Αρχική > Αφασιαλάνδη, Λατινική Αμερική, Πρόσωπα, Τρομοκρατία > διαβάζοντας στην Αφασιαλάνδη [Μάρτιος 2009]

διαβάζοντας στην Αφασιαλάνδη [Μάρτιος 2009]

07/03/2009

Απ’ τον «Τζωρτζό» κι απ’ τον «Κουφό» ποιον να πιστέψω;

Η συνειδητή αποχή μου από τη μεγαλειώδικη εξέγερση του Δεκέμβρη, ήταν λογικό να με οδηγήσει στην ιδεολογικο-πολιτική απομόνωση και στην πλέρια αδυναμία να παρακολουθήσω τη βαθιά πολιτική σκέψη των επανεμφανιζόμενων σταλινισμών: του νεοσταλινισμού του ΚΚΕ [αν μου έλεγε το Κόμμα να σφουγγαρίσω εδώ μπροστά σας, δεν θα το έκανα, σε αντίθεση με τη συντρόφισσα Αλέκα[1]] και του ένοπλου [πλεονασμός] αναρχοσταλινισμού.

Και κάπως έτσι, μη διαθέτοντας τις απαραίτητες ιδεολογικές-αντιολισθητικές αλυσίδες, διολισθαίνω διαρκώς προς τη μεταφυσική, απασχολούμενος με αν-υπαρξιακά ερωτήματα, όπως: Απ’ τον «Τζωρτζό» κι απ’ τον «Κουφό» ποιον να πιστέψω;

Διότι ο μεν πρώτος, ο Βασίλης Τζωρτζάτος, μιλώντας στο ανεπίσημο όργανο της «17Ν – θύματα σκευωρίας – Γιωτόπουλος/Τζωρτζάτος»[2], τόνισε πως οι ένοπλες οργανώσεις που εμφανίσθηκαν στην Ελλάδα μετά το 2002, χρονιά κατά την οποία εξαρθρώθηκε η «17Ν», είναι διαβρωμένος από μυστικές υπηρεσίες, ενώ ο δεύτερος, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μιλώντας στο ανεπίσημο όργανο της «17Ν – Ο Μήτσος πιο ίσος απ’ τους ίσους»[3], και απαντώντας σε ερώτηση για το αν «αυτές οι νέες ένοπλες οργανώσεις καθοδηγούνται από μυστικές υπηρεσίες» είπε πως αυτά «είναι τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν εναντίον μας γνωστά κόμματα και γνωστοί «κύκλοι». Προβάλλοντας σενάρια θεωρίας της συνωμοσίας, που θεωρούν ότι τα πάντα -εκτός από τον εαυτό τους- καθοδηγούνται ή ελέγχονται από μυστικές υπηρεσίες… Ωσάν να μην υπάρχουν αιτιώδεις ιστορικές συνιστώσες που εκφράζονται πολιτικά και μέσω της ένοπλης πάλης».

Αποκομμένος από το πολιτικό γίγνεσθαι της εποχής μας, με κάτι τέτοιες μεταφυσικές τετριμενιές ασχολούμαι… καθώς επίσης και με ένα βιβλίο για τους…

Τουπαμάρος

… που μετέφρασε ο Δ. Κουφοντίνας και θα κυκλοφορήσει σύντομα. Πρόκειται για το βιβλίο, Μνήμες από το Κελί, των Ελεουτέριο Φερνάντες Ουιδόμπρο και Μαουρίσιο Ροσενκόφ, το οποίο αφηγείται τα όσα υπέστησαν οι ηγέτες των Τουπαμάρος στα έντεκα χρόνια της αυστηρής απομόνωσής τους στις φυλακές της δικτατορικής Ουρουγουάης. Και όπως επισημαίνει ο μεταφραστής[4], «οι νέες οργανώσεις δεν μπορεί να μην μελετήσουν τις προηγούμενες εμπειρίες από την ένοπλη πάλη, εδώ και αλλού, και για να μάθουν και για να μην πέσουν σε ίδια λάθη…»

Το τι ακριβώς θα μάθουν οι νέες οργανώσεις από ένα βιβλίο για τις «εμπειρίες φυλακής» των ηγετών των Τουπαμάρος δεν το γνωρίζω… Φυλακισμένοι τουπαμάρος εκεί, φυλακισμένοι νοεμβριστές εδώ, και η μικροαστική μνησικακία μου διολισθαίνει προς άλλες ατραπούς: ο Ελεουτέριο Φερνάντες Ουιδόμπρο, εκ των ηγετών της οργάνωσης και φυλακισμένος την περίοδο 1973-1985, είναι από το 2000 μέλος της Γερουσίας της Ουρουγουάης. Λέτε;

Πάντως, ο Ε.Φ. Ουιδόμπρο έχει συγγράψει και το κατά πολύ πιο ενδιαφέρον και «παιδαγωγικό», Historia de los Tupamaros, Ediciones de la Banda Oriental, 2006, που είχε εκδοθεί σε τρεις τόμους στα 1986-1987.

gianfranco-sanguinetti

Τζανφράνκο Σανγκουινέττι

Περί κράτους και τρομοκρατίας

Το βιβλίο, Περί της Τρομοκρατίας και του Κράτους – Πρώτη Κοινολόγηση της Πραχτικής και της Θεωρίας της Τρομοκρατίας[5], του πάλαι ποτέ καταστασιακού Τζανφράνκο Σανγκουινέττι, γνώρισε μια αμφίβολη δημοσιότητα στη χώρα μας μετά το 2002, ενώ το ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του βιβλίου αναθερμάνθηκε εσχάτως με την (επαν)εμφάνιση διάφορων «ένοπλων οργανώσεων», αφού πλήθος αναλυτάδων [καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων άλλων κλάδων της διανόησης] προσφεύγουν σ’ αυτό για να στηρίξουν τα επιχειρήματά τους, ότι οι οργανώσεις αυτές αν δεν είναι πλήρως χειραγωγούμενες από τις διάφορες μυστικές υπηρεσίες, τότε σίγουρα είναι διαβρωμένες απ’ αυτές.

[Σημείο των καιρών κι αυτό: στη δημοκρατική κοινωνία μας, οι θεατές μπορούν να έχουν άποψη για το σενάριο των όσων διαδραματίζονται στην οθόνη. Στο τέλος, φυσικά, δεν αλλάζει τίποτα…]

Ας θυμηθούμε, όμως, ένα άλλο βιβλίο του Σανγκουινέττι, που είχε κυκλοφορήσει λίγα μόλις χρόνια νωρίτερα, και στο οποίο ισχυριζόταν ακριβώς τα αντίθετα από όσα έλεγε στο Περί Τρομοκρατίας. Τον Αύγουστο του 1975, ο Σανγκουινέττι, με το ψευδώνυμο Censor είχε γράψει και τυπώσει 520 αντίτυπα ενός βιβλίου με τον τίτλο Φιλαλήθης Έκθεση σχετικά με τις Τελευταίες Δυνατότητες Επιβίωσης του Καπιταλισμού στην Ιταλία[6], το οποίο «στάλθηκε στους υπουργούς, βουλευτές, βιομήχανους, συνδικαλιστές καθώς και τους δημοσιογράφους που έχουν την μεγαλύτερη εκτίμηση της κοινής γνώμης». Ο Censor έγραψε την «Έκθεση» από τη σκοπιά ενός στρατηγικού νοός της άρχουσας τάξης, που διέθετε τόσο τη διαύγεια όσο και τον κυνισμό που ήταν απαραίτητος για να επισημανθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επιβίωνε ο καπιταλισμός στην Ιταλία.

Η «Έκθεση ξεσήκωσε μεγάλο ενδιαφέρον και πλατιές συζητήσεις», μόνον που τον Δεκέμβριο του 1975, ο Σανγκουινέττι αποκάλυψε την «απάτη», ισχυριζόμενος πως είχε αποδείξει ότι «μέσα στην κυρίαρχη τάξη» της Ιταλίας, δεν υπήρχε «ένα στρατηγικό μυαλό ικανό να συλλάβει νέες προοπτικές για τον καπιταλισμό» και τονίζοντας ότι , «Όλοι εξαπατήθηκαν: ο Σένσορ δεν υπάρχει. Και παρ’ όλο που ο κόσμος του υπάρχει ακόμα, η τάξη που αντιπροσωπεύει δεν έχει πια τη δύναμη να δώσει έναν αστό με τέτοια διαύγεια και τόσο κυνισμό».

Μπορεί το 1975 η αστική τάξη της Ιταλίας να μην διέθετε ούτε ένα στρατηγικό νού, τέσσερα όμως χρόνια αργότερα διέθετε δεκάδες: πιθανότατα μόνον μέσα στο μυαλό του Σανγκουινέττι…

Το Περί Κράτους και Τρομοκρατίας, προκάλεσε αρκετές συζητήσεις και στην Εσπερία, εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αρκετές από αυτές είναι συγκεντρωμένες στο βιβλίο των Incontrolado – Βουαγιέ κ.ά., Αντισανγκουινέττι – Περί Τρομοκρατίας και Μυθολογίας[7].  Αν θυμάμαι καλά, ο ΕΛΑ, γύρω στις αρχές εκείνης της δεκαετίας, είχε κυκλοφορήσει σχετικό κείμενο στο οποίο απαντούσε στον Σανγκουινέττι. Δεν γνωρίζω αν έχει δημοσιευθεί κάπου.

Ένα μικρό απόσπασμα από το Αντισανγκουινέττι, έτσι, για την παράλληλη πορεία κάποιων κρατικών οντοτήτων:

«Το κράτος που περιέγραψε ο Censor ήταν το πιο βλακώδες και στενοκέφαλο του κόσμου. Αυτό που περιγράφει τώρα ο ίδιος ο Σανγκουινέττι είναι το πιο επινοητικό και πανούργο. Ο Censor ήταν κατηγορηματικός: «Ασφαλώς η εξουσία μας δεν απειλείται από τις υποτιθέμενες «Ερυθρές Ταξιαρχίες», και αν τρεις-τέσσερις θερμοκέφαλοι που τις αποτελούν μοιάζουν με κίνδυνο για το κράτος, και δραπετεύουν με άνεση από τις φυλακές, αυτό δεν συμβαίνει επειδή είναι μια μικρή και πανίσχυρη ομάδα, αλλά απλούστατα γιατί το κράτος έχει εξασθενίσει σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να το γελοιοποιήσει ο οποιοσδήποτε«

Εκτός κι αν δεχθούμε ότι οποιοσδήποτε γελοιοποιεί το κράτος, όπως, για παράδειγμα, οι Παλαιοκώστας/Ριζάι, είναι ενεργούμενο κάποιων μυστικών υπηρεσιών. Οι οποίες πριονίζουν το κράτος για να υπονομεύσουν το άλλο σκέλος του κράτους-έθνους.

Σε πλέρια αφασία τελών…


Σημειώσεις

[1] «Θα κάνω ό,τι αποφασίσει το Κόμμα (…). Αν το Κόμμα μού πει να σφουγγαρίσω εδώ μπροστά σας, θα σφουγγαρίσω εδώ μπροστά σας…», Γ. Βότσης, «ΚΚΕ – Στάλιν: Η μεγάλη ανατριχίλα», Ελευθεροτυπία, 9-2-2009.

[2] Συνέντευξη στη Γιάννα Παπαδάκου, Ελευθεροτυπία, 16-2-2009.

[3] Συνέντευξη στον Γιώργο Χριστοφορίδη, Πρώτο Θέμα, 1-3-2009.

[4] Ό.π.

[5] Μετ. Κώστας Κουρεμένες, εκδ. Ύψιλον, 1980.

[6] Το κείμενο αυτό μαζί με τις Αποδείξεις για την Ανυπαρξία του Censor από το Συγγραφέα του, συναποτελούν το βιβλίο του Gianfranco Sanguinetti, Σχετικά με την Ιταλική Κρίση, μετ. Ευγενία Παπαδημητρίου-Βρεττάκου, εκδ. Άκμων, 1977.

[7] Μετ. Εύα Πέππα – Νίκος Τσιούρης, επιμ. Χ. Μόρφος, εκδ. Ελεύθερος Τύπος, 1995.


Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to Ma.gnoliaAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

 1. 07/03/2009 στο 14:12

  Δημοσιεύεται στη «Ρήξη» # 50 που κυκλοφόρησε σήμερα, μόνον που ο «δαίμων» -αυτά παθαίνουν οι… ένθεοι και υφιστάμεθα οι άθεοι- «έφαγε» τις σημειώσεις και τους τίτλους των δύο πρώτων υποκεφαλαίων.

  Αυτά μου κάνουν, και δεν μπορώ να τους ξεχάσω 😉

 2. bfo
  07/03/2009 στο 20:48

  Το λάθος είναι ο περιορισμός στο είτε-είτε.

  Σάμπως υπάρχει κάποιος αδήριτος λογικός νόμος που απαγορεύει να υπάρχουν ΚΑΙ οργανώσεις ΑΛΛΑ ΚΑΙ «οργανώσεις» ―και οργανώσεις που έγιναν στην πορεία «οργανώσεις» κλπ κλπ.

 3. wor
  08/03/2009 στο 15:17

  Λέω να ‘πιστέψω’ και τους δύο ή μάλλον κανέναν (που είναι άλλωστε και η δημοσκοπική «λύση»).

 4. apostolosathinaios
  09/03/2009 στο 16:51

  Το χειρότερο για μένα, είναι ότι μάλλον και οι δύο πιστεύουν αυτό που λένε…

 5. 13/03/2009 στο 02:21

  Λόγω της πολυετούς μου παραμονής στην Ιταλία και του μεγάλου μου ενδιαφέροντος για το θέμα της τρομοκρατίας εκεί καθώς συζούσα με κόρη εισαγγελέα που είχαν δολοφονήσει οι Ερυθρές Ταξιαρχίες εντός αστικού λεωφορείου, τα συμπεράσματά μου έχουν ως εξής:
  Ακόμα κι αν ένας άνθρωπος επηρρεαστεί βαθιά από κάποιο βιβλίο προκειμένου να λάβει μέρος σε ενεργό κι ένοπλο αγώνα υπάρχουν τόσα εμπόδια σ’αυτή τη δράση που είναι αναπόφευκτο να ΜΗΝ έρθει κανείς σ’επαφή με τον υπόκοσμο για όπλισμό και με τις μυστικές υπηρεσίες.
  Η δράση μίας ομάδα απαιτεί ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ, δυνατότητα προμήθειας παράνομων υλικών και κυρίως ΚΑΛΥΨΗ.
  Οι μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν και για τις Ερυθρές Ταξιαρχίες και για τη 17 Νοε στην δική μας περίπτωση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι γνωρίζοντες δούλευαν για την πατρίδα τους απαραίτητα.
  Οι ΗΠΑ την δεύτερη μέρα διακυβέρνησης του Κωστή είχαν ήδη παγιδέψει ΟΛΑ τα δήθεν ανώνυμα καρτοκινητά της κυβέρνησης. Καποιος τους τα έδωσε τα νούμερα κι αυτός ήταν κάποιος που τα ήξερε ΟΛΑ ένα προς ένα.Αυτός ήταν ένας Έλληνας δημόσιος υπάλληλος που όμως ΔΕΝ δούλευε για την Ελλάδα, τον εργοδότη του, αλλά μάλλον για κάποιον που του παρείχε κάτι παραπάνω.
  Στην Ιταλία η ελεγχόμενη από τη CIA μασονική στοά P2 είχε εγγράψει ως μέλη της τη μισή κυβέρνηση, εκτοντάδες μεγαλοεπιχειρηματίες, εκδότες, τραπεζίτες… κι όλα εκείνα τα χρόνια… οι έρευνες οδηγούνταν επίτηδες σε αδιέξοδο, περίεργες δολοφονίες, αυτοκτονίες, εξαφανίσεις κλπ.
  Στο τελικό λογαριασμό μετά από αυτή τη μακρά δράση της αριστερής τρομοκρατίας…το μόνο που επετεύχθη ήταν να δολοφονηθεί ΕΠΙΕΙΚΤΙΚΑ ο μόνος πολιτικός που ήθελε να συγκυβερνήσει με την αριστερά ενώ εξασφαλίστηκε ότι ένας συνεργάσιμος και πρόθυμος πολιτικός όπως ο Andreotti παρέμεινε στη αδιάλλειπτα στην πολιτική από το τέλος του Β ΠΠ μέχρι και τις μέρες μας εξασφαλίζοντας στις ΗΠΑ έναν πιστό σύμμαχο εντός κι εκτός Ευρώπης με πληθυσμό 50.000.000 ανθρώπων.
  Έίναι αδιανόητο να μπαίνει να ρισκάρει κανείς να πεθάνει ή να φάει ισόβια…για να σκοτώσει έναν ασήμαντο βουλευτή της Ευρυτανίας όπως ο Μπακογιάννης. Όταν έχεις σκοπό να αλλάξεις την ιστορία του τόπου σου… προκαλείς ριζικές και κυρίως ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ αλλαγές με τα χτυπήματά σου. Η 17ΝΟΕ έχει ένα ατελείωτο ρεσιτάλ ακατανόητων χτυπημάτων συνοδευόμενων με φλύαρες, βλακώδεις προκηρύξεις που δεν λένε απολύτως τίποτα.
  Η δράση της 17ΝΟΕ εξασφάλισε ότι οι εναπομείναντες εκδότες (δήθεν αριστεροί) είναι ταγμένοι κι ορικισμένοι αντιπρόσωποι της Αμερικανική πολιτικής στη χώρα. Εξασφάλισε επίσης η χώρα να συνεχίσει να κυβερνάται (που λέει ο λόγος) και πάλι από κάποιον Καραμανλή και κάποιον Παπανδρέου.
  Για ΥΠΕΞ μάλιστα έχουμε οικογενειακή φίλη της οιογένειας BUSH. Όλες οι συγκυρίες…δείχνουν μία ΚΑΛΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ πολιτική εξέλιξη στην οποία οι ψηφοφόροι με την κατάλληλη παραπλάνηση οδηγούνται εκεί που θέλουν κάποιοι ξένοι να τους οδηγήσουν. Κι ενώ ο Καραμανλής δέχεται επίθεση απ’όλα τα μέτωπα…η Ντόρα…δεν έχει χάσει στιγμή το χομόγελο pepsodent καθώς ποτέ δεν της επιτίθενται τα ΜΜΕ ευθέως.
  Η πτώση του ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ Ανδρέα προκλήθηκε από τους συγκεκριμένους αριστερούς εκδότες (Στηρίζουμε την κάθαρση , ελέγχουμε την εξουσία) , από την ΑΥΡΙΑΝΗ την ίδια και από ένα σκάνδαλο ΚΟΣΚΩΤΑ ο οποίος…όλως τυχαίως ήρθε άφραγκος και καταζητούμενος από την Αμερική και τοποθετήθηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Τράπεζας Κρήτης! Αυτό το ήξεραν όλοι οι Έλληνες … πλην της κυβέρνησης. Όλα συνέβησαν δήθεν με δική του ευθύνη αποκλειστικά οπότε ήταν και ο μόνος που πλήρωσε για το σκάνδαλο…Κοσκωτά κι όχι αυτοί που τον τοποθέτησαν εκεί.
  Η 17ΝΟΕ αναμίχθηκε στο σκάνδαλο Κοσκωτά και δικαιολόγησε έτσι και την επίθεση στον βουλευτή Πέλλας …Γιώργο Πέτσο.
  Κι όταν γνωρίζουμε ότι υπήρχαν ΠΟΛΥ ΑΘΛΙΟΤΕΡΟΙ πολιτικοί στην Ελλάδα από αυτούς που στόχευσε η 17ΝΟΕ…καταλαβαίνουμε ότι αυτοί ακριβώς οι… ΑΘΛΙΟΤΕΡΟΙ ήταν και οι ΧΟΡΗΓΟΙ της που έδιναν τις «παραγγελιές» για εκτέλεση καθώς και την ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ για ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ και ΜΗ ΣΥΛΛΗΨΗ. Ποιος θα αναλάμβανε να εκτελέσει τόσα ΑΣΚΟΠΑ χτυπήματα … ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ; Κι αν λάβουμε υπόψη και το χαμηλότατο IQ των μελών της 17ΝΟΕ… καταλαβαίνουμε ότι η εικοασετής συνδρομή της αντιτρομοκρατικής των ΗΠΑ στην Ελλάδα…εξασφάλιζε την σύγχυση και την εξαφάνιση όλων των στοιχείων που θα οδηγούσαν στη σύλληψή τους.
  Τα Δεκεμβριανά της Αθήνας έχουν σχέση με το iNDYMEDIA κι αυτό έχει σχέση με τον Soros και τις έγχρωμες «αυθόρμητες» επαναστάσεις που στήνει για να ανεβάσει φιλοαμερικανική κυβέρνηση όπου αυτή χρειάζεται.
  Το ότι για τα 500 εκ ευρώ ΖΗΜΙΩΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ…δεν ήταν μόνο θέμα πολιτικού κόστους αλλά ίσως επιλογή για την αποφυγή παράτασης των επεισοδίων.
  Με καθυστέρηση 3 μηνών από την επίθεση στην Κούνεβα έκαψαν τον ΗΣΑΠ. Οτιδήποτε πλέον αποτελεί μία φθηνή δικαιολογία για χτύπημα κατά του Καραμανλή.

 6. 13/03/2009 στο 12:00

  Άλλ’ αντ’ άλλων…

  Από «τη μακρά δράση της αριστερής τρομοκρατίας» στην Ιταλία [τις «τυφλές» βόμβες της P2 προφανώς δεν τις… είδες, αν και… αυτόπτης], ως τον ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ Αντρέα, κι ως τις «έγχρωμες επαναστάσεις»…

  άλλ’ αντ’ άλλων…

  Καληνύχτα σας.

 7. 14/03/2009 στο 18:27

  Εγώ τις είδα και μάλιστα από κοντά φίλε μου και γι’αυτό μιλάω για συνεχή ανάμιξη των υπηρεσιών στην τρομοκρατία, μάυρη και κόκκινη. Το ότι οι Ερυθρές ταξιαρχίες είχαν φτάσει να έχουν χιλιάδες μέλη…ΠΡΙΝ τελικά συλληφθούν… είναι ΚΑΤΙ που εξηγείται με τη σχέση των αρχηγών των μυστικών υπηρεσιών με την P2. Ομοίως τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ και ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ της 17ΝΟΕ…δεν μπορούσαν να τους συλλάβουν 20 χρόνια διότι υπήρχε κάποιος που τους προστάτευε και ήταν αυτός που μας «βοηθούσε» με την τεχνογνωσία του.Οι Αμερικάνοι δηλαδή.
  Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ δήθεν ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ τρομοκρατίας…προωθήθηκαν ουσιαστικά τα Αμερικανικά συμφέροντα.Και στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Οι Αριστεροί στην Ιταλία με τα ίδια τους τα χέρια σκότωσαν τον φιλο-αριστερό Μόρο κι άφησαν να ζήσει βασιλιάς τον απίθανο και μαφιόζο Αντρεόττι. Αυτό και ΜΟΝΟ είναι αρκετό για να συμπεράνει κανείς για ΠΟΙΟΝ πραγματικά δούλευαν ΚΑΙ οι αριστεροί. Άλλωστε και με τη Μαφία είχαν κανονικά σχέσεις κάτι που δεν είναι λογικό για αριστερή οργάνωση.
  Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι πρέπει να εξετάζουμε ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και μόνο και όχι τις φλύαρες,αποπροσαντολιστικές θεωρίες που περιέχουν οι εκάστοτε προκηρύξεις.
  Τον Δεκέμβρη στην Ελλάδα προκλήθηκαν 500.000.000 ζημιών εκ των οποίων το 95% αφορούσε ΜΙΚΡΑ καταστήματα. Στα χαρτιά ήταν «ΛΑΙΚΗ» εξέγερση…στην πραγματικότητα όμως ο στόχος ήταν ο ίδιος ο λαός που αντί να ενθαρρυνθεί να αντιδράσει στο καθεστώς οδηγείται να απαιτεί ΕΞΤΡΑ αστυνόμευση και C4I από το καθεστώς.Αντί πείσουν τον λαό να ΜΗΝ φοβάται…φρόντισαν να τον ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ. Κι αντί να επιτεθούν στους νταβατζήδες και τους κλέφτες του δημοσίου πλούτου…επιτέθηκαν στα περίπτερα των αναπήρων και τα ψιλικατζήδικα.

  Ναι..ο ΑΝΔΡΕΑΣ φίλε μου, θεωρείται από τους νέους αριστερίζοντες και πάντα φιλοσκοπιανούς κύκλους…ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ λόγω του εμπάργκο ενάντια στα Σκόπια.
  Ακόμα και ο δεξιός τάχα Καραμανλής απαγόρευσε τη συμμετοχή βουλευτών του σε εκδηλώσεις για τη Μακεδονία. Δεν είναι η δική μου άποψη αυτή. Αντιθετα εγώ, την εθνική στάση του Ανδρέα εκτιμώ όλο και περισσότερο όσο γερνάω.

  Ναι δυστυχώς ΟΛΑ όσα ανέφερα προηγουμένως …έχουν έναν κοινό παρονομαστή που ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΕ από ΚΑΘΕ αναταραχή στον κόσμο κι αυτός είναι … οι ΗΠΑ.
  Αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ή ο δικός μου εγκέφαλος είναι αλλ’αντ’άλλων … ή ο δικός σου εγκέφαλος είναι αλλ’αντ’αλλων.Ας μας κρίνει λοιπόν πρώτα ένας τρίτος και κατόπιν η ίδια η ιστορία.
  Καλημέρα σας.

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: