Αρχική > Αφασιαλάνδη, Συνωμοσιοταξίες > Εισαγωγή στην Εφηρμοσμένη Συνωμοσιολογία Ι

Εισαγωγή στην Εφηρμοσμένη Συνωμοσιολογία Ι

07/01/2009

Εισαγωγή στην Εφηρμοσμένη Συνωμοσιολογία. Ορισμοί.

συνωμοσία, 1. συνεννοήσεις και ενέργειες που χαρακτηρίζονται από μυστικότητα και στοχεύουν στην τέλεση παράνομων πράξεων, κυρ. σχετικών με την ανατροπή καθεστώτος: ~ εναντίον του κράτους / βασιλιά || ανατρεπτική / εγκληματική / ιστορική / πολιτική / αντεθνική / σκοτεινή / στρατιωτική / διεθνής ~ || εξυφαίνω / αποκαλύπτω / συμμετέχω σε ~ ΣΥΝ. πλεκτάνη, μηχανορραφία.

θεωρία της συνωμοσίας, η αντίληψη σύμφωνα με την οποία οτιδήποτε άσχημο -ιδ. όταν πρόκειται για την πολιτική κατάσταση μιας χώρας ή τη σχέση της με άλλα κράτη- οφείλεται σε μυστικές εχθρικές ενέργειες, που κατευθύνονται από διεθνή κέντρα ανωμαλίας.

συνωμοσιολογία, λόγος περί συνωμοσίας: όλη αυτή η ~ έχει μετατοπίσει το κέντρο βάρους της συζήτησης από τις ευθύνες της κυβέρνησης στον ρόλο άγνωστων και αόρατων ξένων κέντρων συνωμοσίας.

Οι ορισμοί από το λεξικό Μπαμπινιώτη


Εισαγωγή στην Εφηρμοσμένη Συνωμοσιολογία. Ερώτημα 1ον:

Ποιοι συνωμοτούν σήμερα στην Ελλάδα, εναντίον ποίων, γιατί, και σε τι αποσκοπούν;

Μπορείτε να αναπτύξετε και θεωρητικά το θέμα, ως «σωστές», όμως, θα θεωρηθούν οι απαντήσεις που θα προσκομίζουν χειροπιαστά στοιχεία.


Advertisements
 1. 07/01/2009 στο 13:54

  Υπόδειγμα απαντήσεως:

  Συνωμοτεί ο: Κ. Καραμανλής

  Εναντίον του: εαυτού του

  Γιατί; Λόγω ανικανότητας

  Σε τι αποσκοπεί: άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου

  Στοιχεία: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση με περιορισμένες εκπλήξεις

 2. 07/01/2009 στο 14:01

  Υπόδειγμα απαντήσεως ΙΙ:

  Συνωμοτεί η: Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

  Εναντίον του: Κ. Καραμανλή

  Γιατί; Επειδή ο προηγούμενος άφησε τον Γιώργο Αλογοσκούφη εκτός κυβέρνησης

  Σε τι αποσκοπεί: άβυσσος η ψυχή των Ροκφέλλερ – Δαβίδ – Καρρά…

  Στοιχεία: Ο Γιώργος Αλογοσκούφης εκτός κυβέρνησης

 3. 07/01/2009 στο 14:13

  Υπόδειγμα απαντήσεως ΙΙΙ:

  Συνωμοτεί: η Ντόρα Μπακογιάννη

  Εναντίον: του Κώστα Καραμανλή και της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

  Γιατί; Διότι οι δύο προηγούμενοι άφησαν εκτός κυβέρνησης το μέλος της Λέσχης Γ. Αλογοσκούφη, ώστε να «ξεπλυθούν» τα κρίματά του και να επανέλθει δριμύτερος στην κούρσα της διαδοχής στη Ν.Δ.

  Σε τι αποσκοπεί: να μην της «φάνε» την αρχηγική και σε βάθος χρόνου πρωθυπουργική θέση, που τις θεωρεί «δεδομένες»

  Στοιχεία: Τα γνωστά περί ανασχηματισμού

 4. 07/01/2009 στο 15:02

  αν την ιστορία τη γράφουν οι νικητές, οι ηττημένοι επινοούν συνομωσίες για να δικαιολογήσουν την ήττα τους…

 5. Κώστας
  07/01/2009 στο 15:17

  Συνωμοσιολογία?!
  Εννοείς σαν κάποιες περσινές αναλύσεις στο ιστολόγιο σου πριν ο omadeon σου δείξει το φως το αληθινόν?

  =====================================================

  Οι “agwgoi” του αίματος είναι πάντα εδώ …

  Ποιος διαβάζει πια τα χρωματιστά οικονομικά φύλλα; Ελάχιστοι, είναι η απάντηση και οι λόγοι μύριοι όσοι. Στη χθεσινή Οικονομική Καθημερινή λοιπόν, της 20/11/07, υπήρξε μια είδηση “αθώα” περί εγκαινίων ενός “καλού” αγωγού. Την Κυριακή οι Καραμανλής, Ερντογάν και ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν μετά υπηρεσιακών παραγόντων προχώρησαν στα επίσημα εγκαίνια του αγωγού ΠΑΡΟΝΤΟΣ του υπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ Σάμιουελ Mπόντμαν και ΑΠΟΥΣΗΣ της ΕΕ η οποία χρηματοδότησε το έργο!!!

  Ο καλός αυτός υπουργός παρέδωσε και επισήμως διάφορα μαθήματα περί αγωγών, καλοί αγωγοί είναι αυτοί που ΔΕΝ μεταφέρουν Ρωσικό αέριο και πετρέλαιο, παρέδωσε δε ιδιαίτερα μαθήματα σε επιλεγμένους δημοσιογράφους επί του θέματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Επεσκέφθη την Δευτέρα και το Υπουργείο Ανάπτυξης για μια πιο εκτεταμένη ανάλυση!!!

  Την επομένη ακριβώς ο Ρώσος Πρέσβης έσπευσε στο αυτό Υπουργείο

  Όλως τυχαίως ο Καραμανλής δεν προσφώνησε τον Αμερικανό Υπουργό κατά την ομιλία του, ακόμη δε, ούτε καν τον χαιρέτησε, λέτε να μην τον είδε;;;

  Αυτά που λέγαμε το Καλοκαίρι με τις φωτιές έρχονται στην επιφάνεια, πολύ πιο έντονα τώρα … συνθλιβόμαστε από γίγαντες … να δούμε τι θα μας κοστίσει αυτή τη φορά.

  Δεν θα αργήσουμε να δούμε τον Γιωργάκη νέο πρωθυπουργό, όλως τυχαία κάποιες στραβές θα τύχουν, από κάποια στελέχη της Κυβέρνησης, εξάλλου δεν θέλει και πολύ να πέσει μια αδύναμη-ασυντόνιστη-ανίκανη κατάσταση … αρκεί ένα Φοουυύ και τα ΜΜΕ. Θα το πετύχουν όμως ;;;

  το λινκάκι της Καθημερινής ΕΔΩ
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_100013_20/11/2007_249513
  και εδώ ο χάρτης των καλών – κακών αγωγών
  =================================================

  https://theamapati.wordpress.com/2007/09/

  Το συζητούσαμε [κατ’ ιδίαν με τον Frankiethecat] εδώ και μέρες σε τούτο το ιστολόγιο.

  Ο Γιώργος [πλήρως ελεγχόμενος] απέτυχε παταγωδώς.

  Ο Ευάγγελος [ίσως να αποδεικνυόταν στο μέλλον «μερικώς μη ελεγχόμενος»] απρόβλεπτος και αμετροεπής [όπως αποδείχτηκε περίτρανα τις τελευταίες ημέρες].

  Ο Κώστας [μερικώς μη ελεγχόμενος] προκάλεσε αρκετούς πονοκεφάλους.

  Τα προς συζήτηση ερωτήματα ήταν τα εξής:

  ♦ Θα επιτρέψουν να ανέβει στον θώκο και δεύτερος μερικώς μη ελεγχόμενος πρωθυπουργός;
  ===============================================

  Πάμε τώρα σε άλλη μία «συνωμοσιολογική» ανάλυση του Μάνου Ηλιάδη για τις ταραχές που θα φέρουν στην εξουσία τον «πλήρως ελεγχομενο» όπως έγραφες Γιωργάκη, μαζί με Ντόρα και Τσίπρα.

  Επανάσταση» χωρίς αρχηγούς…

  Οι παραδοξότητες των αναταραχών στην Ελλάδα, οι μέθοδοι μετάδοσης των πληροφοριών, η αμαύρωση της εικόνας και τα «ίχνη» ως πεδίο προληπτικής έρευνας.

  Στη συνεχιζόμενη αναταραχή στη χώρα μας, μία ψύχραιμη προσέγγιση εμφανίζει ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Το έντονα φορτισμένο γεγονός της τραγικής δολοφονίας ενός ανηλίκου να προσλαμβάνει τέτοιες διαστάσεις και να περιβάλλεται από μία τεράστια επικοινωνιακή σύγχυση που να αποκρύπτει μείζονα πλέον φαινόμενα και καταστάσεις.

  Του Μάνου Ηλιάδη

  Αποφεύγοντας τις σκοτεινές ατραπούς θεωριών συνωμοσίας και κυρίως πολιτικής, επισημαίνουμε ορισμένα εξόφθαλμα γεγονότα τα οποία, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, επιτρέπουν μία διαφορετική προσέγγιση.

  Η μεθοδολογική προσέγγιση των γεγονότων με βάση τα κλασικά εργαλεία αναλύσεως καταστάσεων με καταστροφικά αποτελέσματα, ανάλογα αυτών ενός περιορισμένης εκτάσεως «εμφυλίου πολέμου» ή (όπως θέλουν να την εμφανίσουν ορισμένοι) λαϊκής εξεγέρσεως» βασίζεται σε δύο προϋποθέσεις εργασίας. Η πρώτη είναι ότι στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, ουδέποτε μία δολοφονία – και η πιο στυγνή ακόμη- ενός πολίτη οδήγησε από μόνη της, και χωρίς εσωτερική ή εξωτερική καθοδήγηση και υποστήριξη, σε μείζονες πολιτικές εξελίξεις. Και η δεύτερη, ότι στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε άλλη χώρα, της Ευρώπης τουλάχιστον, δεν υπάρχουν οι συνθήκες για μία λαϊκή εξέγερση ή επανάσταση, ούτε καν οι απαρχές της προαπαιτούμενης ιδεολογικής ή άλλης προετοιμασίας προς τούτο.

  Η Δύναμη του Μέσου

  Μια βασική διαπίστωση είναι ότι, με βάση τα ανωτέρω και ασχέτως των όποιων λανθασμένων χειρισμών της Αστυνομίας ή των πολιτικών προϊσταμένων, η πραγματική εικόνα έρχεται σε αντίθεση με αυτήν που καλλιεργούν και προβάλλουν προς τα έξω οι φορείς των αντιεξουσιαστών και των οργανωμένων ….αναρχικών (άλλο παράδοξο τούτο), οι οποίοι προσπάθησαν για μία ακόμη φορά να νοθεύσουν τον πάντα δίκαιο αγώνα των φοιτητών και της νεολαίας γενικότερα.

  Μία εικόνα την οποία καταφέρνουν, πάντως, να περάσουν προς τα έξω, μέσω κυρίως του διαδικτυακού τόπου Indymedia και του ραδιοσταθμού 98 FM, την οποία σπεύδουν να υιοθετούν όχι μόνο οι 79 ανά τον κόσμο παρόμοιες οργανώσεις, αλλά περιέργως και τα ΜΜΕ συγκεκριμένων χωρών.

  Στα παραπάνω προσθέτουμε δύο ακόμα λογικές παραδοχές. Πρώτον, ότι μία ομάδα 800-1000 ή και πλέον αναρχικών και αντιεξουσιαστών δεν μπορεί να επιτύχει αυτό που δεν επέτυχε παλαιότερα ένα οργανωμένο κομμουνιστικό κίνημα, με δεκάδες χιλιάδες έμπειρους και καλά οπλισμένους μαχητές και ακόμη σημαντική λαϊκή υποστήριξη, έντονη ιδεολογική δουλειά και προετοιμασίες ετών.

  Και δεύτερον, ότι η έντονη και δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου για τον τερατώδη φόνο του ανήλικου Αλέξανδρου εκτονώθηκε και πνίγηκε ταχύτατα μέσα στο πλέγμα ενοχής όλων από τις τεράστιες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας και άλλες πόλεις και τη διάλυση κάθε έννοιας κράτους. Το γεγονός ότι η αναταραχή συνεχίζεται με διάφορες εκδηλώσεις και έκτροπα, με προκοινοποιούμενο διήμερο πλέον πρόγραμμα εκδηλώσεων, χωρίς την ευρεία συμμετοχή του κόσμου ή ακόμα και ανοχή του κόσμου, ο καθένας διερωτάται ή έχει συγκεκριμένες απόψεις, όπως π.χ. το ΚΚΕ (σ.σ.: που κατά τη γνώμη μας τήρησε μία σοβαρή και υπεύθυνη στάση) για το τι ακριβώς συμβαίνει.

  Χωρίς να θέλουμε να προβούμε, για λόγους συντομίας, σε μία μορφολογική θεώρηση αυτής της υποτιθέμενης λαϊκής εξεγέρσεως, μία απλή θεώρηση της πραγματικής φύσεως δεν την εντάσσει σε καμία από τις γνωστές μορφές πάλης λαϊκών κινημάτων για την ανατροπή ενός καθεστώτος ή τη βίαιη διεκδίκηση της εξουσίας. Μία ακόμη σύγκριση των μεθόδων δράσεως των ίδιων οργανώσεων σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ (οι οποίες είναι του ίδιου επιπέδου με αυτές των μόνιμα άκακων εκδηλώσεων των Greenpeace – ευτυχώς το Indymedia παρέχει αυτή την ευκαιρία) με αυτά που βιώσαμε εδώ, δίνει μία ακόμη διαφωτιστική εικόνα.

  Μία αντίστοιχη μελέτη των επιλεγέντων στόχων της «εξεγέρσεως» και του συνόλου των δραστηριοτήτων της ή μία ανάλυση περιεχομένου της προπαγάνδας της θα οδηγούσε στο ίδιο συμπέρασμα για την πραγματική φύση και της δυνατότητες αυτής της περίεργης εξεγέρσεως. Η οποία, να σημειωθεί, έχει και ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που την καθιστά από ελάχιστα σοβαρή έως ύποπτη: δεν έχει αρχηγούς!

  Διαδίκτυο και SMS

  Όλα γίνονται – υποτίθεται – αυθόρμητα, με μία απλή επικοινωνία των αναρχικών μεταξύ τους – μέσω Διαδικτύου ή SMS -, όλα γίνονται από μόνα τους, χωρίς κανένας να αναλαμβάνει επωνύμως την ευθύνη ή κάποια προσπάθεια αναδείξεώς της ηγετικής φυσιογνωμίας κάποιων, με σκοπό την εξασφάλιση ευρύτερων λαϊκών ερεισμάτων, και όμως όλα γίνονται με έναν άριστο συντονισμό και τρόπο που έχει εμφανή σημάδια ενός οργανωμένου και άριστα κατευθυνόμενου «στρατού».

  Ενός στρατού που, όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, διαθέτει ένα ιδιότυπο σύστημα «C4I», με δυνατότητες μεταδόσεως σε πραγματικό χρόνο των πληροφοριών που συλλέγουν επί τόπου τα μέλη του, σαφώς δομημένο (και όχι ανέξοδο) σύστημα διανομής των πληροφοριών που συλλέγονται, τεχνικές συνεχούς επιτηρήσεως του στόχου (για εκτίμηση ζημιών και επανάληψη της επιθέσεως, αν χρειασθεί), άριστη εφαρμογή αρκετών αρχών του πολέμου, όπως η χρήση του στοιχείου του αιφνιδιασμού, εμμονή στην αρχή της διατηρήσεως της πρωτοβουλίας, οικονομία δυνάμεων, χρήση ελιγμού κ. ά..

  Όσο οργανωμένος, όμως, και να είναι ένας τέτοιος στρατός, με κανένα από τα ηγετικά του μέλη να επιδιώκει να καρπωθεί δικαιολογημένα τα φυσιολογικά – σε κάθε «επανάσταση»- ωφελήματα στην περίπτωση επιτυχίας των «σκοπών του πολέμου», δεν μπορεί να ανατρέψει την όποια κυβέρνηση ενός σύγχρονου κράτους, έστω και με τη μορφή του δικού μας. Το μόνο που μπορεί να επιτύχει είναι μία προσωρινή αποσταθεροποίηση, πράγμα το οποίο οι δράστες των γεγονότων επέτυχαν, προβάλλοντας με ιδιαίτερη επιμέλεια τις σχετικές εικόνες, κυρίως στο εξωτερικό.

  Οι ζημιές από τη δράση αυτή δεν περιορίσθηκαν στις τεράστιες καταστροφές που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας και άλλες πόλεις. Γιατί η κύρια ζημιά ήταν η εικόνα που, όπως προαναφέρθη, προεβλήθη στο εξωτερικό, η οποία δεν ήταν άλλη από την εικόνα μια χώρας εκτός ελέγχου και με το κράτος υπό διάλυση. Από τεχνικής απόψεως ήταν μία κανονική ψυχολογική επιχείρηση, με αποδέκτες του μηνύματος (γιατί αυτό είναι οι ψυχολογικές επιχειρήσεις, αποστέλλουν ένα μήνυμα σε συγκεκριμένο ακροατήριο-στόχο) όχι τον λαό που υποτίθεται ότι αφορούσε, αλλά άλλους αποδέκτες στο εξωτερικό.

  Και αυτό έγινε σε μία περίπτωση που η χώρα προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες της με τεράστια δάνεια από το εξωτερικό (περί τα 50 δις ευρώ για το 2009), πράγμα που τώρα θα γίνει με επιτόκια ακόμη πιο υψηλά. Γιατί αυτό που καθορίζει το επίπεδο των επιτοκίων δανεισμού δεν είναι μόνο οι δείκτες μιας χώρας, αλλά και η πολιτική της σταθερότητα.

  Αν τούτο, μάλιστα, επισυμβαίνει σε περιβάλλον της παρούσης παγκόσμιας κρίσεως και της καταστάσεως της δικής μας οικονομίας, η οποία είναι στην ουσία άοπλη να αντιμετωπίσει την κρίση, λόγω των περιορισμών που έθεσε η Ε.Ε. για χώρες με το δικό μας έλλειμμα και δημόσιο χρέος, τότε το ζητούμενο είναι ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν να προσπορισθούν οφέλη από μία τέτοια κατάληξη, ποια είναι αυτά και φυσικά γιατί.

  Ψευδαισθήσεις

  Γιατί σοβαρά κοινωνικά φαινόμενα, όπως οι πόλεμοι ή καταστάσεις όπως αυτές, δεν γίνονται εν αιθρία και χωρίς κανέναν λόγο, ούτε κάποιος χάνει, χωρίς κάποιος άλλος να κερδίζει τίποτα.

  Και το όφελος εδώ σίγουρα δεν πηγαίνει στους ελάχιστους αναρχικούς και αντιεξουσιαστές και τις ανύπαρκτες πολιτικώς ηγεσίες τους που, ανικανοποίητοι μέσα στις ψευδαισθήσεις τους για μια ακόμα κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων, περιορίζονται στη κατάληψη κάποιων απομακρυσμένων δημαρχείων. Αστείο, αλλά όχι και τόσο, αν ληφθεί υπ’ όψιν η εικόνα που περνάει έξω (ο «εξεγερμένος λαός» άρχισε να καταλαμβάνει τις πρώτες βαθμίδες της διοικήσεως…)

  Το μόνο που θα ήθελε να επισημάνει η στήλη κλείνοντας είναι ότι οι δράσεις και μάλιστα αυτής της εκτάσεως και με τόση προετοιμασία αφήνουν ίχνη. Και τα ίχνη αυτά είναι και αρκετά άλλα στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί πρέπει να τύχουν προσεκτικής επεξεργασίας, γιατί η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ.

  Πηγή: Κόσμος του Επενδυτή
  Αρ. φυλ. 318
  Σελ.41

 6. 07/01/2009 στο 16:34

  με τους ορισμους του μπαμπινιωτη δεν εγινε καμια συνομωσια.

  απλα, το κρατος πηγε να σκοτωσει εναν δικο του μπας και ληξει η αναταραχη, δια του διαιρε και βασιλευε ή δια του νομιμοποιημένου πια βούρδουλα. μπας και μεινουν μονα κ απροστατευτα τα χαρντκορ στοιχεια του δεκεμβρη.

  ηταν μια κινηση για την υπερασπιση της Δημοκρατιας -δλδ. υπερ της ομαλοτητας- και οχι μια κινηση «αποσταθεροποιησης» οπως λενε στα καναλια.

 7. 07/01/2009 στο 16:53

  @ aerostatik

  Και αυτό συμβαίνει.

  @ όλους

  Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν συνωμοσίες. Υπάρχουν και παραϋπάρχουν. Ποια στοιχεία όμως τεκμηριώνουν κάθε φορά το τι λέει ο καθένας. Αυτό το ερώτημά μου. Και μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει προσκομίσει τίποτα πέρα από μπουρδολογίες. Ας τα καταθέσει όποιος τα διαθέτει, να αλλάξω κι εγώ γνώμη.

  @ Κώστας

  Ποιος omadeon μου έδειξε το φως το αληθινόν; Κι άλλα συνωμοσιολογικά σενάρια… Το έχω πει το ξαναλέω και αμέσως παραπάνω.

  Και τι «ανακάλυψες» με το Οι “agwgoi” του αίματος είναι πάντα εδώ … [διόρθωσα τη url από τα ελληνικά στα αγγλικά και ανοίγει τώρα το link].

  Προφανώς πρόσεξες ότι το συγκεκριμένο ιστοσημείωμα δεν το υπογράφω εγώ, αλλά ο frankiethecat, που τότε συνέγραφε εδώ. [Όχι ότι αλλάζει και τίποτα, αλλά για να λέμε τα πράγματα ως έχουν].

  Κι αν επίσης πρόσεξες, σ’ εκείνο το ιστοσημείωμα δεν υπογράφω κανένα απολύτως σχόλιο. Ούτε κι αυτό, βέβαια, έχει καμιά σημασία, αλλά το επισημαίνω.

  Πάμε παρακάτω:

  Στο επόμενο τσιταρισμένο από σένα ιστοσημείωμα που υπογράφω εγώ [Ευάγγελε, χάσαμε!],

  λησμόνησες να παραθέσεις το πρώτο ΥΓ. Τι έγραφα εκεί:

  ΥΓ. Η συνωμοσιολογία δεν ήταν ποτέ το φόρτε αυτού του ιστολογίου. Αλλά μ’ αυτά που βλέπουμε κι ακούμε αυτές τις ημέρες, είπαμε να ψαρέψουμε κι εμείς σε “θολά” νερά.

  Σου λέει τίποτα αυτό το υστερόγραφο;

  Και ο Μάνος Ηλιάδης τι ακριβώς λέει; Σεναριολογεί. Δηλαδή, σχεδόν συνωμοσιολογεί. Κανένα χειροπιαστό στοιχείο δεν βλέπω…

  Κι άμα διαβάζω ήδη στην πρώτη παράγραφο «ουδέποτε μία δολοφονία – και η πιο στυγνή ακόμη- ενός πολίτη οδήγησε από μόνη της, και χωρίς εσωτερική ή εξωτερική καθοδήγηση και υποστήριξη, σε μείζονες πολιτικές εξελίξεις», τι να είπω; Πού τις είδε καταρχάς τις «μείζονες πολιτικές εξελίξεις», και κατά δεύτερον μπορώ να του αναφέρω ακόμα και απόπειρες δολοφονίας απλού πολίτη που έφεραν τα πάνω κάτω σε διάφορες χώρες.

  Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση όσων αναγνωστών διαθέτουν κάτι τέτοιο.

 8. 07/01/2009 στο 16:54

  «Εδώ» μόλις έκοψα ένα σχόλιο παντελώς άσχετο. Το «Πουλάκι» που το έγραψε, ας πάει να κελαηδήσει αλλού.

 9. 07/01/2009 στο 16:58

  @ aplo

  Ουουουου! Απλούστατο! Το ελληνικό κράτος πήγε να τα κάνει όλα αυτά… Να φάει τρεις δικούς του, δηλαδή, γιατί τόσοι πυροβολήθηκαν προχτές, ή καμιά δεκαριά στο λεωφορείο των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο… Μα αν μπορούσε να οργανώσει τέτοιες προβοκάτσιες ΑΥΤΟ το ελληνικό κράτος, δεν θα βρισκόταν κανένας μας εδώ να μιλάει…

 10. CIA-17
  07/01/2009 στο 18:00

  Να που αποδεικνύεται επιτέλους χρήσιμος ο Μπαμπινιώτης στην αραχνιασμένη βιβλιοθήκη του δικτυώματος διανοητικής οκνηρίας. Μονο που και πάλι η απειρία των συντακτών στη σωστή χρήση λεξικού γίνεται εμφανής από τον τίτλο της ανάρτησης.
  «ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗ συνομωσιολογία» –
  Τί λέει λοιπόν ο Μπαμπινιώτης για τον επιθετικό προσδιορισμό «εφηρμοσμένη»;;
  Που βρίσκει λογική «εφαρμογή», πού όχι και που …πλεονάζει;
  Ποιά τα υποδηλούμενα συνώνυμα της ιδιόρρυθμης χρήσης του όρου από Αφασιαλάνδη και Συνωμοσιοταξίες;… πρακτική; τεχνική; πειραματική; βιομηχανική; ανεγκέφαλη; ή απλώς …ιδιωτική(idiotic;)
  Ποιά τα αντίθετα του όρου; …θεωρητική; βασική; ανεφάρμοστη; ή απλώς …»μεταξύ χρησίμων ηλιθίων, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»;

 11. 07/01/2009 στο 18:29

  tsiou-tsiou
  Ελθέτω Φως αληθινόν
  Και γεννηθήτω ΣΚΟΤΟΣ, ουχί ο… Σκώτος, ο Τζόνυ ντε, που περπατεί.

  Χρήστο κατάλαβέ το. Είμαι θύμα συνομωσίας κι εγώ. Η συνομωσία του Σκότους (όχι του Σκώτου) είναι να καταφέρει με ΕΝΑ σμπάρο, τρία τρυγόνια (πουλάκια που τρυγούν και κάθονται).
  Το ένα τρυγόνι είναι ήδη εδώ. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Η CIA είναι εδώ, με πρόσημο σημαντικό: 17, κυρίες και κύριοι.
  (Κουφό νούμερο…)

  Δεν είναι τυχαίον, το ότι σε δύο ημέρες ΔΥΟ επιθέσεις παράπλευρες, πλην όμως αντιφατικαί μεταξύ των, έλαβον χώραν, εις αυτό το ιστολόγιον. Μία (προηγούμενη) μου κατελόγισεν οκνηρίαν πνευματικήν, καθώς και Κακοφωνίαν (εμπλέκουσα τρίτον πρόσωπον). Μια δεύτερη (σημερινή) μου καταλογίζει ΥΠΟΥΛΟΝ «φως», και μάλιστα «αληθινόν», και μάλιστα ΟΥΧΙ μόνον προσωπικόν, αλλά και διαχεόμενον, εις τον Χρήστον, προς άφεσιν αμαρτιών.
  Δεν δύναμαι να υποθέσω, σόρυ, ότι πρόκειται δια συμπτώσεις! Αι δύο μοχθηραί επιθέσεις ήσαν συνδονισμέναι…
  Είναι το γνωστόν κόλπο της καραμπόλας. Βρίζω τον ένα, για να παρανοήσει ο άλλος. Τέλος πάντων…

  Ο Μπαμπινιώτης γρε ξεφτιλισμένε «επαγγελματία» Νέγρε-17, ανώτερε του Νέγκρι και ανώτερε του Νέγρου Αυτοκράτορος Ομπάμιου του Α’
  … ο Μπαμπινιώτης, λοιπόν, είναι μπαμπουϊνος τουρίστας στη γλωσσολογία και ΜΗΝ τον εμπλέκεις.
  Να διαβάσεις NOAM CHOMSKY τέκνον μου, δια να μορφωθείς, Transformational Grammar άμα λάχει, NLP που λέμε εμείς (Natural Language Paraprogramming).

  Και… πού’σαι, ΑΝ απορείς, ΠΟΥ είναι το ΝΟΗΜΑ του κρυπτικού γραπτού μου,
  απόρησε πρώτα, ΠΟΥ είναι το νόημα του ΙΔΙΚΟΥ σου.
  Διότι νόημα ΔΕΝ βλέπω, σόρυ. ΜΠΟΥΡΔΕΣ λες κι εσύ, ΜΠΟΥΡΔΕΣ κι εγώ.
  Οφθαλμός αντί οφθαλμού. Πάω να φέρω περισσότερο ΦΩΣ αληθινόν.
  Και UPS ακόμη, καλό είναι κι αυτό, δε λέω…
  🙂
  a ha ha ha
  .

 12. Κώστας
  07/01/2009 στο 18:49

  «Ποιος omadeon μου έδειξε το φως το αληθινόν; Κι άλλα συνωμοσιολογικά σενάρια…»

  Ας πούμε ότι κάναμε λίγο χιούμορ για να δούμε πώς θα αντιδράσει ο γνωστός καπεταν-φασαρίας.
  Μέχρι στιγμής πάντως δεν τσίμπησε 🙂

  «Και τι “ανακάλυψες” με το Οι “agwgoi” του αίματος είναι πάντα εδώ … [διόρθωσα τη url από τα ελληνικά στα αγγλικά και ανοίγει τώρα το link].

  Προφανώς πρόσεξες ότι το συγκεκριμένο ιστοσημείωμα δεν το υπογράφω εγώ, αλλά ο frankiethecat, που τότε συνέγραφε εδώ».

  Ας δούμε πάλι τι έγραψα:

  «Εννοείς σαν κάποιες περσινές αναλύσεις στο ιστολόγιο σου »

  Δεν έγραψα ότι επρόκειτο για δική σου ανάλυση. Πάντως υπηρξε περισσοτερο εμπεριστατωμενη από κάποιες άλλες που έκαναν την εμφάνισή τους κατά καιρούς:

  -Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι [μακρινός] ξάδελφος τόσο του προέδρου Μπους όσο και του αντιπροέδρου Τσένεϋ

  -Μια πρόβλεψη για τις αμερικανικές εκλογές [μετά την Αϊόβα]

  Και για να συνεννοούμαστε δεν κατακρίνω τον frankie ούτε εσένα.
  ==============================
  ΥΓ:Αφού έχουμε επιμέρους ενστάσεις με το Ηλιάδη πάμε στον Μπράιζα:

  http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/09/business.html

  7.9.08
  Μάθιου Μπράιζα: «Δεν είναι ώρα για business με Ρωσία»
  Μετά την καταδίκη από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. της ρωσικής εισβολής στη Γεωργία δεν είναι η κατάλληλη ώρα για την προώθηση και εμβάθυνση της ενεργειακής συνεργασίας της Αθήνας με τη Μόσχα, τονίζει σε συνέντευξή του στον Αθανάσιο Έλλις της «Καθημερινής» ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος επιλέγει να επισημάνει τη «μακρά προσωπική φιλία του Κώστα Καραμανλή με τις ΗΠΑ». Ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος Αμερικανός αξιωματούχος για τις εξελίξεις στον Καύκασο, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έσπευσε στην Τιφλίδα μετά τον πόλεμο, χαρακτηρίζει λάθος την απόφαση του Γεωργιανού προέδρου Σαακασβίλι να χτυπήσει τη Ν. Οσετία και τονίζει ότι η Ουάσιγκτον τον είχε επανειλημμένως προειδοποιήσει να μην το κάνει, αλλά επιρρίπτει στη Ρωσία την ουσιαστική ευθύνη για τον πόλεμο επικαλούμενος «σοβαρές ρωσικές προκλήσεις μηνών». Ταυτόχρονα, κατηγορεί τη Μόσχα για ανακολουθία σε ό,τι αφορά το Κόσοβο και υπενθυμίζει την Τσετσενία, ενώ σημειώνει ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο, προσθέτοντας ότι αυτό εναπόκειται στη συμπεριφορά της Ρωσίας. Τέλος, σημειώνει ότι η ενταξιακή προοπτική των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις στη Γεωργία καθώς «η κάθε χώρα αντιμετωπίζεται χωριστά». Εκτιμά πάντως ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε λύση στο θέμα του ονόματος. Συγκεκριμένα στο ερώτημα εάν ενοχλεί τις ΗΠΑ η προώθηση της ενεργειακής συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας απάντησε:

  «Η Ελλάδα θα λάβει τις δικές της ανεξάρτητες αποφάσεις. Πριν από μερικά χρόνια η χώρα σας αποφάσισε ότι ο αγωγός Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας (TGI) αποτελούσε την κορυφαία στρατηγική της προτεραιότητα. Αλλαξε άποψη πριν από ενάμιση περίπου χρόνο όταν αποφάσισε να προχωρήσει ταυτόχρονα και με τον αγωγό South Stream. Δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε. Πολλοί λένε ότι ο TGI, ο South Stream και ο Nabuco είναι συμπληρωματικοί, και αυτό ακούγεται καθησυχαστικό, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η Ρωσία χάραξε τον South Stream για να «σκοτώσει» τον TGI και τον Nabucco, και θα στηριχθεί στην Κασπία για να τροφοδοτήσει τον South Stream. Προσπαθεί να μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Καζαχστάν, για να γεμίσει τον South Stream γιατί το δικό της δεν αρκεί. Από την οπτική της Ρωσίας θα γίνει είτε ο TGI και ο Nabucco είτε ο South Stream. Εναπόκειται στην Ελλάδα να κάνει τη δική της επιλογή για το εάν επιθυμεί να εμβαθύνει την εξάρτησή της από τη Ρωσία πριν διαφοροποιήσει την τροφοδοσία της. Αλλά η γενική θέση του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ είναι πως τώρα δεν είναι η στιγμή για «κανονική εμπορική συνεργασία» (business as usual) με τη Ρωσία. Ακόμη και αν υπήρξαν παλαιότερες δεσμεύσεις, η απόφαση να προχωρήσει κάποιος στην εμβάθυνση προηγούμενων δεσμεύσεων θα υπονοούσε ότι συνεχίζεται κανονικά η συνεργασία με τη Ρωσία, όταν όλοι στην ευρωατλαντική κοινότητα στέλνουμε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι τώρα δεν είναι η ώρα για συνέχιση της συνεργασίας με τη Ρωσία.»
  Στο ερώτημα εάν βλέπει λύση στο θέμα της ονομασίας ανέφερε «ότι πλησιάζουμε σε λύση. Ο πρέσβης Νίμιτς είναι δημιουργικός και ενεργητικός. Για να είμαι ειλικρινής τις τελευταίες εβδομάδες η προσοχή μου είναι απόλυτα στραμμένη στον Καύκασο και έτσι δεν έχω ασχοληθεί τόσο με τα θέματα που αφορούν τη «Μακεδονία» (σ.σ. η λέξη χωρίς εισαγωγικά στην εφημερίδα) ή την Ελλάδα. Πάντως, οι πλευρές συγκλίνουν.»
  Σχετικό δημοσίευμα: Επικίνδυνος για το Αιγαίο ο αγωγός «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» σύμφωνα με την Τουρκάλα σύζυγο του Ματ Μπράιζα

 13. 07/01/2009 στο 19:04

  Και ΠΟΙΑ είναι η «αξιοπιστία» αυτού του μπλογκ από όπου παρατέθηκε με… τεμπέλικο κόπη-πέηστ το κείμενο πιο πάνω?

  Εγώ θα του έδινα ΜΗΔΕΝΙΚΗ αξιοπιστία….

  – – – – –

  Κανένα φως δεν έδωσα στο Χρήστο.
  Απλά το φως που ΕΧΕΙ, ενοχλεί κάποιους ΠΟΛΥ σκοτεινούς τύπους…

  (σκοτεινούς λόγω πνευματικής και πολιτικής σκοτεινιάς βέβαια, όχι… συνομώτες – my ass)

 14. 07/01/2009 στο 19:16

  @Χρήστο κάνε μου μια χάρη, σε παρακαλώ.
  -Σύμπτηξε τα προηγούμενα μινι-σχόλιάμου σε ΕΝΑ,
  -ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ το χιουμοριστικό σχόλιο που προηγήθηκε αυτών. Ηταν πριν από αυτά και πριν το προηγούμενο. Προφανώς περιείχε κάποια λέξη-κλειδί εντελώς τυχαία που είχες «σταμπάρει» για μοδεραίησον. Επίσης… ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ! 🙂

  (και υπόσχομαι ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ!!! – μην ανησυχείς)

 15. 07/01/2009 στο 20:13

  @ CIA-17

  Πάντα διασκεδαστικός!

 16. Κώστας
  07/01/2009 στο 20:16

  http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/09/business.html

  »
  Και ΠΟΙΑ είναι η “αξιοπιστία” αυτού του μπλογκ από όπου παρατέθηκε με… τεμπέλικο κόπη-πέηστ το κείμενο πιο πάνω?

  Εγώ θα του έδινα ΜΗΔΕΝΙΚΗ αξιοπιστία….»

  Ασφαλώς δεν έχει την σπάνια αξιοπιστία και το μεστό ύφος του δικού σου ιστολογίου.
  Πάντως ολόκληρη η συνέντευξη Μπράιζα μπορεί να βρεθεί
  εδώ:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_07/09/2008_283861

 17. 07/01/2009 στο 20:27

  @ omadeon

  Δεν υπάρχει καμιά συνωμοσία. Αυτό δεν λέμε;;;!!! Ούτε του σκότους ούτε του φωτός. Απλά κάποιοι αποφάσισαν να ανατρέψουν τον γίγαντα Καραμανλή. Το τι έκαναν γι’ αυτό δεν λέγεται. Ανέτρεψαν όλους τους νόμους της λογικής, για να αναφέρω τον πιο απλό άθλο τους.

  Τα σύμπτηξα τα υπόλοιπα σχόλιά σου, κάποιο είχε πάει στο σπαμ, άνευ λόγου και αιτίας. Δεν έχω φίλτρα κανενός είδους. Ο καθένας μπορεί να λέει τον πόνο και την κακία του εδώ μέσα, μέχρι να…

  @ Κώστας

  Είχε απαντήσει ήδη ο καπετάν-φασαρίας…

  «-Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι [μακρινός] ξάδελφος τόσο του προέδρου Μπους όσο και του αντιπροέδρου Τσένεϋ»

  Γιατί δεν ήτανε;

  «-Μια πρόβλεψη για τις αμερικανικές εκλογές [μετά την Αϊόβα]»

  Γιατί κι αυτό δεν ήταν πρόβλεψη; Άσχετο αν δεν επιβεβαιώθηκε. Εξάλλου δεν σας έδωσα 13 νούμερα να τα παίξετε όλα στάνταρ στο προπό. Μυαλό έχετε κρίνετε.

  Εξάλλου, επειδή εγώ λέω μπούρδες κατά καιρούς, πρέπει να λέτε και σεις;

  Και τι λέει ο Μπράιζα; Είχα διαβάσει τότε τους ισχυρισμούς του, δεν θυμάμαι αν το είχα σχολιάσει. Ωραία, δεν διαφωνώ καθόλου ότι κάποιοι Αμερικάνοι ή Ευρωπαίοι τα πήραν με τους αγωγούς που περνούν ή καταλήγουν στην Ελλάδα. Αλλά από εκεί μέχρι να πλέκουμε σενάρια συνωμοσιών, και μάλιστα χωρίς κανένα στοιχείο, ε, εμένα μου πέφτει πολύ. Μπορεί να σφάλλω. Αλλά μέχρι αποδείξεως του εναντίου, αφήστε με διάολε να σφάλλω. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος…

  Κι εξάλλου, το έγραψα και χτες-προχτές, οι αγωγοί δεν «πετάνε» από τη Ρωσία στην Ελλάδα. Περνάνε μέσα κι από άλλες φιλοαμερικανικότατες χώρες, Βουλγαρία π.χ. Άρα γιατί να μην τα έχουν και μ’ αυτούς οι συνωμότες…

 18. 07/01/2009 στο 20:28

  Ναι Κώστα, ο μπουρδολόγος Μπράϊζα, κατάφερε να υπνωτίσει ολόκληρη Καθημερινή,
  να μην μαγνητίσει κι εσένα τώρα; Καλάαα….

  Δες τα σχόλια στο ίδιο το ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΔΕΩΝ αρχικό ιστολόγιο… Νομοταγών ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ.

  Οι σχολιαστές τα λένε όλα. Ο Μπράϊζα είναι σκυλάκι της Τουρκάλας γυναίκας του.
  Μπουρδολογούν σε στέρεο.

  Και το μόνο σοβαρό στοιχείο που προσφέρουν είναι ο μονότονος αμανές του στυλ
  «Κάντε αυτό που λέμε εμείς, αμάααν, αμάααν».

 19. Γατος_ανευ_μπλογκιου
  07/01/2009 στο 20:44

  Δεν ηξερα οτι τα σεναρια και μαλιστα τα μη επιδοτουμενα απο το Ελληνικο Κεντρο Κινηματογραφου, ειναι μη αρεστα … ευτυχως δεν αιτηθηκα τιποτε απο κανεναν … οποτε συνεχιζω να σεναριολογω

  Εκει στους «Agwgous» ελεγα διαφορα, εμμενω φυσικα στην αποψη μου. Οσο περναει ο καιρος τοσο πιο πολυ μου αρεσει το ολον σεναριο.Σημειωνα τοτε τα εξης :
  «Δεν θα αργήσουμε να δούμε τον Γιωργάκη νέο πρωθυπουργό, όλως τυχαία κάποιες στραβές θα τύχουν, από κάποια στελέχη της Κυβέρνησης, εξάλλου δεν θέλει και πολύ να πέσει μια αδύναμη-ασυντόνιστη-ανίκανη κατάσταση … αρκεί ένα Φοουυύ και τα ΜΜΕ. Θα το πετύχουν όμως ;;; »
  Αυτα τον Νοεμβρη του 2007, ηταν μια προφανης εκτιμηση του ολου σκηνικου της κυβερνησης οπως την εβλεπα τοτε … καθολου κακη εκτιμηση θα ελεγα …
  Τωρα γιατι ο Δαμαλος ενεργει ετσι οπως ενεργει, αυτο ειναι ακομη μη πληρως ορατο … και αυτο σηκωνει σεναρια … αλλα το βασικο σεναριο ειναι η ιδια του η δομη σαν προσωπικοτητα, ο τροπος και η εντυπωση πουχει για τον εαυτο του και οι ψευδαισθησεις του.

  * Α, να μην ξεχασω εδω και 4 μερες υπαρχει το εξης νεο … http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/07/1613765.htm … ξερω ξερω σεναρια , εμ μονο ετσι πορευεται η σκεψη με πολλαπλα σεναρια, ανατροπες, εκδοχες, υποθεσεις, υπονοιες, σχεδιασμους, στοχευσεις κλπ κλπ, σπανιως η φυση επιτρεπει στα γραμμικα μοντελα να χαρουν.

  και μην ξεχνατε, δεν ειμαι παρα ενας γατος_ανευ_μπλογκιου και τιποτε παραπανω 😉

 20. ντόκτορε λέκτερε
  07/01/2009 στο 20:46

  >>>>Χ. Μόρφος Είπε:
  7/1/2009 στο 8:13 μ.μ

  @ CIA-17

  Πάντα διασκεδαστικός!

  εντελώς άχρηστος, ωστόσο! ούτε χαιρετίσματα στον μόλντερ δεν μπορούμε να του ζητήσουμε να δώσει, μια που επέλεξε να υπηρετήσει λάθος έιτζενσι

  the truth is out of there μιλάμε 😀

 21. 07/01/2009 στο 20:47

  @Χρήστο,
  Τα διάβασα ΟΛΑ, και το άρθρο του μπουρδοΜπράίζα (νιόπαντρου κιόλας από τον Αύγουστο με Τουρκάλα) και πολλά άλλα. Ο Μπράϊζα το συμφέρον του κοιτάει, και το συμφέρον της κυβέρνησής του. Η ειδοποιός διαφορά των αγωγών δεν είναι τόσο πολύ το από ΠΟΥ περνάνε, αλλά το από που ΞΕΚΙΝΟΥΝ, από όσα κατάλαβα. Και πάλι, όπως λες, αυτό δεν έχει καμμιά σημασία, για τους λόγους που λες. Βασικά δεν αποδεικνύει τίποτα. Πάντως η εκνευριστική ώρες-ώρες μπουρδολογία και ΑΥΘΑΔΕΙΑ του Μπράϊζα δείχνει -αν μη τι άλλο- και ότι όσοι τον βάλανε στη θέση του ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ και πολύ καλά στα μυαλά τους…
  Ο κόσμος πάσχει από ψυχοπαθείς σε εξουσία, περισσότερο κι από συνωμότες!

 22. ντόκτορε λέκτερε
  07/01/2009 στο 20:48

  ή μήπως να υπερετήσει…; (για να θυμηθούμε και λιγάκι τα παλιά, χεχε)

 23. ντόκτορε λέκτερε
  07/01/2009 στο 20:49

  omadeon, μου χαλάς τη μόστρα, με το παρδόν δηλαδή :ΡΡΡ

 24. 07/01/2009 στο 20:58

  Γιατρέ μου, σόρυ, δεν το ξανακάνω, άλλωστε έχεις και άαααλλον ασθενή (από τον ταπεινό CIA-17), ξέχασα:
  «αλλα το βασικο σεναριο ειναι η ιδια του η δομη σαν προσωπικοτητα, ο τροπος και η εντυπωση πουχει για τον εαυτο του και οι ψευδαισθησεις του.»

  -Γάτος on Boulis, all the money

  🙂
  🙂

 25. Κώστας
  07/01/2009 στο 21:05

  @Μόρφο

  Δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την πορτοκαλί επανάσταση που κτύπησε την πόρτα μας.
  Στην Γεωργία οι εξεγερθέντες είναι εκείνοι που ανέτρεψαν τον φιλο-αμερικανό Εντβαρντ Σεβαρντνάντζε προς όφελος του ακόμη χειρότερου Σακασβίλι.

  Στη Γαλλία έγιναν το κύμα που έφεραν στην εξουσία τον Σαλονικιό.

  Στην Ελλάδα είναι αυτοί που θα φέρουν το δίδυμο Γιωργάκι-Αλαβάνου στην κυβέρνηση και την θυγατέρα του επίτιμου στην αξιωματική αντιπολίτευση.

  Πάντως βρήκα ένα ακόμη άρθρο ενδιαφέροντος από κάποια άλλη εποχή του Theamapati:

  https://theamapati.wordpress.com/2007/11/26/261107b/

  ECFR: “Ελλάδα και Κύπρος Δούρειοι Ίπποι της Ρωσίας στην Ε.Ε.”!
  Δημοσιεύθηκε από Χ. Μόρφος στο 26/11/2007

  Τότε έβγαινε στην επιφάνεια και κανένα κειμενάκι μιας κάποιας βαρύτητας.
  Και οι διάλογοι διατηρούσαν κάποιο επίπεδο.
  Αντ΄αυτού, σήμερα διαβάζουμε αυτά:

  =================================
  «tsiou-tsiou
  Ελθέτω Φως αληθινόν
  Και γεννηθήτω ΣΚΟΤΟΣ, ουχί ο… Σκώτος, ο Τζόνυ ντε, που περπατεί.

  Χρήστο κατάλαβέ το. Είμαι θύμα συνομωσίας κι εγώ. Η συνομωσία του Σκότους (όχι του Σκώτου) είναι να καταφέρει με ΕΝΑ σμπάρο, τρία τρυγόνια (πουλάκια που τρυγούν και κάθονται).
  Το ένα τρυγόνι είναι ήδη εδώ. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Η CIA είναι εδώ, με πρόσημο σημαντικό: 17, κυρίες και κύριοι.
  (Κουφό νούμερο…)

  Δεν είναι τυχαίον, το ότι σε δύο ημέρες ΔΥΟ επιθέσεις παράπλευρες, πλην όμως αντιφατικαί μεταξύ των, έλαβον χώραν, εις αυτό το ιστολόγιον. Μία (προηγούμενη) μου κατελόγισεν οκνηρίαν πνευματικήν, καθώς και Κακοφωνίαν (εμπλέκουσα τρίτον πρόσωπον). Μια δεύτερη (σημερινή) μου καταλογίζει ΥΠΟΥΛΟΝ “φως”, και μάλιστα “αληθινόν”, και μάλιστα ΟΥΧΙ μόνον προσωπικόν, αλλά και διαχεόμενον, εις τον Χρήστον, προς άφεσιν αμαρτιών.
  Δεν δύναμαι να υποθέσω, σόρυ, ότι πρόκειται δια συμπτώσεις! Αι δύο μοχθηραί επιθέσεις ήσαν συνδονισμέναι…
  Είναι το γνωστόν κόλπο της καραμπόλας. Βρίζω τον ένα, για να παρανοήσει ο άλλος. Τέλος πάντων…

  Ο Μπαμπινιώτης γρε ξεφτιλισμένε “επαγγελματία” Νέγρε-17, ανώτερε του Νέγκρι και ανώτερε του Νέγρου Αυτοκράτορος Ομπάμιου του Α’
  … ο Μπαμπινιώτης, λοιπόν, είναι μπαμπουϊνος τουρίστας στη γλωσσολογία και ΜΗΝ τον εμπλέκεις.
  Να διαβάσεις NOAM CHOMSKY τέκνον μου, δια να μορφωθείς, Transformational Grammar άμα λάχει, NLP που λέμε εμείς (Natural Language Paraprogramming).

  Και… πού’σαι, ΑΝ απορείς, ΠΟΥ είναι το ΝΟΗΜΑ του κρυπτικού γραπτού μου,
  απόρησε πρώτα, ΠΟΥ είναι το νόημα του ΙΔΙΚΟΥ σου.
  Διότι νόημα ΔΕΝ βλέπω, σόρυ. ΜΠΟΥΡΔΕΣ λες κι εσύ, ΜΠΟΥΡΔΕΣ κι εγώ.
  Οφθαλμός αντί οφθαλμού. Πάω να φέρω περισσότερο ΦΩΣ αληθινόν.
  Και UPS ακόμη, καλό είναι κι αυτό, δε λέω…

  a ha ha ha
  »
  ===============

  Χίλιες φορές καλύτερα frankiethecat, τσάπανος και cacofonix παρά αυτό…
  Anyway.

 26. 07/01/2009 στο 22:51

  Δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την πορτοκαλί επανάσταση που κτύπησε την πόρτα μας.

  Η επανάσταση δεν ήταν πορτοκαλί,

  Ηταν Νεραντζί ανοιχτό.

  (και δεν ήταν ΓΚΑΟΥ χωρίς χιούμορ)

 27. 07/01/2009 στο 22:59

  Απλά μια παρατήρηση: Ο προβοκάτορας, εντός ή εκτός εισαγωγικών δεν έχει σημασία, δεν είναι απαραίτητο να δρα ενσυνείδητα προβοκατόρικα. Όπως θα ‘λεγε και ο παππούς ο Ηράκλειτος «το αποτέλεσμα μετράει», άρα, αν το αποτέλεσμα της πράξης είναι προβοκάτσια τότε η πράξη είναι προβοκατόρικη και ο πράττων προβοκάτορας – που αν επί πλέον αμείβεται τόσο το καλύτερο γι’ αυτόν, αν όχι τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς που εξοικονόμησαν τα αργύρια.

 28. 07/01/2009 στο 23:33

  @Vrennus
  Πολύ σωστά. Το θέμα όμως είναι αν ευσταθεί ή όχι η συνολική δαιμονοποίηση της εξέγερσης των μαθητών σαν «πορτοκαλί επανάσταση», καθώς και η συνεπακόλουθη ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ υπερ-συνωμοσιολογία που ψάχνει (τώρα) για γεωπολιτική, αγωγούς και γκάζια, πίσω από τα…. νεράντζια που πέταγαν οι μαθητές (ή έστω τα γκαζάκια).

  Η στάση του καθενός απέναντι σε ΑΥΤΑ τα γεγονότα, ήταν -τελικά- ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ 100% για το ΠΟΙΟΣ είναι. Ο καθένας ΕΔΕΙΞΕ αυτό που ΕΙΝΑΙ, όχι αυτό που πρόβαλλε ή αυτό που ΝΟΜΙΖΕΙ πως είναι. (Ο Χρήστος επίσης – 100% καθαρός).

  Επομένως, μπορούμε να κατατάξουμε όσους τάχθηκαν υπέρ της «συνομωσιολογικής θεωρίας» στους παρανοϊκούς. Αλλιώς, ανάμεσα στους κρυπτο-ακροδεξιούς. Και ίσως -από την άποψή σου- όλοι αυτοί είναι, τελικά, ένα και το αυτό:
  Super-ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ.
  (Ε, ναι: Οταν είσαι ικανός να σπρώξεις ΜΑΖΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ, είσαι ΜΑΣΤΟΡΑΣ στην προβοκάτσια).

  Πρακαλούνται οι προβοκάτορες να κάνουν αίτηση για πρόσληψη στην εταιρεία κάποιου κ. Μιχαλέτου, που εργάζεται στον τομέα του «non-profit sector image making». Κοινώς: ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
  Οι Αμερικάνοι ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΣΚΑΣΑΝ. Είστε ΗΔΗ πράκτορές της, ΑΘΕΛΑ ΣΑΣ, κύριοι προβοκάτορες…. πορτοκαλο-κυνηγοί.

 29. Κώστας
  07/01/2009 στο 23:47

  «Επομένως, μπορούμε να κατατάξουμε όσους τάχθηκαν υπέρ της “συνομωσιολογικής θεωρίας” στους παρανοϊκούς. Αλλιώς, ανάμεσα στους κρυπτο-ακροδεξιούς. Και ίσως -από την άποψή σου- όλοι αυτοί είναι, τελικά, ένα και το αυτό:»

  Αχ, κυρ-Στάθη μας. Αν δεν είχατε αυτόν τον κρετινικό μανιχαϊσμό στα κείμενά σας θα μπορούσατε να είστε ακόμη πιο διασκεδαστικός.Όμως φευ!

 30. 07/01/2009 στο 23:48

  @ Γατος_ανευ_μπλογκιου

  Τα σενάρια είναι πάντα μη αρεστά. «Αλήθειες» θέλει ο κόσμος. «Άσπρο» ή «Μαύρο» να τελειώνουμε. Άντε μετά να εξηγήσουμε στον άλλο, ότι το τάδε think tank της -αμερικανικής- Kolopetinitsas, που «προβλέπει» την απόσχιση της Θράκης και την προσάρτησή της στην Τουρκία είναι ένα απλό σενάριο. Άντε να εξηγήσουμε στον άλλο που βλέπει Παπαγιάννη-Σπίνο για να ενημερωθεί και διαβάζει pressgr ότι έτσι «δουλεύουν» οι Αυτοκρατορίες: χρηματοδοτούν κόσμο για να γράφει σενάρια για κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Στοιχίζει ελάχιστα κι αν κάτι πάει σύμφωνα με το σενάριο κοστίζει ακόμα λιγότερα. Άντε…

  Και πάει λέγοντας. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι όλοι θέλουν γραμμικά μοντέλα [και καλλίγραμμες μοντέλες] 🙂


  @ ντόκτορε λέκτερε

  δη τρουθ ιζ άουτ οβ δέαρ – υπερ-ε-σιακώς ομιλούντες 😉


  @ Κώστας

  Διαφορετικές απόψεις γιατί να μην υπάρχουν. Αν βάζει κι ο καθένας το τίτλο «σενάριο» ή «πρόβλεψη» ή «εκτίμηση» σ’ αυτές, για να μην μπερδεύονται οι άλλοι τόσο το καλύτερο.

  Κι εσύ δεν βλέπω να κάνεις κάτι τέτοιο με την «καθ’ ημάς πορτοκαλί επανάσταση»; Ποια «πορτοκαλί επανάσταση»; Υπάρχει καμιά ομοιότητα ανάμεσα στις πορτοκαλί επαναστάσεις [σε Σερβία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Γεωργία και όπου αλλού] με τα «δικά μας» Δεκεμβριανά; Αν υπάρχουν ας τις καταθέσει κάποιος. Εγώ πρέπει να ψάξω τα επιχειρήματα των άλλων. Από ό,τι θυμάμαι, πάντως, γιατί τις είχα ψάξει τις «πορτοκαλιές», ούτε καν «λεμονιές» δεν θυμίζει η κατάσταση στην Ελλάδα… Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Γιατί δεν το ψάχνει κάποιος;

  Α ναι, ο Σαρκοζί. Το είχε περιγράψει πολύ καλύτερα ο Βανεγκέμ πριν από 40-τόσα χρόνια: οι κομμουνάροι πέθαναν μέχρις ενός για να έχουν τα παιδιά τους ηλεκτρικό ψυγείο. Εκπληκτική λογική…

  Ναι, εκείνες οι εποχές ήταν «σοβαρές». Ο καθένας εδώ μέσα διάβαζε ό,τι ήθελε, καταλάβαινε ό,τι ήθελε, και έλεγε ό,τι ήθελε. Σήμερα, είμαι εξαιρετικά ασόβαρος, γιατί εγώ, ως διαχειριστής αυτού του ρημαδιού, λέω αυτό που θέλω, καταλαβαίνω αυτό που θέλω, γράφω αυτό που θέλω, και οι περισσότεροι, όπως και τότε, διαβάζουν αυτό που θέλουν, καταλαβαίνουν αυτό που θέλουν, και λένε αυτό που θέλουν. Τεράστια η ευθύνη μου… Τι να πω; Αυτά που θέλουν οι άλλοι ή αυτά που θέλουν να καταλάβουν; Θα καταντήσω Αμλέτος στο τέλος… [να βγήκε κι η ρίμα, οπότε σταματώ] 🙂


  @ Vrennus

  Ναι, αλλά άμα βλέπεις [όχι εσύ!] «αγνούς» εκεί που δεν υπάρχουν, κι οι άλλοι βλέπουν εκεί «προβοκάτορες», κι οι πρώτοι βλέπουν «προβοκάτορες» εκεί που οι δεύτεροι βλέπουν «αγνούς», στο τέλος ποιος την πληρώνει; Τα βατράχια στην ακροποταμιά…

 31. 07/01/2009 στο 23:57

  @Χρήστος
  Οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν πάντως… 😉

 32. 08/01/2009 στο 00:00

  @ omadeon – @ Κώστας

  Κύριοι! Παρακαλώ μην προτρέχετε! Αύριο πρωί-πρωί, με την αυγούλα, κατά το μεσημεράκι δηλαδή, θα τεθεί κι αυτό το ερώτημα: «ποιοι συνωμοσιολογούν». Βάψτε πορτοκαλιά και νερατζιά τα βέλη της φαρέτρας κι ετοιμαστείτε… 🙂 Καληνύχτα!

 33. 08/01/2009 στο 00:11

  @Κώστα
  Πικραμένο σε λένε?

 34. 08/01/2009 στο 10:07

  Κώστας (Εθνικός Ηρως Αγωγών του Πούτιν) έφη:

  Στην Ελλάδα είναι αυτοί που θα φέρουν το δίδυμο Γιωργάκι-Αλαβάνου στην κυβέρνηση και την θυγατέρα του επίτιμου στην αξιωματική αντιπολίτευση.

  Εμ βέβαια, ενώ ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΣ, ο Μικρός Ηρωας Κωστάκης ΑΝΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ στη Νέα Τάξη της Πολυπολιτισμικότητας που Απειλεί την Εθνική Μας Ταυτότητα μέσω του Απλού Γεγονότος ότι… μέσα στο Μυαλουδάκι του Κωστάκη, με τα ΚΟΥΤΣΟ-ΑΓΓΛΙΚΟΥΛΙΑ του, που (δεν ντρέπεται να) χρησιμοποιεί για να αντιμετωπίζει ΣΟΒΑΡΟΥΣ ξένους, όλοι οι ξένοι, όλοι οι Μαύροι Φαίνονται ίδιοι ένεκα «πολυπολιτισμικής λαίλαπας» την οποία μαστιγώνει με στυλιάρια ο άααλλος Εθνικός μας Στυλοβάτης ο Ρεπουσιοκτόνος Στυλιανίδης)

  Ω, ναι, όλοι οι ΑΡΑΠΗΔΕΣ φαίνονται (για τους Λευκούς Αντι-Νεοταξικούς ΕΛ-ληνες) ΙΔΙΟΙ,
  ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΟΙ σαν σκέτος μαύρος ΧΥΛΟΣ, μαύρος κι άααραχνος, πολυ-πολυτισμικός
  (my ass)

  Αρνάκι άσπρο και παχύ, της μάνας του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ καμάρι
  Μαύρος Λύκος, ΜΗ-Λιγνός, ο ΚΩΣΤΑΣ, του Πατρός Καημός….

  Κωστάκη μου, _εμένα_ είπες κρετίνο?
  ΕΜΕΝΑ «μανιχαϊστή»?
  Καλάαα….

  (φάε καλάαα….)

 35. Γατος_ανευ_μπλογκιου
  08/01/2009 στο 10:31

  Σεναριο τρομου και πονου , σημερινη Καθημερινη … γιατι περα απο την «εξεγερση» υπαρχει και ο αρτος ο εξαφανισθεις και ενας Λαφαζανης χθεσινος να μιλαει με θερμη για τις προκλησεις των Τουρκων και υπερ των εθνικων μας δικαιων… ρε λες να μας πουν τα Συριγμενα τωρα οτι η Μακεδονια ειναι Ελληνικη ;;;

  το αρθρο απο την καθημερινη σε αντιγραφη:
  ««Οχι» ακόμη και στα γερμανικά ομόλογα από τις διεθνείς αγορές

  Με αρνητικούς οιωνούς ξεκίνησε το 2009 για τον δανεισμό των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, καθώς η πρώτη δημοπρασία γερμανικών δεκαετών ομολόγων είδε το 32% των τίτλων να παραμένουν στα αζήτητα. Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς τα γερμανικά ομόλογα θεωρούνται από τα πλέον ασφαλή και έχουν υψηλή ρευστότητα. Η αρνητική εξέλιξη της πρώτης δημοπρασίας της γερμανικής κυβέρνησης για το νέο έτος υπογραμμίζει τις δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα στην προσπάθειά της να αναχρηματοδοτήσει το δημόσιο χρέος, καθώς η χώρα μας φαίνεται να έχει κατακτήσει τον τίτλο του… πιο αδύναμου κρίκου της Ευρωζώνης.

  Κατά τη χθεσινή δημοπρασία δεκαετών γερμανικών τίτλων λήξης Ιανουαρίου 2019, πωλήθηκαν ομολογίες συνολικού ύψους 4,1 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η γερμανική κυβέρνηση προσδοκούσε έσοδα 6 δισ. ευρώ. Η τελευταία φορά που η Γερμανία είχε αντιμετωπίσει αντίστοιχα χαμηλή ζήτηση ήταν στις 2 Ιουλίου 2008, όταν είχε παραμείνει αδιάθετο το 34% των τίτλων εκείνης της δημοπρασίας.

  Χαρακτηριστικό της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι ένα δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο «δυσβάσταχτη έκδοση», το οποίο υπογραμμίζει ότι οι προθέσεις των κυβερνήσεων να χρηματοδοτήσουν την ανάκαμψη εξαρτάται από την κάλυψη της υπερπροσφοράς ομολόγων που αναμένεται το 2009.

  Στα 3.000 δισ. ευρώ, η προσφορά θα είναι τριπλάσια από εκείνη του 2008! Με δεδομένες, μάλιστα, τις δύσκολες συνθήκες δανεισμού διεθνώς, η βρετανική εφημερίδα εκτιμά ότι τουλάχιστον κάποιες κυβερνήσεις είτε δεν θα συγκεντρώσουν όλα τα χρήματα που επιθυμούν είτε θα το καταφέρουν με υψηλότερο κόστος.

  Σύμφωνα, μάλιστα, με τους Financial Times, οι διαχειριστές του δημόσιου χρέους της Ελλάδας προετοιμάζονται για ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες δανεισμού, καθώς οι δημοσιονομικές και πολιτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των διεθνών αναλυτών. Οπως αναφέρει ένας χρηματιστής, «όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, ο πιο αδύναμος κρίκος δέχεται συνεχή πίεση. Στην Ευρωζώνη, αυτός είναι η Ελλάδα». Η εφημερίδα υπολογίζει τις ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας για το νέο έτος στα 75 δισ. ευρώ, καθώς στα «επίσημα» 45 δισ. ευρώ προσθέτει ακόμη 20 για τη στήριξη των τραπεζών και άλλα 10 για την κάλυψη υποχρεώσεων που δεν καταγράφονται στον προϋπολογισμό, όπως τα ελλείμματα των δημοσίων νοσοκομείων. Εκτιμά δε ότι προκειμένου να προσελκύσει αγοραστές, ο ΟΔΔΗΧ θα εκδώσει περισσότερα βραχυπρόθεσμα ομόλογα, δώδεκα ή και έξι μηνών.»

  Η ζωη ειναι πραγματικη οταν οι αναγκες για επιβιωση δεν καλυπτονται , οταν καλυπτονται δυναμεθα να καταφευγουμε και σε ονειρικες προσδοκιες …
  αυτα και επεται συνεχεια γιατι η φυση δεν αρεσκεται στην υπαρξη των κενων αλλα πλειστακις υποβιβαζει τα διαφορα ειδη της … καλη ειναι και η Β’ Εθνικη θα πει κανεις … ναι,οδηγει απευθειας στα Ερασιτεχνικα 😉

 36. 08/01/2009 στο 11:56

  Καλό Γάτε μου.

  Κώστα Μεγάλε Αγωνιστή, ΜΠΕΣ στη δική σου τη φυλή

 37. 08/01/2009 στο 12:00

  ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΡΘΙΟΙ.

  ΙΔΟΥ ο «ΜΕΓΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ της ΕΙΡΗΝΗΣ», ο… Rudolf Hess

 38. 08/01/2009 στο 12:03

  ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΜΠΛΟΓΚ
  ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ των ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ
  http://mavroskrinos.blogspot.com/

  (το καταθέτω ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ για εκείνους τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ μπαχαλάκηδες
  που θα έπρεπε να ΨΑΧΝΕΤΕ, μεγάλοι αντινεοταξίτες μου…)
  και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ δεν πήρατε Χαμπάρι….

 39. 08/01/2009 στο 12:30

  ΠΑΡΤΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΕ του blog «ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ»

  ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ

  !!!!!!!!

  H Πολυπολιτισμικότητα μας μάααααρααανεεεε….

 40. 08/01/2009 στο 14:45

  Δηλαδή επειδή κάποιοι πυροβολημένοι έκαναν ένα κόπυ πέιστ, σ’ ένα χάλια βίντεο του γιού-τιούμπ εγώ και οι λοιποί των ιθαγενών θα πρέπει να είμαστε υπόλογοι; Για πιο ακριβώς λόγο;

  Προτιμούμε να μην ασχολούμαστε…

 41. 08/01/2009 στο 15:24

  Σωστό κι αυτό σκατζόχοιρε.

  ΕΣΥ ένιωσες «υπόλογος», όμως…. (εγώ δεν είπα ότι είσαι «υπόλογους» ΚΑΝ).

  ΙΣΩΣ όμως υπάρχει ΚΑΠΟΙΟΣ λόγος.
  π.χ.
  Κι εμένα, ακραίοι εθνικιστές πήραν ένα ρεμιξ που είχα κάνει, και το έβαλαν μουσική επένδυση σε YouTube Video που παρουσιάζει τους Ελληνες σαν… απογόνους όντων από την Ανδρομέδα (δεν κάνω πλάκα, ευτυχώς όχι από το Σείριο…)
  Μου γέννησε την ανάγκη να ξανακούσω το κομμάτι, απολαμβάνοντάς το με τα… διεστραμμένα αυτιά όσων βρήκαν στο επικό του ύφος… πλέριο υλικό για τις φαντασιώσεις του… Εξωγήϊνου εθνικισμού τους.

  Είμαστε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για όσα μεταδίδουμε. Το παραμικρό λάθος, η παραμικρή υπερβολική έμφαση σε μια λανθασμένη νότα, μετράει στη μουσική που ΕΙΜΑΣΤΕ.

 42. 08/01/2009 στο 15:25

  Υ.Γ. Ουδείς παίκτης ΤΕΛΕΙΟΣ. Προπαντός εγώ ο… φασαρίας! 🙂

 43. 08/01/2009 στο 15:29

  Υ.Γ.2 Αν ΔΕΝ ασχολιόσουν με το «ποιός και αν σε κατηγορεί ότι είσαι υπόλογος» θα έβλεπες ότι η παράφωνη μουσική των «πυροβολημένων» δεν είναι ΚΑΝ παράφωνη. Ενστικτωδώς πιάνει πολλές φορές τις λογικές συνέπειες των βαθύτερων λαθών μας, αντικατοπτρίζει τις Ουτοπίες της ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗΣ Συνομωσιολογίας των ιδεών μας.

  Η Αμυντικότητα (απέναντι σε άλλες κουλτούρες κυρίως) ήταν ίσως το… Προπατορικό Αμάρτημα του Ανθρώπου!

 44. 08/01/2009 στο 16:03

  @ omadeon

  Ρε συ Γιώργο, μην τρελαθούμε και τελείως. Φταίει ο Σκαντζόχοιρος και τ’ άλλα παιδιά των Ιθαγενών, επειδή κάποιοι πυροβολημένοι χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία του μπλογκ τους; Έλεος! Και τι είναι πια και τούτο: «Ευθύνη εξ αντανακλάσεως»; Υποπερίπτωση της «συλλογικής ευθύνης»; Έλεος!

 45. Κώστας
  08/01/2009 στο 16:34

  Είπαμε…
  ο κρετινικός μανιχαϊσμός δεν γνωρίζει όρια.

 46. 08/01/2009 στο 16:53

  @Χρήστο,
  Ε, ΤΙ να πω τώρα…

  Ο Σκατζόχοιρος είπα ΗΔΗ ότι «δεν είναι υπόλογος». Ο «Κώστας» Είναι απλώς ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ.

  ΜΗΝ τρελλαθούμε τελείως….

 47. 08/01/2009 στο 16:56

  Υ.Γ. Χειρότερος από το «Μαύρο Κρίνο» βέβαια… όχι τον κακόμοιρο το Σκατζόχοιρο.

 48. 08/01/2009 στο 17:07

  Ας μας πει δηλαδή ο Κώστας, σε ΤΙ ακριβώς διαφέρει από τις ΙΔΕΕΣ που εκφράζει το blog «Μαύρος Κρίνος»
  (αν εξαιρέσουμε την… αγάπη τους για ορισμένες παλιές προσωπικότητες του Ιστορικού Φασισμού).

  Χρήστο, νιώθω άσχημα με την πολυλογία μου, σύμπτηξε σε παρακαλώ τα σχόλια και… φεύγω γιατί το παράκανα.
  SORRY.

 49. Κώστας
  08/01/2009 στο 17:15

  «Ο Σκατζόχοιρος είπα ΗΔΗ ότι “δεν είναι υπόλογος”.»

  Παρήγορο το γεγονός ότι ο κυρ-Στάθης κατόπιν εορτής (και αντιδράσεων) αποφάσισε να τα μαζέψει.

  Θα μπορούσε όμως να διευκρινίσει τι εννοεί με το παρακάτω χωρίο?

  «Είμαστε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για όσα μεταδίδουμε. Το παραμικρό λάθος, η παραμικρή υπερβολική έμφαση σε μια λανθασμένη νότα, μετράει στη μουσική που ΕΙΜΑΣΤΕ.»

  Ποια ακριβώς είναι η λανθασμένη νότα του σκαντζόχοιρου που ο κυρ-Στάθης ως στοργικός κριτής προσπαθεί να εξαλείψει?

 50. 08/01/2009 στο 17:36

  Η απάντηση στην ερώτηση του «επαγγελματία κυνηγού πορτοκαλιών» Κώστα βρίσκεται στο χώρο των Ιδεών και άλλων τινών.

  Αν δεν νιώθει κανείς -τουλάχιστον- την περιέργεια να μελετήσει επισταμένως ΠΩΣ μεταφέρονται οι ιδέες του από άλλους, νίπτω τας χείρας μου.

  Το μπλογκ Μαύρος Κρίνος, αρχικά το κατέθεσα ΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, όχι λόγω της (προφανούς) ομοιότητας με τον ίδιο (που προέκυψε αργότερα). Δυστυχώς δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις, για οποιονδήποτε άλλον, ίσως είναι προφανές.

  Κατόπιν εορτής αποφάσισα επίσης να ΜΗΝ ενδώσω στις προκλήσεις σου.

 51. mnk
  08/01/2009 στο 17:53

  «Όμοιος ομοίω αεί πελάζει», άραγε;
  Χμμμμ….
  Περίεργα πράματα!

 52. 08/01/2009 στο 18:03

  @Mnk
  Πελάζετε, πελάζετε, ναι.

  Μόνο που φεύγω σε ταξείδι τριήμερο αύριο και θα… ησυχάσετε.

 53. ιντελλιτζενς
  08/01/2009 στο 22:06

  Tα αγγλικά μέσα ενημερωσης πρόβαλαν με τον πιο θετικό τρόπο από όλα την εξέγερση κάνοντας παραλληλισμούς και με τις Σουλιωτισσες του Ζαλόγγου και με πληθωρα επαινων για ένα επαναστατικό λαό όπως ο ελληνικός.
  Αντιθέτως η Γαλλία πήρε επίσημα θέση υπερ της κυβερνήσεως ενώ και τα γερμανικά σχόλια ήσαν ελαφρώς αρνητικά μιλώντας για εξέγερση βολεμένων.
  Βασικός στόχος της αγγλικής πολιτικής είναι η αποτυχία της ευρωπαικής ενοποίησης και εάν πετύχουν την έξοδο μιας χώρας από το ευρω θα καταφερουν ισχυρό πλήγμα.Η Ελλάδα είναι ο πιο αδύνατος κρίκος με τα επιτοκια αποκλίνοντα από τα γερμναικά και μεγάλο δημοσιο χρέος.Εκτεταμένες ταραχές που θα οδηγούσαν σε παράλυση της οικονομίας μπορεί να πετύχαιναν το στόχο αυτό.
  Ωστόσο στο σύστημα ιεραρχίας του δυτικού κόσμου δεν είναι δυνατή μία παρόμοια επιχείρηση εναντίον χώρας του ΝΑΤΟ χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ,έγκριση που δεν μπορεί να δοθεί όσο και δυσαρεστημένη να είναι η αμερικανική ηγεσία με μια συμμαχική κυβέρνηση για λόγους εσωτερικής συνοχής της Συμμαχίας.
  Η επιχείρηση μπορεί να γίνει μόνο εάν υπάρξει αθωωση των αρμοδίων Αμερικανών με επίκληση άγνοιας ή λάθους για τα «στραβά μάτια» που θα έκαναν και αυτό λόγω της μεταβατικής περιοδου αλλαγής των προέδρων.
  Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για αγγλική επιχείρηση κατά της ευρωζώνης με στραβά μάτια από ΗΠΑ για τους δικούς τους λόγους.Η επιχείριση επεδιωξε και άλλα θύματα για να πυροδοτησει την εξεγερση αλλά ο γαλλικής επιρροής Παυλόπουλος απέσυρε την αστυνομία από το πεδίο της μάχης μη δίνοντας αφορμή για νέα θύματα.

 54. picard
 55. Κώστας
  09/01/2009 στο 01:30

  http://www.prisonplanet.com/cia-preparing-to-install-military-government-in-greece.html

  Να κι ένα αυθεντικό δείγμα συνωμοσιολογίας.

 56. Κώστας
  09/01/2009 στο 01:31

  Κάποιου ανεκδιηγητου Άγγλου που αρνείται να ενηλικιωθεί…

 57. ανόνυμος
  09/01/2009 στο 02:16

  Κυρύσσω το θέμα άκυρο γιατί αποδείξεις μπορούν να υπάρχουν μόνο από «μέσα». Προτείνω την αθρόα διαφήμιση του ημερολογίου σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδες για την προσέγγιση έστω και ενός επαναστατημένου ανθρώπου κομίζοντα στοιχεία. Εναλλακτικά υπάρχει και οι μέθοδοι της διείσδυσης ή απαγωγής. Theamapati «stay behind»!!!

  Κ. Μόρφο συγνώμη για το θράσος 🙂

 58. 09/01/2009 στο 13:05

  @ ιντελλιτζενς

  Είχαμε τη… CIA-17 αποκτήσαμε και την Ιντέλλιτζενς. Άντε να κοπιάσει κι η Μοσάντ με τη ΜΙΤ…

  Τα μέσα και οι δημοσιογράφοι γράφουν ό,τι θέλουν. Εξάλλου σ’ όλες τις χώρες περιμένουν ταραχές, οπότε και οι ελληνικές παρουσίαζαν ένα κάποιο ενδιαφέρον. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις σκέτο σπεκουλάρισμα.

  @ Κώστας

  Στη url χάθηκε το ερωτηματικό της «ανάλυσης»: CIA Preparing To Install Military Government In Greece?

  Επίσης, οι Αμερικανοί εδώ και μήνες μιλούν για το ενδεχόμενο επιβολής «στρατιωτικού νόμου». Όχι στην Ελλάδα. Στις ΗΠΑ. Ιδού και ένα σχετικό άρθρο: Martial Law, the Financial Bailout, and War

  @ ανόνυμος

  Εμ, άμα αποδείξεις μπορούν να υπάρχουν μόνο από «μέσα», γιατί μας τα έχουν πρήξει με τα παραμυθάκαι για τα «βοτσαλάκια», τους «ουτσεκάδες», τα «γεμάτα προβοκάτορες αεροπλάνα» και τα ξένα και ντόπια κέντρα; Χτες άκουσα και το απίθανο: διόλου απίθανο λέει ο Κορκωνέας να «τα πήρε» χοντρά για να πυροβολήσει τον μικρό… Οι «αεροπλανοφόροι» ήταν ήδη έτοιμοι, τα φορτηγά είχαν ήδη αδειάσει τα «βοτσαλάκια» σε καίρια σημεία, το κακό δεν άργησε να γίνει.

  Από τα υπόλοιπα που αναφέρεις, ανάθεμά με κι αν κατάλαβα τίποτα.

 59. Κώστας
  09/01/2009 στο 14:36

  Δεν ξέρω για τους UCKάδες. Πάντως με τον απλό, καθημερινό Αλβανό εθνικιστή μια χαρά τα πήγαν οι αυθόρμητοι εξεγερθέντες


  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=66892340

  Το μόνο που δεν μπορώ να φανταστώ είναι η αντίδρασή των φαιομαυρων πιθήκων του Indymedia αν κανένας ρομαντικός φουκαράς έκανε το λάθος να σηκώσει καμιά ελληνική σημαία ανάμεσά τους.

 60. 09/01/2009 στο 21:46

  @ Κώστας

  Μάλλον έχεις μείνει λίγο πίσω. Πολλά παιδιά Αλβανών μεταναστών [που τα ίδια γεννήθηκαν, ή ήρθαν σε μικρή ηλικία στην Ελλάδα] είναι αναρχικοί. Και τι το ιδιαίτερο λέει το φέιγ βολά στα ελληνικά; Εκτός κι αν μόνον οι Έλληνες μετανάστες δεν πρέπει να χάσουν τη γλώσσα τους στις άλλες χώρες…

  Ο ρομαντικός φουκαράς θα πάθαινε τα ίδια από τους φαιόμαυρος πιθήκους της Χρυσής Αυγής αν τολμούσε να υψώσει καμιά κοκκινόμαυρη σημαία ανάμεσά τους… Και αυτό μπορώ να το φανταστώ.

 61. mnk
  09/01/2009 στο 23:47

  Δηλαδή οι Αλβανοί αναρχικοί κατεβαίνουν στις πορείες με Αλβανικές σημαίες,ε;
  Και, από φιλόξενη αβρότητα, οι Έλληνες σύντροφοί τους δεν ενοχλούνται απ΄αυτό, ε;
  Ρε τι μαθαίνει άνθρωπος, την σήμερον ημέραν…

 62. mnk
  10/01/2009 στο 00:05

  @ Χ. Μόρφος

  Σ΄αυτό εδώ: «αν κανένας ρομαντικός φουκαράς έκανε το λάθος να σηκώσει καμιά ελληνική σημαία ανάμεσά τους.»,

  απαντάς ως εξής: φαιόμαυρος πιθήκους της Χρυσής Αυγής αν τολμούσε να υψώσει καμιά κοκκινόμαυρη σημαία ανάμεσά τους

  Αντιπαραβάλλεις την κοκκινόμαυρη σημαία με την Ελληνική σημαία και τούς αναρχικούς με τους Χρυσαυγήτες, άρα συνειρμικά όποιος σηκώνει Ελληνική σημαία είναι Χρυσαυγήτης.

  Το 1973, το Πολυτεχνείο, που ήταν γεμάτο Ελληνικές σημαίες, οι Χρυσαυγήτες το είχαν καταλάβει;
  Την Νομική ομοίως;

 63. Κώστας
  10/01/2009 στο 01:18

  Δεν νομίζω ότι στην Αλβανία οι αναρχικοί κατεβαίνουν στους δρόμους ανεμίζοντας αλβανικές σημαίες (σαν αυτές που μπορεί να διακρίνει κανείς στο video του youtube με την πολιορκία του ελληνικού κοινοβουλίου).

  Και για να είμαι ειλικρινής αμφιβάλω αν οι αναρχικοί στην γειτονική χώρα αποτελούν μετρήσιμη ποσότητα.

  Οι άνθρωποι εκεί πρέπει να δουλέψουν για να φάνε.
  Δεν ζουν παρασιτικά με τα λεφτά του μπαμπά.

 64. 10/01/2009 στο 12:52

  @ mnk

  Ο άνθρωπος ό,τι θέλει μαθαίνει την σήμερον ημέραν, γιατί ο άνθρωπος ό,τι θέλει διαβάζει. Κι αν δεν ξέρεις εσύ τι είναι η κοκκινόμαυρη σημαία των αναρχικών, και την μπερδεύεις με την αλβανική, δεν φταίω εγώ… Κι αν αυτά καταλαβαίνεις διαβάζοντας ένα μπλογκ -όπου μπορεί ο συγγραφέας του κειμένου να σου απαντήσει άμεσα- ούτε καν μπορώ να φανταστώ τι καταλαβαίνεις διαβάζοντας εφημερίδες ή βιβλία. Και σιγά μην απαντήσω στους συνειρμούς σου για τους δικούς μου -υποτιθέμενους- συνειρμούς.

  @ Κώστας

  «Δεν νομίζω ότι στην Αλβανία οι αναρχικοί κατεβαίνουν στους δρόμους ανεμίζοντας αλβανικές σημαίες (σαν αυτές που μπορεί να διακρίνει κανείς στο video του youtube με την πολιορκία του ελληνικού κοινοβουλίου).»

  Γιατί οι αναρχικοί στην Ελλάδα κατεβαίνουν στους δρόμους ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες;

 65. mnk
  10/01/2009 στο 13:29

  Ρε συ, θα μας τρελάνεις;
  Χτες βγήκα απ΄τ΄αυγό νομίζεις και μπερδεύω τη μαυροκόκκινη με την Αλβανική;

  Ο Κώστας σου λέει για τούς διαδηλωτές με τις Αλβανικές σημαίες.

  Και απαντάς επακριβώς: «Πολλά παιδιά Αλβανών μεταναστών [που τα ίδια γεννήθηκαν, ή ήρθαν σε μικρή ηλικία στην Ελλάδα] είναι αναρχικοί.»

  Κι εγώ ερωτώ: Οι αναρχικοί -οιασδήποτε εθνικότητας, Αλβανοί, Κινέζοι, Ινδιάνοι- κατεβαίνουν στις πορείες με τις σημαίες των κρατών καταγωγής τούς;

  Δηλαδη αυτοί εκεί οι τύποι με τις Αλβανικές σημαίες τι είναι , κατά τη γνώμη σου;
  «… παιδιά Αλβανών μεταναστών [που τα ίδια γεννήθηκαν, ή ήρθαν σε μικρή ηλικία στην Ελλάδα] (που) είναι αναρχικοί.»
  και κρατάνε και τις εθνικές τους σημαίες ; ή κάτι άλλο;

  Οσο περί συνειρμών:
  Εγω δεν μπορώ να ξέρω ποιοι είναι οι συνειρμοί σου.
  Όμως, ετσι όπως το έχεις γράψει, εμμέσως πλην σαφώς -σαφέστατα- αυτούς τους συνειρμούς δημιουργείς στον οποιονδήποτε αναγνώστη κι όχι ειδικά σε μένα, επειδή τάχα είμαι χαζή και δεν καταλαβαίνω.
  Το αν το έγραψες ετσι, επειδή αυτοί είναι οι συνειρμοί σου ή κατά λάθος ή επίτηδες, αυτό μόνο εσύ το ξέρεις.

  Και δεν χρειάζεται ν΄απαντήσεις, μην σε κουράζω.

 66. 10/01/2009 στο 13:42

  @ mnk

  Εγώ θα σε τρελάνω;

  «Ο Κώστας σου λέει για τούς διαδηλωτές με τις Αλβανικές σημαίες.»

  Εσύ δεν γράφεις στο σχόλιο 64 [πρώτη-πρώτη πρόταση];

  «Δηλαδή οι Αλβανοί αναρχικοί κατεβαίνουν στις πορείες με Αλβανικές σημαίες,ε;»

  Αυτός ο συνειρμός [«Δηλαδή»] από πού προέκυψε;

  Και, φυσικά, δεν χρειάζεται να σου απαντήσω. Έτσι κι αλλιώς απαντάς μόνη σου…

 67. 10/01/2009 στο 14:12

  Τα «έχουν παίξει» τα διεθνή και ντόπια κέντρα με τη φιλορωσική πολιτική του Καραμανλή, γι’ αυτό οργανώνουν τη μία μετά την άλλη τις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στη χώρα μας, για να τον ανατρέψουν.

  Τα «έχουν παίξει» απ’ τα γέλια, δηλαδή. Μετά τους -ιπτάμενους- αγωγούς, έχουμε και το άλλο:

  Δυσάρεστη έκπληξη αποτελεί για την Αθήνα η κοινή άσκηση Ρώσων και Τούρκων στο Αιγαίο. Η άσκηση διεξάγεται στην Ανατολική Μεσόγειο ανοικτά της τουρκικής ναυτικής βάσης του Ακσάζ

  Ο Καραμανλής «μπαίνει στο μάτι» των Αμερικάνων δίνοντας άδεια στους Ρώσους για γυμνάσια στο Αιγαίο, κι αυτοί οι μπαγάσηδες παν και κάνουν κοινά γυμνάσια με τους Τούρκους.

  Κι αφού θα κάνετε τον κόπο να πάτε μέχρι το μπλογκ του ΑΝΤΙ, διαβάστε και το: Ψευδαισθήσεις και ευσεβείς πόθοι για την Ρωσία

  που αρχίζει έτσι:

  «Πολλοί κρίνουν λαθεμένα το ρόλο της Ρωσίας. Παγιδευμένοι μέσα στην επικοινωνιακή εικόνα που θέλει να περάσει εδώ και καιρό η Ελλάδα και ειδικότερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι η χώρα μας διαθέτει στενότατους δεσμούς ισχυρής συμμαχίας με τη Ρωσία, νομίζουν ότι η τελευταία είναι έτοιμη να προασπίσει τα συμφέροντά μας ανά πάσα στιγμή.»

  Και προφανώς οι Αμερικάνοι παγιδεύτηκαν στα επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης, και… παρασυρμένοι συνωμοτούν για την ανατροπή της…

 68. mnk
  10/01/2009 στο 15:13

  Α, καλάαααα
  Συνεννόηση φιστίκι.
  Δες τα λινκ που έβαλε ο Κώστας στο 62, για να καταλάβεις τι σου λέει και τι λέω κι εγώ.

 69. 10/01/2009 στο 15:36

  Ίσως και φουντούκι 🙂

  Δεν μπέρδεψα τα όσα λες εσύ με όσα λέει ο Κώστας. Αν μπέρδεψα κάτι [και συγνώμην] είναι ότι μπέρδεψα τα όσα λες εσύ στο σχόλιο 64 για «αλβανικές σημαίες» και στο σχόλιο 65 για μαυροκόκκινες και ελληνικές. Και σίγουρα μπερδεύτηκα με τους τουλάχιστον αυθαίρετους συνειρμούς σου, για το τι ακριβώς εννοούσα εδώ, εκεί και παραπέρα…

 70. mnk
  10/01/2009 στο 16:42

  🙂

 1. 07/01/2009 στο 21:10
 2. 08/01/2009 στο 17:20
 3. 09/01/2009 στο 13:25
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: