Αρχική > Χωρίς κατηγορία > Θωρακίστε, ρε λακέδες της μπουρζουαζίας, τον λαό με οπλισμένο σκυρόδεμα

Θωρακίστε, ρε λακέδες της μπουρζουαζίας, τον λαό με οπλισμένο σκυρόδεμα

08/01/2008

Από την πρώτη σελίδα του σημερινού Ριζοσπάστη:

rizos.jpg

«Αντισεισμική θωράκιση;»

«Οπλισμένο σκυρόδεμα!»

ΥΓ. «Oι συνηθέστερες μέθοδοι αποκατάστασης και ενίσχυσης κτιρίων βλαμμένων από σεισμό είναι: […]» Για όσους ενδιαφέρονται, ακολουθεί κατάλογος οκτώ σημείων.

Βλαμμένα κτίρια! Ε, βλαμμένα!

Advertisements
Κατηγορίες:Χωρίς κατηγορία Ετικέτες: ,
 1. εργδημεργ
  08/01/2008 στο 10:02

  Μπα… δεν είναι απαραίτητο! Υπάρχουν πολλες εναλλακτικες! Πχ αντίσκηνο, παράγκα, βάρκα… Ή μπορει να ζήσεις σε σπήλαιο, ωσαν πρωτόγονος. Όλ’ αυτα δεν παθαίνουν τίποτε απο σεισμο!

 2. 08/01/2008 στο 10:06

  @ εργδημεργ

  Γεγονός, γεγονός και γεγονός! Παθαίνει όμως η τσέπη των εργολάβων… Λες το Κόμμα να έχει επενδύσει σε καμιά εταιρεία σκυροδέματος;;; Χι! Χι! Χι! Γιατί με 6,5 ρίχτερ [έστω και πολύ «βαθιά»] και να ‘χουν πέσει μόνον κάτι μαντρούλες, και να ζητάνε «θωράκιση», κάτι σε business μου φέρνει…

 3. 08/01/2008 στο 12:38

  Και ακομη πιο βλαμμενοι ειναι αυτοι που πανε καθε 4 χρονια και τους ψηφιζουν…

 4. 08/01/2008 στο 14:41

  Γερμανός

  (κατάλαβες, δεν μπορεί…)

 5. 08/01/2008 στο 16:42

  @ πρεζα tv

  Αν η ψήφος μου μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο, πίστεψέ με, δεν θα τους ψήφιζα 😉

  @ pascal

  Κατάλαβα, κατάλαβα…

 6. Προφήτης
  08/01/2008 στο 20:25

  Για σιγά ρε παιδιά, τι έχω χάσει ;

  Ήξερα το Γερμανό
  – λιανικό εμπόριο μπαταριών
  – εργοστάσιο στη Θράκη με ακριτική επιδότηση (65%)του αναπτυξιακού για «παραγωγή ειδικών
  μπαταριών»
  – Multirama
  – εμπόρια διαφόρων ηλεκτρονικών ειδών με μεσολάβηση ενός δαιδάλου
  αλλοδαπών εταιρειών , τις οποίες χειριζόταν ο οικονομικός του διευθυντής
  – ξέπλυμα χρήματος των τέως Σοβιετικών στη Δύση
  – πούλημα του δικτύου καταστημάτων στην Cosmote σε τιμή εξωφρενικά
  υψηλή και ασύμφορη, με deal που συμφωνήθηκε με τον Βουρλούμη
  (άνθρωπο της Trilateral = Rockfeller στην Ελλάδα) σε κεντρικό ξενοδοχείο
  του Βουκουρεστίου.

  Πότε μπήκε και στα μπετά ;

  Και άρχισε τη «ζύμωση» το ΚΚΕ.

  Φαίνεται η σταθερότητα του μπετόν ως υλικού έλκει τους τέως KGBιτες –
  ένας άλλος επιφανής, ο κυρ Γιώργος ο Μπόμπολας, έχει να το λέει «εμάς, η δουλειά μας είναι τα μπετά κι τα μελάνια».

  Και ως γνωστόν : το ΚΚΕ σε οδηγεί παντού, αρκεί να το εγκαταλείψεις έγκαιρα.

 7. 09/01/2008 στο 13:36

  @ Προφήτης

  Μου φαίνεται ότι για τα μπετά θα πρέπει να επανέλθουμε στον Pascal, για περισσότερα στοιχεία. Θεωρώ ότι κάτι ξέρει περισσότερο…

  Ο Γερμανός είναι αυτά που λες. Πλην όμως:

  – «ξέπλυμα χρήματος των τέως Σοβιετικών στη Δύση»: αυτό δεν το γνωρίζω. Δεν το αποκλείω κιόλας. Πάντως πολλές εταιρείες «ανατολικής κοπής» «ορφάνεψαν» και «αυτονομήθηκαν» μετά την κατάρρευση. Το τι περίπου έγινε θα το πληροφορηθούμε μετά από καμιά 30ρια χρόνια. Όταν δεν θα έχει καμιά αξία…

  – «Βουρλούμη (άνθρωπο της Trilateral = Rockfeller στην Ελλάδα)»: Ε, τον κάλεσαν τον άνθρωπο μια φορά, δεν σημαίνει ότι είναι κι άνθρωπός τους. Για απλή γνωριμία επρόκειτο.
  Σόι, πάντως, το… βενιζελικό βασίλειο. Υπήρχε και κάποιος βενιζελικός υπουργός με το ίδιο ονοματεπώνυμο: Παναγής Βουρλούμης. Παππούς άραγε;;;

  Ο κυρ-Γιώργος έχει δικαιωθεί πανηγυρικά -και δικαστικά- για τη μη-σχέση του με την KGB. Να μην αναπαράγουμε τέτοιες πληροφορίες.

  Το ΚΚΕ μπορεί να σε οδηγεί παντού, το ίδιο όμως δεν πηγαίνει πουθενά…

 8. 09/01/2008 στο 15:04

  Πού οφείλεται και σε ποιόν η εμμονή των ΟΤΕ-Cosmote να διατηρούν τις μετοχές τους προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της ΝΥ παρ’ ότι καθίσταται ασύμφορο λόγω των συστημάτων ασφαλείας (γενικώτερης…) που πρέπει να χρησιμοποιούν εξ’ αιτίας της οδηγίας του ελληνικής καταγωγής γερουσιαστή Μπραδήμα; Πώς γίνεται (πιθανόν) εκμετάλλευση των συστημάτων αυτών από μυστικές υπηρεσίες; Τί σχέση έχουν όλα αυτά τα εντέχνως αποκρυπτόμενα με κάποια εξαιρετικά υπερκέρδη των υψηλόβαθμων στελεχών από μετοχές;

  Επειδή στο πλαίσιο των ερωτήσεων αυτών όποια πληροφορία για Βουρλούμη έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, κάντε ρε παιδιά κανά συνωμοσιολογικό ποστ, απ’ αυτά που μ’ αρέσουν! Άντε τον Τσίπρα μου!!! 😀

 9. 09/01/2008 στο 15:38

  Και μόλις σήμερα το πρωί έλαβα, από καλό φίλο του μπλογκ, ένα e-mail [που είχε ως Subject/τίτλο το «BRADEMAS +….+……..+………»] με τον κατάλογο των μελών διαφόρων Λεσχών. Ο μίστερ Μπραδήμας, λοιπόν, είναι/ήταν και μέλος της Μπίλντερμπεργκ, και μέλος της Τριμερούς και Υπότροφος Ρόουντς και μέλος του CFR… Κι έλεγα τι να τον κάνω τον κατάλογο…

  Όσον αφορά τα υπόλοιπα… πάσα προσφορά δεκτή.

 10. Προφήτης
  10/01/2008 στο 02:09

  @ Χρήστο

  «ξέπλυμα χρήματος των τέως Σοβιετικών στη Δύση”: αυτό δεν το γνωρίζω. Δεν το αποκλείω κιόλας»

  Ορισμένοι, καλή ώρα, ανέπτυσσαν με σοβιετικά κεφάλαια επιχειρήσεις σε περιοχές-χώρες όπου επιθυμείτο απόκτηση γεωπολιτικής επιρροής.
  Μέσω των εταιρειών διοχετεύονταν χρήματα, με νομιμοφανή τρόπο, σε κόμματα, οργανώσεις, φορείς, νομικά και φυσικά πρόσωπα που συνεισέφεραν στην αύξηση της επιρροής.
  [Κάποιος απέσεισε δικαστικά την κατηγορία ότι επιτέλεσε παρόμοια λειτουργία. Βεβαίως, βεβαίως, του Θεμιστοκλέους. Βλ. παρακάτω]
  Κατά περίπτωση υπήρχε μερίδιο για υψηλόβαθμους του καθεστώτος.
  Και πάντα μερίδιο για αυτόν που έπαιζε τη βιτρίνα.
  Συνέχεια …

  «…πολλές εταιρείες “ανατολικής κοπής” “ορφάνεψαν” και “αυτονομήθηκαν” μετά την κατάρρευση.»

  … Η οποία βιτρίνα, μετά την κατάρρευση, μπορεί και να βρέθηκε με μια επιχείρηση στα χέρια, την ιδιοκτησία της οποίας δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να διεκδικήσει κανένας (*).
  Κάτι συναφές έγινε επί ελληνικού εδάφους μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ το ΄90. Κάποιοι βρέθηκαν με πολυκατοικίες που στέγαζαν κομματικά γραφεία, όπως στη Φερρών. Άλλοι με εκδοτικές-εκτυπωτικές-διαφημιστικές επιχειρήσεις.
  Βαρειές κατηγορίες διατυπώνει το επίσημο ΚΚΕ κατά της πλευράς Δραγασάκη. Ωστόσο, έχασε με 2 μόνο ψήφους (54-52) από την Αλέκα. Γιατί να μην πάρει τη μισή περιουσία; Όπως στα διαζύγια …

  «Το τι περίπου έγινε θα το πληροφορηθούμε μετά από καμιά 30ρια χρόνια. Όταν δεν θα έχει καμιά αξία…»

  Όταν δεν παίζεις ό ίδιος στο παιγνίδι για προσωπικό όφελος, αλλά ενδιαφέρεσαι λόγω προσωπικής ιδιομορφίας ή ιστορικής περιέργειας, είτε το μάθεις την επόμενη στιγμή είτε σε 30 χρόνια το ίδιο είναι.
  Εγώ τελευταία έχω κολλήσει με τον 2ο Παγκόσμιο. Τα συνδέω με τα σημερινά …

  «Βουρλούμη (άνθρωπο της Trilateral = Rockfeller στην Ελλάδα)”: Ε, τον κάλεσαν τον άνθρωπο μια φορά, δεν σημαίνει ότι είναι κι άνθρωπός τους. Για απλή γνωριμία επρόκειτο.»

  Πρώτη φορά έγινε δημόσια λόγος για ιδιωτικοποιήσεις των στρατηγικά κρισίμων εθνικών εταιρειών κοινής ωφελείας μετά από μια συνάντηση Μπιλντερμπεργκ, τέλη ΄80 – αρχές ΄90, δεν θυμάμαι. Μέχρι τότε ο εθνικός έλεγχος θεωρείτο θέσφατο. Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες …
  Και οι Βουρλούμηδες.

  «Ο κυρ-Γιώργος έχει δικαιωθεί πανηγυρικά -και δικαστικά- για τη μη-σχέση του με την KGB. Να μην αναπαράγουμε τέτοιες πληροφορίες.»

  Βεβαίως, βεβαίως. Συμπάθα με, έγραφα ασυλλογιστα.
  Έτσι είναι. Όπως και για το Ρόκκο : δεν ήταν πράκτορας. Απαλλάχθηκε από κατηγορίες για εσχάτη προδοσία, κατασκοπεία και άλλα 30 κακουργήματα.
  Ανοίγει έδρες σε αμερικανικά πανεπιστήμια για να μορφώνονται οι μελλοντικοί «ηγέτες» των βαλκανικών καντονίων. Ανοίγει αγορές για τους υπερατλαντικούς νέους εργοδότες σε Βαλκάνια και Υπερκαυκασία.
  Διέψευσε τους αφελείς που είχαν προβλέψει ότι «θα τού αφήσουν μόνο την ομάδα για να ασχολείται στα γεράματα» : σαρώνει εργολαβίες σε ΔΕΚΟ και μαζεύει λεφτά γιατί έχει κι αυτός ο πανέξυπνος το δράμα του. Ηλίθιο γιό.
  Και δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του σε ρωσσικό έδαφος (*)…
  Επίσης, το Spiegel καταδικάστηκε γιατί έγραψε για χρηματισμό του Τσοχατζόπουλου για τα Leopard. Υποκλινόμαστε στην αθωότητά του.

  Μετά την υπόθεση Τσιρμπόπουλου προσέχουμε, αν κι ο κυρ Γιώργος έχει άλλες έννοιες απ΄ το τι γράφουν ένας επώνυμα κι ένας ανώνυμα στο Ιντερνετ.

  Δώσε υλικό για Μπραδημα.

  @ Greg
  1. Τα μέτρα Μπραδήμα έχουν να κάνουν με τήρηση φοροελεγκτικών προτύπων με σκοπό την αποτροπή φαινομένων Enron σε εισηγμένες στο NYSE. Αυτό σημαίνει σημαντικά υψηλότερο κόστος λογιστικής παρακολούθησης που επιβαρύνει τα αποτελέσματα (όλων) των επιχειρήσεων.
  2. Πολύ απλοϊκά : με το να διαπραγματεύεται σε δυο χρηματιστήρια, για ορισμένους υπάρχει η ευκαιρία να παίζουν
  α) με τη διαφορά ώρας
  β) με τη διαφορά κλεισίματος
  γ) με τη διαφορά νομίσματος

 11. 10/01/2008 στο 11:44

  Ε, κάθε μεγάλο μαγαζί έχει και ένα κατά τόπους παραμάγαζο.
  Πώς θα έκανε μπίζνες η Σοβιετία (το πολιτικό 10% που της παραχωρήθηκε είναι και οικονομικό 10%) χωρίς το ελληνικό της υποκατάστημα;

  Anyway, o προφήτης από πάνω τα είπε όπως έπρεπε.

 12. 10/01/2008 στο 13:51

  @ Προφήτης

  Ναι, φυσικά. Δεν μίλησα γενικά. Για τον συγκεκριμένο δεν ξέρω.

  Ότι αυτά που λες έγιναν, είναι το μόνο σίγουρο. Ας πούμε και για κάποιες «εθιμοτυπικές» επισκέψεις στελεχών του ΚΚ Ανατολικής Γερμανίας στην Ελλάδα, αμέσως μετά την κατάρρευση του τείχους, όπου ο τότε ηγέτης του ΚΚ, δήλωνε για αείμνηστο -και τότε- παράγοντα της -ελληνικής- Αριστεράς «τον είχα σαν πατέρα μου. Ζούσαμε δίπλα-δίπλα στο Βερολίνο»… Και άλλα τέτοια… Συγγενείς του παράγοντα είναι μεγάλοι μ[π]ιζ[ν]αδόροι… Το ΚΚ Ανατολικής Γερμανίας [Εργατικό Κόμμα θαρρώ το λέγαν επισήμως] είναι ίσως η πιο «αμαρτωλή» περίπτωση.

  Τα ίδια γίναν και στο ΚΚΕ με τη διάσπαση του ενιαίου Συνασπισμού τότε, όταν αποχώρησαν ουκ ολίγα στελέχη του. Αλλά έτσι είναι οι «άνθρωποι-βιτρίνες» στις επιχειρήσεις. Κάποιοι στιγμή μπορεί και να «αυτομολήσουν»…

  «Όταν δεν παίζεις ό ίδιος στο παιγνίδι για προσωπικό όφελος, αλλά ενδιαφέρεσαι λόγω προσωπικής ιδιομορφίας ή ιστορικής περιέργειας, είτε το μάθεις την επόμενη στιγμή είτε σε 30 χρόνια το ίδιο είναι.»

  Είναι το ίδιο πράγματι; Είναι διαφορετικό να ξέρεις κάτι τώρα που συμβαίνει, παρά να το μάθεις μετά από 30 χρόνια. Γλιτώνεις, σε προσωπικό πάντα επίπεδο, από ένα σωρό ψευδαισθήσεις. Τουλάχιστον.

  Πρώτη φορά έγινε δημόσια λόγος για ιδιωτικοποιήσεις των στρατηγικά κρισίμων εθνικών εταιρειών κοινής ωφελείας μετά από μια συνάντηση Μπιλντερμπεργκ, τέλη ΄80 – αρχές ΄90, δεν θυμάμαι.

  Όλα αυτά είναι πολύ πιο παλιά ιστορία. Και, το ‘χω ξαναπεί, δεν θεωρώ τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ως «υπερκυβέρνηση» του πλανήτη. Μπορεί να μαζεύεται εκεί η όποια ελίτ του πλανήτη [η προσκείμενη στον Ροκφέλλερ], αλλά σιγά μην ρωτήσουν και τη Διαμαντοπούλου ή τον Αλογοσκούφη τι να κάνουν… Άλλοι αποφασίζουν, από πριν, κι άλλοι εκτελούν, μετά…

  Για τον κυρ-Γιώργο, τον Ρόκκο και τον κυρ-Άκη, τα λες. Λευκοί ως περιστερές 😉 Ο Ρόκκο έχει κι άλλους δυο γιους. Μάλλον πιο ευφυείς, γιατί τους έχει στις business…

  Προφανώς, έχουν άλλες έννοιες, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιβαρυνόμαστε και με άλλα… ένσημα. Έχουμε ήδη κάμποσα…

  «Δώσε υλικό για Μπραδημα.»

  Ο Γ. Τσάπανος, κυρίως, έχει γράψει πολλά και διάφορα εδώ μέσα. Επειδή η αναζήτηση όμως [πάνω δεξιά] δεν δουλεύει και τόσο καλά, ψάξ’το ως εξής: Γράψε στο google «Μπραδήμας θεαμαπάτες» ή «Brademas θεαμαπάτες», χωρίς τα εισαγωγικά, και θα βρεις όλα τα σχετικά.

  @ pascal

  Κάπως έτσι, υποθέτω, έχουν τα πράγματα. Μερσί.

 13. 27/02/2008 στο 15:30

  Γνωστοποίηση της ιστοσελίδας μου με θέματα αποκωδικοποίησης….: σιωπής, ψυχής, θρησκειών, μυθολογιών,…..
  URL : http://www.siopi.gr
  Γεια…..

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: