Αρχική > Αφασιαλάνδη, Παρατηρητήριο ΣΥΝ, Πολιτική > Τι ακριβώς ήθελε να πει ο «καλλιτέχνης» Αλ. Αλαβάνος για τον υπό εκβιασμό πρωθυπουργό;

Τι ακριβώς ήθελε να πει ο «καλλιτέχνης» Αλ. Αλαβάνος για τον υπό εκβιασμό πρωθυπουργό;

15/02/2008

clone01.jpg
Αποτυχημένες κλωνοποιήσεις…
… 

Ήταν η πρώτη φορά, νομίζω, τους δύο τελευταίους μήνες, που ακούστηκε από επίσημα χείλη ότι, εκτός του τέως Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, και ο πρωθυπουργός τελεί υπό εκβιασμό.

Μιλώντας το βράδυ της περασμένης Τρίτης σε εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης Δικηγόρων με θέμα «ΜΜΕ – Προσωπικά Δεδομένα – Δικαιοσύνη: Μια Νέα Πραγματικότητα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων [Αλ. Αλαβάνος: Η Αριστερά θα υπερασπιστεί έναν πρωθυπουργό υπό εκβιασμό, Το Βήμα, 13-2-2008] (οι υπογραμμίσεις δικές μου):

«Ερωτικές υποθέσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν. Η συγκεκριμένη υπόθεση αναπαράγεται επί ενάμιση μήνα για τον απλό λόγο ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν γιατί άπτονται υψηλών προσώπων». Χαρακτήρισε «προσχηματική και γελοία την αντιπαράθεση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης που γίνεται στη Βουλή» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να διαχειρισθεί την περιφρούρηση των προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα, ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι θα υπερασπιστεί «έναν πρωθυπουργό υπό εκβιασμό, καθώς η Αριστερά υπερασπίζεται οποιονδήποτε εκβιαζόμενο πολίτη».

Και «ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε κάνοντας έκκληση στις υγιείς δυνάμεις της χώρας να υπερασπιστούν τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών». [Πηγή: reporter.gr]

Οι παρατηρήσεις του Αλ. Αλαβάνου σχολιάστηκαν εδώ κι εκεί [τα πιο ενδιαφέροντα σχόλια στο ιστολόγιο του Αντί (Εκβιάζεται ο Πρωθυπουργός;)], τις σχολίασα κι εγώ, κάπως μπερδεμένα είναι αλήθεια, στο προχθεσινό σημείωμα (“Σιγάαα! Μην καβλώσεις και σκιστεί το κιλοτάκι σου!”), αλλά γενικά πέρασαν απαρατήρητες, ενώ, κατά την ταπεινή και σεμνή μου γνώμη, θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει σάλο.

Τι ακριβώς ήθελε να πει ο «καλλιτέχνης»;

Εμμέσως πλην σαφώς, ο Αλ. Αλαβάνος μάς λέει ότι κάποιοι εκβιάζουν τον πρωθυπουργό της χώρας! Τινί τρόπω; Μα με κάποια προσωπικά δεδομένα [«ερωτικές υποθέσεις», «πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν γιατί άπτονται υψηλών προσώπων», «πρωθυπουργός υπό εκβιασμό»].

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε δημόσια αυτό που η μισή χώρα γνωρίζει εδώ και εβδομάδες. Ότι δηλαδή στο περιβόητο [«αμοντάριστο»] DVD ακούγονται πράγματα που άπτονται των προσωπικών δεδομένων «υψηλών προσώπων».

Το τι ακριβώς κάνει κάθε πολίτης αυτής της χώρας στην κρεβατοκάμαρά του είναι, ασφαλώς, δικός του λογαριασμός.

Αν, όμως, λέω αν, διαβάζω σωστά τα όσα είπε ο Αλ. Αλαβάνος, ότι, δηλαδή, κάποιοι εκβιάζουν -ή επιχείρησαν να εκβιάσουν- τον πρωθυπουργό με βάση τα όσα ακούγονται στο ροζ DVD, τότε τίθενται διάφορα «ζητηματάκια».

Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι ένας «απλός πολίτης», τις συνταγματικές ελευθερίες του οποίου θα πρέπει όλοι να σπεύσουμε να υπερασπίσουμε.

Διότι, αν μια τυχαία συμβασιούχος, κάποιοι δικηγορίσκοι και κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν στη διάθεσή τους υλικό με το οποίο [νομίζουν ότι] μπορούν να εκβιάσουν τον πρωθυπουργό της χώρας, τότε, εγώ ο αφελής, αναρωτιέμαι τι είδους υλικό μπορεί να διαθέτουν κάποιοι «νταβατζήδες» ή οι μυστικές υπηρεσίες τρίτων χωρών…

Διότι, ασφαλώς, δεν πρόκειται για κάποιο στιγμιαίο «ολίσθημα»…

Και σ’ αυτή την περίπτωση, δεν πρόκειται για τις «συνταγματικές ελευθερίες» ενός κάποιου πολίτη, αλλά για πολύ-πολύ σημαντικότερα ζητήματα.

Διότι, όταν ο πρωθυπουργός μιας χώρας εκβιάζεται, ή υποκύπτει στον εκβιασμό, ή «σαρώνει» τους πάντες και τα πάντα, ή πάει σπίτι του. Σπίτι του δεν έχει πάει ακόμα. Από πουθενά δεν διαφαίνεται ότι υπάρχει σε εξέλιξη κάποιο «σάρωμα» [και η… αρχειοθέτηση της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών (όταν υπέκλεπταν τις συνομιλίες και του πρωθυπουργού) αποτελεί κακό προηγούμενο].

Άρα, αν, λέω αν, τότε…

Ένα το κρατούμενο.

Μήπως, όμως, ο «καλλιτέχνης» ήθελε να πει και κάτι άλλο;

Ας διαβάσουμε μια επίσημη δήλωση [10-2-2008] του Αλ. Αλαβάνου (οι υπογραμμίσεις δικές μου):

«Απέναντι σ΄ έναν ακίνητο και παγωμένο δικομματισμό είναι το κόμμα μας, είναι ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς που κινούνται [sic] με τόλμη μπροστά.

Και με την ευκαιρία, να καλέσω όλους, αλλά ιδιαίτερα τους πολίτες από τον σοσιαλιστικό χώρο, να στηρίξουν την κεντρική πρόταση του συνεδρίου μας, δηλαδή μια νέα πλειοψηφία, μια νέα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με επίκεντρο τις δυνάμεις της Αριστεράς

Αν συνδυάσουμε την τελευταία δήλωση με τις παρατηρήσεις που παρατέθηκαν στην αρχή τι συμπέρασμα θα μπορούσαμε να βγάλουμε;

Ότι μια «νέα κυβέρνηση» με «επίκεντρο τις δυνάμεις της Αριστεράς» μπορεί να διαχειριστεί με «υπευθυνότητα» τις «γκρίζες ζώνες» της [παρα]πολιτικής στη χώρα μας…

Και γράμματα γνωρίζω και άλλο τι δεν έχω να προσθέσω, ειμή μόνον μια γαλλική παροιμία:

«Το βαρέλι με τις ρέγγες έχει πάντα τη μυρωδιά της ρέγγας»…

… 

 

 

 1. 15/02/2008 στο 15:30

  πάντως τα ίδια περίπου είχε πει πριν λίγες βδομάδες και ο Παπανδρέου: http://www.capital.gr/news.asp?Details=423991

 2. 15/02/2008 στο 15:45

  @ imwrong

  Ναι, κάτι είχε πει κι αυτός ο κακομοίρης, μόνον που μιλούσε γενικά και αφηρημένα για «κυβέρνηση που εκβιάζεται». Και μία ελληνική παροιμία, επί του θέματος: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»…

 3. 15/02/2008 στο 19:47

  Κοιτάχτε, εάν η Καραμανλάρα η μεγάλη Μεταρρυθμιστρώνα, περίμενε την Τσέκου και τον Ζαχό να εκβιασθεί, τότε χαιρετίσματα.

  Όπως ορθώς επισημαίνετε οι Δαβατζήδαι και αι ξέναι δυνάμεις, σύμμαχοι τε και εχθρικαί το έχουν κάνει ήδη εάν το επιθυμούν, αφού γνωρίζουν τα πάντα δια τις κινήσεις των πάντων στο ξέφραγο αμπέλι της ΕΛ-λαδεζίας.

  Τώρα κατά πόσο μία κυβέρνηση συνεργασίας με ενισχυμένο ΣΥΝ θα είχε ανοσία σε πιθανούς εκβιασμούς, ε, αυτά είναι για μικρά παιδιά.

 4. Ανώνυμος
  15/02/2008 στο 21:23

  Λέτε αντί για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ να δούμε κάποια στιγμή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-«εκβιαζόμενου Καραμανλή»?
  🙂

 5. George Tsapanos
  15/02/2008 στο 22:15

  Η υποθεσις ειναι ολιγον τι μακρωτερα.

  1.Εαν (ξανα)διαβασετε τα περι CDRSEE,γινεται αναφορα περι Καραμανλη εν πληρει γνωσει του τετρατομου του εκδοθεντος απο αυτο το ιδρυμα (οπως πραγματι ο Πρωθυπουργος της χωρας θα επρεπε να ειναι ενημερος τετοιων «εκδηλωσεων»), αλλα δεν επραξε τιποτα διοτι η ομας του ΛΟΝΔΙΝΟΥ δεν τον αφησε.
  2.Απο επερωτηση του Παπαθεμελη
  http://www.antibaro.gr/society/papathemelis_istoria.php
  και στα πρακτικα της Βουλης των Ελληνων, ξεκαθαρα επιπλεον γνωριζε και η πρωην Υπουργος Παιδειας Κα. Γιαννακου.
  Οχι μονον δεν τα σταματησε, ΑΛΛΑ, τα επετρεψε.
  3. Η Κα Γιαννακου ΗΞΕΡΕ την πορεια του βιβλιου της 4ης ταξεως το οποιον απεσυρθη και το οποιον εγινε η αιτια της μη επανακλογης της.
  4. Τα ανωτερω βιβλια ΔΕΝ ειναι τα μονα, αντιθετως, εχωμε αποδειξει το ανακατωμα ΚΩΦΟΥ-ΚΟΥΛΟΥΡΗ-ΕΛΙΑΜΕΠ-JORDANOVSKI-και πολλων αλλων απο το ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ! ΣΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!).
  Και παλι ουτε κουβεντα απο το Πρωθυπουργικο γραφειο.
  Δεν τα ξερουν?
  Το προβλημα τοτε ειναι ακομα μεγαλυτερο!
  5.Καθως μπορειτε να δειτε:
  http://www.cdsee.org/jhp/index.html
  το «projet» ζει και βασιλευει με τους του CDRSEE να ομιλουν περι «Μακεδονικης» γλωσσης και δεν συμμαζευεται.
  6. Απο Πρωθυπουργο του οποιου η Υπ.Εξωτερικων δεν καν προσπαθει για αλλη λυση για το Σκοπιανο,πλην της ΔΙΠΛΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ (λες και το ονομα ειναι του παππου της), ενω ο ιδιος δεν καν αντιστεκεται,το προβλημα ειναι το ΓΙΑΤΙ Κε. Πρωθυπουργε?

  Δεν ειναι λοιπον ενα, δεν ειναι λοιπον δυο, αλλα ειναι πολλαπλα, αναπαντητα, παραξενα,ανευ νοηματος ερωτηματικα, τα οποια συμβαλλουν στην αισθηση οτι ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

  Τι ακριβως? Ειδωμεν.

 6. 16/02/2008 στο 11:48

  Το περιεχόμενο του DVD έχει βγει σαν περιγραφή από το PRESS_GR. Ο Ζαχόπουλος φέρεται να αναφέρεται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ή και πριν από αυτή με επιτιμητικά σχόλια στον πρωθυπουργό (π.χ. κοίτα ένα … που στηρίζει τον Καραμανλή) κι άλλες τέτοιες μπούρδες.
  Το θέμα είναι ότι το σκάνδαλο Ζαχόπουλος δεν υφίσταται με την έννοια ότι είναι το σπυρί που κρύβει τον καρκίνο από κάτω.
  Είναι γεγονός ότι δημοσιογράφοι εκβιάζουν πολιτικούς, με ανταλλάγματα. Είναι επίσης απορίας άξιο γιατί ο Αλαβάνος αυτοχρίσθηκε υπερασπιστής του πρωθυπουργού, ως άλλος Μάκης. Τι έχει να κερδίσει;

 7. Κώστας
  16/02/2008 στο 13:05

  Με τόσα που έγιναν τα τελευταία χρόνια έχει ψιλο ταρακουνηθεί το νταβαβατζοσύστημα και ψάχνει νέα ΄΄θέση ισορροπίας΄΄ ώστε να ΄΄ξεδιπλώσει΄΄ πάλι τις ΄΄ικανότητές του΄΄.Τι να περιμένεις όμως απο υπαλλήλους που λέει και ο Χρήστος, β και γ κατηγορίας; Είχε καλομάθει και το σύστημα απο το Σιμιτάκο και την τσακαλοπαρέα του και περνούσε τις ΄΄κρίσεις΄΄ στο ντούκου (οτσαλάν , Γιουγκοσλαβία , Ίμια , Τουρκική αναθεωρητική πολιτική έναντι Ελλάδος (γκρίζες ζώνες , θράκη , πατριαρχείο , ευρωπαικός προσανατολισμός , Κυπριακό κτλ ),2004 +1 μάσες !!! , αναγραφή θρησκεύματος ,ληστεία χρηματιστηρίου κτλ.
  Τους βρήκε κατακούτελα η απόρριψη του σχεδίου Ανάν ,η ΄΄ιδιορυθμίες΄΄ του Καραμανλή , το βιβλίο ιστορίας (με όλο το υπόβαθρο αντιπαράθεσης που τους έκαψε τη γούνα),η επανάκαμψη της Ρωσίας και τα ενεργειακά παιχνίδια (π.χ. Μπουργκας – Αλεξανδρούπολη και έτεροι αγωγοί και ανάγωγοι), η διαφοροποίηση (εάν την εκλάβουμε ως διαφοροποίηση) του σκληρού πυρήνα της ΕΕ περί ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και το ΄΄απρόβλεπτο΄΄ της ελληνικής κοινής γνώμης σε κρίσιμα θέματα.Αυτοί (οι υπάλληλοι και οι συν αυτώ) είχαν μάθει σε απλές εξισώσεις , τώρα που χοντραίνει το παιχνίδι ψιλοσάστισαν.
  Θυμήθητε και το ΄΄ξέσπασμα΄΄ του Κεφαλογιάννη όταν συνόδευε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Μπαχρέιν:
  ….«Καραγκιόζηδες», κατά τον κ. Κεφαλογιάννη, είναι όλοι: Η κυβέρνηση δέσμια του συστήματος διαπλοκής, η αξιωματική αντιπολίτευση (και πρώην κυβέρνηση), μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφοι «και εγώ ο ίδιος καραγκιόζης είμαι», επαναλάμβανε κάθε τόσο. «Φανταστείτε -είπε- ότι μεγαλοδημοσιογράφος με πιέζει να δώσω άδεια οπλοφορίας του Λιμενικού σε ψυχασθενή. Είμαι λοιπόν καραγκιόζης, διότι θα την δώσω. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς». (Είδατε τι κάνει η βουλευτική ασυλία μερικές φορές 😉
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=27915068.

  ΥΓ:Αχ ρε σιμιτάκο που τώρα δεν είσαι υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής και ανακάλυψες ειδικές σχέσεις.Πάντα στην πρωτοπορία της πολιτικής σκέψης……Αυτόφωτος , όπως οι περισσότεροι πολιτικάντηδες μας (για μην ΄΄αδικούμε΄΄ τα υπόλοιπα σαΐνια).
  ΥΓ2:Και που να ξαναβγεί ο Παπαδόπουλος στη Κύπρο…

 8. Ανώνυμος
  16/02/2008 στο 22:55

  >ΥΓ2:Και που να ξαναβγεί ο Παπαδόπουλος στη Κύπρο…

  Ο θείος Σαμ και τα τσιράκια του δεν πρόκειται να επιτρέψουν κάτι τέτοιο.Οι Κύπριοι έχουν δεχτεί αφόρητους εκβιασμούς το τελευταίο διάστημα

 9. 17/02/2008 στο 19:49

  η ατάκα περί φοβισμένου πρωθυπουργού ήταν καλύτερη
  καμμία σχέση ακόμη και με πριν μερικούς μήνες ο Junior
  o ΓΑΠ από την άλλη είχε όλη τη προσοχή του να μην κάνει σαρδάμ
  κοινή θέση ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ: οι τράπεζες ευθύνονται, πάρτε από ‘κει τα λεφτά!

 10. filopatria
  17/02/2008 στο 19:55

  Δείτε και αυτό!
  […]
  Μανιφέστο Σημίτη
  Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε σειρά προτάσεων για το περίγραμμα μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, το μέλλον της χώρας και τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ για ανατροπή του αρνητικού κλίματος[…]

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=476421

 11. 18/02/2008 στο 14:05

  @ pølsemannen

  Σωστές οι παρατηρήσεις σου, αλλά εγώ έχω ακόμα μία -ρητορική- απορία: κάποιοι εκβιάζονται κι από πριν; Δηλαδή, εκβιάζονται στο στυλ «γίνε εσύ αρχηγός/πρωθυπουργός/πρόεδρος κ.ο.κ., γιατί αλλιώς θα τα βγάλω όλα στη φόρα»; Απορίες…

  @ Ανώνυμος

  Ποιος ξέρει; Και ποιος δεν θυμάται το ’89; Οπότε ας μην αποκλείσουμε τίποτα.

  @ George Tsapanos

  Σωστές οι επισημάνσεις και οι υπενθυμίσεις. Τι άλλο να συμβαίνει; Ένα μείγμα εκβιασμών-βλακείας-πρακτοριλικιού-απληστίας-…-…-… και ιδού ένας κόσμος όμορφος αγγελικά πλασμένος…

  @ Cacofonix

  Έτσι όπως τα λες. Ένα σπυράκι που κρύβει τον καρκίνο. Στο τέλος θα το καλύψουν με μέικ-απ, και θα πάμε για το επόμενο, όπου θα το καλύψουν κ.ο.κ. Νομίζω ότι ο Αλέκος έστειλε το μήνυμα «είμαι φερέγγυος / μείνε μαζί μου έγκυος» 😀 Και όχι -μόνον- προς τον Καραμανλή.

  @ Κώστας

  Το νταβατζοσύστημα ταρακουνιέται τα τελευταία χρόνια γιατί έχει οσμιστεί χοντρές πίτες στα πέριξ. Μόνον που είναι ανίκανο να φάει απ’ αυτές γιατί πρέπει πρώτα να δώσει και το κατιτίς του… Σωστά τα λες για τις «απλές εξισώσεις», αλλά τώρα με τα χοντρά παιχνίδια οι επιδέξιοι κώλοι θέλουν και μεταξωτά στριγκάκια, κι οι ανταγωνισμοί σε διεθνές επίπεδο είναι άγριοι, για τους καλομαθημένους κρατικοδίαιτους. Και αποτελεί κι αυτό μια ειρωνεία της ιστορίας… Μετά από δεκαετίες να ελέγχουν όλα τα πόστα σε κρατικό και ιδιωτικό και ακαδημαϊκό τομέα και στον τομέα της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, και να τους ξεφεύγει αυτή η ρημάδα η τελευταία – η κοινή γνώμη. Μόνο που αυτή δεν εκφράζεται ακόμη [;] πολιτικά…

  Εμ, άμα δεν ήταν «αυτόφωτοι» θα ήταν «καραγκιόζηδες»; 🙂

  Ποιος Παπαδόπουλος;;;

  @ Ανώνυμος

  Μέσα πέσατε!!! Το ερώτημα είναι: ο μπαρμπα-Σαμ δεν θα το επέτρεπε, οι Κύπριοι γιατί ψήφισαν αυτή τη φορά εμμέσως πλην σαφώς υπέρ του σχεδίου Ανάν;

  @ geokalp

  Ω, ναι! Ο Αλεκάρας έγραφε και τότε με τα περί «φοβισμένου πρωθυπουργού». Ο junior ανακάλυψε -μετά λύπης του- ότι αυτή η χώρα είναι μη-κυβερνήσιμη. Ας πρόσεχε…

  @ filopatria

  «Η νεκρανάσταση των Zombies»: υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ιλαροτραγωδίας!

 12. Ανώνυμος
  18/02/2008 στο 14:22

  Επειδή θεώρησαν ότι με έναν Πρόεδρο αρεστό στους ξένους, θα σταματούσε όλος ο κόσμος να τους χτυπά.
  Η επίσκεψη και οι δηλώσεις π.χ. Σρέντερ στα κατεχόμενα παραμονές των εκλογών έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του κόσμου.
  Το ίδιο και η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου που συμπτωματικά έπεσε την ίδια ημέρα με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών υπό τις ευλογίες Σαρκοζύ,Μέρκελ και Μπους .

 13. 18/02/2008 στο 14:50

  @ Ανώνυμος

  «Ψυχολογία των μαζών»…

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: