Αρχική > Χωρίς κατηγορία > Η διάλυση της Σοβιετίας, διδάγματα και απολαβές …

Η διάλυση της Σοβιετίας, διδάγματα και απολαβές …

23/10/2007


Ο Σοφός Εργοδότης των πολιτικών-οικονομικών συστημάτων και πως μεριμνά για το ενιαίο του συστήματος.

Φροντίδα πρώτη και σημαντική, δημιουργούμε ενα δυαδικό σύστημα ως κύριο προϊόν.

Τις διαφορές των συστημάτων, τις ανάγουμε σε πραγματικότητα. Ως την μόνη πραγματικότητα !!

Αποκρύπτουμε το βασικό χαρακτηριστικό των δυο συστημάτων, την καθολική ισχύ της εξουσίας, την επιλογή αποκλειστικά από τα υπάρχοντα είδη. Σε επίπεδο πολιτικής και θεωρητικής κατεύθυνσης, όντας κυρίαρχοι, δομούμε και τον κόσμο των ιδεών, αλλά και τις κυρίαρχες πολιτιστικές δομές. Όσα στοιχεία αντιτίθενται στην πορεία μας τα εξαφανίζουμε δια της προσαρμογής στο ενιαίο της πραγματικότητας μας. Τα υπόλοιπα λαμβάνουν θέση «έθνικ» χαρακτηριστικού, συνεπώς ουδετεροποιούνται.

Οι κρίσεις είναι συστατικό μας, προσφέρονται για την εφαρμογή εναλλακτικών λύσεων αναπαραγωγής μας.

Αδιαφορούμε για τον πόνο και το αίμα που αφήνουμε πίσω μας, η ηθική και η συνείδηση είναι στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν τους υπόδουλους, εμείς είμαστε οι Σοφοί, αυτοί που δίνουν σχήμα στη ζωή.

Σε κάθε «νίκη» του ενός εκ των δύο συστημάτων εμείς απολαμβάνουμε* το μέγιστο. Οι μετέχοντες-διοικούντες στα δύο συστήματα είναι υπάλληλοι Β΄ κατηγορίας. Σε πλανητικό επίπεδο διατηρούμε λίγους υπαλλήλους Α΄κατηγορίας, αυτοί γνωρίζουν έως ενα επίπεδο πρακτικής φύσεως ,κατά περίπτωση, τα δέοντα.

Η Σοφία παραμένει ως αποκλειστικό προνόμιο των Σοφών.

* η λέξη απολαμβάνουμε δεν έχει έννοια μόνο υλική.

Τα γεγονότα στην Σοβιετία

Όταν το κόστος διατήρησης ενός συστήματος καθίσταται αρνητικό είναι σαφές ότι αυτό πληρώνεται από τους χρήστες του συστήματος !!! Συνεπώς αυτός δεν είναι λόγος διάλυσης του συστήματος, οφείλουν να συντρέχουν και άλλοι πιο βασικοί παράγοντες. Στην περίπτωσή μας η τεχνολογία έδειχνε ότι πιο προωθημένα σχέδια μπορούσαν να προχωρήσουν. Από την άλλη σε επίπεδο γεωπολιτικής ήταν αναγκαίο να στηριχθούν βασικές επιλογές των Σοφών. Οι ιδέες του New Age είχαν προετοιμάσει για την αλλαγή. Οι βασικοί θεσμοί των αρχών της πρώτης χιλιετίας έχουν περιπέσει σε ανυποληψία, η απανθρώπηση έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό.Συνεπώς οδεύουμε ανέτως σε τράβηγμα του χαλιού.

Σε αυτή τη φάση οι υπάλληλοι Α΄κατηγορίας προχώρησαν στην επιλογή Γκορμπατσόφ, οι υπάλληλοι Β΄κατηγορίας μέλη του μηχανισμού έμπροσθεν του τεχνητού διλήμματος ( περί οικονομικής αδυναμίας) με θλίψη εδέχθησαν τα προτεινόμενα. Κρατάμε μόνο τα βασικά κομμάτια της Σοβιετίας, διαλύεται το Σύμφωνο Βαρσοβίας και μας επιτρέπεται η ανάκαμψη εν καιρώ (μέσω πετρελαίου κλπ). Μέσω αυτής της αμοιβαίας συμφωνίας οι καπιταλιστές έχουν ελευθερία δράσης σε όλους τους χώρους. Συνεπώς εντάσσεται η Ασία σαν σύνολο στο πλανητικό παίγνιο (βλέπε Κίνα, Ινδία κλπ). Προχωρεί η ομογενοποίηση των πληθυσμών και σχηματίζονται νέα θεσμικά πλαίσια, πολιτιστικά πρότυπα, γεωπολιτικά στάτους … άρα οι Σοφοί γίνονται πια ισχυρότεροι και αναγκαίοι. Ο παλαιός των εποχών είναι αυτοί!!!

Ιδού η είδηση … ουδείς την σχολίασε, οι Σοφοί είναι μία αυθαίρετη σκέψη μου … 😉

Πώς ο «Γκόρμπι» οδήγησε την ΕΣΣΔ στον θάνατο…

Του ανταποκριτή μας στη Μόσχα Αχιλλέα Πατσούκα

Δύο σοβαρότατα κομμάτια από το παζλ των ενεργειών του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, που οδήγησαν στην πτώση της ΕΣΣΔ και στην αλλαγή του παγκόσμιου γεωπολιτικού χάρτη, δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην εγκυρότατη εφημερίδα της Δούμας «Παρλάμεντσκαγια Γκαζέτα».Το ημερολόγιο έγραφε 1985, όταν σε συνάντηση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ με την πρώην Βρετανίδα πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ, ο πρώτος, ως ένδειξη εμπιστοσύνης, της έδειξε αυτοβούλως το πρωτότυπο του απορρήτου σχεδίου στρατηγικής άμυνας της Σοβιετικής Ένωσης, το οποίο προηγουμένως είχε λάβει από το Γενικό Επιτελείο Στρατού της ΕΣΣΔ. Στη θέα αυτού του θησαυρού η Βρετανίδα πρωθυπουργός διέκοψε τη συνάντηση και κατευθύνθηκε σε διπλανό δωμάτιο. Εκεί ζήτησε να τη συνδέσουν με τον τότε πρόεδρο Ρόναλντ Ρέιγκαν, για να μοιραστεί μαζί του το χαρμόσυνο γεγονός. Από τηλεφώνου η Θάτσερ του είπε: «Πρόεδρε, θυμηθείτε, με αυτό το παιδί μπορούμε να κάνουμε δουλειές».

Η προφητική φράση της Βρετανίδας πρωθυπουργού δεν άργησε να βγει αληθινή. Πέντε χρόνια μετά, τον Φεβρουάριο του 1990 σε συνάντηση του Γκορμπατσόφ με τον Γερμανό καγκελάριο Χέλμουτ Κολ, ο πρώην γενικός γραμματέας της ΕΣΣΔ πρότεινε στον Γερμανό καγκελάριο τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και την ένωση της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία, με μοναδικό αντάλλαγμα την προφορική συμφωνία της Δύσης για μη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Μην «πιστεύοντας στα αυτιά του, ο Κολ έσπευσε να τηλεφωνήσει στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ και πατέρα του νυν προέδρου Τζορτζ Μπους. Ο τελευταίος, μιας και ήταν ενήμερος για το τι είχε συμβεί πέντε χρόνια πριν, μεταξύ Θάτσερ – Γκορμπατσόφ, ζήτησε από τον Κολ να μεταφέρει στον «Γκόρμπι» δύο πράγματα. Το πρώτο ήταν ότι οι ΗΠΑ φυσικά και δέχονται αυτή τη συμφωνία. Το δεύτερο, να διαβιβάσει στον Γκορμπατσόφ ότι προσφερόταν το ποσό των 200 εκατ. μάρκων, το οποίο αν ο ίδιος το επιθυμούσε θα μπορούσε να αυξηθεί, για να προχωρήσουν τάχιστα στην εφαρμογή της προφορικής συμφωνίας. Την επομένη ο Κολ διαβεβαίωσε τον Μπους πως ο Γκόρμπι δεν ζητάει ούτε ένα σεντ. Ένα μόλις χρόνο μετά όλα αυτά, ο Γκορμπατσόφ, χρησιμοποιώντας δανεικό στυλό από δημοσιογράφο του CNN, καθώς η δική του πένα αρνιόταν να βγάλει μελάνι, υπέγραφε τη διάλυση της ΕΣΣΔ, για την οποία μερικά χρόνια πριν, σε δημοψήφισμα, το 70% των κατοίκων είχε ψηφίσει εναντίον.

Για όλα αυτά τα απερίγραπτα, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ χρησιμοποιεί μια απάντηση η οποία πλέον έχει γίνει κλισέ στα χείλη, ότι το ΝΑΤΟ τον εξαπάτησε.Μέχρι τώρα, η πλειοψηφία των Ρώσων αδυνατεί ακόμα να εννοήσει αν όλα αυτά ο «Γκόρμπι» τα έκανε από δόλο, από αφέλεια ή και από τα δυο μαζί.

Καθημερινή 14 Οκτ. 2006

Οι απολαβές φυσικά είναι μηδαμινές … το παρόν αφιερούται σε όσους ασχοληθούν στο ποιοί τελικά είναι οι Σοφοί.

Κατηγορίες:Χωρίς κατηγορία Ετικέτες:
 1. 24/10/2007 στο 00:40

  αυριο θα διαβάσουμε το κείμενο περί σοφών με την ησυχία μας. Και γω ένα περι σοφών ετοιμάζω
  καλη νυχτα, όση απόμεινε

 2. frankiethecat
  24/10/2007 στο 00:59

  @ Αnge-ta

  καληνύχτα, αύριο είναι άλλη μέρα όσο οι Σοφοί το επιτρέπουν 😉

 3. 24/10/2007 στο 01:05

  Κάποιος εδώ μέσα διαβάζει Χέγκελ… 😉

  ΥΓ. Πάντως η Σοβιετία είχε «μπουκώσει» ως εκεί που δεν έπαιρνε άλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως γράφει ο Θεοχαράτος στη «βιογραφία» του Φλωράκη, ο δεύτερος σε συνάντηση που είχε με τον Γ.Γ. του ΚΚΣΕ στις αρχές της δεκαετίας του ’80 [αν θυμάμαι καλά ο Αντρόπωφ] είχε ακούσει έκπληκτος από τον ηγέτη της Σοβιετίας την εκμυστήρευση ότι το σύστημα ήταν τόσο διαλυμένο που δεν πήγαινε άλλο, πως δεν μπορούσαν πια να κάνουν τίποτα, και περίμεναν το μοιραίο…

  ΥΓ. Σοφοί;;; Δεν γίνονται ρε Φράνκι αυτά τα πράγματα; Τι τον πέρασες τον πλανήτη; Ανώνυμη Εταιρεία; 😉

 4. frankiethecat
  24/10/2007 στο 01:15

  @ χρήστο

  το λέω και στο κείμενο, η κρίση μεταφέρεται στους χρήστες του συστήματος, αυτός είναι ο τρόπος δράσης παραδείγματα είδαμε άπειρα στις Ανατολικές χώρες και αλλαχού 😉

  Ανώνυμη Εταιρεία ;;; όχι φυσικά,Ιερατείο παλαιάς κοπής. Αυτοί ξέρουν και την ανθρώπινη φύση και τις τεχνικές.

 5. 24/10/2007 στο 10:01

  @ frankiethecat

  Δεν είπα τίποτα διαφορετικό. Απλά τόνισα το γεγονός ότι οι διαχειριστές του συστήματος γνωρίζουν πολύ καλά την κατάσταση. Γι’ αυτό βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.

  Ανώνυμη Εταιρεία είναι. Σήμερα. Το Ιερατείο που αναφέρεις είναι απλώς το τμήμα μάρκετινγκ. Απαρχαιωμένο πια, χρησιμοποιεί παλιές καλές μεθόδους, παντρεύοντάς τες με νέες τεχνολογίες, αλλά δεν…

 6. Ανώνυμος
  25/10/2007 στο 11:51

  Γκόρμπι -ο διαφημιστής πίτσας που κάποτε παρίστανε τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης…

 7. frankiethecat
  25/10/2007 στο 13:35

  @ Ανώνυμε

  O σύντροφος ( Σύν + Τροφός ) ήτο μέλος ενός ΠΓ, μίας ΚΕ και ενός Κόμματος … δεν ήταν ποτέ μόνος. Εξέφραζε με λίγα λόγια τη θέση του Κόμματος και το Κόμμα τότε σε ανώτατο επίπεδο προχώρησε σε αυτές τις κινήσεις. Αυτοί είναι κομμουνιστές όχι εγώ, εξάλλου όλη η υπόθεση ήταν ένα deal ανωτάτου επιπέδου και σχεδιασμού.

  Η πίτσα χατ ήρθε μετά πάντως, χάθηκε καμμιά τάρτα βατόμουρο 😉

 8. 25/10/2007 στο 14:01

  Από παλιότερο ποστ: Το “πρασίνισμα” του πλανήτη: υπερεθνική ελίτ και οικολογία

  «Μια Νέα Εποχή

  Μια Νέα Εποχή ανέτειλε για τον κόσμο μετά την κατάρρευση του Ερυθρού Μπλοκ. Το χρώμα αυτής; Πράσινο!

  Mikhail GorbachevΟ Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, τελευταίος ηγέτης της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, μετά την κατάρρευση του Σιδηρού Παραπετάσματος ίδρυσε τον Διεθνή Πράσινο Σταυρό[27] και συνίδρυσε με τον Μωρίς Στρονγκ και τον Στήβεν Ροκφέλλερ (γιο του Νέλσωνα) την οργάνωση Πρωτοβουλία για τον Καταστατικό Χάρτη της Γης (Earth Charter Initiative[28].»

  Και τα λοιπά και τα λοιπά…

 9. Ανώνυμος
  25/10/2007 στο 14:16

  @frankiethecat

  «O σύντροφος ( Σύν + Τροφός ) ήτο μέλος ενός ΠΓ, μίας ΚΕ και ενός Κόμματος … δεν ήταν ποτέ μόνος.»

  Αυτό ακριβώς είναι η τραγωδία της υπόθεσης.

 10. frankiethecat
  25/10/2007 στο 14:36

  @ Anonymous

  Καμμία τραγωδία, ιλαροτραγωδία ναί. Τα γραφειοκρατικά-λενινιστικά μαγαζιά αυτή την δυναμική έχουν -είχαν. Οι διαφωνούντες στο σύστημα αυτό ήταν πολλοί απλώς ήταν μειοψηφία και μετά γίνανε οι αποδιοπομπαίες συνειδήσεις και στήθηκαν στο τοίχο, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μην ξεχνάμε ότι αυτό το σύστημα παρήγαγε στην Ελλάδα τύπους σαν το Τσίμα, τον Αλαβάνο, τη Μαρία την εκφωνήτρια, Καραγκουλέδες «επενδυτές» σήμερα στην Ανατολική Ευρώπη, Λεωνίδες Κύρκους και ότι βάλει ο νούς σου.
  Το τυχαίο στη ζωή προκύπτει πάντα μέσα απο διεργασίες και ο Συνασπισμός των Φλωράκη-Κύρκου είχε στόχους σαφείς, κανείς δεν κοροϊδεψε κανένα … ήξεραν τι σχεδίαζαν όλοι τους. Η Αθωότητα είναι πλέον χαμένη δια παντός.

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: