Αρχική > Αφασιαλάνδη, Ιστορία, Οικονομία, Πολιτική, Συνωμοσιοταξίες > Λαβύρινθος: «Η Ζήμενς συνεχίζει να μοιράζει λεφτά!»

Λαβύρινθος: «Η Ζήμενς συνεχίζει να μοιράζει λεφτά!»

26/06/2008

Σας τα ‘λεγα και δεν με πιστεύατε… Σκάνδαλα υπήρχαν, αλλά δεν υπάρχουν πια. Αναδημοσίευση από το περιοδικό Λαβύρινθος, τ. 56-57, Φεβρουάριος-Μάρτιος 2008. Για ενημερωτικούς λόγους… Ευχαριστίες στον φίλο που μου επισήμανε τη σχετική σελίδα του Indymedia Αθηνών, όπου έχουν αναρτηθεί οι σαρωμένες σελίδες του περιοδικού.

Και για όποιον θέλει να αρχίσει να το ψάχνει δύο επιπλέον δημοσιεύματα: Βήμα [23-12-2007]: Η Ζήμενς, ο Μαρκεζίνης και τα λαδώματα και Καθημερινή [22-6-2008]: 1955, το σκάνδαλο Ζήμενς συγκλονίζει τη χώρα. Βέβαια, οι καλές εφημερίδες δεν τα λένε κι όλα…

Advertisements
 1. 26/06/2008 στο 13:02

  Πού είναι τα σκάνδαλα ρε παιδιά; Λαδάκι στη μηχανή για να μην τρίζει και να μην κολλάει έριχναν και ρίχνουν οι άνθρωποι (κι αυτοί κι οι άλλοι) για να μπορούν να δουλέψουν. Ξέρετε εσείς μηχανή που να δουλεύει χωρίς λάδι; Απλά άλλες χρειάζονται πολύ κι άλλες λιγότερο. Απλά πράγματα.

  Υ.Γ. Προσοχή στη λάσπη. Κάποιοι τη ρίχνουν στον ανεμιστήρα.

 2. 26/06/2008 στο 15:06

  Αυτό λέω κι εγώ: δεν υπάρχουν σκάνδαλα. Λαδάκι είναι [κι αν υπάρχει Έλληνας που δεν ξέρει από λάδι, ας μας το πει να το ξέρουμε…]

  ΥΓ. Ούτε λάσπη υπάρχει. Παντού άσφαλτος και μπετόν [και δίχως την άδεια της πολεό].

 3. 26/06/2008 στο 19:58

  Πολύ καλή δουλειά. Δείχνει ότι η πρακτική είναι 100 ετών. Έχουν παράδοση οι άνθρωποι. Η πολιτική τους είναι ίδια όπως και πριν τον πόλεμο, δεν έχουν ξεπεράσει το εθνικοσοσιαλιστικό τους παρελθόν,χρησιμοποιούν γερμανοσπουδασμένους ντόπιους για τις δουλειές τους και πολλοί από αυτούς προσφέρουν και »άλλες» υπηρεσίες. Μάλιστα αυτές είναιτο κύριο κριτήριο για την ανέλιξή τους σε κάποια πόστα με καλούς μισθούς.

 4. 26/06/2008 στο 22:56

  Εξάκτινε, επιτρέψτε μου να πω πως δεν έχετε πιάσει τη διάσταση του θέματος. Η πρακτική των 100 ετών και βάλε είναι των Ελλήνων δημοσίων λειτουργών πρώτ’ απ’ όλα. Η Ζίμενς έκανε ό,τι κάνει κάθε σοβαρή επιχείρηση όταν θέλει να κάνει δουλειές σε μπανανίες. Πρόκειται περί μεγάλης αφέλειας να νομίζει κανείς ότι στο άθλημα της μίζας ασκούνται μερικές μόνο εταιρείες, είναι σαν να νομίζει κανείς ότι μερικοί μόνο από τους πρωταθλητές ντοπάρονται. Ορισμένοι θα θυμούνται την αποστροφή εκπρόσωπου ξένης εταιρείας που φέρεται να είχε πει ότι η εταιρεία του έδωσε μεγαλύτερη μάλιστα μίζα από τον ανταγωνιστή της, απλά δεν την έδωσε στο σωστό πρόσωπο!

 5. 27/06/2008 στο 00:10

  Vrennus τα βλέπεις από άλλη οπτική γωνία και με βάση την αφετηρία σου είναι σωστά αυτά που γράφεις σχετιζόμενα με την Ελληνική πραγματικότητα. Τα δικά μου όμως σχετίζονται με τη Γερμανική νοοτροπία.

 6. εργδημεργ
  27/06/2008 στο 11:13

  Μπράβο και τρις-μπράβο, ώ Χρηστάρα προφήτα! Τό ‘πες εδω και καιρο!… να πω ότι δεν τό ‘πες; Όλος ο κόσμος (Ζήμενς, Μπους, Χίτλερ, κυβερνήσεις, εταιρείες, κτλ) είναι μια μεγάλη οικογένεια, κι εμεις απλως τα κακα παιδια! 🙂

  Πάλι αποδεικνύεσαι αληθης!…

 7. bfo
  28/06/2008 στο 02:22

  Πολύ καλή δουλειά. Δείχνει ότι η πρακτική είναι 100 ετών. Έχουν παράδοση οι άνθρωποι. Η πολιτική τους είναι ίδια όπως και πριν τον πόλεμο, δεν έχουν ξεπεράσει το εθνικοσοσιαλιστικό τους παρελθόν,χρησιμοποιούν γερμανοσπουδασμένους ντόπιους για τις δουλειές τους και πολλοί από αυτούς προσφέρουν και ”άλλες” υπηρεσίες. Μάλιστα αυτές είναιτο κύριο κριτήριο για την ανέλιξή τους σε κάποια πόστα με καλούς μισθούς.

  Αντικατέστησε τώρα με το αμερικανοσπουδαγμένους και έπιασες το άλλο 90%.

 8. bfo
  28/06/2008 στο 02:39

  Εξάκτινε, επιτρέψτε μου να πω πως δεν έχετε πιάσει τη διάσταση του θέματος. Η πρακτική των 100 ετών και βάλε είναι των Ελλήνων δημοσίων λειτουργών πρώτ’ απ’ όλα. Η Ζίμενς έκανε ό,τι κάνει κάθε σοβαρή επιχείρηση όταν θέλει να κάνει δουλειές σε μπανανίες.

  Δηλαδή και πάλι φταίει η κακή φάρα του Έλληνος;

  Και είναι μόνο στις «μπανανίες»; Μα, η Ζίμενς εμπλέκεται και σε σκάνδαλα στην Ιταλία, την ίδια την Γερμανία, την Αυστρία, την Ρωσσία, τις ΗΠΑ και την Ελβετία —πέρα από Νιγηρία, Λιβύη και Ελλάδα.

  Στο Ρόιτερς διάβασα ότι οι καταγγελίες για μίζες της Ζίμενς αγγίζουν τα 1.3 δις.

  (Μ’ αρέσει και αυτή η λεπτομέρεια: Part of the problem was that bribes involving foreign contracts were not only lawful, but even tax deductible in Germany as late as 1999. Και εκπίπτοντα τα «λάδια», δηλαδή).

  Αλλά εδώ η Ζίμενς έχει ιστορία από το 1914 παρακαλώ, με Ιαπωνεζικό σκάνδαλο (!!!):
  http://en.wikipedia.org/wiki/Siemens_scandal

 9. Εξάκτινος
  28/06/2008 στο 16:44

  Η διάταξη για φορολογική έκπτωση των λαδωμάτων υπήρχε στη Γερμανία αλλά καταργήθηκε. Οι εταιρίες αντέδρασαν διότι είπαν ότι χωρίς λαδώματα δουλειές δε γίνονται. επίσης και στην Ελλάδα το 2% των εξόδων είναι δυνατό να γίνονται χωρίς παραστατικά με ότι αυτό συνεπάγεται.

 10. Αναγνώστρια
  28/06/2008 στο 21:32

  Να προσθέσω άλλη μία ενδιαφέρουσα διάσταση στο θέμα Siemens; Aποσπάσματα από άρθρο του Χάρη Μπότσαρη στο Πρώτο Θέμα.

  …. Από δεκαετίες η Siemens είχε στενότατη συνεργασία με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND) και ο άνθρωπος που επέβλεπε τον πιο διεφθαρμένο τομέα, τις επικοινωνίες, ήταν ο επικεφαλής σύνδεσμος της εταιρείας με το BND.
  Η Siemens ενεργούσε ανέκαθεν ως τεχνικός σύμβουλος του BND και είναι προμηθεύτρια τεχνολογίας για κατασκοπία, τόσο εντός της Γερμανίας, όσο και εκτός των συνόρων στις γκρι ζώνες επιχειρήσεων των πρακτόρων.
  Μέσω των συμβάσεων και της τεχνολογίας Siemens το BND που συνεργάζεται στενά με τη CIA έχει πρόσβαση σε ευαίσθητους τομείς επικοινωνιών και ασφάλειας σε πολλές χώρες στον κόσμο.
  Οι παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αποτελούν ρουτίνα και το BND θεωρείται από τις καλύτερες υπηρεσίες διεθνώς στις υποκλοπές μέσω της τεχνολογίας Siemens. …..
  Στον επιχειρηματικό τομέα οι παρακολουθήσεις και οι υποκλοπές παίζουν τον ιδιαίτερο ρόλο τους και χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (Βισμπάντεν 2007), με την οποία ευχαριστούν τις «κυβερνητικές υπηρεσίες» για τις πληροφορίες που εδόθησαν στην προσπάθεια τους να κερδίσουν συμβάσεις στο εξωτερικό….
  Ο πρώην αρχηγός του BND, Άουγκουστ Χάνινγκ (1998-2005), είναι ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και φυσικά η Siemens ήταν πάντα η κύρια προμηθεύτρια της Deutsche Telekom. ….
  http://www.protothema.gr/content.php?id=8898

 11. 28/06/2008 στο 22:12

  «Δηλαδή και πάλι φταίει η κακή φάρα του Έλληνος;
  Και είναι μόνο στις “μπανανίες”;»

  Η κακή φάρα του Έλληνος θα έφταιγε αν η Ελλάδα ήταν η μόνη μπανανία. Οι δουλειές στις μπανανίες γίνονται με μίζες, ενίοτε με μίζες γίνονται και σε λιγότερο μπανανίες, οι σωστές δουλειές μεταξύ σοβαρών κρατών γίνονται σε άλλο επίπεδο – πχ. με θέση ΔΣ σε εταιρεία υποθαλάσσιου αγωγού αερίου.

  Όταν μιλάμε για Siemens δεν μιλάμε απλώς για μια γερμανική εταιρεία, μιλάμε για ένα από τα οργανικά στοιχεία του γερμανικού κράτους, με τον τρόπο που πχ. η Chevron και η Boeing είναι οργανικά στοιχεία του αμερικανικού κράτους. Τι μύγα τσίμπησε τώρα ένα Βαυαρό εισαγγελέα τώρα και ψάχνει μετά μανίας την υπόθεση των μιζών είναι κάτι μου μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ εμείς οι κοινοί θνητοί.

 12. 28/06/2008 στο 22:37

  Αφού βαρέθηκες εσύ παρέθεσα εγώ μερικά πρωτοσέλιδα του 1955. Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

 13. νικος
  29/06/2008 στο 06:14

  και που να βλεπατε πως σκαβουν τους δρομους μας τωρα που εμεις μιλαμε τα κορακια να μας βανουν καλωδια ολοι η ελλαδα ενα απεραντο αχριστο εργωταξιο!!!!

 14. 29/06/2008 στο 14:50

  @ Vrenus

  «Τι μύγα τσίμπησε τώρα ένα Βαυαρό εισαγγελέα»

  Καμια μυίγα δεν τσίμπησε κανέναν εισαγγελέα. Φαίνεται ότι οι αμερικάνοι, δεν κατάφεραν να τα βρούν με την siemens, την οποία περίμεναν στη γωνία, απο τοτε που μπήκε στο χρηματιστηριο της ΜΙΑΣ και μοναδικής υπερδύναμης.

  Ολα τα άλλα, περί ελληνικής μπανανίας και λοιπές απορίες και εξάψεις, τα ακουω βερεσε!

  Η σιεμενσ δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που λαδώνει και θα λαδώνει κόματα, εισαγγελείς, υπαλλήλους κάθε λογής, ιδιωτικούς η δημόσιους, υψηλόβαθμους ή χαμηλόβαθμους, στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή, σε πλούσιες ή φτωχές χώρες.

  Δεν αντιλαμβάνομαι την απορία και την έξαψη κανενός απο τους συνομιλούντες. Είναι σαν να ξυπνήσαμε σήμερα και σκεφτήκαμε, ότι μπορεί να βρέξει στην Παταγωνία!
  Μα τι γελοία χώρα, εξω βρεχει και λέει και ο Παπαδιαμάντης!!

 15. 29/06/2008 στο 15:07

  Πάω να υπογράψω μια δήλωση συμπαράστασης υπέρ του… διωκόμενου Κ. Σημίτη κι επιστρέφω. Τώρα πια είμαστε 160.

  Οι 159 που με πρόλαβαν:

  Π. Αυγερινός, Δ. Τσάτσος, Β. Παναγιωτόπουλος, Α. Λιάκος, Φανή Βαβύλη, Ν. Μουζέλης, Μ. Γκαζής, Χρ. Δερβένης, Ν. Διακουλάκης, Απ. Δόλγερας, Π. Ιωακειμίδης, Στ. Ιωαννίδης, Γ. Καλογήρου, Δήμητρα Κατή, Σ. Λώλος, Γ. Μεϊμάρογλου, Κ. Μπιτζάνης, Γ. Σιακαντάρης, Ρ. Σωμερίτης, Μ. Τρανταλίδης, Στ. Τσακυράκης, Γρ. Πασχαλίδης, Θ. Κοντογιώργης, Αγγέλα Ταβιανάτου, Αλ. Παπαναστασίου, Α. Κόρακας, Μαρία Κόρακα, Π. Τσακλόγλου, Γ. Λαμπάτος, Π. Πλαγιαννάκος, Μ. Κυριακίδης, Λ. Λιαρόπουλος, Γ. Στάμτσης, Κ. Σοφούλης, Ε. Βελονάκης, Κ. Ζέπος, Γ. Τουτζιαράκης, Τερέζα Μπούκη, Μυρσίνη Ζορμπά, Ν. Μαλαγαρδής, Δ. Κρανιώτης, Χρ. Ιορδάνογλου, Νέλλη Κρανιά, Δ. Παππάς, Δ. Φύσσας, Ηλ. Ρούσης, Μ. Νεκτάριος, Θ. Λίποβατς, Κ. Χλωμούδης, Θ. Σταθόπουλος, Γ. Σακελλίων, Μ. Βασίλας, Χριστίνα Μαρσελίν, Θεώνη Κάββετα, Θ. Γανωτής, Μ. Γιακουμάκης, Ναταλία Κατηφόρη, Κ. Κατηφόρης, Γ. Γλυνός, Ι. Λώλος, Σ. Ντάλλης, Σ. Βαλντέν, Μ. Οικονομίδης, Μυρτώ Ζορμπαλά, Γ. Κανταρέλης, Π. Κουναλάκης, Δ. Καλουδιώτης, Π. Αθανασόπουλος, Α. Κόντης, Μάρω Λάγια, Μ. Καρακώστας, Α. Μπακούρος, Ν. Γκιώνης, Δ. Χασομέρης, Σ. Στυλιανίδης, Δ. Μουζάκης, Ελισσάβετ Ζαχαριάδου, Τ. Χριστοδούλου, Μαρία Γιαουτζή, Π. Παπαδόπουλος, Γκρέτα Ζέπου, Αννα Καραμάνου, Δ. Αθανασόπουλος, Α. Πασσάς, Ελένη Διπλούδη-Δόλγερα, Στ. Διπλούδης, Β. Βουτσάκης, Δ. Φύσσας, Ν. Αλιβιζάτος, Γ. Στουρνάρας, Χ. Σταματόπουλος, Μαρία Τσουμαχίδου, Στ. Κούρταλης, Ι. Κουκιάδης, Ξ. Γιαταγάνας, Μαρία Τοπάλη, Α. Παππάς, Α. Σέλιγκερ, Ν. Χριστοδουλάκης, Ι. Λαζανάς, Αν. Μπουγάς, Πολυτίμη Λυκιαρδοπούλου, Α. Σισσούρας, Πέρσα Ζέρη, Κ. Πατέστος, Α. Κιντής, Στ. Κατρανίδης, Κ. Καρφάκης, Ν. Μαραντζίδης, Ερ. Βαρελάς, Γ. Καριπίδης, Κ. Ζώρας, Ελένη Κωστούλα, Ηλ. Κάτσικας, Ν. Κατριβέσης, Σπ. Ζήκος, Στ. Χιωτάκης, Αλεξάνδρα Ζερβού, Τέτα Παπαδοπούλου, Αννα Φραγκουδάκη, Α. Φατούρος, Λίλιαν Μήτρου, Μ. Αυγουστιανάκης, Δ. Μαζιώτης, Χριστίνα Μαραμπέα, Μ. Μοδινός, Ν. Γιακουμέλος, Κ. Τζοάνας, Γ. Μπουτάρης, Π. Γρηγορίου, Δ. Δημητρακόπουλος, Μ. Τσαφαράκης, Τ. Χωμενίδης, Ν. Μαραβέγιας, Στ. Αλαχιώτης, Ι. Γκεϊβέλης, Αλ. Αθανασιάδης, Δ. Κουτουλάκης, Β. Παπασωτηρόπουλος, Κ. Παπαδημητρίου, Λ. Ρούφος, Κατερίνα Ρούφου, Λ. Λαζαρίδης, Ξένη Μπαλωτή, Κάτια Λεμπέση, Α. Καλλιπολίτης, Δ. Δασκαλάκης, Δ. Ψαλτόπουλος, Μαρία Θεοδώρου, Ιωάννα Mαμωνά-Downs, Ιωάννα Λαλιώτου, Δ. Νούλας, Η. Νάτσιος, Ν. Μουρούτσος, Γ. Φαρσαρώτας, Β. Γκίκας, Β. Ράπανος, Γ. Τσιμπουκίδης, Δ. Κρεμαστινός.

  Α! Τι βλέπω; Υπάρχουν και blogger ανάμεσά τους; Ενδιαφέρον…

 16. 01/07/2008 στο 02:58

  Nομίζαμε πως δεν υπάρχουν παλιότερα, αλλά δεν το είχαμε δει τόσο παλιά…

  Από το ’53 – ’57:

  Πως συνεχίζεται, λοιπόν, το κουβάρι της SIEMENS
  στην εμπλοκή της στα ελληνικά δρώμενα ;

  http://dentnews.wordpress.com/2008/07/01/history-siemens/

 17. 01/07/2008 στο 13:15

  @ Dentnews

  Μερσί!

 18. 01/07/2008 στο 13:17

  Κι ένα σχόλιο που ανήρτησα στην Καλύβα του Πάνου, σχετικά με την παρατήρηση του Αντώνη [Ιούλιος 1, 2008 στο 2:34 π.μ.] ότι η πηγή [το άρθρο του Λαβύρινθου, δηλαδή] είναι αμφιλεγόμενη:

  «@ Αντώνης

  Η πηγή είναι σίγουρα αμφιλεγόμενη, αλλά από ό,τι έχω τσεκάρει τα όσα λέει για τον Βουλπιώτη ισχύουν. Δεν μπόρεσα να τσεκάρω αν πράγματι είχε παντρευτεί την κόρη του Ζήμενς. Αν και μικρή σημασία έχει. Ο Βουλπιώτης και ως δοσίλογος δικάστηκε και τα υπόλοιπα για το “σκάνδαλο” της δεκαετίας του ‘50 ισχύουν.

  Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι και με τον γιατρό Χριστοφοράκο, που δικάστηκε κι αυτός ως συνεργάτης του εχθρού μαζί με τον Λογοθετόπουλο και τον Ράλλη και αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Το ερώτημα είναι αν ο γιατρός Νίκος Χριστοφοράκος είναι πράγματι πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, το όνομα του οποίου ήταν επίσης Νίκος… Υποθέτω ότι το άρθρο έχει δίκιο, αλλά κρατώ πολλές-πολλές επιφυλάξεις.»

 19. 01/07/2008 στο 13:22

  @ Εξάκτινος – Εργδημεργ – Vrennus – bfo – Αναγνώστρια – Cacofonix – Νίκος – Ange-ta

  Δεν φημίζομαι για τη συνέπειά μου, αλλά έχω χαθεί τις τελευταίες ημέρες, σε διάφορα σκονισμένα και μη αρχεία, οπότε μην παρεξηγείτε την απουσία μου. Ευχαριστώ!

 20. 02/07/2008 στο 01:50

  μηπως πρεπει να συνδιασωμε ολοι τις πληροφοριες μας να τις βγαλωμε σε μια κοινη ανακοινωση για να κλαψουν μανουλες λεω εγω τωρα φιλοι μου.

 21. 02/07/2008 στο 12:17

  @ μεντωρ

  Τον συνδυασμό μου τον έχω ήδη κάνει, κι έχω γράψει και τη σχετική ανακοίνωση: Σκάνδαλο Siemens; Χα! Χα! Χα! Χα! Το άλλο με τους Τοτούς-ΟΤΑ-ΧΥΤΑ το ξέρετε; 🙂

 22. 05/07/2008 στο 00:00

  για κοιτατε σημερα στο http://www.ixnos.blogspot.com εχει «τα λογοκριμενα» ονοματα και χαρτες του ΤΡΑΓΚΑ που εβαλε δειθεν στην ΧΩΡΑ για να μας ενημερωσει αλογοκριτα παρακαλω.ειναι απο την wall street journal

 23. 09/07/2008 στο 13:24

  @ μεντωρ

  Καλό το δοκουμένδο της Wall Street Journal. Το κάνανε και ΤΑ ΝΕΑ πρωτοσέλιδο το Σάββατο. Στο «ίχνος» είχε ανέβει μία μέρα πριν…

 24. λαβύρινθος
  16/07/2008 στο 02:49

  Απαντώντας στον «Αντώνη» και στον «Χ. Μόρφο» θα ήθελα να σας ενημερώσω υπεύθυνα και ως αρμόδιος, ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα του περιοδικού «Λαβύρινθος» είναι 100% ηλεγμένο, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον Ιω. Βουλπιώτη και το αν ήταν γαμπρός του Ζήμενς, αλλά και το αν ο νυν Μιχάλης Χριστοφοράκος είναι γιος του επιλεγόμενου «γιατρού των Ες Ες» Νικολάου Χριστοφοράκου. Και επειδή με λύπη μου αισθάνομαι έναν ανεμιστήρα λάσπης να λειτουργεί υποχθόνια περί το «αμφιλεγόμενο» του εν λόγω περιοδικού, μπορεί μήπως κάποιος να υποδείξει ποιο άρθρο που δημοσιεύθηκε στα 60 τεύχη του «Λαβύρινθου» από τον Ιούλιο 2003 μέχρι σήμερα περιέχει ψευδή, ανακριβή ή εν πάση περιπτώσει «αμφιλεγόμενα» στοιχεία; Και μιλάμε για ένα περιοδικό που έχει κάνει αποκαλύψεις π.χ. σε βάρος της οικογένειας Αγγελοπούλου, του Λαμπράκη, των οικονομικών δοσιλόγων, των Εβραίων δοσιλόγων, της οικογένειας Τσενάι κ.ά.

 25. 30/07/2008 στο 12:32

  @ λαβύρινθος

  Δεν αμφισβητώ το ότι το άρθρο είναι 100% ηλεγμένο από σας, το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να το ελέγξω εγώ, επειδή σ’ αυτό δεν αναφέρονται πηγές. Κάτι νομίζω που συνηθίζεται σε πονήματα ιστορικού περιεχομένου. Και γιατί λάσπη; Έχω διαβάσει 10-12 τεύχη του Λαβύρινθου [τα πρώτα του], όπου είχαν δημοσιευτεί αρκετά πολύ ενδιαφέροντα άρθρα, αλλά πάντα χωρίς να αναφέρονται πηγές. Καταλαβαίνω ότι όταν κάποιος κάνει σήμερα ρεπορτάζ δεν είναι απαραίτητο να δημοσιοποεί και τις πηγές του, αλλά όταν γράφονται άρθρα για μια περίοδο 50-60 χρόνων πριν, δεν νομίζετε ότι είναι απαραίτητο; Το ξέρω ότι έχετε εξαιρετικό αρχείο [και το Who’s Who σας είναι στη βιβλιοθήκη μου] αλλά…

 1. 01/07/2008 στο 02:58
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: