Αρχική > Αφασιαλάνδη > Πώς πάει το έθνος; Πώς πάνε τα spreads;

Πώς πάει το έθνος; Πώς πάνε τα spreads;

09/04/2010

«“Πώς πάει το έθνος; Πώς πάνε οι δουλειές;”
Kαι άφησε το κουπί του και με το χέρι εσυχνόκοβε τον αέρα orizzontalmente.
“Eίδες να μαδάνε την κότα και ο αέρας να συνεπαίρνει τα πούπουλα;
Έτσι πάει το έθνος”».

Διονύσιος Σολωμός

Πηγή

Κατηγορίες:Αφασιαλάνδη
  1. 09/04/2010 στο 10:27

    «Κι έχετε μούτρα να διαμαρτυρόσαστε για το αν ήταν ή όχι μπεκρής ο Σολωμός. Καθάρματα, γιατί δεν διαμαρτυρόσαστε για τους άδικους νόμους που γίνονται αφορμή να το ρίχνουν στο πιοτό οι Σολωμοί και να πεθαίνουν; Καθάρματα, νά μέσα στα μάτια σας ψοφάει από τη δυστυχία ένας μεγάλος Θωμάς Οικονόμου, ένας Παπαδιαμάντης, ένας Κρυστάλλης, ένας Μαρτζώκης… και ποιον μωρέ να πρωτοπούμε και να πρωταφήσουμε… και πόσοι νέοι Σολωμοί απ’ τη δυστυχία δε θάχουνε χαθεί μέσα σ’ άλλα επαγγέλματα και δεν τους ξέρουμε; Ναι κακούργοι, πέθανε απ’ το ούζο, απ’ το μπεκριλίκι ο Σολωμός μας και ξέρετε; Τον πεθάνατε οι όμοιοί σας!»

    Νίκος Βέλμος

    Ποιός; Νίκος Βέλμος!

  2. 09/04/2010 στο 10:59

    «… μαδημένη πατρίδα / τριαντάφυλλο / στα χοντροδάχτυλα του κέρδους // έτσι πάει το έθνος»

    Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος

    Ποιός;

  3. 09/04/2010 στο 15:24

    ΟΛΟΙ υφιστάμεθα τα ίδια και τα ίδια Χρήστο, ΚΑΙ μικροί ΚΑΙ μεγάλοι, ΚΑΙ διάσημοι ΚΑΙ άσημοι…

    Π.χ. προ ημερών η τηλεόραση του Αντέννα (Ράδιο Αρβύλα – που το είχα και σε υπόληψη!!!)… ΕΚΛΕΨΕ και ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ το γνωστό βίντεο και το παρουσίασε με έναν τρόπο που οδήγησε το κοινό να… γελάει αντί να οργίζεται, με τον παρουσιαστή να βγάζει και γέλιο μέσω της ατάκας «είμαστε μαζόχες εμείς οι Ελληνες, ΤΙ να κάνουμε;»…

    Ε, αν και δεν μου άρεσε αυτό φυσικά, ΔΕΝ είχα προβλέψει ότι…
    …λίγες μέρες αργότερα ΞΕΝΟΙ YouTubers θα ανέβαζαν την εκπομπή του Αντέννα και θα ΟΙΚΤΙΡΑΝ όλους τους Ελληνες σε στυλ «μα καλά… ΠΟΣΟ ηλίθιοι είναι αυτοί οι Ελληνες που ΓΕΛΑΝΕ ενώ η χώρα τους καταστρέφεται».

    Θα to είχα κάνει «θέμα» αν δεν… ΦΟΒΟΜΟΥΝ ότι θα με κατηγορούσαν για «ναρκισσισμό» (my ass).

  4. 09/04/2010 στο 15:40

    Το γνωστόι παραμύθι με το λύκο επίσης θυμάμαι συχνά…
    Φωνάζανε όλοι «Νέα Τάξη, Νέα Τάξη…» (κι εγώ έλεγα ΗΡΕΜΗΣΤΕ, θα μείνετε στην ίδια τάξη -χεχε) και… ξαφνικά ο «λύκος» για τον οποίο φώναζαν ΗΡΘΕ, αλλά ΔΕΝ ΗΡΘΕ σαν «Νέα Τάξη». Ηθε σαν ΠΑΜΠΑΛΑΙΗ Τάξη τραπεζιτών με όνομα και επίθετο.

    Και τώρα ΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ -λέμε- με την «απώλεια εθνικής ταυτότητας»…
    Μα….αυτή μας τη ΧΑΡΙΖΟΥΝ, να χτυπιόμαστε μέρα-νύχτα κραυγάζοντας «ΕΜΑΣ κυνηγάνε, τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ γλώσσα να καταστρέψουν, ΕΜΕΙΣ είμαστε ο ΣΤΟΧΟΣ τους» (μπλα-μπλα-μπλα…) λες κι ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ δεν έχουν δηλαδή μέρα νύχτα από το να θέλουν να… μας αφαιρέσουν τους τόνους και τις δασείες, ή να καταργούν το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ… τσιφτεντέλι μας με ήχους διεθνείς και παγκοσμιοποιημένους. ΤΡΙΧΕΣ Χρήστο.

    Το χρήμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ Χρώμα, ούτε θρησκεία, ούτε έθνος, ούτε ΚΑΝ συνείδηση.

    Welcome to the CORPOBOT. Aγοράζει και πουλάει ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ. Και ΕΧΘΡΕΥΕΤΑΙ τις «διεθνείς ρυθμίσεις», ΚΑΓΧΑΖΕΙ και με όλες τις προτάσεις για παγκόσμιο έλεγχο (ή και «παγκόσμια κυβέρνηση» – ονειρώξεις πειθήνιων ηλιθίων σε στυλ Στίγκλιτς). Θέλει ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ παντού….

    Προσέχτε την άνοδο του ΓΙΟΥΑΝ της Κίνας. Πέρασε στα ψιλά γράμματα, θα ρίξει χάμω τους πάντες. Μόνη μας ελπίδα -ίσως- να χειροτερέψουν ΚΑΙ αλλού τα πράματα ΠΡΙΝ καταρρεύσουμε εμείς («ίσως»). 😈

  5. 12/04/2010 στο 15:47

    Το γνωστό παραμύθι με το λύκο επίσης θυμάμαι συχνά…

    Τα γνωστά… Γι’ αυτό όταν κι εγώ λέω ότι καπιταλισμό το λεν το σύστημα, δεν το λεν ούτε νέα τάξη ούτε παγκοσμιοποίηση, οι… αριστεροί βγάζουν μπιμπίκια.

  1. 09/04/2010 στο 10:49
  2. 15/04/2010 στο 13:21
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.