Αρχική > Χωρίς κατηγορία > Η γραμμή μπάζει νερά … ΣΥΡΙΖΑ, ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗ ΣΑΜΟ…

Η γραμμή μπάζει νερά … ΣΥΡΙΖΑ, ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗ ΣΑΜΟ…

28/08/2007

Είπαμε και τονίσαμε ΔΕΝ υπάρχει σχέδιο εμπρησμών … ΣΥΡΙΖΑ

 

Αλαβάνος » Στην περιοχή δεν τους έδωσαν τη δυνατότητα ακόμα και να συντονιστούν με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες ή δεν έχουν κάνει πράγματα τα οποία τα απαιτούν οι τοπικές αρχές όπως το να προστατευθούν από το δίκτυο της ΔΕΗ που με τους σπινθήρες του προκαλεί τις πυρκαγιές

 

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=7282

 

Αυτή είναι η γραμμή !!!

 

Ιδού όμως και η αντίθετη άποψη, στον ίδιο ιστοτόπο … μια γραμμή παρακάτω !!!

 

«Οι πολλές φωτιές και ο χρόνος εκδήλωσης τους, δείχνει ότι πέρα από το τυχαίο, υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών. Χρειάζεται βαθιά διερεύνηση και σε κάθε περίπτωση παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Τα σημερινά προβλήματα δασοπροστασίας και πυρόσβεσης έχουν βάθος χρόνου και είναι μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ που δεν προχώρησαν στην κατάρτιση δασολογίου, δασικών χαρτών και κτηματολογίου, καθώς χωροταξικού σχεδίου με οριοθέτηση χρήσεων γης, κά. «

 

ποιός τα λέει αυτά; …

Δήλωση Γιάννη Τόλιου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υποψήφιου στην Περιφέρεια Αττικής, του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς-ΣΥΡΙΖΑ για Προστασία των δασών από τις πυρκαγιές και αναβάθμιση του περιβάλλοντος

 

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=7275

Οργανωμένο σχέδιο σημαίνει ΣΧΕΔΙΟ , εκτός αν εκπονήθηκε από την ΔΕΗ ΑΕ 🙂

Όπως ο Καραμανλής αδυνατεί να πεί αυτό πού ξέρει, άλλο τόσο και κάποιοι στο Μαγαζί ονόματι ΣΥΡΙΖΑ , θα αναγκάζονται να δούν την πραγματικότητα και να μιλάνε και όχι να αγναντεύουν από τους Πυλώνες.

Ένα σχόλιο περί της κας Μητσοτάκη … » Ξέρουμε τίνος κόρη είστε , δεν χρειάζεται να μας το υπενθυμίζεται «

 

SAVE ARKOUDOS

Στο χθεσινοβραδυνό μπλα μπλα τού Μέγκα υπήρξαν δύο δυνατά σημεία

1) Ο Αθανασάκης ( Αρκούδος ) εδήλωσε μέσα στη τρικυμία του ακατοικητού του ότι οι φωτιές στη Σάμο … πρό ετών… είχαν μπεί από Τούρκους πράκτορες , το οποίο η τότε Κυβέρνηση το κατήγγειλε ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ

Όπερ σημαίνει , ΝΑΙ οι φωτιές είναι μέσα στα σχέδια δράσης όποιου θέλει να επιτεθεί στη χώρα αυτή !!!

Είπες τίποτε ΑΛΕΚΟ ;;; SAVE ARKOUDOS

2) Ο Χ.Γούδης , εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ , καθ. Αστρονομίας κλπ τους πέταξε μία μπομπίτσα καθώς πρέπει … μιλώντας σε τεχνικό επίπεδο είπεότι αρκεί ένα μικρό τσιπάκι ,καταλλήλως εφοδιασμένο , ενα GPS και ένα κινητό γιά το θεάρεστο έργο . Αυτού του είδους η τεχνολογία είναι φθηνή και δεδομένη ήδη σε γνώστες μετρ’ιων ικανοτήτων.

Το πάνελ φυσικά έμεινε κόκκαλο , εξαγριώθηκε αργότερα ο Καψής υιός, όταν άκουσε το Γούδη να λέει για «Τουρκολάτρες και Προσκυνημένους » . Μα θα πεί κανείς ακούς το ΛΑΟΣ ;; Απαντώ … ακούω καί κρίνω αφού ψάξω…


Βιογραφικό Γούδη

<<<
Ο Χρίστος Γούδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1947. Είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1981 όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα από το 2001 είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και, από το 2003, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Είναι επίσης υπεύθυνος για το μεγάλο έργο της λειτουργίας του νέου ελληνικού τηλεσκοπίου «Αρίσταρχος».

Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών κατά τις διετίες 1985-1987 και 1987-1989 και Διευθυντής του Τομέα Θεωρητικής και Μαθηματικής Φυσικής, Αστρονομίας και Αστροφυσικής τα ακαδημαϊκά έτη 1999-2000 και 2000-2001. Υπήρξε ιδρυτής και Διευθυντής Σπουδών του Ελεύθερου Δημοτικού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΔΗ.ΠΑ) του Πειραιά, επί Δημαρχίας Ανδρέα Ανδριανόπουλου (1987–1989) και ιδρυτής και Διευθυντής του Γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου Πατρέων, επί Δημαρχίας Εύαγγελου Φλωράτου (1999–2000). Ήταν επίσης μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗΠΕΘΕ) Πάτρας (1999 – 2002).

Γνωρίζει επτά ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Πορτογαλικά) και έχει δημοσιεύσει εκτενές μεταφραστικό και πρωτότυπο ποιητικό έργο.

Συνέβαλε, από το 1982 και μετά, στην διαμόρφωση της ιδεολογίας και της πολιτικής φιλοσοφίας της ευρύτερης φιλελεύθερης, εθνικής, και ελευθεριακής Δεξιάς, αλλά και της πολιτικής της στην Έρευνα, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, μέσα από τις δραστηριότητές του σε όλα τα think tanks της παράταξης, στο ΚΠΕΕ (Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επιμόρφωσης), την ΚΙΠΑΕΑ (Κίνηση για τον Πολυμερή Αφοπλισμό, την Ελευθερία και την Ασφάλεια της Ευρώπης), την ΕΜΠΡΟΣ (Εταιρεία Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών), το ΙΠΟΜΕ (Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών), το «Φιλελέυθερο Φόρουμ», το ΚΕΜΕΠΕ (Κέντρο Μελέτης Προβλημάτων του Ελληνισμού), τη θέση του ως Υπεύθυνου Ιδεολογίας και Πολιτικής στο ΙΔΚΚ (Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής») αλλά και τη συνεχή συμμετοχή του σε πολλές επιτροπές της ΝΔ για την Έρευνα και την Παιδεία. Παρά την ενεργό συμμετοχή του στα δρώμενα της ευρύτερης παράταξης, παραμένει κομματικά ανένταχτος και αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά ως αναρχοδεξιός.
>>>

Είπαμε το σύστημα παράγει περίεργα φαινόμενα … και φυσικά αντιφατικές φιγούρες

 

Στα comments θα βάλω τα πλήρη κείμενα των Τόλιου , αλαβάνου μη και χαθουν … όσο για την κα Ρένα Δούρου, την οποία απολαύσαμε στο χθεσινό μπλα μπλα υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει ειδικό σημείωμα !!!

 

Ραγκούσης … ΠΑΣΟΚ … ο απρόσωπος εκπρόσωπος

σημείο από ενημέρωση πολιτικών συντάκτων

http://www.pasok.gr/portal/gr//50927/7/7/1/showdoc.html

 

» Επίσης, έγινε μια αναφορά από τον ίδιον, σε σχέση με μια δήλωση που έχει κάνει, 27 του μηνός, επομένως σήμερα, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Φρατίνι, ο οποίος μίλησε για την εδαφική τρομοκρατία. Δεν είπε, όμως, τι ακριβώς έχει πει ο κ. Φρατίνι και σας το διαβάζω ακριβώς όπως έχουμε το τηλεγράφημα από το ΑΠΕ. Ο κ. Φρατίνι, και έχει σημασία, είπε το εξής: «οι πυρκαγιές και οι φλόγες αυτών των ημερών αποτελούν σημάδι μιας άλλης, νέας μορφής τρόμου, που πλήττει την περιβαλλοντική μας κληρονομιά και κλείνει τον κύκλο μιας αλλόκοτης συμμαχίας», προσέξτε, «ανάμεσα στις σκοτεινές και αρπακτικές ψυχές της οικοδομικής κερδοσκοπίας και σε αυτούς που σκοπεύουν να λυγίσουν, να γονατίσουν μια περιοχή, μια οικονομία, τραυματίζοντας το τοπίο με τρόπο ανεπανόρθωτο».

Τι λέει ο κ. Φρατίνι; Μιλάει για οικοδομική κερδοσκοπία. Τι λέμε εμείς; Ότι η αναμόχλευση του άρθρου 24, η αναμόχλευση που υπήρξε και που ουσιαστικά ξεκίνησε μια διαδικασία αναθεώρησης του άρθρου 24, είναι αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε να έχουμε, αυτή τη στιγμή, αυτή την εξέλιξη, με τους εμπρησμούς και τα αποτελέσματά τους. Και επίσης, αναφέρει ο κ. Φρατίνι ότι αυτά αφορούν και την Γαλλία, και την Ισπανία, και την Ελλάδα και, αυτό, κρατήστε το, γιατί θα έρθουμε μετά στο επόμενο σημείο, το οποίο είναι οι ασύμμετρες απειλές.

Εδώ, δεν έχουμε μόνο να κάνουμε με ένα διαλυμένο κρατικό μηχανισμό, έχουμε να κάνουμε με ένα ακαθοδήγητο και ασυντόνιστο κράτος από την κυβέρνηση, αλλά έχουμε και μια κυβέρνηση που, όταν έρχεται η ώρα να επικοινωνήσει, τι να επικοινωνήσει άραγε, δεν μπορεί ούτε καν μεταξύ της να συντονιστεί. Ακούμε αρχικά τον πρωθυπουργό να λέει, έχουμε το ερώτημα, μετά βγαίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και μιλάει για ασύμμετρες απειλές, υπάρχουν διάφοροι που προσπαθούν να αναπαράξουν τέτοιου τύπου – ουσιαστικά απ’ ό,τι προκύπτει – συκοφαντίες και, θα πω γιατί τις ονομάζω συκοφαντίες, και έχουμε τώρα τον κ. Ρουσόπουλο, ουσιαστικά να λέει, ότι υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία, τα οποία μελετώνται.

Και υπάρχει ένα ερώτημα. Γιατί υπάρχει ερώτημα; Εμπρησμοί υπήρχαν και πριν, υπήρξαν και τώρα, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι υπήρξαν και τώρα εμπρησμοί και θα υπάρξουν και αύριο. Το ερώτημα δεν είναι, αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν εμπρησμοί, το ερώτημα είναι, αν υπάρχει κράτος να καταπολεμά τους εμπρηστές.

Εδώ, έχουμε, για πρώτη φορά, το ελληνικό κράτος να ηττάται κατά κράτος από τους εμπρηστές. Αυτό είναι το καινούριο στοιχείο αυτής της περιόδου και, δυστυχώς, για τη χώρα μας, με τόσες πολλές χαμένες ανθρώπινες ζωές. Αυτό είναι το θέμα της χώρας.»

Η κόκκινη υπογράμμιση δική μου.

Τι έκανε το Ραγκούση ; διάβασε όλο το βασικό σημείο της δήλωσης Φρατίνι και μετά πέταξε στον Κάδο το Επικίνδυνο Σημειο, αυτό πού δεν του πήγαινε ΚΑΘΟΛΟΥ.

 

ΣΥΡΙΖΑ   ΓΟΥΛΙ   ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ   

 από  ανακοίνωση  του μαγαζιού

«Και κάτι ακόμα: όσοι περιφέρουν στα κανάλια την δήλωση του επιτρόπου Φρατίνι περί εδαφικής τρομοκρατίας, καλό θα είναι να την αναφέρουν ολόκληρη, αφού ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ευθέως σε «κατασκευαστική μαφία»

To Γραφείο Τύπου»

  http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=7290

 

ΜΟΝΟ ;;; ΜΟΝΟ ;;; ΜΟΝΟ ;;;  

άλλη μία διαστρέβλωση … τέτοιοι είσασταν πάντα …  μέτριοι υπηρέτες

του εκάστοτε αφεντικού σας !!!

 

 

### Η εφημερίδα Καθημερινή , δεν γνωρίζει τίποτε περί Φρατίνι, ούτε καν δημοσίευση της δηλωσής του. Άρθρα επί του θέματος έχουν , αλλά … Χαρίδημον Τσούκα ελπίζω όταν καταλαγιάσει το κλίμα να «συνομιλήσουμε».

Λαμπρακιάδα δεν παρακολουθώ , Τεγούλα σε βλέπω Αυγούλα συντόμως. ###

 

 

 

Advertisements
Κατηγορίες:Χωρίς κατηγορία Ετικέτες:
 1. frankiethecat
  28/08/2007 στο 21:46

  Τόλιος έφα «28/08/2007
  Δήλωση Γιάννη Τόλιου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υποψήφιου στην Περιφέρεια Αττικής, του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς-ΣΥΡΙΖΑ για Προστασία των δασών από τις πυρκαγιές και αναβάθμιση του περιβάλλοντος

  Οι τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές (Ηλεία, Εύβοια, Αττική, Μεσσηνία, Λακωνία,κά), με τους δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και υλικές ζημιές, έδειξαν ότι η Ελλάδα είναι μια «ανοχύρωτη χώρα». Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες για την αδυναμία των μηχανισμών έγκαιρης αντιμετώπισης τους. Ταυτόχρονα οι συνέπειες αποτελούν εθνική τραγωδία, από ανθρώπινη αλλά οικονομική και περιβαλλοντική άποψη.

  Οι πολλές φωτιές και ο χρόνος εκδήλωσης τους, δείχνει ότι πέρα από το τυχαίο, υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών. Χρειάζεται βαθιά διερεύνηση και σε κάθε περίπτωση παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Τα σημερινά προβλήματα δασοπροστασίας και πυρόσβεσης έχουν βάθος χρόνου και είναι μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ που δεν προχώρησαν στην κατάρτιση δασολογίου, δασικών χαρτών και κτηματολογίου, καθώς χωροταξικού σχεδίου με οριοθέτηση χρήσεων γης, κά.

  Ωστόσο το βασικό ερώτημα παραμένει. Πως θα υπάρξει αποτελεσματική προστασία των δασών, σε συνθήκες μάλιστα κλιματικών αλλαγών (υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία, κά).

  Με βάση τις δραματικές εξελίξεις που έχουμε, χρειάζονται δραστικά μέτρα για να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Αυτό σημαίνει:

  Α) Δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης, με συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και του κινήματος εθελοντών, καθώς τη διάθεση των αναγκαίων κονδυλίων για στελέχωση και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να ανταποκριθεί στο έργο του.

  Β) Άμεσα να προχωρήσει η επεξεργασία δασολογίου, δασικών χαρτών και κτηματολογίου, καθώς και χωροταξικού σχεδίου, που να οριοθετεί τις χρήσεις γης (δάση, αγροτική δραστηριότητα, βιομηχανία, οδικοί άξονες, περιοχές πρώτης και δεύτερης κατοικίας, κά), να σταματήσουν οι καταπατήσεις δημόσιας γης και της αυθαίρετης δόμησης.

  Γ) Για την προστασία των δασών, χρειάζονται δραστικότερα μέτρα. Όλα τα δάση (ιδιωτικά, εκκλησιαστικά, κλπ), πρέπει να περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο, γιατί εφόσον παραμένουν σε ιδιώτες, ακόμα κι αν γίνει αναδάσωση, θα υπάρχει πάντα το κίνητρο του εμπρησμού, της οικοπεδοποίησης και της άναρχης δόμησης.

  Δ) Τα δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να δεσμευτούν τώρα ότι δε θα γίνει αναθεώρηση του άρθρου 24 και ότι θα σταματήσει η άμεση και έμμεση ενθάρρυνση των καταπατητών και η διατήρηση των ελεύθερων χώρων για ενίσχυση πρασίνου.

  Ε) Τέλος κρίσιμο ζήτημα των πυρκαγιών, είναι η στήριξη των πληγέντων. Η υποχρέωση της πολιτείας για «αλληλεγγύη» προς τους πληγέντες, δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο ψηφοθηρίας και πολιτικάντικων πρακτικών, αλλά υπεύθυνη και συγκροτημένη πολιτική για ανασυγκρότηση των νοικοκυριών και της οικονομίας των πληγέντων περιοχών. Δυστυχώς η κυβέρνηση μια ακόμα φορά ακολουθεί το γνωστό δρόμο. Αόριστες, προχειρότητα και αφερέγγυες δεσμεύσεις. Στο παραπάνω πλαίσιο αρχών ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί σταθερά και επίμονα. Η ενίσχυση του στη Βουλή θα συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία των δασών, αναβάθμιση του περιβάλλοντος και στήριξη των πληγέντων.

  To Γραφείο Τύπου »

  Αλαβάνος έφα «28/08/2007
  Δηλώσεις Αλ. Αλαβάνου από την περιοδεία του στη Νότια Εύβοια

  Τις καμένες περιοχές της Ν.Ευβοίας επισκέφθηκε σήμερα ο επικεφαλής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλ.Αλαβάνος. Κατά την επίσκεψή του, συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Ταμυνέων, κα. Κατερίνα Καράπα, και τη Δήμαρχο Στυρέων, κα. Σοφία Μούτσου, και περιηγήθηκε στις πληγείσες περιοχές.

  Ο Αλ. Αλαβάνος συνοδευόταν από τους Β. Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ευβοίας, τον Γραμματέα της Ν.Ε. του ΣΥΝ Γιώργο Ακριώτη και τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας Ν. Αρβανίτη, Δ. Μαρίνου, Χρ. Μπούρα και Φωτεινή Κούκου. Στο Δημαρχείο των Στύρων, αμέσως μετά τη συνάντηση, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

  «Επειδή ακούστηκαν και χθες και προχθές γενικά και αόριστα από κάποιες πλευρές απόψεις ενάντια στην τοπική αυτοδιοίκηση, λέω αυτό που άκουσα εγώ για την δημαρχίνα των Νέων Στύρων από έναν παππού πριν από ένα λεπτό. «Είσαι ηρωίδα δημαρχίνα.» Θέλω να πω ότι ήταν σημαντική η παρέμβαση πιστεύω των τοπικών αρχών, μέσα σε συνθήκες όμως πλήρους έλλειψης υποδομής και πρόληψης. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δίνουν τη δυνατότητα στους δήμους να έχουν το δικό τους πυροσβεστικό στόλο ώστε να προλάβουν τη φωτιά. Στην περιοχή δεν τους έδωσαν τη δυνατότητα ακόμα και να συντονιστούν με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες ή δεν έχουν κάνει πράγματα τα οποία τα απαιτούν οι τοπικές αρχές όπως το να προστατευθούν από το δίκτυο της ΔΕΗ που με τους σπινθήρες του προκαλεί τις πυρκαγιές. Νομίζω ότι τα Στύρα και όλη η περιοχή της Νότιας Ευβοίας μπαίνουν στην επόμενη μέρα που είναι δύσκολη και χρειάζεται και πραγματική στήριξη. Δηλαδή τα σπίτια τα οποία έχουν καταστραφεί να γίνουν ολοκληρωτικά με δαπάνες τους κράτους, η γεωργική παραγωγή να ξαναεπιβιώσει και ταυτόχρονα να καλυφθούν και τα έσοδα που θα είχαν όλα αυτά τα χρόνια μέχρι να ξαναγίνει η ελιά. Γενικά νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλοι και την πολιτική και τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τη σχέση που έχουμε με τη φύση»
  Η Δήμαρχος Στυρέων κα. Σοφία Μπούρου δήλωσε:

  «Τώρα, όπως είπε και ο πρόεδρος προηγουμένως, είναι η ώρα, η επόμενη μέρα, καταγράφουμε τις ζημιές, χαράζουμε το μέλλον, με αισιοδοξία, επανδρώνουμε τους στόλους μας τους πυροσβεστικούς αν μπορούμε να το πούμε έτσι και οχυρώνομε το δήμο μας γιατί καταλάβαμε ότι η δυνατότητα που έχει ο κρατικός μηχανισμός, ο κάθε κρατικός μηχανισμός είναι περιορισμένη. Είναι ώρα να περάσουν στους δήμους να μπορέσουν μόνοι τους να επιλύουν τα προβλήματά τους μόνοι τους όταν παρουσιάζονται και να μην περιμένουν την παρέμβαση έξωθεν»

  To Γραφείο Τύπου «

 2. frankiethecat
  28/08/2007 στο 21:50

  Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΟΥΔΗΣ

  Κυκλοφορία: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2005
  ISBN:960887760-1
  Διάσταση: 16Χ24
  Σελίδες: 332
  Τιμή: 19€

  Μια δοκιμιακή προσέγγιση της κουλτούρας της σύγχρονης Δεξιάς στο ελληνικό και το διεθνές τοπίο. Κριτικά κείμενα που συνιστούν ένα opus magnum το οποίο εκτείνεται από την ετεροπροσδιορισμένη από τους αριστερούς Δεξιά του συντηρητισμού, του φιλελευθερισμού και του νεοφιλελευθερισμού (με την σαφή καπιταλιστική χροιά του) μέχρι την βαθύρριζη αντισυστημική Δεξιά της ριζοσπαστικής δράσης, των ηρωϊκών ιδεωδών και της αντικαπιταλιστικής πολεμικής, όπως προσδιορίζεται μέσα από έναν πολυδύναμο κώδικα αξιών θεμελιωμένο από τους διανοητές, τους ποιητές και τους φιλοσόφους της (Barrès, Maurras, Evola, Marinetti, D’Annuncio, Pound, Llosa, Nietzsche, Heidegger).

  Η κουλτούρα μιας «άγνωστης» Ανατρεπτικής Δεξιάς που σου παρέχει το δικαίωμα να είσαι «αλλού».

  «Το άλλο πάθος του Χρίστου Γούδη είναι η πολιτική φιλοσοφία. Θεωρείται μάλιστα, ως ο διανοούμενος που επεξεργάστηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, καθηγητή ή θεωρητικό, την ιδεολογία της Κεντροδεξιάς και υπήρξε κορυφαίο στέλεχος σε όλα τα think tanks της παράταξης (ΚΠΕΕ, ΚΙΠΑΕΑ, ΕΜΠΡΟΣ, ΙΠΟΜΕ).

  Σήμερα είναι υπεύθυνος ιδεολογίας και πολιτικής στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Το μεγάλο, ωστόσο, ιδεολογικο-πολιτικό, θεωρητικό έργο του «Η Κουλτούρα της Δεξιάς», πρόκειται να εκδοθεί σύντομα».

  Τίτος Αθανασιάδης
  «Απογευματινή»
  21-3-2005

 3. athanassios diakos
  28/08/2007 στο 22:00

  antigrafo apo: Don’t Kiss the Frog

  1) Έχουμε την πιο σκατένια πυροπροστασία της Ευρώπης. Έχουμε μηδενική περιβαλλοντική συνείδηση. Βλέπεις γιαγιάδες να καίνε χόρτα με 9 μποφόρ, βλέπεις μαλάκες να πετάνε τσιγάρα, βλέπεις χωματερές κάθε τρία μέτρα. Η πυροσβεστική υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη. Επιπλέον διανύουμε την πιο ζεστή χρονιά EVER και στα περισσότερα μέρη της χώρας έχει να βρέξει μήνες. Τέλος έχουμε διάφορους που κάνουν εμπρησμούς για να εξυπηρετήσουν τα μικροσυμφέροντά τους (από βοσκοί μέχρι οικοπεδοφάγοι). Όλα αυτά η κυβέρνηση τα έγραψε στην πούτσα της, και από τον πρώτο καύσωνα και μετά όποτε φυσάει καίγεται η χώρα. Τέλος δεν υπάρχει το παραμικρό σχέδιο πολιτικής προστασίας, κανένας πολίτης δεν ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει αν βρεθεί σε πυρκαγιά, οπότε ειχαμε και 60 νεκρούς. Γενικά είμαστε ένα μπουρδέλο που κατοικείται κυρίως από πίθηκους, και οι πίθηκοι μπορεί να μην έχουν αίσθηση δικαιοσύνης ή μέτρου όμως η Φύση την έχει.
  2) Μας ζηλεύουν οι Εχθροί μας γιατί είμαστε καραμπουζουκλήδες και πουτσαράδες. Έχουν εξαπολύσει ένα Σατανικό Σχέδιο για να μας καταστρέψουν. Συγκεκριμένα όλα ήταν καλά και ωραία μέχρι που ο Καραμανλής μίλησε για εκλογές. Αμέσως ξεκίνησε να καίγεται η Ελλάδα. Και η Πάρνηθα μετά την αναγγελία των εκλογών κάηκε. Και η Αχαϊα το ίδιο. Και η Κεφαλλονιά, και η Πεντέλη. Όλες οι φωτιές είναι εμπρησμοί και ξεκινάνε με άπειρα μέτωπα ταυτόχρονα στις 3 το βράδι (και του Υμηττού). Δεν είναι τυχαίο που πήρανε τηλέφωνο την Πυροσβεστικη για δήθεν φωτιά στη Μονή Πεντέλης και στο Μαραθώνα και έτσι τα 4 οχήματα που έχει στην Αττική σκορπίσανε στα ισάριθμα σημεία του ορίζοντα. Ο στόχος είναι να πέσει ο Κώστας Καραμανλής, που χάρη στη συμφωνία που υπέγραψε με τον Πούτιν έχει εξελιχθεί σε Φιντέλ Κάστρο της Μεσογείου.

  Το ότι όλο και περισσότερος κόσμος πιστεύει το (2), αποδεικνύει την τελευταία πρόταση του (1).

 4. frankiethecat
  28/08/2007 στο 23:18

  Γιά τον Athanassios Diakos : αναπαράγεις στον παρόντα ιστοτόπο τις αντιλήψεις του Don’t kiss the frog , είδα τα γραπτά του όπου αυτοχαρακτηρίζεται ορθολογιστής. Αναμένω την ανάλυση των στατιστικών δεδομένων πχ. ώρες, χώροι, άνοιγμα παράλληλων μετώπων καί ότι άλλο μπορούμε να μετρήσουμε. Άπαξ και κάνει αυτή την ανάλυση ας πεί ότι η αναλυσή του δώσει.
  Κατά τάλλα οι πίθηκοι έχουν ένα φοβερό αίσθημα επιβίωσης όπως όλα τα ζώα. Ναι έχει δίκιο ΔΕΝ έχουμε κανένα εχθρό, ΜΟΝΟ φίλους. Τα περί μεγέθους είναι εκτός των ενδιαφερόντων μου, γενικα είναι μακράν εμού αυτό το στύλ … όποιος διαφωνεί μαζί μου δεν ανήκει στο Βασίλειο των ζώων.
  Αν διαβάσεις προσεκτικά θα δείς ότι τα όπλα της κριτικής μου είναι ο ίδιος ο λόγος των κρινομένων!! Δεν αλλάζω τίποτε, αντιγράφω και μετά σχολιάζω.
  Παρακαλώ την επόμενη φορά να αποφύγεις λέξεις και φράσεις όχι και τόσον αισθητικές, ευχαριστώ.

 5. Δεξιός Αριστερός
  29/08/2007 στο 15:26

  Αυτο το «EVER» στο βατραχοσχόλιο είναι ενδεικτικό τής οπτικής τού βάτραχου?

  Διότι η ψυχολογική του στάση «είστε όλοι μαλάκες» είναι γνωστή και κατανοητή!

 6. frankiethecat
  29/08/2007 στο 15:30

  http://cacofonix-cacofonix.blogspot.com/2007/08/blog-post_28.html#links

  Ιδού η γραμμή … καθόλου τυχαία … ΑΠΕΧΟΥΝ ΛΟΓΩ ΜΗ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ … ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ !!!

 7. Ανώνυμος
  29/08/2007 στο 16:07

  Κάποια ίχνη αυτών των ΄΄μηχανισμών΄΄ που ισχυρίστηκε ο καθηγητής έχουν βρεί οι αρχές και αν όχι γιατί;

 8. frankiethecat
  29/08/2007 στο 16:12

  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=2493&Itemid=56

  αυτό σου αρκεί ;;;

  συνομωτώ … όπως και ο Αρκούδος Αθανασάκης 🙂

 9. βμ
  29/08/2007 στο 16:39

  Φίλε μην ανησυχείς. Πάλι ο αδάμαστος Καραμανλής θα τα καταφέρει. Άντε και με τη βοήθεια του Γούδη, του πρώην εργαζομένου της πρεσβείας Λούλη, του συνασπισμένου Θοδωρή. Μετά θα τρίξει τα δόντια στην υπερδύναμη, τις νεοταξικές δυνάμεις, όλους τους εχθρούς της χώρας και τη Ντόρα. Αμήν Πάτερ ημών.

 10. Cacofonix
  29/08/2007 στο 17:52

  @frankiethecat
  Ειλικρινά πιστεύω ότι όσοι δεν είναι «ειδικοί» και προσπαθούν να βοηθήσουν κάνουν ένα είδος σαμποτάζ.
  Θα πρέπει επίσης να ξέρεις ότι αν πήγαινε εκεί ο στρατός, εκτός του ότι θα θρηνούσαμε περισσότερα θύματα, θα δημιουργούσε και πολλά προβλήματα.
  Αν κάποιος έπρεπε να πάει να σβήσει αυτοί ήταν οι δημοσιογράφοι που είναι και ειδικοί. (Βρες λες να γλυτώναμε απο δαύτους;)
  Θα προτιμούσα να αφήσουμε την συνομοσιολογική χροιά του προβλήματος, εφ’ όσον δεν έχουμε στοιχεία, αν και βλέπω τη γνωστή ομάδα της καθημερινής (Μανδραβέλης Καρκαγιάννης και σια) να προσπαθεί ελλατώσει το επιχείρημα αυτό θεωρώντας το ως ασόβαρο. Βέβαια ο πιο ασόβαρος απ’ όλους είναι ο Πάσχος, που γνώριζε καλά ότι το συντονιστικό δεν συντόνιζε όπως έπρεπε. Αυτό κι από μόνο αποτελεί ένα καλό λόγο για να πιστέψεις το συνομοσιολογικό σενάριο…

 11. 30/08/2007 στο 17:54
 12. frankiethecat
  30/08/2007 στο 19:51

  Αηδίασα, είναι ικανοί για ΟΛΑ. Αυτή η ύβρις θα πληρωθεί κάποια στιγμή !!! Κάθε μέρα και πιό βαθειά στη βρώμα. Θα δούμε και άλλα ρεζιλίκια , η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία τους δείχνει το δρόμο. Τα λέγαμε αυτά από τα μέσα του 70 και τώρα τα βλέπουμε να παίρνουν σάρκα και οστά.
  Όσοι συμμετέχουν ή στηρίζουν αυτό το μαγαζί ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

  Υπενθύμηση
  { Οι παλαιοί λέγανε :
  «Η πόρνη πριν πάει με τον πελάτη πάντα κλείνει τη τιμή, πληρώνεται δε προκαταβολικα.
  Προσέξτε λοιπόν ποιά θα διαλέξετε , την υπογραφή σας και το π… να φυλάτε» }

 13. frankiethecat
  31/08/2007 στο 02:40

  Αγαπητέ Βμ συγνώμη πού καθυστέρησα να απαντήσω αλλά ανακουφιζόμουν .. από την ανησυχία.
  Πέρα από τα χαβαλέ σχόλια μεταξύ μας … αυτό ήταν πού σε ενδιέφερε να πείς; αν θες, πες μας τι σκέπτεσαι, ευχαριστώ και αναμένουμε όλοι.

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: