα το μεμπτό. Αυτό, ωστόσο, που δεν αναφέρεται στο επίσημο βιογραφικό του σημείωμα είναι ότι ο Ρίτσαρντ Σίφτερ είναι στρατευμένος σιωνιστής. Όπως αναφέρει ο επίσης διπλωμάτης Paul D. Molineaux, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Washington Report for Middle East Affairs [στο οποίο αρθρογραφούν κυρίως Αμερικανοί διπλωμάτες για θέματα της Μέσης Ανατολής],

«Schifter is a committed Zionist who has occupied one influential federal government position after another—wherever U.S. policies toward Israel could be influenced.»

Οι απόψεις του Ρ. Σίφτερ φιλοξενούνται συχνά σε διάφορα εβραϊκά περιοδικά όπως στα Jewish News και The Jewish Week. Σημειωτέον ότι ο Ρ. Σίφτερ είχε διατελέσει πρόεδρος του Αμερικανο-εβραϊκού Ιδρύματος Διεθνών Σχέσεων [The American Jewish International Relations Institute] αλλά και του Εβραϊκού Ινστιτούτου για Θέματα Εθνικής Ασφαλείας [Jewish Institute for National Security Affairs (JINSA)].

[Προσθήκη: Ιδού τι λένε για τον Ρίτσαρντ Σίφτερ, δύο ακόμη συντάκτες του Washington Report for Middle East Affairs (οι υπογραμμίσεις δικές μου).

George Moses, «What Does the Human Rights Report Say About Its Author?«:

«For more than 200 years the United States has been blessed in its leadership. Capable men and women have left their personal pursuits or combined them with public needs to ensure that our republic has enjoyed leadership of the highest quality.

Every so often, however, we get someone so ill-suited for his office that we, as a country, are disgraced. Such a man is Richard Schifter, the present assistant secretary of state for human rights.

Those aware of his political background, or who have had personal dealings with Schifter, find it incomprehensible that his should be this country’s voice to discuss human rights with the outside world. A product of the most parochial and reactionary ethnic politics, Schifter is a founding president of the Jewish Institute for National Security Affairs (JINSA), a stridently anti-Arab group that lobbies for Israel’s arms industry. It seeks the export of American technology to Israel, and encourages US purchases, at taxpayer expense, of Israeli products based on that technology. In pursuit of its tightly-focused ends, it routinely libels not just extremist Arab leaders, but the leaders and citizens of all 22 Arab states

Gene Bird, «A Tale of Two Diplomats: Ambassador to Israel is Reassigned«:

«Schifter desperately wanted to become the first Jewish ambassador to Israel. He elected to push his candidacy through Samuel R. (Sandy) Berger, White House deputy national security adviser, whose reputation as a liberal Jewish advocate of the dovish Americans for Peace Now makes him an unlikely supporter for a hard-line «neo-conservative» advocate of Israeli policies like Schifter Τέλος προσθήκης]

Costa Carras

Costa CarrasΟ εφοπλιστής Κώστας Καρράς [επίσημο βιογραφικό σε ιστοσελίδα του CDRSEE] υπογράφει [φωτ.] επίσης έναν «Πρόλογο» στο πρώτο Βιβλίο Εργασίας [Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, σελ.6], ως Εισηγητής για το Κοινό Σχέδιο Ιστορίας στο Δ.Σ. του «Κέντρου». Εκ των ιδρυτικών μελών του «Κέντρου», είναι επίσης ο Έλληνας συντονιστής του Ελληνο-Τουρκικού Φόρουμ, από τα άτομα που είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία για επαφές μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών το 1985. Φέρει τον τίτλο του Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης και αρθρογραφεί για θέματα ορθοδοξίας. Είναι επίσης γνωστός «διατηρηστής» [του περιβάλλοντος], ιδρυτής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς [για τη διατήρηση του περιβάλλοντος ίσως σας ενδιαφέρει το παλαιότερο πόνημά μου, Το “πρασίνισμα” του πλανήτη: υπερεθνική ελίτ και οικολογία].

Πάντα σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό, ο Κώστας Καρράς, «υπήρξε επί 18 χρόνια μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Συναντήσεων Μπίλντερμπεργκ«. Πρόκειται προφανώς για τις ετήσιες συναντήσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και συνεχίζονται -σχεδόν ανελλιπώς- σε ετήσια βάση μέχρι σήμερα. Σ’ αυτές, και υπό την αιγίδα του ιδρυτικού μέλους της Λέσχης Αμερικανού τραπεζίτη και επιχειρηματία Ντέιβιντ Ροκφέλλερ, συναντιούνται, σε διαφορετικό μέρος κάθε χρόνο, περί τους 130 διαπρεπείς Αμερικανοί και Ευρωπαίοι «πολίτες», που συζητούν για θέματα της παγκόσμιας πολιτικής, επιχειρηματικής και οικονομικής επικαιρότητας. «Πολίτες», ήγουν «εξέχοντα γκλομπάλια» που επισήμως εκπροσωπούν μόνον τον εαυτό τους: πολιτικοί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, στελέχη υπερεθνικών οργανισμών [Παγκόσμια Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο] κ.ο.κ. [Σχετικά με το ρόλο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ διαβάστε κάποια -πρόχειρα- σχόλιά μου στο πρώτο σημείωμα αυτής της σειράς.]

Ο Κ. Καρράς ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Συναντήσεων Μπίλντερμπεργκ μέχρι το 1994 ή το 1996. Το 1998 τον «διαδέχθηκε» ο Γ. Α. Δαυίδ, που επίσης έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γιώργος Α. Δαυίδ

Ο Γιώργος Δαυίδ [επίσημο βιογραφικό σε ιστοσελίδα του CDRSEE] γεννήθηκε στην Κύπρο το 1937 και, μετά το τέλος των σπουδών του, δραστηριοποιήθηκε στις επιχειρήσεις του θείου του Αναστασίου Γ. Λεβέντη στη Νιγηρία. Το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη που ιδρύθηκε κατ’ επιταγή του τελευταίου μετά τον θάνατό του, έχει χρηματοδοτήσει τη μετάφραση και την έκδοση των τεσσάρων Βιβλίων Εργασίας του «Κέντρου» στα ελληνικά.

Από το site της Coca-Cola 3E

Ο Γιώργος Δαυίδ, που είναι μέλος του Δ.Σ. του «Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη», είναι επίσης πρόεδρος της εταιρείας Coca-Cola HBC [Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως (3E)], που είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες αναψυκτικών στην Ευρώπη [φωτ.] και σε επίπεδο θυγατρικών της Coca-Cola δεύτερη μετά την μητρική αμερικανική εταιρεία. Ο Γ. Δαυίδ είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών καθώς και του ΕΛΙΑΜΕΠ. Και όπως έχουμε ήδη δει, και αναφέρεται και στο επίσημο βιογραφικό του, είναι και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Συναντήσεων Μπίλντερμπεργκ από το 1998.

Το ΕΛΙΑΜΕΠ δεν αποτελεί παρά παράρτημα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στη χώρα μας. Από τα 13 μέλη του σημερινού Δ.Σ. τουλάχιστον οι 7 έχουν παρευρεθεί σε μία τουλάχιστον συνάντηση της Λέσχης: Λουκάς Τσούκαλης, Θάνος Βερέμης, Θεόδωρος Κουλουμπής, Αλέξης Παπαχελάς, Γιώργος Δαυίδ, Μίνως Ζομπανάκης. Αλλά αυτά τα έχουμε ξαναπεί…

Το Διοικητικό Συμβούλιο του CDRSEE

Να μην σας κουράσω άλλο με βιογραφικά στοιχεία, που είναι προσβάσιμα στο site του Κέντρου. Να αναφέρω απλώς ότι μέλη του Δ.Σ. είναι και άλλοι τρεις Έλληνες: Νίκος Ευθυμιάδης [επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη], Σπύρος Βογιατζής [στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας επί 25 έτη] και Ρήγας Τζελέπογλου [καθηγητής και πρόεδρος του International Center for Business Studies (ICBS) στη Θεσσαλονίκη].

Δωρητές, Χορηγοί και Υποστηρικτές του CDRSEE και των Βιβλίων Εργασίας

Όλος ο ανθός του κόσμου… [μεταξύ άλλων- πηγή η σχετική επίσημη ιστοσελίδα]:

 • State Department [υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ]
 • Foreign Office [υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας. Το Foreign Office «πρώτο στήριξε το Κοινό Σχέδιο Ιστορίας και προετοίμασε το έδαφος για τη δημιουργία αυτών των εγχειριδίων» [Ρίτσαρντ Σίφτερ, ό.π.]
 • Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
 • Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας
 • Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης της Ελληνικής Δημοκρατίας
 • Βασιλικό υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Νορβηγίας
 • Υπουργείο Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Υποθέσεων της Αυστρίας
 • Δήμος Θεσσαλονίκης

Επίσης [μεταξύ άλλων]:

 • Fund for an open society – Serbia [Τζωρτζ Σόρος, βλ. προηγούμενο σημείωμα]
 • The Foundation Open Society Institute Macedonia (FOSIM) [Τζωρτζ Σόρος]
 • Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο [The Greek-Turkish Business Council]
 • Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
 • The Cyprus Federation of America

Και επίσης [μεταξύ άλλων]:

 • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η Εθνική, όλως τυχαίως, πριν από μερικούς μήνες εξαγόρασε την [ζημιογόνο] τουρκική τράπεζα Finasbank «με το κολοσσιαίο και υπερτιμημένο για την πραγματική της αξία ποσό των 3 δισ. δολ.» [Γ. Ρακκάς, «Η Στρατηγική του Νεο-Οθωμανισμού… οι μπίζνες», Ρήξη, 16-12-2006]
 • Alpha Bank. Επίσης όλως τυχαίως, πρόσφατα η Alpha Bank συνήψε με τον τουρκικό «όμιλο Anadolu (ποτοποιΐα, αυτοκινητοβιομηχανία, χρηματοπιστωτικός τομέας, γραφικά και χαρτικά) συμφωνία για τη δημιουργία ενός νέου χρηματο-οικονομικού ομίλου […] Το ύψος της συναλλαγής αποτιμάται στα 384,3 εκ. €» [Ρακκάς, ό.π.]. Όλως τυχαίως επίσης, μέλος του Δ.Σ. της Alpha Bank είναι και ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, νυν αντιπρόεδρος και τέως πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Μπιλντερμπέργκερ, και εκ των ομιλητών στην εκδήλωση-παρουσίαση των Βιβλίων Εργασίας στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο.
 • ΤΙΤΑΝ [δομικά υλικά]. Μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας είναι και ο Γιώργος Δαυίδ. Ενώ μέλος του Τιμητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης της ΤΙΤΑΝ, που δραστηριοποιείται επίσης στα πλαίσια της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία, μιας ΜΚΟ που δεν φαίνεται να έχει σχέσεις με τον Τζωρτζ Σόρος και με την οποία έχουν σχέσεις ουκ ολίγοι αστέρες της ανανεωτικής αριστεράς.

Τελευταίος, αλλά όχι και έσχατος, χορηγός:

 • National Endowment for Democracy [NED]. Όου! Επειδή οι καιροί είναι πανεύκολοι για τα αντι-γκλομπάλια, όπως ελόγου μου, και ζόρικοι για τα γκλομπάλια, όπως ελόγου τους, και επειδή ουδέποτε είχα κάποια σχέση με τους προαναφερθέντες χορηγούς – χρηματοδότες – υποστηρικτές [με την εξαίρεση της Εθνικής Τράπεζας, όταν σε ηλικία 19 ετών διέκοψα -ιδία πρωτοβουλία- τη σχέση μόνιμης εργασίας -μετά την πάροδο τριών μηνών- που είχα συνάψει μαζί της], δεν θα ήθελα να προσθέσω πολλά για το NED ή το Project Democracy, όπως το αποκαλούν ενίοτε άσπονδοι φίλοι και εχθροί. Παραπέμπτω στο σχετικό λήμμα της Wikipedia, και σε σχετικό άρθρο του Thierry Meyssan.

Φευ! Τα ακροδάχτυλά μου με γαργαλούν.

Λίγες φράσεις από το βιβλίο του William Blum, The Rogue State [έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κανάκη με τον τίτλο Το Κράτος του Κακού] που τις μεταφράζω, αφού δεν έχω την ελληνική έκδοση, από εδώ [ως συνήθως οι υπογραμμίσεις, σχετικά με την προώθηση της… δημοκρατίας στα Βαλκάνια, δικές μου]:

«Ο Allen Weinstein, που συνέβαλε στη σύνταξη του νομοσχεδίου για την ίδρυση του NED τα είπε σταράτα το 1991: ‘Πολλά από αυτά που κάνουμε σήμερα, πριν από 25 χρόνια γίνονταν μυστικά από τη CIA». Στην πραγματικότητα, η CIA ξεπλένει χρήμα μέσω του NED.

… To NED χειραγώγησε με επιτυχία τις εκλογές στη Νικαράγουα το 1990 και στη Μογκολία το 1996 και συνέβαλε στην ανατροπή των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων στη Βουλγαρία το 1990 και στην Αλβανία το 1991 και το 1992″.

ΥΓ. Στερνή μου γνώση μνήμη να σ’ είχα πρώτα. Όλη αυτή η ιστορία με το CDRSEE και τις εκδόσεις του κάτι μου θύμιζε. Όταν ήδη είχα αρχίσει τη… σεντονιάδα ανακάλυψα ότι ουδέν… ανακάλυψα. Δεν πειράζει όμως. Μία επανάληψη δεν κάνει ποτέ κακό.

Το περιοδικό Άρδην, λοιπόν, είχε σχετικό αφιέρωμα στο τεύχος 58 [Μάρτιος-Απρίλιος 2006]. «Από το Ίδρυμα Φορντ στον Σόρος«. Γιώργος Καραμπελιάς: «Υπό κατοχήν Μέρος Α΄: Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Ελλάδα«. Λαμπρινή Θωμά: «CDRSEE». Νάσια Παναγούλια: «Οι χορηγοί του CDRSEE». Γ.Κ. [Γιώργος Καραμπελιάς;]: «Τι είναι το πρόγραμμα κοινής (βαλκανικής) ιστορίας«. Γιώργος Ρακκάς: «Η ‘μέθοδος’ της νεοταξικής ιστορίας». Τάσος Χατζηαναστασίου: «Τα εγχειρίδια του JHP».

Στο ίδιο τεύχος: Γιώργος Ρακκάς: «ΕΛΙΑΜΕΠ ή μήπως Ελληνικό Ίδρυμα Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής;«. Νίκος Ντάσιος: «Μη κυβερνητικές οργανώσεις και σχέδιο Ανάν». Heather Coffin: «Τζωρτζ Σόρος – Ο αυτοκρατορικός μάγος«. Κόλιν Μπρακ: «Ο κόσμος σύμφωνα με τον Σόρος«.

Βοούσε πράγματι ο τόπος. Τα γκλομπάλια… σιωπούσαν εκκωφαντικά κι εγώ νόμιζα ότι είχα ανακαλύψει την Αμερική. Δεν πειράζει. Κι εγώ τα εμπέδωσα κι εσείς τα έχετε πρόχειρα και ενημερωμένα και σε ηλεκτρονική μορφή.

Τι απομένει; Η σύνοψη. Ήγουν η «σκούπα» που λέγαμε κι εκείνα τα χρόνια στις Γενικές Συνελεύσεις. Και μια απάντηση στην ΑΤΗΕΝΑ. Πότε; Μάλλον από το Νέο Έτος. Καλή Πρωτοχρονιά και Καλή Χρονιά σε όλους! Συνεπώς…

Επόμενο σημείωμα: CDRSEE V

 1. 29/12/2006 στο 11:34

  Η προσφορά σου εξαιρετική!

  Η παράθεση αποδείξεων πολύτιμη μια και όποιος έχει επιφυλάξεις μπορεί να διαμορφώσει προσωπική άποψη.

  Μην νομίζεις ότι η «μικρή» εμβέλεια του μέσου (internet) δεν κάνει το αυτί τους να ιδρώσει…

  Οι του «Άρδην» έχουν να λένε για το πόσο αποφεύγουν να βρεθούν οι ELIAMEP-ηδες στον ίδιο χώρο μαζί τους μετά το τεύχος 58…

  Και επειδή δεν βωμολόχησα λόγω απουσίας μέχρι τώρα, δράττομαι της ευκαιρίας.

  Μας παροτρύνει και μας ζητά η Χριστίνα Κουλούρη με το εγχειρίδιο του CDRSEE (σελ. 11)που παραθέτεις:

  «Μέσω της διδασκαλίας της ιστορίας οι μαθητές θα πρέπει να αποκτήσουν την ικανότητα να αξιολογούν τις ανθρώπινες πράξεις και να διατυπώνουν ηθικές κρίσεις. Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης δεν μπορεί να εξαντλείται στην απλή διατύπωση αμφιβολιών: θα πρέπει να διαμορφώσει υπεύθυνους πολίτες με ηθικές αξίες, ικανούς να αντιστέκονται σε απόπειρες χειραγώγησής τους.»

  Πολύ ευχαρίστως!

  Να πά να γα…….!

 2. 29/12/2006 στο 13:24

  @ greg

  Τα στοιχεία είναι επισημότατα. Όποιος θέλει τα ελέγχει, για της… γραφής το αληθές.

  Δεν ξέρω αν ιδρώνει το αυτί τους λόγω της μικρής εμβέλειας του ίντερνετ. Πάντως συνέβη και κάτι -σχετικά- περίεργο. Το site του Κέντρου είχε τεχνικά προβλήματα προχθές το βράδυ [Τετάρτη, κατά τις 22:00 που προσπάθησα να μπω – καμία σελίδα του δεν ήταν προσβάσιμη – εμφάνιζε το γνωστό error] και χθες όλο το πρωί. Κατά το μεσημεράκι της Πέμπτης επανήλθαν όλα στο φυσιολογικό, με μία εξαίρεση που εντόπισα: στη σελίδα για το Διοικητικό Συμβούλιο [ http://www.cdsee.org/the_board.html ] αφαιρέθηκε μία στήλη που υπήρχε στα δεξιά και περιείχε links προς τα βιογραφικά όλων των σημερινών μελών του Δ.Σ. αλλά και προς τα βιογραφικά των πέντε παλιότερων μελών [όπως του Γ. Δαυίδ]. Φυσικά, δεν σβήστηκαν οι σχετικές σελίδες, απλά τα links προς τα βιογραφικά, στα οποία εγώ βέβαια έχω πρόσβαση από την ιστοσελίδα που είχα ήδη σώσει. Όμως αν κάποιος θέλει να βρει το βιογραφικό του Γ. Δαυίδ δεν μπορεί να το διαβάσει γιατί καταργήθηκε το link. Μπορείτε βέβαια να το διαβάσετε εδώ: http://www.cdsee.org/the_board_24.html. Και δεν πρόκειται για πρόβλημα του Firefox αφού η στήλη έχει χαθεί και για τον Internet Explorer και για τον Opera.

  Μια και αναφέρεις το Άρδην, σήμερα έβαλα και όσα links υπήρχαν στο site με άρθρα του τεύχους 58. Όποιοι ενδιαφέρονται… [Πάντως στο site του Άρδην έχω πρόβλημα μόνον με τον Firefox. Δεν μπορώ να δω στο αρχείο τα έτη στο πάνω μέρος της σελίδας].

  Βωμολοχίες; Οι άνθρωποι είναι «υπεράνω». Έχουν βάλει έναν καραμπινάτο εθνικιστή και ρατσιστή [ο σιωνισμός είναι, σύμφωνα με ψήφισμα του ΟΗΕ το 1975 ρατσισμός], τον Ρίτσαρντ Σίφτερ, πρόεδρο του Κέντρου και όλοι μαζί προωθούν τον αντι-εθνικισμό και τον αντι-ρατσισμό στα Βαλκάνια [με τη συνδρομή των υπουργείων Εξωτερικών των Μεγάλων Δυνάμεων, βεβαίως-βεβαίως].

  Είναι υπεράνω, όλοι αυτοί οι «αντι-εθνικιστές» και «αντι-ρατσιστές» – αλλά μόνον όσον αφορά τον εθνικισμό και τον ρατσισμό των άλλων.

  Τι να περιμένεις από γκλομπάλια 😛

 3. 29/12/2006 στο 14:42

  Αντιγράφω χθεσινό ποστ του http://press-gr.blogspot.com/ :

  «Τα μυστήρια των Παρισίων…
  Στο Παρίσι ετοιμάζεται να πάει οικογενειακώς πάλι, με αφορμή τις αργίες της Πρωτοχρονιάς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.
  Στην γαλλική πρωτεύουσα είχε πάει και πριν από λίγο καιρό «ινκόγνιτο».
  Για το αντικείμενο αυτών των επισκέψεων και των συναντήσεων που έχει εκεί, λέγονται από «μυημένους» πασόκους πολλά. Ακόμη και ότι εντρυφεί σε φιλοσοφικές αναζητήσεις και θεωρίες που στην εφαρμοσμένη τους εκδοχή εκφράζονται με κινήσεις όπως η περίφημη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ»

 4. 29/12/2006 στο 15:18

  Να πάει, γιατί να μην πάει το παιδί;

  Μήπως αποφασίζει ανεπηρέαστα ο Ελληνικός Λαός ποιός θα «εκλεγεί»;

  Επειδή όμως είναι κι’ αυτός και οι «άλλοι» γνωστοί χέστες, θα θυμίσω – επ’ ευκαιρία των εξελίξεων – ότι η τύχη που επιφυλάσσεις στους αντιπάλους σου (βλ. Μιλόσεβιτς, Σαντάμ κλπ.) είναι αυτή που «σε περιμένει»!

 5. 29/12/2006 στο 15:33

  Κι εγώ νόμιζα ότι αποφασίζω ελεύθερα ποιος θα εκλεγεί… Με απογοητεύεις, με βάζεις σε σκέψεις και αρχίζω και θυμάμαι ιστορίες.

  Πριν από καμιά 15αρια χρόνια «συν-ταξί-δευα» [ταξί] με ηλικιωμένο κύριο στη Βασιλίσσης Σοφίας. Περνώντας μπροστά από το αρχιτεκτονικό τερατούργημα του Gropius, ο γηραιός κύριος άρχισε να λέει ιστορίες, για το πώς ακόμη και τότε [περί το 1990] δεν υπήρχε περίπτωση να είναι κανείς υποψήφιος [προσοχή: απλός υποψήφιος] στις εκλογές αν το όνομά του δεν είχε καρατσεκαριστεί από το προσωπικό της Πρεσβείας. Παλιότερα την ίδια δουλειά την έκαναν πιο κάτω σε άλλο τερατούργημα της Βασιλίσσης Σοφίρας. Δεν ξέρω αν είχε δίκιο – πάντως η ιδιότητά του [δεν την αποκαλύπτω, μπορεί να ζει ακόμα]- έδειχνε ότι ήξερε κάποια πράγματα «από μέσα».

  Όλα εδώ πληρώνονται, λες; Μακάρι, αλλά η πόρνη η ιστορία άλλα δείχνει…

 6. 30/12/2006 στο 00:33

  Μεγαλο-Πασόκος μου διηγείτο (ίσως τόχω ξαναγράψει…) πώς το ’80 με Ράλλη ακόμα πρωθυπουργό!!! (παρόντος του Αβέρωφ, ζούσε αν δεν κάνω λάθος και ο Κανελλόπουλος, σίγουρα οι Παπαληγούρας πατήρ, Καφαλογιάννης κ.ά.), ο «μπουλντόζας» αναφέρονταν σε Αμερικανικά think tanks της εποχής (που έτυχε να παρευρεθεί) ως ο «leader destinee of new democracy»!

  15 χρόνια πρίν!

 7. 30/12/2006 στο 00:36

  Α! και για να σ’ ενθαρρύνω στην καταγραφή σου, μετά το τεύχος 58 του «Άρδην» υπήρξαν κάποιες παραιτήσεις από το ΕΛΙΑΜΕΠ! Για κράτα επαφή να δείς μην πάς και δημιουργήσεις καινούργια αναταραχή… Έτσι για ανταμοιβή!

 8. 30/12/2006 στο 03:30

  @ greg 1:

  Μπουλντουζαίοι… «leaders κλπ». Τις προάλλες έβλεπα στον Τριανταφυλόπουλλο [ουδείς τέλειος] ότι εκείνα τα χρόνια [περί το ΄90] «αριστερό» περιοδικό έπαιρνε από τον Μητσοτάκη περί τα 30 εκ. δρχ. το χρόνο. Εκείνον τον φουκαρά -και αγράμματο- κ.λπ. κ.λπ. Έβερτ τον ξέσκισε μετά [το έντυπο]. Think tanks… και Μαύρο χρήμα… Ας μην ξεχνάμε και τον Ψυχάρη του Βήματος με τα πρωτοσέλιδα περί «Ντόλλυς» για τον Καραμανλή και τα άλλα για τον «μέλλοντα πρωθυπουργό» Έβερτ.

  @ greg 2:

  Παραιτήσεις; Ενδιαφέρον. Δεν χάνονται, πάντως, οι κάλπικοι παράδες.

  Αυτό που έχω καταλάβει τόσα χρόνια, είναι… ότι την πληρώνουν -πάντα;- οι ενδιάμεσοι…

 9. 30/12/2006 στο 14:55

  Ανοίξαμε ένα νέο χώρο που πιθανόν να σας ενδιαφέρει:

  http://pontosandaristera.wordpress.com/

 10. 30/12/2006 στο 15:05

  Φυσικά και [με] μας ενδιαφέρει. Έχω ήδη διαβάσει όλα τα πρώτα ενδιαφέροντα ποστ σας από προχθές που ανακάλυψα το μπλογκ σας. Θα σας βάλω κι ένα λινκ, επίσης. Καλομπλόγκητοι!

 11. 31/12/2006 στο 18:57

  Μόλις διάβασα ὁλόκληρη τὴν σειρὰ τῶν σημειωμάτων σας.

  Εἶναι ἀπίστευτη, τρομακτικὴ ἡ ἔκτασις καὶ τὸ βάθος τῆς διαπλοκῆς τῆς παγκοσμίου ἐπιχειρήσεως λοβοτομήσεως τῶν λαῶν, πλύσεως ἐγκεφάλου τῶν παιδιῶν μας, διαγραφῆς τῆς μνήμης τῶν ἐθνῶν τοῦ κόσμου καὶ μετατροπῆς τῶν πολιτῶν σὲ νεοταξικὰ ἀνδράποδα.

  Τρομακτικό…

  Διάβαζα τὰ τέσσερα σημειώματά μας, καὶ δὲν ξέρω τί ἔπαθα, κάποια ζαλάδα ἴσως, μοῦ φάνηκε σὰν νὰ σκοτείνιασε ὁ τόπος γύρω μου. Τὰ βέλη τους εἶχαν κρύψει τὸν ἥλιο.

  Θὰ μείνουμε στὶς θέσεις μας.

 12. 04/01/2007 στο 14:47

  @ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΝ

  Ότι είναι απίστευτη η έκταση κ.λπ. είναι γεγονός.

  Τρομακτικό δεν θα το έλεγα.

  Ότι θα μείνουμε στις θέσεις μας θα μείνουμε. Κάποια ψιλο-ερωτήματα χρειάζονται μόνον απάντηση: «πού» ακριβώς βρισκόμαστε, και «ποιοι» ακριβώς είμαστε…

 13. George Tsapanos
  04/01/2007 στο 17:08

  Αντε να σας ανοιχει τα ματια κανεις γιατι εσεις ακομα κοιμαστε. Αυτα που γραφουμε εδω και 6 χρονια, τωρα αρχισατε να τα παιρνετε χαμπαρι.
  Για ριχτε μια ματια εδω μεσα, και ΜΗΝ κατηγορειτε τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ, αυτοι την δουλεια τους κανουν, οι ΔΙΚΟΙ μας ειναι αυτοι που θελουν ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ.
  Διαβαστε τα ονοματα στο τελος και αρχιστε να σκαλιζετε τον John MROZ, και το EAST WEST INSTITUTE, και ολα οσα γινονται στην ΕΥΡΩΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ.
  Και πουσαστε………….μη τυχον και σας ξεφυγει η αλλη ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ..μιλαω για το ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
  Αντε και καλη χρονια…………L.

  http://www.coe.int/T/E/Com/Press/colloquies/1996/1996_summary.asp

 14. George Tsapanos
  04/01/2007 στο 17:49

  Και επειδη αρχισαμε να σας «ενημερωνωμε» για ριχτε μια ματια εδω μεσα στον καταλογο των οργανωσεων και των ατομων που ανηκουν στο CDRSEE.
  http://www.see-database.org/

  Και εδω μεσα ελεγξτε τα ΟΝΟΜΑΤΑ, τα ΙΔΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, και ψαξτε τα στον παραπανω καταλογο.

  EAST-WEST INSTITUTE
  http://www.ewi.info/about/board.cfm?title=Board%20of%20Directors&view=&type=&=

  INTERNATIONAL CRISIS GROUP
  http://www.crisisgroup.org/home/index.cfm?id=1139&l=1

  Και κατι ακομα, ΜΗΝ τα βαζετε με τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ, οι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ειναι αυτοι που χρειαζονται ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ………..L.

 15. 04/01/2007 στο 19:58

  @ George Tsapanos

  Τα λέγατε; Και πού ακριβώς τα λέγατε; Και πώς τα λέγατε; Πετάτε μερικά links, μερικά ονόματα και θεωρείτε ότι ΤΑ είπατε; Αφού κάνατε τον κόπο και το ψάξατε γιατί δεν μας τα λέτε κι εμάς αναλυτικά μη μπας και ξυπνήσουμε;

 16. George Tsapanos
  04/01/2007 στο 20:37

  :)))))))))))

  Και ΑΥΤΟΙ που επιτελους επαψαν να εχουν ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ,και αρχισαν να ΓΡΑΦΟΥΝ, απο που πηραν τους ρωτησατε?

  Αλλα σαν περαιτερω αποδειξη του ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ, να και κατι παραπανω, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ, απο την συνεδριαση του 1996 που σας εδωσα προηγουμενως,με τον Richard Schifter , ειδικο στην ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ (νατος εδω μεσα)http://www.ritchieboys.com/EN/boys.html
  με τους ΜΡΟΖ, και τους αντιπροσωπους του ΣΟΡΟΣ, απο εκει πηγαινετε στο

  http://www.stabilitypact.org/reg-conf/030621-thessaloniki/declaration.asp

  Απο εκει ψαξτε για το BALKAN TRUST, στο οποιο δια μεσου του GERMAN MARSHAL FUND, Ο Ελληνας πρεσβευτης Κος ΜΑΛΛΙΑΣ στην Ουασινγκτον, εστειλε 200,000 Ευρω στους ΣΕΡΒΟΥΣ για να ονομαζουν τα ΣΚΟΠΙΑ σαν «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ».

  Απο εκει πηγαινετε στο ΕΛΙΑΜΕΠ ψαξτε ποιος τους ΠΛΗΡΩΝΕΙ
  http://www.eliamep.gr/eliamep/content/Document.aspx?d=11&rd=5565300&f=-1&rf=-1&m=2992&rm=13287281&l=1

  ΚΑΙ μετα διαβαστε την ΔΙΟΙΚΗΣΗ

  http://www.eliamep.gr/eliamep/content/FolderExtended.aspx?d=11&rd=5565300&f=1278&rf=901438286&m=-1&rm=-1&l=1

  Ψαξτε τον ΔΑΒΙΔ, τον ΒΕΡΕΜΗ (υπευθηνον για το τετρατομο του CDRSEE),την οικογενεια ΛΕΒΕΝΤΗ, αλλα και ΟΛΟΚΛΗΡΗΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΦΡΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.

  Βρεστε ΠΟΙΟΙ αφορασαν το μεγαρο του ΕΛΙΑΜΕΠ στην Βασ. Σοφιας.

  Και κατι αλλο………..ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΙΩΠΗ.

  Ψαξτε και το «PROJECT EXLINEA».

  Αυτα τα λιγα……….αν θες και αλλα, ψαξε στο GOOGLE για καποιον LYNGOS@AOL.COM.

  Χαιρετισματα απο Καλιφορνια, οι ΑΜΝΟΙ επαψαν να βελαζουν, αρχισαν να βρυχωνται, κατι ειναι και αυτο, πριν οι βαρβαροι τους κοψουν τον λαιμο.

  L.

 17. George Tsapanos
  04/01/2007 στο 21:10

  Να και ο ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ με λεφτα του Ελληνα φορολογουμενου¨
  http://www.greekembassy.org/Embassy/content/en/Article.aspx?office=1&folder=19&article=18913

  Greece contributes to Balkan Trust Fund
  16 February, 2006

  Greek Ambassador to the US Alexandros Mallias turned over a check for 200,000 euros to Craig Kennedy, President of the German Marshall Fund, on Wednesday on behalf of the Greek government.

  The funds are intended for the Balkan Trust Fund for Democracy Alliance, a GMF initiative, which according to the Fund, has been helping to promote democracy in Southeast Europe since 2003.

  During the ceremony, Kennedy praised Greece’s role in the Balkans and thanked the Greek government for its financial support and advice of the Greek foreign ministry.

  On his part, Mallias talked about Greece’s consistent policy in helping to stabilize the region and in helping Balkan countries join Euro-Atlantic organizations.

  In November 2005, the US Agency for International Development (USAID) gave an award to the Greek foreign ministry’s Hellenic Aid agency for its participation in the BTFDA program.

  Source: Athens News Agency

  Να και επιστολη που εστειλα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» σαν απαντηση στην επιστολη ΒΕΡΕΜΗ (ψαξτε ολες τις αναφορες), συγνωμη για τα «γκρικλισ» το ΑΟΛ δεν υποστηριζει ολες τις ελληνικες γραμματοσειρες, ελπιζω να μπορεσετε να το διαβασετε, αν οχι τουλαχιστον να καταλαβετε την ουσια και το νοημα¨

  Agaphte Ke Dieuqunta 20h Dekembriou 2006

  Me exairetiko endiaferon ediabasa to scolio tou Kou Beremh «MetamonterneV antilhyeiV biaV kai eirhnhV » sthn egkrito efhmerida saV, fullo KuriakhV 17-12-06.(1)
  O KoV BeremhV fainetai na anerrwse plhrwV apo tiV dialeiyeiV mnhmhV, scetika me to Enallaktiko Ekpaideutiko Uliko gia thn Didaskalia thV NeoterhV IstoriaV thV NotioanatolikhV EurwphV , apo tiV opoieV upefere kata thn teleutaia tou episkeyh stiV H.P.A. kai sugkekrimena kata thn sunanthsh tou me antiproswpouV thV PammakedonikhV.
  Oci monon auto alla fainetai na einai en plhrh gnwsei tou «sumfiliwtikou kai eurhneutikou carakthra» tou Kentrou gia Dhmokratia kai Sumfiliwsh sthn Notioanatolikh Eurwph, gia thn «prospaqeia na xanagraftei h istoria maV cwriV aicmeV kai peraiterw BalkanikeV prosboleV», gia to «euprosdekto kai crhsimo uliko gia thn katanohsh tou paliou ecqrou», alla kai gia thn uparxh SlabomakedoniaV wV epishV kai gia thn «apousia dia logouV politikhV orqothtaV enanti twn Ellhnwn» tou » Prologou».
  AutoV o PrologoV bebaia prepei na eice graftei anaforika me thn anaqewrhtikh istoria, giati an anaferetai sthn diakhruxh tou ASNOM qa htan lian periergo to gegonoV oti apo to 1944 oi Skopianoi hdh egnwrizan gia thn «mh oloklhrwsh tou kratouV twn Skopiwn» .
  Kai gia na dikaiologhsei ta adikaiologhta kai na » bgei ladi» o ProedroV tou Eqnikou Sumbouliou PaideiaV, maV zacarwnei to kinino prwta me to scolio peri apotuciaV twn anaggeliwn tou ASNOM, logw anamixewV se ena oloklhrwtiko politiko susthma (leV kai to 1944 den hxeran oi Skopianoi oti polemousan uper tou kommounismou), kai katopin me to teliko sumperasma tou, oti «H metamonterna antilhyh odhgei thn ekpaideutikh diadosh miaV aggelikhV qewrhshV thV istoriaV (uphretousa toulaciston enan epiqumhto stoco) » par olo oti tetoiou eidouV aggelikh qewrhsh einai, opwV o idioV omologei, «elacista orqh istorika «.
  OpwV epishV elacista istorikwV orqa, einai polleV ek twn anwterw diapistwsewn tou Kou Beremh, apo tiV opoieV carakthristika anaferomen:

  1. To KDSNAE (CDRSEE) (2)den einai ena Kentro ascoloumeno me thn sumfiliwsh palaiwn eqnikwn antipalwn, to antiqeto, diaiwnizei to misoV dia thV probolhV thV «elacista orqhV istoriaV».
  Paracarazei thn Eqnikh Ellhnikh Istoria, me apwtero skopo thn dhmiourgia entupwsewn epi dieqnouV epipedou, peri pro-uparxewV «Makedonikou EqnouV» wste na katastei eti eukolwtera h anagnwrish thV PGDM san «Dhmokratia thV MakedoniaV «.

  2. O nun epikefalhV tou Dioikhtikou Sumbouliou einai o PresbhV RicardoV Sifter (Richard
  Schifter) (3) ,o opoioV to 1996 san EidikoV BohqoV tou Proedrou twn Hnwmenwn Politeiwn kai SumbouloV tou Eqnikou Sumbouliou AsfaleiaV, edwse thn arcikh omilia kata thn enarxh thV sunergasiaV metaxu Amerikanikwn MKO kai thV GenikhV GrammateiaV tou Sumbouliou thV EurwphV. (4)
  Pleistoi osoi Ioudaioi elaban meroV se auth thn suskeyh opwV kai toulaciston mia Ioudaikh OrganwsiV.( Andrew Baker–Director of European Affairs,The American Jewish Committee, Washington,DC).
  To qema authV thV suskeyewV ? «DHMOKRATIKOPOIHSH KENTRIKHS,ANATOLIKHS EURWPHS KAI TWN NEO-ANEXARTHTWN KRATWN».
  Tote eteqhsan oi baseiV dhmiourgiaV tou STABILITY PACT, BALKAN TRUST, SECI, SEERC,k.t.l.( O KoV MalliaV malista moliV esteile ex AmerikhV tsek 200,000.00 Eurw stiV 20 autou tou mhnoV, crhmata Ellhnwn forologoumenwn, proV ton Ko Kennentu dieuqunth tou German Marshall Fund, wste me thn seira tou autoV na ta steilei sto Balkan Trust sto Beligradi wste oi geitoneV na sunecizoun na onomazoun to dhmiourghma touV san » Dhmokratia thV MakedoniaV».Greece contributes to Balkan Trust Fund
  Kata kapoion periergon tropo, kanenaV ellhnikoV mh kubernhtikoV organismoV (MKO) den elabe meroV se authn thn suskeyh,alla oute kai kaneiV Ellhn, par olo pou ta qemata pou suzhthqhkan kai oi apofaseiV oi opoieV elhfqhsan eican na kanoun metaxu allwn kai me ta Balkania alla kai me thn Ellada.
  ParonteV se authn thn suskeyh antiproswpoi tou SOROS,o IWANNHS MROZ, proedroV tou MKO- EASTWEST INSTITUTE, tou opoiou to Kentro einai upeuquno gia thn EUROPERIOCH PRESPWN, enw o idioV eisprattei 309,272.00 dollaria (5), paronteV epishV kai oi Alison Bailes, Elizabeth Spiro Clark, Allen Weistein, Guy De Vel.
  Kai o SoroV kai o Mroz wV kai oi anwterw anhkoun sto KDSNAE (CDRSEE), mazi me merikouV «dikouV maV «san touV Tsakopoulo, Kokkalh, ta melh tou IMCA, ta melh tou pararthmatoV Balkanikwn Spoudwn, ton Karra ton Mpredhma,ton Euqumiadh, k.t.l.
  Sto Kentro epishV anhkoun organismoi kai atoma ta opoia kata kanenan tropo den mporei na carakthrisqoun san filo-Ellhnika, antiqetwV………………
  Atoma san ton NIMITZ, ton ACTISAARI,LIBANOU-KATTAOUI, SOLARZ,COUAIT, k.t.l.,k.t.l.

  3. H ekdosiV tou Enallaktikou Ulikou IstoriaV htan sunergasia metaxu ELIAMEP kai KDSNAE (CDRSEE) sunergasia h opoia arcise apo 14-17 Iouniou 1999, o KoV BeremhV qa eprepe na einai plhrwV enhmeroV autou tou gegonotoV, ektoV kai ean to ELIAMEP ton eice afhsei ektoV numfwnoV wste se katallhlh stigmh na parousiasqei san agnwstotatoV twn anqellhnikwn qesewn kai diastreblwsewn thV eqnikhV maV istoriaV, dia thV «elacisthV orqhV istorikhV » stashV, twn geitonwn.
  Dia thV summetochV tou omwV sthn parousiash thV ellhnikhV metafrasewV, twn scoliwn tou peri kai prowqhsewV twn Bibliwn sthn Ka Upourgo proV egkrish, alla kai to arqro tou sthn egkrito efhmerida saV, marturoun to antiqeto. O koV BeremhV GNWRIZEN ex archV, gia thn «ekpaideutikh diadosh miaV aggelikhV qewrhshV thV istoriaV, qewrhshV omwV einai elacista orqh istorika» kai omwV, kai omwV, enekrine to kat alla «politika orqon » ektrwma dioti uphretouse «epiqumhto stoco».
  Oci monon to enekrinen, alla parakolouqouse kai thn olh poreia tou, me diaforeV enhmerwseiV scetika me to olon ergon kai idiaitera me tiV ANTIDRASEIS enantion tou ergou, pou proekuyan kata thn poreia thV suggrafhV tou.
  H teleutaia tou enhmerwsh, ap oti gnwrizomen, elabe cwran stiV 17-19 Iouniou 2005, sto Panepisthmio thV OxfordhV.(6)
  UpeuqunoV gia authn thn enhmerwsh tou htan o kaqhghthV NIKOLA JORDANOVSKI , tou Panepisthmiou thV BarsobiaV, enaV apo touV kat exochn eidikouV ston Panslabismo.
  H enhmerwsiV eice san qema:
  «SKEYEIS EPI TOU KOINOU SCEDIOU ISTORIAS NOTIOANATOLIKHS EURWPHS/parousiazontaV tiV duskolieV pou sunanthse to scedio kata thn anaqewrhsh eqnikhV istoriografiaV, dia mesou grafhV koinhV BalkanikhV istoriaV ek merouV enoV polueqnikou epiteleiou».
  Kata periergo tropo o wV anw kaqhghthV den emfanizetai san meloV tou KDSNAE (CDRSEE),

  4.H uparxh «SlabomakedoniaV-SlabomakedonikhV glwssaV, EqnouV, kai Slabomakedonwn» apotelei oxumwron, alla kai prosbolh proV ton Ellhnismo. Otan atoma sthn qesh tou Kou Beremh crhsimopoioun paremfereiV orouV, o aploV laoV, ti dei prattein?

  5.O KoV BeremhV lian entecnwV, metaferei thn ousia thV diakhruxewV tou ASNOM pou htan h polu-eqnikothta tou kratouV twn Skopiwn, (an kai duo monon arqra anaferontai se authn) ,polu-eqnikothta pou anaferetai kai sto Manifesto tou Krousobou, opwV kai stiV SuntagmatikeV allageV tou 2001, kai parousiazei san ousia, thn apotucia twn uposcesewn ek merouV tou ASNOM logw metatrophV thV «DhmokratiaV thV MakedoniaV» (profanwV anaferetai sthn Omospondh Sosialistikh Dhmokratia) se «ena oloklhrwtiko politiko susthma kommounistikou tupou»,politikwV orqhV enanti thV EnwsewV alla istorikwV elacista orqhV, mian metatrophn h opoia kaqistatai UPEUQUNH gia thn apotucia twn diakhruxewn tou ASNOM.
  Kat auton ton tropon uphretei oci monon tiV idieV apoyeiV me touV suggrafeiV twn Anaqewrhtikwn Bibliwn, oci monon lambanei tiV idieV qeseiV me touV kommounisteV tou ASNOM, alla en katakleidei dikaiologei to idion autou sumperasma oti h «aggelikh qewrhsh thV istoriaV ef oson uphretei toulaciston enan epiqumhto stoco einai POLITIKA ORQH ENANTI THS EURWPAIKHS ENWSHS.»
  AV anoixoume loipon tiV porteV thV EnwsewV proV touV biasteV thV IstoriaV, oi Skopianoi dia thV anabaptisewV twn apo kommounisteV se antikommounisteV, exilewqhkan kai elaban malista tiV eulogieV tou ELIAMEP kai tou KDSNAE dia thV dhmosieusewV thV epanagrafhV thV BalkanikhV istoriaV.
  Tetoiou eidouV omwV epanagrafh h kallitera aggelikh qewrhsh, prokeitai ousiastika peri diabolikhV anaqewrhsewV thV istoriaV h opoia exuphretei thn diabrwsh tou Ellhnismou, emprosqofulakh anqellhnikwn qesewn kai mellontikwn diekdikhsewn, apo mia omada pou ergazetai se ena kentro to opoion mazi me to ELIAMEP crhmatodoteitai merikwV apo omadeV Ebraiikwn sumferontwn.

  6. O KoV BeremhV xecase na maV anaferei duo akoma kinhmatografika erga, iswV na mhn ta eice dei, kai ta duo omwV einai stena sundedemena me tiV «MetamonterneV antilhyeiV biaV kai eirhnhV «.
  To prwto eice san titlo «The Ritchie Boys» kai einai h ALHQINH istoria miaV omadaV nearwn Ebraiwn oi opoioi eican ekpaideutei sto stratopedo «Ritchie/Maryland» sthn Antikataskopeia kai ton Yucologiko polemo kai epestreyan sthn Eurwph thV dekatiaV tou 40 san Amerikanoi stratiwteV gia na exakribwsoun kai katopin na katastreyoun to hqiko tou ecqrou.
  Hsan 10 atoma, metaxu autwn kai o axiotimoV Richard Schifter nun ProedroV tou KDSNAE (CDRSEE).
  Polutima ta maqhmata apo authn thn tainia.
  To deutero kinhmatografiko ergo pou qa eprepe alla den anefere o KoV BeremhV, einai » H Gefura tou Potamou Kbai» .
  PoioV pote maV qa xecasei ton anepanalhpto Alek GkinneV ston rolo tou Agglou Suntagmatarch Nikolson, o opoioV EXILEWNETAI sto teloV tou ergou me ton qanato tou,gia ton rolo tou sthn kataskeuh thV gefuraV proV carin twn ecqrwn tou Giapwnezwn, enw parapera o AggloV giatroV Klipton ourliazei……………TRELLA……………TRELLA………….!
  Ex isou polutima ta maqhmata apo authn epishV thn tainia.

  Qa mporousame na zhthsoume thn paraithsh tou Kou Beremh, gia ton rolo tou sthn ekdosh autwn twn bibliwn,h akomh kai na milhswme ston Ko Karamanlh (opou nanai autoV qa maV timhsh kai pali me thn aithsh tou gia thn yhfo maV) wste na ton paraithsei autoV.Den qa praxwmen oute to ena oute to allo.
  Qa epitreywmen ston Ko Beremh thn autokatastrofh tou kai qa thn parakolouqhswmen ek thV uperatlantikhV AmerikhV.

  Cairetismata apo Kalifornia (sugnwmh gia ta orqografika kai suntaktika laqh)
  GewrgioV SofokleouV TsapanoV
  Visalia,Ca-December 20,2006
  559-627-3346
  Lyngos@aol.com

  (1)http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_407291_17/12/2006_209287

  (2)http://www.see-database.org/

  (3)http://www.see-database.org/

  (4)http://www.coe.int/T/E/Com/Press/colloquies/1996/1996_summary.asp

  (5)http://www.charitynavigator.org/index.cfm/bay/search.summary/orgid/3869/print/1.htm

  (6)http://www.sant.ox.ac.uk/esc/esc-lectures/os_report.pdf

 18. George Tsapanos
  05/01/2007 στο 06:24

  Και επειδη βλεπω οτι εχετε προβληματα με το βιογραφικο του Γεωργιου Δαβιδ/Δαυιδ, να και μια σελιδα μαζι με τους «ΛΕΒΕΝΤΕΣ».
  Μην ξεχνατε οτι ο Γεωργιος ειναι και στο συμβουλιο τςν τσιμεντων «ΤΙΤΑΝ».
  http://www.coca-colahbc.com/aboutus/bod.php

  http://www.coca-colahbc.com/aboutus/bod.php

  Α………και κατι αλλο, ο Κυρ-Καρρας (που μονον εφοπλιστης δεν ειναι πλεον απ οτι λεν οι κακες οι γλωσσες), ειναι ανακατωμενος……και στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.
  Ακουστε τι εγινε εκει………
  Αρχες της δεκαετιας του 1990 φευγει ο μεχρι τοτε Ηγουμενος του ΠΑΛΑΙΟ-ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟΥ Μοναστηριου «ΜΟΝΗ ΦΙΛΟΘΕΟΥ»,που λεγονταν ΕΦΡΑΙΜ.
  Μπαινουν λοιπον που λετε, οι ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ της Αγγλιας με τον ΚΑΡΡΑ εκει μεσα, και φτιαχνουν μια οργανωση «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩΣ».
  Αυτοι οι φιλοι λοιπον, αρχισαν και ενα «προτζεκτ» σχετικο με τα «κειμηλια» της ΜΟΝΗΣ.

  Επικεφαλης της «επιστημονικης» επιτροπης ο αξιοτιμος καθηγητης ΑΛΛΙΣΟΝ απο το κολλεγιο ΜΠΕΗΤΣ της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.
  Μεχρις εδω ολα καλα, αλλα…………ξερετε ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΛΛΙΣΟΝ?

  Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΚΥΡΙΟΣ —ΛΟΡΙΝΓΚ ΔΑΝΦΟΡΘ— (LORING DANFORTH), κατ εξοχην αγαπητος απο τους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, αλλα και απο τους ανθρωπους τους «δικους» μας του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ CDRSEE εαν σας ενδιαφερει μαζι με ολοκληρο το ΙΜΧΑ )οι οποιοι εχουν φτιαξει καποιον συλλογο «BORDER CROSSING» και τους οποιους «χαιδευει» το ΕΛΙΑΝΕΠ και ιδιαιτερα ο Κος ΚΩΦΟΣ.
  Ααααα πολλοι απο αυτους ηταν προχθες στην ΠΑΝΤΕΙΟ για τα 10 χρονια του Κ.Ε.Μ.Ο.

  Και κατι ακομα για τον Κυρ ΕΦΡΑΙΜ, εγινε μεγαλος και τρανος εδω στην Αμερικη οπου εφτιαξε καμμια 15ρια Μοναστηρια σε συνεργασια με την Ορθοδοξη σαρα και μαρα.
  Μαλιστα λενε οτι απο εδω φευγουν τα λεφτα για την Μονη ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, αλλη μια ΠΑΛΑΙΟ-ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ μονη στο ΑΘΩΣ.

  Και πουσαστε……..ο ΣΠΑΝΟΣ εδωσε 500,000 ντολλαρς εδω κοντα σε ενα Μοναστηρι Γυναικων της Ζωοδοχου Πηγης…και λοιπον θα μου πειτε?

  Και λοιπον, αυτο το μοναστηρι εδω το εφτιαξε και αυτο ο Κυρ ΕΦΡΑΙΜΗΣ, με καλογριες που εφερε απο το μοναστηρι του Αρχαγγελλου της Θασου.

  Και λοιπον?
  Και λοιπον το μοναστηρι του Αρχαγγελλου της Θασου ανηκει στην Μονη………ΦΙΛΟΘΕΟΥ…….εκει που ειναι ο Κυρ ΚΑΡΡΑΣ με τους πριγκιπες της Αγγλιας και αλλους πολλους και τρανους.

  Να ριχτε ακομα μια ματια εδω μεσα¨

  http://abacus.bates.edu/~rallison/friends/

  http://abacus.bates.edu/~rallison/friends/friendsofficiary.html

  THE OFFICIARY OF THE FRIENDS OF MOUNT ATHOS
  PRESIDENT
  The Rt. Revd. Dr. Kallistos Ware, Bishop of Diokleia

  PATRONS
  Mr Costa Carras
  The Very Revd. Professor Sir Henry Chadwick, K.B.E., F.B.A.
  Sir Patrick Leigh Fermor, D.S.O., O.B.E.
  Archbishop Gregorios of Thyateira and Great Britain
  Professor René Gothóni
  Professor Elizabeth Jeffries
  Sir Michael Llewellyn Smith, K.C.V.O., C.M.G.

  EXECUTIVE COMMITTEE

  Mr. John Arnell
  Professor David Cadman, F.R.I.C.S.
  Dr. Dimitri Conomos
  Mr. Anthony Hazledine (Events Secretary)
  Mr. Simon Jennings, F.C.A. (Hon. Treasurer )
  The Rt. Revd. Basil Osborne, Bishop of Sergievo
  Dr Graham Speake, F.S.A. (Hon. Secretary )
  The Rt. Revd. Dr. Kallistos Ware, Bishop of Diokleia (Chairman )

  MEMBERSHIP SECRETARY FOR THE AMERICAS
  Professor Robert W. Allison

  HONORARY MEMBERS
  HRH the Prince Philip, Duke of Edinburgh
  HRH the Prince of Wales

  Αρκετα σας ζαλισα παλι με την φλυαρια μου, καλη σας μερα στην Ελλαδα που ΞΥΠΝΑΕΙ, εγω παω για υπνο εδω στην Καλιφορνια.

  L.

 19. George Tsapanos
  05/01/2007 στο 15:34

  Καλο σας απογευμα απο την μακρυνη Καλιφορνια.
  Εδω μολις ξυπναμε ακουγοντας το δευτερο προγραμμα της ΕΡΑ.
  Να μερικα ακομα πραγματακια για εσας. Ψαξτε τα ΟΝΟΜΑΤΑ (να και ο Μητροπανος που μου τραγουδαει πρωι-πρωι κατι για την ΑΛΗΘΕΙΑ)
  λοιπον πισω στα ΟΝΟΜΑΤΑ,απο τον καταλογο του ΑΝΑΤΟΛΙΑ, καντε συγκρισεις διαφορων ονοματων τοποθετωντας τα στον καταλογο του CDRSEE.
  Ονοματα σαν το BRADEMAS, TSAKOPOYLOS, ωστε να παρετε μια γευση απο «σχεσεις και φιλιες».

  http://www.anatolia.edu.gr/intro.jsp?CMCCode=0102020201&extLang=LG

  http://www.anatolia.edu.gr/intro.jsp?CMCCode=0102020201&extLang=LG

  Click to access CEU_Gazette_vol11_no1.pdf

  g a z e t t e
  John Brademas. Georges de Menil. Yehuda Elkana. Albert Fuss. Roger Hazewinkel. Tom Lantos … include a meeting between George Soros and CEU alumni who …

  http://www.ceu.hu/downloads/CEU_Gazette_vol11_no1.pdf

  TESEV Neyin Nesi?
  Ertesi gün ve daha sonraki gün TESEV-Soros ilişkisi ve F. Gülen dışında herhangi bir … TESEV, Brademas’ı İstanbul’a getirdi. Brademas, Boğaziçi’nde Atina …

  http://www.hakimiyetimilliye.org/index.php?news=5

  Και πουσαστε……….μη τυχον και σας ξεφυγει το ονομα του TOM LANTOS.
  Μεγαλωσε στην ιδια γειτονια της Βαρσοβιας απ οτι λεν, με τον GEORGE SOROS, μπορει να επαιζαν και μπαλλα μαζι.

  Απο εδω ας παμε μια βολτα στην Ηπειρο, την Κονιτσα

  http://www.uoi.gr/conferences/konitsa_summerschool/index_el.html
  ¨
  Τωρα, βαλτε στο
  http://www.see-database.org/
  στην αριστερη μερια στις «οργανωσεις» το ονομα
  «BALKAN», ΚΑΙ ψαξτε τους Κυριους-Κυριους του ΙΜΧΑ (μαλιστα η ΒΡΩΜΑ φτανει μεχρις εκει), και μετα ψαξτε το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ (μαλιστα η ΒΡΩΜΑ φτανει μεχρις εκει).

  Αντε, παλι πολλη δουλεια σας εδωσα για το απογευμα σας.
  Χαιρετισματα απο Καλιφορνια, απο εναν απο αυτους που ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  L.

 20. George Tsapanos
  05/01/2007 στο 16:32

  Και επειδη το ξεχασα, μια επι πλεον προσθηκη απο το

  Click to access CEU_Gazette_vol11_no1.pdf

  Διαβαστε τα ΟΝΟΜΑΤΑ του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και ξεχωριστε μερικα.

  JOHN BRADEMAS
  TOM LANTOS
  JOHN EDWIN MROZ
  MATTHEW NIMETZ

  Δεν σας λεω τιποτα παραπανω, Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

  L.

 21. 06/01/2007 στο 11:39

  @ George Tsapanos

  «Κι ο άγιος φοβέρα θέλει», είπα χτες σε έναν παππούλη [ιερέα] με τον οποίο περιμέναμε με τις ώρες σε κάποια «ουρά». Δεν θεώρησε καθόλου ιερόσυλη την παροιμία.

  Κι εσείς λίγο «πρόγκημα» [με την καλή έννοια του όρου] θέλατε, κι αρχίσατε να μας βομβαρδίζετε με όλα αυτά τα πολλά και ενδιαφέροντα.

  Μια πρόταση: γιατί δεν φτιάχνετε ένα blog και να συγκεντρώσετε εκεί όλα αυτά που γράφετε σε μπλογκ και φόρα, ώστε να είναι κάπου μαζεμένα, εύκολα προσβάσιμα και κυρίως μεθοδικά οργανωμένα; Κρίμα να μην υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένα. Και από ό,τι φαίνεται το υλικό το γνωρίζετε πολύ καλά. Κρίμα δεν είναι;

 22. George Tsapanos
  06/01/2007 στο 16:21

  ¨))))))))
  Ετοιμαζα βιβλιο για τους Βλαχους, αλλ’ απ’ οτι βλεπω θα το παρατησω και θα γραψω ενα στα γρηγορα για την Μακεδονια και τα «παραξενα» συμβαινοντα.

  Πισω απ ολα αυτα υπαρχει ΣΧΕΔΙΟ, υπαρχει ΟΡΓΑΝΩΣΙΣ, και το χειροτερον, υπαρχει ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ με κυκλους του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, συνεργασια που αφορα οχι απλως το ονομα των Σκοπιων αλλα ακομα και αυτην την Ελληνικη ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και ΣΦΕΡΕΡΙΣΜΟ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ μας.
  Ριχτε μια ματια εδω μεσα στην σελιδα του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ, στα γεωγραφικα ορια της Μακεδονιας
  http://www.florina.org/html/2005/2005_map_cultures_languages.html¨

  Και τωρα ριχτε μια ματια σε αυτον τον χαρτη «Ελληνικης» υποτιθεται προελευσεως ¨

  http://www.macedonian-heritage.gr/Maps/MapRegionToday.html

  http://www.macedonian-heritage.gr/Maps/MapRegionToday.html

  ΠΙΣΩ ΜΟΥ Σ’ ΕΧΩ ΣΑΤΑΝΑ !

  Ειναι να ΤΡΙΒΕΙ κανεις τα ματια του η οχι?
  Ακομα και τα νηπια γνωριζουν οτι τα ΣΚΟΠΙΑ ηταν πρωτευουσα της ΔΑΡΔΑΝΙΑΣ.
  Τα γεωγραφικα ορια ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, διαβαστε Στραβωνα, διαβαστε Πτολεμαιο, διαβαστε οτι και οποιον θελετε, τα ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

  Η γραμμη απο ΠΥΛΩΝΑ-ΑΧΡΙΔΑ-ΚΡΟΥΣΣΟΒΟ-ΜΕΛΕΝΙΚΟ ηταν ανεκαθεν τα ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, η ΣΥΚΙΑ μεγαλωνε μεχρις εκει, και οι ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΜΗΛΙΕΣ ΜΑΣ δεν πανε παραπανω.

  Και ομως………..και ομως………καποιοι στην Ελλαδα θελουν τα ΣΚΟΠΙΑ, να ανηκουν στην Μακεδονια, ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» οι Σκοπιανοι?

  Αυτα για σημερα, ακουω τους λυραδηδες με τραγουδια και μελωδιες των Φωτων.
  Καλος ΦΩΤΙΣΜΟΣ σε ορισμενους στα πατρωα εδαφη, και Χρονια Πολλα στους/σταις εορταζοντες/εορταζουσες.

  Καλο ΦΩΤΙΣΜΟ ναχει και η Μπακογιαννενα στην συναντηση της με τον ΝΙΜΙΤΣ-ΝΙΜΙΤΖ-ΝΙΜΕΤΖ, ειναι αυτος που μαζι με τον Σιφτερ τον Καρρα και τον Μπραδημα, εφτιαξαν το CDRSEE, και οι οποιοι με την βοηθεια του ΕΛΙΑΜΕΠ, προσπαθουν να μας σερβιρουν την ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ωστε οχι μονον να μας μορφωσουν, αλλα και να μας ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ.

  Χαιρετισματα απο Καλιφορνια
  Γεωργιος Σοφοκλεους Τσαπανος
  VISALIA,CA
  559-627-3346
  LYNGOS@AOL.COM

 23. George Tsapanos
  07/01/2007 στο 16:45

  Η «Καθημερινη» μπορει να μην δημοσιευσε την επιστολη-απαντηση μου προς τον Κον Βερεμη, αλλα πριν καν αλεκτωρ λαλησει δις, να αλλος ενας που επαψε να βελαζει και αρχισε να βρυχαται.

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_235_06/01/2007_211199

  Χαιρετισματα απο την παγωμενη κεντρικη κοιλαδα της Καλιφορνιας, Χρονια Πολλα για την ημερα και στις Γιαννες και τους Γιαννηδες.

  L.

 24. George Tsapanos
  11/01/2007 στο 20:56

  Καλο σας βραδυ απο την μακρυνη Καλιφορνια.
  Να ποιος αλλος ΗΞΕΡΕ για τα βιβλια του
  CDRSEE.

  http://www.macedonian-heritage.gr/Opinion/comm_20021015Kofos.html

  L.

 25. George Tsapanos
  11/01/2007 στο 21:00

  Και γι’ αυτους απο εσας που δεν διαβαζουν την αγγλικη, να μια μεταφρασις με την βοηθεια της «ALTAVISTA», κατι ειναι και αυτο.
  L.

  http://babelfish.altavista.com/babelfish/tr

  «Clio στα Βαλκάνια. Η πολιτική της εκπαίδευσης ιστορίας, »
  Χριστίνα Koulouri (συντάκτης), δημοσίευση του κέντρου για τη δημοκρατία και συμφιλίωση στη νοτιοανατολική Ευρώπη, Θεσσαλονίκη, 2002
  Αναθεωρημένος από τον Ευάγγελος Kofos*

  («Σε Vima», τις 15 Οκτωβρίου, 2002)

  Ένας όγκος 549-σελίδων έρχεται να ανακατώσει τα ύδατα, τα συνήθως στάσιμα και μολυσμένα ύδατα, της σκληρότερης διαδικασίας στις σχέσεις των βαλκανικών λαών: η διατύπωση θεωρίας και η διδασκαλία της ιστορίας τους. Με μια επίκληση στη μούσα της ιστορίας, Clio, οι επιστήμονες από όλους νοτιοανατολικές ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με την Κύπρο, τη Σλοβενία, και την Ουγγαρία, προσπαθούν μια κρίσιμη ενδοσκόπηση, μέχρι το σημείο που αυτό είναι δυνατό, του περιεχομένου και του τρόπου στους οποίους διδάσκω την εθνική ιστορία τους, ειδικά σε σχέση με «άλλουσ», οι οποίοι είναι συνήθως οι γείτονές τους. Ο σχετικά κλειστός κύκλος των 14 «ωορκσχοπ»-συνεδριάσεων, με τη συμμετοχή σχεδόν των αποκλειστικά βαλκανικών ιστορικών και των εκπαιδευτικών, που επιλέγεται βάσει των διευκρινισμένων μελετών και της εμπειρίας τους, που επιτρέπονται για μια εύφορη υποβολή των penetrative αναλύσεων, καταθέσεις και προτάσεις, σχετικά με το περιεχόμενο του σχολείου ιστορίας κρατά και η διδασκαλία της ιστορίας γενικά. Σε διάφορες περιπτώσεις υπήρξε σημαντικός, αν και μη ανατρεπτικός, μόνος-κριτική, ενώ σε άλλες υπήρξαν εμφανείς δυσκολίες στην υπερνίκηση των stereotypical απόψεων.

  Αυτός ο μεγάλος όγκος καταγράφει μόνο 10% των προτάσεων και των πρακτικών των συνεδριάσεων που οργανώνονται κατά τη διάρκεια της περιόδου του 2000-2001. Εν τούτοις, ο αναγνώστης κερδίζει έναν μοναδικό πλούτο των πληροφοριών και των ερωτήσεων που ξεπερνούν τα όρια της ιστοριογραφίας και της εκπαίδευσης, και συνθέτουν έναν χρήσιμο πόρο ακόμη και για τους πολιτικούς αναλυτές, τους κοινωνιολόγους, και τους διπλωμάτες. Εντούτοις, αυτό δεν είναι η χαρακτηριστική δημοσίευσή σας των συμπερασμάτων και των προτάσεων μιας επιστημονικής συνεδρίασης. Στην ουσία, αυτός ο όγκος αποτελεί την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου ενός πολλαπλής στάθμης προγράμματος για την ιστορία νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία είναι υπό την αιγίδα του διεθνούς μη κυβερνητικού οργανισμού «κέντρο για τη δημοκρατία και της συμφιλίωσης της νοτιοανατολικής Ευρώπησ», κάθομαι σε Θεσσαλονίκη. Σε αυτό το πρώτο στάδιο, το πρόγραμμα άρχισε με τη μελέτη και την αξιολόγηση του υλικού στα σχολικά βιβλία όλων των βαλκανικών χωρών. Κατόπιν, ωορκσχοπ»-σεμινάρια δάσκαλος-καθηγητή ιστορίας τα» οργανώθηκαν, σχετικά με τον τρόπο που ορισμένα κρίσιμα και αμφισβητούμενα ζητήματα της βαλκανικής ιστορίας παρουσιάζονται, πριν από μια επέμβαση με το κράτος, κοινωνικοί και επιστημονικοί οργανισμοί όλων των περιληφθεισών χωρών ακολουθούμενων, που στοχεύουν να εγκρίνουν τις συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις.

  Η μελέτη της σχολικής ιστορίας, της γεωγραφίας και των σχετικών βιβλίων, πρόσφερε αναμφισβήτητα την πρωταρχική και πρώτη ύλη για τη βαθιά σκέψη, όπως συνέβη επανειλημμένα στο παρελθόν. Είναι ευρέως γνωστό ότι πριν και μετά από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ο τρόπος που η ιστορία διδάχθηκε στις ευρωπαϊκές χώρες θεωρείται ένας από τους κύριους λόγους για την καλλιέργεια της υποκινώντας σύγκρουσης εχθρότητας μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Στη δεκαετία του ’90, το τελείωμα της διπολικότητας και η κρίση στη Γιουγκοσλαβία, μετατόπισαν τον πυρήνα αυτού του παραδοσιακά ευρωπαϊκού προβλήματος στη βαλκανική περιοχή. Οι διεθνείς οργανισμοί, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, η ΟΥΝΕΣΚΟ, και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις (NGOs), όρμηξαν στην περιοχή για να προσφέρουν τις συμβουλευτικές υπηρεσίες τους, σαν αυτό ήταν ένα εξαιρετικά «βαλκανικό» φαινόμενο. Αυτό που αποκαλύπτεται από τη μελέτη αυτού του όγκου, εντούτοις, είναι ότι οι διοργανωτές του «κοινού προγράμματος ιστορίασ» που ορμιέται «» η εργασία τους, που ενσωματώνει το στο πλαίσιο μιας γενικότερων αναθεώρησης και μιας αναθεώρησης της ευρωπαϊκών ιστορίας και της ιστοριογραφίας συνολικά.

  Στη μακροχρόνια και εξαιρετικά penetrative και πληροφοριακή εισαγωγή τους, τον επικεφαλής του προγράμματος, και το συντάκτη του όγκου, Χριστίνα Koulouri, ο συνδυαζόμενος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Democritus της Θράκης, θέτει σωστά τα προβλήματα της ευρωπαϊκής ιστοριογραφίας με έναν ευρύτερο χρόνο, ένα γεωγραφικό και πολιτιστικό πλαίσιο. Υπογραμμίζει ότι ακριβώς όπως τις βαλκανικές χώρες πρέπει να αφομοιώσετε τις βασικές αρχές της ιστορίας δεδομένου ότι μια σύγχρονη επιστήμη, δυτική Ευρώπη πρέπει «να επισκεφτεί» και να δεχτεί την Ανατολική Ευρώπη, ενσωματώνοντας την, ιστορικά και historiographically, σε μια ενωμένη Ευρώπη. Επιπλέον, η Ευρώπη δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι εκτός από τα δυτικά ευρωπαϊκά ιδανικά και τους στυλοβάτες της ταυτότητάς του – χριστιανισμός, ορθολογισμός, φιλελευθερισμός – υπάρχουν άλλα στοιχεία επίσης – ορθοδοξία, Ισλάμ, Βυζάντιο και η οθωμανική αυτοκρατορία, ο κόσμος της Ρωσίας και της Τουρκίας – που δεν μπορεί να αποκλειστεί από την έννοια της ευρωπαϊκής ταυτότητας, εάν, τελικά, ένα τέτοιο πράγμα υπάρχει. Εν συντομία, να πούμε ότι τα συμπεράσματα που προωθούνται μπορούμε σε Clio στα Βαλκάνια, ως αγγλόφωνη βαλκανική φωνή, μπορούν να είναι το αποτελεσματικότερο κανάλι μέσω του οποίου να στείλει τα απαραίτητα μηνύματα και στους άμεσα περιληφθέντες κατοίκους των Βαλκανίων, καθώς επίσης και των δυτικών γειτόνων τους.

  Η ανάλυση schoolbook του περιεχομένου χρησιμοποίησε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, και μέσω της μακρο-ιστορίας, και την τοπική μικροϋπολογιστής-ιστορία. Η επιλογή των τριών κοινών περιοχών – Βυζάντιο, η οθωμανική αυτοκρατορία, το κομμουνιστικό σύστημα – που είναι η αιτία πολλών εθνικών στερεοτύπων και ο ανταγωνισμός σε όλα τα Βαλκάνια ήταν μάλλον εφευρετικός. Οι «εγγενείσ» ιστορικοί και οι εκπαιδευτικοί αναλύουν τα ιστορικά και σύγχρονα προβλήματα, όπου οι διαμετρικά αντιτιθέμενες απόψεις σχετικά με τις διμερείς στρατιωτικές αντιμετωπίσεις, τις κοινές εδαφικές αξιώσεις και τα πολιτιστικά μονοπώλια καταγράφονται, ανά τα ζευγάρια, micro-scale. Σε μερικές περιπτώσεις, αυτή η διπολική αντιμετώπιση περιέλαβε περισσότερους από δύο κορυφαίους δράστες. Τέτοια είναι, παραδείγματος χάριν, η περίπτωση του τουρκικού σχολείου ιστοριογραφίας, το οποίο καταγράφει τις εξεγέρσεις των χριστιανικών θεμάτων του όπως άδικες και ungrateful, ενώ η σχετική ιστοριογραφία σχεδόν όλων των πρώτων υποβάλλει τους λαούς, καυχάται της αντίστοιχης εθνικής απελευθέρωσής τους.

  Τα πιό σύγχρονα «ανοικτά» προβλήματα παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους ελληνικούς αναγνώστες. Οι ερευνητές Yasemin Soysal και Vasilia Antoniou, ήρθαν σε μια αληθινά αρχική ανακάλυψη στην κοινή μελέτη τους του τρόπου η κληρονομιά Βυζαντίου και η οθωμανική αυτοκρατορία παρουσιάζεται ελληνικά και τουρκικά schoolbooks. Διαπίστωσαν ότι η τουρκική ιστορική ταυτότητα διαμορφώθηκε ως «κράτος σχετικό», με έμφαση στη «εθνική θέση», ενώ ο Έλληνας εμφανίζεται ως πολιτιστική ταυτότητα, με την κύρια έμφασή της στο «εθνικό χρόνο» (σελίδα 36). Στο κείμενο από τον ιστορικό ΠΓΔΜ, Nikola Jordanovski, μια σπάνια κρίσιμη προσέγγιση προς τη stereotypical εθνικιστική εκτίμηση «του macedonianism» προσπαθείται, όπου τοπικός (η slavo)macedonian ταυτότητα χαρακτηρίζεται ως «απολύτως σύγχρονο προϊόν» και ως κλασσική περίπτωση «του μόνος-καθορισμού μέσω του αποκλεισμού». Ο συντάκτης του όγκου σωστά επισημαίνει ότι η περίπτωση της Μακεδονίας μπορεί να είναι το πρόβλημα διαίρεσης στην εθνική ιστορία των χωρών που κατέχουν ή χρησιμοποίησαν για να κατέχουν τα μέρη της μακεδονικής περιοχής. Στην πραγματικότητα αυτό εξακριβώθηκε από τους δύο βουλγαρικούς ερευνητές, Alexei Kalionski και Tzvetan Tzvetanski, σε μια έρευνα πραγματοποίησαν μεταξύ των σπουδαστών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του πρώτου έτους τους πανεπιστημιακούς σπουδαστές σε όλη τη χώρα τους.

  Η περίπτωση της Κύπρου ήταν το θέμα ενός χωριστού εργαστηρίου, με τη συμμετοχή Ελλήνων και των Τούρκων, κυρίως Κύπριοι. Και οι δύο πλευρές διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι η «πιό τραυματική» περίπτωση, δεδομένου ότι το τμήμα του νησιού άνοιξε μια βαθιά ρωγμή στην historiographic παραγωγή, και σύνδεσε τις ελληνοκύπριες και τουρκοκύπριες ταυτότητες με τις ελληνικές και τουρκικές ταυτότητες αντίστοιχα. Η μελέτη του ρόλου της θρησκείας και της διδασκαλίας της στο σχολείο είναι μια ειδική εμπειρία για τους αναλυτές, από το χριστιανισμό, με τη συχνά συγκρουόμενη σχέση της μεταξύ της ορθοδοξίας και του καθολικισμού, και το Ισλάμ, που είναι σε σύγκρουση και με τις χριστιανικές κοινωνίες και με τη μουσουλμανική κοσμική Τουρκία, αναμειγνύω στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Συγχρόνως, μια κυρίως κρίσιμη μελέτη του τρόπου Judaism παρουσιάζεται ή κατασιγασμένος στα βιβλία κειμένων των ανατολικο-ευρωπαϊκών χωρών συνολικά, συμπεριλήφθηκε, αν και ο συντάκτης απομακρύνεται από το ζήτημα της θρησκείας, προκειμένου να επικριθούν οι απόψεις της ευρωπαϊκής σχολικής ιστοριογραφίας στο θέμα της Μέσης Ανατολής.

  Ταυτόχρονα με τη φάση ανάλυσης σχολικής ιστοριογραφίας, το κοινό πρόγραμμα ιστορίας κινήθηκε προς τη δεύτερη φάση του με την οργάνωση του σεμιναρίου -σεμινάριο-«ωορκσχοπς κατάρτισης επτά» για τους δασκάλους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο στόχος τους ήταν «να επισκεφτούν» τα συγκεκριμένα αντιφατικά ζητήματα και να εξετάσει τον τρόπο που διδάχθηκαν. Αυτοί περιλαμβάνουν τους βαλκανικούς πολέμους, WWI και την ίδρυση της Γιουγκοσλαβίας, WWII και του φαινομένου «της αντίστασησ» και «των προδοτών», της ίδρυσης του αλβανικού κράτους, της οθωμανικής αυτοκρατορίας και της γέννησης των εθνικών κρατών, και, τελικά, της κοινής ιστορίας της Δημοκρατίας της Κύπρου.

  Στα συμπεράσματά της ο καθ. Koulouri αναθεωρεί εύγλωττα την ουσία των δύο κύκλων της εργασίας: αυτές οι συνεδριάσεις, υπογράμμισε, απέδειξαν ότι η γνωριμία να είναι γνωστή «άλλη» είναι εξίσου σημαντική με την επιστημονική λέξη που καταγράφεται σε αυτόν τον όγκο. Βεβαίωσε ότι η δυναμική της ανθρώπινης επαφής είναι πολύ ισχυρότερη από τα επιστημονικά στοιχεία. Γίαυτό θεωρεί ότι «οποιεσδήποτε αλλαγές στη διδασκαλία της ιστορίας οφείλονται πιθανότατα στους ευαισθητοποιημένους δασκάλους, παρά τους απρόσωπους κρατικούς οργανισμούσ». Οι συνεδριάσεις των δασκάλων βεβαίωσαν ότι υπάρχει μια κρίσιμη μάζα των ανθρώπων στα Βαλκάνια σήμερα, με τα ίδια προβλήματα, τις ερωτήσεις και τα οράματα, τα οποία, παρά τις διαφορετικές αντιλήψεις τους, οι οποίες είναι πράγματι παρούσες, και οι γλωσσικές διαφορές τους, «μπορούν να μιλήσουν την ίδια γλώσσα, το βαλκανικό» Koine «, το οποίο δεν είναι κανένα εκτός από την επιστημονική γλώσσα του history»(page 17).

  Όλα αυτά υπολείμματα είναι η τρίτη φάση του προγράμματος, η οποία θα τεθεί στη δράση αμέσως αφότου δημοσιεύεται ο όγκος. Είναι, στην πραγματικότητα, ένα ασυνήθιστο είδος πίεσης. Μεταφρασμένα σε τοπικές γλώσσες, τα κύρια συμπεράσματα, μαζί με τα σχετικά ερωτηματολόγια, θα σταλούν στους επιστημονικών και εκπαιδευτικών οργανισμούς κράτους, γενικά, έτσι ώστε δεν παραμένουν ακριβώς νεκρές λέξεις. Πρέπει να υποκινήσουν τους ευρύτερους κοινωνικούς κύκλους για να σκεφτούν και να οδηγήσουν σε περισσότερη ουσιαστική επέμβαση, μακριά από dogmatism των ακραίων εθνικιστικών εννοιών και τον εξτρεμισμό του μεταμοντέρνου θέματος σπουδαιότητας της ιστοριογραφίας. Επειδή, ποιος όλα έρχεται κάτω από είναι ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη διδασκαλία της ιστορίας χτίζουν μεγάλης ακτίνας, μέτρα χτισίματος εμπιστοσύνης της εμπιστοσύνης όπου οι στρατιωτικές, ιδεολογικές και πολιτιστικές συγκρούσεις παγιοποιήθηκαν και καλλιεργήθηκαν. Ο δρόμος είναι μπροστά μακρύς, αλλά άξιος.

  ——————————————————————————–

  Ο κ. Ευάγγελος Kofos είναι σύμβουλος στα βαλκανικά ζητήματα στο ελληνικό ίδρυμα για την ευρωπαϊκή και εξωτερική πολιτική (ELIAMEP) [ κορυφή ]

 26. 11/01/2007 στο 22:09

  @ George Tsapanos

  Ευχαριστούμε για το κείμενο της βιβλιοπαρουσίασης και τη «μετάφραση».

  @ Προς όλους

  Επειδή η μετάφραση είναι κακή, να σημειώσω ότι το παραπάνω κείμενο είναι βιβλιοπαρουσίαση του Ευάγγελου Κωφού, που δημοσιεύθηκε στο Βήμα στις 15-10-2002. Στα αγγλικά υπάρχει στον παραπάνω σύνδεσμο.

  Τον Ευάγγελο Κωφό ο ιός της Κυριακής τον χαρακτηρίζει «επίσημο κρατικό μακεδονολόγο».

  ΥΓ. «Να κάνουμε την Κλειώ Φατμέ…» φράση που αλίευσα σε κάποιο φόρουμ ψάχνοντας τα παραπάνω 😉

 27. George Tsapanos
  12/01/2007 στο 23:41

  Δοκιμασα να ανοιξω τα βιβλια με μια απο τις προηγουμενες «αναφορες» αλλα ο «φακελλος» εχει παθει «ζημια».
  Για προσπαθηστε με την παρακατω σελιδα, και δεν ειναι αναγκη να τα κατεβασετε η/και να τα εκτυπωσετε, απλως «ανοιξτε» τα και οσοι εχετε καιρο διαβαστε μερικες σελιδες.
  Δεν ειναι μονον οτι μας σερβιρουν τις ΔΙΚΕΣ τους ακραιες ιστοριες, αλλα οι ¨»δικοι» μας δεν καν αναφερουν τις ΔΙΚΕΣ μας μετριοπαθεις θεσεις, ποσο περισσοτερο δε τις ΑΚΡΑΙΕΣ.
  Αλλα οπως τα εγραψα και στον Βερεμη, το ολον εργον ειναι γραμμενο ωστε να παρουσιαζει μιαν πολυ-ΕΘΝΙΚΗ κοινωνια, με «de facto» υπαρχουσα μια «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» εθνοτητα και κατοπιν μιαν υπερτερησιν ΙΟΥΔΑΙΩΝ, ωστε αυριο να ερθουν ορισμενοι-ορισμενοι και να ζητησουν πισω αυτα που ηταν…………ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.
  Υ.Γ.
  Μαθατε για την απαντηση της Κουλουρη στην επιστολη των καθηγητων?
  Εκει να δει το ματι σας ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΩΤΕΡΩΤΗΤΑ εκ μερους της Κουλουρη………….αν εισαι κατωτερας κοινωνικης ταξεως και στρωματος..δεν μπορεις να αντιληφθεις την «πραγματικη αξια» του εργου της !
  Αυτα για σημερα, για δοκιμαστε μπας και μπορεσετε και τα διαβαστε τα αριστουργηματα της Κουλουρη και του ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ,αυτον που τον εβαλε ο ΜΕΡΤΖΟΣ να φυλαει και τα αρχεια της «Μακεδονικης Εταιρειας» η κατι τετοιο γιατι ο ΒΑΒΟΥΣΚΟΣ ειχε τεμπελιασει τελευταιως απ’ οτι λενε οι κακες οι γλωσσες.
  L.

  http://www.see-jhp.org/hw_download.html

  Download the Workbooks

  The Workbooks are available for download in english language only. We will make the other languages avalable in due time.

  Workbook 1 – The Ottoman Empire
  – English version, PDF file, 5.70 Mb
  – Greek version, PDF file, 3.76 Mb
  – Serbian version, PDF file, 3.78 Mb
  Workbook 2 – Nations and States in Southeast Europe
  – English version, PDF file, 5.72 Mb
  – Greek version, PDF file, 5.13 Mb
  – Serbian version, PDF file, 2.16 Mb
  Workbook 3 – The Balkan Wars
  – English version, PDF file, 7.80 Mb
  – Greek version, PDF file, 8.24 Mb
  – Serbian version, PDF file, 4.34
  Workbook 4 – World War II
  – English version, PDF file, 5.00 Mb
  – Greek version, PDF file, 4.20 Mb
  – Serbian version, PDF file, 3.46

 28. George Tsapanos
  31/01/2007 στο 17:24

  Το πλοιο της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ εχει αρχισει να βυθιζεται, τα ΠΟΝΤΙΚΙΑ εχουν αρχισει να πηδουν απο το φλεγομενο πλοιο για να σωσουν τα αμαρτωλα κορμια τους.
  Τι γραφαμε στις 4 του Γεναρη? επισκεφθηκατε την «γωνια» που σας ειχα δωσει?
  Για ξαναδοκιμαστε και σημερα !
  Χαιρετισματα απο την μακρυνη Καλιφορνια.

  Λ.

  «George Tsapanos Says:
  January 4th, 2007 at 5:08 pm
  Αντε να σας ανοιχει τα ματια κανεις γιατι εσεις ακομα κοιμαστε. Αυτα που γραφουμε εδω και 6 χρονια, τωρα αρχισατε να τα παιρνετε χαμπαρι.
  Για ριχτε μια ματια εδω μεσα, και ΜΗΝ κατηγορειτε τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ, αυτοι την δουλεια τους κανουν, οι ΔΙΚΟΙ μας ειναι αυτοι που θελουν ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ.
  Διαβαστε τα ονοματα στο τελος και αρχιστε να σκαλιζετε τον John MROZ, και το EAST WEST INSTITUTE, και ολα οσα γινονται στην ΕΥΡΩΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ.
  Και πουσαστε………….μη τυχον και σας ξεφυγει η αλλη ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ..μιλαω για το ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
  Αντε και καλη χρονια…………L.

  http://www.coe.int/T/E/Com/Press/colloquies/1996/1996_summary.asp

 29. George Tsapanos
  03/02/2007 στο 16:14

  Νατη και ξανα ανεωηκε η σελιδα…………αντε να κανςμε μια αντιπαραβολη να δουμε αν εχει τα ιδια η αν αλλαξε τιποτα.
  Αν εχετε καιρο ψαξτε το http://www.fes.de/intro_en.html

  http://www.fes.de/intro_en.html

  Σε ολα ειναι ανακατωμενοι.
  Χαιρετισματα απο Καλιφορνια…………..Λ.

 30. George Tsapanos
  03/02/2007 στο 20:20

  ΗΜΑΡΤΟΝ !σαν να μας λεει επιτελους, εστω και αργα,εστς και τωρα, ο Κος ΚΩΦΟΣ.
  Μετα την αποταξη της μεχρι τωρα πολιτικης ΤΩΝ, απο την ομαδα της Θεσσαλονικης ( ο Κος Κολιοπουλος μονο που δεν φωναξε ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ),την προηγουμενη εβδομαδα, να και αλλος ενας που αρχισε να ΒΡΥΧΑΤΑΙ.
  Η πολιτικη την οποιαν καταγγελει, ειναι αυτη του ΕΛΙΑΜΕΠ, ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ,BALKAN TRUST,CDRSEE,EAST-WEST INSTITUTE, κ.τ.λ.
  Κατι………κατι εχει αρχισει να ΑΛΛΑΖΕΙ!

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_586514_03/02/2007_214657

  Χαιρετισματα απο Καλιφορνια………Λ.

 31. 13/03/2007 στο 13:03

  Θύμα των αναβαθμίσεων δύο ιστότοπων [CDRSEE και Άρδην] έπεσε αυτό το ποστ τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα μια σειρά συνδέσμων να μην ανοίγει. Η τάξη αποκαταστάθηκε. Καλό ψάξιμο!

 32. Kostas
  03/04/2007 στο 20:08

  Καλά διάβασα και τα τέσσερα μέρη και δεν πίστευα στα μάτια μου.
  Ελληνες συνεχίστε την ενημέρωση.
  Μόνο έτσι, ίσως, μπορεί να γίνει κάτι
  Ευχαριστώ.

 33. 08/04/2007 στο 11:49

  Σας ευχαριστώ. Προσπαθούμε…

 34. George Tsapanos
  15/04/2007 στο 13:20

  Καλως να τον δεχτειτε !
  Για τον Μιχαλακη τον Κυρ Δουκακη σας ομιλω και σας λεω βεβαια.
  Αυριο θα ανοιξει τα ματια των Ελληνων φορολογουμενων στο κολλεγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ της Θεσσαλονικης. Τι το περιεργο ?Ριχτε μια ματια εδω μεσα:

  http://www.geocities.com/CapitolHill/2807/CFR97list.html

  για τα ονοματα:
  DUKAKIS
  SCHIFTER
  BRADEMAS
  NIMETZ

  Kαι μετα ριχτε μια ματια, για τα ιδια ονοματα, και εδω μεσα στον καταλογο των συγχρονων «δακαλων» μας:

  http://www.see-database.org/

  Εσεις εισαστε εξυπνα παιδια, θα καταλαβετε τι προσπαθω να σας πω.
  Χαιρετισματα απο Καλιφορνια…………L.

 35. George Tsapanos
  15/04/2007 στο 14:20

  Τα σκαλιζεις…………..και βρωμαν ολο και πιο πολυ. Σας ειχα δωσει και τις δυο «site»,εκατσα λοιπον και εκανα διπλα-διπλα μια συγκριση, αυτα παθαινει οποιος δεν μπορει να κοιμηθει…….για ριχτε μια ματια και εσεις, και μην ξεχνατε, ο συνεργατης και συνοδοιπορος των παρακατω, ο Κος ΔΟΥΚΑΚΗΣ, θα ειναι αυριο στο ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, για να σας διαφωτισει, να πατε ΟΛΟΙ, να τον ακουσετε, αλλα και να του υποβαλλετε ερωτησεις και παρατηρησεις.

  From:

  Click to access CEU_Gazette_vol11_no1.pdf

  And from:
  http://www.geocities.com/CapitolHill/2807/CFR97list.html
  PAGE 2.

  BOARD OF TRUSTEES–FOUNDING MEMBERS
  400.CAMPBELL COLIN GOETZE
  2117.NEIER ARYEH
  2879.STEPAN ALFRED C

  CURRENT BOARD OF TRUSTEES
  252.BLINKEN DONALD M (AMB)
  436.CASPER GERHARD
  1111.GREGORIAN VARTAN
  2117.NEIER ARYEH

  COUNCIL
  295.BRADEMAS JOHN
  645.DE MENIL GEORGE
  1885.MARTON KATI
  2075.MROZ JOHN EDWIN
  2146.NIMETZ MATTHEW

  ACADEMIC SENATE,2000-2002

  ——————-0————————–

  RECTORS
  2879.STEPAN ALFRED C

  PRO-RECTORS
  ——————-0—————————

  Χαιρετισματα απο Καλιφορνια, Κυριακη πρωι,04¨21¨35

 36. George Tsapanos
  15/04/2007 στο 14:31

  Επειδη το αλλο δεν περασε απ οτι βλεπω, για ……..κανετε μια συγκριση στα κατωθι ονοματα απο αυτους τους δυο ιστοτοπους:

  http://www.see-database.org/

  http://www.geocities.com/CapitolHill/2807/CFR97list.html

  Τα ονοματα ειναι:
  1.BRADEMAS JOHN (295)
  2.DUKAKIS MICHAEL (731)
  3.MROZ JOHN EDWIN (2075)
  4.NIMETZ MATTHEW (2146)
  5.SCHIFTER RICHARD(2633)

  Αληθινα ειναι, μην τριβετε τα ματια σας!
  Χαιρετισματα απο Καλιφορνια…………..L.

 37. 15/04/2007 στο 20:58

  Μα τους… άξιους τους θέλουν και τους χρησιμοποιούν παντού 😉

  Σε όλα τα παραμάγαζα των Ροκφέλερ, των Σόρος, κ.ο.κ.

  Ευχαριστούμε.

  ΥΓ. Υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα σχόλια, κατέληξαν στα spam, γι’ αυτό και υπάρχουν κάποιες επαναλήψεις.

 38. George Tsapanos
  16/04/2007 στο 14:53

  Καλο σας απογευμα. Τον «ΔΕΛΑΣΤΙΚ» μπορει να τον πεταξε ο Καρκαγιαννης, αλλα ο Χρηστος Γιανναρας ειναι ακομα εκει και γραφει. Να και το τελευταιο του, αλλη μια φορα ανοιξε το στομα του, πριν τον «σωπασουν» και αυτον.

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_15/04/2007_223433

  Και μην ξεχνατε, σε μερικες ωρες στην Θεσσαλονικη ο Κυρ ΔΟΥΚΑΚΗΣ θα προπαγανδισει στο ΑΝΑΤΟΛΙΑ. Οσοι ζητε εκει, να πατε να τον ακουσετε.

  Click to access dukakis_dinnerinv.pdf

  Εκει μεσα θα πρεπει να ειναι και μια ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΡΡΗ οπως και καποιος με το ονομα ΔΙΜΙΤΡΙΣ ΚΕΡΙΔΗΣ, ανθρωπος του Κυρ ΚΟΚΚΑΛΗ πρωτα τωρα εχει γινει ανθρωπος του Κωστακη του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

  Να μου τους προσεχετε ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.
  Ριχτε μια ματια και εδω μεσα για να ξερετε λιγα ακομα¨:
  http://fletcher.tufts.edu/faculty/keridis/profile.asp

  2006 OSCE H D I M
  Humanitarian Defense. Faethonos 18; 55132 Kalamaria, Thessaloniki; Greece. Ms. Despina SYRRI. Board Member. E-mail: humdef@gmail.com. Tel: +30-6944-75 53 87 …

  http://www.osce.org/item/20957.html

  Click to access Interim_Biographies.pdf

  Click to access abstracts_os.pdf

  Click to access cts_2003-11-09_listofparticipants.pdf

  Οπως ειπα, να μου τους ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ!
  Αντε καλα να περασετε αποψε.

  L.

 39. 16/04/2007 στο 20:32

  Κύριε Τσαπάνε, ευχαριστούμε θερμότατα για τις πληροφορίες και τα λινκς. Θα τους προσέχουμε όλους σας κόρες οφθαλμών. Διότι αν τους χάσουμε κι αυτούς πώς θα ζήσουμε χωρίς βαρβάρους 😉

  Νομίζω ότι κάνετε ένα μικρό λαθάκι. Το δείπνο προς τιμήν του Δουκάκη στο Χαγιάτ της Θεσσαλονίκης είναι την άλλη Δευτέρα – 23 τρέχοντος. Πάντως βρίσκεται ήδη εδώ και δυο τρεις ημέρες στην Ελλάδα. Για επαφές…

 40. George Tsapanos
  17/04/2007 στο 06:20

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «Νομίζω ότι κάνετε ένα μικρό λαθάκι. Το δείπνο προς τιμήν του Δουκάκη στο Χαγιάτ της Θεσσαλονίκης είναι την άλλη Δευτέρα – 23 τρέχοντος. Πάντως βρίσκεται ήδη εδώ και δυο τρεις ημέρες στην Ελλάδα. Για επαφές…»

  Το δειπνο ειναι την αλλη Δευτερα, αλλα χτες ηταν το «Συμποσιο» με τον ΚΕΡΙΔΗ, τον ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ και μερικους αλλους και αλλες.
  Εκει ηθελα να πατε και να λαβετε μερος στην συζητηση. Δεν πειραζει.
  Ααααααααα το δειπνο στις 23, παρ’ οτι ειναι με «προσκλησεις» θα σας ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ για να μπειτε, δεν θα εκπλαγω καθολου να δω και τον Σορος εκει μεσα με το παπιγιον του.
  Να για τα χτεσινα, ηδη ελαβα την πρωτη αναφορα.

  http://www.act.edu/shownews.jsp?newsCode=20070322110415348&newsType=NEW

  Για να δουμε τι θα κανει αλλη μια βδομαδα εκει μεσα, και μιας και ειμαστε εδω, ριχτε και μια ματια στο «συμβουλιο» του ΑΝΑΤΟΛΙΑ, νατο εδω ειναι!

  http://www.anatolia.edu.gr/intro.jsp?CMCCode=0102020201&extLang=LG

  Για………….ξεσκονιστε τους!
  Χαιρετισματα………….L.

 41. 17/04/2007 στο 20:37

  Ναι, συγνώμη, βιάστηκα λιγάκι. Κομματάκι δύσκολο να έπαιρνα μέρος στη συζήτηση. Ζω καμιά 500ρια χιλιόμετρα νοτιότερα. Αν έχει κάποιος περισσότερες πληροφορίες. Σας ευχαριστούμε ξανά.

 42. George Tsapanos
  18/04/2007 στο 04:29

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «Ναι, συγνώμη, βιάστηκα λιγάκι. Κομματάκι δύσκολο να έπαιρνα μέρος στη συζήτηση. Ζω καμιά 500ρια χιλιόμετρα νοτιότερα. Αν έχει κάποιος περισσότερες πληροφορίες. Σας ευχαριστούμε ξανά.»

  ¨))))))))) Δεν πειραζει……………
  Λοιπον, ακουστε τα παρακατω, μηπως ξερετε τιποτα για κανεναν JENS BASTIAN?
  Ριχτε μια ματια εδς μεσα:

  http://www.eliamep.gr/eliamep/content/home/publications/journal_seebss/editorial_board/en/

  Click to access SEE%20Agenda%20Final%20Sept%2027.pdf

  Και λοιπον? Και λοιπον ο Κυρ Μπαστιαν ειναι μεσα στα «πραγματα» και στην ΑΛΦΑ-ΜΠΑΝΚ!
  Και λοιπον? Και λοιπον εκει μεσα συμβουλος ειναι και ο Κυρ ΒΕΡΕΜΗΣ !

  Αλλα…………για διαβαστε προσεκτικα τις τραπεζες που αναφερονται παραπανω………..μετα, πηγαινετε και στο CDRSEE και διαβαστε τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΧΟΡΗΓΟΥΣ, εκει μεσα.

  Μετα………..ψαχτε να βρητε ΠΟΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ …..ΟΜΟΛΟΓΩΝ !

  Εξυπνοι εισαστε, θα καταλαβετε τι προσπαθω να σας πω, καλημερα σας απο Καλιφορνια.

  Χαιρετισματα………….L.

 43. George Tsapanos
  18/04/2007 στο 05:19

  Και μιας και τον πιασαμε τον Κυρ Μπαστιαν στο στομα μας, για ριχτε μια ματια εδω μεσα στο παρτυ της Υδρας με τα φθινοπωρινια μελτεμια του 2003.

  Click to access cts_2003-10-12_listofparticipants.pdf

  ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
  ΑΝΑΣΤΑΣΣΑΚΗΣ ΟΘΩΝ
  ΜΠΑΣΤΙΑΝ
  ΚΑΡΡΑΣ
  ΓΚΡΟΠΑΣ
  ΚΩΦΟΣ
  ΜΑΛΛΙΑΣ (Ο «θειος» απο το Αμερικα)
  ΠΕΤΡΑΚΟΣ (Ψαξατε στ’αληθεια το EXLINEA PROJECT που σας ειχα πει?)
  ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ
  ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ
  ΒΕΡΕΜΗΣ
  ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ (Αλλος……..τραπεζιτης)
  ΚΛΑΡΚ (Σαν κατασκοπος μου ακουγεται αυτος)
  ΜΑΖΑΟΥΕΡ ΜΑΡΚΟΣ (Σαν Εβραιος μου ακουγεται αυτος, το θεμα ειναι ΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ……..)
  Κ.Τ.Λ………
  Κ.Τ.Λ………Πρακτορες,πρακτορακια,kατασκοποι,κατασκοπακια,τραπεζιτες,αγυρτες,γραμματεις και φαρισαιοι, τσογλανια και ΑΛΗΤΕΣ.
  Αυτα το 2003………..

  Το περιεργο ειναι οτι τα περισσοτερα ονοματα, βρισκονται ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ, σε ολα μου τα θεματα.
  Σαν φτερα ανεμομυλων που ο αγερας τα φερνει ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ, στο ιδιο μερος, στα ιδια νερα.

  Δυστυχη και αμοιρη ΕΛΛΑΔΑ, σε τι χερια εμπιστευθηκες τα ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ!

  Χαιρετισματα…………L.

 44. 18/04/2007 στο 10:16

  Κύριε Τσαπάνε θα σας μαλώσω 😉 Πολύ το homework που μας βάζετε. Είστε καταιγιστικός. Και εντάξει εγώ διαθέτω χρόνο για ψάξιμο [και θα τα ψάξω όλα αυτά], αλλά δεν έχουν όλοι οι αναγνώστες χρόνο στη διάθεσή τους. Αφού τα ψάχνετε και κάνετε τον κόπο να τα μοιράζεστε μαζί μας, και σας ευχαριστούμε, αν γινόσασταν λίγο πιο αναλυτικός δεν θα ήταν καθόλου άσχημα.

  Πάντως εξ όσων γνωρίζω η ΑΛΦΑ-ΜΠΑΝΚ δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα ομόλογα. Μάλιστα λέγεται ότι επειδή ακριβώς ήταν «στην απ’ έξω» στελέχη της τροφοδοτούν με πληροφορίες για το σκάνδαλο στελέχη του ΠΑΣΟΚ [π.χ. Βάσω Παπανδρέου].

  Η λίστα είναι τεφαρίκι. Ο Μαζάουερ δεν ξέρω αν είναι εβραίος, αλλά είναι ένας… πολυπολιτισμικός βρεττανός ιστορικός της Ελλάδας και των Βαλκανίων – κυρίως. Στη συνάντηση της Ύδρας δεν ήταν που είχε συζητηθεί και το Σχέδιο Ανάν; Ε, ΕΛΙΑΜΕΠ είναι αυτό…

 45. George Tsapanos
  18/04/2007 στο 15:19

  ¨)))))))))
  Μοναχα αν τα ψαξετε απο μονοι σας θα ξετυλιξτε τον μιτο της Αριαδνης.
  Γραφεις:
  «Πάντως εξ όσων γνωρίζω η ΑΛΦΑ-ΜΠΑΝΚ δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα ομόλογα. Μάλιστα λέγεται ότι επειδή ακριβώς ήταν “στην απ’ έξω” στελέχη της τροφοδοτούν με πληροφορίες για το σκάνδαλο στελέχη του ΠΑΣΟΚ [π.χ. Βάσω Παπανδρέου].»

  Για ριξε μια ματια εδω μεσα:

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=16.04.2007,id=51815092

  «Οι ανάδοχοι

  Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, ανάδοχοι στις εκδόσεις των δομημένων-σύνθετων ομολόγων ήταν οι τράπεζες J.P. Morgan, ΒΝΡ – Paribas, Eurobank, Εθνική, Alpha, Eμπορική-Credit Agricole, Deutsche Bank, Morgan Stanley, HSBC.»

  Βγαλε τωρα τις «ξενες» τραπεζες να δουμε με τι θα μεινεις!

  EUROBANK–ALPHA-BANK–NATIONAL BANK OF GREECE!

  Και τωρα ξανακυτταξε τους «ΧΟΡΗΓΟΥΣ» !

  Μετα παρε τον ΠΕΤΡΑΚΟ μαζι με τον ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ του «EXLINEA PROJECT», που τους ειχαμε δει?
  Στις ΕΥΡΩΠΕΡΙΟΧΕΣ, στην ΠΡΕΣΠΑ.
  Ποιος ειναι ομως υπευθυνος εκει πανω, σε συνεργασια με το STABILITY PACT?
  Ο Κυριος JOHN MROZ, κολλητος του BRADEMAS+NIMETZ.

  Αλλα……..που αλλου ειναι αυτοι μαζι ?
  CDRSEE!

  Κανατε μια αναλυση της συσκεψεως του 1996?

  Οσα ονοματα βλεπετε, ΠΑΝΤΟΤΕ, να τα βαζετε και να τα τσεκαρετε στον καταλογο του CDRSEE.

  Η ΣΥΡΡΗ ειναι μεσα σε ολα, απο την ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, μεχρις τις ΒΙΑΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ, μεχρις….μεχρις……..μεχρις………..
  Δοκιμαστε μια αναζητηση π.χ. «SYRRI-ELIAMEP»,η «SYRRI-STABILITY PACT», να δουμε αν θα βγαλετε «λαυρακι»!

  Να τα ΣΩΖΕΤΕ αυτα που σας στελνω, και ιδιως να τα ΤΥΠΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ.

  Χαιρετισματα…………L.

 46. 18/04/2007 στο 20:52

  Φούιιιι!!! Κύριε Τσαπάνε, κρίμα που είστε σωκρατικός και χρησιμοποιείτε τη μαιευτική μέθοδο. Πάντως, θα συμφωνήσω μαζί σας όταν λέτε πως «Μοναχα αν τα ψαξετε απο μονοι σας θα ξετυλιξτε τον μιτο της Αριαδνης.» Πάντα είναι καλύτερα να ψάχνει και να βρίσκει κανείς μόνος του. Σπεύδω για το homework μου. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αλλά θα ανεβάσω κάποια ποστ, ώστε τουλάχιστον οι αναγνώστες που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο χρόνο να μπορούν να προσανατολιστούν καλύτερα μέσα σ’ όλο αυτό το… δικτύωμα. Ευχαριστούμε και πάλι.

 47. George Tsapanos
  19/04/2007 στο 15:39

  Εδω μεσα κρυβεται οπως ειπαμε η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΡΡΗ, αλλα……….για ριχτε μια ματια και σε καποιον NICHOLAS WHYTE.

  http://www.seerc.org/seercstructure.html

  Και μην ΞΕΧΑΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ—–CDRSEE——.

  Καλο σας απογευμα απο Καλιφορνια…………L.

 48. George Tsapanos
  19/04/2007 στο 16:28

  Διαβαστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ………L.

  Click to access List_of_Participants2486.pdf

 49. George Tsapanos
  20/04/2007 στο 18:06

  Καλο σας απογευμα απο την μακρυνη Καλιφορνια.
  Τον ψαξατε τον Κυρ NICHOLAS WHYTE?
  Αυτος που ειναι με την ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΡΡΗ……..?
  Τι μας λεει το CDRSEE?

  http://www.see-database.org/

  Board of directors:

  Marti Ahtisaari (Chairman)
  Stephen Solarz (Vice-Chairman)
  Maria Livanos Cattaui (Vice-Chairman,)
  Gareth Evans (President & CEO)

  Staff:
  Gareth Evans (President & CEO)
  Alain Deletroz (Operations and Administration)
  NICHOLAS WHYTE(Director of Europe Program)
  Robert Templer (Director of Asia Program)

  Απο εδω πηγατε στο EAST-WEST INSTITUTE?
  Νατο εδω ειναι:
  http://www.ewi.info/about/board.cfm?title=Board%20of%20Directors&view=&type=&=

  Ειδατε το «BOARD OF DIRECTORS» ?

  Martti Ahtisaari, Former President of Finland, Finland

  Maria Livanos Cattaui, Former Secretary-General, International Chamber of Commerce, Switzerland

  John Edwin Mroz, Founder, President & CEO, EastWest Institute, United States

  Ψαξτε ακομα μιο προσεκτικα το ονομα MARIA LIVANOS CATTAUI, απο ΕΒΡΑΙΟ Πασσα κραταει η οικογενεια του ανδρος της, αυτη το αγορι της το βαπτισε με δυο ονοματα.

  Ηταν ανακατωμενη στο DAVOS της Ελβετιας, εκει που κουβαλησαν τον Ανδρεα Παπανδρεου αρον-αρον, για να τα πει με τους Τουρκους.

  Πολλα σας εδωσα……..καλο σας βραδυ απο Καλιφορνια, χαιρετισμους σε ολους……….L.

 50. George Tsapanos
  23/04/2007 στο 06:56

  Καλη σας μερα απο την μακρυνη Καλιφορνια.
  Κατι πηρε το αυτι μου για ενα δημοσιευμα στην εφημεριδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», αναφορικα με καποιο WESTERN POLICY CENTER,WOODROW WILSON CENTER, TSAKOPOULOS,SITILIDIS,ΑΧΧΙΛΕΑΣ ΣΚΟΡΔΑΣ,κ.τ.λ.
  Για (ξανα)ριχτε μια ματια εδω μεσα στα ΟΝΟΜΑΤΑ……..ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ……..:

  http://www.usconsulate.gr/assymetrical.html

  Τις περισσοτερες σχεσεις θα επρεπε να τις εχετε αποστηθισει πλεον.
  Χρονια πολλα στους(τις) εορταζοντες(ουσες).

  Χαιρετισματα………….L.

 51. 23/04/2007 στο 10:33

  Αγαπητέ Γεώργιε χρόνια σας πολλά! [Χρόνια πολλά και σε όλους τους Γιώργους και τις Γεωργίες, επίσης]

  Χαμός γίνεται με όλα αυτά τα δίκτυα και τα δικτυώματα. Θα πρέπει να υπάρχουν άτομα πλήρους απασχόλησης για να τα στήνουν και να τα συντηρούν…

  Στο χθεσινό Παρόν υπάρχει το δημοσίευμα; Μάλλον μου διέφυγε. Γιατί αν δεν το ανεβάσουν στον ιστότοπό τους μπορώ να σας το στείλω.

 52. George Tsapanos
  23/04/2007 στο 13:27

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «Αγαπητέ Γεώργιε χρόνια σας πολλά! [Χρόνια πολλά και σε όλους τους Γιώργους και τις Γεωργίες, επίσης]

  Χαμός γίνεται με όλα αυτά τα δίκτυα και τα δικτυώματα. Θα πρέπει να υπάρχουν άτομα πλήρους απασχόλησης για να τα στήνουν και να τα συντηρούν…

  Στο χθεσινό Παρόν υπάρχει το δημοσίευμα; Μάλλον μου διέφυγε. Γιατί αν δεν το ανεβάσουν στον ιστότοπό τους μπορώ να σας το στείλω.»

  Σε ευχαριστω για τις ευχες.
  Το κακο ειναι οτι αυτα τα «δικτυωματα» τα συντηρουμε εμεις οι Ελληνες, αλλα τρωνε ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ!
  Το δημοσιευμα το μισο-εχω δεν το εχουν βαλει ακομα στην ηλεκτρονικη εκδοση, εαν δεν σου κανει κοπο, στειλτο στο «ε-μαιλ» μου.

  Τα ειχα πει και με τον Κο Κουρη πριν απο καιρο.
  Μολις αρχισει το ποταμι να περνει την κοπρο του Αυγεια, τιποτα δεν το σταματαει πλεον.

  Να και που ΑΛΛΟΥ μαζι με ΑΛΛΟΥΣ ειναι μεσα ο Κυρ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (μισο-υπευθυνος για τα βιβλια του CDRSEE)
  http://www.idkaramanlis.gr/html2/human/adv-board-en.html
  Ειναι να σε πιανει ανατριχιλα, η δεν ειναι !

  Χαιρετισματα και ευχαριστιες……………….L.

 53. Νέστορας
  23/04/2007 στο 18:43

  Φίλε Γιώργο,

  κάνεις εκπληκτική δουλειά. Κρίμα που δεν βρεθήκαμε και λυπάμαι που απ’ ό,τι κατάλαβα (και διαπίστωσα)

  κανένας Έλληνας εκδότης δεν έχει τα κότσια. Ξέρεις ότι δεν έχω χρόνο να ψάξω όλα αυτά που προτείνεις,

  αλλά να ’σαι καλά… Αν και τα είπαμε ήδη, και πάλι χρόνια πολλά…

 54. 23/04/2007 στο 22:04

  @ George Tsapanos

  Καλώς. Θα φροντίσω, αλλά από αύριο. Πιείτε και εκ μέρους μας ένα ποτήρι καλό καλιφορνέζικο κρασί στην υγειά σας!

 55. ΣΚΟΤΥ
  24/04/2007 στο 10:36

  Αγαπητέ Μόρφο χθες έπεσα στη σελίδα σου ενώ τόσο καιρό τα έψαχνα στοιχεία μέσω διαδικτύου και όταν τα μάζεψα και είδα τα δικά σου ένιωσα λίγο μ…ς..εδώ δίνω μερικά στοιχεία περα από τα δικά σου στον ΔΟΛιο τρόπο που έχει παίξει και παίζει ο ΔΟΛ σε αυτή την ιστορία του βιβλίου

  Δείτε τα παρακάτω με προσοχή:
  1.Η κα Κουλούρη έχει γράψει το Εναλακτικό Εγχειρίδιο Ιστορίας του CDRSEE για την έκδοση του οποίου έγινε ειδική εκδήλωση. Τη συζήτηση συντόνισε σε ειδική εκδήλωση στις 8/11/2006 ο κος Τσίμας ο οποίος όλως τυχαίως πριν 1-1μιση μήνα έκανε εκείνη την καταπληκτικής «αντικειμενικότητας» εκπομπή για το θέμα του βιβλίου υποστηρίζοντας με πονηρο και έξυπνο τρόπο το βιβλίο της κας Ρεπούση καλώντας στην εκπομπή του κάτι «τυπάκια» όπως οι Ψωμιάδης και Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ γνωστοί για την «υπόληψη» που τους τρέφει η ελληνική κοινωνία ως μοναδικούς ενάντιους του βιβλίου. Ανάμεσά τους παρίστατο «η εκσυχρονίστρια» του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κόππα, ο Νίκος Γεωργιάδης της ΝΔ που για το συγκεκριμένο θέμα στα κανάλια δεν έχει «φανεί» πουθενά κάνοντας τον «Κινέζο». Ο λαλίστατος κος Λιάκος που «οργώνει» τα ΜΜΕ του Λαμπράκη εφημερίδες και τηλεόραση και ο κος Βερέμης υποστηρικτής όλως τυχαίως του «Σχεδίου Ανάν»κατά το παρελθόν και σημαντικό στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ.. πηγή για την «ενδιαφέρουσα εκδήλωση : http://www.see-jhp.org/news_jhp_131106.html
  Ρίχνοντας μια ματιά στους χρηματοδότες του CDRSEE και του εγχεριδίου της κας Κουλούρη και ψάχνοντας λιγάκι παραπάνω βλέπουμε ότι υπάρχουν κυβερνητικοί οργανισμοί της Ελλάδας όπως ΥΠΕΞ, Δήμος Θεσσαλονίκης, ΤΙΤΑΝ που θελει να μπει δυναμικά στην τουρκική αγορά τσιμέντου και επιδιώκει και εξαγορές, η ΕΤΕ με την επένδυση των 4 δις δολ στην τραπεζική αγορά της Τουρκίας.

  Πάμε τώρα στα «αγγελάκια» του «νεοταξισμού»
  Συνεχίζω με τους ξένους κυβερνητικούς χρηματοδότες και δίνω και πηγές
  Είναι οι USAID (Although USAID and the State Department are separate organizations, both report to the Secretary of State.), State department, United Kingdom foreign & commonwealth office, Matthew Niemitz, United States Institute for Peace funded by Congress, The German Ministry of foreign affairs, Stability Pact for South Eastern Europe sponsored by Germany.
  Συνεχίζω με μερικές απο τις ΜΚΟ
  FOSIM (πηγή http://www.soros.org.mk/),
  Fund for an open Society – Serbia ποιανού; Σόρος ξανά, πηγή (http://www.fosserbia.org/?change_lang=en, )
  NED, The Soros Foundation also provided monies to Otpor.
  The National Endowment for Democracy (NED), which is funded by the U.S. Congress through the State Department authorizations
  πηγή http://www.rferl.org/featuresarticle/2005/04/47268268-9e3d-414a-928d-435ff4de8af2.html
  Έχει και συνέχεια Balkan Trust for Democracy Funding Organizations: Charles Stewart Mott Foundation, German Marshall Fund, USAID – United States Agency for International Development
  πηγή: http://www.gmfus.org/balkantrust/.
  επίσης: The Balkan Trust for Democracy (BTD) is a 10-year, … The Balkan Trust is based in Belgrade and makes grants in Albania, … Soros Open Network
  πηγή http://www.transparentfunding.ro/index.php?section=programs&action=show&id=105 – 17k
  United States Institute of Peace funded by Congress
  Όλοι οι παραπάνω κυβερνητικοί οργανισμοί φυσικά πρόσωπά και ΜΚΟ βρίσκονται χρηματοδότες της κας Κουλύρη υπό μορφή λίστας στη σελ. http://www.cdsee.org/aboutus_donors.html.

  Ορίστε λοιπόν οι «γερές πλάτες» της κας Κουλούρη, Λιάκου και της κας Ρεπούση που η κα Γιαννάκου παρόλες τις αντιδράσεις (με εξαίρεση μια δήθεν διανοουμενίστικη «αριστερά») δυσκολεύεται τόσο μα τόσο πολύ να το αποσύρει γιατί και η κα Ρεπούση είναι απ το γρανάζι του ίδιου συστήματος και το βιβλίο της εξυπηρετεί τους νεοταξικούς σκοπούς τους και είναι γραμμένο στο ίδιο μήκος κύματος και ύφος με της κας Κουλούρη..επιπλεόν το εγχειρίδιο ιστορίας της κας Κουλούρη λειτουργεί συμπληρωματικά σε κείνο της κας Ρεπούση το οποίο απευθύνεται στους δασκάλους.
  2. Δείτε και αυτό για τη σχέση του ΔΟΛ..για να καταλάβετε τις υπόγειες διαδρομές του βιβλίου ιστορίας στ΄. Εγκρίθηκε υπό Κ. Σημίτη με ΥΠΕΞ Γ. Παπανδρέου και ΥΠΕΠΘ Π. Ευθυμίου (κατά τα Θ. Κολοκοτρώνη του βιβλίου)..αγαπημένα παιδιά του ιδρύματος Λαμπράκη στο οποίο βέβαια και έδωσαν το έργο της έκδοσής του στα «Ελληνικά Γράμματα Α.Ε» αποδειξη σελίδα http://www.pi-schools.gr/prok_ekp_ylikou_03/atelier_13257.doc και http://www.dol.gr/finance.htm.. Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί γιατί τέτοια φρενίτιδα για την υποστήριξη του εν λόγω βιβλίου απο την κα Κουλούρη που γράφει στο ΒΗΜΑ (επιφυλλιδογράφος στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ) και προβάλλονται απόψεις της στο ΜΕΓΚΑ, δείτε την επαγγελματική ενασχόληση εκείνων των 5 πανεπιστημιακών με τον ΔΟΛ που βγήκαν να το στηρίξουν όπως οι καθηγητές Αντώνης Λιάκος (αρθογραφεί στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ σχέση του με το εναλλακτικό της Κουλούρη και CRDSEE), Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Ηλίας Νικολακόπουλος (αρθογραφεί στα ΝΕΑ και συνεργάζεται με τον τηλ. Σταθμό ΜΕΓΚΑ), Χρήστος Λούκας και Στέφανος Πεσμαζόγλου και των περιοδικών τους απ τις Εκδόσεις Νεφέλη και Ελληνικά Γράμματα συμφερόντων Λαμπράκη. Θυμάστε τι έλεγαν;; Ούτε διόρθωση χρειάζεται το βιβλίο ούτε τίποτα. Μην ξεχνάμε και τους άλλους υπάλληλους του Λαμπράκη τύπου Τσίμα με τη γνωστής αντικειμενικότητας εκπομπή για το θέμα του βιβλίου και τη σχέση του με την εκδήλωση της CDRSEE για το εναλλακτικό εγχειρίδιο της κας Κουλούρη, τα πύρινα άρθρα του κου Πρετεντέρη περί εθνικιστών για να καλύψουν τα δικά τους «έννομα» αργύρια, και τα άρθρα τόσων και τόσων άλλων «Ηρακλειδών» υπέρμαχων του βιβλίου τα οποία δημοσιεύονταν αφειδώς από ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, και ΤΟ ΜΕΓΚΑ..
  3. Έχει πολύ πλάκα τελικά..δείτε αυτή τη σελίδα http://www.cdsee.org/seminar_eucp_conerence_report.html και θα καταλάβατε απο που ξεκινάνε όλα..και δείτε και εδώ τους ξένους χορηγούς του ΕΛΙΑΜΕΠ του κου Βερέμη υποστηρικτή της κας Κουλούρη..αν βλέπετε καμία διαβολική σύμπτωση στους χρηματοδότες και των δύο ΜΚΟ του CDRSEE και του ΕΛΙΑΜΕΠ μην της δώσετε καμία μα καμία σημασία.. http://www.eliamep.gr/eliamep/content/home/about_eliamep/funding/el/

  Στην συγκεκριμένη περίπτωση φαινεται πλέον καθαρά ότι υπήρξε και από ποιούς πολιτική βούληση για «συμφιλίωση» με την Τουρκία και να γίνει η Μικρασιατική Καταστροφή «Συνωστισμός» και τόσα και τόσα άλλα..η πολιτική βούληση και τα πρόσωπα συνδιάστηκαν με επιχειρηματικά συμφέροντα εσωτερικού όπως ΕΤΕ ΤΙΤΑΝ κ.α σε συνδιασμό με Κυβερνητικούς χρηματοδότες φυσικά του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού και ΜΚΟ χρηματοδοτούμενες είδαμε απο που.
  Ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα είναι ποιός θα πάρει τη δουλειά, έτυχε οι συγκεκριμένοι πολιτικοί να χουν «ιδιαίτερη σχέση» με τον ΔΟΛ και τσουπ πάρε τη δουλειά Λαμπράκη..πριν γίνει βέβαια αυτό είχαν βάλει δικούς τους στο ΠΙΣ αλλά και διόρισαν τον κο Βερέμη Πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικης Παιδείας..δείτε σχεση ΕΛΙΑΜΕΠ Βερέμη Κουλούρη και τσουπ διορίστηκε Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας..η συνέχεια ήταν εύκολη, βρήκαν τους «ιστορικούς», «καθηγητάδες», «επιμελητες» του εν λόγω βιβλίου (βλ. Ρεπούση), είτε ελπίζοντας και ποντάροντας στην «επιστημοσύνη τους» ή στην «αγάπη προς τα ευρώπουλα» και την επιστημονική τους εξέλιξη την οποία θα υποβοηθούσαν..»χτίστηκαν» τριγύρω τους θέσεις άμυνας και επίθεσης κυρίως απο τον ΔΟΛ με τους «δήθεν έγκυρους» Τσίμα, Πρετεντέρη, συνεπικουρούμενοι από τους Πέντε Πανεπιστημιακούς, αλλά και άλλους της «συνομοταξίας» για να υποστηρίξουν το βιβλίο «δικών τους συμφεροντων» απο θυγατρική της μαμάς εταιρείας και χρησιμοποιώντας συμμάχους είτε από τους αργυρώνητους είτε από τους αγνούς αριστερούς προβάλοντας τους την καραμέλα την οποία θα «έτρωγαν» πιο εύκολα..ότι πίσω από τις αντιδράσεις κρύβονται εκκλησιαστικοί κύκλοι (βλ΄. Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που τους προκαλεί αλλεργία όπως και σε μένα όπότε διεγείρει τα αντανακλαστικά τους) και από την άλλοι εθνικιστικοί κύκλοι προβάλλονται το δέον στα διάφορα πάνελ τους Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ και τον Κο Ψωμιάδη με τα ετικετάκια των εθνικιστών ή στις φυλλάδες τους ότι ιδού οι «απέναντι» και να «ξυπνήσουν τα εμφυλιοπολεμικά τους σύνδρομα, για να πετύχουν τι;; Οι μεν να βρίζουν τους δε «εθνικόφρονες και παπαδαριά» και οι δε «δήθεν αριστερούς» και «αναρχοκου*****στές» και οι υπόλοιποι να κάνουν «ήσυχοι τη δουλειά» αποπροσανατολίζοντας τους υπόλοιπους και ματσωνοντας μπόλικα φράγκα από κρατική δουλειά..
  Απέδειξα με επιχειρήματα για αυτούς που μπορούν να τα δουν για τους άλλους ας μείνουν στα λαγούμια της ιδεοληψίας τους, ΠΟΙΟΙ ήταν οι πολιτικοί εμπνευστές, ποιοί οι χρηματοδότες, ποιοί οι λόγοι, ποιοί οι δήθεν καθηγητάδες, ποιοί οι «ιστορικοί», «δημοσιογράφοι», «άνθρωποι των Γραμμάτων» της πολιτικής»,που «νοιάζονται» και γιατί «νοιάζονται» τόσο για την «ιστορική αλήθεια»..η αλυσίδα έχει κρίκους, Πολιτικούς, χρηματοδότες, εκδοτικά συγκροτήματα, δημοσιογράφους, ιστορικούς και Πανεπιστημιακούς. Α και παρεπιπτόντως ο κος Βερέμης είναι και Πρόεδρος του συμβουλίου εθνικής Παιδείας. Δείτε πότε και από ποιόν διορίστηκε..όλα είναι προμελετημένα..Αυτά τα ολίγα για όσους ενδιαφέρονται να το ψάξουν νηφάλια και ψύχραιμα και για να καταλάβουν ότι αυτό που νοιάζει τους περισσότερους απο τη φάρα των συγκεκριμένων δήθεν ιστορικών, δημοσιογράφων, πανεπιστημιακών, είναι όχι η ιστορική πραγματικότητα και αλήθεια που νοιάζει πιθανόν τον περισσότερο απλό κόσμο και μας τους «ρομαντικούς» και «αφελείς» αλλά η μάσα και η επιστημονική και επαγγελαμτική ανέλιξη με οποιοδήποτε κόστος..Συμπέρασμα με πολλά ευρώ και υποσχέσεις επιστημονικής ανέλιξης και καριέρας για διάφορους και για πολιτικούς οικονομικούς και άλλους λόγους ναι η ιστορία ξαναγράφεται πολύ μα πάρα πολύ εύκολα…

 56. 24/04/2007 στο 11:39

  Αγαπητέ ΣΚΟΤΥ

  Ευχαριστούμε θερμότατα!!! Ειδικότερα όσον αφορά στον ρόλο του ΔΟΛ, τα όσα γράφετε είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και δεν νομίζω να έχουν ξαναδημοσιευθεί τόσο αναλυτικά.

  Μην αισθάνεστε καθόλου όπως… αισθανήκατε. Έτσι αισθανόμουν κι εγώ όταν άρχισα να ψάχνω για το CDRSEE και «ανακάλυψα» ότι με το θέμα είχε ασχοληθεί το περιοδικό «Άρδην» πέρυσι τέτοια εποχή. Αλλά όπως λέει και ξαναλέει και ο Γιώργος Τσαπάνος, που έψαξε και συνεχίζει να ψάχνει κάθε γωνιά αυτού του κυκλώματος [δείτε τα δεκάδες σχόλιά του πιο πάνω και στα υπόλοιπα ποστ για το Κέντρο], άμα κάποιος δεν τα ψάξει μόνος του δεν τα εμπεδώνει!

  Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια!

 57. George Tsapanos
  24/04/2007 στο 12:19

  Ο Νεστορας εγραψε:
  «Νέστορας Says:
  April 23rd, 2007 at 6:43 pm
  Φίλε Γιώργο,

  κάνεις εκπληκτική δουλειά. Κρίμα που δεν βρεθήκαμε και λυπάμαι που απ’ ό,τι κατάλαβα (και διαπίστωσα)

  κανένας Έλληνας εκδότης δεν έχει τα κότσια. Ξέρεις ότι δεν έχω χρόνο να ψάξω όλα αυτά που προτείνεις,

  αλλά να ’σαι καλά… Αν και τα είπαμε ήδη, και πάλι χρόνια πολλά…»

  Φιλε Νεστορα
  Εχω εναν πολυ καλο φιλο ο οποιος ξερει μεσα-εξω την εκδοτικη βιομηχανια με ολα της τα μικρομυστικα.
  Κατι ετοιμαζουμε, για αλλο βιβλιο πηγαινα, αλλο θα βγει.

  Χαιρετισματα……………L.

 58. George Tsapanos
  24/04/2007 στο 12:23

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «Χρήστος Μόρφος Says:
  April 23rd, 2007 at 10:04 pm
  @ George Tsapanos

  Καλώς. Θα φροντίσω, αλλά από αύριο. Πιείτε και εκ μέρους μας ένα ποτήρι καλό καλιφορνέζικο κρασί στην υγειά σας!»

  Κι’ εγω που σκεπτομουνα λιγη ρετσινα……………
  Πιεστε εσεις την ρετσινα στην υγεια μου, και θα πιω εγω τα Καλιφορνεζικα στην υγεια σας.
  Οσο για το αρθρο απο «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», εαν δεν υπαρχουν προβληματα, καλο θα ηταν να το φερεις εδω μεσα.

  Χαιρετισματα…………..L.

 59. George Tsapanos
  24/04/2007 στο 12:40

  Αυτο εδω σας το εχω δωσει?

  http://www.kepad.gr/gr/membership.html

  Εδω να δειτε τι γινεται, και θα βρειτε πολλα με λιγο ψαξιμο.

  Συμμαχιες ΚΩΦΟΥ με ΚΟΠΠΑ, με ΡΟΖΑΚΗ, με ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ, με ΜΠΡΕΔΗΜΑ (τον εν Ελλαδι) και παμε λεγοντας.

  Ανακατωμενοι με τον ΟΗΕ, για την………….ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ………και δεν συμμαζευεται!

  Ειναι να απορει κανεις, ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥ Κ.Ε.Μ.Ο., τα παν καλα με τον ΚΩΦΟ και τον ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ!

  Αλλα το ψαρι βρωμαει απο ΠΑΝΤΟΥ και η ιχθυοσκαλα ακομα πιο πολυ!

  Χαιρετισματα απο Καλιφορνια………….L.

 60. 24/04/2007 στο 15:03

  Λοιπόν, γράψτε το βιβλίο να ‘χουμε κι εμείς να διαβάσουμε και κάτι ενδιαφέρον.

  Ρετσίνα; Δεν πίνω λευκά. Αλλά αν το φέρει η περίσταση πολύ ευχαρίστως!

  Το άρθρο θα το ανεβάσω – δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Θα πρέπει μόνον να το εντοπίσω. Με μια πρόχειρη έρευνα στα 4-5 τελευταία φύλλα δεν τα κατάφερα [είναι και πυκνογραμμένη αυτή η εφημερίδα]. Μήπως ξέρετε ημερομηνία δημοσίευσης;

  Εξαιρετικό αυτό με την ιχθυόσκαλα 😉

  Κυριολεκτικά, απορώ πώς όλοι αυτοί οι «δαιμόνιοι» βρίσκουν άκρη μέσα σ’ αυτά τα κυκλώματα…

 61. George Tsapanos
  24/04/2007 στο 17:21

  Λοιπον………….ριχτε μια ματια εδω μεσα:

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=12826&colid=62&catid=1&dt=2007-04-22&search=%D4%D3%C1%CA%CF%D0%CF%D5%CB%CF%D3

  Χαιρετισματα…………..L.

 62. George Tsapanos
  27/04/2007 στο 06:06

  Ο λαος ξυπνα:

  http://www.antibaro.gr/society/akadhmia_teliko.php

  Χαιρετισματα……………L.

  Προσθήκη [από Χ.Μ.]: Πρόκειται για το κείμενο «Κριτικές παρατηρήσεις στο βιβλίο της ιστορίας της έκτης δημοτικού» με τις θέσεις της Ακαδημίας.

 63. George Tsapanos
  27/04/2007 στο 06:07

  Το φιλι της δολοφονου αραχνης, το φιλι της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

  http://www.antibaro.gr/society/apodhmos_araxni.php

  Χαιρετισματα……………L.

  Προσθήκη [από Χ.Μ.]: Πολύ-πολύ ενδιαφέρον κείμενο για την αλληλογραφία [από το 2004] Ρεπούση – Παιδαγωγικού Ινστιτούτου σχετικά με το βιβλίο ιστορίας. Και διάφορα πολύ ενδιαφέροντα για τις «πλάτες» της Ρεπούση και τις σχέσεις της. Στο τέλος του κειμένου υπάρχει και link που παραπέμπει σε έγγραφο pdf, που αναπαράγει φωτογραφικά την αλληλογραφία.

 64. Ανώνυμος
  29/04/2007 στο 13:54

  Όντως πολύ ενδιαφέρον κείμενο.Θα ήταν εύκολο άραγε να επιβεβαιωθεί (ή να διαψευστεί) κατά πόσον η Ρεπούση και η Γλυκοφρύδη έκαναν το διδακτορικό τους υπό την επίβλεψη του συζύγου της τελευταίας?
  Διαβάζω π.χ. σε κάποιο blogsite:

  Ο Ευθυμίου και τα αφεντικά του διόρισαν τα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, τους αξιολογητές και τους συγγραφείς των βιβλίων! Συγγραφέας του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού η Μαρία Ρεπούση. Αξιολογητής του βιβλίου η Α. Λεωντσίνη-Γλυκοφρύδη, φίλη της Ρεπούση και σύζυγος του καθηγητού της Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γ. Λεωντσίνη! Και η Ρεπούση και η Λεωντσίνη- Γλυκοφρύδη πήραν διδακτορικό από τον Γ. Λεωντσίνη, ο οποίος νυμφεύθηκε την μία, έδωσε εργασία στο γραφείο του επί χρόνια στην δεύτερη (η Ρεπούση, ως καθηγήτρια γαλλικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ήταν αποσπασμένη για σειρά ετών στο γραφείο του), και τίς προώθησε στο πανεπιστήμιο! Στην μία ανατέθηκε η συγγραφή του βιβλίου, και στην άλλη η αξιολόγηση! Και το μαχαίρι και το πεπόνι!

  Διαβάστε τις απίστευτες λεπτομέρειες της άθλιας αυτής διαπλοκής, στο «Αντίβαρο»:

  «Το φιλί της γυναίκας-αράχνης: Η άλωση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου από τη στρατευμένη αμάθεια»

  http://www.antibaro.gr/society/apodhmos_araxni.php

  Απίστευτο. Ανατριχιαστικό. Και σε αυτούς έχουν παραδώσει τα παιδιά μας να μάθουν γράμματα! Τα παιδιά μας!

  Έχει ή δεν έχει δίκιο η Μαρία Τζάνη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία τούς χαρακτήρισε δημοσίως (τηλεοπτικός δίαυλος ΑΝΤ1, 25-3-2007) «επιστημονική ληστοσυμμορία»;

  Επιστημονική ληστοσυμμορία!

  Μαρία Τζάνη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ζωντανή παρέμβαση στον τηλεοπτικό δίαυλο ΑΝΤ1, 25-3-2007:

  «Πού να ‘ρθούνε [οι συγγραφείς του βιβλίου, σε διάλογο]! Αφού ντρέπονται πια! Μα δεν είναι πανεπιστημιακοί ! Κύριε Χαριτάτο, να πούμε στον Ελληνικό λαό κάτι. Να πούμε στον Ελληνικό λαό κάτι. Ένας καθηγητής πανεπιστημίου που είχε πρόβλημα με τον Σβολόπουλο και με τον Μικρογιαννάκη, και τούς έστειλε στο δικαστήριο -προσέξτε με-, και έγινε παρά την σύμφωνο [εναντίον του] γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφείας των ειδικών [που ήταν αρμόδιοι] για να τόν κρίνουν καθηγητής πανεπιστημίου, αυτός, παρήγαγε δύο κυρίες, τούς έδωσε δηλαδή διδακτορικά · αυτές οι κυρίες που τούς έδωσε διδακτορικά και πού τίς προώθησε σε αδελφά πανεπιστήμια, σε άλλους χώρους, απετέλεσαν την ομάδα και της συγγραφής των βιβλίων και της αξιολόγησης . Πρόκειται για μια ληστοσυμμορία επιστημονική, που μέ κάνει να πω, όπως ο Χόρτον που είπε στην «Κατάρα της Ασίας» γι’ αυτό που κάναν οι Τούρκοι σ’ αυτούς τους Έλληνες εκεί, στην Σμύρνη, ότι ντρέπομαι να πω στον κόσμο ότι είμαι πανεπιστημιακός.»

  … όμως δεν μπορώ να υιοθετήσω a priori μία τέτοια πληροφορία από ένα blogsite όπως το http://tourkofagos.blogspot.com/2007/04/blog-post_27.html
  δίχως περαιτέρω διερεύνηση.

 65. 30/04/2007 στο 10:30

  @ Anonymous
  Ορθώς πράττετε και φυλάττετε τα ιμάτιά σας, τουλάχιστον θα σας μείνουν τα μισά. Πάντως, αν δεν απατώμαι, η πληροφορία για τις σχέσεις Ρεπούση-Λεωντσίνηδων έχει δημοσιευθεί εδώ και εβδομάδες στο Παρόν, και δεν έχει διαψευστεί. Οπότε τα πράγματα κάπως έτσι έχουν. Αν δεν είναι και χειρότερα…

 66. George Tsapanos
  30/04/2007 στο 16:00

  Ο «Ανωνυμος» εγραψε:
  «… όμως δεν μπορώ να υιοθετήσω a priori μία τέτοια πληροφορία από ένα blogsite όπως το http://tourkofagos.blogspot.com/2007/04/blog-post_27.html
  δίχως περαιτέρω διερεύνηση.»

  Προσοχη αγαπητε «Ανωνυμε» στη χρηση του «a priori», ο ορισμος του εχει ως εξης:

  «A priori (law), based on deduction or hypothesis »

  «Βασιζομενος σε συμπερασμα/πορισμα Η σε υποθεση».

  Απ οτι φαινεται δεν σε ενοχλει το συμπερασμα/πορισμα Η η ΥΠΟΘΕΣΙΣ του κειμενου, οσο σε ενοχλει η προελευσις/αναλυσις-υποθεσις «από ένα blogsite όπως το».

  Ευθυμιου,Ρεπουση,Λεωντσινη-Γλυκοφριδη, κ.τ.λ., ειναι απλα Α-Β-Γ-Δ-Ω ονοματα συνδεδεμενα με υπ’αριθμον 1-2-3-5-Ν, σχεδια.

  Και αυτο προσπαθω να σας πω εδω μεσα, τα ονοματα, οι παικτες, τα πιονια, με βοηθησαν, μας βοηθουν, να αντιληφθουμε τα ΣΧΕΔΙΑ, και αυτα ειναι που μετραν σε τελευταια αναλυση.

  Υπαρχει προσπαθεια ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΣ, απο ΚΑΠΟΙΑ ομαδα, της ΙΣΤΟΡΙΑς μας?
  ΥΠΑΡΧΕΙ!
  Ισως απο ΔΥΟ?
  ΥΠΑΡΧΕΙ!
  Ισως απο τρεις?
  ΥΠΑΡΧΕΙ!
  Ισως απο παραπανω?
  ΥΠΑΡΧΕΙ!

  Σημερα
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=16597612

  να και ο ΜΕΡΤΖΟΣ με τον ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟ-ΣΦΕΤΑ-
  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ-ΓΟΥΝΑΡΗ-ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ-ΒΛΑΣΙΔΗ, που απεφασισαν να γραψουν την ΔΙΚΗ τους ιστορια!

  Ε ρε………….που καταντησαμε!
  Απο το ΕΛΙΑΜΕΠ, το Κ.Ε.Μ.Ο., το «BORDER CROSSING», το Ι.Μ.Χ.Α., το τμημα ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ,και το ……….CDRSEE, στο ΕΜΣ του Κου ΜΕΡΤΖΟΥ !

  Γυρισε ο Μανωλιος………..

  Ιδου ο πραγματικος ΚΙΝΔΥΝΟΣ!
  Η ΠΛΗΡΗΣ,ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

  Αυτος ειναι ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ, οτι οι ΒΑΡΒΑΡΟΙ, οτι οι ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, εχουν αναγνωρισει, εχουν εξευρει, εχουν βεβαιωθει για τις αξιες και εχουν ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

  Δεν εχει σχεση απο πιο «blogsite» θα το μαθεις, σχεση εχει η ΑΛΗΘΕΙΑ.

  Και μια ακομα «ειδησουλα»:

  «Bush to visit Albania, Bulgaria in June
  25/04/2007
  WASHINGTON, United States — President George W. Bush will visit Albania and Bulgaria during an upcoming European trip, the White House announced on Tuesday (April 24th). The focus of the weeklong tour will be the G8 Summit in seaside Heiligendamm, Germany, in early June. Bush will then travel to the Vatican for his first meeting with Pope Benedict XVI and will spend a day in Rome talking with top Italian officials. He will then travel to Tirana on June 10th and to Sofia the next day. (Sega, Trud – 25/04/07; Reuters, DPA, Mediapool, Top-Channel, RFE, VOA, 24-ore – 24/04/07»

  Ο «Πλανηταρχης» παει σε Γερμανια-Ρωμη-Αλβανια-Βουλγαρια.
  ΤΡΕΜΕ ΚΟΣΣΟΒΟ, και συ κρατιδιο των ΒΛΑΧΩΝ ΤΟΥ BALAMACI, σε Νοτιο Αλβανια και «Ευρωπεριοχη ΠΡΕΣΠΩΝ» υπο την επιτηρηση του EAST-WEST INSTITUTE, STABILITY PACT,BALKAN TRUST, ELIAMEP, CDRSEE.

  Τουλαχιστον τα ειχαμε γραψει!

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡEΙΤΕ!

  Χαιρετισματα απο Καλιφορνια…………L.

 67. George Tsapanos
  02/05/2007 στο 16:25

  Στα σημερινα «ψιλα» ……..

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=99604492

  «Παραμερίζει την Αθήνα ο Μπους
  Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους μάλλον παραμερίζει επιδεικτικά την Αθήνα στη βαλκανική περιοδεία του στις αρχές Ιουνίου. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα βρίσκεται στα Τίρανα, πρώτο σταθμό της βαλκανικής περιοδείας του, όπου θα γίνει «τετραμερής» συνάντηση (ΗΠΑ, Αλβανία, Βοσνία και ΠΓΔΜ) για την προετοιμασία της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ μέσα στο 2008, γεγονός που μάλλον δείχνει να αγνοεί την ελληνική θέση, ότι δεν θα ευνοήσει την ένταξη των Σκοπίων στην Ατλαντική Συμμαχία χωρίς κοινώς αποδεκτή ονομασία.»……………..

  Χαιρετισματα απο Καλιφορνια……………L.

 68. 02/05/2007 στο 18:51

  Ω, ναι. Ο τίτλος του άρθρου είναι ακόμα καλύτερος: «Πόρτα Μαξίμου χτύπησε η Ρωσία για Ντόρα». Αυτό το κορίτσι… Δεν μπορεί να κρυφτεί με τίποτα…

  Και να σας πω και κάτι παρανοϊκό που σκεφτόμουν χθες-προχθές. Όλη αυτή η ιστορία με τα ομόλογα ξέσπασε λίγο πριν υπογραφεί η συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό, και εν μέρει συντηρείται τεχνητά στην επικαιρότητα. Λέτε;;;

 69. George Tsapanos
  02/05/2007 στο 22:39

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «Όλη αυτή η ιστορία με τα ομόλογα ξέσπασε λίγο πριν υπογραφεί η συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό, και εν μέρει συντηρείται τεχνητά στην επικαιρότητα. Λέτε;;;»

  Βλεπετε τι γινεται οταν αρχιζετε να σκεπτεσθε απο μονοι σας? Για ριξτε μια ματια εδω μεσα:

  http://www.northllp.com/www/staff.asp?staff_id=2

  ΛΟΝΔΙΝΟ………ΛΟΝΔΙΝΟ…………ποσες φορες το εχουμε πει οτι ειναι το ΚΛΕΙΔΙ !

  Λετε ο Πλανηταρχης να κανει αλλη μια Αμερικανικη πολιτεια απο ΣΚΟΠΙΑ+ΒΟΣΝΙΑ+ΑΛΒΑΝΙΑ?

  Χαιρετισματα…………….L.

 70. Antonis
  05/05/2007 στο 22:45

  H χιονοστιβάδα των αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει με αφορμή το περιεχόμενο του «βιβλίου» Ιστορίας της 6ης Δημοτικού, η παρέμβαση της Ακαδημίας Αθηνών, οι δηλώσεις της υπουργού για την μη κατάργηση του οι οποίες δηλώνουν την εμμονή αλλά και την εθελοδουλική υπακοή της κυβερνήσεως σε ξένα κέντρα αποφάσεων, με ωθούν να αναφέρω τα εξής.

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των εφημερίδων μέλη της συγγραφικής ομάδος βιβλίου είναι τακτικοί συνομιλητές και συνεργάτες της κυρίας υπουργού» «παιδείας» και «θρησκευμάτων».

  Η υπουργός «παιδείας» και «θρησκευμάτων» δήλωσε ότι το «βιβλίο» της 6ης δημοτικού γράφτηκε από επιστήμονες και μόνο από επιστήμονες θα μπορεί να κριθεί, υπονοώντας την, κατά την γνώμη της, ανεπάρκεια της Ακαδημίας Αθηνών να κρίνει το περιεχόμενο του «βιβλίου Ιστορίας» έναντι της ομάδος συγγραφής και του «Παιδαγωγικού Ινστιτούτου»

  Σύμφωνα πάλι με ρεπορτάζ των εφημερίδων η διαδικασία εκλογής μελών της εν λόγω ομάδος σε βαθμίδες «καθηγητών» ή αναπληρωτών «καθηγητών» έγινε εν μέσω καταλήψεων στα πανεπιστήμια.

  Τις λεπτομέρειες της διαδικασίας εκλογής στις βαθμίδες «καθηγητών» ή αναπληρωτών «καθηγητών» Πανεπιστημίων μελών της συγγραφικής ομάδος δεν είμαι δε θέση να γνωρίζω.

  Το άρθρο με τίτλο «Μια εκλογή «Παντείου καιρού»
  http://www.ardin.gr/article.php?id=ARDIN_I_63_S_1_A_10
  του κ. Δ. Τσαρδάκη και το «υστερόγραφο» (http://www.ardin.gr/article.php?id=ARDIN_I_63_S_1_A_11)
  στο τέυχος 63, Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2007 του περιοδικού ΑΡΔΗΝ το οποίο περιγράφει την αυθαιρεσία, την ανομία και την αναξιοκρατία που επεκράτησε κατά μία εκλογή «καθηγητού» σε Ελληνικό ΑΕΙ δίνει την «νόρμα» της εκλογικής διαδικασίας στα Ελληνικά «πανεπιστήμια» την τελευταία εικοσαετία. Οι εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια έχουν γίνει καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων άτομα τα επιστημονικά προσόντα των οποίων ούτε τον τίτλο του λέκτορα δεν θα τους εξασφάλιζαν στα ανά τον κόσμο Πανεπιστήμια τα οποία σέβονται τον τίτλο τους. Ο νέος νόμος πλαίσιο που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν παίρνει μέτρα για ουσιαστικές διορθωτικές αλλαγές. Η αυθαιρεσία των πολιτικών και άλλων «παραγκών» που νέμεται τα Ελληνικά πανεπιστήμια συνεχίζεται. Όπως λέει ο φίλος Θέμις Λαζαρίδης «Η πλειοψηφία της φαυλότητας και της μετριότητας (μέσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια) αυτοσυντηρείται» (http://www.kpad.gr/text/thesis/laz2.htm) και “η εξωτερική (κτηριακή-αισθητική) ασχήμια τους αντικατοπτρίζει την εσωτερική τους ασχήμια: τις ίντριγκες, τη συναλλαγή, την ευνοιοκρατία, την αδιαφορία. Η κατάσταση είναι πλέον μη αντιστρεπτή. «Αυτό είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο: ένα φυσικό και ηθικό ερείπιο που πρέπει να χτιστεί από την αρχή» (http://greekuniversityreform.wordpress.com/2007/04/12/)
  Επιστρέφοντας στα της επιστημοσύνης της «συγγραφικής ομάδας» και στο κύρος των απόψεων της αλλά και τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από αυτήν, ευτυχώς για την «αλήθεια» το διαδίκτυο μας δίνει την δυνατότητα να ελέγξουμε τις αξιώσεις κάθε αυτοαποκαλούμενου «επιστήμονα» ή «επιστημονικής ομάδος» και να πληροφορηθούμε ασφαλώς για το δημοσιευμένο επιστημονικό του έργο και πολλές φορές και για το ποιοι είναι οι χορηγοί, και οι προστάτες του (της).

  Όπως ομολόγησε η υπουργός «παιδείας» σε ερώτηση του βουλευτού κ. Παπαθεμελή, το τετράτομο βιβλίο «Εναλλακτικό εκπαιδευτικό υλικό για την διδασκαλία της νεότερης ιστορίας της νοτιοανατολικής Ευρώπη»ς (στου οποίου την συγγραφή έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους μέλη της «επιστημονικής ομάδος»), χρηματοδότησε η εδρεύουσα στην Θεσσαλονίκη μη κυβερνητική οργάνωση με την ονομασία: Center for Democracy and Reconciliation in Southeast Europe (CDRSEE) (!)
  http://www.cdsee.org/
  Βλέπε π.χ. το “Joint History Project”
  http://www.see-jhp.org/publications_teaching.html
  http://www.see-jhp.org/about_project.html#academic_committee
  http://www.see-jhp.org/
  http://www.see-jhp.org/news_jhp_131106.html
  http://www.see-jhp.org/publications.html
  http://www.lustration.net/

  Οι σκοποί, οι χρηματοδότες και τo διοικητικό συμβουλίου του CDRSEE εξετάζονται και αναφέρονται σε πρόσφατα τεύχη και στην ιστοσελίδα του περιοδικού ΑΡΔΗΝ. http://www.ardin.gr/

  Ο νόμος 1268/82 βάσει του οποίου τα μέλη της «συγγραφικής ομάδας» και οι περί αυτούς κρίθηκαν για την εξέλιξη τους στην βαθμίδα των «καθηγητών» ή των αναπληρωτών «καθηγητών» ορίζει ότι για τέτοια εξέλιξη απαιτούνται «πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά (με σύστημα κριτών) (refereed Journals) ένας αριθμός των οποίων πρέπει να είναι αυτοδύναμες ή πρωτότυπες επιστημονικές μονογραφίες».

  Η αναζήτηση για το δημοσιευμένο επιστημονικό έργο των μελών της «επιστημονικής» ομάδας σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών (referee Journals) και οι αναφορές (citations) σε αυτό (το επιστημονικό έργο) από άλλους ερευνητές μέσα από βάσεις δεδομένων όπως το Science Citation Index ή το Social Sciences Citation Index (SSCI) ή το Arts & Humanities Citation Index του ICI (Institute for Scientific Information web of science (http://wos.ekt.gr/)), το Scopus (http://www.sciencedirect.com/) ή το http://www.scopus.com/scopus/home.url δίνει μηδενικά (0) αποτελέσματα.

  Είναι να αναρωτιέται κανείς αν εκτός από την αναξιοκρατίας που επέβαλε ο νόμος 1268/82 στις εκλογές διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού των Ελληνικών δημοσίων Πανεπιστημίων, βαρύνοντα λόγο στις εκλογικές διαδικασίες είχαν και έχουν εκτός των κομματικών παραγκών που λυμαίνονται τα Ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια και οι
  εδρεύουσες εις την Βαλκανική χερσόνησο «μη κυβερνητικές οργανώσεις».

 71. George Tsapanos
  06/05/2007 στο 16:36

  Καλο σας απογευμα απο την μακρυνη Καλιφορνια.
  Σημερα εχω μερικες ακομα αποκαλυψεις για αυτην την γωνια και αυτους/αυτες που μαζευονται εδω μεσα για να ΜΑΘΟΥΝ.
  Ολοι θυμοσαστε βεβαια τα περι EAST-WEST INSTITUTE, και τον Κυρ JOHN MROZ, τις συνεργασιες του με ΣΟΡΟΣ, CDRSEE, BALKAN TRUST, STABILITY PACT, Κ.Τ.Λ.

  Λοιπον, να και που αλλου ειναι η ομαδα του:

  http://www.ctp.gr/newsite/en/?NGO_Networking:History

  Το παραξενο? Εαν διαβασετε τα περι του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ, στην ελληνικη και την αγγλικη, τα κειμενα Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, Η ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.

  Εκει μεσα

  http://www.ctp.gr/newsite/en/?CTP_thanks

  μπορειτε να βρειτε τους ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ των, εαν δεν μπορειτε να το ανοιξετε, πηγαινετε κατω,κατω αριστερα ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και δοκιμαστε να ανοιξτε το CTP thanks……

  Απο εκει,
  http://www.ctp.gr/newsite/en/?Cross_Border_Tourism:Collaboration_with_the_EWI

  Diavazoume oti:
  «Collaboration with the EWI
  As part of the ‘Trans-frontier Institution Building Project for the Prespa/Ohrid region, the EastWest Institute (EWI) in collaboration with the Cultural Triangle of Prespes (CTP) and the German Company for Technical Collaboration (GTZ) launched in spring 2005 an initiative to bring tourism stakeholders in the region together, to establish working groups and work towards a strong cross-border collaboration in the field of tourism.»

  Kai twra kati gia thn GTZ

  http://www2.gtz.de/vietnam/aboutus/aboutus_gtz_profile_eng.htm

  «The company also operates on behalf of other German ministries, partner-country governments and international clients, such as the European Commission, the United Nations and the World Bank, as well as on behalf of private enterprises.»…………………………………….

  «The GTZ was established in 1975. It is organised as a private company owned by the German Federal Government. We work on a public benefit basis, using all funds generated as profits exclusively for projects in international cooperation.»

  Kai to epomeno:

  http://pages.albaniaonline.net/ut/guide_drejt/Hyrjedr.htm

  Faculty of Law and its Development

  In the recent years, the Faculty has improved its relationships with law faculties in other countries.

  It has also established institutional contacts with such organisations as the Council of Europe, the European Union, the World Bank, UNDP, the UN High Commission for Refugees, as well as with USIS, USAID, ORT, ABA CEELI, GTZ, Soros Foundation, etc. The TEMPUS programme of the European Union has proved to be a great help especially in the field of the improvement of the qualifications of the teaching staff abroad.

  Soros kai GTZ pane mazi kai konta-konta, xeri-xeri kai edw xana mazi:
  http://www.sedonors.org/resources/download.asp?id=144

  Kai edw mazi:

  Click to access chap4.pdf

  Kai sto KOSSOVO mazi
  http://www.mti-ks.org/?cid=2,51

  «Donators in partnership: AER, UNDP, GTZ, SOROS, SËIS- Corporation, ATA, USAID-CKBS, AGEF, KFË, EBRD, DFID, OSBE, »

  Kai sta SKOPIA mazi:
  http://www.ear.europa.eu/macedonia/main/fyrom-a1c2e3b4a5.htm

  Kai xana sthn KOSSOV-A aythn thn fora:

  Click to access PrezantimNASERGRAJCEVCI.pdf

  Kai……………xana sthn Alvania, vlepe selida 9:

  Click to access _24__Finalised_SWOTs_of_the_municipalities.pdf

  Kai……………kai……………….kai………………….!

  ΠΡΕΣΠΑ…..ΠΡΕΣΠΑ…..ΠΡΕΣΠΑ………….!

  Τι να θελουν αραγες να φτιαξουν εκει επανω στα μερη που ψαρευα απο μικρος?

  Αντε, καλο σας βραδυ………….L.

 72. George Tsapanos
  06/05/2007 στο 16:51

  Εβαλα ενα αλλα το ……………εφαγε το συστημα. Απλως θα ξαναβαλω τα «χοντρα»:

  http://www.ctp.gr/newsite/en/?NGO_Networking:History

  Πηγαινετε κατω αριστερα στην ΑΓΓΛΙΚΗ, εκει που λεει CTP thanks……….σε περιπτωση που δεν θα μπορεσετε να ανοιξτε το:

  http://www.ctp.gr/newsite/en/?CTP_thanks

  Μεγαλη ΔΙΑΦΟΡΑ η και ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !

  http://www.ctp.gr/newsite/

  :: CULTURAL TRIANGLE OF PRESPES :: ??????S???? ???GO?? ???S?O? – ??????

  http://www.ctp.gr/newsite/

  Dokimaste thn ellhnikh kai thn agglikh shmaioula, kai meta tha deite pws kryvoun kai pws allazoun ta keimena………………..

  Apo edw mesa:
  http://www.ctp.gr/newsite/en/?Cross_Border_Tourism:Collaboration_with_the_EWI

  Diavazoume oti:
  «Collaboration with the EWI
  As part of the ‘Trans-frontier Institution Building Project for the Prespa/Ohrid region, the EastWest Institute (EWI) in collaboration with the Cultural Triangle of Prespes (CTP) and the German Company for Technical Collaboration (GTZ) launched in spring 2005 an initiative to bring tourism stakeholders in the region together, to establish working groups and work towards a strong cross-border collaboration in the field of tourism.»

  Kai twra kati gia thn GTZ

  http://www2.gtz.de/vietnam/aboutus/aboutus_gtz_profile_eng.htm

  «The company also operates on behalf of other German ministries, partner-country governments and international clients, such as the European Commission, the United Nations and the World Bank, as well as on behalf of private enterprises.»…………………………………….

  «The GTZ was established in 1975. It is organised as a private company owned by the German Federal Government. We work on a public benefit basis, using all funds generated as profits exclusively for projects in international cooperation.»

  Kai to epomeno:

  http://pages.albaniaonline.net/ut/guide_drejt/Hyrjedr.htm

  Faculty of Law and its Development

  In the recent years, the Faculty has improved its relationships with law faculties in other countries.

  It has also established institutional contacts with such organisations as the Council of Europe, the European Union, the World Bank, UNDP, the UN High Commission for Refugees, as well as with USIS, USAID, ORT, ABA CEELI, GTZ, Soros Foundation, etc. The TEMPUS programme of the European Union has proved to be a great help especially in the field of the improvement of the qualifications of the teaching staff abroad.

  Soros kai GTZ pane mazi kai konta-konta, xeri-xeri kai edw xana mazi:
  http://www.sedonors.org/resources/download.asp?id=144

  Kai edw mazi:

  Click to access chap4.pdf

  Kai sto KOSSOVO mazi
  http://www.mti-ks.org/?cid=2,51

  «Donators in partnership: AER, UNDP, GTZ, SOROS, SËIS- Corporation, ATA, USAID-CKBS, AGEF, KFË, EBRD, DFID, OSBE, »

  Kai sta SKOPIA mazi:
  http://www.ear.europa.eu/macedonia/main/fyrom-a1c2e3b4a5.htm

  Kai xana sthn KOSSOV-A aythn thn fora:

  Click to access PrezantimNASERGRAJCEVCI.pdf

  Kai……………xana sthn Alvania, vlepe selida 9:

  Click to access _24__Finalised_SWOTs_of_the_municipalities.pdf

  Kai……………kai……………….kai………………….!

  Αντε, καλο σας βραδυ…………..L.

 73. 06/05/2007 στο 19:54

  @ Antonis

  Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα αναφέρετε. Να προσθέσω μια σημερινή πληροφορία, που δημοσιεύεται στο «Παρόν», και σύμφωνα με την οποία οι -όποιες- διορθώσεις στο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού δεν θα γίνουν στο κείμενο -μάλλον έχουν τυπωθεί ήδη τα βιβλία- αλλά θα μοιράζονται σε… ένθετο μαζί με το βιβλίο!

  @ George Tsapanos

  Κύριε Τσαπάνε, ως συνήθως καταιγιστικός! Εμείς δεν προλαβαίνουμε να διαβάζουμε τα σχόλιά σας, εσείς πότε προλαβαίνετε και τα ψάχνετε όλα αυτά; 🙂 Ευχαριστούμε θερμότατα.

  [Πώς τα πάτε με τη ζέστη στην Καλιφόρνια; Εμείς σήμερα είχαμε το πρώτο μας τριανταράκι. Καλό σας απόγευμα.]

 74. George Tsapanos
  06/05/2007 στο 21:15

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «Κύριε Τσαπάνε, ως συνήθως καταιγιστικός! Εμείς δεν προλαβαίνουμε να διαβάζουμε τα σχόλιά σας, εσείς πότε προλαβαίνετε και τα ψάχνετε όλα αυτά; Ευχαριστούμε θερμότατα.

  [Πώς τα πάτε με τη ζέστη στην Καλιφόρνια; Εμείς σήμερα είχαμε το πρώτο μας τριανταράκι. Καλό σας απόγευμα.]»

  Αγαπητε Χρηστο
  Αυτα τα εχω βρει μεσα στα 11-12 χρονια που πολεμαω με Σκοπιανους και αλλους Ανθελληνες στο διαδυκτιο. Το ονομα «Lyngos, Lyngos1, Lyngos2», ειναι παρα πολυ γνωστο στους Βαλκανικους διαδυκτιακους τοπους αλλα και σε ακαδημαικες λιστες.

  Γιατι τοσα ονοματα? Γιατι προσπαθωντας να με εξουδετερωσουν οι αντιπαλοι, αρχισαν να χρησιμοποιουν απειλες,σκαιοτητες,ωμη γλωσσα, κ.τ.λ.
  Τα ιδια λοιπον και εγω, με πεταξαν μια φορα απο το ΑΟΛ, με πεταξαν δευτερη, αλλαζα ονοματα, παλι μεσα παλι στον αγωνα.

  Αυτα που σας δινω, δεν ειναι καινουργια, αλλα τα ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΩ στους ιδιους ανθρωπους που τα ειχα ΗΔΗ ΣΤΕΙΛΕΙ.
  Ειναι σαν ενα βιβλιο που το ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΕΙΣ μετα απο χρονια, οταν εχεις γινει σοφωτερος και μαθαινεις η καταλαβαινεις πραγματα που δεν τα ειχες αντιληφθει στην πρωτη αναγνωση.

  Αυτα που σας δινω πανε και αλλου, σε βουλευτες,εφημεριδες,περιοδικα, κ.τ.λ……
  Τα περισσοτερα αν οχι ολα που εχουν σχεση με οσα σας εχω δωσει ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ, εχουν ξεκινησει απο εδω.
  Εχω και μερικους ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ.
  Ενα ΓΕΡΑΚΟ-ΣΙΑΙΝΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΔΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, εναν φιλο στην Δυτικη Μακεδονια,δυο-τρεις στην Αθηνα που ξερουν τα πραγματα εκει, εναν στον Βολο, και κανα πεντ-εξη στην Θεσσαλονικη.
  Μπας και ξεχασα κανεναν?…Συγνωμες……….!

  Το προγραμμα η καλλιτερα τα προγραμματα των Πρεσπων, ειναι ΛΕΡΝΑΙΕΣ ΥΔΡΕΣ, ΣΚΕΤΕΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ, ΦΩΛΙΕΣ ΦΙΔΙΩΝ.
  Προσπαθουν να ανοιξουν τα συνορα, να φερουν παλι πισω αυτους που εφυγαν στο παραπετασμα αφου πηραν τα οπλα για να κατακερματισουν την Ελλαδα και ειδικωτερα την Μακεδονια, προσπαθουν να αλλαξουν την τοπικη δημογραφικη κατασταση, και πολλα αλλα, τα οποια τα αρχιζουν με χορους και πανηγυρια, και μετα μια επισκεψη στην τοπικη βιβλιοθηκη τους, ξεπλυμα μυαλων και λοβοτομη!

  Θυμοσαστε την διατριβη του EXLINEA PROJECT απο τον ΠΕΤΡΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ?
  Ξαναδιαβαστε την!
  Θυμοσαστε που ειχαμε ξαναβρει τον ΠΕΤΡΑΚΟ?
  Στην συνεδριαση του ΕΛΙΑΜΕΠ με κατι αλλα «κεφαλια». Μαλλον για να παρει ΟΔΗΓΙΕΣ χωθηκε η καλλιτερα τον εσπρωξαν εκει μεσα.

  Πολλα ΚΟΘΩΝΙΑ………και ειναι λυπηρο τετοια ατομα να αποφασιζουν για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!
  Αυτα, την επομενη φορα θα σας δωσω τους ΜΚΟ, της ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, αυτωνων που αυτονομαζονται «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» και τους οποιους ολη η κλικα των Πρεσπων (παρα τις προσπαθειες της) καθε λιγο και λιγακι μας τους πασσαρουν και αυτους σαν ΜΚΟ της………ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ !
  Και ολα αυτα βεβαια, με ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !

  Αυτα ! Απο ζεστη τα 30 τα κτυπησαμε προ πολλου, μην ξεχνας στην κεντρικη κοιλαδα της Καλιφορνιας που μενω, κτυπαμε πανω απο 43-44 για 10-15-20-30-35 μερες σερι, και αμα λαχει να και κανενα 45-46, οθεν μεταφραζομενο στους καμπους που ποτιζουν με τον συντελεστη υγρασιας, κοντευουμε τους 50 !
  Αλλα με το AIR-CONDITIONING, σε σπιτι—αυτοκινητο—καταστηματα—αυτοκινητο—σπιτι, περα βρεχει.

  Αντε γεια σας και πολλα χαιρετισματα……..L.

 75. 06/05/2007 στο 21:54

  Σας ευχαριστούμε, που μοιραστήκατε όλα αυτά τα στοιχεία μαζί μας. Πιστεύω ότι τις περισσότερες φορές είναι λίαν διαφωτιστικό να λέγονται και μερικά πράγματα για την πορεία του καθενός μας [τη στιγμή που το διαδίκτυο έχει πήξει στην ανωνυμία], για να γνωρίζουμε και ποιος είναι αυτός που λέει κάτι.

  Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά. Και για να πω την πάσα αλήθεια, πριν από δύο εβδομάδες ξεκίνησα προσπαθώντας να οργανώσω όλο αυτό το υλικό -για δική μου χρήση, για να καταλάβω καλύτερα μερικά πράγματα- αλλά κάπου κόλλησα. Είναι τεράστιο το θέμα. Ελπίζω εσείς που τα γνωρίζετε από πρώτο χέρι να τα καταγράψετε κάπου – σε βιβλίο, σε ένα μπλογκ ίσως, για να αποτελέσουν σημείο αναφοράς. Είναι κρίμα να ψάχνουμε όλοι μας τα ίδια και τα ίδια ξανά [μερικές φορές είναι απαραίτητο, μην με παρεξηγήσετε] αλλά θα μπορούσαμε να διαθέσουμε το χρόνο μας και πιο παραγωγικά [προς την ίδια κατεύθυνση].

  Ζεστούλα! 43-44 για βδομάδες; Ούτε να το φανταστώ. Να περνάτε καλά.

 76. Kostas
  07/05/2007 στο 12:36

  Πολύ ενδαφέροντα όλα.
  Αλήθεια τι είπε σήμερα το ELIAMEP?

 77. 07/05/2007 στο 13:56

  Εννοείτε αυτό;

  H Ελληνική πολιτική εθνικής ασφάλειας

  Αθήνα 7 Μαΐου 2007

  Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργάνωσε εκδήλωση για την παρουσίαση των συμπερασμάτων της έρευνας που πραγματοποίησε με θέμα:

  H Ελληνική πολιτική εθνικής ασφάλειας

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Μαΐου 2007 και ώρα 10:00, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2).

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  Το κείμενο πολιτικής του ΕΛΙΑΜΕΠ παρουσίασε ο Δρ. Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής ΕΛΙΑΜΕΠ.

  Σχολίασαν οι:
  Γεώργιος Αντωνετσής, Πτέραρχος ε.α., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ
  Ευάγγελος Βασιλάκος, Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
  Ευστάθιος Καπραβέλος, Στρατηγός ε.α., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ
  Ιωάννης Παλούμπης, Αντιναύαρχος ε.α., Επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

  Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Γεώργιος Καπόπουλος, Δημοσιογράφος – Αναλυτής Διεθνών Θεμάτων.

 78. Kostas
  07/05/2007 στο 14:38

  Ναι αυτό ακριβώς.

 79. George Tsapanos
  07/05/2007 στο 14:55

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «Και για να πω την πάσα αλήθεια, πριν από δύο εβδομάδες ξεκίνησα προσπαθώντας να οργανώσω όλο αυτό το υλικό -για δική μου χρήση, για να καταλάβω καλύτερα μερικά πράγματα- αλλά κάπου κόλλησα. »

  Αγαπητε Χρηστο
  Εαν χρειαζεσαι βοηθεια για να καταλαβεις ωρισμενα πραγματα, μην διστασεις να την ζητησεις η με προσωπικο ε-μαιλ η και απο εδω μεσα.
  Απο το αλλο μερος ομως, μην επιχειρησετε να χρησιμοποιησετε «επισημως» αυτες τις πληροφοριες για τον απλουστατο λογο οτι δεν μπορειτε να αναλυσετε μια κατασταση εαν δεν γνωριζετε ολες της τις πτυχες.
  Εγω, μετα απο παρακολουθηση τοσων ετων, και ακομα ανακαλυπτω, ακομα μαθαινω.

  Χαιρετισματα…………..Λ.

 80. George Tsapanos
  07/05/2007 στο 15:01

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «Εννοείτε αυτό;

  H Ελληνική πολιτική εθνικής ασφάλειας

  Αθήνα 7 Μαΐου 2007 »

  Ολη η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΔΕΞΙΑ, παρεα με τα ΚΟΘΩΝΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
  Και τα κοροιδα νομιζουν οτι δουλευουν για τον ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΡΦΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΕΥΡΩΠΑΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ!

  Καλα εκανε ο Πουτιν και πεταξε εξω απο την Ρωσσια ολους τους ΜΚΟ του Σορος και «ΣΙΑ»………….!

  Χαιρετισματα……………Λ.

 81. George Tsapanos
  07/05/2007 στο 15:18

  Και ποιοπον που λετε……………οπως το «STABILITY PACT», TO «BALKAN TRUST», TO «ELIAMEP»,TO «CDRSEE», και μερικοι αλλοι ΜΚΟ ανακατευθηκαν στην ΠΡΕΣΠΑ— για το «καλο» των κατοικων της και το ρουφηγμα των Φλωρινιωτων για «μιζες»—-και κατασκευασαν ενα σωρο «Μικρο-ΜΚΟ» στην δικια μας την πλευρα, ετσι εκαναν και στις αλλες δυο, την Αλβανικη και την ΣΚΟΠΙΑΝΗ.
  Σας δινω σημερα ΜΙΑ μονο απο την ΠΛΗΘΩΡΑ των ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΜΚΟ(εαν ειναι ανω των ΧΙΛΙΩΝ δεν θα εκπλαγω καθολου ιδιαιτερα μετα απο ολους αυτους που βρηκαμε στον καταλογο του CDRSEE, νατο εδω μεσα:
  http://allcoop.org.mk/ALLCOOP.html

  Θα παρακαλουσα αυτους οι οποιοι ομιλουν την αγγλικη, να ελεγξουν το ΠΩΣ ΑΝΑΓΕΡΕΤΑΙ/ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ η ψευτο-οντοτητα των ΣΚΟΠΙΩΝ.
  Και ολα αυτα βεβαια με λεφτα του Ελληνα εργατη, του Ελληνα φορολογουμενου, του Ελληνα ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΒΑΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ.
  Να και πιο αναλυτικα:
  http://allcoop.org.mk/mission.html
  http://allcoop.org.mk/projects.html
  http://allcoop.org.mk/contactus.html
  http://allcoop.org.mk/arhive.html
  http://allcoop.org.mk/arhive.html#Publications
  http://allcoop.org.mk/Announcements.html#2003
  http://allcoop.org.mk/Announcements.html#2002
  http://allcoop.org.mk/arhive.html#Articles

  Καλο διαβασμα, αυτοι τουλαχιστον….ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ !

  Χαιρετισματα………………Λ.

 82. 07/05/2007 στο 20:57

  @ George Tsapanos

  Ευχαριστώ. Αν χρειαστώ κάποια βοήθεια μέσα σ’ αυτόν τον λαβύρινθο δεν θα διστάσω να σας την ζητήσω.

  Γράφετε:

  «Απο το αλλο μερος ομως, μην επιχειρησετε να χρησιμοποιησετε “επισημως” αυτες τις πληροφοριες για τον απλουστατο λογο οτι δεν μπορειτε να αναλυσετε μια κατασταση εαν δεν γνωριζετε ολες της τις πτυχες.»

  Γι’ αυτό και εγώ είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει όλες αυτές τις πληροφορίες να τις καταγράψετε κάπως πιο αναλυτικά και πιο οργανωμένα για να αποκτήσουν και μια άλλη αξία χρήσης. Βέβαια, εσείς κρίνετε…

 83. George Tsapanos
  07/05/2007 στο 21:08

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «Γι’ αυτό και εγώ είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει όλες αυτές τις πληροφορίες να τις καταγράψετε κάπως πιο αναλυτικά και πιο οργανωμένα για να αποκτήσουν και μια άλλη αξία χρήσης. Βέβαια, εσείς κρίνετε…»

  Κατι γινεται…………….
  Εστειλα ενα κειμενο σημερα το πρωι σχετικα με Σκοπιανα ΜΚΟ, αλλα δεν το βλεπω. Επειδη δεν μου αρεσει η διπλοαναρτησις κειμενων, μπας και μπορεις να το βρεις και να μας το φερεις?
  Λεω, αν μπορεις, αν οχι θα το ξαναβαλω, να ο κυριος ΜΚΟ:

  http://allcoop.org.mk/ALLCOOP.html

  Χαιρετισματα…….Λ.

 84. 07/05/2007 στο 21:51

  @ George Tsapanos

  «Κατι γινεται…………….» Πολύ ωραία!

  Με το κείμενο το γνωστό πρόβλημα: πέρασε ως spam [σκουπιδοσχόλιο, δεχόμαστε δεκάδες καθημερινά] άνευ λόγου και αιτίας. Έχω ορίσει να δέχεται μέχρι 10 links στο σχόλιο, το δικό σας είχε εννιά, το πρόγραμμα αποφάσισε από μόνο του. Συγνώμην και πάλι για την καθυστέρηση [συνέβη και χτες]. Αν είμαι στον υπολογιστή το ελέγχω κάθε τόσο, αν λείπω είναι αναπόφευκτο [;] να συμβαίνουν αυτά. Πάντως μην ανησυχείτε τίποτε δεν χάνεται. Αργά ή γρήγορα θα το «ανακαλύψω».

 85. George Tsapanos
  08/05/2007 στο 15:04

  Τον Γεναρη γραφαμε:
  »
  George Tsapanos Says:
  January 4th, 2007 at 9:10 pm
  Να και ο ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ με λεφτα του Ελληνα φορολογουμενου¨
  http://www.greekembassy.org/Embassy/content/en/Article.aspx?office=1&folder=19&article=18913»

  Και χτες σας εδωσα:

  http://allcoop.org.mk/projects.html

  «Projects:
  «Instutionalization of a cross border NGO Network in the Prespa/Ohrid Euroregion», with Cultural Triangle of Prespes, Greece, financed by the Balkan Trust (2005-2006)
  «Ohrid and Prespa Sustainability Network – peripheral civic networking for the implementation of sustainable development in Ohrid and Prespa regions (Albania and Macedonia)», with the Environmental Association Areal, Macedonia; financed by the East-West Institute (2005)»

  Να ποιπον με τι λεφτα τα Σκοπιανα αδεσποτα πας εγιναν………»Μακεδονες» !

  Χαιρετισματα απο Καλιφορνια…………Λ.

 86. George Tsapanos
  08/05/2007 στο 16:39

  Ορκωτους λογιστες που ξερουν αγγλικα εχωμε εδω μεσα?
  Για ριχτε μια ματια βρε παιδια στην επισημη ετησια αναφορα του BALKAN TRUST απο σελιδα 33 και κατω (οχι δηλαδη να μην διαβασετε και τα υπολοιπα), αλλα εγω δεν καταλαβαινω πως ενας ΜΚΟ με 30,000,000 δολλαρια «ανοιγματος» εφθασε να εχει περιουσια ανω των 233,000,000 δολλαριων. Κανω λαθος πουθενα?
  Ειπαμε, εχωμε ορκωτους λογιστες?

  Click to access GMF_AR06.pdf

  Χαιρετισματα απο την ζεστη (33 σημερα) Καλιφορνια……………….Λ.

 87. George Tsapanos
  09/05/2007 στο 05:59

  Λοιπον ?
  Καλημερα σας, ψαξατε καθολου το GERMAN MARSHAL FUND, ΚΑΙ ΤΟ BALKAN TRUST? Νατο εδω:

  http://www.gmfus.org/template/index.cfm

  Απο εδω παμε κατω-κατω αριστερα στο:
  «The Balkan Trust for Democracy»

  Νατο εδω:
  http://www.gmfus.org/balkantrust/

  Εκει στα δεξια θα βρητε το «ASVISORY BOARD»

  http://www.gmfus.org/template/page.cfm?page_id=295

  Εκει μεσα θα βρητε καποιον ALEXANDROS YANNIS
  (Council of Europe Belgium)

  Και λοιπον?
  Και λοιπον εαν πατε:

  http://www.eliamep.gr/eliamep/content/home/about_eliamep/eliamep_team/en/

  θα βρητε:

  Research Associates

  Alexandros Yannis, PhD, Geneva University, Switzerland
  [Balkan Affairs]

  Ο Κυριος απο το:
  http://www.gmfus.org/template/page.cfm?page_id=295

  Συνδεεται με το ΕΛΙΑΜΕΠ, ειναι ειδικος στο………ΚΟΣΣΟΒΟ.

  Βγαλτε τα συμπερασματα σας, εγω σε λιγες ωρες παω για πεστροφα στην Sierra Nevada.

  Χαιρετισματα απο Καλιφορνια…………¨Λ.

 88. 09/05/2007 στο 09:17

  Χου! Χου! Χουβαρδάς με τα όλα του ο κύριος πρέσβης. 200 χιλιαρικάκια ευρώ για το Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ, μέσω ΗΠΑ, για τα… Βαλκάνια. Και γιατί δεν τα έστελνε απευθείας η ελληνική κυβέρνηση στα… Βαλκάνια, και τα χρήματα έπρεπε να κάνουν όλον αυτόν τον κύκλο. Υποθέτω για να αφαιρεθούν και τα κονδύλια για τις μίζες τα λειτουργικά έξοδα, καταπώς τα λένε τελευταία, των ΜΚΟ. Δεν φτάνει που μας χρωστάνε, μας παίρνουν και τον γάιδαρο…

  Καλά, είναι απίστευτο το τι χρήμα και προσωπικό διακινείται μεταξύ των ΜΚΟ [Ρίξτε μια ματιά και στα υπόλοιπα links που παραθέτει ο Γ. Τσαπάνος].

  Και θυμήθηκα τώρα που πριν μερικά χρόνια ένας γνωστός είχε βρεί κάποια άκρη με το υπουργείο Εξωτερικών [επί Yiorgos] και μπορούσε να χρηματοδοτηθεί [με καμιά 30αρια εκ. δρχ. το χρόνο – φανταστείτε τι γίνεται αν έχεις πολλές άκρες…] για να φτιάξει μια ΜΚΟ, όπως αυτός γούσταρε. Δεν την έκανε γιατί θα έπρεπε να αναφέρει διαρκώς από ποιους χρηματοδοτείται. Ίσως τελικά να πρόκειται για… πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας νέων και ξύπνιων επιστημόνων. Που μπαίνουν σε ή στήνουν μια ΜΚΟ, κι ύστερα κάνουν τούμπες για να εξασφαλίσουν και τα κονδύλια της επόμενης χρονιάς, και της μεθεπόμενης κ.ο.κ.

  Ο James Petras, κάπου το έχω αναφέρει ξανά, είχε κάνει μια εξαιρετική μελέτη για τις ΜΚΟ στην Ισπανία πριν από πάνω από 10 χρόνια. Δεν εκδόθηκε ποτέ το βιβλίο στην Ισπανία κι από όσο ξέρω παραμένει ακόμα ανέκδοτο. Κάπου έχω μια περίληψή του, ίσως να αξίζει τον κόπο να τη μεταφράσω.

  ΥΓ. Πέστροφα στη Sierra Nevada; Τι ‘ν’ πάλι και τούτο; Καλά να περάσετε!

 89. George Tsapanos
  09/05/2007 στο 23:32

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «ΥΓ. Πέστροφα στη Sierra Nevada; Τι ‘ν’ πάλι και τούτο; Καλά να περάσετε!»

  Αγαπητε Χρηστο
  Στα βουνα της Σιερρα Νεβαδας, εχουμε πολλα ρυακια,ποταμακια,ποταμια,ποταμαρες, λιμνουλες,ρεζεβουαρ νερου,κ.τ.λ., στα οποια αφθονουν διαφορα ειδη πεστροφας. Απο πολυ μικρου μεγεθους (Καλιφορνια χρυσοπεστροφα) μεχρις 12-20 παουντ (βρεστε εσεις τα κιλα) τις οποιες ριχνουν μεσα επ ευκαιρια της εναρξεως της ψαρευτικης σαιζον και διαφορων ντερμπυ καθε χρονο.
  Παμε λοιπον και εμεις τα φτωχαδακια, μολις μας την δινει εδω κατω, επανω στα ψηλα βουνα, περνουμε μια καρεκλιτσα, το ραδιοφωνακι Σονυ η Γκρουντιγκ βραχεων κυματων, πεταμε πετονια, ακουμε την Φωνη της μαμμας Ελλαδος και πιανουμε πεστροφες (5 τον αριθμον + 10 μικροτερες) για βραδυνο δειπνο.
  Αυτα………αντε να ετοιμασω το τηγανι……..
  Χαιρετισματα απο τα χαμηλα της Καλιφορνιας….Λ.

 90. 10/05/2007 στο 00:17

  Χα! Χα! Χα! Εξαιρετικός! Ελπίζω να έχετε και καλό λαδάκι απ´ την πατρίδα. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ στο τηγάνισμα.

  Καλή όρεξη!

 91. George Tsapanos
  10/05/2007 στο 05:02

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «Χα! Χα! Χα! Εξαιρετικός! Ελπίζω να έχετε και καλό λαδάκι απ´ την πατρίδα. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ στο τηγάνισμα.
  Καλή όρεξη!»

  Οχι βρε Χρηστο, εχουμε τα προβατακια μας, χτυπαμε το γνησιο βουτυρο μας και τα τηγανιζωμε μεσα σε αυτο…..!
  Οριστε να φαμε…………….¨Λ.

 92. 11/05/2007 στο 12:04

  Καλά, τι ιδιότυπος καπιταλιστικός κομμουνισμός είναι αυτός στην καρδιά της Αμερικής; Ψαρεύετε τα ψαράκια σας, παράγετε το βουτυράκι σας… [να προσέχετε τη χοληστερίνη 🙂 ]

  Ευχαριστώ για την πρόσκληση, αλλά μέχρι να καταργηθεί η βίζα, ισχύει το παλιό καλό ρητό μου: «Νοτίως του Ρίο Γκράντε, κι όπου να ‘ναι!»

 93. George Tsapanos
  13/05/2007 στο 04:47

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «Καλά, τι ιδιότυπος καπιταλιστικός κομμουνισμός είναι αυτός στην καρδιά της Αμερικής; Ψαρεύετε τα ψαράκια σας, παράγετε το βουτυράκι σας… [να προσέχετε τη χοληστερίνη ]
  Ευχαριστώ για την πρόσκληση, αλλά μέχρι να καταργηθεί η βίζα, ισχύει το παλιό καλό ρητό μου: “Νοτίως του Ρίο Γκράντε, κι όπου να ‘ναι!”»

  ¨))))))) Οπως ειπαμε, η φτωχεια θελει καλοπεραση.
  Οσο για την βιζα, καλομελετα κι’ερχεται που λεν.

  Και τωρα στα σοβαρα.
  Ξεκιναμε, απο το:

  http://www.gmfus.org/publications/article.cfm?id=243&parent_type=P

  παμε στο!

  «Grantmaking Highlights

  Developing Roma Leaders in Journalism
  BTD has funded Macedonian Institute for Media’s Roma Mainstream Media Program for the second year in 2006/2007…..»

  Τα ελληνικα λεφτα σωνει και καλα να λεν τα ΣΚΟΠΙΑ…ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, βρε πεισμα αυτοι οι «δικοι» μας, τελος παντων……
  Απο εκει κανουμε «κλικ» σε εκεινο το » Macedonian Institute», νατο εδω ειναι:

  http://www.mim.org.mk/mim/do/Home

  Να ανοιξτε την αγγλικη γλωσσα εκτος βεβαια και εαν ομιλειτε τα Σκοπιανα (ακομα καλλιτερα για να ελεγξετε τυχον διαφορες).

  Απο εκει παμε στα δεξια και βρισκωμε:

  «HALKI INTERNATIONAL
  SEMINAR 2007
  Re-defining security in SEE and the Middle East: Searching for new tools to address regional security problems
  12-17 September 2007, Halki (Dodecanese), Greece
  Organised by ELIAMEP in cooperation with the Balkan Trust for Democracy in Belgrade and the Arab Reform Initiative (ARI) and supported by the Hellenic Aid, Ministry of Foreign Affairs and the German Marshall Fund of the United States»

  Και απο εδω παταμε το «λινκ-more» και βρισκουμε ολους τους ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΓΚΑΝΤΕΜΗΔΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ-ΒΟΗΘΟΥΝ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, και εγω δεν ξερω τι αλλο, τα ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ………..»ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ»

  Αντε να του τα ψαλετε του ΒΕΡΕΜΗ, του ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ και της υπολοιπης ΓΡΑΙΚΥΛΟΠΑΡΕΑΣ ΤΩΝ !

  Χαιρετισματα……..Λ.

 94. George Tsapanos
  13/05/2007 στο 04:54

  Διαβαστε και τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ»

  http://www.mim.org.mk/mim/do/HtmlPageView?p=partners

  Λ.

 95. 13/05/2007 στο 11:55

  Α, τι «ωραία». Το German Marshall Fund of the United States, που όπως είχατε πει, χρηματοδοτήθηκε από τον Έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ με 200.000 ευρώ, τώρα συνδιοργανώνει και τα σεμινάρια της Χάλκης για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και τη ΝΑ Ευρώπη.

  Arab Reform Initiative (ARI) ;;;

  Όλα τα «καλά» ιδρύματα χορηγού της… ενημέρωσης…

 96. George Tsapanos
  13/05/2007 στο 15:51

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «Α, τι “ωραία”. Το German Marshall Fund of the United States, που όπως είχατε πει, χρηματοδοτήθηκε από τον Έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ με 200.000 ευρώ, τώρα συνδιοργανώνει και τα σεμινάρια της Χάλκης για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και τη ΝΑ Ευρώπη.

  Arab Reform Initiative (ARI) ;;;

  Όλα τα “καλά” ιδρύματα χορηγού της… ενημέρωσης…»

  Δεν ειναι μια, δεν ειναι δυο φορες που οι ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ χρηματοδοτουν αυτους που ΔΕΝ πρεπει (μην και σας ξεφυγουν ολα τα OPEN SOCIETY = SOROS )ο οποιος ΣΟΡΟΣ, χρηματοδοτει ανοικτα και το ΕΛΙΑΜΕΠ του ΒΕΡΕΜΗ,ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ και «ΣΙΑ».

  Μπας και αναρωτιεσθαι πως και γιατι τοσοι ΧΟΡΗΓΟΙ?

  Εχετε καταλαβει ΠΩΣ δουλευει το ΚΑΡΤΕΛ?

  Οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ, ειναι οι ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΑΝΑΔΟΧΟΙ, οχι μονον ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ, αλλα και ΔΙΕΘΝΩΝ !

  Εχετε ελεγξει τελυταιως τις δραστηριοτητες ΚΟΚΚΑΛΗ και ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ ?

  Για ριχτε μια ματια εδω μεσα:

  http://financial.flash.gr/news/

  ΙΝΤΡΑ/+ και ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ/3Μ οχι μονο εχουν πιασει τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ και τις πρωην χωρες του ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ, αλλα κανουν επεκταση προς ΕΥΡΩΠΗ, ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ, ΚΟΣΤΑ-ΡΙΚΑ, και δεν συμμαζευονται.

  Και οι «μιζες» απο τους «ΧΟΡΗΓΟΥΣ» προς τα ΠΑΝΩ αυξανουν και πληθυνονται.

  Ξερετε τι παει να πει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ?

  Για φαντασθειτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ 80,000,000 ΤΟΥΡΚΩΝ !

  Απο κινητα τηλεφωνα, μεχρις Κοκα-κολες,μεχρις Τραπεζες, μεχρις ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !

  Μα καλα…………γιατι ριχνω την «σποντα» μου για ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ?

  Εχει ελεγξει κανεις σας τελευταιως τις ασχολιες του Κυρ-ΚΑΡΡΑ απο το CDRSEE ?

  Ααααααααααα ΧΑΝΕΤΕ !
  Προεδρος σε ενα σωρο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, και με την ιδιοτητα του «Προεδρου» των, νατος ανακατωμενος και στα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ.

  Ναι…………….αλλα ξερετε ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ αλωνιζει εκει μεσα?

  Καποιος ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, απο την οργανωση «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» !

  Και λοιπον ?

  Και λοιπον………θυμασθαι κατι «συσκεψεις» του EAST-WEST INSTITUTE, συγκεκριμενα δε μια οπου συζητηθηκαν τα «ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ» της ΒΟΡΕΙΟ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ?

  Ξερετε ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ?

  Ξερετε ΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ?

  Αντε παλι……..σας τρωει η απορια!

  Μαλιστα, μερικες Κυριες απο την ΚΟΖΑΝΗ, και ο αγαπητος μας Κυρ-Λαζαρος !

  Ε ρε………….σε τι κυκλωμα εχουμε πεσει !

  Αντε, καλο σας απογευμα, παω να διαβασω εφημεριδα και Χρονια Πολλα στις ΜΗΤΕΡΕΣ.

  Λ.

 97. George Tsapanos
  13/05/2007 στο 16:07

  Και μιας και μιλησαμε για «μιζες»=προμηθειες, να και κατι σημερινο:

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=30483340

  «Από ελληνικής πλευράς προπορεύονται η Consolidated Eurofinance, στην οποία ανήκει η Eurobank, που βρίσκεται στην 9η θέση, με 5,13 δισ. δολ., η Alpha στην 11η θέση, με 4,26 δισ., η Εθνική στη 12η θέση, με 4,177 δισ. και η Εμπορική στην 13η θέση, με 3,85 δισ. δολάρια.»

  ΕUROBANK,ALPHA,ETHNIKI,EMPORIKI.

  Τι λεγαμε ?

  αντε, γεια σας και παλι…………..Λ.

 98. George Tsapanos
  13/05/2007 στο 16:17

  Το ξερω οτι σας ζαλισα αποψε, αλλα να και που αλλου ειναι «χωμενος» ο ΚΥΡ-ΒΕΡΕΜΗΣ !

  http://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=12

  ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΛΗ

  ΠΑΥΛΟΣ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ (3), Πρέσβυς ε.τ.
  ΘΑΝΟΣ Μ. ΒΕΡΕΜΗΣ, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ι. ΚΑΛΟΥΣΗΣ (1)(2), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, NESTLE ΕΛΛΑΣ ΑΕ
  ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΛΥΡΑΣ (3), Πρόεδρος, PARALOS MARITIME CORPORATION S.A.

  ALPHA-BANK, ELIAMEP, SOROS, CDRSEE, BALKAN TRUST,EAST-WEST INSTITUTE, GERMAN MARSHAL FUND, STABILITY PACT, EE, COUNSIL ON FOREIGN RELATIONS, ………..

  :))))))))))))
  Λ.

 99. George Tsapanos
  13/05/2007 στο 20:17

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «Arab Reform Initiative (ARI) ;;;
  Όλα τα “καλά” ιδρύματα χορηγού της… ενημέρωσης…»

  Νατο εδω μεσα, με τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ, τα πλοκαμια………..»επιμακρυνονται και απομακρυνονται»

  http://www.arab-reform.net/

  http://www.arab-reform.net/spip.php?page=article&id_article=9

  European and American Partners:

  Center for European Reform, London
  U.S./ Middle East Project
  Fundacion Para Las Relaciones Internacionales y El Dialogo Exterior, Madrid.
  Hellenic Foundation for European and Foreign Policy (ELIAMEP), Athens
  The European Institute for Security Studies, Paris .

  Λ.

 100. 13/05/2007 στο 21:15

  Με το σχόλιό σας # 96, αρχίζετε και ξεκαθαρίζετε τα πράγματα. Είναι πολύ μπερδεμένο το παζλ, οπότε εκτός από τις πολύτιμες ψηφίδες που προσθέτετε διαρκώς καλά θα ήταν να κάνετε και μια ανάλυση-ανασκόπηση πού και πού, για να ενημερώνονται εκείνοι που ενδιαφέρονται και δεν διαθέτουν τον χρόνο.

  Α! Ναι, είναι και οικολόγοι οι μπαγάσηδες… Σχετικά με τις οικολογικές ευαισθησίες των ελίτ θυμίζω σε όλους και το παλιότερο πόνημά μου Το “πρασίνισμα” του πλανήτη: υπερεθνική ελίτ και οικολογία

  Οι καλές «ελληνικές» τράπεζες… Που κλείνουν τα υποκαταστήματά τους σε κωμοπόλεις και νησάκια, και επεκτείνονται στο «Ελ Ντοράντο» των Βαλκανίων και της Ανατολίας…

  Και νομίζω ότι περιγράφετε όλα αυτά τα… δικτυώματα με τον καλύτερο τρόπο όταν γράφετε για την ARI: «τα πλοκαμια………..”επιμακρυνονται και απομακρυνονται”»

 101. George Tsapanos
  14/05/2007 στο 03:52

  Ο Χρηστος εγραψε:

  «Με το σχόλιό σας # 96, αρχίζετε και ξεκαθαρίζετε τα πράγματα. Είναι πολύ μπερδεμένο το παζλ, οπότε εκτός από τις πολύτιμες ψηφίδες που προσθέτετε διαρκώς καλά θα ήταν να κάνετε και μια ανάλυση-ανασκόπηση πού και πού, για να ενημερώνονται εκείνοι που ενδιαφέρονται και δεν διαθέτουν τον χρόνο……..»

  Περυσι κατα το τελος του χρονου βρηκα τα «Ετησια Πεπραγμενα του Συμφωνου Σταθεροτητας» για το οποιο ολοι μας τωρα κατι ξερουμε εδω μεσα.
  Αρχισα λοιπον να το διαβαζω, και απο σελιδα 32/41 ανακαλυψα το:

  «V: APPENDIX 2:
  LIST OF TASK FORCES AND INITIATIVES FOR 2006»

  WORKING TABLE I……………
  WORKING TABLE II…………..

  Ολοι μας βεβαια εδω μεσα γνωριζουμε τι ειναι αυτες οι «ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» του Συμφωνου Σταθεροτητας.

  Διαβαζα λοιπον τις ΚΑΘΕΤΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΟΠΟΥ Η ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ —-ΧΟΡΗΓΟΥΣ—- ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

  Διαβασα λοιπον τις διαφορες ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ/ΧΟΡΗΓΟΥΣ, (συμπεριλαμβανομενης και της ελληνικης) μεχρις οτου εδθασα στην σελιδα –36–και το ματι μου επιασε ενα
  «SOUTH EAST EUROPEAN RESEARCH TELECOMMUNICATIONS AND INFORMATICS INSTITUTE (INA/Greece)».

  Τι ειναι παλι ετουτο? αναρωτηθηκα!
  Ψαχνω λοιπον λιγο και ναμαι εδω μεσα:

  http://www.inatelecom.org/INA/Shareholders/tabid/49/Default.aspx

  http://www.inatelecom.org/

  http://www.inatelecom.org/Default.aspx?alias=www.inatelecom.org/gr

  Το ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ:

  http://www.inatelecom.org/SiteMap/tabid/665/Default.aspx

  Για ριχτε μια ματια εδω μεσα στον χαρτη στα ΑΡΙΣΤΕΡΑ και μετα πες τε μου τι σκεπτεσθε?

  ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ?

  ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΜΙΑ —ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ/ΠΕΛΑΤΕΙΑ— σε αυτον τον χαρτη!

  Ποιοι θα ειναι οι «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ»?

  Αντε, καλη σας μερα απο Καλιφορνια……..Λ.

 102. George Tsapanos
  14/05/2007 στο 03:54

  Συγνωμη, ξεχασα την αρχη του σημερινου κουβαριου, νατην……………Λ.

  Click to access WEBFINALSPAR2006.pdf

 103. George Tsapanos
  14/05/2007 στο 06:04

  Μου ανεβηκε παλι η πιεση, το αιμα στο κεφαλι, το ζακχαρο και εγω δεν ξερω τι αλλο.

  Διχως ΝΤΡΟΠΗ, οι ΧΟΡΗΓΟΙ και τα ΝΕΑ απο το CDRSEE,

  http://www.cdsee.org/aboutus_donors.html

  Να λοιπον ποιοι γαλουχουν και πως τα Ελληνοπουλα !

  Λ.

 104. 14/05/2007 στο 15:23

  Ω, χο! Χο! Βρε, βρε τι βλέπει κανένας. ΙΝΑ και ξερό ψωμί. Και το καλύτερο το αφήσατε, πράγματι, τελευταίο. Ο χαρτούλης δείχνει το ευρω-μικρασιατικό τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ή ιδέα μου είναι;

  Κι οι χορηγοί χορηγοί! Και μ’ αρέσει που ανάμεσα σ’ αυτούς είναι και ο Δήμος της «εθνικιστικής» Θεσσαλονίκης…

 105. George Tsapanos
  15/05/2007 στο 05:12

  O Χρηστος εγραψε:

  «Ω, χο! Χο! Βρε, βρε τι βλέπει κανένας. ΙΝΑ και ξερό ψωμί. Και το καλύτερο το αφήσατε, πράγματι, τελευταίο. Ο χαρτούλης δείχνει το ευρω-μικρασιατικό τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ή ιδέα μου είναι;
  Κι οι χορηγοί χορηγοί! Και μ’ αρέσει που ανάμεσα σ’ αυτούς είναι και ο Δήμος της “εθνικιστικής” Θεσσαλονίκης…»

  Αγαπητε Χρηστο, θυμασαι τι μου ειχες πει κατι 4 μηνες + πριν?

  «Τα λέγατε; Και πού ακριβώς τα λέγατε; Και πώς τα λέγατε; Πετάτε μερικά links, μερικά ονόματα και θεωρείτε ότι ΤΑ είπατε; Αφού κάνατε τον κόπο και το ψάξατε γιατί δεν μας τα λέτε κι εμάς αναλυτικά μη μπας και ξυπνήσουμε;»

  ¨))))))))))))))

  Αρκετο νερο περασε κατω απο την γεφυρα οπως λεν απο τοτε.
  Ριχτε ακομα μια ματια στο:

  http://www.flash.gr/

  απο εκει παμε κατω αριστερα «THE KOKKALIS FOUNDATION» ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ:

  http://www.kokkalisfoundation.gr/en/cat/1/index.asp

  στα δεξια βλεπουμε σχετικα με μια ομιλια :

  «US Politics in the Post-Bush Era: Former White House Aide Lectures on the Clinton Legacy and the Comeback of the Democratic Party»

  Νατο εδω:

  http://www.kokkalisfoundation.gr/en/articles/2007/1/26/1392/

  Dr. Elaine Kamarck

  η οποια βοηθησε τον Κλιντον να εκλεγει, κ.τ.λ., κ.τ.λ.,………..

  Εαν ομως πατε στην λιστα των «ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ»
  «ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ»

  Νατο εδω μεσα:

  http://www.geocities.com/CapitolHill/2807/CFR97list.html

  και ψαξτε το ονομα (παρεα με ΔΟΥΚΑΚΗ, ΜΠΡΕΔΗΜΑ, ΣΙΦΤΕΡ, ΜΡΟΖ, κ.τ.λ….τα συζητησαμε αυτα)θα βρητε:

  1465:KAMARCK ELAINE CIULLA

  Η «φιλοξενουμενη» του ΚΟΚΚΑΛΗ (ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΙΝΤΡΑ-ΑΥΤΟ, ΙΝΤΡΑ-ΕΚΕΙΝΟ, ΙΝΤΡΑ-ΤΟ ΠΑΡΑ ΑΛΛΟ)

  ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙΣ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥ «ΚΑΡΤΕΛ», ΚΑΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟ-ΠΟ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΣΤΑ-ΡΙΚΑ, ΤΑ ΛΕΟΠΑΡΝΤ ΤΑΝΚΣ, Κ.Τ.Λ., Κ.Τ.Λ.,.

  Να λοιπον πως δουλευουν οι μηχανισμοι και τα κυκλωματα………!

  Απο ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ, ΣΤΟ STABILITY PACT,ΣΤΟ BALKAN TRUST, ΣΤΟ INA/GREECE.

  Αντε, ριξτε μια ματια στο INA/GREECE, ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΒΡΗΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ………..¨)))))))))))))))))

  Λ.

 106. 15/05/2007 στο 11:37

  Τους τέσσερις τελευταίους μήνες «κύλισε πολύ νερό στ’ αυλάκι» [τι πάτε και θυμάστε! 🙂 ] Αλλά κι εσείς, αγαπητέ, πολύ της μαιευτικής σχολής είστε. Δεν σας επικρίνω, φυσικά, γι’ αυτό. Πολύ καλά κάνετε. Αλλά μέχρι να «φτάσετε στο ψητό», και να αρχίσετε να μας λέτε και κάποια συμπεράσματα από αυτά στα οποία έχετε καταλήξει μετά από έρευνες τόσων χρόνων, «μας βγάλατε το λάδι».

  Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα μας λέτε και σήμερα. Θυμήθηκα μάλιστα ότι πριν από τέσσερα χρόνια, στις Θ&Δ classic, είχα κάνει κάποιες αναφορές στις μπίζνες του Σώκρατες στη Λατινική Αμερική, με αφορμή ένα δημοσίευμα χιλιάνικου περιοδικού για τον «ύποπτο Έλληνα». Είχα πει μάλιστα ότι θα συνεχίσω, αλλά προφανώς «πνίγηκα» από την επικαιρότητα της εποχής [«17Ν» και άλλα τινά για Αμερικανούς που είχαν περάσει από την Ελλάδα και είχαν σχέσεις με «υπερεσίες»] και δεν συνέχισα. Παλιές ιστορίες…

 107. George Tsapanos
  15/05/2007 στο 16:45

  Ο Χρηστος εγραψε:

  «Παλιές ιστορίες…»

  Πραγματι, παλιες ιστοριες. Η Αμερικη (βλεπε ΣΙΑ) απο την δεκαετια του ’50 ειχε αρχισει τις προσπαθειες της να διαλυσει την «Διαβολικη Αυτοκρατορια».

  Σε αυτην την προσπαθεια ελαβαν μερος και πολλοι ιδιωτες, ειτε με την δημιουργια ΜΚΟ, ειτε με την δημιουργια ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ,ειτε με την δημιουργια ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, κ.ο.κ.

  Ο σκοπος ηταν η καταστροφη της «Διαβολικης αυτοκρατοριας», και η αντικαταστασις της με ενα συστημα «ΔΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».

  Προσοχη σε αυτο το συστημα, εχει/ερχεται/ειναι με τα καλα του αλλα και με τα ΚΑΚΑ του.

  Οι εντολες εκ των ανωθεν, να διαλυθουν τα «υποπτα ΒΑΛΚΑΝΙΑ», και να ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΟΥΝ με ΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.

  Ναι……….αλλα ΠΟΙΟΣ θα το κανει?

  Μα ποιος αλλος απο αυτους ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΗΔΗ ΑΝΑΚΑΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ —ΗΔΗ— τις σχεσεις !!!!!!

  Και ετσι δημιουργηθηκε το ΚΑΡΤΕΛ.

  Καθε τι το ΕΘΝΙΚΟ (και στην χωρα μας καθε τι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ) επρεπε και πρεπει να αντικατασταθει με ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΛΥΘΡΗΣΚΕΥΤΙΣΜΟΥΣ,ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΕΣ, κ.τ.λ.

  Το περιεργο?
  Το περιεργο ηταν οτι οι απο «ΕΠΑΝΩ» ΗΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ –ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ–, ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΟΙ, Κ.Τ.Λ.

  Και ετσι στα καυμενα τα Βαλκανια (βλεπεις η υπολοιπη Ευρωπη δεν χρειαζοταν ανακατασκευη), αρχισε μετα την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, η ανακατασκευη, με ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ 1996 ΜΕΤΑΞΥ ΕΕ + ΗΠΑ.

  Το μυστικο? Το μυστικο ειναι οτι ο ιδεατισμος της ανακατασκευης ειχε συλληφθει απο ΓΕΡΜΑΝΟ ΙΟΥΔΑΙΟ, και πραγματοποιειται απο μια ΑΝΩΤΕΡΗ ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΚΛΑΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΜ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ !

  Τα σχεδια (κατα την γνωμη μου μετα απο δικες μου αναλυσεις) περιεχουν την δημιουργια μιας ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΝΟΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ» ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ,ΕΝΟΣ ΒΛΑΧΙΚΟΥ ΥΠΟΚΡΑΤΙΔΙΟΥ,ΤΗΝ ΕΚΔΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ+ΙΣΡΑΗΛ+ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ.

  Τα «παρατραγουδα» της ολης υποθεσεως δεν ενδιαφερουν το «ΚΑΡΤΕΛ», ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

  Ποιος νοιαζεται για το βιβλιο της 6ης δημοτικου?
  Ποιος ξερει για τα βιβλια του CDRSEE?
  Ποιος ασχολειται με τους Μορμονους, τους Ιεχωβαδες, τους Καλενδαριστες, κ.τ.λ……κ.τ.λ………..?

  Αυτοι που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ Η ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΣΣΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!

  Δεν θελουν τους Μουσουλμανους σε Σκανδιναυια, ε……….λοιπον………ας βοηθησουμε λιγο τα Βαλκανια να τους κρατησουν εκει κατω……..εξ ου…………και οι ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ!

  Ειναι αξιοπεριεργο το γεγονος ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΑΛΛΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΜΕΧΡΙΣ ΣΗΜΕΡΑ!

  Γιατι να μην δινει λεφτα η ΡΩΣΣΙΑ π.χ.?
  Η η Βορειος Κορεα?

  Γιατι δεν ειναι μεσα στο ΚΑΡΤΕΛ, για αυτον τον λογο.

  Και ετσι……….το «ΚΛΑΝ» του Λονδινου (μερος και μελος του μεγαλυτερου ΚΑΡΤΕΛ), αποφασιζει για τα Οικονομικα, και τις ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ στα Ελληνικα σχολεια.

  Οι Μεθοδιστες και οι αλλοι Ιεραποστολοι επιστρεφουν στα παλια σχολεια με αλλους αποφοιτους των και κανουν πλυση εγκεφαλου στους ΑΝΙΔΕΟΥΣ περι των πραγματων.
  Γιατι νομιζετε οτι ηρθε ο ΔΟΥΚΑΚΗΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ?

  Προσοχη ομως………..τα ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ του εξωτερικου ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ…………….!
  Οχι ! Θελουν να περνουν ΜΙΖΕΣ απο την πωληση οπλικων συστηματων, Δυτικων τεχνολογιων, κ.τ.λ.

  Και αμα τυχει και η Ελλαδιτσα κανει συμφωνιες με Ανατολη και Ρωσσια………….κουνια που την κουναγε !

  Δεν μπορει η Ελλαδα να κανει «μπιζνες» ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ «ΚΑΡΤΕΛ» !
  ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΘΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΣΕ ΚΑΘΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

  Το ΠΑΣΟΚ κατι ειχε μυριστει (γιατι τα μαγαρισματα τα εκαναν και αυτοι), και εκανε την επερωτηση στην Βουλη σχετικα με τις αναθεσεις ορισμενων εργων, η ΝΔ ειχε ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ τους ΚΑΡΤΕΛ και παμε λεγοντας.

  Και τι θα γινει ?
  ΤΙΠΟΤΑ………η Ελλαδα του 2007 δεν εχει αλλες εκλογες παρα ΠΑΣΟΚ η ΝΔ.

  Οι συνταγματαρχες κατεστρεψαν την ΥΓΙΗ ΔΕΞΙΑ, και ο Ανδρεας με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΗΜΙΤΗ κατεστρεψαν την ΥΓΙΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τον ΥΓΙΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ (για τον Αλαβανο……..ουτε κιχ).

  Και τωρα? Και τωρα……θα μπορουσαμε αραγες να κατασκευασωμε μιαν ΥΓΙΗ ΕΛΛΑΔΑ μαθαινοντας απο τα λαθη μας?

  Αυτη ειναι η προσπαθεια μου.

  Χαιρετισματα απο Καλιφορνια…………….Λ.

 108. 15/05/2007 στο 23:34

  Σ’ αυτό το σημείο, γεμίζουμε το ποτήρι με ακόμα μία δόση καλό ελληνικό τσιπουράκι, ανάβουμε ένα κακό ελληνικό τσιγαράκι, διαβάζουμε και συλλογιόμαστε.

  Υγιής Ελλάδα;

  Μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο σε έναν άρρωστο κόσμο; Κι άκουγα και τον Κιτσίκη σήμερα που έλεγε ότι η Δύση είναι ένα καρκινογόνο σώμα. Κι ο καρκίνος, στο τελικό του στάδιο, μόνον με έναν τρόπο αντιμετωπίζεται…

 109. George Tsapanos
  15/05/2007 στο 23:35

  Να και μερικα ακομα καρκινογονα στοιχεια!

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=4056&colid=37&catid=34&dt=2005-07-03%200:0:0

  Λ.

 110. George Tsapanos
  20/05/2007 στο 14:01

  Καλο σας απογευμα
  Την «Ε» την διαβαζετε ποτε-ποτε?
  Για ριχτε μια ματια:

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=15870156,23772748,30214092,44330316

  «* Οπως έχουμε αποκαλύψει και στην υπόθεση του ομολόγου των 280 εκατ. επικεφαλής του υποκαταστήματος της γερμανικής τράπεζας είναι η κ. Αννα Πουσκούρη-Ράιχε, η οποία είναι και μέλος του δ.σ. της εταιρείας Ιντρακόμ. »

  Τα ΙΔΙΑ ονοματα, ξανα και ξανα…………

  Γεια σας…………..Λ.

 111. 20/05/2007 στο 14:18

  Καλή σας ημέρα!

  Τη διαβάζουμε, αλλά όχι τόσο εξονυχιστικά όσο εσείς. Λέει επίσης για την κυρία:

  «Η καταγωγή της είναι κρητική και φημολογείται η σχέση της με μεγάλη πολιτική οικογένεια. Εχει, πάντως, ήδη καταθέσει στον Γ. Ζορμπά, εμφανίζοντας τον ρόλο της τράπεζας την οποία εκπροσωπεί ως απλώς διεκπεραιωτικό.»

  Οικογενειακές διεκπεραιώσεις…

 112. 20/05/2007 στο 14:38

  Και να συμπληρώσω ότι εσείς μεν ξεψαχνίζετε την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, αλλά δεν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τις σημειολογικές παρατηρήσεις που κάνουμε εμείς, ξεφυλλίζοντας την έντυπη έκδοση.

  Σήμερα, λοιπόν, στις πρώτες σελίδες, τσουπ! τσουπ! και τσουπ! διαφημισούλες τριών ιδιωτικών τραπεζών. Για τις δύο έχει «ακουστεί» -όχι ευρέως- ότι είναι κι αυτές μπλεγμένες στα δομημένα. Τσουπ! Τσουπ!

 113. George Tsapanos
  22/05/2007 στο 18:28

  Οι «Ακαδημαικες διαστασεις των 4 βιβλιων του CDRSEE «στην αγγλικη»

  Click to access gp_balkan_horizons.pdf

  Λ.

 114. George Tsapanos
  22/05/2007 στο 18:46

  Ο Κυρ ΑΝΤΟΝΙΣ ΛΙΑΚΟΣ σε συνεργασια με αλλους, κανει αναλυση των διαφορων «Ινστιτουτων Ερευνας» εδω, προς τα μερη μας.
  Στην σελιδα 47 που λετε, κανει αναφορα και στο CDRSEE, αλλα και στο ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ( 7 περιοδικα μεχρις το 2004 που εγινε αυτη η αναφορα, υπο την ονομασια «BALKAN HORIZONS».

  Click to access handbook.pdf

  Και λοιπον? Και λοιπον ΨΑΞΑΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ?

  ΠΟΥΦ……….
  Ευτυχως που τα τυπωνα και εχουμε και καποιον ΕΛΙΑΜΕΠ-ΙΚΟ εκει μεσα με τα γιαλακια του να επιβλεπει ολοκληρη ταξη……………!

  Λ.

 115. George Tsapanos
  22/05/2007 στο 18:50

  Εθνο-πολιτικα και Γεο-πολιτικα:

  VOLUME 2 · ISSUE 1 · SEPTEMBER 2002
  CDRSEE, Foundation for Open Society Institute in Macedonia (FOSIM) and the Greek … the Balkan wars and Northern Ireland is having a good year after a …

  http://www.ethnopolitics.org/ethnopolitics/archive/volume_II/issue_1/issue_1.pdf

  Click to access issue_1.pdf

  Ναστε καλα και να τα ΣΩΖΕΤΕ…………..!

  Λ.

 116. 22/05/2007 στο 19:08

  @ George Tsapanos

  Ευχαριστούμε! Θα κοιτάξω τα όσα μας λέτε αύριο. Τώρα τρέχω…

  Καλό μεσημέρι!

 117. George Tsapanos
  27/05/2007 στο 17:03

  «Δεν παραιτουμαι»………….γιατι αλλωστε να παραιτηθει?
  Εδω τα ελληνικα Υπουργεια (οπως διαβασατε-αν διαβασατε–παραπανω) επισημως αναφερουν το κρατος των αδεσποτων Σλαυων και Αλβανων ως «Δημοκρατια της Μακεδονιας», και αυτος δεν θα το κανει?
  Εδω ολοκληρο CDRSEE υπο την καθοδηγηση του δρα ανενοχλητο στην Ελλαδα και αυτος να……..παραιτηθει ?!
  Αστειευομαστε?!
  Τα λεφτα του Ο.Η.Ε. να τα φαει αλλος?
  Αστειευομαστε?!
  Την δοξα του βαπτιζειν κρατη,εθνη,γλωσσες και εκκλησιες να του την φαει αλλος?!
  Αστειευομαστε?!
  Αντε να τον κουνησει κανεΙς απο τον θρονο του!
  Με τετοιες συστασεις/ΠΡΟΣΟΝΤΑ (μεταξυ των οποιων και η δημιουργια του CDRSEE), ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…………….ΑΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΔΗΛΑΔΗ(Σ) ……………..!

  http://greece.flash.gr//soon/2007/5/27/33331id/

  Λ.

 118. 27/05/2007 στο 21:15

  Ladies & Gentlemen, ο κύριος Μάθιου Νίμιτς. Όχι μόνον δεν παραιτείται, αλλά και ποιος να τον παραιτήσει, καταπώς λέτε κι εσείς…

 119. George Tsapanos
  28/05/2007 στο 10:02

  Να τον παραιτηση(ει) ΠΟΙΟΣ?
  Αυτος,αυτη, η αυτοι οι οποιοι ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ στον κυριο σκοπο του CDRSEE,δηλαδη στην διαστρεβλωση της ιστοριας μας,και το ανοιγμα των κερκοπορτων?
  Διαβαστε:

  «Ως προς το τετράτομο, έχω να σας πω τα εξής. Δεν έχει σταλεί το τετράτομο στους εκπαιδευτικούς. Διότι αυτή ήταν η πρόταση, να σταλεί στους εκπαιδευτικούς. Εδώ έχω την πρόταση της υπηρεσίας μετά την απόφαση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, για να απογραφεί από τον Υφυπουργό η αποστολή. Δεν έχει υπογράψει ο Υφυπουργός και δεν έχει σταλεί. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο υπό τις προϋποθέσεις να υπάρξουν πηγές και προλογικό σημείωμα και αυτοί που το έγραψαν έχουν ενημερωθεί. Όμως, το τετράτομο δεν έχει καμία σχέση με το βιβλίο της Ιστορίας. Το τετράτομο υπηρετεί άλλο σκοπό τον οποίο αντιλαμβάνεστε στην περιοχή μας. Γράφτηκε δηλαδή μ’ έναν συγκεκριμένο στόχο και σκοπό. Δεν είναι το ίδιο concept με αυτό που υπάρχει στο βιβλίο της Ιστορίας. Επομένως σας λέω ότι δεν έχει σταλεί και παρά τη θετική απόφαση του Παιδαγωγικού επανεξετάζεται από εμένα προσωπικά.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ολοκληρώθηκε η συζήτηση των επικαίρων ερωτήσεων.»

  http://www.antibaro.gr/society/papathemelis_istoria.php

  Νομιζαν οτι ΔΕΝ θα τους βρισκαμε πριν γαλουχησουν μερικες διμοιριες νεογενιτσαρων.

  Νομιζαν…………….

  Λ.

 120. 28/05/2007 στο 12:50

  Ναι, και όπως δηλώνει κι η υπουργός Παιδείας,

  «Στην ιστορική μνήμη στην Ελλάδα, η οποία, όπως υπογράμμισε, «είναι ίσως ισχυρότερη απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης», αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης.» Ισχυρή η ιστορική μνήμη στην Ελλάδα, δηλώνει η Μ.Γιαννάκου

  Και στο μεταξύ, κύριε Τσάπανε [το επώνυμό σας τονίζεται στο πρώτο ή στο δεύτερο «άλφα»;], ψάχνοντας κάτι «άσχετο» ανακάλυψα, για μια ακόμη φορά, πόσο πολύτιμη είναι η συνεισφορά σας σ’ αυτές τις σελίδες.

  Τι έψαχνα; Τα περί την Christine Ockrent, σύζυγο του νέου υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ. Και τι «ανακάλυψα»; Ότι κινούνται αμφότεροι στους ίδιους κύκλους, με τους ίδιους ανθρώπους, στους οποίους έχετε αναφερθεί επανειλημμένα, όπως για παράδειγμα το International Crisis Group [του Τζορτζ Σόρος]… Προσεχώς περισσότερα.

  «Μικρός» που είναι ο κόσμος, ε;! 🙂

 121. George Tsapanos
  28/05/2007 στο 16:29

  Βλεπετε λοιπον λιγη αυτο-αναζητηση τι κανει?
  Σας το εχω ξαναδωσει το γκρουπ, νατο αλλη μια φορα:

  http://www.crisisgroup.org/home/index.cfm?id=1139&l=1

  Πολλα τα ονοματα,μεγαλα και βαρεια………
  Πολλα γνωστα βεβαια τωρα μεσω αυτων των σελιδων σου αγαπητε Χρηστο, αλλα, μην σας ξεφυγει ενα «ιδιαιτερως χρηζον προσοχης»:

  Joschka Fischer
  Former Foreign Minister of Germany

  Για ριχτε μια ματια για αυτον εδω μεσα:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Joschka_Fischer

  και κατα το τελος:

  «Life after politics
  Since the beginning of September 2006 Fischer has been a senior fellow of the Woodrow Wilson School of Public and International Affairs at Princeton University. He has also spoken at other American universities, notably Brandeis University, on various topic in foreign affairs and international relations.»

  ………WOODROW WILSON CENTER………..

  Θυμοσαστε ΠΟΙΟΙ «δικοι μας» ειναι εκει μεσα?
  ¨΄)))))))))))))
  Για ξαναψαξτε αυτα που ειχαμε συζητησει.
  Γιατι αυτος ο ανθρωπος ειναι τοσο σημαντικος?
  Θυμοσαστε την συσκεψη του 1996?
  Θυμοσαστε την κατασκευη του «STABILITY PACT» ?
  Το «μυαλο» ειναι αυτος.

  Υ.Γ.
  Το ονομα μου? ΤσΑπανος, ο τονος στο πρωτο αλφα, απο την μεγαλη ΒΛΑΧΙΚΗ οικογενεια των ΤΣΑΠΑΝΑΙΩΝ απο το Μοναστηρι-Μεγαροβο.

  Να και κατι αλλο για εσενα και τους αναγνωστες σου αγαπητε Χρηστο, εκ πρωτης οψεως μη συνδεδεμενο με την συζητηση εδω μεσα, αλλα……………ουουουουουουουουουουουουου………..και εαν συνδεεται !

  May 17 2007
  On 28-29 of April took place the first Congress of the political party «Liberal Alliance» in Anabisso (Attiki). Please click here to see Rainbow’s presentation…
  Source: http://www.greekliberals.net/civilaction/

  Χαιρετισματα απο Καλιφορνια………..Λ.

 122. George Tsapanos
  28/05/2007 στο 17:09

  Fischer+Stability Pact

  Click to access EFPUEuropeanisationandGermanPolicy.pdf

  http://www.ceeol.com/aspx/issuedetails.aspx?issueid=1f873df2-0b8b-442d-9b51-a199693ae3b4&articleId=58b5e7c2-ce14-4cf8-98f3-6da35fdd85c0

  Fischer+Karamanlis+ John Mroz

  http://english.safe-democracy.org/keynotes/

  Respondent: John Edwin Mroz…….:)))))))))))

  Ax αυτο το «Κλαμπ της Μαδριτης»!

  Χαιρετισματα……….Λ.

  Υ.Γ.
  Μη τυχον και σας ξεφυγει η «παρουσιαση» του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ στην Αναβυσσο/Αττικης με το νεο κομμα των «Νεο-Φιλελευθερων»,την οποια σας εδωσα παραπανω.

  http://video.google.com/videoplay?docid=-7621978515907210842

 123. George Tsapanos
  28/05/2007 στο 18:03

  Στις 4 Ιανουαριου 2007 ειχαμε πει:

  «George Tsapanos Says:
  January 4th, 2007 at 8:37 pm ……………………………..

  Και κατι αλλο………..ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΙΩΠΗ……………………»

  Στις 23 Ιανουαριου 2007 η Υπουργος του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ,οπως ειδατε παραπανω. Τα σχολια μου περιττευουν.

  «Ολόκληρη η συζήτηση
  Θα συζητηθεί η με αριθμό 228/23-1-2007 επίκαιρη ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Στυλιανού Παπαθεμελή προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού κ.λπ..»

  Λ.

 124. 28/05/2007 στο 19:13

  Στο Crisis Group είναι όοολααα τα καλά παιδιά μαζεμένα: από τη σύζυγο Κουσνέρ, ως τον Μπρεζίνσκυ κι ως τον Γουέσλυ Κλάρκ και… και…

  Ο Γιόσκα από το «ορφανά» του ’68. Έκανε μια χαρά τη δουλειά των Αμερικάνων – και των Γερμανών. Είναι η «προσωποποίηση» αυτού που η… ανανεωτική αριστερά λέει «κοινή ευρωπαϊκή αμυντική και εξωτερική πολιτική». Καλά κρασιά…

  Το Woodrow Wilson είναι ένα «καλό» κέντρο. Και τα λοιπά και τα λοιπά…

  Κλαμπ Μαδρίτης: οι ίδιοι και οι ίδιοι. Τρομοκρατία και τρία πουλάκια κάθονταν. Διαβάστε και το σημερινό μου ποστ για την ισλαμική «τρομοκρατία» στην Ε.Ε.

  Ουράνια Τόξα και αντι-ορθόδοξα τόξα [π.χ. ΟΑΚΚΕ Ζαφειρόπουλος] και Φιλελεύθερη Συμμαχία: σερσέ λ’ αρζάν [ή όπως αλλιώς το λένε οι Γαλλουά]

  Και τα λοιπά… και τα λοιπά…

 125. George Tsapanos
  30/05/2007 στο 02:43

  Τον Ιανουαριο γραφαμε:

  «George Tsapanos Says:
  January 5th, 2007 at 6:24 am
  …………………………………….

  Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΚΥΡΙΟΣ —ΛΟΡΙΝΓΚ ΔΑΝΦΟΡΘ— (LORING DANFORTH), κατ εξοχην αγαπητος απο τους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, αλλα και απο τους ανθρωπους τους “δικους” μας του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ CDRSEE εαν σας ενδιαφερει μαζι με ολοκληρο το ΙΜΧΑ )οι οποιοι εχουν φτιαξει καποιον συλλογο “BORDER CROSSING” και τους οποιους “χαιδευει” το ΕΛΙΑΝΕΠ και ιδιαιτερα ο Κος ΚΩΦΟΣ…………………………»
  αυτα τον Ιανουαριο,

  Και σημερα σας δινουμε μερικα ακομα για το «BORDER CROSSING»:

  http://www.uoi.gr/conferences/2nd_konitsa_summerschool/index_gr.htm

  http://mblog.lib.umich.edu/CREES/archives/2007/04/summer_school_i_1.html

  http://www.uoi.gr/conferences/extended.php?post_id=1162

  http://www.uoi.gr/conferences/2nd_konitsa_summerschool/index.html

  Τα ΟΝΟΜΑΤΑ………ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ……………..
  ΨΑΞΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ……………..!

  Λ.

 126. George Tsapanos
  30/05/2007 στο 05:22

  Ψαξτε την γαλλικη σχολη:
  «Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales»

  Και μετα………δειτε που αλλου την εχετε ΞΑΝΑ-δει αυτην την σχολη!
  Απο εδω:

  «Η Αλίκη Αγγελίδου (alangel@panteion.gr) είναι Λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (Ph.D.). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις κοινωνικο-οικονομικές μεταβολές στη μετασοσιαλιστική Βουλγαρία καθώς και σε ζητήματα μετανάστευσης και πολυπολιτισμικότητας στην Ελλάδα.

  http://technologiki.com/BorderCrossings/Concept/index.html

  Και μετα ψαξτε τους «φιλοξενουμενους» του 2006.
  Τα «αμερικανικα» κεφαλαια του ΚΟΚΚΑΛΗ και του HARVARD UNIVERSITY,ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ –JANE COWAN—,MAURICE GODELIER—MEDIANOU—VOUTIRA—TSIMBIRIDOU—Κ.Τ.Λ.
  ΟΗ…………..εχετε ψαξει αυτην την τελευταια?………..ξερετε τι ειναι ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ?

  «Organized the 2006 two weeks international summer school at Konitsa next to the Greek – Albanian border. Eightyfive students from 17 countries and 57 universities attended the courses taught by 17 lectures from 7 countries. guest speakers included: professors Maurice Godelier, Jane Cowan, Dimitra Gefou-Madianou, Eftichia Voutira, Rajko Mursic, Emilia Themopoulou and Fotini Tsimbiridou. »

  Λ.

 127. 30/05/2007 στο 15:09

  Κύριε Τσάπανε, δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Έχω πάμπολλα κενά. Ανθρωπολόγοι, “θερινά σεμινάρια”, μια εταιρεία που διαφημίζει προγράμματα στατικής για μηχανικούς κι έχει κάποιες παντελώς άσχετες σελίδες για το border crossings, και νεποτισμός – ξέρουμε τι είναι, αλλά σε τι αναφέρεστε;

  Από μια πρόχειρη έρευνα το πιο ενδιαφέρον που βρήκα είναι το εξής:

  “The activities of the network counter fears, mistrust
  and prejudices. Students come out of these activities
  with a better understanding of their common heritage
  and the benefits, and how to use it to the advantage
  of the region through cross-border cooperation. In
  addition, conferences build capacity within the
  participating Higher Education institutions and enable
  further common research activities.”

  http://maillists.uci.edu/mailman/public/mgsa-l/2006-March/006803.html

 128. George Tsapanos
  30/05/2007 στο 17:30

  :))))))))))))

  «Χρήστος Μόρφος Says:
  May 30th, 2007 at 3:09 pm
  Κύριε Τσάπανε, δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Έχω πάμπολλα κενά. Ανθρωπολόγοι, “θερινά σεμινάρια”, μια εταιρεία που διαφημίζει προγράμματα στατικής για μηχανικούς κι έχει κάποιες παντελώς άσχετες σελίδες για το border crossings, και νεποτισμός – ξέρουμε τι είναι, αλλά σε τι αναφέρεστε;»

  Τα ονοματα αγαπητε Χρηστο……..τα ονοματα!
  Πριν απο μερικα χρονια,καποιοι απεφασισαν να κατακερματισουν την Βορειο Ελλαδα και να αποδειξουν οτι ο Ελληνισμος της ηταν κατι «φρεσκο», οτι ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ εφτασε ΜΕΤΑ το 1912-1913, ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΝ ΒΟΡΕΙΟΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ —-ΙΔΙΩΣ—- ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

  Και ετσι, οπως θα διαβασεις και παρακατω αμολησαν ενα σωρο κοπροσκυλα την περασμενη δεκαετια για να:

  «During the last decade at least twelve anthropologists studied the identities building process in the border region of western Greek Macedonia.»

  Προσοχη, δεν προσπαθησαν να ανακαλυψουν την «ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ» σε αλλες παραμεθοριες περιοχες, στην ΚΡΗΤΗ η την ΡΟΔΟ, στα ΕΠΤΑΝΗΣΑ,η την ΧΙΟ, οχι, το μυστικο ηταν η Βορειος,Βορειο-Δυτικη Ελλαδα και ιδιως η Φλωρινα και η Θεσσαλονικη.

  Στην Βορειο-Δυτικη Ελλαδα ειχαν αρχισει ενα προγραμμα «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ» με στοιχεια που πηραν απο………..το Μουσειο Μακεδονικου Αγωνος-Θεσσαλονικης απ οπου πηραν ενα σωρο χαρτες,πληροφοριες,ντοκουμεντα,κ.τ.λ,κ.τ.λ..

  Κατα περιεργο τροπο,βρηκα το «προτζεκτ» κρυμμενο κατω απο ενα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ της Αγγλιας το οποιο υποτιθεται ηταν ανακατωμενο για την ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ πλευρα του θεματος.
  Υπευθυνη για αυτο το θεμα (αλλα και πολλα αλλα, καποια ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΡΡΗ, απλη σπουδαστρια στο «Ερευνητικο» της Νοτιο-ανατολικης Ευρωπης, αλλα……………καθηγητρια στο ΑΝΑΤΟΛΙΑ.

  Το περιεργο ηταν οτι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ηταν, ΒΙΑΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ !!!!!!! και οι ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΗΣΑΝ—ΕΛΛΗΝΙΚΗ—-ΤΟΥΡΚΙΚΗ—ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ—και ΒΛΑΧΙΚΗ !!!!!

  Τον ιδιο καιρο αρχισαν οι παρουσιασεις περι ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ.
  ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΑΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ CDRSEE.

  Ριξε μια ματια εδω μεσα:

  http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=187631

  Η πολις ειναι η ΦΛΩΡΙΝΑ, (οπου γεννηθηκα και μεγαλωσα), διαβασε ποιος προσπαθουσε να ανακαλυψη ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ, και σε ποιους εδινε τις ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ.

  Η χαρτης της περιοχης των ΒΙΑΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ομως αγαπητε Χρηστο, ειναι παρομοιος αν οχι ακριβως ο ιδιος με το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΡΕΣΠΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥ EAST-WEST INSTITUTE=STABILITY PACT+CDRSEE+ELIAMEP+ANATOLIA+BALKAN TRUST+LONDON TEAM+……….+………+……..

  Το τετρατομο του CDRSEE (οπως και το βιβλιο της 6ης δημοτικου) ειναι οι ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ μιας «εναλλακτικης» ιστοριας με σκοπο την διαβρωση του Ελληνικου Πνευματος και των Ελληνικων ΕΘΝΙΚΩΝ ιδεωδων, ωστε τυχον ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΝΕΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ

  Δεν ειναι τυχαια η ΕΒΡΑΙΚΗ ΑΝΑΜΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ 1996.
  Δεν ειναι τυχαια τα βιβλια του MAZOWER, για τον Εβραισμο της Θεσσαλονικης, και δεν ειναι τυχαιο οτι στην ΒΟΡΕΙΟ-ΒΟΡΕΙΟ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, «δεν» υπηρχαν αρκετοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ…………..ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΣΑΝ………ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ !!!!!!!!!!!!!

  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΟΥ Ι.Μ.Χ.Α, ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ, ΤΟΥ MACEDONIAN HERITAGE, BALKAN TRUST, STABILITY PACT,NATIONAL BANK OF GREECE, ALPHA BANK, COCA-COLA, TITAN, LEVENTIS INSTITUTE, και διαφορων αλλων ΜΚΟ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ CDRSEE ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ.

  Μην ξεχναμε βεβαια που εδρευει το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, και με ποιανων λεφτα ο ΥΠΟΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ονομαζεται………..ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ !

  Ξεκινησαμε απο το CDRSEE,εναν απο τους παικτες στην ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ και δη της ΒΟΡΕΙΟ-ΔΥΤΙΚΗΣ (που με ποναει ακομα πιο πολυ), βλεπεις………….εαν οι «δικοι» μας γραφουν περι ΒΙΑΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ, τοτε…….οι ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ και οι ΤΟΥΡΚΟΙ οι οποιοι εξεδιωχθησαν χαιρουν ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΓΑΙΕΣ, ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, Κ.Τ.Λ., ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ.

  Τι το ακρως περιεργο?
  Οτι ολες οι μελετες ομιλουν για τα «κακα» που εκαναν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ, δεν ειδα ακομα καμμια μελετη η οποια να ομιλει περι ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ, Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΧΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ.

  Και βεβαια, με μιαν νεαν ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ αυτην την ΒΛΑΧΙΚΗΝ, Γιατι να μην φτιαξωμε και ενα νεο κρατιδιο με τις ευλογιες ΤΟΥ ΠΑΠΑ στα νοτια της ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΕΧΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ?!

  Αυτα τα λιγα αγαπητε Χρηστο, σε ευχαριστω για την φιλοξενια, ξανακυτταξε τα ονοματα του 2007 και του 2006 για το «σεμιναριο» της Κονιτσας, και μην σου ξεφυγει ο LORING DANFORTH ασε βεβαια την JANE COWAN.

  Ηταν βεβαια και καθηγητρια του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΟΥ, αυτουνου που απο χορευτης εγινε καθηγητης μεσα σε μια νυχτα.
  Οταν ξανακυτταξεις τα ονοματα και τους ΜΚΟ, τσεκαρισε τους στον καταλογο του CDRSEE, Ι.Μ.Χ.Α., BALKAN STUDIES, k.t.l. ειναι ολοι μεσα, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΡΑΤΟΜΟ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΙΜΙΤΖ, ΤΟΥ ΣΙΦΤΕΡ και ολων των αλλων καλων παιδιων.

  Oσο για να «νεποτισμους» κανε μια ερευνα για τα ονοματα για να δεις ποσοι ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ, ΤΟ Κ.Ε.Μ.Ο., ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ, ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ, ΤΟ Ι.Μ.Χ.Α., ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ, ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΡΕΣΠΩΝ, Κ.Τ.Λ.

  Και εαν «πελαγωσεις» εδω ειμαι ακομα…….¨)))))))

  Λ.

 129. George Tsapanos
  30/05/2007 στο 17:46

  Τα παιδια του Κωφου.

  Click to access athens_program.pdf

  Τα παιδια του Κ.Ε.Μ.Ο.

  http://www.kemo.gr/archive/news/skoulariki.htm

  Click to access sinedrio.pdf

  Κατω αριστερα ολοι οι ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ.
  Κατω δεξια ολα τα ΟΝΟΜΑΤΑ.
  Κυτταξτε τα υπ αριθμον 7 και 9 υπο αναζητηση «BALKAN».

  http://www.see-database.org/

  There are 25 organizations matching your search criteria in our database:

  1. Balkan Forum Civil Association
  2. Balkan Youth Club
  3. Balkans Youthlink
  4. Centre for Peace in the Balkans
  5. Balkan IDEA – Novi Sad
  6. Balkan IDEA – Skopje
  7. Institute for Balkan Studies (IMXA)
  8. International Information Centre on the Sources of Balkan and Mediterranean History (CIBAL)
  9. Aristotle University-Department of Balkan Studies
  10. BALKANKULT – Balkan Cultural Cooperation Association
  11. Balkan Sunflowers (BSF)
  12. Meta Balkan Assembly (MBA)
  13. Balkan Art Network (BAN)
  14. Balkan Youth Project (BYP)
  15. International Crisis Group-Balkans Program
  16. Balkan Human Rights Network
  17. Balkan Peace Team
  18. Balkan & Eastern European Forum
  19. Balkan Children & Youth Foundation
  20. Balkan Youth Union
  21. Euro Balkan
  22. ABNA-Association of the Balkans News Agencies
  23. Balkan Community Initiatives Fund (BCIF)
  24. Balkan Civil Society Development Network (BCSDN)
  25. Drugi Most – Un Autre Pont vers les Balkans

  Please click on a title to see full details.

  There are 46 additional results matching your search criteria:

  1. Center for Democracy and Reconciliation in Southeast Europe (CDRSEE)

  2. Balkan Youth Club
  3. Balkans Youthlink
  4. Center for Antiwar Action
  5. Centre for Peace in the Balkans
  6. Institute of International Relations (IDIS)
  7. Balkan IDEA – Novi Sad
  8. PostPessimists – Pristina
  9. Balkan IDEA – Skopje
  10. Culture of Peace Center
  11. Greek Helsinki Monitor (GHM)
  12. Pancevo Civil Reaction – GRuPa
  13. European Centre of Communication, Information and Culture
  14. Centre for Contemporary Arts
  15. South-East European Studies Programme (St Antony’s College)
  16. Institute for Balkan Studies (IMXA)
  17. Project on Ethnic Relations (PER)
  18. International Information Centre on the Sources of Balkan and Mediterranean History (CIBAL)
  19. Western Policy Center (WPC)
  20. Aristotle University-Department of Balkan Studies
  21. BALKANKULT – Balkan Cultural Cooperation Association
  22. South East European Youth Network (SEEYN)
  23. Balkan Sunflowers (BSF)
  24. Drugi Most – Un Autre Pont vers les Balkans
  25. Schüler Helfen Leben
  26. Meta Balkan Assembly (MBA)
  27. Council for the Defence of Human Rights and Freedoms (CDHRF)
  28. Balkan Youth Project (BYP)
  29. Citizens Association for Democracy, Peace and Tolerance «Aurora»
  30. Permaculture and Peacebulding Center
  31. Belgrade Circle NGO
  32. Fund for an Open Society
  33. Independent Union of Albanian Students in Montenegro
  34. BARAKA Social Cultural Association
  35. Human Rights Centre
  36. Interchurch Peace Council (IKV)
  37. Balkan & Eastern European Forum
  38. Albanian Institute for International Studies
  39. Balkan Children & Youth Foundation
  40. Common Cause Switzerland (CCS)
  41. Balkan Youth Union
  42. Institute for Regional and International Studies (IRIS)
  43. ABNA-Association of the Balkans News Agencies
  44. Applied Research and Communications Fund (ARC Fund).
  45. Balkan Civil Society Development Network (BCSDN)
  46. Center for Development and Stability

  Please click on a title to see full details.

 130. George Tsapanos
  30/05/2007 στο 18:01

  Στα αριστερα στην αναζητηση βαλτε:

  BORDER

  http://www.see-database.org/

  Απο εκει κανετε διπλο-κλικ στο υπ αριθμον –2–
  Και μετα……………αντε να καταλαβετε τι θελουν να πουν ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ CDRSEE.
  OPEN SOSIETY………..!!
  OPEN SOSIETY………..!!

 131. George Tsapanos
  30/05/2007 στο 18:43

  MAURICE GODELIER

  http://www.virginia.edu/insideuva/2002/30/godelier_maurice.html

  «Maurice Godelier of the Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales»

  L.

 132. George Tsapanos
  30/05/2007 στο 18:52

  http://mblog.lib.umich.edu/CREES/archives/2007/04/summer_school_i_1.html

  In the 1st 2006 Summer School, it was 98 students from 17 countries and 57 universities that attended it. Various courses were taught by 17 lectures from 7 countries. Professors Maurice Godelier, Jane Cowan, Dimitra Gefou-Madianou, Eftichia Voutira, Rajko Mursic, and Fotini Tsimbiridou were among the invited speakers.

 133. George Tsapanos
  30/05/2007 στο 18:57

  Το «τετρατομο» του CDRSEE με την συνεργασια ΒΕΡΕΜΗ, ΕΛΙΑΜΕΠ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ,Ι.Μ.Χ.Α., κ.τ.λ., κ.τ.λ………μας εγινε και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ !!!!!!!
  Μαλιστα Κυριες και Κυριοι, μας ετοιμαζουν ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ με τα λεφτα του ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ, και ενω αυτος ο αμοιρος κοιμαται τον υπνο του δικαιου.
  Διαβαστε:

  http://www.see-jhp.org/about_project.html

  «Context

  The JHP is part of the Stability Pact’s Working Table 1, Education and Youth Task Force, (www.stabilitypact.org). Many of the participants in the CDRSEE’s Joint History Project are also involved in other Stability Pact projects. In the context of the numerous history education initiatives currently underway in the SEE region, the JHP gains increased importance as a social movement. »

  Λ.

 134. George Tsapanos
  30/05/2007 στο 19:17

  H ΠΛΥΣΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ:

  http://faculty.ed.uiuc.edu/westbury/paradigm/cahn.html

  »
  Και απο εκει εφτασε στην χωρα μας:

  http://www.see-jhp.org/about_project.html

  Partnerships

  CDRSEE benefits from fruitful co-operation with the Teachers’ Association of Croatia, Euroclio Serbia, Sabanci University, the University of Ljubljana, EUROCLIO, the Council of Europe, the Georg-Eckert Institute for International Research of School Textbooks in Braunschweig, Center for Advanced Study in Sofia, University of Graz, Institute for International Education, Central European University, Budapest; University of Belgrade; University of Bucharest; Kulturkontakt, Austria; The History Foundation of Turkey; among others. »

  Και μιας και ειμαστε εδω, ψαχτε αλλο ενα «Ιδρυμα» εκεινο του Friedrich Ebert Stiftung, Bonn , υπερασπιζον την ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μειραζοντας λεφτα δεξια και αριστερα στους καυμενους «Ελληνες» του ΕΛΙΑΜΕΠ και του Κ.Ε.Μ.Ο., νατα εδω ολα μαζι:

  http://www.fes.de/intro_en.html(http://www.eliamep.gr/eliamep/content/home/about_eliamep/funding/en/)

  (http://www.kemo.gr/en/04.html)
  «The Delphi Meeting (November 1996)
  It was a two-day research meeting which was organized at the European Cultural Centre of Delphi. The topic of the meeting was «Europe, Greece, Minorities» and it was financed by the Friedrich Ebert Foundation.»

  Λ.

 135. George Tsapanos
  30/05/2007 στο 21:39

  Και ετσι αγαπητε Χρηστο,φτασαμε στην ψυχα του καρυδιου.
  Καθως βλεπεις:

  «The JHP is part of the Stability Pact’s Working Table 1, Education and Youth Task Force, (www.stabilitypact.org). Many of the participants in the CDRSEE’s Joint History Project are also involved in other Stability Pact projects. In the context of the numerous history education initiatives currently underway in the SEE region, the JHP gains increased importance as a social movement. ”

  Πισω απο το Κεντρο Θεσσαλονικης ειναι το Σχεδιο Σταθεροτητας της Νοτιο-Ανατολικης Ευρωπης, αλλα πισω απο αυτους οπως σας εδειξα και απεδειξα ειναι ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

  Τι κανανε λοιπον οι μαγκες?, ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΣ, ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΩΝ,ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΓΟΡΕΣ,κ.τ.λ., εδημιουργησαν ενα ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

  Αυτος ειναι ο λογος, που ολα τα ποστα ειναι πιασμενα απο ανθρωπους του ΕΛΙΑΜΕΠ και απο ανθρωπους που ανηκουν στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

  Και παραπερα? Τι και παραπερα?
  Παραπερα ειναι Ο Ο.Η.Ε. η ΕΕ και Ο ΘΕΙΟΣ ΣΑΜ.
  Μονο που πισω τους, ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ!

  Με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ μας χορευουν, και οι ανθρωποι του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., της «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ», μαζευουν ταλληρα.

  Και «επαναστατες» και νταβατζηδες.
  Και στις τραπεζες του Λοντον-σιτι και «Αναθεωρητες της Ιστοριας μας» για το καλο του τοπου βεβαια.

  Και αμαρτωλοι απο την μετα-Επαναστατικη Ελλαδα αλλα και στα υψηλα σαλονια με Κλαρκ,Κλιντον,Αλλμπραιτ,Χολμπρουκ, και παμε λεγοντας.

  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ μας ετοιμαζουν, με εγγραφη (τη συμμετοχη ολων των δικων μας) ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ που θα γινει ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

  Ευτυχως………ΕΥΤΥΧΩΣ………τους ξυπνησαμε εγκαιρως!

  Ας αποφασισει ο ΛΑΟΣ πλεον.

  Λ.

 136. 30/05/2007 στο 21:47

  Α! Έτσι μπράβο! Με το σχόλιο # 128 [και τα επόμενα] μάς βάζετε και μας στο νόημα. Καλή η μαιευτική μέθοδος που χρησιμοποιείτε -τα έχουμε ξαναπεί- αλλά πολλές φορές χανόμαστε τα… άψαχτα. Θέλουμε και καμιά σούμα πού και πού για να μπορούμε να σας παρακολουθούμε.

  Και δεν είμαι μόνον εγώ που σας διαβάζω, είναι δεκάδες άτομα καθημερινά. [Σήμερα αυτό το σημείωμα έχει διαβαστεί ήδη 70 φορές, και υπάρχουν μέρες που έχει φτάσει και τις 100.] Και δεν έχουμε όλοι ούτε τον χρόνο ούτε την εμπειρία σας για να σας παρακολουθούμε με άνεση.

  Ευχαριστούμε -για πολλοστή φορά- θερμότατα!

 137. 30/05/2007 στο 23:16

  Αγαπητέ κύριε Τσάπανε, με τα σημερινά διαφωτιστικά σχόλιά σας, νομίζω ότι χαράξατε καινούργια… ρότα. Πήρα την πρωτοβουλία και συνδύασα τα σχόλια # 128, 133, 134 και 135 σε ένα νέο ιστοσημείωμα το:

  CDRSEE VI [του Γιώργου Τσάπανου]

  Θέλω κατ’ αυτόν τον τρόπο να σας «τσιγκλίσω» και αφού με τα παραπάνω σχόλια προχωρήσατε σε μια σύνθεση όλων όσων λέγατε τόσους μήνες, να αρχίσετε να μας λέτε την ίδια ιστορία, ακολουθώντας… αντίστροφη πορεία.

  Σας ευχαριστούμε θερμότατα για όλες αυτές τις πληροφορίες που μοιραστήκατε μαζί μας, και σας ευχαριστούμε, επίσης, για όλες όσες θα μοιραστείτε μαζί μας στο μέλλον.

  Σε περίπτωση, που για κάποιους λόγους δεν θέλετε να «μετακομίσετε» στο νέο ιστοσημείωμα, μπορείτε να μου το πείτε, να το σβήσω και να παραμείνετε εδώ. Ευχαριστώ.

 138. George Tsapanos
  31/05/2007 στο 00:54

  Απο την τριτη σελιδα του :

  Click to access os_report.pdf

  το οποιον ηδη σας ειχα δωσει, μεταφραζω μια προταση σχετικα με τον NICOLA JORDANOVSKI.

  » Η (αναφορα) του Nikola Jordanovski (Πανεπιστημιο της Βαρσοβιας)ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, παρουσιασε τις δυσκολιες που συναντηθηκαν κατα την προσπαθεια αναθεωρησεως εθνικων ιστοριογραφιων δια της συγγραφης κοινης Βαλκανικης ιστοριας απο μια πολυ-εθνικη ομαδα εμπειρογνωμονων».

  Οπως ομως μπορειτε να δειτε στην πρωτη σελιδα του αυτου εγγραφου, την διαλεξη «κλειδι» την παρουσιασε ο Ελλην καθηγητης Θανος Βερεμης.

  Δηλαδη ο Κυριος Βερεμης (αυτος δεν ειναι Προεδρος του Εθνικου Συμβουλιου Παιδειας? )
  οχι μονον γνωριζε για τα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ CDRSEE, αλλα και ελαμβανε αναφορες ως προς την πορεια τυχον ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ !

  Βαλτε τωρα και τον ΑΝΤΩΝΗ ΛΙΑΚΟ ,ΕΚΠΩΤΟΝ συμφωνα με το ΠΑΡΟΝ,

  Click to access paron_270507_10.pdf

  ξαναψαχτε που ειναι ανακατωμενος ο Βερεμης, το ΕΛΙΑΜΕΠ, Κ.Ε.Μ.Ο., κ.τ.λ., κ.τ.λ., και καταλαβαινετε ΠΟΙΟΙ επιθυμουν ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

  Λ.

 139. Γατος-προτεινων
  31/05/2007 στο 02:14

  Τα οσα ο κ.Τσάπανος αναφερει και τεκμηριωνει θα πρεπει να δουλευτουν και να δημοσιοποιηθουν με τον ενα ή τον αλλο τροπο … τουτεστιν σε εφημεριδες (πχ. Παρον,Ρηξη),περιοδικα, ιστοσελιδες διαφορες,υπαρχουν πολλες και ειναι προθυμες για να αναδημοσιευσουν το συνολο των κειμενων.
  Αλλα προεχει και επιβαλλεται το τυπωμενο χαρτι και γιατι οχι σε βιβλιο.Τα θεματα ειναι πολυ σοβαρα και πρεπει να ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ. Ειναι πολυ δουλεια αλλα φρονω οτι η επιμελεια που με κεφι και γνωσεις μπορει να δωσει ο οικοδεσποτης στην ολη εργασια θα’ναι ανταξια στα στοιχεια που μας δινονται απλοχερα.

  Εμενα παντως η αναλυση του κ.Τσάπανου με εντυπωσιασε !!! τα στοιχεις φυσικα ειναι σαν το τρεχουμενο νερο,φρεσκα,πεντακαθαρα και ρεοντα.

  Για σκεφθειτε την ιδεα και καντε την πραξη, αμφοτεροι 🙂

  και καληνυχτα μας…

 140. Kostas
  31/05/2007 στο 20:24

  Πω,πω τι overdose ήταν αυτό….
  Τα ματάκια μου κάνουν πουλάκια.
  Χάθηκα σους διαδρόμους και ψάχνω να βρω την έξοδο.
  Ευτυχώς ήρθε η σούμα και κάπως βλέπω το φως.
  Μήπως πραγματικά πρέπει να βγουν αυτά προς τα έξω?

  υ.γ. Αγαπητέ κ. Τσάπανε, πως φτάσατε στην κρυφή σελίδα http://technologiki.com/BorderCrossings/Concept/index.html aκόμα δεν μπορώ να το διανοηθώ.

 141. George Tsapanos
  31/05/2007 στο 23:14

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «Σε περίπτωση, που για κάποιους λόγους δεν θέλετε να “μετακομίσετε” στο νέο ιστοσημείωμα, μπορείτε να μου το πείτε, να το σβήσω και να παραμείνετε εδώ. Ευχαριστώ.»

  Εγω σε ευχαριστω αγαπητε Χρηστο.
  Δεν εχω κανενα προβλημα «μετακομισεως», θα περιμενω μια-δυο μερες ακομα, και μετα θα κανω αλλη μια «σουμα» στο καινουργιο ιστοσημειωμα, με «λιγες» ακομα διευκρινησεις.¨)))))))))))))

  Λ.

 142. George Tsapanos
  31/05/2007 στο 23:16

  Ο Κοστας εγραψε:

  «υ.γ. Αγαπητέ κ. Τσάπανε, πως φτάσατε στην κρυφή σελίδα http://technologiki.com/BorderCrossings/Concept/index.html aκόμα δεν μπορώ να το διανοηθώ.»

  ¨))))))))) Τα πρωτα δυο-τρια χρονια ηταν δυσκολα, μετα…………μετα τους ανακαλυπτα πριν ακομα ανεβασουν τις ιστοσελιδες τους με τα «κατορθωματα» τους.

  Λ.

 143. George Tsapanos
  31/05/2007 στο 23:20

  Ο «Γατος» εγραψε:

  «Εμενα παντως η αναλυση του κ.Τσάπανου με εντυπωσιασε !!! τα στοιχεις φυσικα ειναι σαν το τρεχουμενο νερο,φρεσκα,πεντακαθαρα και ρεοντα.»

  Σας ευχαριστω (ουμε).Ξανα-διαβαστε τα γραφομενα, οπως ειπαμε, στην δευτερη αναγνωση καθε βιβλιο σου παραδιδει περισσοτερα απο τα μυστικα του.

  Θα σας εξηγησω και μερικα ακομα………………….Λ.

 144. Ειπαμε_Γατος :-)
  31/05/2007 στο 23:47

  Μια παρατηρηση για τον κ.Τσαπανο …
  η εργασια μου με εχει εκπαιδευσει με ισχυρα οπλα ανα χειρας,οχι απλα να διαβαζω πισω απο τις γραμμες αλλα και πισω απο τα ντουβαρια. Αυτο που διαβασα ειναι χρυσαφι,οι ιδιοι ομιλουν περι της μικροτητας τους και ας εμφανιζονται ως Μεσσιες.

  Αυτοι εχουν τα ποστα,ας φροντισουμε να δει το φιλοθεαμον κοινο τα στρινγκακια τους…

  γνωριζουμε ολοι πολλους απο δαυτους,ελαχιστοι εξ αυτων εχουν και τις διανοητικες προυποθεσεις για ενα τετοιου ειδους εργο, οι περισσοτεροι διαχειριζονται το τομαρι τους με την αριστεροσυνη που απεκτησαν στα διαφορα κομματικα μαγαζια.
  Δεν εχει ενδιαφερον ο διαλογος μαζι τους διοτι ως πορνες θα επιδειχθουν αλλα δεν θα απαντησουν.
  Σημασια εχει η αυτοαπακαλυψη τους και η δημοσιοποιηση του αισχους που θελουν να επιβαλλουν σε μια αναπηρη κοινωνια ως μονη αναγνωση για το μελλον μας.Ολοι αυτοι οχυρωμενοι σε ΜΟΝΙΜΕΣ θεσεις εργασιας και πολλαπλως ενισχυομενοι πανταχοθεν,καλο ειναι να δουν και το αλλο προσωπο αυτης της κοινωνιας, την αντιδραση της. Γιαυτο μιλησα για δημοσιευση,τυπωμα και οτι αλλο ειναι δυνατο, πρεπει να υπαρξει αντισταση τωρα … και αυτη καλο θαταν να ξεκιναγε μεσα απο τα Πανεπιστημια, αλλα εκει περι αλλων τυρβαζουν… κ.Τσαπανε προχωρηστε σε δημοσιευση …

  ευχαριστω

  * και μην ξεχνατε που θητευσε η Γιαννακου,πρωτα στα ευρωπαικα μαγαζια και μετα ανελιχθη ετσι θαυμαστω το τροπω ..αλλα δεν καταφερε να διασωσει τον συζυγο Κουτσικο οικονομικα οποτε επηλθε το μοιραιον …Κουτσικος,προεδρος της ελληνοτουρκικης επιχειρηματικης φιλιας …περιμενε δουλειες αλλα φευ …χρεωκοπησαμε… διατι να το κρυψωμεν αλλωστε.

 145. 01/06/2007 στο 00:15

  «… στην δευτερη αναγνωση καθε βιβλιο σου παραδιδει περισσοτερα απο τα μυστικα του.» Έτσι ακριβώς!

  Θα παρακαλούσα, σιγά-σιγά να μετακομίσουμε στο άλλο ιστοσημείωμα, όπου έχει ανοίξει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, και έχουν τεθεί διάφορα ερωτήματα προς τον κ. Τσάπανο. Ευχαριστώ.

  CDRSEE VI [του Γιώργου Τσάπανου]

 146. Γατος_νυσταγμενος
  01/06/2007 στο 01:00

  Χρηστο καλησπερα … μετεφερε τα δυο σημειωματα μου αν μπορεις στο νεο ιστοσημειωμα

  αβε 😉

 147. GIOTA
  13/08/2007 στο 11:04

  ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
  ΨΑΧΝΟΜΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑ ΑΚΡΗ.
  ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΞΕΔΙΠΛΩΣΕΙΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

 148. 13/08/2007 στο 13:22

  Είναι πραγματικά δύσκολο να τα ξεδιπλώσεις όλα αυτά. Κάποια τα έψαξα εγώ, αλλά πραγματικά χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του ψαγμένου Γιώργου Τσάπανου, απλώς θα είχαμε ξύσει την επιφάνεια όλου αυτού του ζητήματος.

  Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

 149. Kostas
  13/09/2007 στο 14:10

  Το CDRSEE VI [του Γιώργου Τσάπανου] γιατί δεν ανοίγει με τίποτα?

 150. 13/09/2007 στο 14:31
 151. gb
  19/10/2007 στο 17:01

  Χρήστος Μόρφος Says:
  » Περνώντας μπροστά από το αρχιτεκτονικό τερατούργημα του Gropius, »

  Προφανώς δεν μιλάς με κριτήρια αισθητικής ή αρχιτεκτονικής αλλά πολιτικάντικα.
  Λές γι’ αυτό να τον καταδίωξε ο καγκελάριος Χίτλερ, ’32, και να ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ!

  Πολύ φανατισμός στα σχόλια δεν γίνεται διάλογος, επιτρέπεται η διαφωνία;

 152. 19/10/2007 στο 19:32

  @ gb

  Όχι, μιλάω με κριτήρια αισθητικής. Το κτήριο είναι «αρχιτεκτονικό τερατούργημα».

  Όποιος θέλει διαφωνεί. Πού είναι το πρόβλημα;

 153. Sotiris
  24/10/2007 στο 14:21

  Karras kai Koulouri omou andama…. Thavmaste tous! synexeia tis ekpombis se 8 video, {video responses}.

 154. 25/10/2007 στο 13:27

  @ Sotiris

  Ευχαριστούμε θερμότατα για τον κόπο σας να ανεβάσετε όλα αυτά τα εξαιρετικά στο youtube. Ομολογώ ότι δεν είχα δει την εκπομπή, οπότε σπεύδω. [Κι από ό,τι μου έλεγε το έτερον ήμισυ του ιστολογίου τούτου, ήταν πολύ μα πολύ ενδιαφέρουσα.]

 155. Kostas
  05/12/2007 στο 09:41

  Το CDRSEE V που είναι?

 156. 05/12/2007 στο 09:44

  To λινκάκι για το V υπάρχει κάτω-κάτω σ’ αυτό το ποστ, εκεί που λέει Επόμενο σημείωμα. Το ξαναγράφω: https://theamapati.wordpress.com/2007/01/23/230107/

  Δεν είναι και τίποτα σπουδαίο… Πέντε γραμμές όλες κι όλες.

  Καλημέρα.

 1. 26/10/2008 στο 18:10
 2. 08/03/2010 στο 18:49
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: