Αρχική > Blogroll > Αυτοί οι Βάρβαροι ίσως ΕΙΝΑΙ μία κάποια λύσις

Αυτοί οι Βάρβαροι ίσως ΕΙΝΑΙ μία κάποια λύσις

07/12/2008

Τα παρακάτω τα έγραφα μόλις πριν από επτά ημέρες, στις 30 Νοεμβρίου [Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας ξαπλώστρες. Το μέλλον μας θα έχει πολλή ηλιοφάνεια.]:

[…]

Γι’ αυτό λέω εδώ και μήνες, το Κράτος [ως θεσμός, όπου Γης] έχει ξοφλήσει. Το «νταβατζηλίκι» [προστασία] που πουλούσε εδώ και χιλιετίες στους υπηκόους του, ούτε καν στα λόγια δεν μπορεί σήμερα να το υπερασπιστεί. Κι ένα Κράτος που όχι μόνον δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των υπηκόων του, αλλά στρέφεται σαφέστατα πια εναντίον τους, είναι ξοφλημένο.

Ή αυτό θα μας εξοντώσει, ή εμείς θα το στείλουμε στα αζήτητα της ιστορίας. Ας βρούμε άλλους τρόπους να οργανώσουμε την κοινωνία μας, τη ζωή μας… Το πώς θα το κάνουμε θα το βρούμε. Διότι το δίλημμα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος είναι: «Ή Αυτοί ή Εμείς». Όλα τα υπόλοιπα είναι για τις ψιττακειάδες και για όσους έχουν συμφέροντα από τη διατήρηση του Παλαιού Καθεστώτος [κάτι τράπεζες, κάτι κρατικοί μηχανισμοί, κάτι επίσημες θρησκείες και πάει λέγοντας…]

* * *

Ή Αυτοί ή Εμείς, αγαπητές/οί μου.

Κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο…

[…]

Και τα λοιπά και τα λοιπά…

Εκτός κι αν περιμένουμε τη «σωτηρία» της Ελλάδας από το Γιωργάκη. Ή τον Αλέξη. Ή την Αλέκα. Και τη «σωτηρία» του πλανήτη από τον Ομπάμα. Ή τον Μπράουν. Ή τη WWF…

Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε μερικά πραγματάκια τόσο το καλύτερο.

Και μην κλείνεστε στα σπίτια σας.

Όταν υποχρεωθείτε να βγείτε απ’ αυτά,

οι δρόμοι θα έχουν πια κατακλυστεί απ’ τους βαρβάρους…

Κατηγορίες:Blogroll Ετικέτες: ,
 1. 07/12/2008 στο 21:57

  «Στη σημερινή εποχή, οι βάρβαροι δεν στρατοπεδεύουν στις πύλες της πόλης. Βρίσκονται ήδη εντός των τειχών της, «προέρχονται από τις γραμμές των αυτοκρατορικών υπηκόων». Δηλαδή, βρίσκονται παντού.

  Πολλοί βάρβαροι στερούνται μιας αναγνωρίσιμης γλώσσας -«συνέπεια της εξολόθρευσης της σημασίας των λέξεων που πραγματοποίησε η Αυτοκρατορία», και έτσι «χωρίς λόγια για να εκφράσουν την οργή που γεννάνε τα βάσανα που έχουν υποστεί […] πολλοί υπήκοοι εκβαρβαρίζουν τις χειρονομίες τους».

  Η ελευθερία δεν γεννά απελπισία. Η υποταγή το κάνει.

  Η βία ξεσπάει και «όντας χωρίς σημασία εκδηλώνεται με τυφλό και παράφορο τρόπο, ενάντια σε όλους και σε όλα σαρώνοντας κάθε κοινωνική σχέση». Αυτή η αντίδραση, ωστόσο, δεν αποτελεί ούτε επανάσταση ούτε ανταρσία…»

  Περισσότερα: Οι Βάρβαροι

 2. 07/12/2008 στο 22:51

  «Η ανάλυση των δύο Ιταλών «στοχαστών» συνεχίζεται…

  Περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τα όσα θα συνέβαιναν στις πόλεις της Γαλλίας (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2005), τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση του κειμένου τους. Πιστεύουν ότι η αντίδραση των βαρβάρων θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί στα χρόνια που έρχονται. Μέσα στον αυτοκρατορικό βούρκο, όπου όλοι στρέφονται εναντίον όλων, μοναδική λύση αποτελεί η εξολόθρευση της Αυτοκρατορίας. Μοναδική λύση αποτελεί η ανατροπή κάθε εξουσίας, δεξιάς τε και αριστερής, η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους.

  «Δεν έχει νόημα να ικετεύεις για ελευθερία αυτόν που επιβάλλει τη σκλαβιά». Και τη σκλαβιά δεν την επιβάλλει μόνον η Αυτοκρατορία, αλλά και ο ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός των «πρακτόρων της Αυτοκρατορίας», που εισβάλλουν σε κάθε όψη της καθημερινής ζωής προσπαθώντας να πείσουν τους υπηκόους ότι διαθέτουν την τέλεια συνταγή που θα τους μεταβάλλει από ανικανοποίητους σε ικανοποιημένους υπηκόους.

  Και όσο η Αυτοκρατορία θα επεκτείνει την κυριαρχία της στον χρόνο και στο χώρο, όσο οι πράκτορές της θα θολώνουν ολοένα και περισσότερο τον χρόνο και τον χώρο μας, τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των βαρβάρων. Και ας ελπίσουμε πως «αυτή τη φορά οι Βάρβαροι δε θα φέρουν στον κόσμο τις στάχτες αλλά το φως»…

  Η Αυτοκρατορία ας έχει το τέλος που της αξίζει. Ο Χέγκελ, πάντως, πέθανε από χολέρα…»

  Περισσότερα: Οι Βάρβαροι

 3. 08/12/2008 στο 00:47

  Οι ίδιοι οι επικυρίαρχοι καταστρέφουν το παραδοσιακό κράτος, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για να δημιουργήσουν ζήτηση για την Οργουελικού τύπου επαναφορά του, με τη μορφή παγκόσμιας δικτατορίας.
  Το κράτος ανέκαθεν υπήρξε αντικοινωνικό και απάνθρωπο. Στην ουσία αποτελεί ιστορικό θρίαμβο των μολοχιστών και των δουλεμπόρων, μια μόνιμη πρόκληση ενάντια στην ανθρώπινη νοημοσύνη. Ουσιαστικότερο στήριγμα του αποτελούν τα εξουσιαστικά ένστικτα, που είναι βαθιά ριζωμένα μέσα στην νοοτροπία και τον ψυχισμό των καταπιεζόμενων. Διότι απαιτεί «αρετή και τόλμη η Ελευθερία», που είναι ιδιότητες ξένες προς τα ανθρωπάρια, που παράγει μαζικά ο κοινωνικός μπιχεβιορισμός.
  Το κράτος δεν πέφτει με ευχολόγια, αλλά με συγκροτημένο αγώνα, που απαιτεί δομημένο όραμα, ξεκαθάρισμα στόχων, αέναη οργανωτική σύντηξη και προσωπική μαρτυρία.
  Χρήστο συνέχισε τον καλό σου αγώνα. Μας εμπνέεις πάντα.

 4. apostolosathinaios
  08/12/2008 στο 12:51

  Το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη ενναλακτικής πολιτικής πρότασης, ακριβώς γιατί η Αυτοκρατορία έχει παντελώς αποδομήσει το υπάρχον πολιτικό λεξιλόγιο. Και αυτό το πρόβλημα είναι τώρα πιεστικότερο από ποτέ.

 5. Andonis
  08/12/2008 στο 13:33

  Οταν η παγκόσμια (επιχειρηματική-πολιτική-διανοούμενη») ελίτ «τρέφει»(και..τρέφεται) από την…παγκοσμιοποιημένη «τρομοκρατία» και όταν η εν Ελλάδι α-δέξια(και οι άλλες…) «σεμνή και ταπεινή» ελίτ «τρέφει»(και …τρέφεται επίσης)από μια….διεθνοποιημένη (πια-και στα «μέτρα τους»)) σάπια (ελληνική) κοινωνία «ενημερωμένη» από λαλίστατους δημοσιογραφίσκους κλπ…

  ε, τότε το αποτέλεσμα πάντα (θα)είναι …»παράπλευρες απώλειες»

  και είναι πράγματι λυπηρό όταν «αυτή»(για τους… επικυρίαρχους πάντα) είναι μόλις…15 ετών!!!

 6. 08/12/2008 στο 13:36

  Απόστολε Αθηναίε, συ είπας.

 7. Andonis
  08/12/2008 στο 13:36

  Συγνώμη 16 ετών ήθελα να πω
  προφανώς «επηρεάστηκα» απο τα γερμανικά μέσα…

 8. 08/12/2008 στο 13:40

  Αλλάζω το αβατάρ σε λίγο, στο ΠΙΟ ΕΠΕΙΓΟΝ, τη φράση «NO MORE blood». Refresh everything…

  Επίσης προτείνω μήνυμα «Κάτω ΟΛΑ τα κόμματα. ΟΛΗ η εξουσία στα ΔΙΚΤΥΑ».

  Σε προσωπικό μήνυμα που έλαβα άκουσα για καταλήψεις πρεσβειών από οργισμένα άτομα.
  Παρακαλώ θερμά… ψυχραιμία.

  ΜΗΝ καταδικάζουμε εύκολα, πληζ. Η κατάσταση είναι εξέγερσης.

  Τα μήντια έχασαν τον έλεγχο, από ό,τι μαθαίνω.

  Χρήστο αν είπα κάτι λάθος, σορυ.

 9. apostolosathinaios
  08/12/2008 στο 13:51

  Δεν είναι απλώς δική μου άποψη φίλε ΟΜΑDEON. Τουναντίον είναι βασική διαπίστωση πολλών. Υπάρχει απόσταση ανάμεσα στην τυφλή αντίδραση και την αντίδραση με πολιτικό περιεχόμενο-που όντως γεννά πραγματικότητα. Πρόσεξε να δεις πώς η συντριπτική πλειοψηφία των γραφομένων μετά την δολοφονία του μικρού στέκεται στο ημισυναισθηματικό-ηθικίστικο τμήμα της ιστορίας, χωρίς να παίρνει όμως πρακτική θέση επί του δέοντος γενέσθαι. Όμοια παρατήρησε την τυφλή αντίδραση των κινημάτων στα κέντρα των ελλαδικών πόλεων. Γιατί; Γιατί απλά οι βασικές λέξεις που χρησιμοποιούνταν για 300 χρόνια ως πολιτικά προτάγματα (δηλ. ως ενεργά προτάγματα καθ’εαυτά) έχουν εν πολλοίς χάσει την σημασία τους. Γεγονός αναμενόμενο, αφου έχουν ήδη υπερχρησιμοποιηθεί, και μάλιστα με όλες τις σημασίες, ακόμη και (ή κυρίως) αλληλοαναιρούμενες.

 10. 08/12/2008 στο 14:05

  Το ξέρω ότι δεν είναι ΜΟΝΟ δική σου άποψη φίλε Απόστολε. Ξέρω όμως επίσης ότι είναι ΚΑΙ μοναδική, η δική σου άποψη, όπως και η άποψη όλων. Κάπου το είπε αυτό και η συμπαθής μπλόγκερ Ροδια.

  Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ των μοναδικών απόψεών μας, αποτελεί το πλήθος και τη σύνθεση του μέλλοντός μας – νομίζω.

  Θα ήθελα απλώς να παρακαλέσω για αυτοσυγκράτηση στις δαιμονοποιήσεις άλλων προς άλλους.
  Να θυμίσω ότι δεν είναι μόνο η Αυτοκρατορία που μόλυνε τα πάντα, αλλά και οι εγχώριες ΔΗθΕΝ αντιδράσεις εναντίον της, π.χ. ακροδεξιών που ΚΟΠΙΑΡΟΥΝ το Χρήστο και μετά τον… διαστρέφουν.

  Στην κόψη του ξυραφιού χορεύουμε
  μέχρι να μάθουμε να… πετάμε. -χεχε

  Πετάμε ήδη όμως νομίζω. Σε μία «προεπισκόπηση» (ελληνιστί «πρήβιου») της Αμεσης Δημοκρατίας του Μέλλοντος.

  ΗΔΗ, η άχρηστη Βουλή των Προβάτων… βολευτών (όχι απολύτως αλλά… τέλος πάντων)
  ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ.

  Η αυτο-οργάνωση ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

  Είναι ΑΥΤΟ ΕΔΩ.

  Ολη η Εξουσία στα Δίκτυα λέω, κι ας μου ρίξει καμμια… φιλική καζούρα ο Χρήστος! 🙂

 11. 08/12/2008 στο 14:08

  @ Μποτίλια στο πέλαγος

  Το κράτος μόνον με ευχολόγια δεν πρόκειται να πέσει. Αλλά θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι, κι ούτε κι αυτό είναι εύκολο, και συμφωνώ με τις παρατηρήσεις για τα ανθρωπάρια και πάει λέγοντας. Γιατί πλέον το Κράτος στρέφεται σαφέστατα εναντίον μας. Ούτε τα προσχήματα δεν μπορεί να κρατήσει. Και, φυσικά, δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής του «διαχειριστή»…

  Βέβαια, εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι κι αυτό της ελληνικής κοινωνίας. Που δεν ξέρει πού πατά και πού βαδίζει. Που αρνείται να κοιταχτεί στον καθρέφτη και το μόνο που καταφέρνει είναι να παράγει σαπίλα σε όλο και μεγαλύτερες ποσότητες. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι… Ή δεν φταίνε αποκλειστικά…

  @ apostolosathinaios

  Θέτεις ένα τεράστιο ζήτημα: αυτό του πολιτικού λεξιλογίου. Θα πρέπει, αν θέλουμε να οδηγηθούμε κάπου, να επανεφεύρουμε λέξεις, να επανεφεύρουμε τη γλώσσα μας, θα πρέπει να ξαναβρούμε τις λέξεις που θα εκφράσουν την οργή μας και θα περιγράψουν τα όνειρά μας…

  @ Andonis

  Και τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα. Η οικονομική «κρίση» είναι μπροστά μας, και όχι τόσο ως «διεθνής», όσο ως «ελληνική». Και πολύ φοβάμαι ότι αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο 48ωρο στην Ελλάδα είναι ένα τίποτα μπροστά σ’ αυτά που θα ακολουθήσουν…

  @ omadeon

  Ποια ΔΙΚΤΥΑ ρε Γιώργο; Εδώ όλη η χώρα σιτίζεται από τον κρατικό κορβανά [άμεσα ή έμμεσα (παρακρατικές επιχειρήσεις, νταβατζήδες, ΜΜΕ -διαφημίσεις-, ευρύτερος δημόσιος τομέας, παπαδαριάτο (ή νομίζει κανείς ότι οι πολιτικοί έκαναν ό,τι έκαναν στο Βατοπέδι χωρίς να πάρουν «πακέτα» απ’ τον Εφραίμ)]… και συ μιλάς για δίκτυα; Ντεν μπορεί ο Έλληνας να ζήσει δίχως κράτος ούτε στιγμή. Είναι η τροφός του. Nunny State, που λέει κι ο τίτλος ενός αμερικάνικου βιβλίου…

  Τι; Μόνο τα μήντια έχασαν τον έλεγχο; Όλο το πολιτικό κ.λπ. σύστημα κοιτάζει αποσβολωμένο και μουδιασμένο. ΤΑ ‘ΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΑ!

  Κι έρχονται κι οι μαλάκες, που λεν πως πρόκειται για «πορτοκαλί» επανάσταση, πως ο Σόρος και το Ιντυμήντια «στρατολογούν» 15χρονα, κι ό,τι βλακεία βάλει ανθρώπου νους. Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη, αν αντέχουν, που δεν αντέχουν, ας ρίξουν μια ροχάλα στα μούτρα τους, και μετά ας βγουν να μιλήσουν οι καραγκιόζηδες…

 12. 08/12/2008 στο 14:13

  @ apostolosathinaios [σχόλιο 9]

  Συμφωνώ μαζί σου, και για το πολιτικό περιεχόμενο [που απλά δεν υπάρχει] και για τον ημι-συναισθηματικό ηθικιστικό σχολιασμό. Κι η γλώσσα [οι όροι, αν θες] είναι για πάντα φευγάτη. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να…

 13. 08/12/2008 στο 14:17

  Χρήστο, όλα σωστά. Τα ξέρω. Αλλά είναι αναγκαίο να ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα νέα θετικά ΜΝΗΜΙΔΙΑ. Να ακουστούν σε preview mode.
  Για το ΜΕΛΛΟΝ. Για το μακρύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να…
  διαλυθεί και η ίδια η Αυτοκρατορία,
  από τα μέσα
  και τότε, θα ψάχνει το παιδί τη μάνα, η μάνα το παιδί κι ο νταβάς την π….

 14. 08/12/2008 στο 14:28

  Να συστήσω προς ανάγνωση το βιβλιαράκι «Βάρβαροι» των Κροίσου και Οδόθεου [είχα γράψει γι’ αυτό παλιά: Οι Βάρβαροι]

  Απ’ όσο ξέρω δεν υπάρχει στα ελληνικά στο Διαδίκτυο, υπάρχει στα αγγλικά όμως: BARBARIANS: the disordered insurgence, αποτελεί ένα καλό ερέθισμα όσον αφορά τους «νεοβάρβαρους».

  Και επίσης κάντε τον κόπο και κατεβάστε το εκπληκτικό βιβλίο Alessi Dell’Umbria: Racaille – Αν αυτοί είναι αποβράσματα… τότε είμαι κι εγώ, για τις εξεγέρσεις στις γαλλικές πόλεις το 2005. Κι όταν λέμε εκπληκτικό, εννοούμε εξαιρετικό!

 15. 08/12/2008 στο 14:37

  Οι «Βάρβαροι» [στα αγγλικά] υπάρχουν και σε pdf, http://www.scribd.com/doc/2251407/Barbarians-Imposed, 32 σελιδούλες μόλις…

 16. apostolosathinaios
  08/12/2008 στο 16:02

  Ευχαριστώ για το λινκ. Το έψαχνα.

 17. 08/12/2008 στο 21:31

  ΟΚ, είδα κόσμο και κοσμάκη να κατεβαίνει την συγγρού. ήταν οι βάρβαροι? ήμουνα κι εγώ εκεί και κοίταγα με έξυπνο πλην όμως χαζό βλέμμα. προς το παρόν δεν ξέρω τι ακριβώς είδα… δεν ένοιωσα όμως το κράτος να αδυνατίζει ούτε τρίχα!!!

 18. martingale
  08/12/2008 στο 22:24

  oi teleutaioi antidrastikoi mikroastoi katastrafhkan oikonomika shmera, xareite me ta mall twra pou 8a anoiksoun stis 8eseis tous

 19. 09/12/2008 στο 09:39

  @ Copycat

  Όλοι είμαστε εν δυνάμει βάρβαροι. Πότε από τη μία, πότε από την άλλη πλευρά. Μόλις ηρεμήσουν λίγο αυτοί οι βάρβαροι, θα εμφανιστούν και οι άλλοι. Το κράτος να αδυνατίσει μια τρίχα; Ποιο κράτος;

  @ martingale

  Ποιοι να χαρούμε; Μάλλον χρειάζεσαι και ερμηνευτικά παραρτήματα για κάθε ποστ και σχόλιο…

 20. 09/12/2008 στο 10:03

  copycat:
  «με έξυπνο πλην όμως χαζό βλέμα»

  Γειά σου ΓΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΒΑΤΑ, κοπυγάτα.
  (Μούριξε και μια καζούρα στο μπλογκ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ, νάτα, νάτα….)
  Μπαίνουμε στη Σουρρεαλιστική Αυτοσαρκαστική περίοδο του βλογο-διαλόγου.

  @Χρήστο
  Χαιρόπουλος περί «ερμηνευτικών παραρτημάτων»

  μααα…. ΤΙ να ερμηνεύσει κανείς?
  Η λογικά συνεπέστατη ερμηνεία σου στο τελευταίο ποστ είναι «one line joke».
  Μινιμαλιστική θεραπεία δια πολυλογάδες σαν εμέ. Δωρεάν.

 21. 09/12/2008 στο 10:14

  Υ.Γ. «βάρβαροι είναι, βαρβαρότητες κάνουν» = οne-line joke interpretation of history.
  (The Hitchhiker’s Guide to the Revolution Galaxy Addendum, 4 words).

  (Το καταθέτω για να καταλαβαίνουν κι οι βιαστικοί αναγνώστες οι… Ινφο-τσουναμιο-μπουκωμένοι)

 22. σαρασβάτη
  15/03/2009 στο 09:48

  Σεισάχθεια

  Αναδιανομή

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: