Αρχική > Πολιτική > Το Άγιο Τριώδιο

Το Άγιο Τριώδιο

28/09/2007

1. Ο ένας, γιος του παπατζή γιος και εγγονός παππατζήδων και δισέγγονος παπά.

 

2. Ο δεύτερος, εγγονός και δισέγγονος ιερέων.

 

3. Ο τρίτος, γιος παπά.

 

Θέτω ζήτημα, κυρίες και κύριοι:

 

Χωρισμός ΠΑΣΟΚ – Εκκλησίας!

 

 

Κατηγορίες:Πολιτική Ετικέτες:
 1. 28/09/2007 στο 17:35

  Λάθος! Παπατζής, απ’ ότι τουλάχιστον λέει ο γέρος μου, είχε αποκληθεί ο γιος του παπά! Ο γιος του, μάλλον ως γιος του παπατζή κληρονόμησε το προσωνύμιο (και το χάρισμα, και το χάρισμα) 😀

 2. Παπαδόπουλος!!!
  28/09/2007 στο 17:35

  Τι λέμε τώρα, εδώ και στην 17Ν παππάδες έβρισκες… Ους ο θεός συνέζευξε, άνθρωπος μη χωριζέτω!

 3. 28/09/2007 στο 17:58

  Είσθε ένας ιλουμινάτι θολοκουλτουριαραίος προβοκάτωρ!

  (Καλά εδώ που τα λέμε έχει κανείς την εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να προτείνει στα σοβαρά τον χωρισμό κράτους -εκκλησίας;1)

 4. 28/09/2007 στο 19:48

  @ Vrennus

  Ορθώς, ορθότατα. Ο πατέρας σου έχει απόλυτο δίκιο. Απλώς μου είχε διαφύγει, το τσεκάρισα, ότι ο πρώτος υποψήφιος είναι και δισέγγονος παπά. [Κατά Μπαμπινιώτη «παππατζής» με δύο πί]. Μερσί. Σπεύδω δια διορθώσεις.

  @ Παπαδόπουλος!!!

  Όχι ακριβώς παπάδες. Παπαδοπαίδια και παπαδανήψια. Τι εποχές κι εκείνες! Διασκέδασης και ψυχαγωγίας! Με τα τρία παπαδοπαίδια. Ενώ, σήμερα… Σκέτη θλίψη.

  @ pølsemannen

  Θολοκουλτουριαραίος; Ναι.

  Προβοκάτωρ; Ναι.

  Ιλουμινάτι; Σας παρακαλώ κύριε! Πεφωτισμένος!

  [Καλά, αυτό δεν τον έκανε ο παππατζής ΙΙ την εποχή της παντοδυναμίας του (ούτε τον πολιτικό γάμο δεν έκανε υποχρεωτικό). Θα το κάνουν σήμερα τα λιανοντούφεκα;]

 5. Cacofonix
  28/09/2007 στο 20:06

  Θα προτιμούσα πάντως τον διαχωρισμό κόμματος κράτους… Αν το δικό σας είναι δύσκολο, το δικό μου τι είναι;

 6. 28/09/2007 στο 21:11

  @ Cacofonix

  Αδύνατον!

 7. 28/09/2007 στο 21:34

  Από τον Ριζοσπάστη και τον Νίκο Μπογιόπουλο:

  «Γέρος της Δημοκρατίας» ή… «παπατζής»;

  «Εχουμε και λέμε:

  α) Ο όρος «παπατζής» καθιερώθηκε στην πολιτική ζωή επειδή ακριβώς ο λαός μας αποκαλούσε με αυτό τον τρόπο τον Γεώργιο Παπανδρέου, λόγω της μόνιμης τακτικής του τελευταίου να γέρνει πάντα όπου φυσούσε ο άνεμος.

  β) Αποτελεί μνημείο υποκρισίας η φράση του γερο-Παπανδρέου «πιστεύομεν και εις τη λαοκρατία» που εκστόμισε στην απελευθερωμένη Αθήνα, από το ίδιο σημείο που μερικά χρόνια αργότερα, στις 3/3/1950 εκφωνούσε λόγους κατά «του συρφετού των αλητών του ΚΚΕ»…

  γ) Είναι αυτός που λίγους μήνες μετά την επάνοδό του στην Ελλάδα έδωσε την εντολή, ως πρωθυπουργός του Σκόμπι πια, για τη δολοφονία του λαού της Αθήνας στις 3 Δεκέμβρη του 1944.

  δ) Ο «γέρος της Δημοκρατίας» ήταν αυτός που για να μη μείνει εκτός Βουλής το 1952 εντάχθηκε στο κόμμα του Παπάγου, πράγμα που το ξεχνούν οι σημερινοί οπαδοί του Πλαστήρα…

  ε) Είναι αυτός που ως υπουργός Παιδείας εξέδωσε τη γνωστή εγκύκλιο 1010 του ’65 με την οποία έθετε υπό διωγμό «τας κομμουνιστικάς ιδέας» από τα σχολεία.

  στ) Είναι αυτός που συνηγόρησε στο κλίμα «βίας και νοθείας» του ’61 εκτιμώντας ότι θα τον ευνοούσε εκλογικά, ενώ ως εμπνευστής του «διμέτωπου» – που ουσιαστικά υπήρξε «μονομέτωπος» κατά της Αριστεράς – παρέδωσε την κυβερνητική εξουσία στο Παλάτι, το 1965, με ό,τι συνέπειες είχε αυτό για τη χώρα λίγο αργότερα…

  ***

  Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από όσα «πρόσφερε» στον τόπο ο γερο-Παπανδρέου. Συνεπώς οι απόγονοί του, «σοσιαλιστές» και «δημοκράτες» όσο κι αυτός έχουν κάθε λόγο να τον τιμούν.»

  Για να μαθαίνουμε εμείς οι… νέοπες.

 8. 28/09/2007 στο 21:51

  Παροιμιούλα:

  «Παπά παιδί, διαβόλου εγγόνι»

  Και σχετικό πρωτοσέλιδο «εποχής»:

  Ελεύθερη Ωρα

 9. 28/09/2007 στο 23:12

  ΤΙ ΕΣΤΙ Παπατζής :
  Μπορεί να δρουν μεταξύ παρανομίας και νομιμότητας ­ ή έστω με την ανοχή των αστυνομικών αρχών ­ αλλά οι παπατζήδες ήδη γνωρίζουν ημέρες δόξας. Ο λόγος προφανής: οι ημερήσιες εισπράξεις του παπατζή μπορεί να φθάσουν τις 100.000 δρχ. ημερησίως, με το μέσο ποντάρισμα στις 500 δραχμές. Από απόψεως αξεσουάρ, ο παπατζής δεν χρειάζεται παρά μια χαρτόκουτα (για τραπέζι) και τρία χαρτιά της τράπουλας, μεταξύ των οποίων ο Ρήγας, τον οποίο μετονομάζει σε «παπά». Πέραν αυτών βεβαίως, απαιτείται και η απαραίτητη εξάσκηση, ώστε τα «θύματά» του να μη δύνανται να εντοπίσουν τον «παπά». Το μελλοντικό προνόμιο του να επαγγέλλεται κανείς παπατζής είναι το ότι σε έναν κόσμο όπου η εγκληματικότητα θα έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα όργανα της τάξεως δεν θα έχουν χρόνο για συλλήψεις τέτοιου τύπου μικροκακοποιών, όπως άλλωστε και τα ήδη υπερπλήρη κρατητήρια δεν θα μπορούν να σπαταλήσουν τα ελάχιστα διαθέσιμα κελιά τους για τη φιλοξενία τους. Οπερ σημαίνει ότι οιοσδήποτε παπατζής εντοπίζεται εν δράσει από αστυνομικό, απλώς θα αποπέμπεται με μια απλή επίπληξη και θα δύναται ­ εννοείται ­ να συνεχίσει την εργασία του σε άλλο σημείο της πόλης για να βγάλει τα προς το ζην…
  http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12899&m=C02&aa=1

 10. 29/09/2007 στο 11:38

  @ underinformation

  Προφητικό κείμενο θα έλεγα, ιδιαίτερα όσον αφορά τα περί αύξησης της εγκληματικότητας. Φευ! Τη γραμμή την είχε δώσει ο Αντρέ από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, με το «δωράκι» των 500 εκατομμυρίων, για το οποίο δεν θεώρησε ότι έπρεπε να στείλει τον κλέφτη στον εισαγγελέα. Ψάχνανε από τότε τα μεγαλύτερα «ψάρια», κι αφήνανε τα «μικρά» και δικά τους να ξεφεύγουν.

  Το μήνυμα το έπιασε ΟΛΟ το ΠΑΣΟΚ, τότε. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Κι έχεις και τις φυλλάδες της «δημοκρατικής» παράταξης να ορύονται κάθε φορά που ο Καραμαλέγκος στέλνει κατά δεκάδες τα λαμόγια και τα υποψήφια λαμόγια της ΝΔ στο σπίτι τους. Θα μπορούσε να τα στέλνει και στον εισαγγελέα, αλλά το μήνυμά του είναι σαφές…

 11. 29/09/2007 στο 11:41

  Α! Και μη λησμονήσετε να διαβάσετε στο ιστολόγιο Tribes τη μόνη σοβαρή ανάλυση που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στον WordPress [τα υπόλοιπα είναι κάτι εμετικά και «συντροφικά»]:

  Γιατί ο Σκανδαλίδης είναι καταδικασμένος να νικήσει

 12. 30/09/2007 στο 11:46

  Πως την αγαπάω αυτή τη μέρα!
  Την Κυριακή.
  καλή Κυριακή μάγκες και μάγκισες και να μένετε όσο μπορείτε μακριά από την καθημερινή ανοησία, που λέει και ο ποιητης, που ποίημα του μου αφιερώσατε.
  Τώρα για να μην μείνω εκτός θέματος τελείως, παπαδοπαίδια ή μη παπαδοπαίδια, την εξουσία την ποθούν με πόθο κολασμένο.

 13. Γεωργιος Τσαπανος
  30/09/2007 στο 18:28

  Ο Χρηστος εγραψε:
  ¨»Για να μαθαίνουμε εμείς οι… νέοπες.»

  Τα γονιδια δεν ειναι μοναχα παππαδιστικα, ειναι και «Σλαυιστικα» απο Μινεικο μερια.
  Τον ιδιο Μινεικο ο οποιος–και ενω ο Καραπανος μαζευε τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ αρχαια της ΔΩΔΩΝΗΣ- ο Μινεικο που εσκαβε μαζι του, τα εβγαζε απο την Ελλαδα, μπας και αποδειχτει οτι οι Ηπειρωτες ησαν αυθεντικοι Ελληνες.
  Ασε δε που σαν αναρχικος, ο προπαππος ειχε οργωσει Ιταλια τους καιρους του Μπακουνιν.
  Γιατι νομιζετε οτι εκαναν τον Γιωργακη Προεδρο της Διεθνους? Το χρωστουσαν του προπαππου του, ο οποιος βεβαια ηταν και κατι τι το «αλλο».
  Διαβαστε λιγα για αυτον, τα σχετικα με Μπακουνιν και Ενγκελς σας τα εχω δωσει.

  http://pages.interlog.com/~mineykok/info.html
  http://pages.interlog.com/~mineykok/zyg1.html

  Λ.

 14. 30/09/2007 στο 21:37

  εντάξει ρε παιδιά,

  Ο Αντρέας έφερε την εκκλησία στην Ελλάδα. Ο Αντρέας έφερε και την χούντα (όπως έλεγε ο Μητσοτάκης..), δηλαδή δεν είναι άδικο; Θυμηθείτε τον άστικο κώδικα το 1984 και την τροποποίησή του, θυμηθείτε τον πολιτικό γάμο και τον κακό χαμό, θυμηθείτε την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Αυτά ποιός τα έκανε; όσο για το να το ΠΑΣΟΚ θα χωρίσει εκκλησία κράτος δες τε στο blog μου http://www.sotiris-koukios.blogspot.com

 15. frankiethecat
  30/09/2007 στο 23:02

  @ Sotiris

  ευχαριστούμε πολύ,άπειρη ευγνωμοσύνη στον Ηγέτη Αντρέ
  συμπληρώνω, το ξεχάσατε φαίνεται λόγω συγκίνησης, ότι έδιωξε και τις βάσεις του θανάτου … η Σούδα έμεινε λόγω ζαρζαβατικών … μετά ταύτα πάω να βγάλω τα εικονίσματα του αντρέ να αεριστούν, τα έφαγε το μαύρο σκότος 🙂

 16. 01/10/2007 στο 12:16

  @ ange-ta

  Καλημέρα σας, φιλτάτη, καλή σας εβδομάδα και καλό μήνα! Έχουμε και γενέθλια [ως ιστολόγιο σήμερα (εκ μεταφοράς), αλλά γενέθλια!].

  ♫ ♪ «Κυριακή, γιορτή και σχόλη να ‘ταν η βδομάδα όλη» ♪ ♫

  Κολασμένος ο πόθος τους, ασίγαστο το πάθος τους για εξουσία!

  @ Γεωργιος Τσαπανος

  Μινέικο! Να ένα καλό σόι. Πάντως, την προεδρία της Διεθνούς δεν την έδωσαν στον Γιωργάκη λόγω προπάππου. Τον Μπακούνιν τον είχα πετάξει οι μαρξιστές εκτός Α΄ Διεθνούς. Ήταν τότε που ο Μιχαήλος είχε πει το περίφημο «οι οπαδοί του κυρίου Μαρξ βρίσκονται με το ένα πόδι στο εργατικό κίνημα και με το άλλο στις τράπεζες»!

  Το δεύτερο λινκάκι δεν δουλεύει. Τα περί Μπακούνιν-Ένγκελς δεν τα θυμάμαι – και με το συμπάθιο. 🙂

  @ Sotiris

  Ναι, ναι. Ο πολιτικός γάμος ΜΗ υποχρεωτικός, για την δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας κάναμε πίσω [Αντώνης Τρίτσης] και το ΠΑΣΟΚ ΘΑ… ΘΑ… ΘΑ… χωρίσει το κράτος από την Εκκλησία. Τι απόδοση δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων για το τελευταίο;

  @ frankiethecat

  Καλημέρα [κ.λπ.] και χρόνια πολλά!

 17. Γιώργος
  01/10/2007 στο 13:40

  Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικό με τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ:
  http://www.ifestos.edu.gr/58.htm#18.9.2007._ΠΑΣΟΚ,_Κονδύλης_-_Η_έσχατη_πραγματικότητα

 18. 01/10/2007 στο 15:04

  @ Γιώργος

  Ευχαριστούμε! Ενδιαφέρον άρθρο του Παναγιώτη Ήφαιστου και άλλα πολλά. Εσχάτως απέκτησε και μπλογκ: Παναγιώτης Ήφαιστος.

 19. Γεωργιος Τσαπανος
  01/10/2007 στο 15:25

  O Χρηστος εγραψε:
  «Ένγκελς δεν τα θυμάμαι – και με το συμπάθιο»

  Η αναφορα-ες σε Σλαυους και Σλαυισμο. Ποτε δεν ησαν τοτε πολλοι, μα τοτε………..ΠΟΙΟΙ ειναι αυτοι που κατεκτησαν ολοκληρον την Ελλαδα και αφησαν πισω τους ολα τα ονοματα?
  Μπας και ΔΕΝ ηταν Σλαυοι?
  Μπας και τα ονοματα ΔΕΝ ειναι Σλαυικα?
  Αλλα τοτες………..ΠΟΙΟΙ αραγες τους θελουν ακομα σαν τετοιους?

  http://www.marxists.org/archive/marx/works/1849/02/15.htm

  http://marxists.anu.edu.au/ellinika/archive/marx/works/1849/02/14/slav.htm

 20. 01/10/2007 στο 15:31

  @ Γεωργιος Τσαπανος

  Κι αν δεν ήταν Σλαύοι τι ήταν; Μη μας βάζετε σήμερα δύσκολα διαβάσματα, που ‘χουμε και γενέθλια… 😀

 21. Γεωργιος Τσαπανος
  01/10/2007 στο 16:22

  Ο Χρηστος εγραψε:
  «Κι αν δεν ήταν Σλαύοι τι ήταν; Μη μας βάζετε σήμερα δύσκολα διαβάσματα, που ‘χουμε και γενέθλια…»

  Χρονια πολλα κατ’ αρχας, και κατα δευτερον………
  Απλουστατα ησαν οι εκ χιλιετηριδων τοπικοι ολογον τι βορειωτεροι πληθυσμοι, Βλαχοι, Αρβανιτοβλαχοι του Ιλλυρικου και της Πρωτης Ιουστινιανης.
  Αλλα βλεπεις ομιλουσαν γλωσσα ομοιαζουσα προς την Παπικη της Ρωμης, ΠΩΣ να τους κανουμε Λατινους?
  Και ετσι τους καναμε ΣΛΑΥΟΥΣ και συμμαχους μεχρις σημερα, και ας προσεπαθησαν να φανε την Θεσσαλονικη, ολοκληρο την Βορειο Ελλαδα, ας δημιουργησαν το Μακεδονικο, και αλλα πολλα.
  Αλλα στην Θρησκεια δεν υπαρχουν ΕΘΝΗ,ΛΑΟΙ,ΓΛΩΣΣΕΣ και ΚΡΑΤΗ.
  Και ας ηταν ο ΦΩΤΙΟΣ πρωτος και καλλιτερος αυτος που κατεστρεψε την ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ!
  Αντε και παλι, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ……………..Λ.

 22. 02/10/2007 στο 11:40

  Κατατοπιστικότατη και επεξηγηματικότατη η… περίληψη. 😀

  Να ελπίζουμε σε κάτι… περιεκτικότερο; 😀

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: