Αρχική > Αφασιαλάνδη, Παρατηρητήριο ΣΥΝ > Ο Τσίπρας νέος αρχιεπίσκοπος;

Ο Τσίπρας νέος αρχιεπίσκοπος;

30/01/2008

επιλογή βόμβα ο νέος αρχιεπίσκοπος [από το Indymedia Αθηνών και τον Sverdlov]

Ο Τσίπρας νέος αρχιεπίσκοπος.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Κύκλοι προσκείμενοι στην ιερά σύνοδο, διαρρέουν τις τελευταίες ώρες, πως η πλειοψηφία των μητροπολιτών αποφάσισε να ζητήσει απο το νέο και ταλαντούχο πολιτικό Αλέξη Τσίπρα, να είναι ο νέος αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, μετά την κοίμιση του Μακαριοτάτου Χριστόδουλου. Οι άγιοι πατέρες κατάληξαν σε αυτή την απόφαση καθώς πιστεύουν πως χρειάζεται ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, προερχόμενο απο τα κινήματα και όχι απο τη γραφειοκρατική επετηρίδα της ιεραρχίας, για να εισάγει την εκκλησία μας στον εικοστό πρώτο αιώνα. Θεωρούν μάλιστα πως ο Αλέξης είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να βοηθήσει την εκκλησία να ανακόψει την επιρροή που ασκούν τα αντιδραστικά και σατανικής προέλευσης ρεύματα των emo και των trendy, στη νεολαία μας. Οι ίδιοι κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί πως ό νέος και ταλαντουχος πολιτικός ήταν και η προσωπική επιλογή του εκλιππόντος αρχιεπισκόπου, κάτι που το συζήτησε και με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο, όταν ο τελευταίος τον επισκέφτηκε προ ημερών για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

Και ο Αλέξης; Σύμφωνα με πηγές κοντά στο νεαρό και ταλαντούχο πολιτικό δηλώνουν πως ο ίδιος εξεπλάγη καθώς δεν ήταν στα σχέδιά του να γίνει αρχιεπίσκοπος αυτό το καιρό, αφού είχε δεσμευτεί να παραμείνει στην Ανοιχτή Πόλη και τη δημοτική παρέμβαση. Ωστόσο «πολλές φορές η ζωή τα φέρνει αλιώς και θα αναλάβει το ιστορικό του χρέος να βοηθήσει την εκκλησία να βγεί απο τη δύσκολη θέση» ήταν τα ακριβή του λόγια. Σε κάθε περίπτωση το λόγο έχουν τα συντεταγμένα όργανα της εκκλησίας.

Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη χαρά τους γι αυτή την εξέλιξη, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους:

Η ΚΟΕ ελπίζει πως υπό την ηγεσία του Αλέξη η εκκλησία θα ηγηθεί της πάλης του λαού μας ενάντια στο μουσουλμανικό – ιμπεριαλιστικό τόξο Τουρκίας – Σκοπίων – Αλβανίας και των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης, που ως δημιουργήματα των αμερικανών απειλούν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Το ΚΟΚΚΙΝΟ πιστέυει πως ο Αλέξης θα στρέψει την εκκλησία προς τη θεολογία της απελευθέρωσης και πως θα βοηθήσει να μετατραπεί η κάθε ενορία σε κέντρο για τη συσπείρωση των δυνάμεων της αριστεράς και την ανασύνθεση, ώστε να δημιουργηθεί το πλατύ αντικαπιταλιστικό κόμμα που θα θέσει τέλος στο δικομματισμό.

Η ΑΚΟΑ θεωρεί πως με τη βοήθεια του νέου αρχιεπισκόπου Αλέξη, η εκκλησία της Ελλάδος θα ασκήσει αποτελεσματική πίεση στο Άγιο Όρος, για την άρση του άβατου των γυναικών και την εναρμόνιση επιτέλους της χώρας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Έτσι θα μπορούν τα μέλη αυτής της οργάνωσης της ανανεωτικής αριστεράς, άνδρες και γυναίκες, να αποσυρθούν ήσυχα απο την ενεργό πολιτική δράση, μετά την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της οργάνωσης: την εκλογή του Γιάννη Μπανιά στο κοινοβούλιο.

Η ΔΕΑ προβλέπει πως η επιλογή Τσίπρα για τη θέση του αρχιεπισκόπου θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες, οικονομικής κυρίως ανάπτυξης του κινήματος, ενώ ζήτησε, με βάση τις προεκλογικές συμφωνίες, να της επιδοθεί μία επαγγελματική θέση σε κάθε μητρόπολη.

Τέλος η Νεολαία Συνασπισμού, η πιο πολιτική απο όλες τις συνιστώσες, ζήτησε να κλείσει την αρχιεπισκοπή για πάρτυ και συναυλίες τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο.

Advertisements
 1. faros
  30/01/2008 στο 14:49

  Δεν ξέρω για … αρχιεπίσκοπος αλλά για … βαβύλης είναι ότι πρέπει!!!!

 2. erythros
  30/01/2008 στο 20:28

  Κάποιος στο indymedia υπέγραφε ως «Παπα-Αλαβάνος». Κάτι ήξερε μου φαίνεται… 😛

 3. ένας από ΣΥΡΙΖΑ
  31/01/2008 στο 09:29

  Όποιος το έγραψε έχει ψυχολογήσει εξαιρετικά τη ν.ΣΥΝ, τη ΔΕΑ και την ΑΚΟΑ. Και συνολικά είναι πετυχημένο.

 4. Tuluba
  31/01/2008 στο 09:53

  καλημέρα σε όλους,
  άσχετο βέβαια…

  ένας σύνδεσμος για την διακοπή του Indy θεσ/νικης μετά την καταγγελία του Indy argentina στο οποίο ανακάλυψαν (με ή χωρίς «») οτι τους χρηματοδοτεί ο Soros.

  http://megoulina.blogspot.com/2008/01/indymedia-imc-indymedia.html

  να’στε καλά,
  Tuluba

  ΥΓ. Αλέξιος η ρωσία ,Αλέξιος κι εμείς !

 5. 31/01/2008 στο 10:33

  @ faros

  Ε, όχι και Βαβύλης! Ο Βαβύλης ούτε καν χειροτονημένος δεν ήταν. Ενώ ο Αλέξης είναι επαγγελματικό στέλεχος εδώ και χρόνια…

  @ erythros

  … stavros;;; Μάλλον Ροζ Σταυρός για τους συντρόφους 🙂

  @ ένας από ΣΥΡΙΖΑ

  Αυτός που το έγραψε ξέρει τον ΣΥΡΙΖΑ απέξω κι ανακατωτά. Και δεν συζητάω για το χιούμορ του. Ακόμα γελάω με τα της ΑΚΟΑ…

  @ Tuluba

  Καλημέραααα!!!

  Παλιά ιστορία αυτή με το ίντυ. Θάφτηκε…

  ΥΓ. Alexis for Archibishop!

 6. 31/01/2008 στο 10:36

  Διαφωνώ μαζί σας. Ο Αλέξης είναι η πρώτη επιλογή των Αρδην – Ρήξη για επικεφαής Ευρωψηφοδελτίου στις ερχόμενες (2009) Ευρωεκλογές. Και ο νοών νοείτω.

  Δυστυχώς η σεβαστη Ιεραρχία έρχεται 2η και καταϊδρωμένη, αφού το θεμα εχει κλήσει από την εποχή που στο κοινωνικό φόρουμ το Αρδην επαιζε κύριο ρόλο.

 7. 31/01/2008 στο 12:14

  @ manitaritoubounou

  Και ο μη νοών [εγώ, δηλαδή], μη νοείτω;;; 😦

 8. 31/01/2008 στο 12:51

  Εσύ φίλε (μου;) πάντα νοείς, έστω και αν παριστανεις οτι δεν νοείς.

  Νοείς ότι δεν είσαι ανόητος, τουλάχιστον νοερά…

  Ετσι νοά…

 9. 31/01/2008 στο 13:46

  @ manitaritoubounou

  Πάντα νοώ [έστω και ανοήτως], αλλά δεν νοώ τα Πάντα…

 10. prince oliver
  03/02/2008 στο 13:48

  καλά είχε γράψει η πανδώρα στο πρωτοχρονιάτικο φύλλο ότι έχουμε τις εξης επιλογές είτε θα πεθάνουμε από τη βαρεμάρα με τον Κουβέλη ή θα βγει ο Αλέξης και θα γελάσουμε. Είναι προτιμότερη η κωμωδία. Αναγνωρίζω ότι είναι η μόνη στήλη που κράτησε ίσες αποστάσεις. Να ενημερώσω επίσης τα αποτελέσματα του γκάλοπ που έκανα σε βασικό ταργκετ γκρουπ του αλέξη, δλδ απολιτικες mainstream γκόμενες(φιλες και γνωστές).Το καλύτερο που άκουσα είναι του τύπου <> Τέτοια οξυδέρκεια από μαινστριμ πόντια οδοντίατρο πάντως δεν το περίμενα. Μέχρι αντιδράσεις «μη ξεράσω». Εγώ πάντως τις διαβεβαίωσα ότι οι άντρες της ρήξης μετράνε(ειδικά ο εξωτικός εξαποδω) και έχουμε και τεράστια ποικιλία.

 11. prince oliver
  03/02/2008 στο 13:51

  τι θα γίνει με αυτά τα εισαγωγικά??

  βγαζει κάτι θετικό και επικοινωνιακό σαν πρώτη εντύπωση αλλά και κάτι γλοιώδες κάτω από απ αυτό

 12. 05/02/2008 στο 13:01

  @ prince oliver

  Κι εγώ προτιμώ την κωμωδία [και έμμεσα πλην σαφώς τον Αλέξη (ως Αρχιεπίσκοπο, όμως)]. Μου τα χαλάς όμως. Δεν είναι μόνον η Πανδώρα που κράτησε ίσες αποστάσεις. Τις ίδιες αποστάσεις έχω κρατήσει κι εγώ. Δεν έχω αναφερθεί ούτε σε ένα ποστ στον Φώτη. Ενώ στον Αλέξη… [Τα αρνητικά σχόλια συντελούν [και αναιρούν] (σ)τη δημοσιότητα 😀 .

  Τα εισαγωγικά που χρησιμοποιείς δεν είναι εισαγωγικά, αλλά κώδικας, και τον κόβει. Χρησιμοποίησε αυτά που βρίσκονται δίπλα στο Enter [πατώντας ταυτόχρονα και Shift, δηλαδή τα «»]. Μην χάσουμε και τη ρήση…

  Για το κάλλος του εξωτικού εξαποδώ δεν έχω γνώμη. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά [όχι ακόμη]. Οι άντρες της «Ρήξης» τω όντι ανήκουν ο καθένας τους και σε μια συνομοταξία, αλλά θα πρέπει να μας ανακαλύψουν πρώτα…

  Λοιπόν, τη ρήση, please!

  «Κάτι το γλοιώδες». Έτσι. Το άτομο μου θυμίζει συγκάτοικο φίλου [εκείνα τα χρόνια] που έκανε ίσαμε πέντε ντους τη μέρα, αλλά μόλις τον έβλεπες λερωνόταν το βλέμμα σου… Χάλια…

 13. 05/02/2008 στο 13:02

  Α και το σχολιάκι που κατέθεσα σε άλλο ποστ, αλλά ανήκει εδώ:

  «ΥΓ. Πάντως με τον Αλέξη ως μη-Αρχιεπίσκοπο χάνεται μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα: η σύζευξη [χριστιανικού] οικουμενισμού και [κομμουνιστικού] διεθνισμού. Γιατί, όπως έλεγε κι ο McManus τις προάλλες [Kαι μέσα στην χλαπαταγή των ημερών…],

  “Οι μισοί επανονειρεύονται Κόκκινες Μηλιές, Μαρμαρωμένους Βασιλείς και επανάκτηση της Πόλης κι οι άλλοι μισοί: σύνορα μέχρι τα διόδια του “Λεβέντη”!”,

  … ενώ με τον Αλέξη θα το λύναμε το πρόβλημα των συνόρων μια και καλή… Άλλη μια χαμένη ευκαιρία… Δυστυχώς.»

 14. 10/02/2008 στο 23:39

  Μια και αντιγράφετε από το indymedia υπάρχει κάτι καλύτερο

  Η «φράξια» του Μαυρίκου δέχεται το οριστικό κτύπημα από τον Αλέξη Τσίπρα!
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=807472

 15. 11/02/2008 στο 12:06

  @ Περαστικός

  Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του «Μαοϊκού», σχετικά με τις εξελίξεις στα κόμματα της Αριστεράς. Δεν μπορώ να πω… Αν το έκανε και με λίγο περισσότερο χιούμορ, θα ήταν ακόμα καλύτερη.

 16. pepa
  12/02/2008 στο 17:35

  καλα μου παιδια. Μήπως μερικοι απο εσας να εδιναν που και που κανενα πλυσιματακι στο βλεμμα τους μηπως παραθολωσε ?

 17. 13/02/2008 στο 19:52

  @ pepa

  Ο όρος «εγκεφαλική γαργάρα» σας λέει κάτι;

 18. Τα
  26/06/2008 στο 22:17

  Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
  – Για την Ευρώπη,
  – Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
  – Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
  – Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
  – Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
  – Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: