Αρχική > Αφασιαλάνδη, Οικονομία, Πλανήτης Γη Α.Ε. > Γκουγκλίστε, πληζ, τις λέξεις Goldman Sachs Παπανδρέου Πεντελικόν…

Γκουγκλίστε, πληζ, τις λέξεις Goldman Sachs Παπανδρέου Πεντελικόν…

08/04/2010

Παρακολουθήστε, please, τη συνέντευξη που έδωσε ο William Engdahl στην Laura Emmett. Στον W. Engdahl έχω αναφερθεί κάμποσες φορές και στις σελίδες αυτού του ιστολογίου και αλλού. Συγγραφέας των βιβλίων A Century of War και Seeds of Destruction, τα οποία έχω… χαζοδιαβάσει, εξέδωσε πρόσφατα το βιβλίο Gods of Money.

Μερικοί «τίτλοι» από τη συνέντευξή του:

 • Greek crisis a classic case of covert economic warfare
 • Wall st. exposed greek saga to distract from dollar dive
 • JP Morgan and Goldman Sachs had insider greek saga roles
 • Goldan Sachs […] was the financial adviser, the prime one, to the greek government of Papandreou
 • No US recovery likely for 15 years despite government propaganda
 • The elites that determine policy up to now to Europe are schizophrenic…
 • Allowing IMF in eurozone like setting fox among the chickens…

Κι αφού είδατε τη συνέντευξη, καιρός να κάνετε και το… homework σας:

Γκουγκλίστε, πληζ, τις λέξεις Goldman Sachs Παπανδρέου Πεντελικόν

Τις γκουγκλίσατε; Εύγε!

Τώρα δείτε κι ακόμα μία συνέντευξη του William Engdahl [καναδυό μήνες παλιά]:

Τίτλος:

 • Goldman helped create Greek financial crisis and now EU and IMF want people to pay

Η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης [και η συνέντευξη, ξανά].

ΥΓ1. Επειδή τον W. Engdahl, στα νιάτα του, κόντεψαν να τον φάνε οι κότες, μιας και είχε ανακατευτεί με τα πίτουρα [Lyndon Larouche], και επειδή διάφοροι ψάχνετε διάφορα, μην με πει κανένας συνωμοσιολόγο, γιατί θα αποκαλύψω σε ποια ελληνικά περιοδικά έχουν δημοσιευτεί άρθρα [τέως] μελών της Greek Mafia του Larouche και γελάσει το χείλι κάθε πικραμένου σ’ αυτή τη χώρα…

ΥΓ2. Και μιας και μιλάμε για «foxes among the chickens» και για πίτουρα και κότες, άμα είστε καλά παιδιά, θα σας πω -προσεχώς- και τι έλεγε για όλα αυτά ο εθνικός μας ποιητής

Advertisements
 1. 09/04/2010 στο 15:02

  Χρήστο ΟΛΑ δείχνουν -δυστυχώς- ΟΛΑ όσα υπονοείς…
  Π.χ. χθες ο Τρισέ εγγυήθηκει «στήριξη ομολόγων» πλην όσων ΔΕΝ εκδόθηκαν σε ευρώ, αλλά ο Χριστοδούλου είχε αναγγείλλει ομόλογο σε δολλάρια.
  Ενιαίο λινκ για αυτά τα χάλια εδώ
  http://omadeon.wordpress.com/2010/04/07/euronazis/#9_4_2010

  Επίσης ένα απόσπασμα στο άρθρο του Δημήτρη Καζάκη για τους «Γύπες των αγορών» λέει ΠΟΛΛΑ (νομίζω αξίζουν πολλά ΟΛΑ τα άρθρα του στο youPayYourCrisis.blogspot.com):

  Την πόρτα για την είσοδο αυτών των κερδοσκόπων στη διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους άνοιξε η ίδια η κυβέρνηση με τις δυο εκδόσεις ομολόγων 7ετούς και 20ετούς διάρκειας την Μεγάλη Δευτέρα και Τρίτη. Η κυβέρνηση με την έκδοση του 7ετούς ομολογιακού δανείου των 5 δις ευρώ, που μόλις και μετά βίας κάλυψε χάρις κυρίως στις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες, οι οποίες επωμίστηκαν πάνω από το 40% της προσφοράς, όπως και με το 20ετές όπου αντί για ένα 1 δις ευρώ, που ζητούσε, κατόρθωσε να συγκεντρώσει μόλις 390 εκατ. ευρώ, έσπειρε τον πανικό στις αγορές ομολόγων. Με τον τρόπο αυτό το μήνυμα που φρόντισε η κυβέρνηση να περάσει στις αγορές είναι ότι η Ελλάδα αδυνατεί πλέον να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια. Έτσι, αρκετοί κάτοχοι ελληνικών ομολόγων καταμεσής της Μεγάλης Εβδομάδας έτρεξαν να ξεφορτωθούν όπως-όπως τους τίτλους τους στη δευτερογενή αγορά, δημιουργώντας κατάσταση ενός «μίνι» κραχ. Γι’ αυτό και τα spread άρχισαν να καλπάζουν από την επομένη των δυο εκδόσεων.

  Την κατάσταση αυτή επιδείνωσε δραματικά και η επίσημη ανακοίνωση ότι προς τα μέσα Απριλίου η χώρα θα επιχειρήσει να εκδώσει ομόλογα δολαρίου, ώστε να επιχειρήσει να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας. Η ανακοίνωση αυτή στη γλώσσα των αγορών σήμαινε ότι η Ελλάδα επιβεβαίωνε την αδυναμία της να στηριχθεί στο ευρώ και να αντλήσει κεφάλαια από την ευρωπαϊκή αγορά, όπως έκανε χρόνια τώρα. Το αποτέλεσμα είναι να ενισχυθεί το ξεπούλημα ελληνικών τίτλων στη δευτερογενή αγορά και τα επιτόκια να εκτοξευθούν άνω του 7,1%. Ποιος επωφελήθηκε από αυτή την κατάσταση; Μα φυσικά οι κερδοσκόποι των Hedge Funds που βρήκαν την ιδανική ευκαιρία να αγοράσουν ελληνικούς τίτλους κοψοχρονιά, έως και 15% της ονομαστικής τους αξίας, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση πυροδότησε εδώ και σχεδόν δυο εβδομάδες ένα αλησβερίσι στις αγορές όπου αγοράζεται και πουλιέται όχι μόνο το χρέος της χώρας, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα.

  Όλα αυτά συνέβησαν «κατά λάθος»; Εν αγνοία της κυβέρνησης, ή από πρόθεση; Το γεγονός ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την εποχή της επίσκεψης του Πόλσον στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο, έως και σήμερα δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να μεθοδεύουν συναντήσεις με κλιμάκια χρηματιστών και επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό, να μεσολαβούν με τράπεζες και τραπεζίτες και να επιδίδονται σε κάθε είδους «δημιουργική χρηματοπιστωτική πρακτική», όπως κάνει πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs που σήμερα βρίσκεται επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να πιστέψει κανείς στις αθώες προθέσεις των ιθυνόντων.

 2. 21/05/2010 στο 18:08

  Για να μάθετε όλη την αλήθεια για την απάτη με τα CDS, τα Spreads, τη χειραγώγηση του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος με τα Γυμνά CDS και τις ανοικτές πωλήσεις και την κερδοσκοπία με τα Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, μπείτε στο http://www.minisikerdoskopon.gr και διαβάστε τη ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ των Κ. Τόμπρα και Γ. Νούλα που κατατέθηκε την 09/04/2010 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.Θα μάθετε όλη την αλήθεια που δεν τολμούν να αποκαλύψουν τα ΜΜΕ και θα ανακαλύψετε ποιοί και πως διαπραγματεύονται καθημερινά την πτώχευση της Ελλάδος, πόσα κερδίζουν, πόσο ζημιώνουν το Ελληνικό Δημόσιο και πόσο χρεώνουν τους Έλληνες Φορολογούμενους.
  Έχει δίκαιο η κ.α Παπανδρέου να επιμένει. Το θέμα του Δημοσίου Χρέους είναι βρώμικο, καλύπτεται από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, έχει βαθειά διαπλοκή και πολλή χρυσόσκονη.

 1. 09/04/2010 στο 14:53
 2. 15/04/2010 στο 16:29
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: