Αδέλφια!

13/10/2008

«Αυτές τις μέρες της οικονομικής καταιγίδας, που αδειάζει ταμεία και ταράζει ζωές, η αττική γη ζει εν παραλλήλω βίο ατάραχο, προμοντέρνο, μακριά από τα τρέχοντα, τους φόβους και τη δυσθυμία. Αλλά και κοντά… »

Αδέλφια, όπως καταλάβατε, πάω, όπως όλες οι προμοντέρνες μαντηλοφορούσες του L.A. να προσκυνήσω στο Μενίδι, κι έρχομαι…

Κι αν αργήσω…
κι αν ακούσετε φήμες…
πως ο τάδε εκάρη μοναχός…
ή ο δείνα εχρίσθη μοναχός της σιωπής…

Αλήθεια θα ‘ναι!

Θα έχω βρει τον αληθινόν φτωχοπροδρομισμόν/προμοδερνισμόν/ερνεστογκεβαρισμόν!

ΥΓ. Η φωτογραφία του πίνακα «Ο Σπείρων Ερνέστος Τσε Γκεβάρα» αποτελεί μία αγαπητική προσφορά του ιστολογίου του MacManus. Γνωρίζω τον δημιουργό του πίνακος καθώς και το πού επικρέματα ούτος, πλην όμως, εγώ η υστερομοντέρνα/προμοντέρνα μαντηλοφορούσα [θα] συνομιλώ πλέον μόνον με τα αρκουδάκια του δάσους…

Advertisements
 1. 13/10/2008 στο 23:11

  ευλόγησον…

 2. εργδημεργ
  14/10/2008 στο 12:23

  Αγαπητέ εν Ερνέστωι αδελφέ!

  Το ακόλουθον μήνυμα είναι άσχετον, αλλα ίσως σηματοδοτικόν. Πώς γίνεται δύο απο τα πλέον αξιόλογα μπλόγκια εις την Γουορντπρέσς να τα γράφουν οπαδοί του Πανιωνίου;

  Υγ: Ο Μακμάνους φρικάρει (και χάνει κάθε ίχνος του φοβερού του χιούμορ) όταν διαβάζει ότι το όνομα της ομάδας του είναι πλέον -φεύ!- «Νέος Πανιώνιος», και ουχί «Πανιώνιος» σκέτον. (Τί να κάμνωμεν; Sic transit gloria mundi. Και sic φεσώνεται το κράτος. Και sic προκόβουν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, διά χειρός κυρ-Αχιλλέα Μπέου – πρόκανε επ’ εσχάτοις ο Ολυμπιακός Βόλου να τον προσλάβει δια προκοπήν.)
  Ελπίζω ότι τουναντίον υμείς, ώ οικοδεσπότα, δεν χρειάζεσθε ένα κοντέϊνερ αρντάνια, ούτως ειπείν, δια ν’ αντέξετε την πικράν αλήθειαν, ότι Πανιώνιοι και λοιπά «ιστορικά» κατάλοιπα ενεργούσιν ως άλλοι Ευφραίμ, καταφεσώνοντες το κράτος.

  Υγ2: Ορίστε, γίνομαι καγώ αυτοβούλως στόχος ειρωνιών και προσβολών, δηλών ότι υποστηρίζω Εργοτέλην τινα.

 3. 24/10/2008 στο 11:36

  Αξιότιμε οικοδεσπότα!

  Σκεφθεις επι μακρον, παρακαλω Υμας να ΜΗΝ καρήτε μοναχος, διότι -εκτος των άλλων- πρέπει ν’ απαντήσετε αρνητικως και εις τας ερωτήσεις του εξομολογηταρίου του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, βοήθειά μας. Όπως παραδείγματος χάριν:

  – Ει ανδρικη φύσις περι την οπισθίαν οπην τριβην εποιήσατο.
  – Ει και εαν εισήλθεν (ενν. ανδρικη φύσις περι την οπισθίαν οπην) και συνάμα ροην εποιήσατο.

  Όχι ότι Υμεις υπήρχε περίπτωσις (θου, Κύριε!) ν’ απαντήσετε θετικως πως, αλλα είναι ντροπη να σε ρωτάνε τέτοια πράγματα βραδερφε.

  Υγ: Το «Εξομολογητάριον» του προαναφερθέντος αγίου δύναται να ευρεθει εις παλαιοβιβλιοπωλεία, ή εν Μοναστηρακίωι. Εναλλακτικως, εις εκποιήσεις βιβλιοθηκων μακαριτων βιβλιοφίλων, άτινας εκποιούσι μπιρ παρα τυχόντες αγράμματοι και ξυλοσχίστες κληρονόμοι.

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: