Αρχική > Ιστορία, Πολιτική > Θάλεια Δραγώνα: χωρίς έθνος, χωρίς πατρίδα ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ

Θάλεια Δραγώνα: χωρίς έθνος, χωρίς πατρίδα ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ

25/09/2007

Αντιγράφω ασύστολα δημοσίευμα της εφημερίδας Το Παρόν [16-9-2007] (οι υπογραμμίσεις -πλην υπότιτλων- δικές μου):

Παράνομα έκαναν καθηγήτρια την κυρία Θάλεια Δραγώνα

» Που ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε σε εκλόγιμη θέση του Επικρατείας

» Με… διασταλτική ερμηνεία το ΔΙΚΑΤΣΑ αναγνώρισε το διδακτορικό της!

Xωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, η κυρία Θάλεια Δραγώνα, σίγουρο μέλος της νέας Βουλής, μια και ο κ. Παπανδρέου την τοποθέτηση σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ δεν κρίθηκε ικανός ο Κώστας Λαλιώτης για εκλόγιμη θέση και έτσι έμεινε εκτός Βουλής, είχε την τύχη -πιθανότατα και την εύνοια- να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, με μια μεθόδευση που δείχνει ότι στην Ελλάδα πάντα εφευρίσκονται παράθυρα για να ξεφεύγουν κάποιοι από τον νόμο. Και η σκανδαλώδης απόφαση στηρίχθηκε σε… διασταλτική ερμηνεία του νόμου που… σκαρφίσθηκαν!

Η φωτοτυπία της σχετικής βεβαίωσης του ΔΙΚΑΤΣΑ, με ημερομηνία 24/1/1986, που δημοσιεύουμε, ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ…

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τίθεται η σημείωση, που έχει και όλο το… ζουμί! «Η ενδιαφερόμενη στερείται βασικού τίτλου σπουδών», γράφει. Προφανώς για να έχουμε και τις πλάτες μας καλυμμένες… Και να μεταφερθούν οι ευθύνες σε εκείνους που θα προσφέρουν αξιώματα, στηριζόμενοι σε ανύπαρκτο τίτλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα που γνωρίζουν τα του ΔΙΚΑΤΣΑ, δεν έπρεπε να της αναγνωρισθεί το διδακτορικό δίπλωμα, αφού δεν έχει βασικό τίτλο σπουδών. Το μόνο που διαθέτει ήταν κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ… αμερικανική βάση, πριν κλείσει.

Από έρευνες που κάναμε, αυτό που προέκυψε είναι ότι τη μεθόδευση την έστησε η Τριμελής Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας ήταν ο κ. Λάμπρος Χουσιάδης, καθηγητής στη Σχολή Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ξεπερασθεί η έλλειψη βασικού τίτλου σπουδών, τι σκαρφίσθηκαν λέτε; Τη… διασταλτική ερμηνεία! Και με τον τρόπο αυτό η κυρία Θάλεια κατάφερε να πάρει αναγνώριση του διδακτορικού της. Άραγε, πριν από την κυρία Θάλεια, για ποιον άλλον ή άλλη η Τριμελής Επιτροπή κατέφυγε σε… διασταλτική ερμηνεία για να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ το διδακτορικό τους δίπλωμα, από τη στιγμή που στερείται βασικού τίτλου σπουδών;

Η ίδια κομπίνα στο πανεπιστήμιο

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μεθόδευση της… διασταλτικής ερμηνείας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εκλεγεί καθηγήτρια και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μια και δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!

Ήξερε ο Γιώργος!

Φαίνεται όμως ότι όλα αυτά τα… γραφειοκρατικά εμπόδια που έφραζαν τον δρόμο στην κυρία Θάλεια Δραγώνα τα ήξερε ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν έχει θητεύσει στο υπουργείο Παιδείας. Αποκαλυπτικό είναι σχετικό «παραπολιτικό» που είχε το ένθετο τηλεοπτικό περιοδικό του «Βήματος», το «TV GUIDE», στη στήλη «THE BOX», και στο οποίο γράφονταν τα εξής στο τεύχος της περασμένης Κυριακής:

«Ο Γ. Παπανδρέου διατηρεί και τις στενές σχέσεις με παλαιούς συμμαθητές του στο Κολέγιο (ήταν μέλος της περίφημης «τάξης του ’71», αν και ο ίδιος δεν αποφοίτησε λόγω δικτατορίας, εξορίας κ.λπ.). Ένας από αυτούς είναι ο εκδότης Γιώργος Δραγώνας, πρόεδρος εδώ και λίγες ημέρες του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού. Η τ. σύζυγός του, Θάλεια Δραγώνα, τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος είχε ανέκαθεν σε μεγάλη εκτίμηση τη Θάλεια. Στο υπουργείο Παιδείας θυμούνται ακόμη πως ξεπεράστηκαν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια για να ανοίξει ο δρόμος της προς μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα. Και πολιτική, υποθέτω, χωρίς νομικά κωλύματα που αντιμετώπισαν άλλες».

Ποια ήταν τα εμπόδια;

Αυτόματα το ερώτημα που προβάλλει και ζητάει απάντηση είναι ποια ήταν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετώπιζε η κυρία Θάλεια και πώς ξεπεράστηκαν.

Κι ένα δεύτερο ερώτημα; Τι θυμούνται στο υπουργείο Παιδείας;

Και τι θυμάται ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που έχει σε τόση βαθιά εκτίμηση την κυρία Θάλεια, με την οποία συμπίπτει στα περί πολυπολιτισμικής χώρας, ανεξάρτητα από τους κινδύνους που διατρέχει το σπίτι μας…

Διαβάστε επίσης:

Θάλεια Δραγώνα. Βιογραφικό [Πανεπιστήμιο Αθηνών]

Ελλάδα και Τουρκία πέρα από στερεότυπα και φοβίες [Καθημερινή – παρουσίαση βιβλίου]

Το επικρατείας του ΠΑΣΟΚ [Cacofonix]

Στην Θράκη μάθαμε πολλά. Συνέντευξη της Άννας Φραγκουδάκη και της Θάλειας Δραγώνα.

Γκουγκλίστε και λίγο το ονοματεπώνυμο… Θα βρείτε διάφορα…

Advertisement
 1. Cacofonix
 2. 25/09/2007 στο 14:54

  Και, παρακαλώ, «μην βρίζετε ‘Βούλγαροι’ και άλλα εθνικά θέματα!», που είχε πει κάποτε, προς την εξέδρα κατά τη διάρκεια καλαθοσφαιρικού αγώνα, ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού.

  @ Cacofonix

  Ευχαριστούμε!

 3. 25/09/2007 στο 15:48

  Υπάρχουν διάφορα ανέκδοτα για την έπαρση και την οίηση με την οποία αντιμετώπιζε την κριτική για το συγκεκριμένο θέμα του διδακτορικού της, κάθε φορά που ετοιμαζόταν να βουτήξει κάποια ακαδημαϊκή θέση. Συμπεριφερόταν σαν να έχει απίστευτες «πλάτες» πίσω της (και όντως τις είχε) και απαξίωνε ακόμα και να απαντήσει στους κριτές που τολμούσαν να της απευθυνθούν.

 4. frankiethecat
  25/09/2007 στο 15:50

  χο χο , αι παλαιαί σχολαί ψυχολογίας … την δεκαετία του 70 αρχές 80 έκαναν θραύση, πάταγο πλείσται όσαι κορασίδαι προσήρχοντο ίνα θεραπεύσουν ημάς. Και μετά ακολουθούσε ταξιδάκι σε Παρίσια ή Λονδίνα, έτσι δούλευε τότε το σύστημα. Αι κορασίδαι των καλών οικογενειών, μετά την αποτυχία στις Εισαγωγικές,ακολουθούσαν τη πορεία αυτή. Ήτο η εποχή του κάθε σέξυ νέου Ρήγα Φεραίου, αλλά ο Ρήγας ήτο αντιοθωμανός, φτου πιπέρι στο πληκτρολόγιο 😉 Φυσικά τότε δεν επετρέπετο η εξαγωγή συναλλάγματος αλλά είχε λυθεί και αυτό το πρόβλημα …
  Θάλεια δεν ρωτάς το Νίκο σου, κανά πρωινό που πίνετε καφέ να σου πεί τι έγραφε περί μετανάστευσης και τι ζημία αυτή επέφερε στην ελληνική οικονομία;; Τότε πού έκανε παρέα με τον Νικολινάκο,το Φίλια και τ’αλλα τα παιδιά … έλα καλή μου ρώτα και αν έχει ξεχάσει ο Νίκος σου θα βοηθήσω εγώ 🙂

  Αλήθεια τι θέμα είχε το διδακτορικό του Σημίτη;;; για ρωτήστε και άμα μάθετε … θα το μάθει ολος ο κόσμος …

 5. frankiethecat
  25/09/2007 στο 16:03

  κόλπο σχετικό , άπαξ και τελειώσεις το DEREE πας Σκωτία για Master κάνεις και ένα PhD στο ίδιο μαγαζί, συγγράφεις άρθράκια του κ@ου όσα πιο πολλά μπορείς, έρχεσαι Ελλάδα υποβάλλεις το PHD και εγγράφεσαι για 8-10 μαθήματα του ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ , έτσι γίνεσαι νόμιμος … πιάνεις τον Πρύτανη και καταλήγεις αναπληρωτής καθηγητής 🙂

  Στο βιογραφικό λες ένα μικρούλι ψεμματάκι και έτσι αποκτάς το δικαίωμα να σαλιαρίζεις με γκομενούλες μεταπτυχιακές … Γεια σου ρε Μάγκα Στ… και ας είσαι και πανάσχετος !!!

 6. Cacofonix
  25/09/2007 στο 16:25

  Κάνετε search στο όνομα:

  http://www.kleidiakaiantikleidia.net/how8.html

  http://www.greekhelsinki.gr/dikaiomatika/02/keimena/03.htm

  http://www.et.gr/view_publication/2007/14/365/text?form.submitted=True
  Εθνικό τυπογραφείο
  Με την υπ’ αριθμ. Φ.12061/169/89361/Β2/17.8.2007 πράξη της Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων που εκδόθηκε σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, διαπιστώνεται ότι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Γεωργιάδης και ο Καθηγητής Ηλίας Δήμας έχουν εκλεγεί ως Πρόεδρος και Αναπληρωτής Προέδρου αντίστοιχα του Τμήματος Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θητεία δύο ετών, από 1.9.2007 έως 31.8.2009.

  Νασιάκου, Μαρία & Μαράτου, Όλγα & Ναυρίδης, Κλήμης & Δραγώνα, Θάλεια & Τέττερη, Ιουλία (1987). Ψυχολογία – Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου. Αθήνα: Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων.

  http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13202&m=S40&aa=1
  …Ο Σιδέρης δεν αναπτύσσει μόνο προβληματισμούς για το πώς το σχολείο θα όφειλε να φτιάξει κριτικά και δημιουργικά παιδιά. Κάνει τον προβληματισμό του πράξη. Μπήκε στη σχολική τάξη και «δίδαξε» για δέκα χρόνια ένα μάθημα που καλλιεργούσε την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την αυτογνωσία. Μάθημα που οι μαθητές επέλεγαν από ενδιαφέρον, χωρίς το φάσμα της βαθμολογίας και της επίδοσης. Ηταν μια εισαγωγή στις επιστήμες του ψυχισμού (ψυχολογία, ψυχανάλυση, ψυχιατρική), απευθυνόμενη σε μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης Λυκείου του Κολεγίου Αθηνών…(Εμ που αλλού θα τα διδάσκαν; Στο Κερατσίνι;)

  http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14994&m=B62&aa=1

 7. Cacofonix
  25/09/2007 στο 16:34

  Διορθώνω

  Με την υπ’ αριθμ. 81599/Β2/8.8.2007 πράξη της Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων που εκδόθηκε σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις διαπιστώνεται ότι η Καθηγήτρια Θάλεια Δραγώνα και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Βασίλειος Τσελφές εκλέγονται ως Πρόεδρος και Αναπληρωτής Προέδρου αντίστοιχα του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θητεία δύο ετών, από 1.9.2007 έως 31.8.2009.

 8. 25/09/2007 στο 16:57

  Σιγά ρε παιδιά.. Ενα διδακτορικό από ένα καλό πανεπιστήμιο δεν είναι τυχαίο! Αλλού είναι το ζήτημα. Για δέστε πώς λειτουργεί η ΜΕΓΚΑ ενημέρωση: http://www.sofistis.wordpress.com

 9. Ανώνυμος
  25/09/2007 στο 17:50

  Να πέσει και να σας κάψει η φωτιά του εκ-συγχρονισμού ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΕΣ ε ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΕΣ!!!
  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ…

 10. Γεωργιος Τσαπανος
  25/09/2007 στο 17:51

  Τις «σχεσεις» της τις ψαξατε? Με ΕΛΙΑΜΕΠ, με ΑΝΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, με ενα ΤΟΥΡΚΙΚΟ Πανεπιστημιο,με τα προγραμματα ΚΟΚΚΑΛΗ, με CDRSEE,STABILITY PACT,παραδειγματος χαριν?
  Θα καταλαβετε πολλα, για το ΠΩΣ η ΙΕΑΡΧΙΑ, κατασκευαζει τους/τες υπηρετουντας την.
  Αντε τωρα, στο «ντορο».

  Λ.

 11. 25/09/2007 στο 18:41

  @ εξαποδω

  «Απίστευτο»!

  @ Frankiethecat

  Ποιος είναι ο Νίκος «της»;

  Διδακτορικό του Σημίτη; Πού το έκανε στη Γερμανία, όπου δίδαξε επί σειρά ετών; Τα γερμανικά του κυρίου καθηγητή είναι να ουρλιάζεις «άχτουνγκ!!!»

  Α! Έτσι δουλεύει η φάμπρικα με τα PhD; «Μάγκας Στ.»;;;

  @ Cacofonix

  Αγαπητέ, σήμερα o WordPress δεν σας συμπαθεί καθόλου, μα καθόλου! Στέλνει όλα τα σχόλιά σας σε moderation. Συγνώμην! [Φταίνε τα links, αλλά εσείς μην πτοείστε!]

  Ευχαριστούμε για τα links. Πολύ χρήσιμα, αλλά θέλουν το χρόνο τους.

  @ SOFISTIS

  Είναι η τρίτη φορά που την κάνεις τη γυφτιά. Δεν θα υπάρξει τέταρτη…

  @ Anonymous

  (μα) Θεα(μα)πατεώνες είμεθα κύριε! Θεα(μα)πατεώνες!

  @ Γεωργιος Τσαπανος

  Welcome! Τέλειωσε το κυνήγι; Χτυπήσαμε κάνα deer; Υποθέτω ότι ναι, από την κυνηγετική ορολογία που χρησιμοποιείτε 🙂

  Τις «σχέσεις» δεν τις ψάξαμε ακόμα. Αλλά, ΟΛΑ από εμάς τα περιμένετε κύριε Τσάπανε; 😀

  «ντορός: περιληπτική ονομασία των ιχνών θηράματος» [Δημητράκος] 😆

 12. frankiethecat
  25/09/2007 στο 19:14

  @ Χρήστο

  Διατριβή , Διατριβή , Διατριβή συνέγραψε και ποία;; πχ ο Νεοκλής Σαρρής σίγουρα ξέρει αλλά θα μιλήσει; Το μόνο καλό βιβλίο του Σημίτη είναι οι εκθέσεις του Δημοτικού που εξέδωσε ο ΚΑΚΤΟΣ, αλλά εγκώ όχι παιδοαποτέτοιος για να φωτίσω το ταλαντό του νεανία με τα κοντά παντελονάκια και τις τιράντες …

  Αν συνέγραψε, εν Ελλάδι μόνο, αχ Σάκη ήσουν πολύ ανεκτικός.

 13. frankiethecat
  25/09/2007 στο 19:16

  @ Χρήστο

  Νίκος της ο Νίκο Μουζέλη,συμβίος της

 14. Cacofonix
  25/09/2007 στο 19:19

  @Γεωργιος Τσαπανος

  Για αρχή αυτό:

  http://www.ardin.gr/page/article.php?id=ARDIN_I_47-S_0-A_1

  Αν μελετήσει κανείς όσους συμμετέχουν και κινούνται στις διάφορες οργανώσεις της παγκοσμιοποίησης, θα συναντήσει πάντα το ίδιο μείγμα, απλώς αλλάζουν τα άτομα και η ποσολογία. Στο ΕΛΙΑΜΕΠ, πέρα από τους γνωστούς καθηγητές, Λ. Τσούκαλη, Θ. Βερέμη, Χ. Κουλουμπή, και δημοσιογράφους, όπως ο Α. Παπαχελάς, συμμετέχουν ο Γ. Δαυίδ και ο Θ. Παπαλεξόπουλος. Ο Παπαλεξόπουλος, αντιπρόεδρος της Τιτάν και προσκεκλημένος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, είναι ταυτόχρονα χορηγός του CDRSEE και πρόεδρος μιας άλλης ΜΚΟ που αποκαλείται «Κίνηση Πολιτών για την Ανοικτή Κοινωνία», δηλαδή έχει την ονομασία των οργανώσεων του Σόρος, στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Λουκάς Κυριακόπουλος, πρόεδρος του ΙΟΒΕ, ο καθ. Ηλίας Κατσούλης, το πρ. στέλεχος του ΣΥΝ, πρέσβης ε.τ. Κώστας Ζέπος, ο Αιμίλιος Ζαχαρέας, ο Νίκος Μουζέλης (σύζυγος Θ. Δραγώνια), ο Γιάννης Τζανετάκος, ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης. Ανάμεσα στους χορηγούς του CDRSEE βρίσκεται π.χ. και η ΑLPHA-Bank, του Συμβουλίου της οποίας ο αντιπρόεδρος είναι ο Ανδρέας Κανελλόπουλος, πρόεδρος της Τιτάν, και μέλος ο Θάνος Βερέμης του ΕΛΙΑΜΕΠ κ.ο.κ.

  κι αυτό έχει ενδιαφέρον:

  http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=13102&sid=9b7e435043628163184d4e058a7778e4

  ενώ έχουμε και το άρθρο από τον ιό της ελευθερορυπίας

  ενώ για τη Ρεπούση
  http://www.ananeotiki.gr/readAuthors.asp?authorID=348

 15. 25/09/2007 στο 19:23

  @ frankiethecat

  Ντιατριβή Σημίτη ντεν ξέρει.

  Α! Αυτός ο Νίκος. Είπα κι εγώ…

  Πρώτος σύζυγος Δραγώνας, λέει. Εκδότης. Έκανε κι άλλες δουλειές; Ρητορικώς ερωτώ. Γιατί θυμήθηκα μια παλιά ιστορία με έναν συνεπώνυμο «αλλουδουλευτή»…

 16. Cacofonix
  25/09/2007 στο 19:42

  Αυτά από την κοινωνία πολιτών

  http://www.koinoniapoliton.gr/site/content/view/404/33/lang,en_US.UTF8/

  Δείτε κατάλογο μελών και στενών φίλων της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ που κατεβαίνουν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια των τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων που αποδέχονται την έννοια της Κοινωνίας Πολιτών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ). Όπως πάντα η Π. αν και δεν συμμετέχει στον κομματικό ανταγωνισμό εκφράζει σταθερά τις προτιμήσεις της για μεμονωμένα άτομα από όλους τους πολιτικούς χώρους. Άλλωστε εξίσου σταθερά η Π. από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα είχε έμμεση κοινοβουλευτική παρουσία στο Κοινοβούλιο και μάλιστα όχι διαμέσου ενός αλλά τριών πολιτικών χώρων. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι το ίδιο θα συμβεί και στην επόμενη Βουλή. Τα μέλη/στενοί φίλοι της Π. που είναι υποψήφιοι στις Εκλογές στις 16/9 είναι: Θάλεια Δραγώνα, Καθηγήτρια στο Παν.Αθηνών στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ελένη-Λουρή Δενδρινού, Καθηγήτρια στο Οικον.Παν.Αθηνών στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ρένα Δούρου, ερευνήτρια υποψήφια στο Ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΄Β Αθηνών, Νίκος Γιαννής, Πρόεδρος Ευρωπαικής Έκφρασης υποψήφιος στο Ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής, Γιώργος Παπαδημητρίου, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Παν.Αθηνών στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Νίκος Γεωργιάδης, Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής της Μεσογείου για την αειφόρο ανάπτυξη, στο Ψηφοδέλτιο του Νομού Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας. Ο ευρύτερος χώρος των φίλων της Ένωσης και των άλλων ΜΚΟ (η WWF Ελλάς είχε δημοσιεύσει κατάλογο βουλευτών με περιβαλλοντική δράση) είναι πολύ πιο διευρυμένος. Δεχόμαστε προτάσεις επί του θέματος. Η κατεύθυνσή μας είναι απλή. Ψηφίζουμε ο καθένας το κόμμα της επιλογής μας αλλά σταυρώνουμε-όπου χρειάζεται- ανθρώπους με δράση και αξιοπιστία.

  και πoιά η σχέση με τον κ Βερέμη; Voila:

  http://www.koinoniapoliton.gr/site/content/view/13/26/lang,el_GR.UTF8/
  Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού Κοινωνία Πολιτών:
  Περικλής Βασιλόπουλος, Θάνος Βερέμης, Χρήστος Διαμαντόπουλος, Κώστας Ζέπος, Πάνος Καζάκος, Σωκράτης Κονιόρδος, Νατάσσα Λαδοπούλου, Πωλίνα Λάμψα, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Γιάννης Μίχος, Νίκος Μουζέλης, Γιώργος Παγουλάτος, Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης, Βίκτωρ Παπαζήσης, Βερονίκη Παπαϊωάννου, Σπήλιος Παπασπηλιόπουλος, Δημήτρης Σωτηρόπουλος και Λουκάς Τσούκαλης.

  Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου:
  Προεδρείο Δ.Σ.: Νίκος Μουζέλης Πρόεδρος, Περικλής Βασιλόπουλος Α/δρος, Νίτα Κυριακοπούλου Γεν. Γραμματέας, Βίκτωρ Παπαζήσης Ειδ. Γραμματέας.

  Μέλη: Γιάννης Μίχος, Χρήστος Διαμαντόπουλος, Νατάσσα Λαδοπούλου, Ηλίας Μόσσιαλος, Λίνα Παπαδοπούλου, Σωκράτης Κονιόρδος.

  Επίτιμα Μέλη: Λουκάς Τσούκαλης πρ. Πρόεδρος Δ.Σ., Νικηφόρος Διαμαντούρος πρ. Γεν. Γραμ., Ριχάρδος Σωμερίτης πρ. Α/δρος, Σπήλιος Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Ζέπος.

  Ομάδα Διαδικτύου: Νίτα Κυριακοπούλου, Νίκος Μπήλιος, Μαρία Καρατζιά.

  Ομάδα Γυναικείων Θεμάτων: Νίτα Κυριακοπούλου, Νατάσσα Λαδοπούλου, Βερονίκη Παπαϊωάννου, Μαρία Καρατζιά, Αγγέλα Μυλωνά, Ρέα Παπανικολάου, Κασσιανή Νικολοπούλου, Ντόρα Κρητικοπούλου.

  Ομάδα «Τηλεοπτικής Δημοσιογραφίας του Πολίτη»: Θανάσης Παπαντωνόπουλος, Τάσος Χατζηβασιλείου, Ανθή Ανθρακοπούλου, Μόνικα Παπαδάτου, Βαλεντίνα Τρικουνάκη, Βίκυ Κυριαζή, Μαρία-Μαρίνα Κυριακοπούλου, Ρέα Παπανικολάου, Μαρία Σφυρόερα, Κωνσταντίνα Μαργάνη, Νίκος Παπαδόπουλος.

  Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Βαλεντίνα Τρικουνάκη, Μαρία-Μαρίνα Κυριακοπούλου, Αγγέλα Μυλωνά, Ρέα Παπανικολάου.

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

  Η Ένωση Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κομματικό σωματείο πολιτών, που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1995. Σκοπός της Ένωσης είναι η προώθηση του ουσιαστικού εκδημοκρατισμού της χώρας μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης πράγμα που μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από την αναζωογόνηση της ατροφικής στην Ελλάδα κοινωνίας πολιτών. Γι’ αυτό κεντρικό ρόλο στις δραστηριότητες μας παίζει η προώθηση και προστασία των πολιτών απέναντι σε ένα κράτος που τους σέβεται ελάχιστα. Πιστεύουμε όμως ότι και η οργανωμένη κοινωνία πολιτών έχει ανεξάρτητες ευθύνες και υποχρεώσεις για την πρόοδο της χώρας.

  Ρε παιδιά εδώ Γιάννης (μάλλον Θάνος και Νίκος) κερνάει και Θάλεια πίνει…

  κ Τσοπάνε νομίζω ότι πέτυχα ελέφαντα…

 17. Σπύρος
  25/09/2007 στο 20:34

  Ο Γκαιμπελισμός τού Mega σήμερα ξεπέρασε και τον εαυτό του.
  Ωρύονται οι εκφωνητές,ωρύονται οι Λιάκοι,ωρύονται οι Τσιμαίοι.
  Και φυσικά θεωρούν ότι η απόσυρση οφείλεται στό ΛΑΟΣ.
  Καί ο Γιαννουλόπουλος απαξιοί να απαντήσει στον Ψωμιάδη γιατί θεωρεί εαυτόν ΄επιστήμονα΄στόν Αλφα.
  Λυσσάξανε οι εθνομηδενιστές.Είχαν καλομάθει από τά 1996
  Περαστικά τους.
  Και μπράβο στον Στυλιανίδη.

 18. Cacofonix
  25/09/2007 στο 20:35
 19. 25/09/2007 στο 22:07

  (Κακώς βάλανε τον Ψωμιάδη απέναντι στον Γιαννουλόπουλο -τό είδα-, αλλά έτσι που ούρλιαζε ο καραγκιόζης Γιαννουλόπουλος, χάνοντας την ψυχραιμία του, γελοιοποιήθηκε τελικά. Τόν έπιασε μετά και ο Άδωνις -όλα κι όλα, τον Άδωνι τόν παραδέχομαι- και τόν έκανε σκόνη.)

  ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ!

  Το μεγαλύτερο ψέμμα της Γιαννάκου και των υποστηρικτών του ρυπαρογραφήματος Ρεπούση ήταν οι υποκριτικές κραυγές, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, περί «σεβασμού των θεσμών». Όπως απεδείχθη πλέον, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο είχε από καιρό κρίνει ανεπαρκείς τις «διορθώσεις» του βιβλίου. Και όμως η Γιαννάκου απέκρυψε την γνωμοδότηση του Π.Ι. και με δική της πολιτική απόφαση επεχείρησε να περάσει το βιβλίο στα κλεφτά. Αλλά η άνομη πλεκτάνη κατέρρευσε, με τον ίδιο τρόπο που κατέρρευσε και η πλεκτάνη Αννάν• το ΟΧΙ των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ύψωναν ανάστημα ευθύνης, ξεσκέπασαν τις ανομίες, εξουδετέρωσαν την πλεκτάνη, έδωσαν στην κυβέρνηση την δύναμη έστω και με καθυστέρηση να αποκαταστήσει την συνταγματική νομιμότητα και να προστατεύσει το μέλλον των παιδιών μας.

 20. 26/09/2007 στο 00:05

  @ Σπύρος

  Απουσίαζα, αλλά ήδη πρόλαβα κι έμαθα δυο πραγματάκια για τα όργια του Mega. Από κοντά, άκουσα, κι ανακοίνωση του ΣΥΝ. Κι ο Σταύρος Θεοδωράκης έδινε γραμμή σήμερα από τα ΝΕΑ: «Η πρώτη νίκη του ΛΑΟΣ».

  Σού ρε…

  Αυτοί είναι εθνομηδενιστές επειδή είναι νεοφιλελεύθεροι… Και άλλα τινά – προσεχώς.

  @ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ

  Νενικήκαμεν; Αντάρτικη αψιμαχιούλα, ήταν. Οι εχθροπραξίες δεν έχουν αρχίσει ακόμα. Και δεν στρέφονται, βέβαια, ενάντια στις παιδαγωγούς που έγιναν ιστορικοί και θέλουν να καθορίζουν και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Αλλά ενάντια σ’ αυτούς που προωθούν το ένα και το άλλο και το παράλλο…

  [Η πρώτη νικηφόρα αψιμαχιούλα ήταν το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, κι η δεύτερη ήταν η μη διανομή των σχολικών εγχειριδίων του CDRSEE στα σχολεία. Αυτή ήταν η τρίτη. Και δεν πρόκειται για πλεκτάνες. Για ξεκάθαρα σχέδια πρόκειται, ενταγμένα σε συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα. Δεν κρύβονται οι άνθρωποι. Στο φως της ημέρας τα κάνουν όλα, άσχετο αν οι… υπάλληλοί τους κάνουν τα στραβά μάτια.]

 21. 26/09/2007 στο 00:14

  @ Cacofonix

  Χίλια συγνώμην πάλι [σας έχει πάρει με κακό μάτι ο WordPress σήμερα]. Τα τρία σχόλιά σας, 14-16-18, μπήκαν πάλι σε moderation, άγνωστο γιατί, και μόλις το ανακάλυψα. Απουσίαζα.

  Ευχαριστούμε για το έξοχο ψάξιμό σας και τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

  [Μεταξύ μας, όμως, ο κ. Τσάπανος να μας τσιγκλήσει ήθελε, για να τα ξαναψάξουμε. Πέτυχε διάνα! Σας ευχαριστούμε αμφότερους!]

 22. Ανώνυμος
  26/09/2007 στο 00:22

  Η χειραγώγηση έχει και τα όρια της.Μας πέρασαν για ντόλυδες.Η ΄΄φύση΄΄ εκδικείται (πρώτα κυκλοφοριακά απ’ότι βλέπω) και έπεται συνέχεια….
  Μπεεεε
  ΥΓ:Πειράζει που σας απολαμβάνουμε;

 23. 26/09/2007 στο 00:32

  @ Anonymous

  Η χειραγώγηση πράγματι έχει και τα όριά της. Δεν ξέρω αν έχουμε φτάσει ακόμη σ’ αυτά, πάντως υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά σημάδια. Η κυκλοφορία τους για παράδειγμα. Ο εκλογικός καταποντισμός διαφόρων. Και κάτι που δεν έχει επισημανθεί όσο θα έπρεπε: η παταγώδης αποτυχία των γκλαμουράτων στις εκλογές… Μακάρι.

  ΥΓ. Αν εννοείτε ότι απολαμβάνετε αυτά που γράφουμε, δεν μας πειράζει καθόλου. Το απολαμβάνουμε κι εμείς. Κι όταν γράφουμε, κι όταν το απολαμβάνετε. Μερσί!

 24. frankiethecat
  26/09/2007 στο 00:40

  @ Αλεκάρα προεδράρα

  Ψαριανός Γρηγόριος, γκαμάτη επιλογή … πάντα τέτοια,το θέαμα σε όλη του τη ξεφτίλα, αλλά δεν τρέχει μία ..χαλαρά και άνετοι … εξάλλου εσείς είσθε υπέρ της κοινωνίας των πολιτών. Πότε με το καλό και η φούντα στα έδρανα;;;

 25. 26/09/2007 στο 00:45

  @ frankiethecat

  Γρηγόριος και Περικλής: το βαρύ πυροβολικό κατά της άκρας επάρατης. Κοινοβούλιο και Θέαμα. Καταπώς λέμε: Δικτυώματα & Θεαμαπάτες.

  Αυτά συμβαίνουν, όταν οι αναρχομπαμπάδες είναι υποψήφιοι στο Επικρατείας του έκτου κόμματος και στηρίζουν ανοιχτά στη μάχη του σταυρού τον «σύντροφο» του ΓΟΥΛΙ. Κι ολίγες business, πέραν της «συντροφικότητας», για να λέμε και του… καπιταλισμού το δίκιο.

 26. 26/09/2007 στο 00:47

  @ frankiethecat

  Γρηγόριος και Περικλής: το βαρύ πυροβολικό κατά της άκρας επάρατης. Κοινοβούλιο και Θέαμα. Καταπώς λέμε: Δικτυώματα & Θεαμαπάτες.

  Αυτά συμβαίνουν, όταν οι αναρχομπαμπάδες είναι υποψήφιοι στο Επικρατείας του έκτου κόμματος και στηρίζουν ανοιχτά στη μάχη του σταυρού τον «σύντροφο» του ΓΟΥΛΙ. Κι ολίγες business, πέραν της «συντροφικότητας», για να λέμε και του… καπιταλισμού το δίκιο.

  ΥΓ. Τι έκανε το Γκρεγκόριο; Μέσα στην πρεμούρα μου να χτυπήσω το Κολωνακιοεξάρχειο, μου διέφυγε.

  ΥΓ. Και μιας και επανήλθα: Πέθανε ο Κίτσος και κοντεύει να διαλυθεί η δημοκρατική παράταξη. Αν πεθάνει κι ο Χρήστος τι θ’ απογίνει αυτός ο τόπος; Τι;;;

 27. frankiethecat
  26/09/2007 στο 00:50

  @ Χρήστο

  το μόνο καλό δεν θα κάνουν πλήρη 4ετία άρα δεν δικαιούνται σύνταξη

 28. 26/09/2007 στο 00:52

  Γιατί να μην κάνουν τετραετία; Πιστεύεις κι εσύ ότι ο ΣΥΝ θα τηρήσει την υπόσχεσή του προς τον Ρινάλντι; 😆

  Τι έκανε ο Γκρεγκόριο; Πρόσθεσα και κάτι… διαφυγόντα ΥΓ στο προηγούμενο σχόλιό μου.

 29. frankiethecat
  26/09/2007 στο 00:56

  @ Χρήστο

  θα μας σώσει ο Ψυχάρης …

  το Γκριγκόριο έκανε τον διασκεδαστή κανονικά , συνέντευξη στα καθιστοί στα σκαλιά του Συντάγματος με φόντο Βουλή … αλλά με μαξιλαράκια να μην πιάνετε ο κ@ος, μετά μπύρας και εικόνες απο γήπεδο, κανονική ρόμπα, τα λεγόμενα φυσικά δεν έχουν καμμία σημασία. Λαμόγια με την ούγια αναρχοαυτόνομοι, επιτέλους δικαιώνονται … η μόνη σοβαρή φράση, συμπαθώ και πάω τους 12θειστές 😉

 30. 26/09/2007 στο 01:03

  @ frankiethecat

  Δηλαδή, επόμενο εκλογαί, μπει ΣΥΡΙΖΑ_ΓΟΥΛΙ και τα δωδεκάθεα;

  Ντεκατέσσερα βουλευτά σήμερα ΣΥΝ ντώντεκα ΙΣΟΝ 26!

  Κι αύριο όχι ορκιστούν Αγίο Τριώδιο.

  Φράνκι, μετά επόμενο εκλογαί, άθεα ΓΟΥΛΙΑ πάρουν και σπίτια μας. Σε προϊοντοπιώ! Προτείνω πουλήσουμε σπίτια, παίξουμε ΧΑΑ.

 31. frankiethecat
  26/09/2007 στο 01:05

  @ Χρήστο

  βέβαια για να μας σώσει ο Ψυχάρης πρέπει κάποιος άλλος να σώσει τον ΔΟΛ, δεν θυμάμαι πόσα χρόνια έχουν να δώσουν μέρισμα και πόσα είναι τα χρέη τους … η αριθμητική βλέπεις είναι ζόρικο πράγμα στα οικονομικά … αν θέλουν να κρατηθούν θα αναγκαστούν να κλείσουν το ΒΗΜΑ, μήπως και μαζέψουν τη χασούρα και ο Μπόμπολας δεν κάνει τίποτε να τους εξαγοράσει, τους αφήνει να ρέψουν και μετά θα δει τι θα κάνει …άψογος ο Κομμουνιστής Μπόμπολας

 32. frankiethecat
  26/09/2007 στο 01:09

  @Χρήστο

  πάω κοιτάξω βιβλίο Α’ Δημοτικού να μετρήσω τα νούμεγα σου αλλιώς πρέπει βγάλω-βάλω δάχτυλα πόσοι γίνουνε … άμα δωδεκάθεα πάρουν τα πάνω τους, Βερέττας σώσει εμάς … Άδωνη και Πλεύρη τι κάνουν αύριο;;

 33. 26/09/2007 στο 01:15

  @ frankiethecat

  Αυτό που με ανησυχεί δεν είναι οι Κομμουνιστές τύπου Μπόμπολα. Αυτό που με ανησυχεί είναι οι σκληροπυρηνικοί Reds του ΣΥΡΙΖΑ που το παίξαν soft & light για να μπουν στη Βουλή και τώρα θα δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο… Μέχρι κονσερβοκούτια είναι ικανοί να βγάλουν… Ευτυχώς που έχω καινούργιο διαβατήριο και τις πρώτες ημέρες της ΛΑΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ [ΣΥΡΙΖΑ_ΓΟΥΛΙ] ίσως καταφέρω να διαφύγω στο εξωτερικό.

  Ειδάλλως, Better Dead Than Red, που έλεγαν και οι Zallogistas!

  ΥΓ. Πάω να κατακλιθώ, μη μπας και ξεχάσω αυτή τη μέρα. Καλά το ‘λεγε κι ο Λένιν: όσα μαθαίνει ο λαός σε μια [επαναστατική, σαν τη σημερινή] μέρα δεν τα μαθαίνει σ’ έναν [αντεπαναστατικό] χρόνο!

  Καληνύχτα!

 34. frankiethecat
  26/09/2007 στο 01:20

  @ Χρήστο

  Προσοχή Προσοχή οι Φροϋδιστές καραδοκούν

  καληνυχτουα 🙂

 35. Ανώνυμος
  26/09/2007 στο 05:12

  Χρηστο
  Ελαφι ΔΕΝ βαρεσα, αλλα…………….στα 9411 ποδια με 20 βαθμους Φαρ., ταχυτητα ανεμου στα 70 μιλια/ωρα, κ.τ.λ, κ.τ.λ., ηταν κατι αλλο, εχω φωτογραφιες για αποδειξη !!!!!!!!!!!!!!!!
  Φευγω ξανα λιαν συντομως, αλλα……………
  Μετα την συγκεντρωση στο ΝΤΑΒΟΣ (DAVOS),(Βλεπε ΜΑΡΙΑ ΛΙΒΑΝΟΥ-ΚΑΤΑΟΥΗ, MARIA LIVANOS-CATTAUI)
  O AΝΔΡΕΑΣ ΕΝΕΔΩΣΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ με υποσχεση για μακροχρονιο στρογγυλοκαθισμα στον θρονο. Η Δημητρα ομως τον ρουφηξε στην κυριολεξια, και ο καυμενος πηγε πριν απο την ωρα του.
  Οι ΣΟΥΛΑΤΣΑΔΟΡΟΙ ομως παρεμειναν να συνεργαζονται με την ΙΕΡΑΡΧΙΑ και τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ !
  ΠΑΣΟΚΙΑ και ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, υπηρετουν το ΙΔΙΟ αφεντικο !
  Για τις ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΨΑΞΑΤΕ?
  ΠΟΙΟΙ να ειναι αραγες οι ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ?
  ΠΟΙΟΣ φερνει μαζι τις εξοπλιστικες εταιρειες της Αμερικης, με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ?
  Ο Δημαρχος του Πεκινου?
  Ο Ρωσσος βουλευτης απο την Σιβηρια?
  Ο Λαπωνας αντιπροσωπος φαλαινοθηρων?
  Ο Αραβας απο το Κουβειτ?
  Ο Νιγηριανος πετρελαιομεσαζων?, η
  Ο ΕΛΙΑΜΕΠ-ικος που ξερει τα μεσα και τα εξω?

  Τι κριμα………Ελλαδα ΧΩΡΙΣ Ελληνες !
  Καυμενη Θαλεια…..ποτε δεν καταλαβε τι εκαμνε!

  Λ.

 36. 26/09/2007 στο 09:07

  @Χρ. Μόρφος

  Επιτρέψτε μου και κάτι άσχετο. Το διαδικτυακό πνεύμα του Συνασπισμού με εκδικήθηκε για όσα τους έχω σούρει τις τελευταίες ημέρες. Ανοίγω τον υπολογιστή σήμερα το πρωί, επιλέγω τον internet explorer και πηγαίνω στην μπάρα στο πανω μέρος για να επιλέξω την διέθυνση να μπω στο ιστολόγιό μου. Και τι βλέπω ο τάλας; Σε όλες τις διευθύνσεις υπάρχει το χαρακτηριστικό εικονίδιο του explorer (το «e») εκτός από την δική μου, όπου υπάρχει το σήμα του ΣΥΝ, το κίτρινο αστέρι με τις έγχρωμες γραμμές!!! Τα ηρεμιστικά μου….!

 37. frankiethecat
  26/09/2007 στο 09:55

  @Εξαποδω

  Αγαπητέ Εξαποδω συνιστω ευχέλαιον 😉

 38. 26/09/2007 στο 14:18

  @ εξαποδώ
  Και δέκα μετάνοιες στον Αγ. Αρτέμιο… Το γιατί θα το αποκαλύψω εν καιρώ….

 39. 26/09/2007 στο 15:03

  @ frankiethecat

  Ασ’ τους να καραδοκούν. Μια χαρά ξύπνησα, κι όπου να ‘ναι πάω να την ξαναπέσω.

  @ Γεώργιο Τσάπανο [Anonymous σχ. 35]

  Γι’ αυτό μ’ αρέσει τούτο το ιστολόγιο. Προχθές μιλούσαμε για τους -273,15 βαθμούς Κελσίου, σήμερα για τα 9411 πόδια και για βαθμούς Φαρενάιτ. Ακριβολόγοι μέχρι επιστημονικής αηδίας 🙂

  Ευτυχώς που δεν χτυπήσατε τίποτα. Θα σταματήσουν να μας επισκέπτονται οι οικολόγοι… Θέλουμε φωτό από Σιέρρα Νεβάδα.

  Ποιος είναι «Ο ΕΛΙΑΜΕΠ-ικος που ξερει τα μεσα και τα εξω?» Για να μαθαίνουμε και κάτι.

  Η Θάλεια…

  @ εξαποδω

  Μεγάλη η χάρη του Αγίου Αρτεμίου! Δόξα σοι ο ΣΥΝ! Βάλε τον Firefox, χρυσέ μου άνθρωπε να βρεις την υγειά σου, γιατί με τα ευχέλαια, τις μετάνοιες και τους όρκους δεν γίνεται τίποτα! [www.mozilla.com]

 40. Ανώνυμος
  26/09/2007 στο 22:33

  Ο Χρηστος εγραψε:

  «Ποιος είναι “Ο ΕΛΙΑΜΕΠ-ικος που ξερει τα μεσα και τα εξω?” Για να μαθαίνουμε και κάτι.»

  Συνηθης «μιζα» ειναι γυρω στα 5%, επι περιπου 2 Δις, ποσα μας κανουν?

  Σελις 15/88 (μα καλα, παλι το ΕΛΙΑΜΕΠ χωμενο εκει μεσα?…………..μπα……..ΣΥΜΠΤΩΣΙΣ πρεπει να ειναι !)

  Click to access X_1698580.PDF

  PAGE 15/88

  «Opportunities

  Greece provides U.S. firms with opportunities as Greece pursues a number of high priority programs,including new corvettes,helicopters,missiles,jet fighters and new generation trainer aircrafts.
  It is estimated that U.S. firms could capture nearly $1.7-1.9 billion worth of business under this modernization program.
  To take full advantage of these opportunities, U.S. firms have to understand the complexities of the local market,including the sometimes-unpredictable tendering process, and the nature of the competition from the E.U. and other major supply countries. In this regard, a local agent or partner is essential………………………….»

  Resources
  http://www.mod.gr
  http://www.eliamep.gr»

  Λ

 41. Anonymous
  01/11/2007 στο 14:14

  Στον άνωθι ανώνυμο:
  Είσαι ΜΑΛΑΚΑΣ! Το καταλάβαμε! Τίποτε άλλο

 42. 17/12/2007 στο 02:02

  Το Deree υπάρχει ακόμα και είναι αναγνωρισμένο από τον φορέα που αναγνωρίζει πανεπιστημιάκια όπως το Harvard και το Yale. Επίσης, η ερώτηση κρίσεως είναι αν το διδακτορικό στο B’ham δεν σου λέει κάτι παραπάνω από τα γλειψιματέικα διδακτορικά σε σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, είσαι βαθειά αδιάβστος…

  (Χωρίς να θέλω να προφυλάξω την Δραγώνα, καλά κάνεις και την κράζεις που μπήκε στο επικρατείας, αλλά check your sources)

 43. 17/12/2007 στο 02:03

  Α, btw, το deree δεν είναι παράρτημα, είναι μόνο εδώ.

 44. 17/12/2007 στο 13:02

  @ dr. manos

  «check your sources»

  Check my sources;! Το αναφέρω στην αρχή-αρχή: «Αντιγράφω ασύστολα δημοσίευμα της εφημερίδας Το Παρόν [16-9-2007] (οι υπογραμμίσεις -πλην υπότιτλων- δικές μου):»

  Αντιγραφή προς ενημέρωση ήταν…

 45. 28/01/2008 στο 04:12

  Your sources δεν ξέρουν τι γράφουνε. Γιατί αφ’ενός το Deree δεν είναι παράρτημα, αφ’ετέρου υπάρχει ακόμα. http://www.acg.gr για περισσότερες λεπτομέρειες.

 46. 28/01/2008 στο 13:23

  Ωραία, το Deree ΔΕΝ είναι παράρτημα, και υπάρχει ακόμα. Επί της ουσίας, και όσον αφορά στην κ. Δραγώνα, τι αλλάζει;

 47. ΗΛΙΑΣ
  09/05/2009 στο 18:57

  ΤΗΝ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
  ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ . ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ!!!!!!

 48. Ανώνυμος
  10/05/2009 στο 15:30

  Eimai bebaios oti kai h kyria Tansu Chiler stis diaproswpikes ths sxeseis «einai poly a3iologh ws an8rwpos». Ayto omws den shmainei oti ofeiloume na symfwnoume me ton bio kai thn politeia ths -poly perissotero de me thn politikh ths drash.

  Ayto allwste pou 8igei to parapanw ar8ro einai o skandalwdhs tropos aneli3hs ths Dragwnas kai oxi toso h proswpikothta ‘h oi mallon akraies ideologiko-politikes ths 8eseis.

  (syggnwmh gia ta greeklish)

 49. Timaios
  06/11/2009 στο 15:10

  Μια λεπτομέρεια ασήμαντη: Σε τι θέση ήταν την εποχή της δικτατορίας ο πατέρας της κας Δραγώνα; Πόσα δισ δραχμές κόστισε το πρόγραμμα της Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη με Φραγκουδάκη – Δραγώνα;

 50. 10/11/2009 στο 21:06

  Και που να δείτε που τοποθετήθηκε η κ Δραγώγια. Μα φυσικά τοποθετήθηκε στην Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων.

  Κάποιοι σπάζουν πλάκα…

 51. Ελένη Ν.-Μ.
  19/11/2009 στο 09:54

  Είμαι από το Μεσολογγι και οι πρόγονοί μου ήταν στήν Έξοδο, άν έχετε ακουστά κα Δραγώνα. Νομιμοποιούμαι λοιπόν να σας πώ πως σας θεωρώ πέμπτη φάλαγγα για τήν Ελλάδα μας. Αλλά δεν φταίτε εσείς αλλά οι επιλήσμονες κυβερνώντες. Τα λέμε.Ανώνυμος Μεσολογγίτης.

 52. Lolakas
  22/11/2009 στο 20:12

  Kata tis «mpastardes»Dianooumenes afou oi idies dhlwsan oti eine Mpastardes!!,ka8hghtreies,kai pseftoka8hghtreies (agyrthses dhladi),Fragkoudaki,Dragwna ktl, fragkoudakii fragkoudakiiiiiiiiiii Gemizei to sakoulakiiii (logariasmos stin trapeza dhladi!!) OLOI OI LAOI EXOUN TO DIKAIWMA TIS AFTODIA8ESHS KAI TOU AFTOPROSDIORISMOU, TOURKOI,PAKISTANOI ,INDIANOI KTL,GIATI TOTE KYRA MOU NA MIN EXW KAI EGW TO DIKAIWMA TOU AFTOPROSDIORISMOU? ESEIS DIALEKSATE NA AFTOPROSDIORIZESTE SAN MPASTARDES!!! EGW 8ELW NA LEGWME ELLHNAS POLA ZHTAW?

 53. Lolakas
  22/11/2009 στο 20:19

  Akou 8aleia Kai esi fragkoudaki(evraki Evraki Gemises to sakoulaki!!)ti eipe o 8oukididhs.
  FILOKALOUMEN GAR MET EUTELEIAS KAI FILOSOFOUMEN ANEU MALAKIAS!!
  DHLADI KALH I DIA VIOU MA8HSHS(EXEI OMWS KAI AFTI TA ORIA TIS) OMWS NA MIN ARWSTHSETE KIOLAS.

  Lolakas555

 54. Κώστας
  22/11/2009 στο 21:29

  Ναι, τώρα με το παραπάνω ντελίριο μπαρουφολογίας τους έκανες τα μούτρα σ***ά.
  Μιλάμε δεν θα μπορούν να κοιμηθούν απόψε απ’ τη στεναχώρια τους…

 55. klimt
  03/12/2009 στο 12:22

  τελικα αποκαλυφηκε οτι η κυρια αυτη ειναι εβραια..Θάλεια Κάλλε ή Κάλλα ειναι το πραγματικο της…

 56. Christos
  03/12/2009 στο 14:30

  to sxolio sto resalto de uparxei pia. mporei kapoios na to proothsei?

 57. 16/12/2009 στο 09:46

  πωπω…γέμισε ο τόπος αντινεοταξ και ανιχνευτές εβραίων

 58. Ανώνυμος
  18/12/2009 στο 00:33

  Τι θα κανε όμως η καημένη η Δραγώνα δίχως αυτούς?
  Όπως και να το κάνουμε της δίνουν κάποιο λόγο ύπαρξης 🙂

 59. NIKOS
  28/12/2009 στο 19:57

  Ο ξεπεσμός και η παρακμή στο έπακρο .Οι νέοι επιστήμον στην εσπερία αναζητούν καριέρα…ενώ κατι τέτοιες κυριες σαν την καϋμενη..Δραγώνα με διασταλτικές εφαρμογές των νόμων και δημόσιες σχέσεις ..οικονομά σκυλεύοντας ότι απέμεινε τον έρημο αυτόν τόπο!! Μπράβο μας!!!!!

 60. giorgos
  30/12/2009 στο 14:52

  To Aston University pou exei teleiosei i dragona ine ena tritoklasato panepistimio tis bretanias – apo auta tou syrmou. Min to sygxeete me to University of Birmingham pou ine ontos ena apo ta top panepistimia tis Bretanias. To Aston ine athlio.

 61. giorgos
  30/12/2009 στο 15:06

  Synexizo: Sto CV pou exei sto site tis sto Panepistimio Athinon grafei: «Σπούδασε Ψυχολογία στην Ελλάδα και την Αγγλία και το 1984 έλαβε τον τίτλο της διδάκτορος στην Κοινωνική Ψυχολογία από το Aston University in Birmingham.» Prosekste tin apateonia: to Onoma tou panepistimiou ine Aston University. Den ine Aston University in Birmingham. ab ithele na valei geografiko prosdiorismo tha egrafe to in sta ellinika diladi: Aston University STO Birmingham. Etsi omos opos to exei dimiourgeitei skopimos sigxisi me to University of Birmingham (pou ine entelos allo panepistimio, apo ta top tis Bretanias alla xoris kamia sxesi me to Aston pou epanapamvano ine tritoklasato).

 62. giorgos
  30/12/2009 στο 15:19

  Kai teleiono: sxetika me tis dimosieuseis tin kas Dragona: to google scholar vriskei mono 2 dimosieuseis tis en logo kyrias, me synoliko arithmo citations 5!! Pos egine auti i kyria full professor tou kapodistriakou???!!! Sto CV tis sto site tou Panepistimiou Athinos exei mia lista apo alles «dimosieuseis» alla prosekste: auta ine vivliarakia pou exei grapsei kai ekdosei sta ellinika (ston kastanioti, eksanta klp) Auta DEN ine peer reviewed kai os ek toutou den ine lamvanontai ypopsin os ereutnitiko ergo. O kathenas dimisieuei o,ti goustarei ston kastanioti! Erotisi pou prepei na apantisei o Giorgakis: POS EGINE KATHIGITRIA I DRAGONA STO PANEPISTIMIO ATHINON???????

 63. 30/12/2009 στο 22:04

  Χρήστο, Χρόνια πολλά και είναι σημαντικό αυτό που θα σου πω.
  Το ποστ σου με είχε προβληματίσει πολύ, αλλά… κάτι δεν μου καθότανε καλά. Πρόσφατα ΘΥΜΗΘΗΚΑ γιατί. Απλούστατα, την εποχή που η Θ.Δ. έψαχνε κάπου να σπουδάσει ψυχολογία, από όσα θυμάμαι τώρα (μέσω επαφής με παλιούς φίλους) ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ ένα αξιόπιστο πρόγραμμα σπουδών ψυχολογίας αλλού, εκτός από το Deree, στην Ελλάδα. Το Deree πρόσφερε ένα από τα καλύτερα προγράμματα σπουδών ψυχολογίας στην εποχή μετά τη μεταπολίτευση. Δεν είμαι σίγουρος αν υπήρχε καν τμήμα ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πάντως ακόμη κι αν υπήρχε ήξερα άτομα που θεωρούσαν το Deree «μόνη λύση».
  Για το Aston University επίσης, διαφωνώ πως ήταν «τριτοκλασάτο». Εκείνη την εποχή επίσης δεν υπήρχαν ΚΑΝ «τριτοκλασάτα πανεπιστήμια» στην Αγγλία. Ημουν εκεί. Η εμπορευματοποίηση που έγινε πολύ αργότερα, οδήγησε σε τέτοιες εξελίξεις.

  Σε γενικές γραμμές, το πρόβλημα δεν ηταν της Θάλειας Δραγώνα όσο της… Ελλάδας, όπου ούτε Ψυχολογία μπορούσες να σπουδάσεις, ούτε να ελπίζεις σε αναγνώριση του μεταπτυχιακού σου έτσι και δεν είχες πρώτο πτυχίο. Η λύση του Deree ήταν η μόνη.

  Το διδακτορικό της Θ.Δ. δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πάντως. Επίσης υπήρχαν ειδικές επιτροπές σε ορισμένα Αγγλικά πανεπιστήμια για αποδοχή φοιτητών κατ’ εξαίρεσιν σε μεταπτυχιακές σπουδές ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΟ πτυχίο. Σπάνιο αλλά υπαρκτό φαινόμενο, συνήθως αφορούσε καινοτόμους χωρίς πρώτο δίπλωμα. Η Θ.Δ. δεν χρειάστηκε όμως καν, τέτοια επιτροπή. Για κάθε πρακτικό σκοπό το πτυχίο της από το Deree ΑΡΚΟΥΣΕ για να γίνει δεκτή.

  Το λυπηρό είναι ότι το ποστ σου, ΣΗΜΕΡΑ το κοπιάρουν αμέτρητα εθνικιστικά (μέχρι και ναζιστικά) ιστολόγια. Προσωπικά ΔΕΝ θεωρώ (όλες) τις απόψεις της Θ.Δ. λάθος. Κάτι υπερβολές έκανε μόνο, πολιτικής ορθότητας. Τα υπόλοιπα που λέει είναι μάλλον «standard work» για κάθε κοινωνικό ψυχολόγο και κοινωνιολόγο. Η αντίδραση εναντίον της είναι βρώμικη, δυσανάλογη και τρομοκρατική (κυκλοφορεί με φρουρούς τώρα).

 64. 30/12/2009 στο 22:44

  Γεώργιε, χρόνια πολλά.

  Το ποστ δεν είναι δικό μου, κατ’ αρχάς. Το γράφω φαρδιά πλατιά, ότι το έχω «αντιγράψει ασύστολα», από την εφημερίδα «Το Παρόν». Είχε δημοσιευτεί εκεί στις 16-9-2007, και επειδή δεν πίστευα στα μάτια μου ότι μπορεί να μην έχει βασικό τίτλο σπουδών, περίμενα και το επόμενο φύλλο της εφημερίδας, μήπως και υπάρξει κάποια διάψευση, αλλά δεν…, οπότε και ανέβασα το άρθρο εννιά μέρες μετά τη δημοσίευσή του, στις 25-9-2007.

  Το τι ισχύει για την αναγνώριση διδακτορικών όταν δεν υπάρχει πανεπιστημιακό πτυχίο, δεν το γνωρίζω. Αρμόδιο είναι το ΔΙΚΑΤΣΑ.

  Για τα περί Deree, έτσι ήταν τα πράγματα, εξάλλου τμήματα ψυχολογίας ιδρύθηκαν αργότερα στα ελληνικά πανεπιστήμια.

  Το λυπηρό είναι ότι οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει οτιδήποτε στο διαδίκτυο. Σε τελική ανάλυση, ο καθείς ας κριθεί από τις αντιγραφές του, απ’ τα σχόλιά του, ή, έστω, από τη σιωπή του. Και η τελευταία, όσον με αφορά, διαρκεί ήδη δύο μήνες, και βλέπουμε…

 65. giorgos
  30/12/2009 στο 23:06

  To Aston itan anekathen kai paramenei tritoklasato panepistimio. Auta den ta deixnei i «emporeumatopoiisi» alla i «aksiologisi». Gia ta peri «eidikon epitropon gia kainotomous foitites» ta pragmata sti bretania den leitourgoun etsi. Den yparxoun tetoia pragmata, den yparxoun tetoiou eidous epitropes. To Deeree opos kai ta TEI kathos kai oi KORELKO klp lambanontai ypopsin san proptyxiakes spoudes kai ine dynaton na gineis apodektos – analoga me to kyros tou panepistimiou pou se dexetai. Ostoso to Deree DEN anagnorizetai stin Ellada os proto ptyxio. Anagnorize to DIKATSA didaktorikous titlous xoris proto ptyxio? Episis ena didaktoriko den arkei gia na gineis full professor.

 66. Ανώνυμος
  31/12/2009 στο 02:12

  Επίσης άρθρα του theamapati τα οποία κρίθηκαν από κάποιους ως υπέρ των κουκουλοφόρων αναπαρήχθησαν σε διαφορες ακροαριστερές ιστοσελίδες.
  Ντροπή σου αφάσιε 🙂

  Και για να τελειώνει το παραμύθι ότι τάχα δεν υπήρχαν τμήματα Ψυχολογίας την εποχή εκείνη:
  http://www.psy.gr/first.php?mid=10&subid=17&ssid=0
  Εξάλλου δημοσίευμα του συγκροτήματος Λαμπράκη είναι που για πρώτη φορά αναφέρθηκε σε πολιτική παρέμβαση για ευνοϊκότερη μεταχείριση της Δραγώνας σε σχέση με άλλους συναδέρφους της από το ΔΙΚΑΤΣΑ.

 67. ααααααααααααααααααααααααααααα
  31/12/2009 στο 14:57

  εγω εχω MASTER OF SCIENCE IN ELECTRICAL ENGINEERING ΑΠΟ ΤΟ STATE UNIVERSITY OF
  NEW YORK αλλα το ΔΙΚΑΤΣΑ δεν μου το αναγνωρζει σαν ισοτιμο του Πολυτεχνειου
  γιατι ο βασικος τιτλος ειναι απο Τ.Ε.Ι στην Ελλαδα.Και γιατι τα Τ.Ε.Ι. ειναι κατωτερα
  του DEREE.(ερωτω).Επισης εχω και BACHELOR απο Αμερικη αλλα δεν τρεχει τιποτα για μενα.
  Προφανως γιατι δεν εχω διπλωμα ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟΥ.

  ΒΑΣΙΛΗΣ

 68. 01/01/2010 στο 08:46

  Κατ’ αρχήν… καλή χρονιά και καλή δεκαετία, με περισσότερη ΑΛΗΘΕΙΑ και λιγώτερη λήθη. Είθε οι τίμιοι ερευνητές της αλήθειας ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ στις επόμενες ΦΑΣΕΙΣ να δικαιωθούν, παρά τη Γενική Αφασία! χεχε

  Ανώνυμος :
  Και για να τελειώνει το παραμύθι ότι τάχα δεν υπήρχαν τμήματα Ψυχολογίας την εποχή εκείνη:
  http://www.psy.gr/first.php?mid=10&subid=17&ssid=0

  ΔΕΝ πρόκειται για παραμύθι, σόρυ. Υπάρχει μια εκπληκτική λεπτομέρεια που μας διέφυγε και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ όσα είπα… μέσα στο site που εσύ ο ίδιος έδωσες:

  Σημαντική εξέλιξη για την Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα στα ελληνικά Α.Ε.Ι., σημειώθηκε το ακαδημαϊκό έτος 1972-73. Η ψυχολογία από απλό διδασκόμενο μάθημα στο Τμήμα Φιλοσοφίας εδραιώθηκε στο νέο, για την εποχή, πρόγραμμα σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής ως Τμήμα μαζί με την Παιδαγωγική. Έτσι, από το ακαδημαϊκό έτος 1972-73 ως και το ακαδημαϊκό έτος 1981-82 λειτούργησε Τμήμα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής μαζί με τα Τμήματα Κλασσικών Σπουδών… (κλπ.)

  Αρα, ΜΑΥΡΑ μεσάνυχτα περί Ψυχολογίας είχαν ΟΛΑ τα Ελληνικά Πανεπιστήμια (μηδενός εξαιρουμένου, όπως ΟΜΟΛΟΓΕΙ το απόσπασμα, αν το διαβάσετε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ)… τη Μαύρη εκείνη εποχή (της ΧΟΥΝΤΑΣ) αφού μέχρι το 1972/1973 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ πουθενά. Υπήρχε όμως, στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο (που όλες οι άλλες χώρες αναγνωρίζουν ΠΛΗΝ Ελλάδας). Η Θ.Δ. άρχισε να σπουδάζει πολύ πριν, το 1969 (δες το βιογραφικό της). Είτε θα έπρεπε να πάει στο εξωτερικό, είτε να πάει στο Deree. ΚAMMIA άλλη επιλογή δεν είχε. Επίσης μετά το πτυχίο πήρε και Μaster Ψυχολογίας στο State University of Ιndiana, πριν το διδακτορικό στο Αston.

  Προσωπικά δεν υποστηρίζω τη Δραγώνα. Δεν αποκλείω να είναι στυγνή συμφεροντολόγος, αρριβίστρια, να έχει πολλά τρωτά, κ.ο.κ. Ομως, ας λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη:

  ΑΣΦΑΛΩΣ και ευνοήθηκε υπερβολικά, η Θ.Δ. ενώ (όπως κατάδειξε και ο Νεοκλής Σαρρής) αδικήθηκαν άλλα άτομα που βρίσκονταν σε παρόμοιο «μπέρδεμα» με την ίδια. Δηλαδή αντί το ΔΙΚΑΤΣΑ να λύσει ένα γενικότερο σοβαρό πρόβλημα _αδικίας_, το έλυσε επιλεκτικά και μεροληπτικά, _μόνο_ για την Θ.Δ. λόγω του ότι είχε ισχυρές πλάτες.

  Το ΔΙΚΑΤΣΑ όμως… δεν έχω αμφιβολία ότι είναι ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ. Και στην περίπτωση των διδακτορικών Ψυχολογίας της εποχής ’80 έπρεπε να αναγνωρίσει σε ΟΛΟΥΣ όσους σπούδασαν πρώτα στο Deree πως δεν είχαν ΚΑΝ επιλογή σπουδών σε Ελληνικό Α.Ε.Ι. και πως το πτυχίο Ψυχολογίας του Deree εκείνη την εποχή, είχε ΑΞΙΑ, παντού στον κόσμο.

  Τέλος, στην εφημερίδα Παρόν το ΤΕΤΑΡΤΟ απόσπασμα του βιβλίου της κυρίας είναι αγρίως παραποιημένο. Θα επανέλθω, γιατί με ενδιαφέρει να βάλουμε ορισμένα πράματα στη θέση τους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να κατακρίνει κανείς την Θ.Δ. έτσι κι αλλιώς.

 69. 01/01/2010 στο 09:00

  @Ανώνυμε (1/12/2009 σε 02:12):
  Για την αξία του Aston ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΝΩ, απλώς εκπλήσσομαι ότι υπήρχε τέτοια αξιολόγηση και τονίζω ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σίγουρο πως ήταν πάντα έτσι. Πάντως, είναι όντως πιθανό δεδομένου ότι δεν ήταν και… ιδιαίτερα ισχυρά, τα προσόντα της Θ.Δ. (χεχε)

  Τώρα, όσον αφορά τη δυνατότητα των University «Admissions Committees» σε μερικά Πανεπιστήμια, να εγκρίνουν ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ σπάνιων αξιόλογων φοιτητών (σίγουρα… όχι της Δραγώνα βέβαια -χεχε) για σπουδές M.Sc. και Ph.D, ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ, είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ γι’ αυτό, ειδικά για το Manchester University, όπου επικεφαλής αυτής της επιτροπής ήταν ο καθηγητής Jones (που τον ήξερα προσωπικά).

  Αλλωστε, σε σχετική συζήτηση για την Θ.Δ. στο gurforum.org αναφέρθηκαν ονόματα και περιπτώσεις καθηγητών Πανεπιστημίου που δεν είχαν πρώτο δίπλωμα, όπως διαπίστωσα αργότερα χθες.

 70. giorgos
  02/01/2010 στο 14:16

  Exo xrimatisei gia polla xronia os PhD senior admissions officer se ena apo ta top Universities tis Bretanias. I dynatotita na dextei Bretaniko panepistimio kapoion gia PhD xoris proto ptyxio yparxei alla gia poly eksairetikes periptoseis anthropon pou exoun idi poly simantiki ereyntikiki epaggelmatiki empeiria – sta tosa xronia pou ime admissions officer tetoia periptosi den exo synantisei (kai sigoura den milame gia periptoseis opos tis kyrias dragonas). Episis pragmati mporeis na gineis full Professor xoris kan proto ptyxio sti Bretania, Ameriki klp – alla auto afora periptoseis anthropon me poly simantiko ergo sto xoro tous (as poume poly simantiko ereunitiko ergo sto Industry klp). Stin Ellada auto den epitrepetai. To DIKATSA mporei na ine athlio alla ine thesmos tou ellinikou kratous pou efarmozei ti sxetiki nomothesia. Kai oi nomoi yparxoun gia na efarmozontai apo olous kai gia olous. Ti tha pei diastaltiki ermineia?! Se opoiadipote periptosi i ka Dragona me ksekathara entelos asimanto ereunitiko ergo (opos auto orizetai apo ta diethnos apodekta standards – deite to output apo google scholar as poume), pos egine full professor? Diavazo oti ine sizigos tou Mouzeli. Den to iksera alla thimamai epi Simiti na diavazo diafora arthra tou Mouzeli gia to ti prepei na kanoume gia na ginei i Ellada kalyteri. Auto enoouse? Na parakamptontai nomoi kai na diorizontai full professors antropoi me miden ereunitiko ergo? O Mouzelis itan xronia sto LSE – tha epairnan pote tin ka Dragona sto LSE esto kai os Lecturer?

 71. 03/01/2010 στο 14:12

  Συνέντευξη της Δραγώνα στα «Νέα»: ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ «Ας διαβάσουν πρώτα το βιβλίο μου…»

  Για το πτυχίο της λέει, μεταξύ άλλων:

  «Ποια είναι η αλήθεια για το πτυχίο σας; Γράφτηκε ότι δεν έχετε.

  Το 1984, όταν κατέθεσα τα χαρτιά μου για αναγνώριση στο τότε ΔΙΚΑΤΣΑ, προβλεπόταν η αναγνώριση του διδακτορικού τίτλου ανεξάρτητα από το πρώτο πτυχίο. Το διδακτορικό μου που αναγνωρίστηκε είναι από το Αston Universiity in Βirmingham. Άλλωστε, εκτός από το ΔΙΚΑΤΣΑ, οι σπουδές μου αναγνωρίστηκαν τέσσερις φορές σε δύο πανεπιστήμια (Ιωαννίνων και Αθηνών), στα οποία εκλέχτηκα παμψηφεί από τέσσερα ανεξάρτητα εκλεκτορικά σώματα, ενώ οι τέσσερις πράξεις διορισμού έχουν υπογραφεί από τέσσερις πρυτάνεις και τέσσερις υπουργούς Παιδείας. Όλα τα στοιχεία έχουν κατατεθεί στη Βουλή και όποιος θέλει μπορεί να τα αναζητήσει.

 72. Ανώνυμος
  03/01/2010 στο 16:05

  Tου Νεοκλή Σαρρή, καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου

  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΑΛΕΙΑΣ ΔΡΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ…
  Ο διορισμός της κ. Θ. Δραγώνα: Η κορυφή του παγόβουνου

  ….
  Η ανάθεση των καθηκόντων της ειδικής γραμματέως του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων του απεθνικοποιηθέντος υπουργείου Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην καθηγήτρια στο ανεξάρτητο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην προσχολική ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θάλεια Δραγώνα εγείρει σωρεία ερωτημάτων.
  Τα ερωτήματα αυτά, που εκτείνονται σε πολλά επίπεδα, θέτουν αφενός σε δοκιμασία την ιδεολογική κατεύθυνση της υπό τον Γιώργο Παπανδρέου κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου υπεισέρχονται σε ειδικά θέματα διοικητικής δεοντολογίας. Δηλαδή ο διορισμός αυτός ελέγχεται όχι μόνον ουσία, αλλά και τύποις.
  Η κ. Θ. Δραγώνα δεν διαθέτει, εξ όσων γνωρίζω, βασικό πτυχίο αναγνωρισμένης πανεπιστημιακής σχολής. Είναι απόφοιτος ενός αμερικανικού κολεγίου στην Αθήνα (ή/και παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημιακού ιδρύματος στην πάλαι ποτέ αμερικανική βάση;) και συνέχισε τις σπουδές της στην Εσπερία, στο Aston University in Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου, απ’ όπου έτυχε του διδακτορικού της διπλώματος.
  Ο τίτλος αυτός κατά την ισχύουσα νομοθεσία δεν θεωρείται έγκυρος εφόσον στηρίχτηκε σε ανύπαρκτες βασικές πανεπιστημιακές σπουδές. Το έγγραφο του αρμόδιου οργάνου, το οποίο κατά την εποχή εκείνη ήταν το ΔΙΚΑΤΣΑ, με ημερομηνία 24/1/1986, και το οποίο δημοσίευσε το «ΠΑΡΟΝ» (16.9.2007) είναι σαφές αναφέροντας επί λέξει: «Η ενδιαφερόμενη στερείται βασικού τίτλου σπουδών». Μολοντούτο κανένας σώφρων άνθρωπος δεν μπορεί να είναι τυπολάτρης, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για το κεφάλαιο των γνώσεων και της επιστήμης.
  Ωστόσο από το σημείο αυτό ξεδιπλώνεται μια ιδιόμορφη προνομία στη διαδρομή της κ. γενικής γραμματέως σε σχέση προς άλλες συναδέλφους της. Ενώ δηλαδή όλοι όσοι ευρέθησαν στη δική της θέση υποχρεώθηκαν από τα οικεία πολιτειακά όργανα να ενταχθούν σε κύκλο σπουδών ημεδαπών πανεπιστημίων και να υποβληθούν σε δοκιμασίες, η κ. Θάλεια Δραγώνα προκλητικά παρέκαμψε όλες τις σχετικές διαδικασίες.
  Έχοντας κατά τη νεότητά μου διακονήσει ως καθηγητής την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παράλληλα προς την Πάντειο και σε ανάλογο ίδρυμα προς αυτό που έχει φοιτήσει η κ. γενική γραμματέας (και μάλιστα σε ομοταγές τμήμα προς εκείνο στο οποίο έχει φοιτήσει η ίδια τμήμα Ψυχολογίας), μπορώ να αναφέρω πολλούς παλιούς φοιτητές και φοιτήτριες που συνέχισαν και αυτοί τις σπουδές τους σε κρατικά, οι περισσότεροι, πανεπιστήμια της Γαλλίας, ολοκληρώνοντας εκεί όλους τους προαπαιτούμενους κύκλους προκειμένου σε τελική φάση να υποστηρίξουν τη διδακτορική τους διατριβή (όπως συνέβη με την κυρία Δραγώνα).
  Για όσους απ’ αυτούς διέθεταν και πτυχίο ημεδαπού πανεπιστημίου, όπως για παράδειγμα οι εξαίρετες καθηγήτριες Κλαίρη Συνοδινού και Μαρία Καΐλα, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα αναγνώρισης του διδακτορικού που αφορούσε στην Ψυχολογία. Σε άλλες περιπτώσεις όμως, όπως της καθηγήτριας Β. Ρήγα, του καθηγητή Γιάννη Κουγιουμτζάκη, της αναπληρώτριας καθηγήτριας Π. Ξανθάκου, της επίκουρου καθηγήτριας Σόνιας Κανελλάκη, του εντεταλμένου διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκου Μάντη κ.ά., οι ενδιαφερόμενοι εκλήθησαν, με βάση την οικεία νομοθεσία, να καλύψουν εκ των υστέρων τα κενά από τα αρχικά μη αναγνωρισμένα έτη διδασκαλίας τα οποία είχαν διανύσει σε ιδιωτικό κολλέγιο ή κέντρο ελευθέρων σπουδών.
  Μια παρόμοια περίπτωση με της κ. Δραγώνα είναι της κ. Άννας Αλεξ. Βεγλερή, ανεψιάς του αειμνήστου καθηγητή Φαίδωνα Βεγλερή, η οποία είχε ακριβώς τα ίδια με αυτήν προσόντα. Πτυχίο του Pearce College και διδακτορικό από εγνωσμένου κύρους πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Υποχρεώθηκε όμως -μολονότι διδάκτορας η ίδια- να επαναλάβει τις οικείες σπουδές από το πρώτο έτος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
  Οι παρατηρήσεις αυτές απέχουν πολύ από του να αποτελούν ψόγο για την κ. Δραγώνα. Ασφαλώς η τριμελής υπό τον καθηγητή Λάμπρο Χουσιάδη, καθηγητή στην Παιδαγωγική σχολή του Αριστοτέλειου, Πανεπιστημίου Αθηνών, και το ΔΙΚΑΤΣΑ προέβησαν σε «διασταλτική ερμηνεία» του νόμου (!) παρακάμπτοντας το νομικό κώλυμα. Βέβαια, η εκλογή της κ. Δραγώνα οπωσδήποτε έπασχε και αναμφίβολα μια εμπρόθεσμη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από πάντα έχοντα νόμιμο συμφέρον θα την είχε ακυρώσει.
  Η μη προσφυγή και ο διαδραμών έκτοτε χρόνος μπορεί να κάλυψαν την ακυρότητα της εκλογής της, ωστόσο ο διορισμός της στη θέση της ειδικής γραμματέως αποτελεί πρόκληση, δεδομένου ότι προκαλείται μείζον ηθικό πρόβλημα. Η πολιτική ως γνωστόν αποτελεί προέκταση της ηθικής, δεδομένου ότι αναφέρεται στη δεοντικά υπαγορευόμενη πρακτέα πράξη. Με ποιο ηθικό ανάστημα ή κύρος, όντας η ίδια παραβάτις του νόμου και των κανόνων, θα τα προασπίσει, ιδιαίτερα στην κρίσιμη καμπή που διερχόμαστε, αν θα πρέπει (και υπό ποίες προϋποθέσεις) να αναγνωριστούν τα διάφορα κολλέγια και γενικά στις συζητήσεις για την ιδιωτικοποιημένη τριτοβάθμια εκπαίδευση;
  Το ερώτημα που προβάλλει είναι εάν σε όλο τον ακαδημαϊκό χώρο ανά την ελληνική επικράτεια δεν υπήρχαν άλλα άτομα καταλληλότερα για την επίμαχη θέση. Δεν είναι καταφανώς προκλητική μια παρόμοια εύνοια προς το πρόσωπο της κ. Δραγώνα; Χονδροειδής εύνοια, η οποία εκτός των άλλων αυτόχρημα γελοιοποιεί και το επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης να ζητηθεί από τους Έλληνες η αποστολή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βιογραφικών σημειωμάτων των βουλομένων να καλύψουν με βάση τα προσόντα τους ανώτατες διοικητικές και κυβερνητικές θέσεις.

 73. διδάκτωρ
  25/01/2010 στο 03:30

  Το Aston University όπου έκανε δήθεν διδακτορικό η Δραγώνα, είναι ένα πολύ χαμηλού επιπέδου πανεπιστήμιου στην βρετανικά καθώς και στην ιδία την πόλη του Βίρμινχαμ. Κανένας δεν θα μπορούσε να βρει δουλειά ούτε ως συμβασιούχος λέκτορας με τα προσόντα που είχε η Δραγώνα όταν διορίστηκα στο ελληνικό πανεπιστήμιο, έστω και εάν είχε πτυχίο, που δεν έχει και είναι απίστευτο σκάνδαλο….αλλά όταν σε στηρίζει σύσσωμο το εκσυγχρονιστικό μπλοκ στην Ελλάδα η νομιμότητα καθώς και η ουσία (ποιότητα της εκπαίδευσης, βιογραφικό κτλ) δεν έχει καμία μα απολύτως καμία σημασία. Τραγικά πράγματα, από μια τραγική ελίτ, που έχουν οδηγήσει σε τραγική κατάσταση τον τόπο μας, και συνεχίζουν φυσικά…

 74. ξενος
  25/01/2010 στο 13:53

  Ντροπή σας να έχετε στο υπουργείο ΠΑΙΔΕΙΑΣ έτσι άτομα σαν αυτήν!

 75. Mickmida
  11/04/2010 στο 17:35

  Δεν ντρέπομαι που είμαι Ελληνας, ντρέπομαι όμως για το ότι υπάρχουν Έλληνες σαν την κυρία Δραγώνα οι οποίοι όχι μόνο δεν νιώθουν τιμή για το ότι έχουν Ελληνικό αίμα αλλά το αμαυρώνουν δείχνωντας πόσο ανάξιοι είναι να κρατήσουν αυτό το βάρος.

  Ε κυρία Δραγώνα να ξέρεται πως δεν είσαστε τίποτα περισσότερο από ένα σκουπίδι το οποίο δεν έχει καταφέρει τίποτα στην ζωή του πέρα από το να προβάλλει βλακώδει επιχειρήματα περί την καταγωγή των ανρθώπων που κατοικούν εκεί όπου κατοικούσαν στην αρχαιότητα οι Έλληνες.

  Ένα είναι σίγουρο κυρία Θάλεια Αν υπάρχουν πραγματικά τρομοκράτες στην Ελλάδα οι οποίοι να μην είναι κυβρερνικά κατευθυνώμενοι αλλά πραγματικά αυτόνομοι τότε εσάς θα έπρεπε να είχαν στο νούμερο ένα της λίστας τους.

  Δεν είμαι κουμουνιστής, αριστερός, κεντρόος, δεξιός, ακροδεξιός και ότι άλλο βάλει ο λοβοτομημένος σας εγκέφαλος απλά πολύ απλά τα έχω πάρει άγρια στο κράνίο

 1. 26/09/2007 στο 15:57
 2. 07/01/2009 στο 23:24
 3. 11/11/2009 στο 20:39
 4. 23/12/2009 στο 18:09
 5. 31/12/2009 στο 19:40
 6. 03/01/2010 στο 07:55
 7. 04/01/2010 στο 15:03
 8. 04/01/2010 στο 18:18
 9. 16/01/2010 στο 12:10
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: