Αρχική > Χωρίς κατηγορία > «Ο Απολυμένος» – Πολιτικό Παραμύθι

«Ο Απολυμένος» – Πολιτικό Παραμύθι

22/08/2007

«Κυλήστε δάκρυά μου!», είπε μέσα του ο Πολιτικός, καθώς δύο υγρές σταγόνες κατηφόριζαν στις παρειές του και χάνονταν μεσ’ στο μεσημεριανό, αυγουστιάτικο, κάμα. «Κυλήστε…»

«Τέλος, θα ήθελα να σας α…», παραλίγο να πει «αποχαιρετήσω», δίστασε για μερικά δευτερόλεπτα, «… να σας ευχαριστήσω για όσα προσφέρατε σε εμένα και στην παράταξη».

Τα μέλη του Κομματικού Οργάνου δεν πρόσεξαν το κόμπιασμα του Πολιτικού, ενθουσιασμένα καθώς ήταν με την προοπτικής μιας δεύτερης συνεχόμενης εκλογικής νίκης. Μιας εύκολης νίκης. Απέδωσαν τα δάκρυα στη συγκίνηση της -μεγαλειώδους- στιγμής…

Όμως, Εκείνος ήξερε ότι επρόκειτο για αποχαιρετισμό. Τα Κομματικά Όργανα υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνέχιζαν να υπάρχουν. Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα. Τα πρόσωπα, ωστόσο, έρχονταν και παρέρχονταν…

Οι εντολείς τον είχαν επαναπροσεγγίσει -δια της γνωστής οδού- στις αρχές του μήνα. Οι οδηγίες τους, όπως πάντα, λιτές και σαφείς:

«Προκηρύσσεις εκλογές για τις 16 του επόμενου μήνα. Τις έχεις ήδη χάσει. Και ο κύριος Καθηγητής θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.»

Ακολούθησε η τυπική ερώτηση: «Καμιά απορία;».

Καμία. Όπως πάντα σχεδόν. Όταν έχεις γαλουχηθεί γνωρίζοντας ποιος κάνει κουμάντο, δεν έχεις ηλίθιες απορίες. Εκτελείς τις εντολές προσεκτικά ή απλά δεν υπάρχεις.

Αυτή τη φορά, όμως, είχε μια απορία, παρότι δεν την διατύπωσε ποτέ ανοιχτά στους συνομιλητές του. «Γιατί ο κύριος Καθηγητής;»

Αυτή η απορία τού τριβέλιζε τον νου, καθώς η τεθωρακισμένη λιμουζίνα κατευθυνόταν, μέσω της Οδού Μεγαλοεργολάβων προς την Πολιτική Οικία.

Θυμήθηκε τις προπροηγούμενες εκλογές. «Αυτές θα τις χάσεις. Θα κερδίσεις τις επόμενες«. Αλλά, τώρα, γιατί ο κύριος Καθηγητής; Γκουρού λεσχών, δεξαμενών σκέψης, ινστιτούτων, λεσχών και ό,τι άλλο… Γιατί;

Η απάντηση του ξέφυγε φωναχτά, καθώς χάζευε το κιτρινισμένο γρασίδι στα πρανή της Οδού. Επιτέλους κατάλαβε πώς αισθάνονταν εκατομμύρια επί εκατομμυρίων απολυμένοι σε όλο τον κόσμο:

«Δεν τους αρκεί να σ’ απολύσουν. Θέλουν και να σε ξεφτιλίσουν!»

Ο οδηγός της λιμουζίνας για μια στιγμή, για μια και μοναδική στιγμή, έστρεψε την προσοχή του από την οδήγηση τριάμισι τόννων γυαλιού και ατσαλιού στον επιβάτη του.

«Είπατε κάτι, κύριε…;»

Δεν πήρε απάντηση.

«Νενίκηκάς με, κατεστημένο», είπε ο Πολιτικός. Κι ένα δάκρυ κύλησε στο αριστερό του μάγουλο…

Σημείωση: Μέχρι αποδείξεως του εναντίου, οποιαδήποτε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα και καταστάσεις είναι απολύτως τυχαία και συμπτωματική.

Advertisements
Κατηγορίες:Χωρίς κατηγορία Ετικέτες:
 1. 22/08/2007 στο 19:09

  Βουρκωσε ο Κωνσταντινος Καραμανλης.
  Λες και εβλεπε τη θεση που ειχε για τελευταια φορα.
  Αραγε εχεις δικιο?Θα τον απολυσουν αυτη τη φορα τα αφεντικα και θα δουμε τον γαπ στη θεση του.
  Ωρε γλεντια που θα γινουν…..

 2. 22/08/2007 στο 19:28

  Σιγά μην έχω δίκιο… Παραμύθια λέμε, να περνάει ο καύσωνας…

  Αλλά, τα γλέντια θα αρχίσουν λίγο νωρίτερα. Με την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Μετά θα ακολουθήσουν κι άλλα. Μέχρι κι αρκετά μετά τις εκλογές. Πάντα ως παραμύθια.

 3. 22/08/2007 στο 23:06

  Άλλο πάντως να γυρνάς απολυμένος σπίτι σου με λιμουζίνα και άλλο με το λεωφορείο.

  Life shows no mercy που λέγαν και οι Stranglers.

 4. 23/08/2007 στο 02:05

  Υπάρχουν και χειρότερα. Να γυρνάς με τα πόδια ή έρποντας.

  Καλά τα λέγαν οι… αείμνηστοι.

 5. 23/08/2007 στο 10:25

  Χμμμ, δεν είμαι σίγουρος αν καίγονται τόσο πολύ για τον κο Καθηγητή όσο για τον …εμπορικό τους αντιπρόσωπο!

 6. 23/08/2007 στο 14:20

  Καλό!!! Εμπορικός αντιπρόσωπος!!!

 7. 23/08/2007 στο 16:32

  Να εξηγούμαστε, άλλος πρόσωπο ο κος Καθηγητής, άλλο ο εμπορικός αντιπρόσωπος (τι πουλάμε είπαμε;) – χωρίς να παραγνωρίζω πως κάποιοι …κακεντρεχείς θα απέδιδαν ευχαρίστως και την ιδιότητα του εμπορικού αντιπροσώπου σε κάποιους Καθηγητές!

  Αλλά, βρε παιδί μου, γιατί τόσο μίσος προς τον Πολιτικό; Για μια παλιοδουλειά με κάτι αντιπαθητικούς τύπους από το Βορρά άραγε; Βέβαια, μεταξύ κύλικος και χειλέων πολλά πέλει. Ίδωμεν!

 8. 23/08/2007 στο 21:31

  Ναι, εντάξει, διαφορετικά πρόσωπα. Sodas??? Κακεντρέχειες…

  Γι’ αυτές τις δουλειές με το… ξανθόν γένος, και τις άλλες, στον Νότο, για το «όχι» υπέρ των ανάδελφων… αδελφών μας. Πέλει, πέλει. Τίποτα δεν θα δούμε. Ένα σενάριο ήταν.

 9. frankiethecat
  24/08/2007 στο 20:21

  Στα 1993 Αμερικανός επισκέπτης-συνομιλητής ανακοίνωσε τις εκλογές, το στέμμα παρεδόθη στον βαρύτατα ασθενούντα Παπαντρέ. Ο Μητσοτάκ βεβαίως ως παλαιά αλώπηξ ήξερε ότι το θέμα δεν ηταν προσωπικό.Εξάλλου τα Αμερικανά είχαν πλήρως ικανοποιηθεί όπως και τα Γερμανά.

  Η παρτίδα θα άνοιγε για την νέα γενιά υπηρετών.Ο Αντρέ ως μεταβατικός Ελ Σίντ ανάλαβε το έργο ένταξης στην ΕΕ, μετά θα έρχονταν ο αδελφός του Γερμανού ή ο Γεράσιμος. Ο Άκης θα υπάκουε αν τυχόν κέρδιζε, αυτές ήταν εξάλλου οι προδιαγραφές του. Όποιος απο αυτούς τους τρείς προχωρούσε είχε χρονικό όριο την οκταετία. Σοφά ποιούντες οι Παθόκοι επέλεξαν την σωστή πλευρά, τον Λαδέμπορα.

  Ο Λαδέμπορος ως γνώστης της Πιάτσας Παθοκιάς, ανέλαβε το έργο ΕΕ και παράλληλα επέτρεψε το πλιάτσικο, στόχος η μελλοντική εξαφάνιση και καθαρμός απο την ρετσινία του Εθνικοαπελευθερωτικού Κινήματος. Συνεπώς όλοι πια ήταν συντονισμένοι στο ίδιο έργο, καμμία αντίδραση στα όσα ερχόντουσαν απο την Αλλοδαπή.

  Μετά το στραπάτσο του ΓΑΠ λόγω Κοσκωτά , τον αρχίζουν απο τα χαμηλά, στο ΥΠΕΞ υφυπουργός και υπουργός ο Πάγκαλος!!! Το τίποτε πάλι θα εκμηδένιζε τον Πάγκαλο !!! τυχαία ή σκοπίμως δεν έχει σημασία … θα συνέβαινε όπως και συνέβη. Αλλά κέρδισε έτσι το ακαταλόγιστο και τη διαγραφή του Λαικού παιδιού με τ’ονομα Κίμων 🙂

  Στο άλλο μαγαζί επιλέγουν το Μίλτο ή άλλως πως «Καρδίτσα-Καρδίτσα», αστεία πράγματα δηλαδή.Ο κουμπάρος του Λιακουνάκου και πεθερός του Δούκα. Η εκπαραθύρωση έλαβε χώρα ανέτως, η περίπτωση Σουφλιάς είναι μέσα στις αναμενόμενες καραμπόλες …έλαβε όμως το μαθημά του καταλλήλως.

  Στη δεύτερη τετραετία του Λαδέμπορα, κρίσιμο ρόλο έπαιξε ο τότε διευθύνων το κεντρικό πολυκατάστημα ανάθεσης θώκων, ένα τηλεφωνημά του έδωσε την ευκαιρεία να δακρύσει ο υποψήφιος … εκεί γύρω στις 21:00 -21:30 … έκλαψε τότε πολύ και αυτό το κράτησε όμως.

  Ο Λαδέμπορος αναλαμβάνει νέο έργο, τον τομέα αναμόρφωσης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων … αλλά δεν προχωρά καλά, μετά την ληστεία του ΧΑΑ είναι μόνος … αφήνεται να καεί και μετά διατάσσεται να παραδώσει.

  Το εγχείρημα τελείωσε, ο ΓΑΠ στέφεται Ηγέτης με την ψήφο του Λαού , Ο ΥΙΟΣ του ΕΛ ΣΙΝΤ θα μας σώσει, παρά τα Συνταγματικά εμπόδια!!!

  Αυτή τη φορά δεν άλλαξε ο Νικητής , ανατέθηκε όμως από την αρχή το έργο Ανάν και αυτός δεν ανταποκρίθηκε … είπαμε το κρατούσε από παλιά 🙂

  Ο ΓΑΠ όμως είπε ΝΑΙ μαζί με τον Λαδέμπορο και άλλα καλά παιδια. Η υπονόμευση είναι ήδη στο τελικό στάδιο. Ήθελε και αγωγούς , και «ματωμένα χώματα» …

  Μετά τις εκλογές σε διάστημα 24-30 μηνών θα λάβει χώρα εσωτερική πάλη στη ΝΔ και ανατροπή απο τα παλιά.Εκεί πιά είναι τα όρια μας … πίσω στην εποχή του 1897.

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: