Αρχική > Αφασιαλάνδη > Τσαγκαροδευτεριάτικος Ιδεασμός

Τσαγκαροδευτεριάτικος Ιδεασμός

28/01/2008

Τσαγκαροδευτεριάτικος Ιδεασμός


Παρακαλώ να συμπεριληφθεί ο όρος στην επόμενη έκδοση του εγχειριδίου διανοητικών διαταραχών [DSM-V], που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2012.

Ευχαριστώ

Μετά τιμής

 

DSM-I [1952]: 106 διαταραχές
DSM-IΙ [1968]: 182 διαταραχές
DSM-IΙI [1980]: 265 διαταραχές
DSM-IV [1994]: 297 διαταραχές
DSM-V [2012;]: ; διαταραχές [+ 1]

Advertisements
Κατηγορίες:Αφασιαλάνδη
 1. εργδημεργ
  29/01/2008 στο 10:16

  Υποθέτω, κύριε Χρήστο μας, αναφέρεστε στον κατάλογο της διεθνους ενώσεως τρελλογιατρων (ή κάπως έτσι)… κάτι ενθυμούμαι απο παλαιότερα πονήματά σας, που λέγατε πως, όσο πάει ο κατάλογος μεγαλώνει. (Στεφανης, 17Ν, «μαγαζι-γωνία»… κάτι ενθυμούμαι! Δεν απέκτησα ακόμη Γερμανο γκόμενο, που λέει και το ανέκδοτο!)

 2. 29/01/2008 στο 10:29

  @ εργδημεργ

  Ο κατάλογος, κύριε εργολήπτα μας, δεν είναι της διεθνούς ενώσεως [με τα γνωστά απόνερα που θυμάστε] είναι της αμερικανικής ενώσεως. Και φυσικά μεγαλώνει διαρκώς. Γι’ αυτό και το «αίτημά» μου. Γιατί να συμπεριλαμβάνεται ο «αυτοκτονικός ιδεασμός» και όχι ο «τσαγκαροδευτεριάτικος», που, σε τελική ανάλυση, μόνον τα κέρδη των αφενδικών βλάπτει – και των αυτοαπασχολούμενων, βεβαίως-βεβαίως.

  Ανεκδοτάκι δεν έχει για μας;;;

 3. εργδημεργ
  01/02/2008 στο 08:39

  Το ανέκδοτο: Εϊναι, λέει, δύο γέροι σ’ ένα γηροκομείο και κουτσομπολεύουν μια γρια. «- Τη βλέπεις αυτη;», λέει ο ένας γέρος στον άλλο. «Στα 80 της κι έχει καινούργιο γκόμενο! Ψηλο, ξανθο, γαλανομάτη, ωραίο παιδι!» «- Πώς κι έτσι;», λέει ο άλλος γέρος. «- Άααα!», λέει ο πρώτος, «είναι ξένος, κι αυτοι δεν κοιτάζουν ηλικίες και τέτοια! Είναι Γερμανος! Τον λένε Αλτσχάϊμερ, ή κάπως έτσι!»

 4. 01/02/2008 στο 11:00

  Πρωτομηνιάτικο ανεδκοτάκι [υποκύπτω στον πειρασμό].

  Ο κύριος Γιώργος είναι ετών 95. Ζει στο Γηροκομείο, και κάθε βραδάκι μετά το δείπνο βγαίνει στον κήπο και κάθεται σ’ ένα παγκάκι. Γνωρίζεται μετά της 87χρονης κυρίας Μαρίας και συζητώντας καθήμενοι στο παγκάκι κάποια στιγμή της λέει:

  «Ξέρεις τι έχω ξεχάσει, ρε Μαρία;»
  «Τι;»
  «Το σεξ!»
  «Άντε βρε παλιόγερε που θες και σεξ. Εδώ δεν σου σηκώνεται ούτε με την απειλή όπλου!»
  «Ναι, αλλά θα ήταν ωραία να μου το κρατούσε κάποια στο χέρι…»

  Τι να κάνει κι η κυρία Μαρία, του κατεβάζει το φερμουάρ και τον κρατάει στο χέρι. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται για πολλά βραδάκια. Κάποια μέρα όμως ο κύριος Γιώργος δεν εμφανίζεται στο παγκάκι. Ανήσυχη η κυρία Μαρία, και φοβούμενη μήπως του έτυχε κάποια ατύχημα, αρχίζει να τον ψάχνει. Τον βρίσκει καθισμένο σε άλλο παγκάκι, όπου η 89χρονη κυρία Σοφία «τον» κρατούσε στο χέρι. Η κυρία Μαρία με δάκρυα στα μάτια τού βάζει τις φωνές:

  «Βρε βρωμόγερε, τι έχει αυτή η τσούλα και δεν το έχω εγώ;;;»
  «Πάρκινσον!»

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: