Αρχική > Πλανήτης Γη Α.Ε. > Σημειώσεις πάνω στο «μεταναστευτικό ζήτημα»

Σημειώσεις πάνω στο «μεταναστευτικό ζήτημα»

21/01/2007

Σημειώσεις πάνω στο «μεταναστευτικό ζήτημα»

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο, καταχωρημένο στο ιστολόγιο (sic).

Ποιος και πότε το έγραψε; Ανακαλύψτε το μόνοι σας διαβάζοντας το κείμενο. Μια μικρή γεύση:

«Πιπιλάμε σαν καραμέλα, χρησιμοποιώντας μια καθαρά διαφημιστική γλώσσα, τα περί άνθισης της «πολιτισμικής διαφορετικότητας». Ποιός πολιτισμός; Δεν έχει απομείνει στάλα. Ούτε χριστιανικός, ούτε μουσουλμανικός, ούτε σοσιαλιστικός, ούτε επιστημονικός. Ας μη μιλάμε λοιπόν για κάτι πεθαμένο. Αν εξετάσουμε, έστω και στιγμιαία τα στοιχεία και την πραγματικότητα, βλέπουμε πως δεν έχει απομείνει τίποτα πέρα από την παγκόσμια-θεαματική (Αμερικάνικη) κατάρρευση κάθε κουλτούρας και πολιτισμού.»

«Πόσοι ξένοι ζουν πραγματικά στην Γαλλία; (και όχι με βάση το νομικό καθεστώς τους, το χρώμα τους, ή τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους). Μάλλον θα ήταν καλύτερα να ρωτήσουμε: πόσοι Γάλλοι έχουν απομείνει, και που βρίσκονται; (Και τι άραγε χαρακτηρίζει ένα Γάλλο σήμερα;). Γνωρίζουμε ότι το ποσοστό των γεννήσεων μειώνεται. Αποτελεί μήπως έκπληξη; Οι Γάλλοι δεν ανέχονται πλέον τα ίδια τους τα παιδιά. Τα στέλνουν στο σχολείο από τα τρία τους χρόνια, και μέχρι τουλάχιστον τα 16, για να μάθουν αγραμματοσύνη. Όσο για πριν την ηλικία των τριών ετών, ολοένα και περισσότεροι τα βρίσκουν «ανυπόφορα» και τα αντιμετωπίζουν λίγο ή πολύ βίαια.»

Advertisements
Κατηγορίες:Πλανήτης Γη Α.Ε.
 1. 21/01/2007 στο 17:26

  Ti ine i poli-politismikotita? anakalipsi tis Globalisierung???! Den mas lene ti itane o pireas to 400bC. ?, H Galonotati, i Smirni, i Vasilevoussa, kai tosses alle polis? Krivomaste piso apo ton politismo gia na kripsoume tin chrimatistiriaki enosi kai tin elefteria tou kefaleou na epivali tous orous tou pano apo ta ethni kai tis kivernissis pou eklegoume.

 2. 21/01/2007 στο 20:43

  Έτσι είναι.
  Και πέραν τούτων, «πολυπολιτισμικότητα» σημαίνει και την άγρια διαμάχη διαφόρων εθνικών ομάδων στο εσωτερικό μιας χώρας [π.χ. ΗΠΑ] για μεγαλύτερη επιρροή, και την ανετότερη διακυβέρνησή της από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους κύκλους.

 3. 21/01/2007 στο 22:46

  Έλα μωρέ, αυτά που παραθέτεις κάνα φασιστόμουτρο γάλλος Καραμπελιάς θα τα λέει…

 4. 21/01/2007 στο 23:57

  Δεν φτάνει που δημοσιεύεις στο μπλογκ σου τον κάθε Γάλλο Ντεμπορντελιά, παρασύροντας και τους αγνούς, άδολους και αξιόπιστους γραφιάδες σαν κι ελόγου μου, ζητάς και τα ρέστα από πάνω; Και πού ήθελες να ξέρω ότι ο πατέρας Ντερμπορντελιάς ήταν ταγματασφαλίτης στην Αλγερία; 🙂

 1. 21/01/2009 στο 12:29
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: