Αρχική > Αφασιαλάνδη, Λατινική Αμερική, Πρόσωπα, Πολιτική > Κι εγώ σφυρίζω αδιάφορα* μια άρια του Βέρντι…

Κι εγώ σφυρίζω αδιάφορα* μια άρια του Βέρντι…

23/06/2008

Κι επειδής, να ‘ούμε, σε τούτη τη χώρα, από του ανέκαθεν, οι ελίτ/αλήτ [Ζουράρις] κάνουν τον Κινέζο** και το πόπολον, ως συνήθως, το ‘χουν εκεί που γαμιένται αι αράχναι***, και επειδή αλ σικιμέ βουρ ντουβαρά από όσα ακούω και διαβάζω, είπα να κάνω ένα μιξάζ άσχετων [;] μεταξύ τους ειδήσεων, εν είδει παρέμβασης στο δρώμενο… Και μην τας ανακατέψετε τας ειδήσεις και πάθετε και κάνα τραμπάκουλο

__________

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία [22-06-2008]. Δημοσιεύεται βαρυσήμαντο άρθρο του Ιωάννη Μαντζουράνη, συνηγόρου του πρώην ηγετικού στελέχους του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλη, με τίτλο «Ο φαύλος κύκλος της συγκάλυψης».

__________

Ελευθεροτυπία [24-12-2001]. Αναδημοσίευση από το βιβλίο του στρατηγού Γρυλλάκη: «20 εκατ. στον Μαντζουράνη για τους λογαριασμούς Κουτσόγιωργα». Ο Ι. Μαντζουράνης, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Κοσκωτά, ήταν δικηγόρος του μεγαλοαπατεώνα, ενώ λίγο πριν είχε χρηματίσει και Γραμματέας του -πασοκικού- Υπουργικού Συμβουλίου. Την περίοδο εκείνη άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό με τον Μένιο Κουτσόγιωργα, στον οποίο είχαν κατατεθεί 2 εκ. δολάρια. Επρόκειτο για το… τίμημα για τον περίφημο «κουτσονόμο». Ο Ι. Μαντζουράνης φυλακίστηκε γι’ αυτή την υπόθεση… Πάντως ο δικηγόρος διαψεύδει τα περί χρηματισμού του από τη ΝΔ για να «καρφώσει» τον Μ. Κουτσόγιωργα: Ο Μαντζουράνης τα ρίχνει στον δικηγόρο του [Ελευθεροτυπία, ό.π.]

__________

Είπα «στρατηγός» και θυμήθηκα κάτι τελείως άσχετο [;].

Carlo Alberto Dalla Chiesa [1920-1982]: στρατηγός των Ιταλών Καραμπινιέρων. Έγινε διάσημος τη δεκαετία του 1970 για το ανελέητο κυνήγι των Ερυθρών Ταξιαρχιών [μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνος για την επιχείρηση, το 1974, που οδήγησε στη σύλληψη των ιδρυτικών μελών των Ε.Τ. Κούρτσιο και Φραντσεσκίνι [Alberto Franceschini, Giovanni Fasanella: “Τι Είναι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες”]. Την 1η Μαΐου 1982 διορίστηκε νομάρχης της Σικελίας με εντολή να σταματήσει τον «Δεύτερο Πόλεμο της Μαφίας». Δολοφονήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1982 στο Παλέρμο, κατόπιν διαταγών του «αρχινονού» Τότο Ριίνα.

Λέγεται [πάντα προσεκτικοί!] πως το αρχείο του Ντάλλα Κιέζα περιήλθε στα χέρια του γιου του Νάντο, συγγραφέα και πολιτικού [Το ιστολόγιο του Nando Dalla Chiesa]. Λέγεται [πάντα-πάντα προσεκτικοί!], επίσης, ότι μέρος αυτού του αρχείου που αφορούσε την Ελλάδα, δόθηκε σε κάποιον Έλληνα. Εκεί, λέγεται [πάντα-πάντα-πάντα προσεκτικοί!] πως υπάρχουν στοιχεία για επιχειρηματία, που τον έστειλαν «φυτευτό» στην Ελλάδα για να αναλάβει το εμπόριο [ένα είναι το εμπόριο!] στην Ανατολική Μεσόγειο. Και κάτι άλλα «περίεργα» λέγονται για… υποβρύχια…

__________

Κι αυτό μας φέρνει στην επόμενη άσχετη [;] είδηση.

Διαβάζουμε στον The Economist [1η Μαΐου 2008 –Waving, not drowning: Cocaine now moves by submarine], ότι η διακίνηση κοκαΐνης από τη Νότιο προς τη Βόρειο Αμερική γίνεται πια με υποβρύχια [βλ. φωτό]. Κατασκευάζονται από φάιμπεργκλας, είναι εφοδιασμένα με πετρελαιοκινητήρες 300/350 ίππων, έχουν αυτονομία 3.200 χλμ., πλήρωμα τεσσάρων ανδρών και μπορούν να μεταφέρουν 2-5 τόνους κοκαΐνη κάθε φορά…

__________

Στο μεταξύ, άσχετο επίσης [;], τις τελευταίες ημέρες συναντώ σχεδόν παντού στο διαδίκτυο κείμενα ανδρός που, στη δεκαετία του 1990, είχε διατελέσει πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών [ναι! ναι! για την ΕΥΠ πρόκειται], που πάντως δεν διατυμπανίζει αυτή του την παλιά ιδιότητα, αλλά είχε σχέσεις με Ιταλία και αρθρογραφεί -μετά πόνου καρδιάς- για την έκλειψη της -πασοκικής- αριστεράς στον τόπο μας, και για τις επιχειρήσεις «καθαρά χέρια» στη γείτονα…

__________

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο.

Στάθης [Σταυρόπουλος] στη σημερινή Ελευθεροτυπία [23 του μηνός Ιουνίου 2008]:

«Ο κ. Μίνως Κυριακού, επί παραδείγματι, έχει βρεθεί ένοχος παραβάσεων και αυθαιρεσιών στο εξοχικό του στον Αγιο Αιμιλιανό. Και για τούτο έχει καταδικασθεί σε τετραετή φυλάκιση χωρίς αναστολή -όμως ουδέποτε εξέτισε την ποινή του επικαλούμενος λόγους υγείας. Προφανώς είναι πολύ άρρωστος για να αντέξει τα σίδερα της φυλακής, αλλά όχι και το βάρος της διοίκησης των επιχειρήσεών του ή την εκπροσώπηση της Ελλάδας, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εκεί στο μακρυνό Πεκίνο, όπου θα αναγκασθεί, άρρωστος άνθρωπος, να τρέχει χάριν του Ολυμπιακού Ιδεώδους της …ισονομίας, της ισηγορίας και της παρρησίας.»

Άσχετο: ο Άγιος Αιμιλιανός είναι ο προστάτης άγιος των φουσκωτών [σκαφών]…

___________

Βέβαια, δεν είναι μόνον ο Μ. Κυριακού… αυθαίρετος. Αυθαίρετο είναι, παράδειγμα, και όλο το Mall [Λάτσης] στο Μαρούσι! Περσινά ξινά σταφύλια, θα μου πείτε [τα έγραφε και η Γαλέρα]… Ορθόν!

__________

Πάντως, υπάρχουν καμιά δεκαπενταριά «τρελοί» στην Ελλάδα, που τα έχουν βάλει με τα «μεγαθήρια» και έχουν δικαιωθεί. Αλλά επειδή τα ΜΜΕ περί άλλα τυρβάζουν, να μην σας απασχολώ με άλλα «άσχετα»…

__________

Σημειώσεις:

* σφυρίζω αδιάφορα: παριστάνω τον άσχετο, κάνω την πάπια [slang.gr]

** κάνω τον Κινέζο: Προσποιούμαι ότι μου περνά απαρατήρητο, δεν άκουσα, δεν είδα κάτι, κάποιον ή μια κατάσταση [slang.gr].

*** εκεί που γαμιένται οι αράχνες: Στη γωνία [slang.gr].

Advertisements
 1. 23/06/2008 στο 21:43

  Πές ποιά άρια σφυρίζεις… Γιατί έχω βάλει στοίχημα!

 2. 23/06/2008 στο 22:06

  Λαυρέντιε, λυπάμαι, αλλά κερδίσατε ή χάσατε αμφότεροι και οι δύο. Βασικά την οπερέτα [αυτό που οι Ισπανοί λένε «θαρθουέλα» – δεν είναι τέλεια λέξη;] του Κορομηλά «Ο αγαπητικός της Βοσκοπούλας» είχα υπόψη μου. Λόγω του βαφτισιμιού της πριγκιποπούλας, που «διεγράφη» εσχάτως… Απλά ο Βέρδης κολλούσε συλλαβικώς.

 3. 24/06/2008 στο 14:02

  Να προτείνω ένα βιβλίο που το διάβασα πρόσφατα και μου άρεσε πολύ;

  Κωστόπουλος (Όχι του Ιού), Ο Νταβέλης στο Σικάγο- Το γουέστερν της ανάπτυξης, εκδόσεις Ευώνυμος.

  Ε-ξαι-ρε-τι-κόν!

 4. 24/06/2008 στο 14:53

  Θα το έχουμε υπόψη δια τας παραλίας.

  ΥΓ. Τι ζητούσε ο Νταβέλης στο Σικάγο;;;;

 5. 24/06/2008 στο 16:23

  Δια του εκσυγχρονισμού, μάλλον το Σικάγο ήρθε στον Νταβέλη παρά το αντίθετο. «Τσικάγο γίναμε»… κλπ.

  Η δική μου γειτονιά, βεβαίως, ομοιάζει με το Χάρλεμ. Όμως, στο ρόλο του Σαφτ δεν είναι ο Άιζακ Χέιζ αλλά ο Σινάν Χότζα (μεγάλη μούρη… γκραν σουξέ… πέντε χιλιάδε δίσκοι…)

 6. mnk
  24/06/2008 στο 20:45

  Kαι κάτι για το δρομολόγιο των όπλων της 17Ν, υποθαλασσίως και εκ δυσμών, παρέα με τα υπόλοιπα «πακέτα», έχει πάρει το αυτί μου να λέγεται.

 7. 24/06/2008 στο 21:24

  Ας μου επιτραπεί ακόμη ένα άσχετο. Για πρώτη φορά από όσο γνωρίζω πηγαίνει εις κελλίον όχι μοναστηρίου αλλά σωφρονιστικού ιδρύματος επίσκοπος. Αναφέρομαι στον πρώην Αττικής, Παντελεήμονα και τα σχετικά με τη μονή του Οσίου Εφραίμ, στη Νέα Μάκρη. Η βασική κατηγορία ήταν «κατάχρηση των εισφορών των πιστών» την περίοδο 1995-8 και από όσο έχω πληροφορηθεί δεν ἐδινε αποδείξεις. Άρα, χωρίς παραστατικά, ένοχος… Αν είναι έτσι -και δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τη δικαστική απόφαση- κάποιοι του έδιναν τα χρήματα από το ταμείο. Επειδή είμαι τελείως άσχετος στα νομικά, σκέφτομαι μα καλά εκείνοι δεν φέρουν κάποια ευθύνη; Και άραγε έγιναν καταγγελίες κατἀ την περίοδο που ξεκίνησε όλη αυτή η κατάχρηση ἠ εκ των υστέρων;

  Σϊγουρα αυτή η πρωτιά στη φυλάκιση επισκόπου έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα ερμηνευτεί στα πλαίσια της λεγόμενης κἀθαρσης, απόλυτα θετικά. Από την άλλη αδειάζει μια ακόμη θέση ιεράρχη στην επικρἀτεια, άρα δεν υπάρχει ζήτημα αποκατάστασης του πρώην Αττικής.

  Ακόμη σκἐφτομαι πόσο θα τον αγαπούν ακόμα μετά την ποινή και τον εγκλεισμό του οι άλλοι άγιοι πατέρες; Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι στην παράδοση η αποδοκιμασία και η άρνηση αφορά στην αμαρτία και όχι στον άνθρωπο που αμαρτάνει… που παραμένει εικόνα θεού.

 8. 25/06/2008 στο 12:17

  @ Σκαντζόχοιρος

  Σινάν Χότζα;;;!!! Ο Σάκης Ρουβάς της Αλβανίας;;;!!! Τον ψάχνω σ’ όλο το internet μα δεν τον βρίσκω 😦

  @ mnk

  Μπα… Χλωμό το βλέπω. Με τόσα αστυνομικά τμήματα και τόσα στρατόπεδα εν Ελλάδι…

  @ ardalion

  Άσχετον [;] μεν, ενδιαφέρον δε. Δεν έχω παρακολουθήσει την πορεία του τέως… Αγίου ανδρός. Και από νομικά και ενδο-εκκλησιαστικά ελάχιστα γνωρίζω. Πάντως νομίζω ότι ο ιεράρχης έχει αντικατασταθεί από άλλη… εικόνα του Θεού [τους].

 9. 25/06/2008 στο 12:27

  @Μόρφος
  Ιδού: Sinan Hoxha, Qik Kosovare…

 10. 25/06/2008 στο 13:47

  Πού να φανταστώ ότι ο Χότζας είναι Hoxha! Δεν λέει και πολλά ο… Σάκης… Μερσί!

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: