Αρχική > Χωρίς κατηγορία > Έφοδος στα Χειμερινά Ανάκτορα του Ζαππείου (ενισχυμένο)

Έφοδος στα Χειμερινά Ανάκτορα του Ζαππείου (ενισχυμένο)

19/09/2007

Του Στάθη [Παρόν, 23-9-2007]. Τώρα κατεβάζουμε και… γραμμή. Προσέξτε και τα της Αννούλας πάνω από τη γελοιογραφία…

 

Η Βενιζελιάς ως θέαμα , ο άμεμπτος-αλάνθαστος υποψήφιος, ο την άκρα λεπτομέρεια διαχειριζόμενος πολιτικός.

Απορίες ενός αστού παρατηρητή

Ω εσύ πανάξιε και μέγιστε Υπηρέτη της Επιστήμης, διηγήσου μας την σοφία της ζωής. Πως δηλαδή εσύ που τόσο τους άλλους κρίνεις , κατατάσσεις, επεξηγείς, αναλύεις, καρατομείς δεν φρόντισες τον εαυτό σου να προστατέψεις απο την εικόνα που εκπέμπει. Πως δηλαδή Σεβαστέ Υπηρέτη το σώμα σου σε πρόδωσε; Τι υποκρύπτει η βουλιμία που σε διακρίνει; Πως – σε όσους γνωρίζουν – το βλέμμα σου διηγείται το σκότος και τις σιωπηρές άνομες σκέψεις σου. Πόθεν ο λεκτικός αυτός στόμφος ; Η τόσο θαυμαστή πολυμάθεια, η τόσο ευκόλως εκφερόμενη λύση παντός προβλήματος μήπως κάτι άλλο βαθύ μας αποκαλύπτει;; Παντεπόπτα Ευάγγελε έχετε ακούσει την σιωπή σας ; ή την αποστρέφεστε ;

Παρατηρήσεις του αυτού συγγραφέως

Επεθύμησε να κάνει τις δηλώσεις του εις το Ζάππειον , χώρο ο οποίος τη βραδυά των εκλογών χρησιμοποιείται από τους αρχηγούς των κομμάτων. Ήθελε να συμβολίσει την είσοδο του ως υποψηφίου προέδρου του ΠΑΘΟΚ με ταρατατζούμ, ιδού εγώ έμπροσθεν του μικροφώνου του αρχηγού … εγώ είμαι ο αρχηγός από τούδε και εις το εξής. Τόσο ισχυρή είναι εντός του η επιθυμία της εξουσίας που πράγματα άπρεπα και αλλόκοτα τον ωθεί να διαπράττει !! Συνάντησε γιά κακή του τύχη, όπως του έπρεπε δηλαδη, την αίθουσα να δέχεται τις στοργικές φροντίδες των καθαριστριών. Κατέληξε στα σκαλάκια του Ζαππείου, καλή ώρα σαν τους γλυκύτατους κόπρους που απολαμβάνουν τον χειμωνιάτικο ήλιο. Φώναξε δε μια ακατανόητη λέξη «ΠΑΡΩΝ» , άραγε ποιός ήταν ο απουσιολόγος;; Αυτή η αποτυχημένη εισβολή είναι σαν μια προβολή του μέλλοντος στον παρόντα χρόνο !!! Να την θυμάστε 🙂

Χθες το βράδυ, εκεί στο Μεγκατσάνελλο δίπλα στον John Pretender, αυτοαπαλύφθηκε μιάς και δεν γνωρίζει την αξία του μετρημένου λόγου, όσο φουσκώνει κανείς τόσο αυξάνει τον κίνδυνο κλαταρίσματος. Είπε απλά ότι ο ΓΑΠ στις 01:00 το βράδυ τους διάβασε το κείμενο και αμέσως βγήκε στη τιβι, δεν τους έδωσε χρόνο να μιλήσουν για το θέμα αυτό. Δηλαδή για την ενέργεια του υπεύθυνος ήταν ο άλλος, όχι αυτός.

Τότε αποφάσισε να πάει στη Ζάππειο Παιδική Χαρά !!!

Ω πόσο αχρείο η πολιτική καταντά τον άνθρωπο !!!

Να θυμήσω ως παρατηρητής το εξής: Ο Λομβαρδός Αντρέας απο τις 19:00 το απόγευμα έλεγε » έχω άποψη και θα την πω, θέλω όμως να έχουμε πραγματικά αποτελέσματα και μάλιστα της Β’ Αθήνας, θα μιλήσω όταν θάχουμε το 25% των αποτελεσμάτων, κάνω πολιτική και έχω συναίσθηση των ωρών» . Οι συνωμότες δεν είναι ποτέ τέλειοι … απλώς οι φρουρές πάντα κοιμούνται μαζί με τον Ηγεμόνα που υποτίθεται οτι φυλάνε.

Μα γιατί ο Ευάγγελος δεν μίλησε απο την Χαριλάου Τρικούπη;

Άλλοι λένε ότι οι Νομικοί αποφεύγουν τον τόπο του εγκλήματος, διότι έτσι θα γίνουν αντιληπτοί. Θυμούνται πάντα αυτό που όλοι ξέρουμε και θέλουν να το ξορκίσουν. Άλλοι λένε, ο Τζουμάκας πχ. γιατί ο Ευάγγελος ήταν παλιά στην Ένωση Κέντρου, στο ΚΟΔΗΣΟ και κάποτε συμπράττων με τον Δημοκρατικό Αγώνα [φοιτητική παράταξη ΚΚΕ(εσ)], δηλαδή έγινε αργά ΠαΘοΚ , αν έγινε ποτέ, και ίσως να είναι μόνο το Μεγαλείο του Εαυτού του .

Ο συγχωρεμένος ο Φλωράκης, μόνο αυτός θα μπορούσε να τον ζωγραφήσει με μια λέξη.

Οι Γερμανοί λένε για τρείς καθηγητάδες ότι μπορούν μια χώρα να την διαλύσουν, στην Ελλάδα αποδείχτηκε ότι αρκεί ΕΝΑΣ. Παράδειγμα τρανό ζήσαμε απο τον κουβαλητή της τσάντας του Καράγιωργα.

Βέβαια 7 καθηγητάδες συνιστούν Ευάγγελο , χάσανε, το SKIP το συνιστούν 29.

Ενίσχυση

Πως και γιατί ο Ευάγγελος δεν έσωσε το Παθοκ ;;

Αυτός ο ένας και απόλυτος γνώστης γιατί καταδέχτηκε την ήττα να συναντήσει; Γιατί δεν έκρουσε το σήμα κινδύνου, πως και δεν έπιασε με τα στιβαρά του χέρια το τιμόνι ; Γιατί απλά έβλεπε τον μεθυσμένο μετανάστη Καπετάνιο ; Γιατί στις ξέρες άφησε να πέσουν; Μήπως και ήθελε τα ασφάλιστρα να πάρει και ας χάνονταν ζωές; Μα τόσο σημαντικό είναι γι’ αυτόν Καπετάνιο να τον αποκαλούν; Ορέγεται τόσο πολύ διαταγές, εντολές, ρόλους να αναθέτει στο τσούρμο και αυτό πειθήνια να εκτελεί; Και για χάρη όλων αυτών, έμεινε εκεί στην άκρη σαν σιωπηλή ανέγγιχτη παρθένα να βλέπει τον σοδομισμό των φίλων και μελών να συμβαίνει … ίσως αυτό στο βάθος να επιθυμεί … λες και είναι ο Αυτοκράτωρ της Κίνας. Υπηκόους εξευτελισμένους που την νέα Θεότητα αναζητούν να προσκυνήσουν, πιστά τα σχέδια και τις εντολές του να εκτελούν. Ο Ηγέτης που διαβαίνει τους κήπους του Παραδείσου όλων μας!! Ο των έσχατων χρόνων Προφήτης είναι εδώ, μεριμνά για μας, σχεδιάζει για μας, χαράζει την πορεία μας. Αυτός που όλη του η βιωτή, διδαχή στους μέλλοντες αιώνες θα γίνει. Ο σοσιαλιστής Γαμπρός, ο Νομικός Σύμβουλος του θνήσκοντος, ο φωτίζων κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο αγοραστής των ερειπίων του Ακροπόλ, ο Σωτήρας είναι εδώ … για πόσο ακόμη;;

Η σταθερότης της γραμμής Ευάγγελου, τα Media και κάτι παλιά Παθοκοχαμίνια

Ω Μεγάλε Τιμονιέρη Ευάγγελε την άρπα πάρε,τη φωνή σου ετοίμασε , εμεις οι ποταποί υπήκοοι, θέλουμε να ακούσουμε. Προσμένουμε έτοιμοι εδώ και χρόνους πολλούς, προσμένουμε το Φως σου να μας αγγίξει. Ας ανοίξει η σκηνή, τα κτήνη ας αμοληθούν στην αρένα, είμαστε εδώ για σένα. Ποιός θα συντρίψει το Δάμαλο στις προγραμματικές δηλώσεις; Να ο νέος Ηγέτης, αυτός μπορεί είπε η συνοδεία σου και το Μεγκατσάνελλο. Φωνές ακούστηκαν στο βάθος, θα αποσυρθεί ο παλαιός και ανίκανος ηγετίσκος. Θα του αποδώσουμε τιμές και ρόλο ειδικό εφεξής. Τον τιμάμε, δεν θα θελήσει να συντριβεί, δεν θα μας διχάσει τίποτε … εξάλλου το λένε και οι δημοσκοπήσεις. Ο νέος Ηγέτης ήλθε, το λέει και ο παλιός Σωτήρας, το λένε και οι Γραφές-γραφίδες δεν έχει σημασία. Θα παραδώσει το δαχτυλίδι της ήττας που απέφυγε να γευτεί ο Κορακοχώρης. Το σκέφθηκε ο Συνταγματολόγος και είπε ας εφαρμόσουμε το καταστατικό, θα βρούμε τον κατάλληλο εγγυητή, τον ένοχο του εγκλήματος που κανείς δεν τόλμησε να δείξει ποτέ. Θα τους πάρουμε τα λεφτά και μετά θα συζητήσουμε τι τόκο θα καταδεχτούμε να τους δώσουμε. Το λέει και το καταστατικό, ω παμπόνηρε χειριστή της αλήθειας … αυτό που επικαλείσαι αφορά τακτικό συνέδριο και όχι έκτακτο τοιούτο !!! Αλλά το λένε όλοι δεν πρέπει να αργήσουμε, τόπε και ο John Pretender, όπως το ‘χαν πει και τότε με τον θνήσκοντα και μετά το ξέχασαν οι εκδότες-φωτιστές του γένους. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Δεξιά να κυβερνήσει, υποφέρει ο λαός. Η Δεξιά Ευάγγελε, το ξέρεις καλά, σε πολεμάει. Πολέμα τη και συ, το λέει και ο Γιάννος, ο Κίμων, ο Νεονάκης, ο ξάδελφος Λιάνης … το λένε τόσοι και σημαντικοί, το λένε αυτοί που πράσινη προβιά φοράνε και νέους bank accounts ανοίγουν. Λογαριασμούς υπηρεσιών, λογαριασμούς δημοκρατικής συνείδησης.

Ανοίγω το βιβλίο, με περίμενε χρόνια να το συναντήσω. Στα 865 μ.Χ. έτσι προτρέπανε τον Ηγεμόνα …

Ο φθόνος πάση μεν ψυχή μεγάλη νόσος’ μεγίστη δε, μάλιστα τοις εν εξουσία.
Όσον δε δεί φυγείν το φθονείν, τοσούτον διώκειν το φθονείσθαι.
‘Οταν τις άρχη εαυτού, τότε νομιζέτω και των υπηκόων άρχειν αληθώς.

Ο Ηγεμών, Φωτίου Πατριάρχου Κων/λεως , εκδ.Αρμός 2007

 

Μα τι βλέπω στο βάθος το παιντί ανοίγει το παράθυρο ;; Ο ‘Ηλιος ανατέλλει πάλι 🙂

 

το σημείωμα συνεχίζεται … θα υπάρχουν διαρκείς ανανεώσεις, να έρχεστε συχνά

Advertisements
Κατηγορίες:Χωρίς κατηγορία Ετικέτες:
 1. 19/09/2007 στο 09:45

  Πέτρος Τατσόπουλος στο μυθιστόρημα «Τιμής Ένεκεν», η πιο σπαρταριστή περιγραφή του Μπένι ως Υπουργού Πολιτισμού, βασισμένη μάλλον σε αληθινά γεγονότα και πρόσωπα, τα οποία ο συγγραφέας για ευνόητους λόγους τους έχει αλλάξει ονόματα. Το συστήνω!

 2. 19/09/2007 στο 09:56

  Για ένα θέαμα ζούμε! Τι να τον κάνεις το ΓΑΠ που και κατενάτσιο παίζει και δέκα γκολ τρώει! Άντε, Μπένυ μπας και δούμε λίγη μπάλα – και πρωτάθλημα στον (μ)ΠΑΟΚ!

  Ο Βενιζέλος, πάντως, πρέπει να είναι ερωτευμένος με τον λόγο του (του τύπου «τι είπα πάλι ο άνθρωπος»), δεν εξηγείται αλλιώς.

 3. 19/09/2007 στο 12:09

  Επίπλαστος Λαός ζητάει περιούσιο αρχηγό

 4. 19/09/2007 στο 12:57

  Σπάνια με έχει έχει καλύψει, εκτονώσει, λυτρώσει ανάρτηση, όσο αυτή!
  Ένα τεράστιο ευχαριστώ γι αυτό το κείμενο! Το οποίο και λινκάρω και κλέβω κι αναρτώ πάραυτα!
  Ευχαριστώ ρε συ! Πραγματικά. Με ψυχοθεράπευσες! Την ευχή μου νά ‘χεις! 😉

 5. 19/09/2007 στο 13:40

  Ένα από τα καλύτερα για τον Μπένι το έγραψε χτες στην «Καθημερινή» ο Σταύρος Λυγερός μιλώντας για την «κτηνώδη αυτοπεποίθηση» του επίδοξου.

  Πάντως οι χαρακτηρισμοί που ακούγονται από ανθρώπους που τον ξέρουν κυμαίνονται από το «δυνάστης» και «φασίστας» μέχρι το «διαβασμένος Παπαδόπουλος» [ο δικτάτορας].

  Έτσι είναι. Στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν τις διαγραφές από την επομένη της 3ης Σεπτεμβρίου 1974. Ό,τι αξιόλογο υπήρχε εκεί μέσα έχει φύγει εδώ και δυο δεκαετίες. Και ό,τι αξιολογότερο δεν πλησίασε ποτέ.

 6. 19/09/2007 στο 14:06

  Είναι θαυμάσιο το αναρτημένο κέιμενο
  «Έφοδος στα Χειμερινά Ανάκτορα του Ζαππείου».
  Η σύγκρουση «κορυφών» για την νομή του ΠΑΣΟΚ
  εξελίσσεται ραγδαία και για λόγους «επιβίωσης-
  επαναδιαπραγμάτευσης», μερίδας του ιστορικού «απαράτ»,
  λαμβάνει τη μορφή μιας «ανταγωνιστικής εσωκομματικής
  αντίθεσης» (π.χ. Δήλωση Τζουμάκα)
  Σωστά το θέτει ο Χ.Μόρφος
  «Στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν τις διαγραφές από την επομένη της 3ης Σεπτεμβρίου 1974. Ό,τι αξιόλογο υπήρχε εκεί μέσα έχει φύγει εδώ και δυο δεκαετίες. Και ό,τι αξιολογότερο δεν πλησίασε ποτέ»

  Με την ευκαιρία ας θυμηθούμε…

  Στη Μεσόγειο Θάλασσα
  όπου γεννήθηκε η κουλτούρα μας
  έγιναν ελευθερες εκλογές
  ανάμεσα στη Σκύλλα
  και τη Χάρυβδη

  Ψιθυριζόταν βέβαια πως οι δυό τους
  είχαν συμμαχίσει κρυφά μεταξύ τους
  αλλ’ ωστόσο οι περισσότεροι
  ψήφισαν τη μια
  ή την άλλη

  Περιέργως
  κανένας τους δεν έμεινε
  ζωντανός
  εκτός απ’τον Οδυσσέα
  Αυτός δεν αναγνώρισε τις εκλογές

  (Erich Fried-Κλασσική Ελευθερία Αποφάσεων)

 7. 19/09/2007 στο 14:30

  Θα ερχόμαστε συχνά γιά τις ανανεώσεις, έχει ενδιαφέρον το θέμα.

 8. 19/09/2007 στο 14:58

  @ Mavro Fws

  Εκπληκτικό το ποίημα του Φρηντ!

  @ Frankiethecat

  Καμιά ανανεωσούλα δεν έχει; Παλλαϊκόν το αίτημα.

  Στα αλήθεια θυμάται κανείς το πραγματικό επίθετο του Μπένι; Κάτι σε -γλου ήτανε αλλά μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή.

 9. 19/09/2007 στο 15:00

  Βέβαια ο Μπένι αρνείται ότι το έχει αλλάξει:

  http://evenizelos.blogspot.com/2006/12/blog-post_21.html

  Πλην όμως ο Νίκος Νικολάου της «Καθημερινής» το λέει σαφώς:

  «Τα ονόματα παίζουν οπωσδήποτε ρόλο. Απόδειξη ότι ο Ευάγγ. Βενιζέλος άλλαξε το πρώτο του επίθετο με το σημερινό. Τα ονόματα όμως, δεν αρκούν για να γίνεις ηγέτης, όπως π. χ. συνέβη με τους γιο και ανιψιό του Ελευθέριου Βενιζέλου.»

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_661938_06/06/2007_229567

  Κι ο Ν.Ν. δεν λέει ό,τι του κατέβει… Εξάλλου από αυτόν είχαμε μάθει για την πριγκιποπούλα νονά του Κώστα Σημίτη.

 10. 19/09/2007 στο 16:23

  Είχε όμως το Ζάππειο ωραία ηχώ …

  ΧΜ – με αντέγραψε δηλαδή ο Νικολάου, ε; 🙂

 11. enallaks&antistrofws
  19/09/2007 στο 18:00

  Κάπου ακουσα για Τούρκογλου,
  και ότι αλλαξε στην Χαλκίδα. Όρκο ομως δεν παίρνω…

 12. 19/09/2007 στο 19:30

  @ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ

  Πάντως ο σχολιαστής sid στο μπλογκ σου [ http://demasamere.blogspot.com/2007/09/h-e-b.html ] παραπέμπει στη Wikipedia που αναφέρει το Τούρκογλου [ http://en.wikipedia.org/wiki/Evangelos_Venizelos ]. Αν και το λήμμα «Evangelos Venizelos» γράφτηκε μόνον και μόνον γι’ αυτό.

  @ enallaks&antistrofws

  Τούρκογλου λέει η Wikipedia, και κάποιος σχολιαστής στο demasamere αναφέρει και τα Τουρκούτσογλου ή Τουρκμέτσογλου, αναπαράγοντας φήμες που κυκλοφορούν σε διάφορα μπλόγκια. Είχα ακούσει παλιά ότι το επώνυμο το είχε αλλάξει ο πατέρας του στην Εύβοια [Χαλκίδα].

  Πάντως μ’ αυτά που κυκλοφορούν στο ιντερνέτι μόνον αξιόπιστη δεν θεωρώ την πληροφορία. Μάλλον για βρώμα πρόκειται.

 13. 19/09/2007 στο 21:49

  Πρόσφυγας ήταν ο πατέρας του Μπένυ, τραβούσαν που τραβούσαν τα πάνδεινα οι πρόσφυγες, φαντάσου να σε λένε και Τούρκογλου (ή κάπως έτσι). Ευλόγως το άλλαξε ο άνθρωπος χωρίς βέβαια να φαντάζεται πως το (ένδοξο) όνομα που διάλεξε θα γινόταν πολλά χρόνια αργότερα αιτία να αναβιώσει η διαμάχη ενός Παπανδρέου κι ενός Βενιζέλου για την ηγεμονία της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».

  Λαλιώτικα κόλπα αυτά με το όνομα του αντιπάλου – θυμάστε τη φωτογραφία Μητσοτάκη με τους ναζί; Βέβαια, ο κος Σταυρόπουλος (ποιος;) που τόσο έχει αγωνιστεί για να προωθήσει την ελληνοτουρκική φιλία θα έπρεπε να παραιτηθεί υπέρ του άσπονδου αντιπάλου του για να είναι συνεπής 😀 (αλλά πότε ήταν).

 14. 19/09/2007 στο 22:03

  ε, τι να πω!
  αυτό δεν είναι γράψιμο, είναι κονσέρτο για φλάουτο του μότσαρτ;, είναι το τριπλό του μπετόβεν, δεν είναι τα κάρμινα μπουράνα του πασόκ, και κυρίως, είναι το πορτραίτο του ντόριαν γκρέι, που σηκώνεται και περπατάει μόνο του, ενώ το φυσικό πρόσωπο είναι σπίτι του. στο ζάπειο, όντως, το πορτρέτο είχε πάει περίπατο.
  ήτο φοβερό, όντως!
  πλην όμως, όσο άκομψα κι αν αυτοπροβλήθηκε, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ήταν ειλικρινής. μια κι έξω.
  την καλησπέρα μου και το ευαχαριστήθηκα, να διαβάσω και τις παραφθορές των ονομάτων, πραγματικά πολύ πολύ καλό!

 15. 19/09/2007 στο 22:16

  Ομως δες και αυτό:
  http://www.sofistis.wordpress.com

 16. frankiethecat
  19/09/2007 στο 22:27

  Η συνέχεια του έργου εχει ηδη αναρτηθει 🙂
  ευχαριστω παιδες και τσουπρες απαντες, αντιγραφες μετα απο αδεια του μαγαζιου επιτρεπονται,καλο ειναι να λετε και κανα καλο λογο για το μαγαζι εδω … προσοχη όμως οι επαγγελματιες μην αγγιζεται τιποτε!!! καθαρα πραγματα , οι επαγγελματιες γραφιαδες να στρωσουν το κ@ο τους 🙂

  αβε Γητευτρα 🙂

 17. 19/09/2007 στο 22:39

  Γάτε Frankie, νομίζω ότι, ως άλλος Benny, μας δουλεύεις ασύστολα! Το δεύτερο μέρος σίγουρα το ‘χες γραμμένο από τις αρχές του 2004, τότε που ο αχθοφόρος του Καράγιωργα έδινε το δακτυλίδι στο παιντί απ’ τη Μινεσσότα, άλλαξες τα ονόματα, έκανες μια – δυο επικαιροποιήσεις και να σου 😛

 18. frankiethecat
  19/09/2007 στο 23:02

  @ Vrennus
  Συντροφε εδω δουλευει ο μπενυκοιλιας το κοσμο δεν θα τον δουλεψω εγω ενας πτωχος και στεγαζομενος με ενοικιο μπλογκερας ;;
  α το βιβλιο στο εχω στειλει , πιστευω να το ελαβες ..καλη αναγνωση

 19. frankiethecat
  19/09/2007 στο 23:06

  Α να μην ξεχασω στη σημερινη καθημερινη ο νικολαου καρφωνει τα λεγομενα απο τα αφεντικα, την ιερη τριαδα, περι μπενυ …ωσαυτως καλο αρθρο λυγερου … λινκ δεν εχει διοτι δεν μας δινουν προμηθεια ,μισθο , προβολη στην σκαϊτιβιολα 🙂

 20. 20/09/2007 στο 02:22

  Αντε να πώ εγώ, ότι προτιμώ τον Βενιζέλο από τον Γ/άκη και πάει μ εφαγε η μαρμάγκα.
  Αλλά ρε σεις μάγκες, δεν το λέω γιατί είναι λιγουλάκι άσχημος, ενώ εγώ προτιμώ τους ωραίους! και δεν κάνει ούτε τζόγκινγκ ούτε ζίμ!
  φιλιά σε ο και στη gilda ειδικώς

 21. frankiethecat
  20/09/2007 στο 06:38

  @ Sofistis
  να το δω αγαπητέ μου αλλά όχι έτσι στεγνά, πες την αποψή σου για το παρον «μεγαλουργημα». Είπαμε γραφιάδες άνευ αγγελιοσήμου αλλά όχι και άνευ διαλόγου 🙂

  @ Ange-ta ο Μπορίς Βιάν σας εύχεται καλημέρα, η Gilda αποδέχεται τα σεβη σας προς το προσωπο Της και θα σας αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή. Αλλά όχι τώρα, ακόμη κοιμάται 🙂

 22. frankiethecat
  20/09/2007 στο 07:38

  @Eleni
  πολλά ευχαριστώ, κάποια στιγμή θα μαζέψω-αποτελειώσω και το κείμενο για την 24 ιουλίου 1974(Βερόν ο αλητήριος), να το βάλω σ’αυτη τη γωνιά, με ζορίζει μέσα μου.Λέμε συνέχεια με το Χρήστο ό,τι τελικά αυτό το παιχνίδι με τα μπλόγκια μια αξία έχει, τη μνήμη. Να περάσουν στους επόμενους κάποιες γνώσεις, ιστορίες, πράγματα το οφείλουμε. Ευτυχώς δεν είμαστε η γενιά του Πολυτεχνείου, φάγαμε το καπέλλο σε στυλ ημίψηλου αλλά αντέξαμε. Είναι όσοι και όσες γεννηθήκαμε μεταξύ 55-59, οι του 60 και μετά είναι άλλο έργο. Προσωπικα έχω μνήμες από τα 1962-63 και του 65, βλέπεις διάβαζα εφημερίδα απο τότε, Φωκίων Δημητριάδης. Ένας του ’58, που πολύ θα γούσταρα το άγριο έργο να λάβει εκδίκηση απο το μίζερο παρελθόν … αλλά όχι έτσι που νομίζουνε πολλοί. Δεν έχω δει πιο αγνή και αθώα γενιά απο την τωρινή, καλά παιδιά με πολύ μα@ες γονείς. Κρίμα …

 23. 20/09/2007 στο 09:50

  Λένε ότι τον Μπέννυ τον σπρώχνουν οι μεγαλοεκδότες. Φαίνεται όμως πως το μέτωπο δεν είναι και τόσο αρραγές, αλλιώς πώς να εξηγήσω τούτο εδώ;

 24. 20/09/2007 στο 20:54

  επειδή είμαι της γενιάς που περιέγραψες, να σε κεράσω ένα ενθύμιο: εγώ δευτέρα δημοτικού, στο μπαλκόνι του στρατιωτικού θειού μου. από κάτω λαός και φέσια πάνω σε καλάμια, και να φωνάζουν όλοι με ρυθμό τρομερό: τζόνσον βγάλε το φέσι.
  δε θα το ξεχάσω.
  τι λεει μαμά;
  λένε για το τζόνσον. για την κύπρο.
  εγώ το μπασταρδάκι δεν είχα πάρει ακόμη πρέφα ότι είμεθα υποτελείς στον τζόνσον, και αν αυτός φόραγε τότε φέσι, εμείς θα είχαμε τούρκο σύμβουλο για να γράψει μαζί μας το βιβίο της 6ης δημοτικού. είχα σκεφτεί με παιδική αθωότητα ‘και τι μας νοιάζει εμάς αν ένας αμερικάνος φοράει φέσι τούρκικο, σάμπως εμάς κυβερνάει; εμείς… έχουμε τη δική μας πατρίδα’…
  κατεβαίνοντας να πάμε σπίτι μας, με τις γνωστές καθυστερήσεις των ενηλίκων που κουβεντιάζουν, εγώ μάζευα χαρτάκια. τότε ήταν, μετά ήταν, τα χαρτάκια έλεγαν 114.
  όταν οι άλλοι είδαν τι έκανε ένα βαρεμένο μικρό, το θεώρησαν πιο σοβαρό. κι εγώ θυμάμαι τη μουτσούνα τους, και άντε να μου εξηγήσουν γιατί η ελευθεροτυπία ήταν κακό…
  ε, ήμουνα μικρή τότε, δεν καταλάβαινα…

  τελικά ο κόσμος είναι γεμάτος σπυράκια της εφηβείας τους. ονομάζονται υπονοούμενα.
  να πάρει η ευχή!
  κουράστηκα.
  τα παιδιά είναι μερικές φορές το ίδιο ντόριαν γκρέι μ’εμάς.
  (όπως καταλαβαίνεις, δεν ξέρω βέβαια αν είσαι ψυχίατρος, όταν δημιουργείται ένα κόλλημα, κολλάμε.)

 25. 21/09/2007 στο 00:52

  Ένα από τα πολύ καλά επιχειρήματα γιατί θα έπρεπε ένας πασόκος να ψηφίσει Παπανδρεόυ, γράφτηκε στην Καλύβα:

  «… επιλέγει με κριτήρια αγνής αγάπης προς το ΠΑΣΟΚ και ψηφίζει αυτόν που θα το φέρει με ασφάλεια στο 20% – για αρχή!”

 26. 21/09/2007 στο 11:03

  ΄΄Κάπου ακουσα για Τούρκογλου,…΄΄ γράφει κάποιος…

  ΄΄γιατί όχι και Μογγόλογλου΄΄

  Βρε μπας και

  άρχισαν ήδη και τα ρατσιστικά σχόλια από τους γεωργοπαπανδρεικούς του Πασόκ από το φόβο μη χαθεί το κληρονομικό δικαίωμα;;;;

 27. 21/09/2007 στο 12:39

  Αυτά έχουν οι μάχες δίχως αρχές: Πολλή λάσπη!

  Και τι θα δούμε ακόμα…

  [Πάντως τα περί «Τούρκογλου» τα αναπαράγουν μια χαρά διάφορες ισχυρές πένες του τύπου: Ν. Νικολάου σε ανύποπτο χρόνο στην «Καθημερινή», Δ. Ψυχογιός χτες-προχτές στο «Βήμα», και υποθέτω και άλλοι.]

 28. 23/09/2007 στο 14:15

  Μόλις πρόσθεσα στην αρχή του ποστ, γελοιογραφία του Στάθη [από την πρώτη σελίδα της σημερινής έκδοσης της εφημεδίας «Παρόν», 23-9-2007]. Τώρα κατεβάζουμε και… γραμμή [μερικές μέρες πριν].

  Προσέξτε και τα της Αννούλας πάνω από τη γελοιογραφία…

  Τι λέγαμε στο «Ευάγγελε, χάσαμε!»;

  «Η συμφωνία Γιώργου-Άννας θα είναι η εξής: χάσω με ψηφίζεις, χάσεις σε ψηφίζω.»

 29. 24/09/2007 στο 12:06

  Λοιπόν, ο Μπένυ απευθύνθηκε στη Wikipedia για την αλλαγή της «πληροφορίας» όσον αφορά την υποτιθέμενη αλλαγή του επωνύμου του. Η σχετική καταχώρηση άλλαξε, ψάχνουν την IP εκείνου που την έγραψε:

  Σχετικά γράφει ο ίδιος: Λάσπη στη Wikipedia: Η μάχη των ονομάτων!

  Επίσης ο ίδιος είχε διαψεύσει την πληροφορία, που αναφέρεται σε σχόλιο παραπάνω, σχετικά με τα όσα είχε γράψει στην «Καθημερινή» ο Νίκος Νικολάου τον Ιούνιο:

  Για το όνομα …

 30. enallaks&antistrofws
  24/09/2007 στο 12:44

  Μια επe;iγουσα αποκατάστση απο τη μερια μου.
  έγραψα πιο πάνω:
  # enallaks&antistrofws Says:
  September 19th, 2007 at 6:00 pm

  Κάπου ακουσα για Τούρκογλου,
  και ότι αλλαξε στην Χαλκίδα. Όρκο ομως δεν παίρνω…

  Ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος διαψευδει πλήρως την αλλαγη του επωνύμου του. Μάλιστα κίνησε και δικαστική προσφυγή σε χρηστη της wikipediaQ

  http://evenizelos.blogspot.com/2007/09/wikipedia.html

 31. 24/09/2007 στο 12:54

  @ enallaks&antistrofws

  Ορθώς πράττετε και ευχαριστούμε. Ήδη είχα ανεβάσει τα σχετικά λινκάκια, δια την αποκατάστασιν της αληθείας στο σχόλιο #29.

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: