Αρχική > Παρατηρητήριο ΣΥΝ > Η Life Style Αριστερά έκανε τα αδύνατα δυνατά

Η Life Style Αριστερά έκανε τα αδύνατα δυνατά

02/10/2007

Μία ευγενική προσφορά του Ιστολογίου του Εξαποδώ και του Prince Oliver
«(αριστερού) πατριώτη βορείων προαστίων», που υπογράφει το πόνημα. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθεί ο πρόλογος του Εξαποδώ [με κοκκινωπά γράμματα], και το κυρίως κείμενο:

«Κατινίστικο»;

Ερχόμενος από το ταξίδι, στρώθηκα να διαβάσω τα μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Εκεί διαπίστωσα ότι ένας φίλος μού είχε στείλει ένα «κατινίστικο» (όπως το λέει ο ίδιος) κειμενάκι για τις εκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το οποίο έλεγε τον πόνο του. Αποφάσισα, με την άδειά του, να το αναδημοσιεύσω στο ιστολόγιο -παρ’ όλο που δεν είναι του δικού μου στυλ, αλλά ένιωσα ότι εκτός από «κακία» βγάζει και μια αυθεντική πικρία- κρατώντας την (αν)ορθογραφία του και ζητώντας του ένα ψευδώνυμο, καθώς παραμένει μέλος του ΣΥΝ (ο αθεόφοβος)!!

Prince Oliver:

«Η Life Style Αριστερά έκανε τα αδύνατα δυνατά»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που έκανε ουσιαστική αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια…» είπε ο Αλαβάνος «στο άρθρο 16, στο κίνημα για ελεύθερες ακτές, για την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων..»

Πριν βάλετε τα γέλια, επειδή ο σύντροφος είναι πολύ μετριοπαθής επιτρέψτε μου να συμπληρώσω, για την προάσπιση κατατρεγμένων λαικών αγωνιστών (Ρεπούση, Λιάκος) και τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων, τη μάστιγα των ναρκωτικών, την κατάργηση των παρελάσεων και της εθνικιστικής παιδείας.

Α ξέχασα και για τα συμφέροντα των λαικών στρωμάτων φυσικά (για να προλάβω κάποιους εξυπνάκιδες, στον Παπάγο, το Ψυχικό και την Πολιτεία δεν μένουν μόνο μεγαλοαστοί).

Τέλος για την καταπολέμηση του ελληνικού ιμπεριαλισμού στο Αιγαίο την Κύπρο και την Θράκη έτσι ώστε μιά μέρα να μπορεί να ελπίζει αυτός ο λαός ότι τα σύνορα της ιμπεριαλιστικής πατρίδας θα συρρικνωθούν.

Ως πότε το ΚΚΕ θα συνεχίζει την σκληρή αδική κριτική του, που μόνο εμπάθεια εκδηλώνει και πολιτικό πανικό μπροστά στην άνοδο των πραγματικά ριζοσπαστικών δυνάμεων? Μια σκόπιμη λαθροχειρία του ΚΚΕ είναι κυρίως ότι αναφέρεται υποτιμητικά στον ΣΥΡΙΖΑ ως συνασπισμός ταυτίζοντας τον με τον ΣΥΝ. Δεν τα μάθατε σύντροφοι, πάει ο ΣΥΝ άλλαξε, έγινε ριζοσπαστικός, κινηματικός, ενωτικός ΚΑΙ πατριωτικός (να ναι καλά το ΔΗΚΚΙ και ο Γλέζος). Και το σημαντικότερο, ανανεώθηκε και ηλικιακά Τσίπρας vs Μαίλης 1-0.

Τώρα έπιτρέψτε μου να εκμυστηρευτώ κάτι πολύ προσωπικό. Είμαι ερωτευμένος. Τι σου είναι η ζωή εκεί που νόμιζα ότι είμαι hardcore στρειτ, να σου ο Αλέξης. Ήταν θυμάμαι άνοιξη του 2006 και δίπλα στις αφίσες του Ρουβά τον είδα… αυτό ήταν.

Εδώ μιά υποσημείωση. Η αισθητική συγκίνηση για τον άνδρα δεν είναι κάτι επιφανειακό, αντιθέτως είναι μια πολύ βαθιά και μεταφυσική εμπειρία. Η φυσιογνωμία βλέπετε μαρτυρά τα πάντα. Η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας, τα βιώματα, ολόκληρη η προσωπική μας ιστορία είναι χαραγμένα στο πρόσωπο και το βλέμμα μας. Ο Αλέξης είναι οδυνηρά ερωτεύσιμος. Έχει χαραγμένη μια σκληράδα που θυμίζει εκείνη των μαχητών της Χεσμπολά που μόνο όποιος έχει πολεμίσει και έχει παίξει τη ζωή του κορώνα γράμματα αποκτά (αντίστοιχη εμπειρία είναι και ο πρ πόλεμος στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου).

Το βλέμμα του από την άλλη έχει εκείνη την μοναδική ηρεμία αυτού που τα χει δώσει όλα στον αγώνα και είναι ξάσπλα νικητής στο πεδίο της μάχης (πολλοί μπερδεύονται και διακρίνουν το σύνηθες κοιμισμένο βαριεστημένο ύφος των κομματόσκυλων του ΣΥΝ).

Ισα που αχνοφαίνεται μιά σχεδόν ντεμπορική, παιχνιδιάρική αντίληψη για τη ζωή μαζί με την αποφασιστικότητα και τη σιγουριά ενός ανδρα που έχει πίστη στο πεπρωμένο του και αγωνίζεται για έναν σκοπό μεγαλύτερο απο τον εαυτό του. Εν ολίγοις είναι larger than life.

Έχοντας πει αυτά θα επιχειρίσω μία πρόβλεψη. Ένας τέτοιος άνθρωπος λοιπόν που από τη μιά δεν έχει δουλέψει ποτέ και έχει περάσει μια ολόκληρη ζωή στα γραφεία της Κουμουνδούρου αλλά από την άλλη, διαθέτει την ηρωική επική αύρα ενός Τσε, δεν θα νιώσει ποτέ ολοκληρωμένος με την καριέρα μαρκετινγκ του brand aristera που του προσφέρει ο ΣΥΝ. Κάποια στιγμή θα τα φτύσει όλα και θα πάει να πολεμίσει στα δάση της Τσιάπας για να νιώσει ζωντανός.Τόσο περιπετειώδης και παρορμητικός που με έπεισε ότι είναι η αδελφή ψυχή του Κάρλου Μαυρολέοντα, που παράτησε τη Wall Street και τις σταρ του Χολυγουντ το 80 για να πολεμίσει δέκα ολόκληρα χρόνια στα βουνά του Αφγανιστάν(τώρα μερικοί θα μου πείτε «καλά ρε μεγάλε εσύ ποιός είσαι, πως την έχεις δει κανένας μπροστάρης του αγώνα και ειρωνεύεσαι?». Απαντώ, όχι ένα τίποτα είμαι, φλώρος που ενίοτε φοράει Gant , αλλά δεν ισχυρίστηκα ότι θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, ούτε πολύ περισσότερο ότι εκπροσωπώ τους νέους των 400 ευρώ και τη ριζοσπαστική αριστερά).

Μερικές μέρες πριν τις εκλογές συναντήθηκαν η Ντόρα, ο Χρυσοχοίδης και ο Αλέξης σε προεκλογική εκπομπή για να «αντιπαρατεθούν». Δεν πρόλαβε η καημένη η Ντόρα να δηλώσει την ικανοποίηση της για το consensus των τριων κομμάτων στην εξωτερική πολιτική πετάγεται νυσταλέα ο Αλέξης να τη διορθώσει λέγοντας ότι ο ΣΥΝ είναι κατά των αμερικάνων άρα ο ισχυρισμός της πιάνει μόνο το ΠΑΣΟΚ το οποίο καταδίκασε για τον φιλοαμερικανισμό του. Παίρνει εν συνεχεία το λόγο το τσιράκι των αμερικάνων να απαντήσει στον Τσίπρα και ξεκινά ως εξής «είναι απαράδεκτος ο ισχυρισμός του κυρίου Τσίπρα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στο άρμα των αμερικάνων…» τον διακόπτει με έντονο ύφος ο Αλεξ «σας παρακαλώ κύριε Χρυσοχοίδη δεν το είπα ποτέ αυτό, εγώ μίλησα μόνο για την παραχώρηση της βάσης της Σούδας». Ασυγκράτητος είσαι μωρό μου, καλά τους τα είπες αλλά να με συγχωρέσεις, στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω Τζουμάκα. Mπορεί να είναι πιό άσχημος αλλά, ακομά κι αυτός, είναι περισσότερο αντιιμπεριαλιστής από σένα.

Μαζί με τον Αλέξη ανέλαβε να εκπροσωπήσει το βαθύ κράτος της Κουμουνδούρου, σόρρυ διόρθωση την ριζοσπαστική αριστερά προεκλογικά στα κανάλια και ένα άλλο παιδί θαύμα, η συντρόφισσα η Ειρήνη η Δούρου.

Η συντρόφισσα εκτός από σοβαρό επαγγελματικό στέλεχος του ΣΥΝ είναι «πολιτική αναλύτρια» (τι λες βρε παιδι μου) και σωστή πεταλουδίτσα. Μέσα στους νεολαιιστικούς αγώνες από μικρή (από τα γραφεία της νεολαίας συν) μετά την αλλαγή ηγεσίας, αφού πρωτοστάτησε μαζί με τους αυλικούς του Κωνσταντόπουλου και μερικούς ανανεωτικούς στην δημιουργία μιάς υπερτασικής τάσης που θα επιχειρούσε και καλά να ενώσει τα κόμματα μέσα στο κόμμα και να εμφυσήσει έναν νέο κομματικό πατριωτισμό στα μέλη (δηλ να δώσει ρόλο και στέγη στους ανέστιους «προεδρικούς» παράγοντες μετά την αποχώριση του επίτιμου) προσχώρησε στο αριστερό ρεύμα. (Το «προσχώρησε» τρόπος του λέγειν, στην ψηφοφορία για την επιλογή υποψηφίου στις δημοτικές σήκωσε το χεράκι της και για τον Τσίπρα και για τον Παπαγιαννάκη). Για να είμαι δίκαιος πρέπει να τονίσω ότι πέρα από τον εαυτό της εκπροσωπεί και τα νέα κοινωνικά κινήματα (την έχω δει σε πορείες του φόρουμ σου λέω).

Πολύ φοβάμαι ότι η «γενιά των τριαντάρηδων» που θα ανανεώσουν στελεχιακά τον ΣΥΝ είναι πολύ high για τα γούστα μου. Γι αυτό Παφίλης (μέχρι να κατέβει ο Καραμπελιάς και να φύγει ο Λαφαζάνης απο τον ΣΥΝ) και ξερό ψωμί. Μόνο και μόνο για το νικ ναιμ του «τρομοκράτη» που του έδωσαν στο ευρωκοινοβούλιο οι συνάδελφοί του. Δικαίως αφού ήταν ο μόνος ευρωβουλευτής που ανταποκρίθηκε στο διεθνές κάλεσμα της Χεσμπολά πέρσι. Είναι εξακριβωμένο ότι δεν είναι τρέντι.

Τέλος δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου για την εκλογή του Ψαριανού (Best, Best Best…) που θα τα χώνει πλέον με τσαμπουκά στα λαμόγια και εν γένει στο κατεστημένο απο τη βουλή. Η γενιά του «διαδυκτίου» του Fame story και του Lifo επιτέλους αντιπροσωπεύεται.

Η αριστερά της ανανέωσης από την άλλη υπεραντιπροσωπεύεται στην πλάτη μάλιστα των ψήφων των ανένταχτών και των ακροαριστερών. Γι αυτό το βουλώσανε τώρα και όχι μόνο δεν ανησυχούν για την υπονόμευση της «ανανεωτικής φυσιογνωμίας του συν» αλλά μέχρι και φιλαράκια με τον Ρινάλντι θα γίνουν και θα βάλουν στα ψηφοδέλτια και τον Καραμπελιά αν είναι να βγάλουν κανα δυό έδρες παραπάνω (υπερβολή? Καθόλου. Αφού εντάξανε το φαιοκόκκινο ΔΗΚΚΙ δέκα μέρες πριν τις εκλογές, όλα γίνονται).

Πάλι καλά που δεν εισακούστηκε η πρωην συνάδελφός του Μουρατίδη, του Ψαριανού ήθελα να πω, Αφροδίτη Σημίτη που έδινε γραμμή στους ακροατές του Best να μην τον ψηφίσουνε γιατί με το ασυμβίβαστο θα τον χάσουμε και θα μας λείψει εδώ που τα λέμε πολύ. Με παρηγορεί το γεγονός ότι θα κάνει ριζοσπαστικό ακτιβισμό στο κοινοβούλιο, θα σκάσει μύτη λέει με τζιν και αθλητικά και θα επιβάλλει με τον καιρό το αριστερό ντρες κόουντ.

Α κι ο Κοροβέσης θα σκάσει με πέδιλα είπε. Θα γκρεμίσετε τον δικοματισμό πριν την ώρα του βρε παιδιά, περιμένετε λιγάκι να προετοιμαστούμε για την εξουσία.

Prince Oliver
(αριστερός) πατριώτης βορείων προαστείων.

ΥΓ 1. Που σαι Αλέξη, λύσε μου μιά απορία, ξεφύλιζα τις προάλες τον καινούργιο κατάλογο του ΙΚΕΑ και αναρωτιόμουνα ποιό coffee table ταιριάζει στην προσωπικότητα ενός ριζοσπάστη αριστερού. Πρέπει να δώσεις γραμμή γιατί όπως είπε κι ένας σοφός «η αισθητική είναι το μέλλον της πολιτικής».

2. Δε σου είπα, στις εκλογές το κάψαμε. Μαζευτήκαμε στο σπίτι ενός συντρόφου στην Εκάλη και μετά από ποτάμια Corona και bud, κατά τις δέκα, είπαμε να συναντήσουμε τους συντρόφους της Κηφισιάς να πάμε όλοι μαζί για σούσι στο Far East να το γιορτάσουμε. Βγήκαμε κονβόι 15 τζίπ με σημαιάκια του ΣΥΡΙΖΑ και μπλούζες σαν εκείνες του Θέμου με τη φάτσα σου μπροστά και από πίσω τον Justin Timberlake. Είναι αριστερός κι αυτός ξέρεις, έχει κάνει δήλωση κατά του Μπους στο MTV. Περάσαμε κι από τη βίλα του Ανδριανόπουλου, κορνάραμε όλοι για σπάσιμο και φωνάζαμε «Τα πλούτη σας το αίμα μας».

 1. 02/10/2007 στο 22:10

  Απολαύστε το παραπάνω κείμενο! Διαβάστε το και ξαναδιαβάστε το! Η απόλαυση με τη δεύτερη ανάγνωση είναι διπλή, με την τρίτη τριπλή! Απολαύστε το όσες φορές θέλετε!

  ΥΓ. Τι σας ετοιμάζουμε για τις επόμενες ημέρες στο «Παρατηρητήριο Συνασπισμού»; Τι;;;

  Άρθρα του Αλέκου Αλαβάνου, απ’ τα παλιά τα χρόνια, για το […] και για την […]

  Να διαβάζει η μάνα συνασπίστρια και να στέλνει σύζυγο και παιδιά για ύπνο… Πρώτο πράμα!

 2. bfo
  03/10/2007 στο 02:54

  Χα χα χα χα χα χα!

  (Διάλογος:

  – Θα ψηφίσεις ΣΥΝ;
  – Δεν τα κόβω καλύτερα ΣΥΡΙΖΑ!

  )

 3. 03/10/2007 στο 13:28

  Τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι (αριστεροί) τύποι που δεν εννοούν να παραδεχτούν πως κατά βάθος (και κατά πλάτος) είναι καραΠΑΣΟΚ (της ανδρεοπαπανδρεϊκής περιόδου μάλιστα)!

 4. 03/10/2007 στο 15:03

  Πολύ καλό αρθράκι! Στοχεύει επιτυχώς την τραβεστί ιδεολογία του Σύριζα…

 5. 03/10/2007 στο 18:00

  Πριν βάλετε τα γέλια, επειδή ο σύντροφος είναι πολύ μετριοπαθής επιτρέψτε μου να συμπληρώσω, για την προάσπιση κατατρεγμένων λαικών αγωνιστών (Ρεπούση, Λιάκος) και τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων, τη μάστιγα των ναρκωτικών, την κατάργηση των παρελάσεων και της εθνικιστικής παιδείας.

  http://changegreecenow.blogspot.com/2007/09/blog-post_2165.html

  http://gaynewsingreek.blogspot.com/2007/09/blog-post_9095.html

 6. 03/10/2007 στο 18:13

  Τελικα ο Συριζα εχει γραμμη Ψαριανου για τους γκειδες η την εναλλακτικη?

 7. 03/10/2007 στο 19:15

  @ bfo

  Χι! Χι!
  ΥΓ. Αν ανοίγατε στο λαό και τα σχόλια στο βλόγιό σας. Διότι που να ενθυμούμεθα κωδικούς, εγκαταλελειμμένους εδώ και έναν χρόνο;

  @ Vrennus

  Έχουν το στυλ των παλιών ανδρεϊκών [αν όχι του ίδιου του Αντρέ] και όλα τα κουσούρια των εκσυγχρονιστών. Φρίκη!

  @ kourdistomantarini

  Όχι και τόσο τραβεστί. Απλά βρισκόντουσαν για χρόνια στο απυρόβλητο, και έχαιραν της ασυλίας των ΜΜΕ.

  @ l-castrato

  Μπα, δεν γελάμε καθόλου: Ψυχαγωγούμεθα, με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου. Το ζήτημα που θίγεται στα λινκς ο Frankiethecat ήθελε να το «ιστώσει» αλλά καθυστέρησε ανεπίτρεπτα.

  ΥΓ. Διαβάστε και την απάντηση στον επόμενο φίλο

  @ μαρτινγαλε

  Η θέση του ΣΥΝ, επισήμως – επισημότατα, δεν είναι αυτή του Ψαριανού. Το κόμμα απάντησε στις 28-9:

  Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ για ομοφυλοφιλικές οργανώσεις

 8. bfo
  03/10/2007 στο 20:06

  ΥΓ. Αν ανοίγατε στο λαό και τα σχόλια στο βλόγιό σας. Διότι που να ενθυμούμεθα κωδικούς, εγκαταλελειμμένους εδώ και έναν χρόνο;

  Σωστό και αυτό, έλα όμως που κλείνοντας τους ανώνυμους έχω βρεί την υγειά μου από ανώνυμα υβρεολόγια…

  Θα κοιτάξω τι μπορώ να κάνω…

 9. 03/10/2007 στο 20:42

  @ bfo

  Αφήστε καλύτερα. Θα τους βρω… Τους έχω γραμμένους σ’ ένα μπακαλοτέφτερο. Καλύτερα να έχετε εσείς την ησυχία σας, κι εμείς να ασκώμεν την μνήμην.

 10. 03/10/2007 στο 22:09

  Κι όμως ζηλιάρηδες… «Όλος ο καλός ο κόσμος ήταν ανέκαθεν Συν» είπε μια κυρία του λεγόμενου καλού κόσμου (ε, ναι… δε λέω. Είχε λεφτά απ’ τον πατέρα της και «διαμπερέ» στη Καρνεάδου).
  Και είναι περισσότερο από εμφανές ότι ζηλεύετε που δεν μπορείτε να ανήκετε εκεί γιατί δεν έχετε τζιπ, καταντιπ διεθνική ιδεολογία και χεζμπολαϊκές συμπάθειες.

  «Δεν ξαναδιαβάζω Αυγή», μου είπε ο Λευτέρης. «Λογοκρίνανε την επιστολή μου και παρουσίασαν ένα κείμενο χωρίς αρχή, τέλος και νόημα».
  «Όταν συνειδητοποιήσης ότι η Αυγή είναι κι αυτή μια κομματική φυλλάδα σαν τις άλλες, θα καταλάβης και τι ψηφίζεις, μαλακάκο».

  Ο Λευτέρης βρήκε και πάλι το δρόμο του. Άφησε πίσω τις Φλωρεντινές του καταβολές (ενάμισυ μάθημα σε πέντε χρόνια), πούλησε το Cherokee κι αγόρασε Smart, ξανάρχισε να πίνη, επιστρέφοντας με αργά αλλά σταθερά βήματα στον τροτσκισμό.

  Εγώ μόνο παλεύω χρόνια τώρα ν’ απεξαρτηθώ από τη πρέζα της αναρχίας, αλλά στο κέντρο απεξάρτησης που απευθύνθηκα μου είπανε να ξαναπεράσω σε έξη χρόνια, συστήνοντάς μου ως υποκατάστατο εν τω μεταξύ ήπιες καταστάσεις. Κάτι δηλαδή σαν Κανέλλη ή Δαμανάκη, είπανε.

  Μάλλον είχανε όρεξη για πλάκα. Πάλι, δεν ξέρω…
  Μπορεί και να ξέρανε κάτι περισσότερο από μένα.

 11. Σπύρος
  04/10/2007 στο 02:04

  Σάν γαύρος πού είμαι μπορώ να πανηγυρίσω σήμερα με την κόκκινη σημαία τού Θρύλου ή θα με καταγγείλει ο Aleko,γιά εθνικισμό ??
  Συγνωμη για τό ποδοσφαιρικό σχόλιο ,αλλά σήμερα νοιώθω σαν Βενιζέλος στό Ζάπειο …!!!!!!!!!!!

 12. 04/10/2007 στο 02:33

  @ ο Αναμοχλευτής

  Ω! Αναμοχλευτά!
  Ζηλεύαμε! Δεν ζηλεύουμε πια. Ο θρύλος κατήγαγε μία από τις σημαντικότερες νίκες της ιστορίας του! Καλά και τα «διαμπερέ», καλά και τα Τσερόκι, αλλά εγώ περιμένω με «αγωνία» την επόμενη νίκη του «θρύλου» εκτός έδρας. Τότε θα μας απολύσει -κυριολεκτικά!- όλους ο Κόκκαλης απ’ τον Ολυμπιακό.

  ΥΓ. Δείτε την «περιφανή» νίκη του Ευάγγελου. Τα λέμε εδώ και βδομάδες. Αμέσως μετά τις εκλογές.

  ΥΓ. Η αναρχία δεν είναι πρέζα. [Η εξουσία είναι!] Η αναρχία είναι ιός. Ή πεθαίνεις και τον παίρνεις μαζί σου, ή σε παίρνει μαζί του σε νεαρή ηλικία. Ζήτωσαν τα Niva! [Δεν έχω, αλλά φίλοι…]

  @ Σπύρος

  Moi aussi! Ανέβασα και σχετικό ποστ για το… ΚΚΕ που σχηματίζει κυβέρνηση! The Reds are back! [Εγώ δεν νοιώθω σαν Μπενιζέλο στο Ζάπειο. Νοιώθω σαν Μόρφος και Ολυμπιακός! Κουσούρια είν’ αυτά!]

 13. prince oliver
  04/10/2007 στο 12:02

  που σαι σύντροφε ευχαριστώ για τους επαίνους φαίνεται ότι τάισα επαρκώς το αντισυνασπιστικό μένος σου.όλοι κρύβουμε ένα Λαζόπουλο μέσα μας τελικά.
  Θα σου στείλω και ανταπόκριση από το προσεχές συνέδριο να κουτσομπολεύσουμε το παρασκηνιο και να εκθέσουμε όσους πιό πολλούς πολιτικάντηδες μπορούμε.Πάντως στο προηγούμενο συνέδριο συνάντησα αρκετούς συνασπισμένους που γελούν με την «αριστερά» που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΝ. Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου για το πόσοι αξιοπρεπείς αριστεροί είναι εγκλωβισμένοι σ αυτό το κόμμα. Εγώ προσωπικά λυπάμε για τους νεολαίους που φωνάζαν με τόσο πάθος συνθηματάκια για την ενότητα της αριστεράς στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣυΡΙΖΑ και τους έχουν παραμυθιάσει ότι αγωνίζονται να αλλάξουν τον κόσμο.Εμπάσει περιπτωση το γεγονός είναι ότι η ανάλυση του Καραμπελιά είναι πολύ σωστή. Και η προοπτική να αναβαπτιστεί ως ριζοσπαστικό αυτό το κόμμα ώστε να αναπαράγεται εσαει το βαθύ κράτος της Κουμουνδούρου είναι τραγική.

 14. 04/10/2007 στο 14:07

  @ prince oliver

  Σύντροφε, οι έπαινοι σου ανήκουν. Το κειμενάκι άψογο.

  Αλλά πού διέκρινες το «αντισυνασπιστικό μένος» μου; Με τον χώρο της Ανανέωσης τα πήρα [και δεν τα… άφησα] πρώτη φορά το μακρινό 1978, όταν το «επαναστατικό» υποκείμενο ήταν η νεολαία, η οικολογία, οι ομοφυλόφιλοι και δεν ξέρω γω τι άλλο. Σήμερα, το επαναστατικό υποκείμενο παραμένει το ίδιο, με την προσθήκη των μεταναστών. Τέτοια… συνέπεια και κατάντια. Τριάντα τόσα χρόνια είναι πολλά για να ψαρεύουν όλοι αυτοί σε θολά νερά. Τα λες κι εσύ καλύτερα από μένα.

  Κι άντε, επειδή μ’ έφτιαξες θα ανεβάσω σε ολίγα λεπτά και άψογο κειμενάκι του Αλεκάρα για το… Άγιον Όρος!

 15. 16/10/2007 στο 23:56

  πες τα χρυσόστομε!!!

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: