Αρχική > Historias del Mundo > Έχοντας το φάρμακο «ανακαλύψαμε» και τη γρίπη των χοίρων

Έχοντας το φάρμακο «ανακαλύψαμε» και τη γρίπη των χοίρων

27/04/2009
flu

Στρατιώτες μοιράζουν μάσκες στους κατοίκους της Πόλης του Μεξικού. Μέχρι στιγμής έχουν μοιραστεί 4 εκ. μάσκες στα εικοσιτόσα εκ. κατοίκων.

Η είδηση σερνόταν εδώ και μέρες. Σήμερα, κυριαρχεί παντού. Στο Μεξικό έχουν πεθάνει τις δύο τελευταίες εβδομάδες 103 άνθρωποι από την αποκαλούμενη γρίπη των χοίρων, ενώ, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί στη χώρα και άλλα 1614 κρούσματα. Μερικές δεκάδες κρούσματα εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο [από τη Γαλλία ως τη Νέα Ζηλανδία] εξετάζονται διάφοροι ασθενείς που ίσως έχουν πληγεί από τον ιό. Οι επιστήμονες μιλούν για το ενδεχόμενο πανδημίας, ετσετερά, ετσετερά… [Πηγή CNN]

Και φυσικά [;!] οι φαρμακοβιομήχανοι και τα κοράκια/δημοσιογράφοι τρίβουν τα χέρια τους…

Ας κάνουμε, όμως, ένα μικρό ταξίδι στον χρόνο…

Ένα απόγευμα τον Φεβρουάριο του σωτηρίου έτους 1976, ένας νεοσύλλεκτος Αμερικανός στρατιώτης είπε στον εκπαιδευτή του στο στρατόπεδο Φορτ Ντιξ ότι αισθανόταν κούραση και αδυναμία, ωστόσο δεν ήταν αρκετά άρρωστος για να «λουφάρει» το απογευματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Την επόμενη ημέρα, ο 19χρονος Ντέιβιντ Λιούις πέθανε.

Συναγερμός στις ιατρικές υπηρεσίες του αμερικανικού στρατού.

Δύο εβδομάδες αργότερα, οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν ότι ο Ντ. Λιούις είχε πεθάνει από κάτι που ονομαζόταν γρίπη των χοίρων. Μέχρι εδώ όλα καλώς. Pure Science, που θα ‘λεγε κι ο μακαρίτης ο παππούς μου.

Εκτός του 19χρονου νεοσύλλεκτου [που σημειωτέον υπήρξε το μοναδικό θύμα αυτής της «επιδημίας»] νοσηλεύτηκαν και 4-5 ακόμη νεοσύλλεκτοι με συμπτώματα της γρίπης, ενώ βρέθηκε ότι 500 ακόμη στρατιώτες [κυρίως νεοσύλλεκτοι] ήταν φορείς του ιού, αλλά κανείς τους δεν ασθένησε.

Έναν μήνα αργότερα, στις 24 Μαρτίου 1976, ο πρόεδρος Τζίμυ Κάρτερ εξήγγειλε ένα πρόγραμμα για τον εμβολιασμό «κάθε άνδρα, κάθε γυναίκας και κάθε παιδιού» στις ΗΠΑ, ώστε να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο μιας πανδημίας από τη γρίπη των χοίρων.

Ο μαζικός εμβολιασμός των Αμερικανών ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1976, αλλά διακόπηκε δύο μήνες αργότερα, όταν είχαν εμβολιαστεί «μόνον» 40 από τα 220 εκατομμύρια Αμερικανών. Γιατί διακόπηκε τόσο ξαφνικά το πρόγραμμα;

Επειδή 500 περίπου από τους εμβολιασθέντες εμφάνισαν, αμέσως μετά τον εμβολιασμό, διάφορα προβλήματα του νευρικού συστήματος [παραλύσεις], κυρίως το σύνδρομο Guillain-Barré, και 30 από αυτούς πέθαναν…

Κόστος του όλου εγχειρήματος; Περί τα 500 εκ. δολάρια, σε σημερινές τιμές… Pure Business, που θα ‘λεγε κι ο -άλλος- μακαρίτης παππούς μου.

Ηθικό δίδαγμα; Δεν υπάρχει!

ΥΓ. Όταν η «επιδημία» έχει ως τελικό απολογισμό έναν νεκρό, και η αντιμετώπισή της 30 νεκρούς [και μερικές εκατοντάδες «παράλυτους»], και όταν στην πορεία έχουν «εξαερωθεί» -προς τις γνωστές κατευθύνσεις- μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, τότε πώς να μην θυμηθούμε τη ρήση του Τζων Κέννεθ Γκαλμπραίηθ:

«Έχοντας το φάρμακο ανακαλύψαμε και τη σύφιλη»

στην οποία οφείλεται και ο τίτλος αυτού του σημειώματος…

Πηγές:

► Wired: March 24, 1976: Ford Orders Swine-Flu Shots for All

► The New York Times: Lessons From a Plague That Wasn’t

1976: Fear of a great plague

Προτεινόμενο ανάγνωσμα:

Αυτό που μας είχε προτείνει τις προάλλες ο Gilles St-Pierre.


Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to Ma.gnoliaAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

Advertisements
Κατηγορίες:Historias del Mundo Ετικέτες:
 1. 27/04/2009 στο 12:47

  Όσοι αρχίσετε να ψάχνετε τα του εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων, ξεκινήστε από τις φαρμακοβιομηχανίες και πηγαίνετε «προς τα πάνω» [Διοικητικά Συμβούλια κ.λπ.].

  Ιδού και ένα hint:

  Roche, the Swiss firm that makes Tamiflu, and GlaxoSmithKline, which produces Relenza, are liaising with the World Health Organisation, US authorities and the Mexican government and are ready to deploy stockpiles of three million packages.

 2. 27/04/2009 στο 13:26

  σωστός!!!!!!!!!

  Να δείς πόσα έβγαλε η κλίκα Μπούς με την γρίπη των πτηνών….1500 εκατομμύρια ή 3000;;;
  Θα ψάξω και θα στο στείλω!

 3. Andonis
  27/04/2009 στο 15:09

  Καλά κέρδη στις Pfizer & Co.(ε πώς να το κάνουμε…»κρίση» ειναι αυτη)

  Για την «αντιμετώπιση» της πανδημίας (ζήτω η τρομολαγνία!!),ε όλο και κάποια πατέντα θα …ανακαλύψουν (να ναι καλά και τα -χρήσιμα-πειραματόζωα(!) στην Αφρική)

  Υ.Γ.1 ειδικά για τον Ράμσφελντ (από το Rand Corporation μέχρι τις Gilead Sciences και Pfizer)η γρίπη των πτηνών …του ήρθε κουτί!

  Υ.Γ.2 Πάντως και το ίδρυμα του Γκέιτς και της γυναικούλας του …ασχολείται με εμβολιασμούς…

 4. 27/04/2009 στο 19:58

  «κουβέντα για την ταμπακιέρα…» Εμένα αυτό μου θυμίζει! Η γρίππη των πουλερικών σου λέει τίποτα?
  Την καλησπέρα μου 🙂

 5. 27/04/2009 στο 21:16

  Αμ, δε! Παραξεχνάω τα νούμερα.

  Ο Μπούς πήρε έγκριση απο το Κονγκρέσο για χρηματοδότηση καταστ΄’ασεων ανάγκης που θα προκύψουν απο μια πανδημία, ύψους 7,1 δις δολλάρια. Πολύ σύντομα πήρε άλλο ένα δις για την παρασκευή του εμβολίου!

  Ητοι και δηλαδή: 8,1 δις!

 6. 27/04/2009 στο 22:25

  Μην προτρέχετε, για κοινά και απλά προληπτικά μέτρα γίνεται λόγος, κανένας δεν μιλάει για μαζικούς εμβολιασμούς – μέχρι στιγμής βεβαίως…

 7. 28/04/2009 στο 10:58

  @ Vrennus,

  με αυτά και με τα άλλα, η ανθρωπότητα θα την πατήσει όπως ο ψεύτης βοσκός. Φτάσαμε να μην πιστεύουμε τίποτε πια.

 8. 28/04/2009 στο 12:38

  πώε είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε για τον ίδιο ακριβώς ιό;

 9. Ταχυδρόμος
 10. 29/04/2009 στο 13:05

  Μέχρι πρό τινος μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν φάρμακα για τις ιώσεις. Μόνον αντιβιοτικά για τα βακτήρια. Από προχθές μας έχουν ξεσκίσει να μιλάνε για ΑΝΤΙΪΙΚΑ (τρία Ι!) φάρμακα!!!!!!

  Κουφαλίτσες…

 11. KnowDame
  29/04/2009 στο 22:39

  Ρίξτε μία ματιά και εδώ http://infopigi.blogspot.com/2009/04/blog-post_29.html

 12. Προφήτης
  30/04/2009 στο 20:51

  Ο καθηγητής Καρδιολογίας κ. Ευτύχιος Βορίδης μιλάει για τα κακώς κείμενα του επαγγέλματος και τις σχέσεις γιατρών – ασθενών

  «..
  — Τελικά, από τι επηρεάζεται η σταδιοδρομία του γιατρού;

  — Δυστυχώς, δεν στηρίζεται στις κλινικές του ικανότητες ούτε στην προσήλωσή του στον άρρωστο. O γιατρός θα κριθεί από τον αριθμό των μελετών και των δημοσιεύσεών του, από τα συνέδρια που έχει παρακολουθήσει, το πόσες φορές αναφέρεται το όνομά του στη βιβλιογραφία. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο ασθενής πλέον είναι ένα μέσον προόδου του γιατρού όχι ως προσωπικότητα αλλά σαν νούμερο, σαν νόσος, σαν ιδιοτυπία, ένας στον οποίο δοκιμάζεται το φάρμακο κ.ο.κ.

  Γιατί η σταδιοδρομία του γιατρού πλέον σχετίζεται όχι με το τι κάνει μπροστά στον άρρωστο, αλλά με το τι γράφει και πώς εμφανίζεται. Παραδείγματος χάριν, κάθε χρόνο οργανώνονται 50 συνέδρια, ημερίδες κ.τ.λ., που έχουν αντικείμενο την καρδιολογία. Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο ασχολούνται με αυτό, είναι απαραίτητο να είναι εκεί παρόντες. Θα μου πείτε, πώς διαδίδεται η νέα γνώση; Mα είναι αδύνατο να παραδεχθώ ότι κάθε εβδομάδα υπάρχουν νέα επιστημονικά δεδομένα. Πίσω από όλα αυτά, λοιπόν, είναι η βιτρίνα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο γιατρός, αλλά και κάποιος που χρηματοδοτεί τα πανάκριβα συνέδρια, τα ξενοδοχεία, τα αεροπορικά εισιτήρια, τις εκδηλώσεις ή τις εκδρομές που διοργανώνονται και τόσα άλλα.

  — Ποιος είναι πίσω από όλα αυτά; Οι φαρμακοβιομηχανίες;

  — Δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο. Συνέδρια δεν οργανώνονται από το Δημόσιο, πολύ σπάνια. Γιατί το κάνουν; Γιατί θέλουν να προβάλουν τα φάρμακά τους ή τα προϊόντα τους. Για τους γιατρούς, πρώτον, δημιουργείται μια εξάρτηση και, δεύτερον, είναι μια μορφή πλύσεως εγκεφάλου. Γίνεται ένα ειδικό σεμινάριο για κάποια νόσο και ξαφνικά αποδεικνύεται ότι ένα καινούργιο φάρμακο, που καλύπτεται από το δικαίωμα εκμεταλλεύσεως, είναι το πιο αποδοτικό. Όταν περάσουν 18-20 χρόνια και δεν υπάρχει πια αυτή η προστασία βλέπουμε το φάρμακο αυτό να ξεχνιέται ξαφνικά και να εμφανίζεται στη θέση του κάποιο άλλο. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι για να παραχθεί ένα καινούργιο φάρμακο απαιτούνται 500-600 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα δύο τρίτα είναι για τη διάδοσή του. Αντιλαμβάνεστε ότι οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να παίξουν το παιχνίδι, γιατί αλλιώς θα κλείσουν.

  — Δηλαδή οι γιατροί εξαγοράζονται;

  — Μπορεί και αυτό να συμβαίνει, δεν το ξέρουμε. Αλλά το να πάρεις την οικογένειά σου και να ταξιδέψεις business class στη Φρανκφούρτη, να μείνεις στο καλύτερο ξενοδοχείο κ.λπ., είναι μια μορφή εξαγοράς. Έτσι δεν είναι; Δεν λέω ότι τα παίρνουν στο χέρι. Αλλά και αυτό μπορεί να συμβεί υπό άλλη μορφή. Φερ’ ειπείν, να αναλάβουν να κάνουν μια έρευνα για γνωστό φάρμακο…»

  ***

  Όλη τη συνέντευξη του εξαιρετικού επιστήμονα και ανθρώπου.
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_21/05/2006_184597

  Δεν είναι ακριβώς σχετική, αναφέρεται παράπλευρα στο ζήτημα, αλλά είναι ό,τι πιο συμπυκνωμένο για την εμπορευματοποιημένη Υγεία, τους λειτουργούς της και τις αλληλεξαρτήσεις.
  Και, φυσικά, όλα έχουν ξεκινήσει/ξεκινάνε πέραν του Ατλαντικού.
  Γ… το σπίτι τους (Χρήστο, μου επιτρέπεις)

 13. V
  02/05/2009 στο 01:17

  Δεν χρειάζεται και τόσο ψάξιμο τελικά για να βρείς οτι ο Ραμσφελδ έχει σχέση με το ταμιφλού. να ναι καλα η wikipedia

 14. 02/05/2009 στο 11:46

  What the… pig is going on, ρε παιδιά, με την [τέως] γρίπη των χοίρων;

  Κατ’ αρχάς το περίεργο είναι ότι μόνον Μεξικάνοι πεθαίνουν από δαύτη… [Προφανώς φταίει ο… υποδιοικητής Μάρκος]

  Α! Πέθανε και κάποιο πιτσιρίκι στο Τέξας, μόνον που ήταν μεξικανάκι και είχε μεταφερθεί εκεί για νοσηλεία… Οπότε τσουπ και το αλέρτ στο 5… [αφού «έχουμε» θανάτους σε «δύο» χώρες…]

  Κατά δεύτερον, πόσοι ακριβώς Μεξικάνοι έχουν πεθάνει από τη συγκεκριμένη γρίπη; Άγνωστον. Παντελώς άγνωστον. Μπορεί να είναι καμιά δεκαριά, μπορεί και λιγότεροι, περισσότεροι πάντως δεν είναι…

  Κατά τρίτον, λένε πως ο ξεναγός του Ομπάμα στο Ανθρωπολογικό Μουσείο του Μέξικο Σίτυ πέθανε την επόμενη ημέρα, και πως ένας σωματοφύλακας του Αμερικανού προέδρου ασθένησε από τη γρίπη. [Χαράς ευαγγέλια, ξέρετε για ποιους…]

  Κατά τέταρτον, σιγά τα ωά δηλαδή. Καταπώς λένε οι ειδήμονες κάθε χρόνο πεθαίνουν στον πλανήτη από τις κοινές γρίπες 250.000 ως 500.000 άτομα [36.000 μόνον στις ΗΠΑ]…

  Κατά πέμπτον, ρίξτε και μια ματιά στα παρακάτω:

  Political Lies and Media Disinformation regarding the Swine Flu Pandemic by Michel Chossudovsky

  Απόσπασμα: «Weakening the Social Protest Movement – Statements of this nature on the «inevitable spread» of the disease, create, quite deliberately, an atmosphere of fear, insecurity and panic. They also serve to distract people’s attention from a devastating global economic crisis which is leading the World into mass poverty and unemployment, not to mention the war in the Middle East and the broader issue of US-NATO war crimes.»

  Flying Pigs, Tamiflu and Factory Farms by F. William Engdahl

  Α, ναι! Από πού ξεκίνησε όλη αυτή η επι/πανδημία; Σωστό ερώτημα. Αλλά ούτε καν «η πιο έγκυρη φωνή της Αμερικής» δεν ασχολείται με τέτοια «ζητηματάκια». Μόνον κάτι… αρρωστημένοι [δηλαδή, «γριπιασμένοι»]…

 15. 02/05/2009 στο 11:58

  Και μια και το ‘φερε η συζήτηση, διαβάστε και μια «άλλη» προσέγγιση από τον Mike Davis [με τα βιβλία του οποίου ασχολούμαι επί μακρόν στη στήλη μου για τα βιβλία, στη Ρήξη που κυκλοφορεί σήμερα]:

  Capitalism and the flu Mike Davis, whose 2006 book The Monster at Our Door warned of the threat of a global bird flu pandemic, explains how globalized agribusiness set the stage for a frightening outbreak of the swine flu in Mexico.

  Κι αφού θα είστε σ’ αυτό το site, ρίξτε μια ματιά και σ’ αυτό:

  The NAFTA flu Robert Wallace, a professor and frequent writer on socio-ecological and health issues, including at his blog Farming Pathogens, explains how agribusiness’ thirst for cheap labor and cheap land set the stage for the swine flu epidemic to spread so quickly.

 16. 03/05/2009 στο 13:04

  Κι αφού την ψάχνετε που την ψάχνετε ιδού και τι γράφει, μεταξύ άλλων, ο Μεξικανός δημοσιογράφος Julio Hernández López στη σημερινή Ελευθεροτυπία [Η άλλη όψη της κρίσης στο Μεξικό]:

  «Οι αξιωματούχοι μείωσαν τον αριθμό των νεκρών από τη μεταλλαγμένη γρίπη στους οκτώ (στις 30 Απριλίου), μολονότι προηγουμένως μιλούσαν για πάνω από 150 θανάτους, ενώ έχουν αρνηθεί να δημοσιοποιήσουν ιατρικά και κοινωνικο-οικονομικά στοιχεία των νεκρών.»

  Χι! Χι! Χι!

  Στο μεταξύ τα νέα είναι καθησυχαστικά. Ιδού οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας του Μεξικού: "Πιστεύω ότι έχουμε αρκετά στοιχεία για να πούμε ότι βρισκόμαστε σε φάση σταθεροποίησης"

  Χο! Χο! Χο!

  Και ο «Ιός» της Ελευθεροτυπία την ιστορία αυτού εδώ του ποστακίου την έχει σήμερα τρισέλιδη: Το κόλπο των χοίρων

  Χε! Χε! Χε!

  Ενώ μια άλλη πονηρούλα δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας, στο χθεσινό φύλλο, τελειώνει το πόνημά της [Γελάδια, γουρούνια …άνθρακες!] ως εξής:

  » Για την Ιστορία, η γρίπη των χοίρων πρωτακούστηκε το 1976. Εμφανίστηκε ως επιδημία και είχε «θύμα» μονάχα έναν νεαρό στρατιώτη. Τη ξαναθυμήθηκαν 33 χρόνια μετά! Γιατί άραγε;

  Διαβάστε ακόμα:

  *www.nytimes.com/2005/10/23/weekinreview/23pollack.html?_r=2

  *http://capitalcentury.com/1976.html

  *www.wired.com/science/discoveries/news/2008/03/dayintech_0324#

  *www.medlook.net/article.asp?item_id=1798

  *www.who.int/en/

  *www.cdc.gov/ »

  Όλως τυχαίως και συμπτωματικώς τα τρία πρώτα links [τα τρία υπόλοιπα είναι άσχετα…] που παραθέτει είναι και τα τρία links [ακριβώς ίδια! με διαφορετική σειρά] που παραθέτω κι εγώ σ’ αυτό το ποστάκι.

  Τυχαίως και συμπτωματικώς συμβαίνουν αυτά…

  Χα! Χα! Χα!

  [Ναι ρε πούστη μου! Μερικοί bloggers διαβάζουν και εφημερίδες, αν έχεις τον θεό σου…]

 17. 03/05/2009 στο 13:16

  Α! Το όνομα της πονηρούλας δημοσιογράφου/αντιγραφέως της Ελευθεροτυπίας είναι Μαρία Μυστακίδου. Έτσι για την ιστορία…

  ΥΓ. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά μόλις πριν από 3 μέρες κάποιος με κατηγορούσε ότι υπερασπίζομαι την Ελευθεροτυπία [την εφημερίδα] και τους… κουκουλοφόρους! Ουάου! Παθαίνω μια ψυχολογία…

 18. 03/05/2009 στο 13:46

  email

  Subject: Μου χρωστάτε μια… γρίπη

  Αγαπητή κυρία Μυστακίδου

  για το χθεσινό πόνημά σας στην «Ελευθεροτυπία» [Γελάδια, γουρούνια …άνθρακες!] μού χρωστάτε περίπου το 8% [περί τις 32 λέξεις], και συγκεκριμένα το εξής:

  «Για την Ιστορία, η γρίπη των χοίρων πρωτακούστηκε το 1976. Εμφανίστηκε ως επιδημία και είχε «θύμα» μονάχα έναν νεαρό στρατιώτη. Τη ξαναθυμήθηκαν 33 χρόνια μετά! Γιατί άραγε;

  Διαβάστε ακόμα:

  *www.nytimes.com/2005/10/23/weekinreview/23pollack.html?_r=2

  *http://capitalcentury.com/1976.html

  *www.wired.com/science/discoveries/news/2008/03/dayintech_0324#»

  Εάν δεν ενθυμείσθε την πηγή σας, την αναφέρω: Έχοντας το φάρμακο “ανακαλύψαμε” και τη γρίπη των χοίρων

  Χωρίς να αποκλείω την περίπτωση υπερσατανικής συμπτώσεως, θα σας παρακαλούσα για τα εξής:

  Μετρήστε παρακαλώ, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, τις λέξεις των κειμένων σας που θα δημοσιευτούν στην «Ελευθεροτυπία», και στο τέλος του μήνα κάντε μια απλή διαίρεση με την αμοιβή σας του μηνός Μαΐου, ώστε να προκύψει το ποσό: αμοιβή/λέξη. Πολλαπλασιάστε το τελευταίο ποσό με το 32, και ιδού το ποσό που θα περιμένω να εισπράξω στις αρχές Ιουνίου, είτε υπό τη μορφή καφέ [αν φτάνει, που δεν το νομίζω], είτε με τη μορφή επιταγής [ούτε και γι’ αυτό θα φτάνει υποθέτω] είτε υπό όποια άλλη μορφή κρίνετε εσείς πρόσφορη.

  Περιττό να αναφέρω ότι σας ψιλοέκραξα στο μπλογκ μου [«ψιλο» διότι το έκανα υπό μορφή σχολίων εδώ 3/5/2009 στο 1:04 μμ e (προς το τέλος) και εδώ 3/5/2009 στο 1:16 μμ e και όχι υπό τη μορφή ποστ].

  Ειλικρινώς ημέτερος

  Χρήστος Μόρφος

 19. 04/05/2009 στο 14:34

  Η κυρία Μυστακίδου είναι ταχύτατη, ευγενέστατη και διαθέτει και… άπλετο χιούμορ. Μου απάντησε χτες το απόγευμα, χρησιμοποιώντας παράλληλα και το «ήξεις, αφήξεις, ου θνήξεις εν πολέμω» αλλά και το «ήξεις, αφήξεις ου, θνήξεις εν πολέμω» [η διαφορά, βέβαια, είναι σ’ εκείνο το ρημάδι το κόμμα, που δεν το είχαν εφεύρει οι (πολύ) αρχαίοι]. Ναι μεν, λέει, δεν μπορεί να θυμάται κι ό,τι διαβάζει όλη την εβδομάδα [δεκτόν], αλλά κάποια πράγματα «της μένουν» και τα χρησιμοποιεί [επίσης δεκτόν]. Από την άλλη δε, ισχυρίζεται, πως δεν μπορώ να την κατηγορήσω για λογοκλοπή, αφού δεν έκανε copy-paste. Σωστό κι αυτό. Οπότε την κατηγορώ για την «ελεύθερη απόδοση» του ποστακίου και για link-ο-κλοπή [τρία στα τρία! αυτά πώς ακριβώς «της έμειναν»;]. Σιγά τα ωά, θα μου πείτε. Γι’ αυτό κι εγώ θεωρώ το ζήτημα λήξαν, και πάω παρακάτω.

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: