Αρχική > Χωρίς κατηγορία > Βασίλης Νόττας: μια «Προειδοποίηση» και μια «Έγκαιρη Επισήμανση»

Βασίλης Νόττας: μια «Προειδοποίηση» και μια «Έγκαιρη Επισήμανση»

13/01/2009
chaos-031

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Δηλώνω υπευθύνως και εν γνώσει των συνεπειών του Νόμου ότι όλοι οι ήρωες του παρόντος βιβλίου μου είναι ηλίθιοι. Ελπίζω ότι κανένας από τους αναγνώστες του δεν θα είναι τόσο ηλίθιος ώστε να αναγνωριστεί σ’ αυτούς και να ζητάει τα ρέστα.


mpa

ο Βασίλης Νόττας παρουσιάζει το χρονικό των έσχατων ημερών όπως το κατέγραψε ο "Ανώνυμος Ένας", Μ.Π.Α.! η Μεγάλη Πραγματική Ανταρσία, εκδ. Αρχέτυπο, Θεσσαλονίκη 2002

ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Δηλώνω υπευθύνως και εν γνώσει των συνεπειών του αδυσώπητου νόμου ότι το ανά χείρας κατασκεύασμα δεν είναι παρά μια περιπέτεια περιπαικτικής φαντασίας.

Ως εκ τούτου, προειδοποιώ εγκαίρως τους αθεράπευτα ναρκισσιστές ότι ενδεχόμενη προσπάθειά τους να βρουν αναλογίες ανάμεσα στην ταπεινή τους ύπαρξη και τους μεγαλοφυείς ήρωές μου είναι καταδικασμένη σε παταγώδη αποτυχία.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Με τον Βασίλη Νόττα γνωριζόμαστε… εξ αγχιστείας, που λένε. Έχουμε κοινούς γνωστούς και φίλους, αλλά δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ τετ α τετ. Η σχέση [;] μας αναθερμάνθηκε το περασμένο καλοκαίρι [με… ολίγη από Σεπτέμβριο], όταν είχα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, αλλά και πάλι δεν καταφέραμε να συναντηθούμε.

Χτες το πρωί, όπως κάθε πρωί κατά τις δέκα-και ως τις έντεκα, ηκούσθη ο κώδων. Έσπευσα, όπως κάθε πρωί, στο θυροτηλέφωνο, χαμογελαστός, όπως κάθε πρωί. Ήξερα, όπως κάθε πρωί, ποιος ήταν: «Καλημέρα! Ο Ταχυδρόμος!»

Λίγο αργότερα, χτύπησε και το κουδούνι του διαμερίσματος. Έσπευσα χαμογελαστός και πάλι λέγοντας: «Ιέφτασιεεε!» Και πάλι ήξερα ποιος ήταν: η κυρία Στέλλα, η διαχειρίστρια -στα πλαίσια του κοινωνικοποιητικού προγράμματος της πολυκατοικίας [έχουμε και μερικά «ζώα», φυσικά, αλλά αυτά αποτελούν θλιβερή μειοψηφία] μού φέρνει ενίοτε την αλληλογραφία. Ζεστές καλημερίτσες και ζεστές τετριμμενίτσες, από αυτές που σε κάνουν να πιστεύεις ότι υπάρχει ακόμα κοινωνικός ιστός σε τούτη τη χώρα. Και, χτες, μία από τις… παράπλευρες απώλειες αυτού του κοινωνικοποιητικού προγράμματος της κυρίας Στέλλας, ήταν και ο φάκελλος με τα βιβλία του Βασίλη [ευχαριστούμε!].

Δεν ξέρω αν οι -σπαρταριστοί- γέλωτες που ήδη ρίχνω διαβάζοντάς τα θα μου βγουν, τελικά, σε καλό, όμως θεώρησα εξαιρετικά επίκαιρες -για το παρόν ιστολόγιο- τόσο την «Προειδοποίηση» του πρώτου του βιβλίου, όσο και την «Έγκαιρη Επισήμανση» του δεύτερου.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιο του Βασίλη Νόττα, όπου δημοσιεύεται σε συνέχειες και το Μ.Π.Α.!

Advertisements
Κατηγορίες:Χωρίς κατηγορία Ετικέτες:
Αρέσει σε %d bloggers: