Αρχική > Ιστολογικά > Loop-αδ(ε)ιασμένη Ελλάς

Loop-αδ(ε)ιασμένη Ελλάς

10/05/2007

Αργά χθες το βράδυ, κάτι ψάχνω στο διαδίκτυο, τα ψιλολέω [και κάτι παραπάνω] με διάφορους παλιούς και νέους φίλους [βλ. Πρόσφατα Σχόλια], και αίφνης -κατά τα μεσάνυχτα- τέρμα τα… διαδίκτυα. Το modem φαίνεται να μην τα ‘χει παίξει, οπότε δεν κάνουμε μια -τι άλλο;- επανεκκίνηση του υπολογιστή; Την κάνουμε. Και τι καταλάβαμε; Τίποτα. Το modem δείχνει να δουλεύει κανονικά. Αλλά σύνδεση δεν υπάρχει.

Το καλό το μονοπάτι έχει γνωρίσει στο… διάβα του πολλά καλά παλικάρια. Επανεκκίνηση ξανά, αλλά αυτή τη φορά είσοδος στο Kubuntu [οι παλαιότεροι θα ενθυμείσθε τις περιπέτειές μου με την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού. Αυτή τη φορά εγκατέστησα την 7.04, τα πράγματα με την κάρτα είναι λίγο καλύτερα. Θα δείξει.]

Και ως εκ θαύματος μέσω του Kubuntu έχω σύνδεση στο διαδίκτυο. Αλλά αν τα θαύματα σ’ αυτή τη χώρα κρατάνε τρεις μέρες, αυτή τη φορά κράτησε λιγότερο από ώρα. Αλλά ποιος σκάει; Στη μία το πρωί υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να κάνει κανείς.

«Πρωί πρωί με την αυγή / και μεσ’ στο μεσημέρι», που -θα μπορούσε να- λέει και το τραγούδι, ανακαλύπτω μετά πλείστης οδύνης ότι το πρόβλημα επιμένει. Το modem λειτουργεί κανονικά, άρα δεν φταίει η γραμμή ADSL, άρα φταίει ο πάροχος. Τηλέφωνο:

«Ευχαριστούμε που καλέσατε μπλα μπλα μπλά. Για το λογιστήριο μπλα μπλα πατήστε ένα. Για τεχνική υποστήριξη πατήστε δύο. Για το τμήμα διαφημίσεων μπλα μπλα πατήστε τρία. Για να μιλήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο περιμένετε στο ακουστικό σας».

Αλλά ό,τι και να έκανα, είτε πατούσα τα πλήκτρα είτε όχι το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο:

«κλιν – κλαν – μπιουτ. One moment please. κλιν – κλαν – μπιουτ. Ευχαριστούμε που καλέσατε μπλα μπλα μπλα…»

Μια πολύ Loop κατάσταση, δηλαδή.

Έχω τρέξει, εν τω μεταξύ, όλα τα διαγνωστικά για το modem, έχω ελέγξει τις παραμέτρους, όλα σωστά. Ρε μπας, λέω, κι έχει καταρρεύσει όλο το διαδίκτυο; Ας μπω με τον αραμπά [έχει ξεμείνει ένα παλιό dial up modem] να δούμε τι γίνεται.

Πολύ yin έχει γίνει η κατάσταση στο Ελλάντα. Πολύ “πέρα βρέχει”. Πολύ παθητική. Πολύ λαπαδιασμένη.

«Αραμπάς περνά, σκόνη γίνεται…» έλεγε το τραγουδάκι; Ε, καμιά σχέση. Ο αραμπάς δεν περνά. Είναι σχεδόν σταματημένος. Μπαίνω με τα πολλά στη σελίδα του πάροχου. Λέω αν είναι γενικό το πρόβλημα, δεν μπορεί, μια ανακοινωσούλα για να μην ανησυχούν οι πελάτες μέχρι να επιδιορθωθεί θα έχουν βάλει.

Loop! Loop!

Σε κάποια σελίδα ανακαλύπτω αριθμό κατευθείαν για την τεχνική υποστήριξη. Συνεχώς σήμα κατειλημμένης γραμμής: «Loop – loop – loop – loop…»

Κατεβαίνω από τον αραμπά.

Με τα πολλά καταφέρνω και «πιάνω» το τηλεφωνικό κέντρο. «Την τεχνική υποστήριξη, παρακαλώ!» Μου λέει τον αριθμό που είναι μονίμως κατειλημμένος. Του το λέω. «Δεν βγαίνει κάποιο ηχογραφημένο μήνυμα;» μου λέει. «Καλά, άσε», του λέω, και κλείνω.

Κατά τις τρεις το μεσημέρι βαρέθηκα το «Loop – loop – loop – loop…», κι εγκατέλειψα κάθε προσπάθεια.

Στις έξι το απόγευμα, η βλάβη είχε αποκατασταθεί. Είχαν και τις προτεραιότητές τους οι άνθρωποι: πρώτα το τηλεφωνικό κέντρο και μετά τις ανάγκες των πελατών. Το «Loop – loop – loop – loop…», αν και άλλαξε ρυθμό, συνεχίζεται ακόμα.

Χάθηκε μια ανακοίνωση, ρε παιδιά, στο site που να λέει «το και το»; Χάθηκε.

Πολύ yin έχει γίνει η κατάσταση στο Ελλάντα. Πολύ «πέρα βρέχει». Πολύ παθητική. Πολύ loop-αδ(ε)ιασμένη. Πολύ λαπαδιασμένη. Πολύς λαπάς κυκλοφορεί.

Και τα σκυλιά λυτά. Δεν τρώνε λαπά…

ΥΓ. Εξ ου και η σημερινή απουσία μου από τα τεκταινόμενα στην ιστολογιά. Που λόγω ανειλημμένων… μαθητικών υποχρεώσεων θα συνεχισθεί για μερικές ακόμα ώρες. Μέχρι αργά το βράδυ ή αύριο το πρωί. Στο μεταξύ, να περνάτε καλά! Φιλάκια!

Advertisements
Κατηγορίες:Ιστολογικά
 1. 10/05/2007 στο 23:17

  Τς, τς, τς «…αυτή τη φορά είσοδος στο Kubuntu», δηλαδή, αγαπητέ, συνήθως ταΐζετε τον αναξιοπαθούντα Bill; Καλά να πάθετε :-D. Κι απ’ ό,τι διαβλέπω μάλλον στα νύχια της αποτελεσματικότερης ιδιωτικής πρωτοβουλίας έχετε πέσει κι όχι σ’ αυτά του ανάλγητου κι αναποτελεσματικού κράτους, ε; Τα τραβάει κι εσάς ο οργανισμός σας 😀 😀 :-D.
  Πάλι καλά που έχουμε windows στη δουλειά και θυμάμαι πώς είναι.

 2. 11/05/2007 στο 01:02

  Αυτά έχει ο διαδικτυακός πατριωτισμός 😉

  (Δήλωσις συβιλλική και αμφιλεγόμενη)

 3. περαστικός
  11/05/2007 στο 05:09

  Μήπως κάποιοι πρέπει να ζητήσουν το νούμερο του νομικού τμήματος για να δούμε άσπρη μέρα;

 4. 11/05/2007 στο 09:34

  Loop!

  Εσύ Μάη του 36, εγώ Eurovision του 76
  (πολλά εξάρια…)

  Κρατάω την τελική σου παρατήρηση!

  Πολύ yin έχει γίνει η κατάσταση στο Ελλάντα. Πολύ “πέρα βρέχει”. Πολύ παθητική. Πολύ loop-αδ(ε)ιασμένη. Πολύ λαπαδιασμένη. Πολύς λαπάς κυκλοφορεί.

 5. 11/05/2007 στο 12:30

  @ Vrennus

  Ταΐζω;! Πως ομιλείτε έτσι αγαπητέ; Και το πρόβλημα δεν ήταν των παραθυριών, ήταν του πάροχου. Με το Kubuntu είχα και έχω [σε μικρότερο βαθμό] πρόβλημα με την κάρτα γραφικών. Τις περιπέτειές μου τις είχα περιγράψει σε σειρά ποστ, το φθινόπωρο. Τώρα περιμένω να βγει το εγχειρίδιο για το 7.04, και θ’ αρχίσω να το σκαλίζω περισσότερο.

  Αποτελεσματικότερα ανάλγητη μεν, αλλά πολύ φθηνή -μέχρι πρόσφατα- δε. Ο οργανισμός μου μεν, η τσέπη μου δε[ν]!

  @ pølsemannen

  Σιβυλλικότατε και αμφιλεγομενότατε χαίρε!

  @ περαστικός

  Καλά τώρα… Μιλάμε για λαμόγια που χτίσανε -κυριολεκτικά!- το ελληνικό κράτος. Έχουν κάνει άλλα κι άλλα. Αυτά είναι παρωνυχίδες…

  @ gregykapogeorge

  Τι φωνή κι η Μαρίζα Κωχ! Τη θυμάμαι συχνά πυκνά με το «θα μεταλάβω με νερό θαλασσινό, στάλα τη στάλα συναγμένο απ’ το κορμί σου…» [Καββαδίας;], που το σιγοτραγουδάω τα πρωινά.

  Κράτα την παρατήρησή μου μεν, μην τον φας [τον λαπά] δε.

 6. 11/05/2007 στο 22:37

  Και νόμιζα ότι μόνο τα laptop της HP βγάζουν παραξενιές με το Linux! Τα δικά μου μικροπροβλήματα πάντως έχουν πάψει με το 7.04! Για ρίξτε μια ματιά εδώ μήπως βρείτε γιατρειά. Αν πάλι όχι ρίξτε κι ένα mail με λεπτομέρειες μπας κια βγάλουμε άκρη – και βρούμε και κανένα θέμα για το άλλο μας το blog 😉

 7. 11/05/2007 στο 23:01

  Μπα, εμένα είναι πρόβλημα με την κάρτα γραφικών [μια nvidia]. Τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα με το 7.04, αλλά όχι άριστα. Δεν τα πολυσκαλίζω γιατί την περασμένη φορά, με πετούσε συνέχεια έξω, δεν είχα -ούτε έχω ιδέα από Linux- άντε ξανά μανά εγκατάσταση. Κάποια στιγμή θα το κοιτάξω από κοντά, και θα στείλω τις σχετικές παρατηρήσεις, στο «άλλο σας μπλογκ», δια τα περαιτέρω.

  Τελικά, πολύ γουστάρω όλη αυτή τη φάση με τα «άλλα μας μπλογκ» [το δικό σου πρέπει να είναι νεότατο…]. Κάτι σαν «άσε με κυρά μου με τα γινάτια σου», «πάω στην ερωμένη μου, να βρω τα χάδια της» 🙂

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: