Επικοινωνία

Aν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου γράψτε το μήνυμά σας στο παρακάτω κυτίο.
Θα το λάβω με e-mail. Το μήνυμά σας ΔΕΝ θα εμφανιστεί σε κάποια σελίδα αυτού του ιστολογίου. Είναι προσωπικό. For my eyes only…

 1. 09/11/2006 στο 13:12

  Ιντώ Ελλάντα, ντήμο Ατηναίων, εγκώ από κτες μισιμέρι όκι έκει ADSL. ΟΤΕ τιλέφουνο γκια τεκνικό υποστήριξη μπιπ-μπιπ-μπιπ συνικώς.

  Ιγκώ μπήκε ντίκτυου με αραμπά.

  Φιλιά τρένου τικνολογκία!

 2. 10/11/2006 στο 11:50

  Κανένα problem! Από προχθές το μεσημέρι είμαι χωρίς ADSL, αλλά αυτό που προέχει είναι η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Πόσες φορές τηλεφώνησα χθες στο «1242»; Δεκάδες… Κάποια στιγμή το απόγευμα έπιασα το «νόημα».

  Τηλεφωνούσα όλη μέρα κι άκουγα «μπιπ-μπιπ-μπιπ». Ούτε καν ένα ηχογραφημένο μήνυμα. Πότε θα άκουγα το ηχογραφημένο μήνυμα;

  Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον ορατό! [Είχε συμβεί και προχθές]

  Όλη μέρα «μπιπ-μπιπ-μπιμπ….»

  Στις εννιά παραδέκα «μπιπ-μπιπ-μπιμπ….»

  Στις εννιά παραένα «μπιπ-μπιπ-μπιμπ….»

  Στις εννιά ακριβώς -ΟΠΟΊΑ «ΕΚΠΛΗΞΙΣ»- πληροφορήθηκα ότι είχα καλέσει το 1242, τεχνική υποστήριξη ADSL! Και πληροφορήθηκα επίσης ότι η υπηρεσία λειτουργεί από τις 9 το πρωί ώς τις 9 το βράδυ! ΟΠΟΙΑ «ΕΚΠΛΗΞΙΣ»!

  Σήμερα φυσικά «μπιπ-μπιπ-μπιπ…»

  Ζήτω ο αραμπάς!

 3. 10/11/2006 στο 15:22

  Ούτε 48 ώρες!

  Το 1242 [τεχνική υποστήριξη ADSL] βουίζει και βουίζει και βουίζει…

  Πήρα τις βλάβες [121]. Σημείωσαν το πρόβλημα, «εντός 48 ωρών» είπαν «θα σας ειδοποιήσουμε».

  Σε δυο ωρίτσες το πρόβλημα είχε λυθεί.

  Και το 1242 συνεχίζει να βουίζει…

  ΥΓ. Ελεύθερες απολύσεις στις ΔΕΚΟ. Πρεμιέρα στον ΟΤΕ. Γράφουν σήμερα πρωτοσέλιδα Τα Νέα.

 4. Eirini Kontogeorgiou
  25/11/2006 στο 23:20

  Αγαπητέ κ. Μόρφο

  Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες δεν διάβασα το blog κι έχασα τις εκλογές. Είμαι κι εγώ μια freelancer. Με ενδιαφέρει πολύ ο συνδικαλισμός στο χώρο μας και οπωσδήποτε μια επαφή με το φορέα. Ελπίζω να μου στείλετε τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας.

  Ευχαριστώ

 5. 25/11/2006 στο 23:30

  Αγαπητή κ. Κοντογεωργίου
  Στο site της ΕΣΠΗΤ http://www.espit.org/ θα βρείτε όλα τα σχετικά στοιχεία. Διευθύνσεις, τηλέφωνα κ.λπ.
  Ό,τι άλλο θέλετε στη διάθεσή σας.
  Παρακαλώ!

 6. 26/12/2006 στο 21:43

  Τα τρία παρακάτω σχόλια [δύο δικά μου και ένα του ΑΝ μεταφέρθηκαν εδώ από το ποστ CDRSEE II. Η «ιστορία» έχει ως εξής: ο ΑΝ έγραψε ένα σχόλιο με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του suigenerisav. Ο δεύτερος απάντησε και πριν γενικευθεί η σύγκρουση επενέβησαν τα… ΜΑΤ του μπλογκ. Μετέφερα τα σχόλια εδώ για να συνεχιστεί εδώ η συζήτηση…]

  Χρήστος Μόρφος Says:
  December 26th, 2006 at 2:59 pm e

  @ΑΝ

  Εσείς δηλαδή νομίζετε ότι γράφοντας τέτοιου είδους σχόλια με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά άλλων σχολιαστών συνεισφέρετε στην εργονομία του μπλογκ; Ο suigenerisav έχει τις απόψεις του. Σεβαστές. [Αν κι αυτός δεν αποφεύγει τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς – όχι εδώ, αλλά στην “Καλύβα” με έχει χαρακτηρίσει [με… χιούμορ] σκουπιδοψάχτη και πνευματικά ανίκανο να εκφέρω γνώμη για τα εγχειρίδια].

  Και στο τέλος τι θα γίνει; Ο suigenerisav σας απάντησε -και πολύ καλά έκανε. Ελπίζω να μην επανέλθετε ώστε να μην επανέλθει κ.ο.κ.

  Να ευχηθώ μόνον να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σεβαστείτε λίγο και την… εργονομία των άλλων.

  Όλους αυτούς τους μήνες που υπάρχει αυτό το μπλογκ, σβήστηκε ένα μόνον σχόλιο κι αυτό κατά λάθος [κι αφορούσε τεχνικό ζήτημα]. Αν συμφωνείτε και οι δυο σας [ΑΝ και suigenerisav] θα σβήσω αυτά τα τρία σχόλια. Η… εργονομία όλων μας προέχει. Ας μην χάνουμε το χρόνο μας σε προσβολές, ύβρεις, προσωπικούς χαρακτηρισμούς ή ό,τι άλλο. Please!

  Χρήστος Μόρφος Says:
  December 26th, 2006 at 3:07 pm e

  Σβήσιμο σχολίων

  Το ξανασκέφτηκα:

  ΑΝ, δεν νομίζω ότι χρειάζομαι την άδειά σας για να σβήσω το σχόλιό σας.

  Suigenerisav, ούτε και τη δική σας άδεια για να σβήσω το σχόλιό σας, όπου επαναλαμβάνονται οι χαρακτηρισμοί εναντίον σας.

  Θα αφήσω αυτά τα δύο δικά μου σχόλια [1-2 μέρες] για να τα διαβάσετε και κατόπιν θα τα σβήσω κι αυτά.

  Λυπάμαι, και please λίγη αυτοσυγκράτηση!

  AN Says:
  December 26th, 2006 at 6:09 pm e

  Γενικότερα έχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ σημασία να διαβάζουμε κάθε σχόλιο και να απαντάμε ακριβώς στις οποιεσδήποτε παρατηρήσεις χωρίς να φανταζόμαστε τι … “θα ήθελε να πει το ποιητή” καθότι “το ποιητή” λέει ΑΚΡΙΒΨΣ αυτά που γράφει!!!

  Όσον αφορά:

  1.
  ——————
  Εσείς δηλαδή νομίζετε ότι γράφοντας τέτοιου είδους σχόλια με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά άλλων σχολιαστών συνεισφέρετε στην εργονομία του μπλογκ; Ο suigenerisav έχει τις απόψεις του. Σεβαστές.
  ——————
  ΒΕΒΑΙΩΣ! Η βλακεία και η ηλιθιότητα ΔΕΝ είναι απόψεις! Το εν λόγω σχόλιο ήταν, επιεικώς, για τα σκουπίδια και σκοπό είχε να “απαξιώσει” εμμέσως το άρθρο. Ήταν ένα τυπικό δείγνα troll που στόχο έχει να “δηλητιριάσει” την οποιαδήποτε συζήτηση και εν κατακλείδι να διαλύσει την λειτουργικότητα του εν λόγω blog.

  2.
  ——————–
  Και στο τέλος τι θα γίνει; Ο suigenerisav σας απάντησε -και πολύ καλά έκανε. Ελπίζω να μην επανέλθετε ώστε να μην επανέλθει κ.ο.κ.
  ———————

  Εγώ ΔΕΝ απάντησα ΠΟΤΕ και σε κανένα! Απλά έκανα μία πρόταση (με αφορμή ένα trash σχόλιο) για την λειτουργικότητα του συγκεκριμένου blog. Αυτό νομίζω είναι ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ξεκάθαρο στους ΜΗ πνευματικά ανάπηρους. Ως εκ τούτου ήταν λογικό ο suigenerisav να “απαντήσει” στις φαντασιώσεις του.

  3.
  ———————
  ΑΝ, δεν νομίζω ότι χρειάζομαι την άδειά σας για να σβήσω το σχόλιό σας.
  ———————
  Είπα πότε εγώ ότι την χρειάζεστε;

  4.
  ——————–
  Λυπάμαι, και please λίγη αυτοσυγκράτηση!
  ——————–
  ΠΡΟΣ τι η λύπηση και γιατί να υπάρξει “αυτοσυγκράτηση”; H κριτική μου, αυστηρή μεν, αλλά πέρα για πέρα καλοπροαίρετη! Το να “στήσουμε” ένα blog είναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ αλλά η διαχείρησή του είναι ΠΟΛΥ δύσκολη και εύκολα μπορεί να επέλθει η απαξίωση! Μην ξεχνάται ότι είσαστε just one click away από το delete και η “μάχη” είναι καθημερινή.

  ΥΓ: Εννοείται ότι το παρόν σχόλιο είναι σε λάθος θέση αλλά μια και δεν υπάρχει κάποιο support e-mail ή forum αναγκάζομαι να το δημοσιεύσω εδώ.

 7. 26/12/2006 στο 22:13

  @ ΑΝ

  Συμφωνώ με τις περισσότερες διαπιστώσεις σας.

  Πού διαφωνώ μαζί σας;

  Σε ένα σημείο – και το ξεκαθαρίζω: όλοι οι αναγνώστες έχουν φυσικά το δικαίωμα να αφήσουν στο μπλογκ τα σχόλιά τους. Χωρίς κανέναν περιορισμό. Να σχολιάσουν κάποιο ποστ, να σχολιάσουν ένα σχόλιο, να απαντήσουν σ’ αυτά που οι υπόλοιποι γράφουν.

  Είκοσι χρόνια που γράφω σε διάφορα έντυπα ή στο διαδίκτυο, δεν δίστασα ούτε στιγμή -αν αισθανόμουν έτσι- να ειρωνευτώ, ή να βρίσω, ή να γελοιοποιήσω, ή να σχολιάσω αρνητικά τις απόψεις κάποιου. Προσοχή: τις απόψεις κάποιου. Όχι τον ίδιο.

  Μπορείς να χαρακτηρίσεις τις απόψεις μου γελοίες. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Πρόβλημα θα έχω αν χαρακτηρίσεις εμένα γελοίο…

  Νομίζω ότι είναι σαφές.

  Ο suigenerisav δύο φορές με προσέβαλε σε προσωπικό επίπεδο -στην «Καλύβα»- με τους παρακάτω χαρακτηρισμούς:

  1. «Ευχαριστώ για την ‘τιμή’ που περιποιείτε στην αφεντιά μου!
  Σε λίγο θα ψάξετε και στα σκουπίδια του σπιτιού μου 🙂 »

  2. «θα σας συνιστουσα μια αυξημενη προσοχή όταν αναδεικνύετε ζητηματα για την ουσία/ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ [σχολικά εγχειρίδια του Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη -CDRSEE] των οποίων αδυνατείτε να εκφερετε ένα τεκμηριωμένο και συγκεκριμένο λόγο.»

  Του απάντησα όσο πιο ευγενικά μπορούσα. Δεν κατάλαβε ή δεν ήθελε να καταλάβει ή έκανε πως δεν κατάλαβε [ή…] ότι δεν υπάρχει από την πλευρά μου καμία προσωπική αντιπαράθεση. Συνέχισε, όμως, και θα συνεχίσει, λες και τον πάτησα σε κάποιον κάλο…

  Και κατόπιν έρχεστε εσείς και αρχίζετε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του. Ό,τι δηλαδή έκανε και εκείνος σε βάρος μου. Γιατί δεν αντέδρασα στους δικούς του χαρακτηρισμούς; Αυτός εκτίθεται και, επίσης, τα ευκόλως εννοούμενα…

  Η απαξίωση της ελληνικής μπλογκολογιάς [και τα φόρουμ παλιότερα κ.λπ.] -και κατ’ επέκτασιν κι αυτού του μπλογκ- αρχίζει όταν αρχίζουν οι ατελείωτες προσωπικές αντεγκλήσεις και οι απαξιωτικοί προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Τα παραδείγματα δεν λείπουν.

  Νομίζω είναι σαφές: οι απόψεις κάποιου είναι γελοίες, όχι ο ίδιος. Όλα τα υπόλοιπα επιτρέπονται – μέχρι νεωτέρας.

  Στην κορυφή αυτής της σελίδας υπήρχε και υπάρχει το e-mail, αν θέλετε να μου γράψετε κάτι για να το διαβάσω μόνον εγώ.

  Ευχές για ένα καλό και ευτυχισμένο 2007!

 8. Ανώνυμος
  14/02/2007 στο 22:34

  Πρόσφατα σε ανακάλυψα και θέλω να σ’ ευχαριστήσω για την πολύτιμη προσφορά σου και την απέραντη γενναιοδωρία σου. Μας είσαι πολύτιμος.

 9. 15/02/2007 στο 17:26

  ¡Muchas gracias!

 10. 20/03/2007 στο 09:48

  Αγαπητέ Χρήστο Μόρφο, ΠΟΛΥ χαίρομαι που σε γνώρισα, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ χαίρομαι που εμφανίζεσαι και διαδικτυακά με το πραγματικό σου όνομα, όπως εγώ. Δεν μου λες, όταν είχες το Spectrum στη δεκαετία ’80, είχες κι ένα παιγνίδι που το λέγανε «ΚΟΜΠΟΣ 1» (Ελληνικό, το πρώτο που βγήκε ποτέ), έναν Ηλεκτρονικό Σοφιστή? Αν το έχεις ακόμη (επειδή… εγώ το έφτιαξα) και έχεις την κασέτα του (ως δια μαγείας να έχει σωθεί π.χ. με κόπιες)… ΣΤΕΙΛΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ προσωπικό μήνυμα στο omadeon@yahoo.com

  Σήμερα θα κάνω λινκ στο εβλόγιόν σου, αλλά… είμαι ΠΟΛΥ αρχάριος στα εβλόγια.
  Πάντως σε όλα τα άααλλα, κάαατι ξέρω κι εγώ.
  Γιώργος
  http://www.omadeon.com/sourcecode/kombos1.html
  http://panikos.wordpress.com
  http://omadeon.wordpress.com
  http://multiforms.netfirms.com

 11. 20/03/2007 στο 10:43

  Χρήστο, ΤΩΡΑ είδα ότι είχες πει δύο αξιότιμους αλληλο-τσακωνόμενους:

  «Θα αφήσω αυτά τα δύο δικά μου σχόλια [1-2 μέρες] για να τα διαβάσετε και κατόπιν θα τα σβήσω κι αυτά.»

  Χρήστο σε παρακαλώ ΜΗ ΣΒΥΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ. Σεβάσου το ΜΕΛΛΟΝ του ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Το πρόβλημα είναι ΠΟΛΥ πιό μεγάλο, σύνθετο ΚΑΙ επιλύσιμο, από όσα νομίζει ΣΗΜΕΡΙΝΗ «Κατάσταση Πραγμάτων» και «Ιντελλιγκέντσια» του Ιντερνετ, και των βλογ συγκεκριμμένα.

  1) Για τον μελετητή του παρελθόντος στο ΜΕΛΛΟΝ, ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι διαδικτυακοί καυγάδες αποτελούν ΕΥΛΟΓΙΑ, ΛΥΣΗ ΑΠΟΡΙΩΝ, ΥΛΙΚΟ για ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΦΑΡΜΑΚΟ, ΠΑΝΑΚΕΙΑ, ΕΛΙΞΗΡΙΟ…. (ΔΕΝ σου κάνω πλάκα).

  2) Γουστάρω να αναλύω καυγάδες. Αύριο θα αναλύονται ΠΟΛΥ καλύτερα μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης

  3) Βρε Χρήστο, άσε με κι εμένα (χεχε) να βγάλω ψωμάκι. Εναν Τεχνητά Ευφυή Νοήμονα Καυγατζή θέλω να φτιάξω/

  4) Για το (3) ΖΗΤΩ βοήθεια από οποιοδήποτε περιοδικό ή φορέα ή εταιρεία θελήσει να στηρίξει την προαναφερθείσα ΣΟΒΑΡΗ προσπάθεια.

  5) Είχα φτιάξει και έναν Τεχνητό Φανατίλα, που διέπρεψε σε φόρουμ κάποτε, αλλά… αρχαίος και ξεπερασμένος κατήντησε.

  Τέλος (παρόλο που ΔΕΝ τα είπα όλα)
  μπες και δες τα ποστς και γράψε (όχι μόνο εσύ, ΟΠΟΙΟΣ θέλει).
  Αν νομίζει κανείς ότι… αυτο-ξιπάζομαι, κάνει ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος. Είμαστε όλοι ΠΙΟ μεγάλοι από όσο φαινόμαστε (και δεν εννοώ στα χρονάκια) καθώς ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟΙ. Ας το παραδεχθώμεν.
  Και αν μπορούμε, ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΩΜΕΝ
  χεχε
  Γ.Σ.

 12. 20/03/2007 στο 12:19

  Αγαπητέ Χρήστο, κάποια κείμενά σου εδώ, με ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ. Ιδίως ένα που αναφέρεται στους «Υιούς του Θεού» Ρωμαίους Αυτοκράτορες. Το κείμενο αυτό θα το λινκάρω παντού και θα το μελετήσω επισταμένως (έχοντας ρίξει πρώτα μία πρώτη ανάγνωησή του -βλέποντας και λίγα πράματα που ήδη έτυχε να ξέρω, αλλά τα περισσότερα σημαντικά ΟΧΙ δεν τα ήξερα!!!)

  Παρεμπιπτόντως ΓΟΥΣΤΑΡΩ την άγνοιά μου, να μαθαίνω κάθε μέρα.
  ΩΡΑΙΟ πράγμα το να μαθαίνεις, συνουσία με την Παγκόσμια Γνώη χωρίς τελειωμό!!!
  (ενω Μαλακία είναι το να ασχολείται κανείς μόνο τη ΔΙΚΗ του Γνώση -χεχε- αναγκαίο κάποτε)

  1) Το 1997, δεν ήξερα την ελληνική λέξη «μπινελίκι». Νόμιζα ότι ήταν έδεσμα. Μάθαινα συνέχεια
  2) Το 2007, θεωρώ τον εαυτό μου ίσως τον ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ (στα λόγια) ΥΒΡΙΣΤΗ που γνωρίζε. Φτού μου!
  3) Εκ του (2) το θεωρεώ ΑΝΑΝΔΡΟ εκ μέρους μου αν βρίζω κάποιον αδύναμο, ή χωρίς λόγο, ή άδικα.
  4) Λόγω του (3) συγκεντρώνομαι τώρα στο λογισμικό αυτόματων υβρεολογίων. Υπήρχε ένα πρόγραμμα που έβριζε, στα ελληνικά, αλλά δεν μπορώ να το βρώ. Το ξέρει κανείς?
  5) Το (4) ΔΕΝ φτάνει, αλλά ούτε και με περιορίζει. Με ενδιαφέρει ο Προγραμματισμός Φυσικής Γλώσσας (σε PROLOG) για (περιορισμένη) κατανόηση ανθρώπινων προτάσεων, αλλά κυρίως για δημιουργία Ιδεολογιών σαν Εξυπνες Βάσεις Δεδομένων (Λογικής Πρώτου Βαθμού) και Text Generators που μεταφράζουν τα Ιδεολογικά Δεδομένα σε φανατικές αγορεύσεις και βρισίδια.

  Λόγω του (5) θεωρώ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ όλες τις ιδεολογικές «αντιδικίες» (π.χ. μετά χριστιανών και μη-χριστιανών, κλπ) από τη συγκεκριμμένη άποψη ότι ο μόνος λόγος πια της ΟΡΑΤΗΣ αντιδικίας είναι ο Περιορισμός Πληροφορίας του Συγκεκριμμένου Διαλογικού Στιγμιοτύπου, που ΔΕΝ καταφέρνει να «φέρει μαζί του» ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη Βάση Λογικών Δεδομένων του. ΟΛΟΙ όσοι τσακώνονται, τσακώνονται για το θεαθήναι από τρίτους, ποντάροντας σε όσα οι τρίτοι ΔΕΝ ξέρουν, και πιεζόμενοι από όσα δεν ΠΡΟΛΑΒΑΝ να πούν.

  Ομως, αν σταθούμε απ’ ‘εξω και επανεξετάσουμε όλα αυτά κάτω από την Υπόθεση της Απεριόριστης Επικοινωνιακότητας Κάθε Λογικού Συστήματος, ΤΟΤΕ θα δούμε ποιός νικάει και ποιός χάνει στα «παιγνίδια του Νου». Ο Ανορθολογιστής χάνει διότι αναιρείται λόγω αντιφάσεων ή αποδεδεδειθγμένων λαθών, αλλά συνήθως… κερδίζει διότι καταφέρνει να μπλοφάρει παραποιώντας τη Λογική.

  Είμαστε ΕΞΙΣΟΥ ορθολογιστές και ΑΝ-ορθολογιστές, αλλά δεν το ξέρουμε.
  Ο συνειδητός ΑΝ-ορθολογιστής είναι ο σάτιρος, ο ποιητής, ο μουσικός, ο κλόουν, ο καλλιτέχνης, ο έτσι. Και ο άλλος… ο κοκορέτσι. (Αν γουστάρετε γιουβέτσι, έχει κι άλλο όσο θέλετε).
  Αυτά (και συγνώμη). Πάντα γράφω πολλά, αλλά… πάντα (μετά) _λείπω πολύ_ 🙂
  Γ.Σ.

 13. 20/03/2007 στο 12:29

  Αγαπητέ Γιώργο,

  Απολαμβάνω κι εγώ αφάνταστα αυτή τη σημερινή «πολιτιστική ανταλλαγή» μας. Εσύ διαβάζεις εμένα εδώ και ώρες και το αυτόν ποιώ κι εγώ με τα δικά σου κείμενα.

  Ευτυχώς ή δυστυχώς εγώ δεν είμαι πολυλογάς ή πολυγραφιάς όπως ελόγου σου, οπότε μην περιμένεις και πολλά πολλά…

 14. 21/03/2007 στο 08:14

  Συ είπας.
  Ευτυχώς που είμαι ιδεολογικός αυτο-σαρκαστής.
  Εμείς οι αυτο-σαρκαστές είμαστε ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ, οι ΠΙΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΙ.
  Δεν μπορούμε ούτε καν να εκφραστούμε (στο ιντερνέτ).
  Διότι οι άλλοι θα μας παρεξηγήσουν, είτε σαν απλούς υβριστές (ετερο-σαρκαστές), είτε σαν ξιπασμένους τρελούς. Τσκ, τσκ, τσκ… ΕΚΕΙ φτάσαμε. Να αναπηρώνεται ο αυτο-σαρκαστής από μία κοινωνία… ξιπασμένων ξερόλων τρελλαμένων, στούς οποίους θάλεγα (τώρα που είναι πρωί-πρωί με συννεφιά ενώ εγώ γουστάρω ήλιο και τρελλίτσες με την αγαπημένη μου θάλασσα):L

  Μη βαράτε άλλο, ρε παιδιά.
  Αφήστε με να ρίξω μια βουτιά
  Στη θάλασσα της Γνώσης, εκεί στα δροσερά
  Μην μου την πιείτε ΟΛΗ, και πέσω σε στεριά

  Μη βαράτε άλλο, ρε παιδιά.
  Αφήστε με να ρίξω μια βουτιά
  στη θάλασσα αυτή που δέρνετε, στης Γνώσης τα νερά
  που ΔΕΝ την ξεγελάνε τα καμώματα αυτά

  Για να μην… παρα-ξιπαστώ, αναπτύσσω το γνώθι σαυτόν.
  Θα σου πω λοιπόν ένα ανέκδοτο.
  Πάει ένας άγνωστος συγγραφέας σε έναν εκδότη.
  «Γειά σας, κύριε εκδότη Χ, σας έφερα… 99 δοκίμια».
  ΑΤΑΡΑΧΟΣ ο εκδότης.
  ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΣ στην οθόνη του υπολογιστή του.
  Πολλών λεπτών ΣΙΓΗ.
  «εεε χμ…¨» (κάνει ο συγγραφέας) …»Να τα κάνω… 100″?
  Και ο εκδότης, (που σήκωσε ξαφνικά το κεφάλι από την οθόνη του PC), με βλοσυρη αδιαφορία:

  «Ελα μωρέ, ΠΟΙΟΣ θα τα διαβάσει»?

  AYTA. 🙂
  ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ (ουα-χααα-χαααα)

 15. 02/04/2007 στο 19:16

  Ελπίζω η διαδικτυακή απουσία μου -για λίγες ημέρες- να μην γίνει ιδιαίτερα αισθητή.

  Για τους περίεργους 🙂 Πάσχα θα κάνω στο Κλεινόν Άστυ.

  Για τους διαβαστερούς συνιστώ: στη δεξιά στήλη του μπλογκ, πάνω-πάνω, υπάρχει η Αναζήτηση Search: πληκτρολογείστε [χωρίς τα εισαγωγικά] «Ακολουθίες» και διαβάστε προς το τέλος του ποστ. Για να ξέρετε και τι πραγματικά συνέβη, δηλαδή…

  Εύχομαι σε όλους σας Καλό Πάσχα, προσέξτε στους δρόμους όσοι εκδράμετε, μην οδηγείτε μεθυσμένοι, και εις το επανιδείν!

 16. 02/05/2007 στο 20:34

  Θεωρείς ότι δεν πρέπει να κάνουμε τίποτε Χρήστο; Σε παρακαλώ έλεγξε το http://www.osde.wordpress.com και αν θέλεις μου απαντάς είτε εδώ, είτε στο e-mail μου roussias@otenet.gr. Ευχαριστώ.
  Υ.Γ. Δέχθηκα επίσκεψη.

 17. 06/05/2007 στο 19:27

  Ζητώ συγνώμην από τους Antonis, George Tsapanos και freeserifos διότι τα σχόλιά τους είχαν κατακρατηθεί ως spam κι ενώ νόμιζα ότι είχα ελέγξει τα spam τελικά μάλλον το είχα κάνει για το άλλο μου μπλογκ. Χίλια συγνώμην. Μπορείτε να τα διαβάσετε στην αριστερή στήλη στα Πρόσφατα Σχόλια.

 18. 10/06/2007 στο 00:07

  σχετικά καινούργιος στο διαδύκτιο ,σε ανακάλυψα πρόσφατα ,πολύ καλό το ιστολόγιο σου …συγχαρητήρια

 19. 10/06/2007 στο 09:54

  Ευχαριστώ! Κι εγώ πρόσφατα ανακάλυψα το ενδιαφέρον ιστολόγιό σου. Καλή σου Κυριακή!

 20. 31/07/2007 στο 22:35

  Χαίρετε! Χαίρετε! Μόλις επέστρεψα από ένα μισό μεγάλο Σαββατοκύριακο, και πρέπει να μπω πάλι στους ιστολογικούς ρυθμούς. Κάηκα που κάηκα απ’ τον ήλιο σήμερα [δεν φταίω εγώ, το κρίμα στον αείμνηστο Λας], έπρεπε να ρίξω και μια ματιά στα 462 [!] spam σχόλια των τελευταίων ημερών, ανάμεσα στα οποία ήταν και 4-5 που έπρεπε να είναι αλλού. Τα γνωστά προβληματάκια. Ζαλίστηκα…

  Ευχαριστώ όλους σας για τη σχολιακή συμμετοχή ή για την απλή ανάγνωση. Από αύριο θα μπούμε στους κανονικούς για την εποχή -και για μας- ρυθμούς, μέχρι τα τέλη περίπου του Αυγούστου.

  Καλό μήνα σε όλους σας [έστω και λίγο νωρίτερα], καλό βράδυ [αν διαβάσετε αυτό το μήνυμα απόψε], καλημέρα σε όλους αν το διαβάσετε το πρωί.

  See you!

 21. 06/09/2007 στο 09:21

  Ασύμμετρος πράκτωρ Θου Δου: ΠΑΡΩΝ! [& back in town]

  Αυτή τη φορά επέστρεψε ως Βαρομετρικό Χαμηλό, πλην όμως δεν σας εύχεται ούτε «καλό αποκαλόκαιρο», ούτε «καλό φθινόπωρο», ούτε «καλό χειμώνα».

  Την τελευταία ημέρα παρά θιν’ αλός διάβασε τα εξής [μεταφέρει από μνήμης] στο βιβλίο «Ο Μπόρχες και οι Αιώνιοι Ουραγκοτάγκοι» [εκδ. Άγρα]:

  «Το μόνο επαναστατικό που απέμεινε είναι να κάνουμε τα πράγματα να κυλάνε πιο αργά».

  Χαλαράααα!

  Θα ξαναφύγει…

  Κουφάλες εκλογολόγοι και καπιτα-ληστές οι διακοπές δεν τέλειωσαν ακόμα…

 22. 03/03/2008 στο 23:12

  Επειδή κανείς δεν είναι τέλειος, μια φορά στις τόσες εγκαταλείπω το… κάστρο μου στο Κλεινόν Άστυ, και πάω γυρεύοντας πολιτισμικά σοκ στην αδούλωτη ελληνική επαρχία. Κι επειδή είχα κάμποσους μήνες να… εκδράμω εκτός Αθηνών [τα ταξίδια προς και από το αεροδρόμιο δεν μετράνε] το έκανα εσχάτως. Δεν θα σας κουράσω περιγράφοντας το τι βίωσα [πολλά και ενδιαφέροντα τα πολυπολιτισμικά (με όλη τη σημασία της λέξης) σοκ], αλλά, να, να μην νομίζετε ότι σας εγκατέλειψα μόνους/ες κι έρημους/ες στα κράσπεδα των λεωφόρων της πληροφορίας. Μόλις επέστρεψα, κι από αύριο τσαγκαροτρίτη, θα τα πάρουμε πάλι με τη -γνωστή- χύμα σειρά. Καλό βράδυ!

  ΥΓ. Είμεθα άραγε ένα… εθνοπρεπές μπλογκ;;; Απορίες που έχω ενίοτε…

 23. 04/04/2008 στο 12:58

  Ενδο-εαυτιστικός διάλογος:

  «Ρεεε!!! Στα σχόλια θα απαντήσεις ποτέ;;;!!!»

  «Χαλαράαα… -άααα… -άααα…»

 24. 10/06/2008 στο 14:21

  Ολίγαι εικαστικαί αλλαγαί από της μεσημβρίας της σήμερον. Λόγω επικαιρότητος – βίδεο κ.λπ.

  Αν σας αρέσει το new look, αν δεν σας αρέσει το new look – ξέρω βαριέστε. Αφήστε το…

 25. 10/06/2008 στο 14:48

  Α! τώρα βλέπετε κι εσείς το βίδεο και τη σφυγμομέτρηση. Είχα ξεχάσει να απο-ιδιωτικοποιήσω τη σχετική σελίδα…

 26. 23/06/2008 στο 21:30

  Ενίοτε ξεχνάω να απαντήσω σε σχόλια. Καταλαβαίνετε… Βάλτε κι εσείς μια χείρα βοηθείας:

  Πώς την λένε εκείνη τη Γερμανίδα που μου ‘χει πάρει τα μυαλά;;;

 27. mnk
  23/12/2008 στο 06:24

  Alzheimer χρυσέ μου.
  Της ηλικίας είναι, θα περάσει. 😛

 28. 23/12/2008 στο 08:46

  Απάντηση σε σχόλιο έξι -ακριβώς- μήνες μετά;;;!!!

  Μου φαίνεται πως ο Γερμανός που σας έχει πάρει τα μυαλά, χρυσή μου, είναι συγγενής της «δικής μου» Γερμανίδας! 😉

 29. mnk
  23/12/2008 στο 09:53

  Ο χρόνος είναι αισθητηριακή ψευδαίσθηση.
  Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα;..
  Τι σε 6 μήνες;
  Χαλαράαααα…

  Ο μεγάλος της αδερφός είναι. 🙂

 30. 24/12/2008 στο 12:18

  O Mein Gott!!! ΤΙ ευγένεια!!! Christos ist glucklich (ευτυχισμένος)

  Μεταφέρω εποχιακάς ευχάς, re-dedicated, δώρον Αη Βασίλη – Διονυσίου, σχολιαστού στο ευλόγ μου:

  DennisV, στο Δεκέμβριος 24th, 2008 στο 10:55 π.μ. Είπε:


  Καλα Χριστουγεννα!

 31. 07/01/2009 στο 14:18

  Μόλις «κατέβασα» και το… εορταστικό δεντράκι. Αν σας λείπει, μπορείτε να το δείτε εδώ:

  Καλή χρονιά να έχουμε αδέλφια! Με Ομόνοια [σε κοινωνικό επίπεδο] και Σύνταγμα [τήρησή του, δηλαδή, σε πολιτικό επίπεδο]! Πού πήγε ο νους σας;;;!!!

  Και καλά κέρδη στο Χρηματιστήριο!

 32. 05/03/2009 στο 12:52

  Εκ της Διευθύνσεως
  του Ιστολογίου

  Προς Afasios

  Απαντάμε και σε κανένα σχόλιο…

  Καλό το διάβασμα, αλλά κανένας δεν συζητάει μόνος του.

  Η Διεύθυνση

 33. 05/03/2009 στο 12:53

  Από τα αμπάρια
  του… Ιστιοφόρου

  Προς Διεύθυνση

  Καλά αφεντικό. Μη βαράς.

  Afasios

  Τρίτος φιλελεύθερος μούτσος καταστρώματος

 34. 22/07/2009 στο 20:55

  Hello everybody!

  Μόλις επέστρεψα από διακοπούλες, ξανάνοιξα τα σχόλια, ουδένα spam όσο έλειπα [άψογα!], φόρτισα μπαταρίες, από αύριο, μεθαύριο, μετά τον καύσωνα τέλος πάντων, θα επιστρέψουμε στα γνωστά. Να περνάτε καλά είτε είστε εκεί, είτε είστε εδώ, είτε ετοιμάζεστε για εκεί ή για όπου αλλού. Φιλάκια!

 35. 14/06/2010 στο 14:19

  Α, ναι! Χτες, 13 Ιουνίου, αυτό το ιστολόγιο μπήκε στον πέμπτο χρόνο της λειτουργίας του. «Ξέχασα» ν’ ανάψω κεράκια… Να ‘μαστε όλοι καλά, κι όταν βγούμε από την crisis θα οργανώσω πάρτι για τα… δεκατετράχρονα 🙂

  Τέσσερα χρόνια, 834 ποστάκια, και 9364 σχόλια…

 36. KnowDame
  14/06/2010 στο 19:29

  Να ‘σαι πάντα καλά να συνεχίσεις να γράφεις κι εμείς να σε διαβάζουμε 🙂

 37. 15/06/2010 στο 12:32

  Χρήστο σου εύχομαι Μπλογκεροχρόνια Πολλά και Δημιουργικά,
  τα ποστ σου να τα χιλιοστήσεις
  και ΚΑΘΕ αδικία στον τοίχο να στήσεις

  ΠΕΡΙΤΤΟ να πω ότι ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Τυχαίο
  και ότι είσαι ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ
  δηλαδή… ΜΟΡΦΗ ! 🙂

 38. 17/06/2010 στο 11:09

  @ KnowDame

  Σας ευχαριστώ, αγαπητή μου, για τις ευχές. Το αν θα συνεχίσω να γράφω οτιδήποτε και οπουδήποτε είναι κάτι που πάντα εξαρτάται από τα πρωινά κέφια μου…

  ΥΓ. Πάντως επειδή με έχετε προτρέψει να γράψω για το Argentinazo και επειδή το έχω ψάξει αρκούντως τελευταία, δυο λέξεις μόνον: καμία σχέση.

  Οι συνθήκες αφενός είναι τελείως διαφορετικές και αφετέρου στην γλυκιά μας πατρίδα δεν υπάρχει κοινωνία [με οποιαδήποτε έννοια του όρου]… Ατομικές λύσεις υπάρχουν [όχι, προφανώς, προς την κατεύθυνση του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»], και οι προοπτικές σ’ αυτό το επίπεδο θα έλεγα διαγράφονται εξαιρετικές. Συλλογικές [δηλαδή, κοινωνικές και όχι οικογενειακίστικες ή παρεΐστικες] δεν…

  Το αν ο αριθμός των «ατομικών» λύσεων είναι αρκετά μεγάλος ώστε να δημιουργήσει και το απαραίτητο κοινωνικό momentum θα το δούμε.

  Α! Και αντίθετα από ό,τι έλεγα στα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου 2008, δεν περιμένω και κανένα μεγάλο «ξέσπασμα». Οι Γραικοί ξέρουν πολύ καλά ότι για την κατάσταση φταίνε και οι ίδιοι. Θα κάνουν αυτό που έχουν μάθει από την ιστορία να κάνουν: την νήσσα. Βλέποντας και κάνοντας. [Τα περί διαμόρφωσης της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων μέσω της αντίστασης, τα ακούω, ως γνωστόν, βερεσέ…]

  Ευχαριστώ και πάλι!

 39. 17/06/2010 στο 11:13

  @ OMADEON

  Γιώργο σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια [αν και πάντα είσαι κάπως υπερβολικός -για τα γούστα μου ε;] τόσο στα καλά όσο και στα κακά ξεσπάσματά σου. Ντρέπομαι που στο λέω, αλλά εντάξει: καθένας με τα χούγια του.

  ΥΓ. Και τι «μορφή» είμαι; Ένας μεσήλικας στα όρια του… Ας μην το πω. Καλημέρα κι ευχαριστώ!

 40. 18/06/2010 στο 09:18

  Χρήστο ΟΚ, ευτυχώς που έχω κι εσένα (και ευτυχώς όχι μόνο…) για να… μετριάζεις τις υπερβολές μου! 🙂 Πάντως το «είσαι μορφή» τόχω πει όταν εμπνεύστηκα από θαυμασμό για τα κείμενα κάποιου (και δεν είσαι ο μόνος).
  Σε γενικές γραμμές, «μορφή» έχει την έννοια της μοναδικότητας άποψης ή έκφρασης. Δεν εφάπτεται της ηλικίας ή… υλικών μορφών, ο χαρακτηρισμός. Σε μία εποχή που βρίθει προπαγάνδας και δογματικής μεροληψίας, αυτή η μοναδικότητα είναι σημαντική. Και στην αρχή δεν το είχα καταλάβει, ότι ακολουθείς το δικό σου μοναδικό δρόμο έρευνας (κλπ).

  (θα έλεγα κάτι και για «μετριοφροσύνη που σκοτώνει» αλλά δεν… σκοτώθηκα ΚΑΝ) 🙂

 1. 20/03/2007 στο 10:55

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: