Αρχική > Πρόσωπα, Πλανήτης Γη Α.Ε. > Γ. Δελαστίκ: «Ακροδεξιά κόλαση το Ισραήλ»

Γ. Δελαστίκ: «Ακροδεξιά κόλαση το Ισραήλ»

08/02/2009

lieberman
«Φρίκη αισθάνονται οι ξένοι παρατηρητές που αναλύουν τις πολιτικές εξελίξεις στο Ισραήλ εν όψει των βουλευτικών εκλογών που θα γίνουν εκεί την Τρίτη.

Οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν μια ραγδαία κίνηση της ισραηλινής κοινωνίας προς κόμματα όχι μόνο πλέον ακροδεξιά, αλλά και ανοιχτά φασιστικά!

Οι πάντες πλέον ομολογούν ότι η αποκρουστική, απάνθρωπη σφαγή χιλιάδων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας που διέπραξε με την εισβολή ο κυβερνητικός συνασπισμός του δεξιού κόμματος Καντίμα και του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, ωφέλησε τελικά το ακροδεξιό κόμμα Λικούντ, εντός του οποίου έχουν θεαματικά ενισχυθεί τα φασίζοντα στοιχεία.

Τα τελευταία 24ωρα όμως εκδηλώνονται σημεία πανικού στον διεθνή τύπο καθώς οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ορμητική άνοδο της εκλογικής επιρροής του φασιστικού κόμματος Γισραέλ Μπεϊτεϊνού (Ισραήλ το σπίτι μας) σαν να μην έφτανε η αναμενόμενη νίκη του ακροδεξιού Λικούντ, με ηγέτη έναν τύπο του κόσμου της νύχτας της πρώην ΕΣΣΔ ονόματι Αβιγκντόρ Λίμπερμαν από τη Μολδαβία…»

Τη συνέχεια του άρθρου μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: Γιώργος Δελαστίκ, Ακροδεξιά κόλαση το Ισραήλ [Έθνος, 6-2-2009] (μικρή επιφύλαξη για την ημερομηνία δημοσίευσης – δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα, αλλά μάλλον είναι σωστή) [οι υπογραμμίσεις δικές μου]


Το σκίτσο στην αρχή [Αβιγκντόρ Λίμπερμαν+Χίτλερ] είναι του Βέλγου Ben Heine [A Celebration of Judeo-Fascism in Israel], και έχει κι αυτό τη μικρή του ιστορία όπως την καταγράφει ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής και ιστολόγος Haitham Sabbah.


Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to Ma.gnoliaAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

Advertisements
 1. satyrikon
  09/02/2009 στο 15:49

  Δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει το γεγονός αυτό.Από την ίδρυση του το Ισραήλ ήταν Κράτος Ολοκληρωτικό.Τώρα αολά φαίνεται και στον έξω κόσμο.
  Πέσανε πιά τα προσχήματα…
  Την καλημέρα μου Χρήστο..
  http://underinformation.wordpress.com

 2. 11/02/2009 στο 12:18

  Από το «ANTI WEBLOG» – Δεξιότερα η βουλή στο Ισραήλ.

  Με το 90% των ψήφων καταμετρηθέντων, το κόμμα Kadima της υπουργού Εξωτερικών Λίβνι προηγείται του ακροδεξιού Λικούντ του Νετανάχιου με 28 -27 έδρες. Η Βουλή (Knesset) του Ισραήλ έχει 120 έδρες. Το κόμμα του ακροδεξιού Λίμπερμαν αναμένεται να πάρει 15 έδρες, ενώ οι Εργατικοί μένουν στις 13 έδρες (δεν έφερε γούρι ο ΓΑΠ στον κολλητό του τον Μπαράκ).

  Η στροφή του εκλογικού σώματος προς τα δεξιά είναι περισσότερο από σαφής. Εκεί οδήγησε ο μιλιταρισμός και η πολιτική γενοκτονίας απέναντι στους Παλαιστίνιους, εφαρμοσμένες κοινή συναινέσει. Το 46% των Ισραηλινών είναι πια υπέρ της μετακίνησης (sic) των Παλαιστινίων έξω από την εδαφική επικράτεια που κατέχει το Ισραήλ

  Οι Παλαιστίνιοι έχουν ελάχιστα περιθώρια, πλέον. Ή ενώνονται ή τους πετάνε στη θάλασσα. Κυριολεκτικά..

  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1063105.html

 3. Ανώνυμος
  24/03/2009 στο 19:00

  Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ασφαλώς οι Ισραηλινοί αισθάνονται κάποιο κενό, το οποίο προσπαθούν να πληρώσουν. Το ερώτημα είναι πιο και γιατί.

  @ satyrikon

  >Από την ίδρυση του το Ισραήλ ήταν Κράτος Ολοκληρωτικό.<

  Από πού βγαίνει αυτό; Οι δημοκρατικοί θεσμοί λειτουργούν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι στην χώρα μας, για παράδειγμα, η οποία είναι μνημείο οικογενειοκρατίας και διαφθοράς και ουδείς τιμωρείται τα τελευταία τουλάχιστον 35 χρόνια.

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: