Α! Α! Αλλαγή!

24/11/2008

Ναυτεμπορική: «Νιου Ντιλ» ετοιμάζει ο Ομπάμα

«Ο Μπάρακ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπίντεν, θα δώσουν σήμερα συνέντευξη Τύπου στο Σικάγο όπου θα ανακοινωθεί το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης. Τη θέση του υπουργού Οικονομικών αναμένεται να καταλάβει ο Τίμοθι Γκέτνερ, επικεφαλής της Federal Reserve της Νέας Υόρκης, ενώ οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου θα διορισθεί ο Λάρι Σάμερς, υπουργός Οικονομικών επί Μπιλ Κλίντον

Επίσης:

Ναυτεμπορική: Citigroup: «Σανίδα» σωτηρίας από την αμερικανική κυβέρνηση

«Κεφάλαια ύψους 20 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να επενδύσει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στη Citigroup στο πλαίσιο των προσπαθειών του να συμβάλλει στην επίλυσή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αμερικανική τράπεζα και να αποκτήσει μετοχές της.

Ειδικότερα, η εταιρεία αναμένεται να λάβει το ανωτέρω ποσό – το οποίο θα προστεθεί στα 25 δισ. δολάρια που έλαβε τον περασμένο μήνα – παραχωρώντας ως αντάλλαγμα στην αμερικανική κυβέρνηση προνομιούχες μετοχές της, αξίας 27 δισ. δολαρίων, οι οποίες αποδίδουν μέρισμα 8%.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε αργά χθες από το αμερικανικό υπουργείο, η Federal Deposit Insurance Corp. θα εγγυηθεί δάνεια, καταθέσεις και «τοξικά» χρεόγραφα, συνολικής αξίας 306 δισ. δολαρίων, για λογαριασμό της Citigroup.»

Απορία: Γιατί η Citigroup δεν έχει την «τύχη» της Lehman Brothers;

Α! Α! Αλλαγή!

ΥΓ. Επειδή είμαι από κείνους τους… παλιούς, τους μοβόρους, τους γιακωβίνους και τους μπολσεβίκους, κι επειδή το ούζο πίνω ανέρωτο και τον καφέ μου σκέτο, κι επειδή δεν γουστάρω τα χωριά, τον ντεκαφεϊνέ και τα «γνήσια», τη λέξη Αλλαγή την γράφω με κεφαλαίο Άλφα.

Barack Obama suffers for our sins, μαλάκες!

Και ξεχάστε αυτά που ξέρατε!


Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: