Αρχική > Διεθνείς Σχέσεις > Η Οικολογική-Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπής μόνο στα λόγια !!!

Η Οικολογική-Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπής μόνο στα λόγια !!!

21/10/2007


Σε προηγούμενο σημείωμα στο παρόν ιστολόγιο απολαύσαμε την θέση τους περί Φυρομίας

το θέμα είναι ότι είναι μόνο λόγια και από έργα μηδέν. Από τα Β.Π. θα περιμέναμε μία πιο ενεργή

πολιτική στάση και δράση.

Από το » είμαστε όλοι Βιετκόγκ» έπρεπε ήδη να «είμασταν όλοι Μακεδόνες _ Φυρομαίοι», εν τοις πράγμασι…

με ταυτότητα , βούλα, υπηκοότητα και υπογραφή.

Όπως έκανε ήδη τέως πρωθυπουργός της Φυρομίας και μεταλλάχθηκε σε ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΥΠΗΚΟΟ !!!!

Αλλά όχι μόνο αυτός, πλείστοι όσοι συμπατριώτες του. Η κίνηση αυτή προκαλεί ένα εσωτερικό σοκ και μία κατ’ αρχήν αδυναμία εξήγησης, τα όσα υποκρύπτονται θα τα απολαύσουμε σε κάποιον επόμενο γύρο του Μακεδονικού … δεν τελειώνουν τέτοια θέματα τόσο εύκολα, είναι πολλοί που θέλουν να γευτούν τη σαλάτα αυτή.

Θυμίζω ότι ο γνωστός Αλιμπάν_Ταλιμπάν,

στη διάρκεια των τηλεοπτικών μονολόγων των 6 κομμάτων στην τηλεόραση,

είπε κατόπιν πιέσεως του Λιάτσου, με ένα ξερό ΟΧΙ – με μισοβουλωμένο στόμα – ότι δεν τον ικανοποιεί το όνομα που διεκδικούν τα Σκόπια !!! ( δευτερολογία Αλιμπάν … είναι νομίζω σχετικά εύκολο να βρεθεί το βιντεάκι).

Βεβαίως δεν περιμένουμε συνέπεια και ήθος από τον Λεβέντη αυτόν … απλά θυμίζουμε πόσο κωλοτούμπας είναι !!!

Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός πού έγινε Βούλγαρος είναι ο Γκεoργκιέφσκι

και επίσης υπάρχουν πληροφορίες για πολίτες της Φυρομίας που μεταλλάσσονται.

Τα στοιχεία όλα είναι δημοσιευμένα ΕΔΩ

Ευχαριστούμε για την άδεια και φυσικά για τα στοιχεία τον διαχειριστή του ιστοτόπου

www.macedonia-greece.blogspot.com

Επιπλέον αναμένουμε την ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ … ΣΥΡΙΖΑ

να περάσει από τα λόγια στα έργα

γειά χαρά παίδες και να μας γράφετε 😉

Advertisements
Κατηγορίες:Διεθνείς Σχέσεις
 1. 22/10/2007 στο 08:58

  Σπουδαία η πληροφορία αυτή!

  Μπράβο!

 2. frankiethecat
  22/10/2007 στο 12:50

  @ gregykapogeorge

  ναι, το οφείλουμε όμως στον http://www.macedonia-greece.blogspot.com 🙂

  εμείς απλά αναδημοσιεύουμε και τον ευχαριστούμε …

  πάντως αυτή η κίνηση μας δείχνει σαφώς ότι έχει μεγάλη, πολύ μεγάλη ουρά το θέμα της Φυρομίας
  θα δούμε τις κινήσεις της Βουλγαρίας όταν θα σταθεί στα πόδια της οικονομικά και κοινωνικά ποιές θα είναι, υπενθυμίζω ότι οι πάγιες επιδιώξεις τους δύσκολα θα ξεχαστούν. Η περίοδος Ζίβκωφ ήταν μια ανάπαυλα και μάλιστα διατεταγμένη απο την Σοβιετία, θα περιμένουμε λοιπόν να δούμε το νέο έργο 😉
  Διότι ο Γκεοργκιέφσκι σαφώς ενεργεί υπό την καθοδήγηση των αφεντικών του και όχι μόνο αυτός, είναι και άλλοι βουλευτές της Φυρομίας που μεταλλάχθηκαν σε Βουλγάρους !!!

 3. 22/10/2007 στο 13:04

  Παιδιά πηγαίνετε στο blog μου διαβάστε το άρθρο για το Σκοπιανό και κυρίως τα μηνύματα με τα links. Ενισχύεται η άποψη του άρθρου αυτού.

  * συμπλήρωση από frankiethecat
  το λίνκ πού ξέχασε ο εξάκτινος είναι
  Σκοπιανό

 4. 22/10/2007 στο 14:05

  @frankiethecat

  Νομίζω ότι η αποκάλυψη που μετέφερες στη δημοσίευσή σου, για τον «εκβουλγαρισμό» του «εθνικιστή» πρ. πρωθυπουργού της FYROM Γκεοργκιέφσκυ (VMRO) και άλλων πολιτικών και δημάρχων, είναι η πλέον σημαντική. Είναι φανερό ότι το «μακεδονικό» ζήτημα, αργά ή γρήγορα θα τεθεί εκεί που το διέκοψε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Δηλαδή, σαν μια προσπάθεια του βουλγάρικου εθνικισμού να ελέγξει μεγάλα τμήματα της γεωγραφικής Μακεδονίας μετά την καταστροφική ήττα του ’13.
  Κάποιοι, ήδη από το ’90 τονίζαμε αυτήν την διάσταση. Σήμερα, μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. και την άνευ όρων πρόσδεσή της στο άρμα των ΗΠΑ, υπάρχουν τα εργαλεία και δημιουργούνται οι όροι να ασκήσει η χώρα αυτή επιθετική βαλκανική πολιτική. Η περίοδος Ζίβκωφ φαίνεται να τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα.
  Ακριβώς εδώ έρχεται να τεθεί στην ολότητά του το ζήτημα των Σλαβομακεδόνων, τουλάχιστον εκείνων που νιώθουν τέτοιοι και όχι Βούλγαροι. Ο λαός αυτός, τόσο λόγω πληθυσμιακού μεγέθους όσο και γεωγραφικής θέσης μπορεί ανά πάσα στιγμή να συνθλιβεί από τον αλβανικό αλυτρωτισμό και τον βουλγάρικο εθνικισμό. Είναι αυτό προς συμφέρον του ελληνικού λαού και της ειρήνης στα Βαλκάνια;
  Η γνώμη μου είναι σαφώς ΟΧΙ. Να το πω πιο λιανά, απέναντι σ’ έναν βουλγάρικο εθνικισμό που θα «καταβροχθίσει» τους Σλαβομακεδόνες και έναν σλαβομακεδονικό που θα προσπαθήσει να διατηρήσει την εθνοτική του ταυτότητα, το συμφέρον της χώρας μας και όλων των Βαλκανίων κινδυνεύει λιγότερο από τον δεύτερο.
  Αν συνεχιστεί η «ασφυξία» και η απομόνωση της FYROM, τότε η μετατροπή της σε οιωνεί βουλγάρικη επαρχία (άρα και ευρωενωσιακή, αφού η Βουλγαρία ανήκει στην Ε.Ε.) και η διχοτόμησή της από τον αλβανικό αλυτρωτισμό, είναι ένα σενάριο διόλου μακροπρόθεσμο. Και τότε…
  Επομένως, έπρεπε ήδη από χθές να είχε βρεθεί λύση με ελληνική πρωτοβουλία. Ξέρουμε καλά ότι μετά το εμπάργκο, τη δεκαετία του ’90, οι Σλαβομακεδόνες αποδέχονταν ονομασίες τύπου «Άνω Μακεδονία». Σήμερα, με την πραγματικά προδοτική αδράνεια των ηγεσιών μας, δεν γνωρίζω. Αν και πιστεύω ότι ένα βέτο στην είσοδο της FYROM στην Ε.Ε. ή το ΝΑΤΟ, συνοδευόμενο από ένα πραγματικό πακέτο φιλίας προς τους γείτονες, θα τους ανάγκαζε να αποδεχτούν αυτό που δέχονταν και τότε. Ελπίζω…
  Αρκεί να καταλάβουμε ότι το διακύβευμα είναι πολύ περισσότερο από το όνομα (χωρίς, επαναλαμβάνω, να το ξεπουλήσουμε!). Κάτι που κανένας ανεγκέφαλος Άνθιμος, ανοιακός Παπαθεμελής ή απατεώνας Καρατζαφέρης δεν μπορεί ή δεν τον συμφέρει να κατανοήσει.
  Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα και να έγινε κατανοητό ότι την ανάλυσή μου την χωρίζει άβυσσος από τα εθνομηδενιστικά καλόπαιδα του ΣΥΝ, τα οποία ήταν και το θέμα της δημοσίευσης! 🙂

 5. 22/10/2007 στο 14:08

  Ανέφερα Άνθιμο, Παπαθεμελή και Καρατζαφέρη διότι αυτοί δεν δέχονται με τίποτε ονομασία που θα περιέχει μαζί με επιθετικό προσδιορισμό την λέξη «Μακεδονία».

 6. enallaks kai antistrofws
  22/10/2007 στο 16:05

  Σαν καλα μας τα λες … Εξαποδώ!!!!!

 7. Ανώνυμος
  22/10/2007 στο 16:35

  @Εξαποδώ

  «Επομένως, έπρεπε ήδη από χθές να είχε βρεθεί λύση με ελληνική πρωτοβουλία. Ξέρουμε καλά ότι μετά το εμπάργκο, τη δεκαετία του ‘90, οι Σλαβομακεδόνες αποδέχονταν ονομασίες τύπου “Άνω Μακεδονία”.»

  Οι ψευτο-μακεδόνες είχαν ξεκαθαρίσει εξ αρχής και σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούν επί μονίμου βάσεως κάποια ονομασία που θα τους περιορίζει στα σημερινά τους σύνορα.Η στάση τους παρέμεινε η ίδια τόσο πριν όσο και μετά το εμπάργκο.
  Η σύνθετη ονομασία FYROM έγινε δεκτή ως μία προσωρινή λύση την οποιά μόλις το θέμα ξεφούσκωσε έσπευσαν να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων.
  Το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι οργανώσεις τους στην Αυστραλία.
  Αρχικά προσποιήθηκαν ότι κατάπιαν τον προσδιορισμό του «Σλαβομακεδόνα» και στη συνέχεια (όταν πλέον η ελληνική διπλωματία ήταν απούσα) προσέφυγαν στα δικαστήρια πετυχαίνοντας την άρση του πρώτου συνθετικού με το αιτιολογικό ότι η λέξη «Σλαβο» είναι προσβλητική και ρατσιστική.
  Μπορεί να έχω βασικές διαφωνίες τόσο με τον Άνθιμο όσο και με τον Παπαθεμελή όμως η στάση τους είναι πολύ εντιμότερη σε σχεση με κάποιους επιχειρηματιες/μεγαλοκαναλάρχες που αυτή τη στιγμή κάνουν business στη βαλκανική πατώντας πάνω στις δικές μας πλάτες.

 8. Ανώνυμος
  22/10/2007 στο 16:40

  ΥΓ: Ο Καρατζαφέρης -εκτός αν θυμάμαι λάθος- το 92 ήταν της γραμμής Μητσοτάκη στο μακεδονικό.Πριν 2-3 χρόνια τον άκουσα να προτείνει την επίσημη ονομασία «βορείως της Μακεδονίας»(!)
  Πολύ πιο προσεγμένη υπήρξε τελικά η τοποθέτηση του ΚΚΕ σύμφωνα με την οποία η ακατάσχετη ονοματολογία έχει αποπροσανατολίσει από την ουσία της υπόθεσης (που είναι ο αλυτρωτισμός και η αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας με τις πλάτες των ΗΠΑ).

 9. 22/10/2007 στο 16:50

  Δείτε και το παρακάτω κείμενο στου Greg:

  Το Μακεδονικό, αφύπνιση και μικροεθνικισμός

 10. 22/10/2007 στο 19:33

  Να προσθέσω κάτι που ακόμα δεν ανέβασα στο Blog. Το κίνημα των Βουλγαρο-Μακεδόνων είχε τα αρχικά BMRO. Το κόμμα του Γκεοργκιέφσκι είχε επίσης τα αρχικά BMRO-DPMNE. Συνεχίζουν υποτίθεται την λεγόμενη επανάσταση.

  Παραθέτω ένα κείμενό μου γραμμένο με απλά λόγια που δίνει περίπου μία εικόνα της κατάστασης.
  Για το Μακεδονικό ζήτημα ξεχνούμε να αναφέρουμε, ότι τα τελευταία 2000 χρόνια οι κάτοικοι της Ελληνικής Μακεδονίας , παρόλο που κατέληξαν Σλαβόφωνοι τελούσαν όλα τα μυστήρια τους στην Ελληνική και όσοι είχαν την πολυτέλεια να μορφωθούν αποκτούσαν Ελληνική μόρφωση.
  Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν οι Βούλγαροι, στο δεύτερο μισό του προηγούμενου αιώνα «μυρίστηκαν» τον κατήφορο των Οθωμανών,κι εφόσον η ομιλούμενη διάλεκτος ήταν κοινή και η θρησκεία επίσης θα ήταν πολύ εύκολο να δημιουργήσουν βουλγαρόφιλους πυρήνες στην περιοχή της Βορ.Ελλάδας με απώτερο σκοπό την επέκτασή της Βουλγαρικής κυριαρχίας. Δεδομένου ότι μόνη της η διάλεκτος που μιλούσαν οι κάτοικοι της περιοχής δεν ήταν αρκετή για να τους κάνει να «αλλάξουν» πατρίδα και δεδομένου ότι η λέξη «Βούλγαρος» δεν ήταν ιδιαίτερα ελκυστική , επινόησαν την δημιουργία του Ανεξάρτητου Μακεδονικού Κράτους χωρίς όμως ουδέποτε να αναγνωρίσουν την ύπαρξη Μακεδονικού Έθνους και Μακεδονικής γλώσσας. Επειδή ούτε κι αυτό ήταν αρκετό σκέφτηκαν να ξεκινήσουν την λειτουργία ΝΕΩΝ εκκλησιών , που να ΜΗΝ υπάγονται στο Πατριαρχείο , το οποίο ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Ελληνισμό. Δίδοντας κάποια οικονομικά κίνητρα καλούσαν στα τέλη του 1800 κατοίκους της Μακεδονίας να αλλαξοπιστήσουν. Κάποιοι ασπάστηκαν την νέα θρησκεία και πείστηκαν ακολούθως ότι είναι ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ. Το απίστευτο είναι ότι υπήρχαν ΑΔΕΡΦΙΑ, που βρέθηκαν να δηλώνουν ο ένας φανατικός Έλληνας κι ο άλλος φανατικός Βούλγαρος.
  Μάλιστα για να διευκολύνουν αυτό το πέρασμα στη νέα θρησκεία, ΕΣΦΑΞΑΝ σχεδόν όλους τους ιερείς της Μακεδονίας. 1 στους 4 νεκρούς Μακεδονομάχους ήταν ιερέας και μάλιστα ντόπιος και σλαβόφωνος.
  Ακριβώς αυτό,δηλαδή το να είναι κανείς ορθόδοξος,σλβόφωνος και φανατικός Ελληνας ήταν κάτι που γελοιοποιούσε συνθέμελα όλο το θεωρητικό υπόβαθρο της δήθεν Βουλγαρικής καταγωγής των Μακεδόνων
  Και τότε … και κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Βούλγαροι βρέθηκαν να πολεμούν στις περιοχές της Πέλλας, της Φλώρινας, του Κιλκίς κλπ , ενώ έβρισκαν συμμάχους μεταξύ των Ελλήνων πάντα με οικονομικό αντάλλαγμα. Στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο μοίραζαν καλαμπόκι και όπλα και στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο μοίραζαν αλεύρι και όπλα. Οι «αθλιοι» και οι καταραμένοι της ζωής βρέθηκαν στον πλευρό των Βουλγάρων καταδίδοντας ακόμα και ξαδέρφια τους που δήλωναν Έλληνες. Αλλά για να καταλάβετε την ρευστότητα της συνείδησης μερικών Μακεδόνων αρκεί να σκεφτείτε ότι ο τέως ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ των Σκοπίων, Γκεοργκιέφσκι, που έχτισε ΟΛΗ του την πολιτική καριέρα στον εθνικιστικό «ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟ» των Σκοπιανών, ξαφνικά αποφάσισε ότι είναι Βούλγαρος, πήρε την Βουλγαρική υπηκοότητα, διαβατήρια κλπ, μετακόμισε Βουλγαρία και ετοιμάζεται να πολιτευθεί ως Δήμαρχος σε Βουλγαρική πόλη. Αν λοιπόν για έναν μορφωμένο άνθρωπο της εποχής μας είναι τόσο ΕΥΚΟΛΟ να αλλάζει εθνικότητα , μπορείτε να φανταστείτε τι μπορούσε να κάνει κάποιος Μακεδόνας , που πέθαινε από την πείνα. Σήμερα 20.000 Σκοπιανοί πήραν ήδη Βουλγαρικά διαβατήρια, αλλοι 40.000 ειναι στην αναμονή. Επίσης στον 2ο Παγκ.Πόλεμο εμφανίστηκε ο Τίτο, που θέλησε να χρησιμοποιήσει το «Μακεδονικό» υπόβαθρο που ετοίμασαν οι Βούλγαροι, επιμένοντας όμως στην ύπαρξη Μακεδονικού Έθνους, Μακεδόνων και Μακεδονικής γλώσσας. Φρόντισαν να αλλάξουν το όνομα της Νότιας Γιουγκοσλαβίας από Vardarska σε Μακεδονία ενώ απέβαλλαν από την επίσημη γλώσσα τους κάθε λέξη έντονης Βουλγαρικής προέλευσης.
  Είχαμε άλλο ένα απίστευτο φαινομενο. Έλληνες που πολέμησαν στον πλευρών των Βουλγάρων και των Ναζί δηλώνωντας Βούλγαροι,αφου είδαν ότι έχανε τον πόλεμο ο Hitler, άρχισαν να περνούν στα τάγματα του Τίτο και να πολεμούν ως κομουνιστές… ΠΑΝΤΑ ενάντια στην Ελλάδα και πάντα με … τις σχετικές απολαβές.
  Οι Βούλγαροι με τη σειρά τους μέχρι και σήμερα αρνούνται την παροχή διερμηνέων σε Σκοπιανούς πολιτικούς που επισκέπτονται την Βουλγαρία ακριβώς διότι θεωρούν ότι τα Σκοπιανά είναι καθάρα Βουλγαρικά.
  Οταν το 1926 το Ελληνικό κράτος αποπειράθηκε να διανείμει ενα αναγνωστικό για τους Σλαβόφωνους , που οι ξένες δυνάμεις θεωρούσαν Βυλγαρική μειονότητα, οι Σλαβόφωνοι αυτοί ,του Αμυνταίου, έκαψαν αυτά τα βιβλία και έκαναν πορείες διαμαρτυρόμενοι για την βλακεία του Ελληνικού κράτους που τόλμησε να τους θεωρήσει ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ. Μάλιστα παρόλο που τα επίθετά τους ήταν σλαβόφωνα (ΧατζηΜητσεφ κλπ) εξοργίστηκαν που λόγω της διαλέκτου που μιλούσαν θεωρήθηκαν Βούλγαροι. Κι ένας Τουρκόφωνος Έλληνας δεν θα ανεχόταν να τον αποκαλέσουν Τούρκο, ούτε για αστείο.
  Οι Βούλγαροι χρησιμοποίησαν πολλές φορές την βία και την τρομοκρατία για να αναγκάσουν τους Μακεδόνες να φοιτήσουν στα Βουλγαρικά Σχολεία που ίδρυαν στα τέλη του 1800.
  Το πιο σημαντικό είναι ότι έγιναν αρκετές ανταλλαγές πληθυσμών και χονδρικά μπορούμε να πούμε ότι όσοι αισθάνονταν Βούλγαροι…έφυγαν στην Βουλγαρία ή όπου θεωρούσαν ότι είναι η πατρίδα τους. Η Ελλάδα δεν απαγόρευσε ποτέ σε κανέναν Μακεδόνα , να την εγκαταλείψει εφόσον θεωρούσε ότι δεν είναι Έλληνας. Μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο ,το ΚΚΕ κατενθουσιασμένο από τη δύναμη του Τίτο , σκέφτηκε να τον βοηθήσει με τον τρόπο του, υιοθετώντας τις θεωρίες του Τίτο για καταπιεσμένους Σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα που εννοείται ότι ήθελε να σώσει το ΚΚΕ από τους κακούς Έλληνες. Με αφορμή τα κομματικά και τον εμφύλιο , για άλλη μία φορά, βρέθηκαν αδέρφια να δηλώνει ο ένας αριστερός και Σλαβομακεδόνας κι ο άλλος δεξιός ή απολιτικ καθαρόαιμος Έλληνας. Το αποτέλεσμα αυτής της κομματικής εκμετάλλευσης των αμόρφωτων ήταν να υπάρχουν οικογένειες μοιρασμένες σε 3 κράτη.
  Οι Σκοπιανοί θέλουν να κατέβουν στην θάλασσα διότι καίγονται για ένα λιμάνι.
  Το τι θέλουν (τον Λευκό Πύργο δηλαδή) το τύπωσαν στο ΠΡΩΤΟ τους χαρτονόμισμα. Το πως φαντάζονται τα Σκόπια δείτε το σε δικά τους βιβλία εδω >>> http://www.ems.name/Makedonismos/Alitroti_Makedonia_2.pdf

  Αυτή τη στιγμή στην Μακεδονία υπάρχουν Βλάχοι που μιλούν την Σλαβόφωνη διάλεκτο πολλές γενιές πίσω, υπάρχουν χωριά Αρβανιτών που μιλούν Σλαβόφωνα επίσης πολλές γενιές πίσω, οπότε είναι ΓΕΛΟΙΟ να ορίσεις τα χαρακτηριστικά των Μακεδόνων διότι απλά ΔΕΝ υπάρχουν Μακεδόνες ΣΚΕΤΟ. Υπάρχουν Αρβανίτες , Βλάχοι, Εβραίοι, Τούρκοι, Βούλγαροι, Αλβανοί, Τσιγγάνοι,Ελληνες, Σέρβοι. Το μίγμα αυτό των φυλών, έδωσε ένα μείγμα ράτσας με μία φτωχή διάλεκτο «τουρλού» η οποία περιέχει λέξεις από όλες τις διαλέκτους των Βαλκανίων. Με τα ανάλογα συμπληρώματα μπορεί να γίνει από Ελληνική ,Σκοπιανή και τέλος Βουλγαρική , όπως ακριβώς ο τ.πρωθυπουργός Γκεοργκιέφσκι άλλαξε πατρίδα σε μια νύχτα.

  Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
  Δεν παραθέτω βιβλιογραφία, διότι είναι όλα αυτά είναι γνωστά και τετριμμένα για όσους ζουν στην Μακεδονία κι έχασαν τους παπούδες τους σ’αυτά τα χώματα.τά τα χώματα.

  http://macedonia-greece.blogspot.com/

 11. 22/10/2007 στο 20:17

  @ Ελλην Μακεδών

  Στην ιστορική αναδρομή που κάνεις σε λίγα θα μπορούσα να διαφωνήσω. Ανεκδοτολογικά και μόνο επισημαίνω ότι είχα συμφοιτητή σλαβόφωνο και κομμουνιστή, ο οποίος επέμενε ότι οι σλαβόφωνοι της χώρας μας έχουν στην πλειοψηφία τους ελληνική συνείδηση, την ίδια στιγμή που οι θείοι του ήταν από το ’49 διωγμένοι και μόνιμοι κάτοικοι Σκοπίων!! Θέλω να πω ότι η εθνική ταυτότητα δεν είναι φυλετικό ζήτημα αλλά πολιτισμικό ή αν θέλεις, κατάληξη πολλών παραγόντων (ιστορικών, θρησκευτικών, γλωσσικών, κλπ). Εξάλλου, η ιστορία της Μακεδονίας έτσι όπως την περιέγραψες εκεί συντείνει. Και φυσικά το σκέτος Μακεδόνας δεν λέει τίποτε και υπάρχει μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός μιας πολύ ευρύτερης περιοχής. Όμως, η πραγματικότητα δείχνει ότι μέσα σε όλην αυτήν την ιστορική διαδρομή υπάρχουν άνθρωποι που πλεόν δεν νιώθουν Έλληνες, Βούλγαροι ή Βλάχοι αλλά «Μακεδόνες» (και φυσικά δεν αναφέρομαι σε πράκτορες των Βουλγάρων σαν τον Γκεοργκιέφσκυ). Και αυτό δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε πλέον. Αυτό καλούμαστε να διαχειριστούμε σήμερα προσπαθώντας να βγούμε όσο το δυνατόν λιγότερο ζημιωμένοι, μετά από δεκαετίες λαθών, παραλείψεων και αδράνειας. Να υπενθυμίσω μόνο ότι όταν ο Τίτο έστηνε την αρχή του σημερινού προβλήματος, την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας, οι τότε μετεμφυλιακές ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν την πάπια γιατί έτσι ήθελαν οι Αμερικάνοι «σύμμαχοι» καθώς ο Τίτο ήταν το αγαπημένο παιδί της Δύσης λόγω της θανάσιμης κόντρας του με τον Στάλιν…

 12. Kostas
  22/10/2007 στο 20:27

  @Εξαποδώ

  Κάποτε υπήρχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που προτιμούσαν να αυτοπροσδιορίζονται ως Γιουγκοσλάβοι παρά ως Σέρβοι,Μαυροβούνιοι,Βόσνιοι κτλ
  Πολλοί Σέρβοι αντιδρούσαν σαν να τους είχες βρίσει τη μάνα αν έκανες το λάθος να τους αποκαλέσεις «Σέρβους».
  Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων αυτό πλέον δεν ισχύει.
  Η εθνική ταυτότητα δεν είναι κάτι το σταθερό και αμετάβλητο…

 13. frankiethecat
  22/10/2007 στο 20:39

  @ Eξαποδω, Έλλην Μακεδών

  ένα σύντομο σχόλιο, αυτά που λαμβάνουν χώρα στην εξέλιξη του Μακεδονικού απο τις αρχές-μέσα του 1800 είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα της Εκκλησίας-Πατριαρχείου, αποσχίσεις ή νέες εκκλησίες, αυτοκέφαλα κλπ … επί του θέματος καλός γνώστης είναι ο π.Γεώργιος Μεταλληνός. Σοβαροί εκκλησιαστικοί κύκλοι πάντα τονίζουν ότι όταν η Διοικούσα Εκκλησία ευρίσκεται σε κρίση έχουμε κατά κανόνα και μια κρίση σε επίπεδο κοινωνίας-έθνους … γι’αυτό και το ενδιαφέρον πολλών και διάφορων για τα Εκκλησιαστικά ζητήματα και εννοώ σε όλα τα επίπεδα … από επισκόπου ή ηγουμένου σε Αγιορείτικο Μοναστήρι έως Πατριάρχη.

  Φυσικά η αγάπη Βουλγάρων – Γερμανών κρατάει χρόνια πολλά, αιώνες !!!* Αλλά γι’αυτά ο Σαμαράς δεν είχε καν στοιχειώδη γνώση, όσοι απο τους τότε ηγέτες είχαν σιώπησαν. Σιώπησαν οι: Καραμανλής ο Α΄, Παπανδρέου ο Β΄, Μητσοτάκης, Αλέκα και η εκφωνήτρια Μαρία.

  * και δεν αναφέρομαι σε σχέση 2 αιώνων …είναι περισσότεροι 😉

 14. Kostas
  22/10/2007 στο 20:40

  Και για να λέμε του στραβού το δίκιο, ο αυτοπροσδιορισμός του Γιουγκοσλάβου δεν είχε και κάποιο ιστορικό ή εθνοτικό υπόβαθρο.Το ίδιο ισχύει και για τον αυτοπροσδιορισμό του Σλαβομακεδόνα.

 15. frankiethecat
  22/10/2007 στο 20:45

  @ Κostas

  Γιουγκοσλάβοι λόγω επιθυμίας για την διατήρηση της ομοσπονδίας και για τα επιτεύγματα της αλλά Σέρβοι όταν «δενότανε το ατσάλι». Η εθνική ταυτότητα αν είναι συνειδητό στοιχείο μας δεν μεταλλάσσεται αν όμως ανακαλύπτεται και θεμελιώνεται σε σαθρά υλικά καταπίπτει μαζί με το Πύργο της Βαβέλ.

 16. frankiethecat
  22/10/2007 στο 21:30

  για δέστε και εδώ, http://pigasos.blogspot.com/2007/10/blog-post.html

  και μετά κάντε καμμιά βόλτα και στο υπόλοιπο ιστολόγιο … τα τυχαία μας τελειώσανε εδώ και έτη πολλά, τώρα έρχονται οι τόκοι των δανείων και τα χρεολύσια … επιτελέσαμε το ρόλο μας ως Ελλάς.
  Αναλαμβάνουν οι Συριζαίοι για να εφαρμόσουν εξωτερική πολιτική αταξικού κράτους εν μέσω Γειτονικών Εθνικισμών του 19ου αιώνα … την τιμή θα ήθελα να ξέρω, για πόσα μας έχουν κοστολογήσει είναι το ερώτημά μου … αλλά φθηνοί ήταν από παλιά … φθηνοί είναι και τώρα !!!

 17. Kostas
  22/10/2007 στο 21:59

  @ frankiethecat

  Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ιστορικά ποτέ δεν υπήρξε εθνότητα «Γιουγκοσλάβων» όπως δεν υπήρξε εθνότητα «Σλαβομακεδόνων».
  Και αν όπως λεει ο Εξαποδώ υπάρχουν σήμερα πολλοί που αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι, αυτό δεν σημαίνει ότι οφείλουμε να το δεχτούμε ως τετελεσμένο.

 18. 22/10/2007 στο 22:14

  Δυστυχώς, ο μόνος πολιτικός που έκανε «διαχείριση» του Μακεδονικού Ζητήματος ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Οι διάδοχοί του γύρισαν την πλάτη, διότι είναι πιο ασφαλές να μεταθέτεις για το μέλλον τα σοβαρά προβλήματα. Το Μακεδονικό είχε την ίδια τύχη με το Ασφαλιστικό κλπ. Οι Αμερικάνοι αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία από το 2004 την επομένη των εκλογών τους, για να μην απωλέσουν τις ψήφους των Ελλήνων ομογενών . Ίσως οι πολιτικοί μας να ήξεραν από παλιότερα την πρόθεση των Αμερικανών κι από ότι φαίνεται υπάρχει ένα είδος υπόγειας συναλλαγής μεταξύ των Ελλήνων πολιτικών και των ξένων δυνάμεων με σκοπό την ελαχιστοποίηση των απωλειών σε ψήφους.
  Σημειώνω:
  Ο Μπερνς μετέθεσε τη συζήτηση για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ του φετινού καλοκαιριού για την άνοιξη του 2008 ώστε να εξασφαλίσει την ΝΔ από διαρροές ψήφων προς ΛΑΟΣ κλπ.
  Ο Καναδάς αναγνώρισε ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ τα Σκόπια ως Μακεδονία αμέσως μετά τις βουλευτικές μας εκλογές.
  Ο Νίμιτς είχε δηλώσει την περασμένη άνοιξη ότι θα καταθέσει νέα πρόταση… ΜΕΤΑ τις βουλευτικές μας εκλογές.
  Η Αυστραλία θα αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία μετά τις 24 Νοεμβρίου , ημέρα των δικών τους εκλογών προκειμένου να μην έχουν απώλειες ψήφων των ομογενών.

  Δεν υπάρχει η απραμικρή στήριξη των Ελληνικών θέσεων αλλά υπάρχει σταθερά στήριξη της εκάστοτε κυβέρνησης που υπακούει στα σχέδια των Αμερικάνων.

  Δεν υπάρχει καιρός για συζητήσεις…ούτε για φιλοσοφίες. Τα Σκόπια ΔΕΝ τήρησαν ποτέ τις συμφωνίες, δεν τήρησαν ούτε τα προσχήματα και πρόσφατα στον ΟΗΕ μας έδωσαν ένα καλό μάθημα Σκοπιανού Εθνικισμού. Το Ελληνικό κράτος δίνει ακόμα τις ίδιες διπλωματικές απαντήσεις που έδινε και πριν 15 χρόνια. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τα 1.000.000 ιστοσελίδες που αναφέρουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, 117 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη FYROM ως Μακεδονία, και η Ελλάδα αναμένει ακόμα … μία ΑΜΟΙΒΑΙΑ αποδεκτή ονομασία και μία κίνηση καλής θέλησης! Είναι δυνατόν;
  Τα Σκόπια των 2.500.000 κατοίκων , στην έδρα του ΟΗΕ διακήρυξαν με υπερηφάνια ότι θα ονομάζονται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Σ’ αυτό δεν μπορούμε να απαντήσουμε με «χλιαρές» δηλώσεις και «νιαουρίσματα». ΕΜΠΑΡΓΚΟ είναι η λύση. Αυτή με τον τρόπο τους κι εμείς με τον δικό μας. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν και κάνουν πίσω. Τα τελευταία 15 χρόνια που οι Έλληνες ηγέτες κάνουν τις «πάπιες» … οι Σκοπιανοί έφεραν εις πέρας όλα τους τα σχέδια. Άρα το συμπερασμα είναι ότι … ή έχουμε πολύ ηλίθιους ηγέτες…ή απλά ΠΟΥΛΗΣΑΝ το παιχνίδι πριν από πολλά χρόνια και τώρα απλά διαχειρίζονται το εσωτερικό πρόβλημα με σκοπό την παραμονή στην «καρέκλα». Άλλωστε έπεσαν πολλά μαζί …για να είναι όλα τυχαία. Από το βιβλίο της Ρεπούση, το βιβλίο της Γ’ Λυκείου, τις εκδόσεις του cdrsee ( Βλέπε http://macedonia-greece.blogspot.com/2007/06/cdrsee.html ) που χρηματοδοτούν Ελληνικά Υπουργεία και οργανισμοί σε συνεργασία με «Μακεδονικά» ιδρύματα του Σόρος.
  Για αυτό πρέπει να ζητήσουμε άμεσα εφαρμογή ΕΜΠΑΡΓΚΟ επ΄αόριστον! Έτσι κι αλλιώς οι Σκοπιανοί ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΝ τις συμφωνίες τους με την Ελλάδα. Το ερώτημα είναι … εαν υπάρχουν ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ … μεταξύ Αμερικανών κι Ελλήνων «προσκυνημένων» Πολιτικών.
  http://macedonia-greece.blogspot.com

 19. Ανώνυμος
  22/10/2007 στο 23:42

  @ Έλλην Μακεδών (όπως λέμε Αμερικανός Καλιφορνέζος…)

  Γράφεις:

  «Ο Μπερνς μετέθεσε τη συζήτηση για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ του φετινού καλοκαιριού για την άνοιξη του 2008 ώστε να εξασφαλίσει την ΝΔ από διαρροές ψήφων προς ΛΑΟΣ κλπ.»

  Υπερβολική διαρροή ψήφων της ΝΔ προς το ΛΑΟΣ θα σήμαινε την αναβάθμιση του ΓΑΠ σε πρωθυπουργό.
  Ο οποίος ΓΑΠ ας μην ξεχνόμαστε υπήρξε ο πλέον ενθερμος υποστηρικτής των διεκδικησεων των Σκοπίων.
  Διάβασε προσεκτικά το παρακάτω άρθρο για το τι πήγε να κάνει ο Γιωργάκης ως ΥΠΕΞ εις βάρος της Μακεδονίας και θα καταλάβεις:

  http://www.macedonian-heritage.gr/Opinion/comm_20030710Kofos.html

 20. frankiethecat
  23/10/2007 στο 00:00

  @ Έλλην Μακεδών

  το εμπάργκο δεν είναι πολιτική είναι μη πολιτική, θα είναι στα χέρια των πολιτικών μιά εύκολη και ανέξοδη κίνηση … στο μεταξύ οι Φυρόμιοι θα αποκτούν συμπάθειες και φυσικά θα μετριαστεί η οικονομική πρωτοκαθεδρία μας. Εξάλλου εμπάργκο με κλειστές αγορές στα σύνορα τους μόνο από νότο δεν νοείται, πέραν αυτού τα εμπάργκο υπάρχουν για να σπάνε και να τα οικονομάνε διάφοροι.Θα πρέπει να κινηθούμε με άξονα την υπαρξή τους ως κράτος αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Φυσικά το όνομα είναι λίαν σημαντικό, ας προσπαθήσουμε να πάρουμε τη λιγότερη βλαβερή ονομασία … δύσκολο μεν αλλά αυτό μπορούμε να το πετύχουμε. Από την άλλη σε ελάχιστα χρόνια οι Αλβανοφυρόμιοι θα ασκήσουν πίεση στα Σκόπια …εκεί υπάρχει μια ακόμη ευκαιρία για μας και φυσικά την επόμενη θα την δώσουν οι Βούλγαροι, συμπέρασμα κρατάμε τα Σκόπια εν ζωή και ταυτόγχρονα ενεργούμε έτσι ώστε να τα μεταλλάξουμε, αυτός πρέπει νάναι ο ρόλος της διπλωματίας και του οικονομικού παράγοντα. Αντιπαλοί μας θάναι η Γερμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αλβανία συμμαχός μας η ασθένεια των Σκοπίων να υπάρξουν σε μάκρος χρόνου. Όπλο μας το μπλοκάρισμα της Βουλγαρίας σε σχέση με το Αιγαίο … και ας φωνάζει η ΕΕ. Τα χαρτιά μας πρέπει να τα παίξουμε και όχι να τα κάψουμε, μέχρι τότε θάχει συνέλθει και η Σερβία, αν δεν χαράξουμε πορεία για τα επόμενα 30-40 χρόνια θα βρεθούμε σε οδυνηρές καταστάσεις. Για όλα αυτά όμως χρειαζόμαστε πολιτική για το συμφέρον της πατρίδας και οχι πολιτικές του στύλ Σημίτη … να μην ξεχνάμε ο Μητσοτάκης δέχτηκε την πολιτική των Γερμανών στη πρώτη φάση και μετά ο Σημίτης παγίωσε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής και διεύρυνε τα επίπεδα υποχωρήσεων με τις κινήσεις του.
  Όσο για την πολιτική των Αμερικανών για τα Σκόπια, είναι προφανές ότι δεν είναι δική τους αλλά προέρχεται απο την Αγγλική σχολή … διατηρώ το κράτος των Σκοπίων για να μπορώ μεθαύριο να ξαναμοιράσω την τράπουλα. Νάχουμε τραχανά απλωμένο που έλεγε και ο Χαρίλαος 😉 το ίδιο έκαναν και με το Μαυροβούνιο, άλλο ένα τίποτε στό χάρτη.
  αυτά εν τάχει εκ μέρους μου … με βάση τον κανόνα : το συν και το πλην του αντιπάλου είναι τα όπλα μας.

 21. Ανώνυμος
  23/10/2007 στο 00:54

  @ Εξαποδώ

  «…απέναντι σ’ έναν βουλγάρικο εθνικισμό που θα “καταβροχθίσει” τους Σλαβομακεδόνες και έναν σλαβομακεδονικό που θα προσπαθήσει να διατηρήσει την εθνοτική του ταυτότητα, το συμφέρον της χώρας μας και όλων των Βαλκανίων κινδυνεύει λιγότερο από τον δεύτερο».

  Η χώρα μας και τα Βαλκάνια γενικότερα δεν έχουν κανένα συμφέρον στη διατήρηση μίας τεχνητής εθνοτικής ταυτότητας θεμελιωμένης στον αλυτρωτισμό και την απάτη.
  Όσο για τον κίνδυνο που επικαλείσαι (το κράτος των Σκοπίων να διχοτομηθεί μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας), αυτός είναι μάλλον αβάσιμος.
  Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ευνοούν την δημιουργία μεγαλύτερων,εθνικά συμπαγών σχηματισμών με ισχυρή ιστορική ταυτότητα και ρίζες.Για να στο πω πιο απλά:

  Μικρά,οικονομικώς εξαρτημένα και εσωτερικώς διχασμένα προτεκτοράτα όπως μία πολυεθνική «Μακεδονία»,η Βοσνία,το Μαυροβούνιο,το Κόσοβο κ.ο.κ. ελέγχονται πολύ ευκολότερα σε σχέση με μία Μεγάλη Βουλγαρία ή μία ενιαία Ελλάδα.
  Η προοπτική να αποφασίσουν οι Βούλγαροι των Σκοπίων ενάντια στη βούληση των ΗΠΑ να ενωθούν με το μητροπολιτικό τους κράτος είναι εξίσου απίθανη με το να εγκαταλείψουν π.χ. οι Ελληνοκύπριοι την κρατική τους υπόσταση για να ενωθούν με την Ελλαδα.

 22. Ερευνητής
  23/10/2007 στο 01:08

  Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το μπλογκ.
  Εάν οι Σκοπιανοί εθνικιστές θέλουν ή ήδη πολιτογραφούνται Βούλγαροι τότε για ποιο λόγο πειμένουν στο όνομα Μακεδονία;
  Αρα το πρόβλημα είναι αλλού.

 23. 23/10/2007 στο 01:22

  Το πρόβλημα είναι ότι τους βάζουν άλλοι γιατί έτσι θέλουν κι έτσι τους βολεύει.

 24. 23/10/2007 στο 04:55

  ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ >>> Σχετικά με το Έλλην Μακεδών… Είναι μία έκφραση που εκνευρίζει τους Φιλοσκοπιανούς από τα μέρη μας καθώς έχουν επενδύσει πολύ στον διαχωρισμό των Μακεδόνων από τους Έλληνες. Μέχρι που διαδίδουν ότι οι Μακεδονομάχοι…λέγονταν Μακεδονομάχοι διότι… μάχονταν τους Μακεδόνες! Έξυπνο, έτσι;;; Ένας που δεν έχει πάει σχολείο, και δεν έχει ακούσει παρόμοιες λέξεις όπως «Μαραθωνομάχοι» και «Σαλαμινομάχοι» βρίσκει αυτή την ευφάνταστη ερμηνεία … των Μακεδονομάχων-Μακεδονοφάγων … λογική. Είναι πολλοί αυτοί που «τσιμπούν» διότι είναι πολλοί οι αγράμματοι. <<< ΚΛΕΙΝΩ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ

  Το Μακεδονικό Ζήτημα ως διαμάχη ξεκίνησε από μία Βουλγαρική οργάνωση «Μακεδόνων» που ονομαζόταν BMRO. Πάνω στην ιδεολογική υποδομή αυτής της Βουλγαρικής οργάνωσης, βάδισε και ο Τίτο, πάνω στην ίδια βαδίζουν και τα Σκόπια με κυβέρνηση του κόμματος ΒΜΡΟ-DPMNE .Τα αρχικά (ΒΜΡΟ) όπως βλέπετε … παραμένουν τα ίδια.
  Και οι Βούλγαροι τότε και οι Σκοπιανοί σήμερα έχουν στόχο να «πιάσουν» θάλασσα. Μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.ems.name/Makedonismos.htm όπου μπορείτε να κατεβάσετε μία συλλογή ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ με ξεκάθαρες εδαφικές διεκδικήσεις http://www.ems.name/Makedonismos/Katapiesmeni_mionotita_1.pdf και http://www.ems.name/Makedonismos/Alitroti_Makedonia_2.pdf .
  Άλλωστε γι αυτόν τον λόγο, στο πρώτο χαρτονόμισμα που τύπωσαν ως ανεξάρτητο κράτος … έβαλαν τον ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ!
  Και στις δύο περιπτώσεις οι Βούλγαροι παλιά, και οι Σκοπιανοί πρόσφατα, έκαναν χρήση της διαλέκτου που μιλούν οι Σλαβόφωνοι κάτοικοι της Μακεδονίας για να τους «κερδίσουν» συναισθηματικά. Τότε μιλούσαν γαι Βουλγαρική μειονότητα, τώρα μιλούν για «Μακεδονική» μειονότητα. Αυτό που κατάφεραν είναι να έχουν κερδίσει αν όχι την συμπάθεια των Σλαβόφωνων Ελλήνων, τουλάχιστον την ΑΝΟΧΗ τους σε προκλητικές αυτονομιστικές δραστηριότητες. Αν δηλαδή στο κέντρο της Φλώρινας κάποιος σηκώσει την σημαία των Σκοπίων… θα περάσουν πολλές ώρες μέχρι να βρεθεί κάποιος να τον υποχρεώσει να την κατεβάσει. Η συνεχής εχθρική συμπεριφορά των ΜΜΕ κατά οποιασδήποτε έκφανσης πατριωτισμού, η απεθνικοποιημένη παιδεία (βλέπε Ρεπούση & CO) έχουν δημιουργήσει το απραίτητο υπέδαφος εθνικής αφασίας προκειμένου να μας έρθει πιο μαλακά η ιδέα της δημιουργίας μία ενιαίας Μεγάλης Μακεδονίας. Όταν μέσω του οργανισμού cdrsee φθάσαμε να έχουμε συνεργασίες Ελληνικών Υπουργείων, εταιριών και Δήμων με ιδρύματα φανατικού «Μακεδονισμού» του George Soros θα πρέπει να ανησυχούμε. Υπάρχουν κάποια στοιχεία κι εδώ http://macedonia-greece.blogspot.com/2007/06/cdrsee.html αλλά και στο παρόν Blog.
  Η επιμονή στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ … είναι μία καθαρή εδαφική διεκδίκηση. Οι Σλαβόφωνοι Έλληνες που αποκαλούνται ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ που χρίζει προστασίας… είναι το πρόσχημα. Κι επειδή στην Φλώρινα , πολύ συχνότερα βρίσκονται τα Σκοπιανά Τηλεοπτικά Κανάλια παρά τα Ελληνικά .Πιο εύκολα συναντάς Σκοπιανές ορχήστρες από ότι Ελληνικές είναι φυσικό να θεωρούν τους Σκοπιανούς … πιο κοντά τους απο ότι τους Έλληνες. Η Ελληνική κυβέρνηση κάνει εξωτερική πολιτική από cafe-bistro του Κολωνακίου.
  Οι Σκοπιανοί κατήργησαν ακόμα και την βίζα ,ακόμα και τα διαβατήρια. Πλεόν δέχονται ακόμα και τις παλιές Αστυν.ταυτότητες χωρίς να είναι σε θέση να αναγνώσουν τους Ελληνικούς χαρακτήρες. Με αυτόν τον τρόπο γονάτισαν την αγορά της Φλώρινας καθώς οι Φλωρινιώτες αγοράζουν ακόμα και τη μαναβική τους από τα Σκόπια. Κάνουν τα γαμήλια γλέντια τους στα Σκόπια, πηγαίνουν στους οδονοτίατρους των Σκοπίων όπως και στα Καζίνο των Σκοπίων.
  Οταν ο «εθνικιστής» Ανδρέας Παπανδρέου εφήρμοσε το Εμπάργκο, σε 19 μήνες το ετήσιο μέσο εισόδημα των Σκοπιανών μειώθηκε στο 50%. Αυτό και μόνο μας δίνει να καταλάβουμε πόσο ζωτικής σημασίας είναι γι’ αυτούς η ΑΝΟΙΧΤΗ επικοινωνία με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
  Πλέον ΔΕΝ υπάρχουν περιθώρια άσκησης πολιτικής και διπλωματίας. 121 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, χρόνια τώρα καταχωρούν στο INTERNET εκατομμύρια «Μακεδονικές» ιστοσελίδες και πλεόν ακόμα κι αν δεχτούν να αλλάξουν ριζικά ονομασία… θα είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να διαγραφεί όλη η «Μακεδονική» υποδομή που έστησαν τα 15 τελευταία έτη που οι Έλληνες πολιτικοί έκαναν τις πάπιες.
  Η κυρία Μπενάκη έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα των ημερών που έρχονται http://macedonia-greece.blogspot.com/2007/10/blog-post_22.html . Μίλησε για περιορισμό Εθνικών συνόρων, αποδοχή παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενδεχόμενους νέους τρόπους διακυβέρνησης! Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις που πέρασαν στα ψιλά κι απαρατήρητες. Η κα Γιαννάκου υπερασπιζόταν την Ρεπούση για χάρη της … ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑΣ.
  Βρίσκω πολύ λογικό οι Αμερικάνοι να θέλουν να κάνουν τα Βαλκάνια μικρά κι ακίνδυνα κομμάτια. Με την Γιουγκοσλαβία ξεμπέρδεψαν, έχοντας πουλήσει και τα όπλα και τα οικοδομικά υλικά για την ανοικοδόμηση. Χωρίς δυνατότητες κατασκευής πυρηνικών, χωρίς κουράγιο ούτε για απεργίες.
  Έχοντας μία κοινή κουλτούρα, θα γίνουμε όλοι πελάτες στα ίδια ΜΕΓΑΛΑ μαγαζιά. Θα τρώμε όλοι McDonalds και θα ακούμε Madonna. Κάποιος μου είπε … ότι ακόμα κι αυτή η εξέλιξη είναι ΠΡΟΣ το ΣΥΜΦΕΡΟΝ μας απέναντι στην Κινεζική απειλή. Η ΚΙΝΑ παραμένει υπό τον έλεγχο ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος με απίστευτες δυνατότητες και επιρροή στην παγκόσμια οικονομία. Ισως σε κάποια μελλοντική εποχή, εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης, να ξεκινήσουν μία επεκτατική παρέλαση προς την Ευρώπη με σκοπό την προσάρτησή της στην Κινεζική Αυτοκρατορία. Τον δρόμο για την Ευρώπη τον έχουν χαράξει ήδη οι Μογγόλοι, οπότε δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα.
  Εμεις στην Ελλάδα ούτε πολιτικούς δεν είμαστε σε θέση να αλλάξουμε τα τελευταία 50 χρόνια. Πόσο μάλλον θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε τον κατακλυσμό των γεγονότων που μας επιφυλάσσουν κάποιοι Bildenberg φωστήρες;

  Σταματάω εδώ γιατί ξεχάστηκα…

  http://macedonia-greece.blogspot.com

 25. 23/10/2007 στο 05:08

  Το ΕΛΛΗΝ ΜΑΚΕΔΩΝ το χρησιμοποιώ διότι σπάει τα νεύρα των Φιλοσκοπιανών.

  Προτέινω να θυμηθούμε τις δηλώσεις της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη.
  Από το site της Βουλής http://www.parliament.gr/enhmerwsh/details.asp?textID=9000783
  Η κα Μπενάκη υποδέχθηκε τον κ.Παππούλια με τις παρακάτω δηλώσεις :
  » … Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης (!!!), της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων (!!!) και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.» (!!!)

  Μέσα από αυτές τις λέξεις εγώ άκουσα ότι …
  Θα δώσουμε λίγη Μακεδονία στα Σκόπια, θα παραβιάσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα μερικών Ελλήνων, θα μας εξουσιάζουν κέντρα πέραν των γνωστών Bildenberg κλπ και θα δοκιμάσουμε νέες μορφές διακυβέρνησης τύπου περιγραφόμενου στο «1984» του Όργουελ.

  Για να ΜΗΝ ισχυριζόμαστε ότι οι πολιτικοί ΔΕΝ λένε την αλήθεια.
  Την λένε… αλλά ποιος τους ακούει , ποιος τους καταλαβαίνει;;;

  http://macedonia-greece.blogspot.com

 26. 23/10/2007 στο 15:23

  Επί τη ευκαιρία κι άλλος Αλαβάνος από τα παλιά!

 27. 23/10/2007 στο 22:58

  Ότι ο Έλλην Μακεδών επιλέγει (σωστά;) να χρησιμοποιεί το εθνικό επίθετο Έλλην σημαίνει πως υπάρχουν και μη Έλληνες Μακεδόνες, σωστά συμπεραίνω;

  Αν ο Έλλην Μακεδών έχει την ευγενή καλωσύνη, μπορεί να μας διαφωτίσει περί της καταγωγής των παπούδων του, ήταν δηλαδή κι αυτοί Μακεδόνες ή μήπως ήταν Μικρασιάτες ή Πόντιοι πρόσφυγες; Σημειώνω εμφατικά πως η ερώτησή μου προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την – συχνά στα όρια της διαστροφής – περιέργειά μου και δεν υπαινίσσεται απολύτως τίποτε.

 28. 24/10/2007 στο 02:33

  Παρόλο που με πληγώνει αφάνταστα να το υπενθυμίζω … 121 χώρες στον πλανήτη αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και δεδομένου της χαμηλότατης ποιότητας των θεσμών στα Σκόπια, πολύ σύντομα θα πρέπει να ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ να χρησιμοποιούμε τον όρο «Μακεδόνες» καθώς θα γίνει συνώνυμο «άλλων» πρακτικών και μεθόδων επιβίωσης … αντίθετων με κάθε Ελληνική παράδοση και άποψη περί αρετής και ηθικής!

  Ο Νίμιτς ΗΔΗ προσπάθησε να μας κάνει να ντραπούμε και να αποστραφούμε του ΣΦΑΓΕΑ Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς φαίνεται θυμήθηκε τη ισοπέδωση της Τύρου πριν 2300 χρόνια , κοντά στο σημερινό Ισραήλ.

  Αγωνίζομαι κι εγώ για μία διαφορετική εξέλιξη στην υπόθεση μέσω του blog μου http://macedonia-greece.blogspot.com αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος πλέον.

  Το Μακεδόνας ως ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ κάτοικος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας δεν προσδιορίζει εθνική ταυτότητα, ούτε συγγενεια εξ αίματος με τους αρχαίους Μακεδόνες.
  Πόσες γενιές συνεχούς παραμονής στον χώρο θα μου εξασφάλιζαν άραγε το πιστοποιητικό «Μακεδονικότητας»;
  Οριακά μπορώ να πιστοποιήσω ότι είμαι γιός του πατέρα μου με τη μέθοδο του DNA. Αλλά την πραγματική καταγωγή των προγόνων μου, δεν την ξέρω διότι δεν γνωρίζω εαν κάποια προ-γιαγιά μου ήταν λίγο «ζωηρούλα» κι ερωτευόταν εύκολα ή πίστευε στα μεγάλα λόγια των ανδρών που συναντούσε.
  Εδώ και τρεις γενιές πάντως ζω στην Μακεδονία και γνωρίζω ότι τα τελευταια 200 χρόνια αυτοί που πιστεύεται ότι ήταν οι πραγματικοί μου πρόγονοι μιλούσαν την Ελληνική.
  Μήπως υπάρχει Έλληνας που να στοιχηματίζει για την φυλετική καταγωγή των προγόνων του πριν από 500 χρόνια; Μπορούμε να ισχυριστούμε με σιγουριά ότι οι πρόγονοί μας ΔΕΝ ήταν Τούρκοι εκχριστιανισμένοι, ή Αλβανοί, ή Σλάβοι εξελληνισμένοι κλπ;;; Φυσικά και ΟΧΙ… και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου.
  Έλληνας για μένα είναι αυτός που αγαπάει την Ελλάδα, που θα πολεμούσε για την ανεξαρτησία της, και που όταν βρίσκεται εντός συνόρων αισθάνεται σαν στο σπίτι του.
  Έλληνας ήταν και ο Εφιάλτης στη αρχαία Σπάρτη , Έλληνας ήταν και ο Μπελογιάννης, Έλληνας ήταν κι ο Κοσκωτάς. Έλληνες είναι κι όλοι αυτοί που ξαναψήφισαν ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ στη συντριπτική τους πλειοψηφία που σημαίνει ότι έμειναν ΚΑΤΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ από την επιτεύγματα της χώρας. Δυστυχώς δεν έχουν όλοι οι Έλληνες κοινό σύστημα αξιών ούτε την ίδια αντιληπτική ικανότητα.
  Έχω μία φίλη Ελληνo-Λιβανέζα από την Αμερική που ξέρει ελάχιστα Ελληνικά. Όταν όμως προφέρει τη λέξη Ελλάδα της κόβεται η ανάσα. Κι εκνευρίζεται απίστευτα στη σκέψη του ότι υπάρχουν ακόμα και ΚΙΝΕΖΟΙ που ΔΕΝ αισθάνονται καθόλου Έλληνες, που ήρθαν πριν 5 χρόνια στην Ελλάδα και που ξέρουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ τα Ελληνικά από την ίδια!
  Για αυτό δηλώνω Έλληνας πρώτα, ως αντίληψη της πατρίδας μου, και Μακεδών ως τόπο κατοικίας.
  Πλεόν μπρορώ να πω ότι δεν με ανησυχεί η υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων διότι απλά την ΧΑΣΑΜΕ , διότι την «πούλησαν» οι ηγέτες ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ, αντί αγνώστου ανταλλάγματος.
  Μετά τα αποκαλυπτικά λεγόμενα της κας Ψαρούδα Μπενάκη που παρέθεσα παραπάνω … εστίασα τις ανησυχίες μου σε πολύ πιο σοβαρές ανακατατάξεις που προγραμμάτισαν οι ΜΕΓΑΛΟΙ του πλανήτη και που ως γνωστόν αυτές οι ανακατατάξεις ποτίζονται με πάρα πολύ αίμα αθώων απλών πολιτών πριν πάρουν την τελική τους μορφή και περάσουμε σε μία νέα κατάσταση ισορροπίας δυνάμεων.

  Ύ.Γ Η λέξη «Μακεδόνας» (σκέτο!) εδώ στη Βόρεια Ελλάδα αποτελεί τον φιλοσκοπιανό φερετζέ των αυτονομιστών που με πρόσχημα την υπερήφανη προσκόλληση στην τοπική παράδοση προωθούν την «επανένωση» της ελεύθερης «Μακεδονίας» (βλέπε Σκόπια) με τις αλύτρωτες πατρίδες (βλέπε Βόρεια Ελλάδα).

  Ενδεικτικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στα περισσότερα μακεδονικά πανηγύρια παίζουν μουσική Σκοπιανοί υπήκοοι,τραγουδούν με Βουλγαρικούς ή καθαρά Σκοπιανούς στίχους ανθελληνικά τραγούδια, οι παραδοσιακές στολές εισάγονται από τα Σκόπια καθώς οι Σκοπιανοί είναι οι «πραγματικοί» θεματοφύλακες της «μακεδονικής» παράδοσης,στους νέους διδάσκονται χοροί που δεν είναι τοπικοί αλλά προέρχονται από τα Βόρεια Σκόπια, διανέμεται αναγνωστικό της Κυριλλικής γραφής και το Ελληνικο κράτος φρόντισε να διορίσει τον Γεν.γραμματέα του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ στο Ελληνικό Δημόσιο (Νομαρχία Φλώρινας) αναγνωρίζοντας περιέργως την ισχύ του Σκοπιανού πτυχίου Αρχιτεκτονικής που διέθετε.
  Μπορώ να σας πιστοποιήσω ότι οι περισσότεροι Φιλοσκοπιανοί που γνωρίζω είναι υπάλληλοι του Ελληνικού Δημοσίου.
  Ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να πληρώσει ακόμα και τους υπονομευτές της Ελλάδας.
  Κι από τη στιγμή που ο Έλληνας βρίσκει ΛΟΓΙΚΟ να εκλέγει πολιτικούς με τα ΙΔΙΑ επίθετα κι από τα ίδια ΤΖΑΚΙΑ τα τελευταία 60 χρόνια (!)… πλέον καμία εξέλιξη δεν θα μου φάνταζε ΠΑΡΑΛΟΓΗ.

 29. 24/10/2007 στο 10:03

  Δεν ήταν μόνον η ισοπέδωση της Τύρου. Και τη Θήβα [πλην της οικίας Πινδάρου] είχε ισοπεδώσει ο «Μέγας»…

 30. 25/10/2007 στο 02:48

  Ανέφερα μόνο την Τύρο ως πλησιέστερη στο Ισραηλ , πατρίδα του εβραίου (αν δεν κάνω λάθος) κ.Νίμιτς. Στις 24 Νοεμβρίου οι Αυστραλοί έχουν εκλογές. Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ έγραψε http://www.e-tipos.com/newsitem?id=12721 >>>>
  Η εξέλιξη αυτή πιθανόν να συμπέσει με την εκδήλωση ενός κύματος αναγνωρίσεων των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» και από άλλες χώρες. Το σκοπιανό λόμπι ήδη κινείται δραστήρια στην Αυστραλία,η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αναγνωρίσει τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία, αλλά μετά τις εθνικές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στις 24 Νοεμβρίου. Τα πολιτικά κόμματα εκεί δεν αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους για να μην εξοργίσουν την Ομογένεια, ωστόσο όλοι ξέρουν ότι μετά τις εκλογές θα ακολουθήσουν τον Καναδά.Η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη πρωταγωνιστεί στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ώστε να βρεθεί τελική λύση που να μη θέσει την κυβέρνηση απέναντι στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.

  Ακόμα και οι Αυστραλοί μας έχουν γραμμένους και κάνουν το κουμάντο τους για να μην χάσουν ψήφους. Αυτός είναι ο εφιαλτης των ξένων πολιτικών αλλά και των δικών μας. Την Μακεδονία την πούλησαν… θα το συνηθίσουμε. Τώρα επικεντρώθηκαν στο να μαζέψουν τα αμάζευτα, και να καταπραύνουν το κόσμο με ανανέωση της ελπίδας του για νίκη. Και σαν το ασφαλιστικό… θα το περνούν χέρι-χέρι στον επόμενο. Σε 2 χρόνια από τωρα ΔΕΝ θα καιγόμαστε για το όνομα της Μακεδονίας αλλά μάλλον για τα εδάφη μας

  Στις 18 Νοεμβρίου θα γίνει διαδήλωση Ελλήνων Μακεδόνων στην Μελβούρνη σε ΑΠΑΝΤΗΣΗ διαδήλωσηςπου θα κάνουν νωρίτερα στις 28 Οκτωβρίου οι Σκοπιανοί της Αυστραλίας για να αιτηθούν παρομοίως την αναγνώρισή τους ως Μακεδονία στην Καμπέρα http://www.neoskosmos.com.au/071022/nk/omogeneia/omogeneia_01.shtml
  Είναι καιρός να το πάρουμε απόφαση ότι με την συγκεκριμένη κυβέρνηση … δεν πρόκειται ούτε να απαιτησουμε, ούτε να τολμήσουμε, ούτε να πετύχουμε…παρά μόνο να ζητήσουμε και συγνώμη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε στα Σκόπια.

  http://macedonia-greece.blogspot.com/

 31. Ανώνυμος
  25/10/2007 στο 11:41

  H συστηματική αναφορά σου σε «Έλληνες Μακεδόνες» δεν με βρίσκει σύμφωνο.
  Με τον τρόπο αυτο αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν και Μακεδόνες που δεν είναι Έλληνες.Επιπλέον δίνεις λαβές για ποικίλα σχόλια και εθνοτικά υπονοούμενα όπως του hobsbaum-ικού συνομιλητή σου παραπάνω.Είδες ποτέ κανέναν π.χ. να αυτοπροσδιοριστεί ως «Αμερικανός Τεξανός» μέσα στην ίδια του τη χώρα?
  Έχω και εγώ επαφή με την σωβινιστική προπαγάνδα των Σκοπίων και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι κάνεις γκάφα ολκής.Και αυτό θα το διαπιστώσεις μακροπρόθεσμα.
  (Αφήνω στην άκρη τα άσκοπα σχόλιά σου για τον Μπελογιάννη ή τα κόμματα)

 32. KORTO MALTEZE
  25/10/2007 στο 15:58

  Προς Έλλην Μακεδών

  Γράφετε:

  «Μήπως υπάρχει Έλληνας που να στοιχηματίζει για την φυλετική καταγωγή των προγόνων του πριν από 500 χρόνια; Μπορούμε να ισχυριστούμε με σιγουριά ότι οι πρόγονοί μας ΔΕΝ ήταν Τούρκοι εκχριστιανισμένοι, ή Αλβανοί, ή Σλάβοι εξελληνισμένοι κλπ;;; Φυσικά και ΟΧΙ… και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου.
  Έλληνας για μένα είναι αυτός που αγαπάει την Ελλάδα, που θα πολεμούσε για την ανεξαρτησία της, και που όταν βρίσκεται εντός συνόρων αισθάνεται σαν στο σπίτι του».

  Αντιλαμβάνομαι το πνεύμα των γραφομένων, ούτως ή άλλως έχεις εκφράσει ενδιαφέρουσες και σημαντικές απόψεις, αλλά επιτρεψέ μου μία παρατήρηση:
  Η απαξίωση της καταγωγής ως στοιχείο συστατικό της εθνικής συνειδήσεως τελικώς οδηγεί στην απαξίωση της ίδιας της εθνικότητας.
  Δεν επεκτείνομαι προς το παρόν. Κάποιες θέσεις έχουν ήδη εκφραστεί στο τρέχον (Οκτωβρίου) Ιστολόγιο του Άρδην (http://www.ardin.gr/blog/)στα σχόλια για το άρθρο του Καραμπελιά περί ΛΑΟΣ και πατριωτικού χώρου.

 33. 25/10/2007 στο 22:42

  Επιτρέψτε μου τον όρο και μην το κάνουμε θέμα συζήτησης και φύγουμε από το κύριο θέμα. Το «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ είναι μόνο Έλληνες» ακούγεται τόσο ρομαντικό όσο το «Θα παρουμε την Πόλη» την ίδια στιγμή που κοντεύουμε να χάσουμε κα ι τη Θράκη.
  Την Ελλάδα … οι μεγάλες δυνάμεις την δημιούργησαν…κι αυτές θα την καταστρέψουν. Και τον Σαντάμ, η Αμερική τον σήκωσε και η ίδια τον «κατέβασε» όταν ΔΕΝ την εξυπηρετούσε πλέον.
  Στην περιοχή οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί εξυπηρετούν κανονικά τους Αμερικάνους. Οι Έλληνες ακόμα και οι δεξιοί και οι ακροδεξιοί είναι ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. Και για να υπάρχει κόντρα… έγιναν οι Έλληνες Αριστεροί Φιλο-αμερικάνοι . Η κόρη της Παπαρήγα σπουδάζει στο Αμερικάνικο Κολέγιo Deree. Το έβγαλε η Ελευθεροτυπία… το κουκούλωσαν όλοι κι αυτή μαζί. Οι αριστεροί ΚΑΤΑ του κεφαλαίου … αλλά ΥΠΕΡ των Εβραίων.
  Ζούμε σαν σε όνειρο…σαν στο 1984 του Όργουελ.

  Η Μακεδονία ΣΗΜΕΡΑ είναι μία γεωγραφική περιοχή και σ’αυτήν ζουν του κόσμου οι φυλές οι οποίες έχουν αναμειχθεί πολλάκις. Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, που είναι οι ΜΟΝΟΙ που έχουν αποδεδειγμένη συνεχή παρουσία 500 ετών στη Μακεδονία, δεν δικαιούνται να αποκαλούνται Μακεδόνες;
  Οι πρόσφυγες, όπως εγώ, που βρίσκονται στη Μακεδονία από το ’22, μόλις 85 χρόνια, δεν δικαιούνται να κάνουν χρήση του όρου;
  Απογόνους του Μεγ.Αλεξάνδρου θα βρούμε μόνο όταν το καταστήσει δυνατό η βιολογία. Μέχρι τότε και βασιζόμενοι σε ιστορικά αρχεία, τα οποία υπόκεινται επίσης σε σκοπιμότητες, καλύτερα να περιμένουμε. Να θυμήσω στην πρόσφατη απογραφή (επί Σημίτη) έγινε χρήση ΜΟΛΥΒΙΟΥ και όχι στιλό , για να μπορέσουν να γίνουν διάφορες διορθώσεις. Το έκανε θέμα ο Τριανταφυλλόπουλος αλλά μετά «έκανε πίσω» κι αυτός διότι ίσως να τον έπεισαν ότι αυτό έπρεπε να γινει για σοβαρούς εθνικούς λόγους. Πιθανόν να «πείραξαν» τα νούμερα των αλλοδαπών για να ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΗΣΟΥΝ τους ψηφοφόρους, πιθανόν να «έπαιξαν» με τα νούμερα που συνδέονται με χρηματοδοτήσεις από Ε.Ε κλπ.
  Κι όπως στη ευρύτερη Θράκη ζουν κι Έλληνες και Μουσουλμάνοι αλλά και Τούρκοι στην Ανατολική πλευρά…και είναι ΟΛΟΙ τους ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ , (είμαι και από αυτό!) , για αυτό ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΖΗΤΗΜΑ.
  Είναι σίγουρο ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες διότι δεν προκύπτει από πουθενά το αντίθετο. Οι Σκοπιανοί αφού κατοχύρωσαν το όνομα που δυστυχώς δεν υπόκειται σε copyright , θα προχωρήσουν σε πολύ χυδαιότερες κινήσεις και θα μετονομάσουν ολόκληρες πόλεις σε ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ , ΝΕΑ ΠΕΛΛΑ κλπ. Αυτά μέχρι τη στιγμή που οι Αμερικάνοι, μετά την ονομασία, θα βρουν τρόπο να τους χαρίσουν ΚΑΙ την γεωγραφική Μακεδονία.
  Στην θεματολογία των Σκοπιανών, εκτός από την άρνησή της Ελληνικότητας του Αλέξανδρου, της Ελληνικότητας της γλώσσας των αρχαίων Μακεδόνων, αμφισβητείται και η ταυτότητα των Τάφων της Βεργίνας, διότι θεωρούν ότι ο Ανδρόνικος ως πόντιος ( έτσι λένε και τους Μικρασιάτες οι φιλοσκοπιανοί) έβγαλε το συμπερασμα αυτό για να εξυπηρετήσει τις Ελληνικές θέσεις στο Μακεδονικό.
  Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι για τις επόμενες γενιές … γνώση=INTERNET γνώση=GOOGLE. Εδώ και 15 χρόνια οι πάμφτωχοι Σκοπιανοί, έκαναν μία δουλειά που είχε ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ και καταχώρησαν σε εκατομμύρια σελίδες φιλοσκοπιανό περιεχόμενο. Η αντίστοιχη «Ελληνική» απάντηση αφέθηκε στη συνείδηση μερικών πατριωτών οι οποίοι δέχθηκαν τον πόλεμο της αριστεράς και την πλήρη αδιαφορία του 90% της Έλλάδας. Αυτοί οι λίγοι ιδιώτες μόνοι τους απέναντι σε μαζικότατες συντεταγμένες πρακτικές Αμερικάνων,Σόρος,Διεθνιστών κλπ. θα μπορούσε το Ελληνικό κράτος να πληρώνει 10 φοιτητές να κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά… όταν υπάρχει ΑΛΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ που εμείς αγνοούμε…μας φαίνονται ΟΛΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ.
  Τώρα και από αυριο να πουνε τα Σκόπια ότι μετονομάζονται σε VARDARSKA…θα χρειαστουν 2.000 χρόνια για να εξαλοιφθούν οι φιλοσκοπιανές καταχωρήσεις τους περί Μακεδονίας στο Internet.
  Και είδαμε όλοι… ότι το σαμποτάζ …πετυχαίνει όταν ξεκινάει ΑΠΟ ΜΕΣΑ. Από μία Ελληνίδα ιστορικό που απλά ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ να ΠΕΡΑΣΕΙ τις πολιτικές της απόψεις μέσα από τα βιβλία του Δημοτικού . Δεν χρειάστηκε καν να της κάνουν σεμινάρια. Είχε φροντίσει …το ΚΚΕ για αυτό. Αυτοί που το αποφάσισαν ήταν Έλληνες ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ πολιτικοί κι όχι τίποτα περιθωριακοί. Διότι οι Αμερικάνοι ξέρουν ότι … αν κοροιδέψεις τον «ΤΣΟΜΠΑΝΗ» … κορόιδεψες και τα «πρόβατα».
  Ο Ελληνικλος τύπος (Τεγοπ.Λαμπρ.κλπ) φρόντισε η λέξη ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ να ακούγεται ως ΦΑΣΙΣΤΑΣ,ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ και ΝΑΖΙΣΤΗΣ. Κι έτσι το σχέδιο πάει καλά! Μερικές καθυστερησεις ,όπως η απόσυρση του βιβλίου, δεν θα σταματήσουν την εξέλιξη τπυ σεναρίου.
  Γι’ αυτό δεν χρειάζονται…συζητήσεις …αλλά ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ. Και το μόνο που μπορέι να πιάσει αυτή την ύστατη στιγμή είναι ένα ΕΜΠΑΡΓΚΟ. Όλα τα άλλα είναι συζητήσεις για καφενεία.
  Πρέπει να εμφανιστεί η λέξη ΕΜΠΑΡΓΚΟ … παντού στον τύπο. Το κάναμε παλιά , ξέρουμε πως γίνεται και ξέρουμε τι αποφέρει.
  Είναι καιρός να ξυπνήσουμε…
  Δεν είναι πλέον καιρός , ούτε για συζητήσεις θεωρίας κλπ, ούτε για αναβολές με ΒΕΤΟ και πάλι συζητήσεις… αλλά για ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΩΡΑ. Να κλείνει το θέμα μια και καλή. Οι Σκοπιανοί ΔΕΝ συζητούν απλά ΠΡΑΤΤΟΥΝ.
  Η Ελληνική αναμονή στο Σκοπιανό αποσκοπούσε εκεί που αποσκοπούσε και η αναβολή του Ασφαλιστικού. Δεν αποσκοπούσε στην επίλυση αλλά στην αποφυγή να αναλάβουν το πολιτικό κόστος. Πως θα παραδεχθούν…ότι ΠΟΥΛΗΣΑΝ την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Πως θα παραδεχθούν ότι κατέκλεψαν τα ΤΑΜΕΙΑ και πρέπει να περικόψουν τις συντάξεις.
  Παλι ξέφυγα…συγνώμη!

  http://macedonia-greece.blogspot.com/

 34. 26/10/2007 στο 04:50

  Και συμπληρώνω με ένα παράδειγμα που θα βοηθήσει να καταλάβουν οι ΜΗ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ το αδύνατο σημείο των πληθυσμών εδώ και που το εκμεταλλεύεται κατά παρίπτωση ο Βουλγαρικός ή Σκοπιανός εθνικισμός.
  Φανταστείτε λοιπόν ότι μία μέρα … ένας Έλληνας πολιτικός αποφασίζει να ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ στην Κύπρο και να την προσαρτήσει στην Ελλάδα! Θα έχουμε ένα Ελληνόφωνο και ορθόδοξο κράτος να επιτίθεται σε ένα Ελληνόφωνο και ορθόδοξο κράτος. Συλλαμβάνονται λοιπόν Κύπριοι υπήκοοι και τους ρωτάνε: » Είσαι Έλληνας ή Κύπριος;» …. Αυτός απαντάει «Είμαι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ! Είμαι ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ!» … Αφού φάει αρκετό ξύλο τον ξαναρωτούν: «Λέγε μας …είσαι Έλληνας ή Κύπριος;» Και θα παίρνουν την ίδια λογικότατη απάντηση μέχρι να μην μπορεί να μιλήσει από το ξύλο. Τελικά οι Κύπριοι , είναι Έλληνες , Κύπριοι ή Ελληνοκύπριοι;
  Με αυτό το παράδειγμα μπορούμε να κατανοήσουμε τη δυσκολία πολλών Μακεδόνων (αυτών με τη ρευστή συνείδηση) να δώσουν μία πειστική απάντηση στον ίδιο τους τον εαυτό για τον αν είναι Σλαβόφωνοι Έλληνες, Βούλγαροι ή Σκοπιανοί. Πολύ μικρές διαφορές στη γλώσσα ,στους χορούς,στην κουζίνα, και στην θρησκεία… τι είναι αυτό που θα τους κάνει να διαλέξουν τελικά μεταξύ τόσο διαφορετικών ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ;
  Ένας ιταλόφωνος Ελβετός γίνεται πιο έυκολα Ιταλός παρά Γερμανός. Και δεν ξέρουμε αν Ελβετό τον έκαναν τα σύνορα ή η συνείδησή του.
  … Όμως γιατί υπάρχουν ακόμα ,100 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας , μεμονωμένοι άνθρωποι Έλληνες πολίτες που άρχισαν να αισθάνονται καταπιεσμένοι; Γιατί υπάρχουν γηγενείς Μακεδόνες,απόγονοι Μακεδονομάχων, που μέχρι σήμερα δεν έχουν μάθει Ελληνικά παρόλο που πολέμησαν για την Ελλάδα; Γιατί την Βόρεια Ελλάδα την επισκέπτονται συχνότερα τα Σκοπιανά Τηλεοπτικά Κανάλια παρά τα Ελληνικά; Πιο συχνά έρχονται Σκοπιανοί μουσικοί και παίζουν τα δικά τους παρά Έλληνες. Κι έτσι οι Σλαβόφωνοι Έλληνες έγιναν κοινωνοί γλώσσας και παράδοσης που έχει τις ρίζες της πολύ βορειότερα και είναι πολύ πιο Σλαβικές από τις δικές τους. Αντικαταστούν τις ΕΛληνικές λέξεις της διαλέκτου με Σερβικές και μαθαίνουν χορούς από τα Βόρεια Σκόπια. Κατ’αυτό τον τρόπο εξοικειώνονται με άλλους ήχους ,άλλες παραδόσεις και αποξενώνονται ακόμα και από τα τοπικά έθιμά τους με την πεποίθηση ότι πλησιάζουν στις πραγματικές τους αρχέγονες ρίζες. Όλα αυτά γιατί το Ελληνικό κράτος … συγκεντρώθηκε στην Αθήνα , όπως και οι μισοί Έλληνες. Ζούνε 5.000.000 Έλληνες και η κυβέρνηση της ΕΛλάδας σ’ένα μικρόκοσμο με πολύ διαφορετικά προβλήματα από αυτά της παραμεθορίου. Ακόμα και οι ειδήσεις των μεγάλων καναλιών δεν παρουσιάζουν ΚΑΝΕΝΑ ενδιαφέρον για τους υπόλοιπους Έλληνες καθώς αναγκαστικά επικεντρώνονται στα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας, το οποί κάνει και τα νούμερα της AGB. Οι Αθηναίοι έχουν συγκεκριμένες εμπειρίες και παραστάσεις στη ζωή τους και οι αποφάσεις του κεντρικού κράτους είναι επηρρεασμένες από τις δικές τους ανησυχίες, εμπειρίες και φοβίες. Εφόσον λοιπόν ο μέσος Αθηναίος δεκαοχτάχρονος δεν έχει δει μία ακρίδα στη ζωή του, κι έχει μεγαλώσει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας μπροστά σε ένα Video και τώρα dvd , πως θα πείσεις αυτό τον άνθρωπο να βρεθεί πάνω σε ένα βουνό της Μακεδονίας ,να πολεμήσει , γνωρίζοντας ότι μπορεί να πεθάνει; Αν λοιπόν οι βαρώνοι της πολιτικής που … δέχονται την ημέρα 200 επισκεπτηρια πολιτών για εξυπηρετήσεις που σχετίζονται με τη θητεία…και λαμβάνουν καθημερινά το μήνυμα ότι το ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ … δεν αντέχει να παέι στο στρατό… είναι φυσικό επόμενο οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ τους ως υπουργοί άμυνας να κινηθούν στην κατεύθυνση που θα ευχαριστησει τους ψηφοφόρους-πελάτες τους. Πόσο μάλλον όταν είσαι πολιτικός που ΔΕΝ υπηρέτησες στο στρατο κανονικά και είδες την καριέρα σου να απογειώνεται. Αλλωστε είναι παρατηρημένο , ότι πολύ λίγοι από τους μεγάλους … έκαναν «αγγαρεία» στο στρατό. Και ίσως αυτό το αίσθημα «διαφορετικότητας» και λούφας να διαμόρφωσε στον χαρακτήρα τους την ιδιότητα του «ξεχωριστού» , του «καταφερτζή», του «έξυπνου» που τον έκανε και ΗΓΕΤΗ αργότερα ή μεγάλο καλλιτέχνη. Αν πιάσει τόπο η «σφυρηλάτιση» ηθικού και η «ισοπέδωση» σε κάποιον φαντάρο…πόσο εύκολα αυτός ο φαντάρος θα μπορέσει ξεφύγει από τη μεγάλη μάζα;
  Με αυτό θα ήθελα να τονίσω , ότι πέρα από την «επίθεση» εκ των έσω κι εκ των έξω που δέχεται ο πατριωτισμός μας ,θα πρέπει να έχουμε υπόψη και την ΚΑΚΗ κατάσταση του στρατού μας αριθμητικά και ποιοτικά.
  Πιθανότατα όταν θα έρθει εκείνη η μοναδική στιγμή που όλοι οι «δείκτες» που θα σχετίζονται με την άμυνα και την ασφάλεια μας θα βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους ,ίσως τότε να δούμε ξένους στρατούς να παρελαύνουν στους δρόμους μας και θα τους κοιτάμε με ανοιχτό το στόμα πιστεύοντας ότι πρόκειται για φάρσα. Μία τέτοια «κακιά στιγμή» βύθισε τον «αβύθιστο» ΤΙΤΑΝΙΚΟ. Μία στιγμή που δεν δούλεψε τίποτα σωστά.
  Μετά τα Ίμια… ο Πάγκαλος ερωτήθηκε για την αδράνεια του στρατού μας μετά την ρίψη του ελικοπτέρου και απάντησε ακριβώς με το συγκεκριμένο «πελατειακό» σκεπτικό κάπως έτσι…»Και ποιος θα άκουγε τις μανούλες τους αν μάθαιναν ότι οι ΔΙΚΟΙ τους κανακάρηδες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν;;; ΟιΈλληνες πέφτουν πάρα πολύ χαμηλά για μία καλή μετάθεση στο στρατό… Ανάμεσα σε τέτοιους λουφαδόρους… ποιος είναι αυτός που θα πολέμήσει για την πατρίδα;

  Με αυτά τα ρητορικά ερωτήματα… κλείνω για δεύτερη φορά.

  http://macedonia-greece.blogspot.com

 35. KORTO MALTEZE
  26/10/2007 στο 14:55

  Στην αληθινή Ιστορία (όχι στην όποια προπαγάνδα) ο όρος «Μακεδών» δεν αποτελεί προσδιορισμό τοπικότητας (ο κάτοικος της Μακεδονίας) αλλά αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη ελληνική ομάδα (φύλο). Ο όρος «Μακεδονία» προέρχεται από τους «μακεδόνες», δηλαδή είναι η γη όπου αυτοί κατοικούν.
  Αντιθέτως ο όρος «Ήπειρος» (η άπειρος χώρα έναντι των Ιονίων νήσων) προσδιορίζει τόπο (από τον Αμβρακικό έως τον Γενούσο ποταμό) και οι κάτοικοί του λέγονται ηπειρώτες (χωριζόμενοι σε επι μέρους φύλα: Μολοσσοί, Θεσπρωτοί κλπ).
  Ως εκ των ανωτέρω:
  Σύμφωνα με την αληθή Ιστορία ουδείς αλλοεθνής συγκάτοικος των Ελλήνων επί του μακεδονικού χώρου δεν καλείται «Μακεδών», ούτε οι Εβραίοι, ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Αλβανοί (επί Τουρκοκρατίας, ούτε οι Τσιγγάνοι ούτε άλλος.
  Εξ άλλου ουδείς διεκδίκησε αυτόν τον αυτοπροσδιορισμό πριν την ανάπτυξη της ξένης (βουλγάρικης) προπαγάνδας κατά τα τέλη του 19ου αιώνα. Οι Εβραίοι (Σεφαρδείμ) για παράδειγμα δεν αποκαλούντο Μακεδόνες.
  Οι Έλληνες πρόσφυγες (Πόντιοι και λοιποί) χρησιμοποίησαν μεν τον όρο ως τοπικό προσδιορισμό (τρόπον τινά κατ’ οικονομίαν) αλλά όντες συνέλληνες ομοεθνείς των αυτοχθόνων Μακεδόνων ορθώς συστεγάζονται στον μακεδονικό αυτοπροσδιορισμό.
  Οι υπόλοιποι (Σκοπιανοβούλγαροι και όποιοι άλλοι μας προκύψουν) διεκδικητές του όρου είναι απλώς κλέφτες της Ιστορίας.

  Εάν η γεωπολιτική κατάσταση και η ανικανότητα των πολιτικών μας(βλέπε εξάρτηση από τους Μεγάλους) δεν επιτρέπει την κατοχύρωση των όρων Μακεδονία – Μακεδόνες αποκλειστικά στους Έλληνες, η ιστορική μνήμη και η συνείδηση των Ελλήνων δεν πρέπει ποτέ να αμβλυνθεί και ποτέ να μην ξεχαστεί η Ιστορική Αλήθεια.

  Βλακωδώς χρησιμοποιούμε και τον όρο «Τουρκοκύπριος» (αντί του μουσουλμάνου Κυπρίου ή Τουρκοβάμβακου ή έστω Τούρκου της Κύπρου).
  Προσοχή μην μας φορτώσουν (τα γνωστά κέντρα) και κανέναν όρο του τύπου «Τουρκοθρακιώτης» ή «Τουρκοθράξ».

 36. 01/11/2007 στο 00:20

  Τώρα κατάλαβα το σκεπτικό σας για το «Μακεδών». Το έγραψα σε αρχαΐζουσα για να μην παραπέμπει στον τραγουστή Κ.Μακεδόνα και δεν το εννοούσα με την αρχαία έννοια του όρου. Η προβολή του τραγουδιστή βλεέπετε, όλα αυτά τα χρόνια ξεπερνούσε την προβολή του Σκοπιανού.
  Ξημερώνει μία μέρα παράξενη. Οι Σκοπιανοί ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν ρεζίλι σε όλη την υφήλιο αλλάζοντας το όνομά τους σε όλες τις διμερείς σχέσεις που έχουν επισυνάψει με 130 χώρες ενώ οι Έλληνες χρειάζονται μία σφαλιάρα για να προσγειωθούν και να καταλάβουν πόσο χαμηλή είναι η θέση τους στη διεθνή κατάταξη των δυνάμεων. Κι όταν σ’ένα τετοιο θέμα έχουμε εχθρούς ακόμα κι εκ των έσω (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ)http://macedonia-greece.blogspot.com/2007/10/blog-post_08.html που επιτρέπει να δημοσιεύουν και δελτία τύπου στα Σκοπιανά (http://oikologiki-paremvasi.gr/blog/archives/148#more-148) και διακηρύσσει ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον λαό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ … η κατάληξη του θέματος προβλέπεται δυσάρεστη. Οι Έλληνες πολιτικοί αντί να μιλάνε για ΕΜΠΑΡΓΚΟ ντρέπονται να ξεστομίσουν ακόμα και τη λέξη βέτο. Κι αντί η υπόθεση να φτάσει στο » Ή Vardarska ή ΕΜΠΑΡΓΚΟ » καθόμαστε να συζητάμε αν οι Σκοπιανοί θα αποδεχθούν το «Σλάβομακεδονία» . Εδώ θα πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση. Να κάνουμε ότι κάνουν οι Αμερικάνοι. Αυτοί δεν περιμένουν να συμβεί το θαύμα… το πραγματοποιούν. Τη λύση τη δίνει ο ισχυρότερος και στη δεδομένη περίπτωση είμαστε οι ισχυρότεροι… νομίζουμε. Εκτός εαν οι Αμερικάνοι έχουν χαρτιά στα χέρια τους υλικό (φωτογραφίες,Video,συνομιλίες) ικανό να κάνει τη μισή βουλή να παραιτηθεί και την υπόλοιπη να τη στείλει στον εισαγγελέα. Εκείνο το σκάνδαλο παρακαλούθησης κινητών τηλεφώνων και οι πιθανές του προεκτάσεις … ποιος ξέρει μέχρι πότε θα επηρεάζει την πολιτική ζωή του τόπου και τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

  http://macedonia-greece.blogspot.com

 37. KORTO MALTEZE
  01/11/2007 στο 16:03

  Προς «Έλληνα Μακεδόνα»:

  Η θέση σας ” Ή Vardarska ή ΕΜΠΑΡΓΚΟ ” με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και πραγματικά αυτή είναι η «σκληρή» αλλά πατριωτική γραμμή την οποία θα έπρεπε η Ελλάδα να κρατήσει έναντι του κρατικού εξαμβλώματος των Σκοπίων, σε συνδυασμό βεβαίως με άλλα διπλωματικά, οικονομικά και πολιτικά μέτρα (π.χ. προσεταιρισμό σερβικής Εκκλησίας, απόσυρση ελληνικών επιχειρήσεων, εξαπόλυση μαζικής φιλελληνικής προπαγάνδας, χειραγώγηση αλβανικού παράγοντα εντός της FYROM κλπ).
  Δυστυχώς μάλλον επιβεβαιώνεται η αμφιβολία σας εάν όντως είμαστε οι ισχυρότεροι. Ώρες ώρες επιβεβαιώνεται όχι μόνο το γεγονός ότι είμαστε αδύναμοι έναντι των γειτόνων, αλλά και ότι γεωπολιτικώς είμαστε κατώτεροι και από το πλέον καθυστερημένο κεντροαφρικανικό κρατίδιο…
  Και προφανώς ισχύει τόσο ότι έχουμε εχθρούς εκ των έσω, όσο και ότι οι πολιτικοί μας είναι εντελώς εξαρτημένοι από τους Αμερικανούς (οι οποίοι τελικά δεν έχουν και ανάγκη από βίντεο για να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις στην Ψωροκώσταινα).
  Πάντως επειδή το θέμα της ονομασίας είναι πουλημένο από τους κυβερνώντες, τουλάχιστον ο λαός μας ας κρατήσει υψηλή την ιστορική του μνήμη και ας μην αποδεχθεί ποτέ μέσα του αυτήν την καπήλευση της πνευματικής/ εθνικής μας κληρονομιάς.

  Συγχαίροντάς σας για τον αγώνα τον οποίο διεξάγετε, επαναλαμβάνω την φιλική παρατήρηση ότι εάν παρακάμπτουμε την καταγωγή μας ως προϋπόθεση για την εθνική μας ταυτότητα ή εάν επιδεικνύουμε αγνωστικισμό για αυτήν, δίδουμε επιχειρήματα στον αντίπαλο (εν προκειμένω τους Σκοπιανούς). Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλουμε για την ελληνική μας καταγωγή (μακεδονική, ηπειρώτικη, πελοποννησιακή κοκ) και αυτό το ζήτημα είναι λήξαν με πάσαν επιστημονική βεβαιότητα. Μάλλον για την ελληνικότητα της νοοτροπίας και του ήθους μας πρέπει να αμφιβάλουμε ως μαζικοποιημένοι γραικύλοι…

 38. 04/11/2007 στο 22:45

  Οι Σκοπιανοί προχωρούν στη δεύτερη φάση του σχεδίου τους … κι εμείς ακόμα δεν έχουμε λύση για την πρώτη. Δηλαδή παγιώνουν οριστικά και σύντομα τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ως όνομα του κράτους τους και πλεόν ανακοινώνουν ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στις ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ εντός των δικών μας συνόρων http://macedonia-greece.blogspot.com/2007/11/2.html .
  Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Ελλάδα έχει ήδη στο ενεργητικό της καταγγελία για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ( http://macedonia-greece.blogspot.com/2007/11/blog-post.html ) λόγω της καταπίεσης που αισθάνεται η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ!
  Πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε και να σταματήσει η κα Μπακογιάννη να ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ διότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και το χαμόγελο δείχνει μάλλον ελλειπή κατανόηση των κινδύνων που ανατέλλουν στον χώρο της Β.Ελλάδας.
  Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γεν.Γραμ του Ουρανίου Τόξου είναι ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ με Σκοπιανό πτυχίο Αρχιτεκτονικής αγνώστου εγκυρότητος.

  http://macedonia-greece.blogspot.com

 39. jim
  27/06/2008 στο 17:58

  Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
  – Για την Ευρώπη,
  – Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
  – Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
  – Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
  – Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
  – Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: