Αρχική > Αφασιαλάνδη, Πλανήτης Γη Α.Ε. > Σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος πορεία ενάντια στην αυτοκρατορική επίσκεψη του Τ. Ερντογάν

Σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος πορεία ενάντια στην αυτοκρατορική επίσκεψη του Τ. Ερντογάν

14/05/2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε εκδηλώσει πολλές φορές τη διάθεση να συσφίξει τις σχέσεις του με την Τουρκία, προτείνοντας μια ομοσπονδία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και… Κύπρου. Βεβαίως, ο πόλεμος και η κατοχή της Κύπρου το 1974, φανέρωσαν την πραγματική προοπτική των σχεδίων του.

Σήμερα, 40 χρόνια μετά, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, τα χειρότερα φαντάσματα του παρελθόντος επανέρχονται. Μήπως,ο Γεώργιος Παπανδρέου, εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, με τη βοήθεια του μαθητευόμενου υπουργού του, θα προωθήσει ανάλογα σχέδια με εκείνα του εμπνευστή και εκτελεστή της δικτατορίας, 40 χρόνια πριν;

Αυτή τη φορά η σύσφιξη των σχέσεων περνάει μέσα από τη «διπλωματία του ζεϊμπέκικου», τηνελληνοτουρκική οικονομική και πολιτική συνεργασία, που περιλαμβάνει κοινές τουριστικές επενδύσεις στο Αιγαίο, σχέδια για την από κοινού εκμετάλλευση του φυσικού του πλούτου παρά το casus belli, τις γκρίζες ζώνες και τις καθημερινές παραβιάσεις. Στη Θράκη προωθούν ήδη τη συγκυριαρχία, σε συνεργασία με τον Κύπριο πρόεδρο Χριστόφια ετοιμάζονται να παραδώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία στα χέρια των Τούρκων εισβολέων, επαναφέροντας ουσιαστικά το καταδικασμένο Σχέδιο Ανάν και μάλιστα σε χειρότερηεκδοχή

Όλα αυτά μέσα από μεικτά ελληνοτουρκικάυπουργικά συμβούλια, που επιθυμεί να προωθήσει ο πρωθυπουργός και ο υπουργόςτου «από το εξωτερικόν», την ίδια στιγμή που η Τουρκία θέλει να αναδυθεί ως οικονομική, πολιτική και στρατιωτική περιφερειακή υπερδύναμη, σπρωγμένη  από τους Αμερικανούς, τους Άγγλουςκαι το ΝΑΤΟ, και να πετύχει αυτό που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έχει επανειλημμένα σε δημόσιες εμφανίσεις του αποκαλέσει «συμπατριωτισμό», δηλαδή «συγκυριαρχία»της Τουρκίας με τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής.

Στα πλαίσια αυτής της «συγκυριαρχίας» επισκέπτεται τη χώρα μας στις 14-15 Μαΐου ο Ερντογάν. Μια χώρα, που απειλείται με εκποίηση από το ΔΝΤ και τους Γερμανούς, υποδέχεται ένανεπεκτατικό και επιθετικό γείτονα, που ποτέ δεν έπαψε να θέτει ζητήματα πουυπονομεύουν άμεσα και καίρια την εθνική μας ανεξαρτησία. Έναν γείτονα που δεν αρκείται στις προκλήσεις από τα ανατολικά, αλλά σιγοντάρει και την αδιαλλαξία των Σκοπίων και τις αλβανικές προκλήσεις, ενώ κάνει ό,τι μπορεί για ναεπιδεινώσει το ζήτημα των λαθρομεταναστών, αρνούμενος να εφαρμόσει τη συμφωνίαγια την επαναπροώθησή τους.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιδράσει άμεσα στα σχέδια αυτά. Και ο τουρκικός νεο-οθωμανισμός δεν είναι παντοδύναμος. Στο εσωτερικό, ο κουρδικός λαός συνεχίζει αδιάλειπτα τον αγώνα του για αυτοδιάθεση, Παράλληλα, τα σχέδια για υποταγή των γειτονικών χωρών προσκρούουν σε αυξανόμενες αντιδράσεις. Η αρμενική κυβέρνηση, μετά την κινητοποίηση των Αρμένιων σε όλο τον κόσμο, υποχρεώθηκε να παγώσει τις συνομιλίες με τους Τούρκους. Στην Κύπρο η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού απορρίπτει τις απαράδεκτες υποχωρήσεις της ηγεσίας του, όπως φάνηκε από όλες τις δημοσκοπήσεις, και η ΕΔΕΚ αποχώρησε από την κυβέρνηση. Παράλληλα, η προσπάθεια προσεταιρισμού των Αράβων, των Παλαιστινίων και του Ισλάμ οδηγεί σε αντιπαράθεση με το Ισραήλ και το εβραϊκό λόμπυ στις ΗΠΑ. Ακόμα και στην Ελλάδα το φιλοτουρκικό λόμπυ υφίσταται ήττες, όπως φάνηκε και με τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Ν.Δ., ενώ ο ελληνικός λαός είναι συντριπτικά ενάντιος σε μια δήθεν φιλία με εκείνον που επιβουλεύεται καθημερινά την ανεξαρτησία μας.

Μπορούμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να καταγγείλουμε τις πολιτικές που μας εκποιούν τα εθνικά μας δικαιώματα. Να καταγγείλουμε τις «φιλικές χειρονομιές» που ανοίγουν το δρόμο για τη νομιμοποίηση και πολιτική αποδοχή μιας επιθετικής χώρας. Η φιλία των λαών δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για την εκχώρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας στον περιφερειακό υποπράκτορα του ιμπεριαλισμού.

Να συγκροτήσουμε μια εναλλακτική εξωτερική πολιτική σε συμμαχία με τους Κούρδους, τους Αρμένιους, τους Σέρβους, τους βαλκανικούς λαούς, με όλους εκείνους που απειλούνται από τον τουρκικό νεο-οθωμανισμό, καθώς και με τους λαούς της Νότιας Ευρώπης, και να οικοδομήσουμε στενότερες σχέσεις με την Κίνα και τη Ρωσία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ

·       ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ  ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

·       ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

·       ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΑΡΔΗΝ

ΑΣΚΕ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΗΚΚΙ

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΡΗΞΗ

ΣΑΚ

ΣΕΥΑΕΚ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


 1. 14/05/2010 στο 20:24

  Προβοκατόρικον:

  Ο Γιανναράς θα κάνει αντισυγκέντρωση;

 2. 14/05/2010 στο 20:55

  Αυτό είναι ένα από τα (ΠΟΛΥ σπάνια) θέματα όπου διαφωνώ κάθετα μαζί σου, αγαπητέ Χρήστο.

  Θεωρώ ΤΕΛΕΙΩΣ αρνητικές ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ αντι-τουρκικές διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψης Τούρκων επισήμων. Αν μη τι άλλο, διότι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μήνυμα που μεταδίδεται έτσι διεθνώς είναι ότι είμαστε… άξεστοι εθνικιστές!
  (άσε που ΤΙΠΟΤΕ δεν καταφέρνουν έτσι...)

 3. 14/05/2010 στο 20:55

  Χρήστο ένα σχόλιό μου πήγε στο σπαμ. Δυστυχώς ΠΟΛΛΑ σχόλιά μου το παθαίνουν αυτό, απο χθες…

 4. 15/05/2010 στο 11:38

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΔΗΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

  Σήμερα, πραγματοποιήθηκε, στις 7:00 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, το συλλαλητήριο, που κάλεσε το ΑΡΔΗΝ μαζί με πολλές ελλαδικές, κυπριακές, αρμενικές, ποντιακές και κουρδικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με σκοπό να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στον νεο-οθωμανισμό και τη σουλτανική επίσκεψη Ερντογάν, όπως και την πολιτική υποτέλειας της κυβέρνησης Παπανδρέου.

  Οι μισθοφόροι όμως του Παπανδρέου και του Χρυσοχοΐδη έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της κατοχής που έχουν εγκαθιδρύσει τα αφεντικά τους, ΔΝΤ, Ε.Ε. και Ερντογάν. Η συγκέντρωση αντιμετώπισε ένα όργιο αστυνομικής βίας. Κλούβες και αναρίθμητοι άνδρες των ΜΑΤ απέκλεισαν τον χώρο, απαγορεύοντας την πρόσβαση και εγκλωβίζοντας τους πάνω από δύο χιλιάδες διαδηλωτές που κατάφεραν να φτάσουν στη συγκέντρωση. Η αστυνομική βία ήρθε να συμπληρώσει τις προβοκάτσιες του Καρατζαφέρη και των λοιπών ακροδεξιών, καθώς και την καραντίνα που έστησαν τα ΜΜΕ, αποσιωπώντας τόσο το πραγματικό νόημα της επίσκεψης των νέων επικυρίαρχων, όσο και οποιαδήποτε κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στο ξεπούλημα της χώρας.

  Οι εκπρόσωποι του νεο-οθωμανισμού έπρεπε να στήσουν στο Χίλτον το πάρτι του ξεπουλήματος και των εγκαινίων της «νέας εποχής», της συγκυβέρνησης της Ελλάδας με τους νεο-οθωμανούς του Νταβούτογλου, ανενόχλητοι από τους Έλληνες πολίτες, που το δικαίωμα έκφρασής τους υποτίθεται ότι προστατεύεται από το Σύνταγμα.

  Κι όταν αυτοί διεκδίκησαν το αυτονόητο, το δικαίωμα να διαδηλώνουν σε μια ελληνική, όπως θέλουμε να πιστεύουμε, πρωτεύουσα, επιστρατεύτηκαν τα χημικά, το ξύλο και οι τραυματισμοί. Η διαδήλωση άντεξε και συνεχίστηκε παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις των ΜΑΤ. Η φωνή των διαδηλωτών ενάντια στο ξεπούλημα δεν πνίγηκε, κι ακούστηκε στους δρόμους της Αθήνας, παρά τα χημικά τα οποία αφειδώς χρησιμοποιήθηκαν. Για μας είναι μόνο η αρχή.

  Ακούστηκαν τα συνθήματα:

  – ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

  – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

  – ΚΥΠΡΟΣ -ΑΡΜΕΝΙΑ -ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ -ΑΙΓΑΙΟ -ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΙΑΙΟ

  – ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

  – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΤΖΗ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥ

  – ΠΑΡΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ, ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ

  – ΞΕΦΤΙΛΑ- ΞΕΦΤΙΛΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ,

  Θα ακουστούν και πάλι στους δρόμους, παρά τη συνωμοσία της σιωπής που απλώνεται συστηματικά πάνω από την αγανάκτηση του λαού ενάντια στο ξεπούλημα της ζωής του και της χώρας του. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

  Περιοδικό ΑΡΔΗΝ, Εφημερίδα ΡΗΞΗ

  Παρασκευή 14 Μαΐου 9:30 μ.μ.

 5. 15/05/2010 στο 11:44

  @ Κάρολος Πολσεμάνογλου

  Κατάμαυρος ο… χυμός σας.

  @ omadeon

  Τι λες ωρέ;! Δεν μπορούν οι Κύπριοι [που εδώ και 36 χρόνια τουρκικά στρατεύματα κατέχουν το 40% του νησιού τους], δεν μπορούν οι Κούρδοι [που θρηνούν χιλιάδες θύματα από τον τουρκικό στρατό και χιλιάδες ισοπεδωμένα χωριά τους], δεν μπορούν οι Αρμένιοι, οι Πόντιοι, οι… οι… οι… να διαδηλώσουν κατά του… σουλτάνου, γιατί θα τους κακοχαρακτηρίσει η διεθνής «κοινότητα»; Η διεθνής κοινότητα ας πάει πρώτα να κοιταχτεί στον καθρέφτη και μετά ας πει οτιδήποτε.

  (Κι αυτοί που διαδηλώνουν κατά των μέτρων του ΔΝΤ, τίποτα δεν καταφέρνουν…)

  Σ’ έπιασε και σένα το πολίτικαλυ κορέκτ…

 6. 15/05/2010 στο 12:40

  Από το site της «Καθημερινής»:

  Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά του Ερντογάν

  Αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν, ακόμη και με χρήση χημικών, προγραματισμένη πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.

  Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, πραγματοποίησε το απόγευμα η Εθνική Αρμενική Επιτροπή (ΕΑΠ) και 15 ακόμη οργανώσεις, μεταξύ των οποίων οι ΑΡΔΗΝ – ΡΗΞΗ, ΑΣΚΕ -ΔΗΚΚΙ, Ένωση Διαφύλαξης Ευρωπαϊκής Ταυτότητας, Δημοκρατία- Πατρίδα, ΣΕΚ – ΣΕΥΑΕΔ, Χριστιανική Δημοκρατία καθώς και Οργανώσεις Κούρδων, Ποντίων, Κυπρίων και Οικολόγων.

  Κοινό αίτημα του συλλαλητηρίου προς την κυβέρνηση της Τουρκίας ήταν:

  – «Να αναγνωρίσει και να καταδικάσει τη γενοκτονία 1.500.000 αθώων Αρμενίων το 1915 και να αναλάβει τις ευθύνες της και

  – Να επιστρέψει τα παράνομα κατεχόμενα ιστορικά αρμενικά εδάφη στο νόμιμο δικαιούχο τον αρμενικό λαό».

  Στην ομιλία του ο Ταβίτ Μπεντροσιάν, από την ΕΑΠ, κάλεσε την Τουρκία «να άρει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλλει στην Δημοκρατία της Αρμενίας και να σταματήσει τον εξοπλισμό του Αζερμπαϊτζάν, συμβάλλοντας έτσι στις πρωτοβουλίες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, προς το οποίο πρέπει και να μεταβάλει τη στάση της».

  Αναφερόμενος στη συμμετοχή των άλλων φορέων υπογράμμισε ότι στη εκδήλωση αυτή όλοι οι αδικημένοι λαοί «ενώνουμε φωνή διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης του Τ. Ερντογάν όσο η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο και στην Θράκη, την κατοχή της Κύπρου από το 1974, την καταπίεση του Κουρδικού Λαού. Επίσης συνεχίζει τις αρνήσεις της ως προς τις γενοκτονίες του Ποντιακού Ελληνισμού, του Αρμενικού λαού και των Ασσυρίων».

  Από τους λοιπούς ομιλητές οι κ.κ. Καραμπελιάς και Μηλλιαράκης κάλεσαν τον λαό να αντιδράσει στις όποιες συνεργασίες με την κυβέρνηση επιθυμεί η Τουρκία «παρά το casus belli, τις γκρίζες ζώνες και τις καθημερινές παραβιάσεις».

  Υποστήριξαν ότι «στην Θράκη προωθείται η συγκυριαρχία και στην Κύπρο η παράδοση της Κυπριακής Δημοκρατίας στα χέρια των Τούρκων εισβολέων. Επίσης μίλησαν για την προώθηση της Τουρκίας (από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Αγγλία) ως περιφερειακή υπερδύναμη σε ρόλο «συγκυριαρχίας« με τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής».

  Η προγραμματισμένη πορεία προς την Τουρκική Πρεσβεία ματαιώθηκε καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ακόμη και με χρήση χημικών, δεν επέτρεψαν την μετακίνηση των διαδηλωτών από την πλατεία Κλαυθμώνος.

  Οι διαδηλωτές με πλακάτ, πανό και συνθήματα δήλωσαν ότι «Ο αγώνας θα φέρει την τελική δικαίωση» και ότι «Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας» ενώ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με το σύνθημα «Αρμένιοι – Κύπριοι, κοινός εχθρός – κοινός αγώνας».

  http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 7. 15/05/2010 στο 15:46

  Δεν τίθεται θέμα πολιτικής ορθότητας αλλά βέλτιστης αποτελεσματικότητας. Τα δίκαια αυτά αιτήματα των διαδηλωτών έπρεπε να τεθούν πολλούς μήνες πριν σε μια σωστή βάση επικοινωνιακής επιρροής που θα προγραμμάτιζε -ιδανικά- μια πραγματικά μαζική διαδήλωση ΠΟΛΛΟΥΣ μήνες πριν συμβεί, ώστε να είναι πολυπληθής, να ΜΗ συνδέεται με επισκέψεις Τούρκων επισήμων και να προβληθεί παντού στον κόσμο σαν κάτι σοβαρό και συζητήσιμο, άρα αποτελεσματικό.

  Ομως όταν επισκέπτεται μια χώρα κάποιος ξένος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επικοινωνιακά σωστό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό να διαδηλώνουν 2-3 χιλιάδες άτομα εναντίον του, διότι (1) απομονώνονται εύκολα (2) δεν είχαν εκ των πραγμάτων ΧΡΟΝΟ να ετοιμαστούν (3) συκοφαντούνται πιο εύκολα και (4) αντιμετωπίζουν πολλαπλάσια δύναμη καταστολής (γιατί το κράτος προσπαθεί να προστατεύσει τους ίδιους τους επισήμους που ήρθαν).

  Μια πιο αποτελεσματική πράξη διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια τουρκικής επίσκεψης θα ήταν μια ολιγομελής επιτροπή που να ζητήσει ακρόαση ή/και επίδοση επιστολής (σε συνδυασμό με ομιλίες κλειστού χώρου και άλλες επικοινωνιακές κινήσεις). Ομως η ΙΔΙΑ η περίδος της επίσκεψης είναι η χειρότερη για διαδηλώσεις στο δρόμο… ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ οι δύο χώρες βρίσκονται σε τεράστια σύγκρουση στα πρόθυρα πολέμου κ.ο.κ. (πράμα που δεν συμβαίνει τώρα νομίζω).

  Το θέμα εν κατακλείδι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να είσαι πολιτικά ορθός αλλά πιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ.

 8. Πού ήσασταν;
  15/05/2010 στο 23:22

  Ο καθένας είναι ελευθερος να διαδηλώνει την αντίθεσή του σε ό,τι νομίζει πως βλάπτει τον τόπο. Το ερώτημά μου είναι: Πού ήταν το ΑΡΔΗΝ (και οι περί αυτό) στη τεράστια (και εξαιρετικά κρίσιμη) διαδήλωση ενάντια στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ; Δεν τους είδαμε πουθενά σαν οργανωμένη δύναμη, όπως εμφανίστηκαν τώρα κόντρα στην επίσκεψη Ερντογάν!

 9. 16/05/2010 στο 13:59

  @ omadeon

  Ποιο από τα δύο σχόλιά σου [# 2 και # 7] να κρατήσω και ποιο να αφήσω; Με το # 2 διαφωνώ μαζί σου, όπως άλλωστε διαφωνείς κι εσύ μαζί μου. Όποιος θέλει διαδηλώνει. Δημοκρατία [λέμε ότι] έχουμε. Το ότι εγώ διαφωνώ με την όλη συλλογιστική περί «νεο-οθωμανισμού» προφανώς αποτελεί «προσωπικό» μου πρόβλημα, αν με εννοείς.

  Οι παρατηρήσεις σου στο σχόλιο # 7 προφανώς δεν απευθύνονται σε μένα [παρά μόνον γενικά]. Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης θα έπρεπε να τα λάβουν υπόψη τους. Αλλά εδώ κυκλοφορούν το πρωτομαγιάτικο φύλλο της «Ρήξης» με τίτλο του κύριου πρωτοσέλιδου άρθρου το «Χέσε μέσα Πολυχρόνη, που εγίναμε ευρωζώνη«.

 10. 16/05/2010 στο 14:00

  @ Πού ήσασταν;

  Πού ήταν το ΑΡΔΗΝ (και οι περί αυτό) στη τεράστια (και εξαιρετικά κρίσιμη) διαδήλωση ενάντια στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ; Δεν τους είδαμε πουθενά σαν οργανωμένη δύναμη, όπως εμφανίστηκαν τώρα κόντρα στην επίσκεψη Ερντογάν!

  Πολύ καλό το ερώτημά σας, αλλά γιατί ρωτάτε εμένα; Ρωτήστε τους ίδιους. Αν με ρωτάτε επειδή είχα σχέσεις μαζί τους, σας πληροφορώ ότι δεν έχω εδώ και σχεδόν έναν χρόνο. Και πώς να ‘χω δηλαδή. Όλο το φθινόπωρο και το χειμώνα αναλώθηκαν σε συζητήσεις για τον «πατριώτη» Σαμαρά και την «εθνομηδενίστρια» Δραγώνα. Όταν αντιλήφθηκαν ότι βυθιστήκαμε αύτανδροι στην οικονομική κρίση άρχισαν τα… ευθυμογραφήματα, όπως αυτό που αναφέρω στο τέλος του αμέσως προηγούμενου σχολίου.

 11. 16/05/2010 στο 14:14

  Κι ένα βιντεάκι από τη συγκέντρωση για όποιον ενδιαφέρεται:

 12. kostas
  18/05/2010 στο 10:49

  παιζει να ειναι και απο τις λιγες συγκεντρώσεις χωρίς προβοκάτσιες;; (ξερετε κουκουλοφόροι μπες – βγες στην πορεία κτλ)… γιατί λέτε; επίσης λείπανε και οι ακροδεξιοί από ότι κατάλαβα.. αυτό πάλι πως έγινε άραγε;
  συγφωνώ πάντως με ότι γράφτηκε σχετικά με το timing,, μπορούμε να διαδιλώνουμε οποτε θέλουμε και για ότι θέλουμε, αλοίμονο αν αρχίσουμε να συζητάμε και τέτοια θέματα τώρα… δεν φτάνει οτι έχουμε παθει μεχρι στιγμής γενικότερα…

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: