Αρχική > Αφασιαλάνδη > «Στα έξι του χρόνια κράδαινε απειλητικά το πλαστικό του πιστόλι προς την κατεύθυνση της «πράσινης γραμμής»»

«Στα έξι του χρόνια κράδαινε απειλητικά το πλαστικό του πιστόλι προς την κατεύθυνση της «πράσινης γραμμής»»

07/10/2009

Drouzas0

Ποιος ήταν ο πιτσιρικάς που κράδαινε απειλητικά το πιστολάκι του προς τα κατεχόμενα;

Μα ο -νέος- αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας [που ίσως και σε λίγους μήνες να γίνει και υπουργός Εξωτερικών].

Ο Δ. Δρούτσας, γεννημένος στη Λευκωσία τον Αύγουστο του 1968, ήταν μόλις έξι χρονών το 1974.

Την πληροφορία για το πιστολάκι μάς την δίνει η νυν σύζυγός του Φαίη Καραβίτη, δημοσιογράφος του συγκροτήματος Μπόμπολα, η οποία το μακρινό 2002 έγραφε [«Εικόνες» – Έθνος, 7 Δεκεμβρίου 2002]:

Δημήτρης Δρούτσας
(Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, ειδικός σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών)

Ο νεαρότερος συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου θεωρείται από τους καλύτερους γνώστες του Κυπριακού, των Ελληνοτουρκικών, του «Ευρωστρατού» και έχει αναλάβει τελευταία κρίσιμες αποστολές σε αυτούς τους τομείς. Βρίσκεται συχνότερα σε κάποιο αεροπλάνο και σπανιότερα στο γραφείο του. Οι δημοσιογράφοι μάλλον άργησαν να αντιληφθούν τον ρόλο του κοντά στον υπουργό. Στην Αθήνα βρίσκεται τα τελευταία τρία χρόνια, αφού μέχρι το 1999 εργαζόταν ως καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης και ως νομικός σύμβουλος του Αυστριακού υπ. Εξωτερικών και μετέπειτα καγκελάριου Βόλφγκανγκ Σίσελ. Το δε Κυπριακό μάλλον είναι στο «κάρμα» του, αφού, λόγω της υπηρεσίας του πατέρα του, γεννήθηκε στη Λευκωσία και έζησε εκεί την εισβολή. Στα έξι του χρόνια κράδαινε απειλητικά το πλαστικό του πιστόλι προς την κατεύθυνση της «πράσινης γραμμής». 28 χρόνια μετά εργάζεται κι αυτός για την ειρηνική λύση του ίδιου προβλήματος.

Δύο πράγματα δεν γνωρίζω: το πότε παντρεύτηκε το ζεύγος και το τι είδους ήταν η υπηρεσία του πατέρα του στην Κύπρο.

Πηγή φωτογραφίας και κειμένου.

 1. 07/10/2009 στο 09:52

  Και υποθέτω ότι ως συνεργάτης του ΓΑΜΑΠ μάλλον θα ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν. Γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο;

 2. 07/10/2009 στο 10:09

  Κουτσομπολιό της «Ελευθεροτυπίας» [20-3-2005]:

  «Δημήτρης Δρούτσας

  Σύμβουλος επί διπλωματικών θεμάτων. Στην Ελλάδα βρέθηκε εκ μετεγγραφής από το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, όπου και τον συνάντησε ο Γιώργος. Ξεχωρίζει για τη συνήθειά του να κυκλοφορεί πάντα «ατσαλάκωτος», με γιλέκο και γραβάτα, ενώ τα πολιτικά στελέχη που μετέχουν στις συσκέψεις του συντονιστικού σπανίως τον ακούνε να λέει κάτι παραπάνω από τη φράση «να το δούμε αυτό πρόεδρε».

  Αν και ευρωπαϊστής δεν έγινε ποτέ αποδεκτός από το περιβάλλον του Κ. Σημίτη. Του χρεώνεται μάλιστα η έκρηξη του πρώην πρωθυπουργού όταν σε μια σύνοδο κορυφής έδωσε εντολή να επιστρέψει στην Ελλάδα μια ομάδα 7 συμβούλων που συνόδευε τον Γ. Παπανδρέου.»

  Η υπογράμμιση δική μου. Ποιον μου θυμίζει, ποιον μου θυμίζει;;;

 3. Γάτος_χεγκελιανός
  07/10/2009 στο 11:24

  Σημερα στην Καθημερινη , ο Λυγερος αναφερεται στην περιπτωση του σελ. 4, με τιτλο αρθρου «Αναδομηση και Αποδομηση». Το εργο τους ειναι πια πολυ πιο ευκολο αποτι πριν, η επιβιωση των μορφωματων Τσιριζα και ΟΠΑ στην παρουσα φαση αποδεικνυει οτι η μεταλλαξη εχει πια στοιχεια μονιμα στο κοινωνικο σωμα. Ας ελπισουμε οτι η αλαζονεια τους θα ακυρωσει τους στοχους τους αν και χλωμο το βλεπω.
  Η σκακιερα ειναι αλλου, εμεις βλεπουμε μονο τα πιονια.

 4. 07/10/2009 στο 12:37

  Δηλαδή είχε επί Σημίτη (Ανανιστή μεγίστου, αμερικανόπληκτου και τουρκολάγνου) αναλάβει κρίσιμες αποστολές… και μετά πήγε κατ’ ευθείαν στο γραφείο κυβερνητικού αξιωματούχου ξένης κυβέρνησης!

  Εγώ προσωπικά ησύχασα…

 5. 07/10/2009 στο 13:28

  Ολόκληρο το σημείωμα του Σταύρου Λυγερού στην Καθημερινή:
  (οι υπογραμμίσεις δικές μου)
  Αποψη: Αναδόμηση και αποδόμηση

  Του Σταυρου Λυγερου

  Οποια γνώμη και αν έχει κανείς για τα πρόσωπα και τις αλλαγές, ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποίησε μία τολμηρή αναδόμηση, για να θυμηθούμε την ορολογία του πατέρα του. Για το υπουργείο Εξωτερικών, όμως, ταιριάζει πολύ περισσότερο ο όρος αποδόμηση. Μπορεί τυπικά το κρίσιμο αυτό χαρτοφυλάκιο να το κράτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μπορεί να ορίσθηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με αρμοδιότητα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, αλλά στην πραγματικότητα το αφεντικό της ελληνικής διπλωματίας θα είναι ο υπουργός αναπληρωτής Δημήτρης Δρούτσας. Ο υφυπουργός Σπύρος Κουβέλης θα ασχοληθεί με τον αυτόνομο κλάδο της οικονομικής διπλωματίας.

  Ο Δ. Δρούτσας έχει τις αρμοδιότητες που στις προηγούμενες κυβερνήσεις ασκούσαν ο υπουργός και δύο υφυπουργοί. Το γεγονός ότι δεν έχει αφήσει αυτοδύναμο ίχνος στη δημόσια ζωή δεν πτόησε τον Γ. Παπανδρέου. Ισως θεωρεί ότι ο συνεργάτης του είναι ένα μεγάλο ταλέντο με μοναδικές ικανότητες. Ισως, πάλι, έχει υπ’ όψη του άλλα προσόντα, που εμείς αγνοούμε.

  Αυτό που θυμούνται, πάντως, οι Ελληνοκύπριοι είναι ο προκλητικός ρόλος του στην επιβολή του σχεδίου Ανάν. Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός τοποθέτησε στην κεφαλή της ελληνικής διπλωματίας έναν «υπάλληλό» του και όχι μία προσωπικότητα με πολιτικό εκτόπισμα.

  Μπορεί να αντιτείνει κανείς ότι θα υπάρχει η εποπτεία του αντιπροέδρου. Ο Θ. Πάγκαλος, όμως, τοποθετήθηκε εκεί όχι για να καθοδηγεί τον Δ. Δρούτσα, αλλά για να κάνει σάντουιτς τον υπουργό Αμυνας Β. Βενιζέλο (από πάνω ο αντιπρόεδρος, από κάτω ο υπουργός αναπληρωτής Π. Μπεγλίτης). Ο Θ. Πάγκαλος, όμως, έχει διαμορφωμένες απόψεις για την εξωτερική πολιτική και δεν αναμένεται να κάτσει φρόνιμος εάν στα εθνικά θέματα δρομολογηθούν εξελίξεις που τον βρίσκουν αντίθετο.

  Ειδικά όταν θεσμικά είναι συνυπεύθυνος. Γι’ αυτό και δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να προβλέψουμε ότι οι τριβές δεν θα είναι μόνο μεταξύ Πάγκαλου – Βενιζέλου, αλλά και μεταξύ Πάγκαλου – Δρούτσα. Και επειδή ο πρωθυπουργός θα σπεύσει να καλύψει τον εκλεκτό του, δεν αποκλείεται καθόλου οι τριβές να μεταφερθούν και στο επίπεδο Πάγκαλου – Παπανδρέου.

 6. 07/10/2009 στο 13:35

  @ Γάτος_χεγκελιανός

  Μερσί για την παραπομπή στο κείμενο του Λυγερού. Τα λέει όσο πιο κομψά γίνεται.

  ΟΠΑ;;;

  «η μεταλλαξη εχει πια στοιχεια μονιμα στο κοινωνικο σωμα». Ναι, αυτό το ρημάδι το κοινωνικό σώμα έχει αλλάξει ριζικά, κι έχει αλλάξει τόσο κοινωνικά/ιδεολογικά όσο και πολιτικά. Με τη μελέτη διαφόρων στοιχείων των τελευταίων ευρωεκλογών και των πρόσφατων βουλευτικών βγαίνουν διάφορα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Θα πρέπει να τα κωδικοποιήσουμε κάποια στιγμή.

  Δεν ξέρω καν αν είμαστε στη σκακιέρα…

  @ Λαυρέντης

  Ο Σταύρος Λυγερός τα λέει ξεκάθαρα, λύνοντας κάποιες απορίες…

 7. isixos
  07/10/2009 στο 15:41

  ο γιωργακης υπουργοποιησε ολες τους γλυφτες του.
  Προσωπα πολιτικα ανυπαρκτα.

 8. isixos
  07/10/2009 στο 15:47

  τα ονοματα των υπουργειων μεταβληθηκαν και εχουν στους τιτλους τους ολες τις μονομανιες και λοξες του γιωργακη οπως κλιματικη αλλαγη , ανθρωπινα δικαιωματα , πρασινη οικονομια,δια βιου εκπαιδευση και αλλες μπουρδες τα ονοματα ετσι ειναι σιδηροδρομικα ,γελοια και προπαγανδιστικα.Το μπατσο-υπουργειο γινεται προστασιας του πολιτη!new speak

 9. Andonis
  07/10/2009 στο 17:13

  Παλι με έπιασαν τα συνωμοσιολογικά μου…
  Βόλφγκανγκ Σίσελ είπαμε;
  Αν δεν κάνω λάθος είναι μεταξύ άλλων μέλος στο Δ.Σ. του γερμανικού ιδρύματος «Bertelsmann» …του «αφεντικού» του καναλιού Alpha…

  άσχετο μεν…αλλά…

 10. 10/02/2010 στο 10:12

  Ανθ’ ημών Δρούτσας [Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 7-8-2010]

  […]Μιλούν για «μονοκρατορία, αυταρχισμό και έλλειψη εμπιστοσύνης στα στελέχη του υπουργείου». «Συνεργάζεται μόνο με τη σύζυγό του και με τον εκπρόσωπο Τύπου Γρ. Δελαβέκουρα (που ήταν στην ίδια θέση ως έμπιστος της Ντόρας Μπακογιάννη), με τους οποίους διαβουλεύεται σε κλειστές συσκέψεις στο υπουργείο». […]

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: