Αρχική > Αφασιαλάνδη > Θέλουμε να είμαστε άνθρωποι, όχι ανθρωπιστές!

Θέλουμε να είμαστε άνθρωποι, όχι ανθρωπιστές!

20/05/2007

Πάει ένα τέταρτο του αιώνα από τότε που είχα γράψει σε τοίχο αμφιθεάτρου του πανεπιστημίου που φοιτούσα το σύνθημα:

Θέλουμε να είμαστε άνθρωποι, όχι ανθρωπιστές!

Δεν ήταν «βατά τα θέματα», τότε. «Τρέχαμε» δυο φορές τη βδομάδα στις Γενικές Συνελεύσεις της Σχολής, στις συνελεύσεις όλων των φοιτητών του Πανεπιστημίου, στο Συμβούλιο Καταλήψεων του Πανεπιστημίου, στις καθημερινές -σχεδόν- μαζώξεις της Ανεξάρτητης Ομάδας, στην περιφρούρηση της κατάληψης, στις συντροφικές μας συζητήσεις, στο κρασάκι που πίναμε τα βράδια, στα διαβάσματά μας, στους έρωτές μας…

Δεν ήταν «βατά τα θέματα», τότε…

«Σε μια εποχή με μεγάλο έλλειμμα ανθρωπιάς, έχει σημασία να οργανώνονται εκδηλώσεις, που βοηθούν όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη. Να γράψετε ένα άρθρο στην εφημερίδα του σχολείου σας, όπου θα εξηγείτε γιατί πρέπει να στηρίζονται τέτοιες προσπάθειες. Παράλληλα, να αναφερθείτε στη συμβολή της παιδείας στην καλλιέργεια της ανθρωπιστικής συνείδησης, ιδιαίτερα των νέων (500-600 λέξεις)».

Πενήντα μονάδες «πιάνει» το παραπάνω ερώτημα στο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο διαγωνίστηκαν χτες οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ.

Βατά, λέει, τα θέματα… Ναι!

«Έλλειμμα ανθρωπιάς», «συνάνθρωποί μας που το έχουν ανάγκη», «καλλιέργεια της ανθρωπιστικής συνείδησης»…

Και «εκδηλώσεις βοήθειας» για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Τηλεμαραθώνιοι, δηλαδή. Κι εσύ, μαλάκα μαθητή, που δεν αποβλακώνεσαι μπροστά στο χαζοκούτι και κάθεσαι και διαβάζεις, τι ακριβώς έγραψες στις 500-600 λέξεις που σου ζητήσανε; Κι εσύ, μαλάκα μαθητή, που δεν σου «πιάσανε» το θέμα στο φροντιστήριο, και δεν παρακολουθείς τηλεόραση, πόσες φορές μαλάκας είσαι;

Γιατί είσαι πολύ μαλάκας… Και σου το λένε κατάμουτρα όλοι αυτοί οι επιτροπάριοι που βάζουν τα θέματα. «Είσαι πολύ μαλάκας, κύριε μαθητά, που κάθεσαι και διαβάζεις! Τηλεμαραθώνιους θα ‘πρεπε να παρακολουθείς, απ’ το βράδυ ως το πρωί, κι από την αυγή ως την νύχτα!»

Μαλάκα μαθητή! Δεν θα σε ρωτήσουνε ποτέ πόσο κοστίζει ένα ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά. Μισό τάνκερ; Ένα; Τρία; Τα κέρδη μιας χρονιάς; Ενός εξαμήνου; Τριών χρόνων; Και δεν θα σε ρωτήσουνε, γιατί δεν χρειάζεται να ξέρεις, γιατί δεν είναι δική σου δουλειά… Αυτή είναι δουλειά των «φιλανθρώπων». Κι οι δάσκαλοί «σου» [my ass!] θα σε «κόψουν» αν θυμηθείς να γράψεις για τα γκαλά μόδας, και τις -ημισκυλάδικες- συναυλίες στα Μέγαρα και τα Ηρώδεια… Μαλάκα μαθητή! Τηλεθεατή σε θέλουν! Ανθρωπιστή σε θέλουν! Και τον οβολό των γονιών σου, μαλάκα μαθητή, θέλουν για να το παίζουν αυτοί φιλάνθρωποι!

Και τράβα μετά, μαλάκα μαθητή, να διαβάσεις στα μπλόγκια, όπως έκανα εγώ πρωί πρωί σήμερα, τα εμέσματα του καθενός, για το πόσο φιλάνθρωποι είναι κάποιοι Γκέιτς και Μπάφφετ και Σόρος, που δεν θέλουν να ξοδεύονται αναποτελεσματικά τα «φιλανθρωπικά» τους χρήματα, γιατί το κράτος μπλα-μπλα-μπλα, γιατί οι ΜΚΟ [my ass!] μπλα-μπλα-μπλα, γιατί… γιατί…

Γιατί, μαλάκα μαθητή, κανείς δεν θα σου εξηγήσει ότι αν υπήρχε κράτος δεν θα υπήρχαν «φιλάνθρωποι», κι ότι τα φιλανθρωπικά ιδρύματα [«μη» κερδοσκοπικά πάντα!] φτιάχνονται για να μένει το ζεστό χρήμα στην οικογένεια, μαλάκα μαθητή! Γιατί οι μαλάκες οι γονείς σου, θα πληρώσουν φόρο μεταβίβασης για να σου δώσουν εκείνο το σπιτάκι που έχουν, ενώ οι «φιλάνθρωποι» δεν θα πληρώσουν. Και με το αφορολόγητο χρήμα των «φιλανθρώπων» θα ζήσουν μια χαρά τα παιδιά και τα εγγόνια τους, μαλάκα μαθητή, μέσα στα»μη» κερδοσκοπικά -και πάντα αφορολόγητα!- ιδρύματα.

Κι ίσως κάποτε, μαλάκα μαθητή, καταλάβεις ότι το χρήμα πάει στο χρήμα. Και τα «φιλανθρωπικά» [my ass!] ιδρύματα θα αυξάνουν τον πλούτο τους, και την επιρροή τους στην κοινωνία, και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, και στα λογής λογής ινστιτούτα, και στην πολιτική και όπου άλλου φανταστείς…

Κι αν είσαι αρκετά ξύπνιος, μαλάκα μαθητή, μην αναφωνήσεις τότε, «Πόσο μαλάκας ήμουν!» Γιατί τα «βατά» θέματα, το κεφάλι σου σημαδεύανε, όχι τα πόδια!

Γιατί, μαλάκα μαθητή, τηλεθεατή σε θέλουνε. Και ανθρωπιστή. Και φιλάνθρωπο.

Όχι άνθρωπο!

ΥΓ. Κι αν αποτύχεις φέτος στις εξετάσεις, μαλάκα μαθητή, του χρόνου πήγαινε καλύτερα προετοιμασμένος. Για τις «Μη» Κυβερνητικές Οργανώσεις θα σε ρωτήσουν.

Αλλά και πάλι, το κεφάλι σου θα σημαδεύουν!

 

Κατηγορίες:Αφασιαλάνδη
  1. Γατος_Κυριακατικος
    20/05/2007 στο 14:19

    αντι σχολιου ,δινω το λινκ http://dimigon-analysis.blogspot.com/

    δυο κειμενα γραμμενα απο το Φιλο Κωστα που διαβαζει με τα ματια της ψυχης,σε ενα χρηματισηριακο μπλογκ του φιλου Δημητρη …αν θες Χρηστο τα αναπαραγεις κανονικα σαν κειμενα και οχι σαν σχολια,εχουμε την αδεια και το ευχαριστω τους 🙂

    αβε

  2. 20/05/2007 στο 14:32

    Α!

  3. Σπύρος
    20/05/2007 στο 15:42

    Eύγε.Πάντα σιχαινόμουν τίς έννοιες ΄φιλάνθρωπος΄,΄ανθρωπιστής΄,΄λειτουργός΄.
    Τρωγόμουνα μέρες τώρα,απο τότε που διάβασα ότι ο Σαρκοζί θα βάλει στην κυβέρνησή του αυτό το κάθαρμα τον Κουσνέρ,τον ιδρυτή τών ΄Γιατρών τού Κοσμου΄,που κατά παράβασιν κάθε ιατρικής δεοντολογίας,΄΄εδινε βοήθεια μόνον στούς εμπόρους ηρωίνης τού U.C.K ,αρνήθηκε κάθε συνδρομή βοηθείας πρός τούς δοκιμαζόμενους Σέρβους και μετά διορίστηκε κουίσλιγκ στο Κόσσοβο.Aυτος ο πράκτορας,που μαζί με τον Φίσερ και τον Κον Μπεντίτ ήταν υπερ των ανθρωπιστικών βομβαρδισμών.Ολοι αμείβονται τελικά.
    Και τώρα αυτός ο αλητάμπουρας πάει στον Σαρκοζί.Ως και ο Καρκαγιάννης έγραψε άρθρο στην ΄Καθημερινή΄,προφανώς απο τύψεις για τίς δικές του τίς πομπές.
    Ποιός είναι ο ΄θείος΄τών Μ.Κ.Ο στο Greece??Μα ο Γιωργάκης ασφαλώς.Οταν ήταν ΥΠ.ΕΞ.μοίραζε ΄χαρτί΄εκεί πού ΄έπρεπε΄.Και η κυρά Δαμανάκη εισέπραξε ,ούσα στον SYN ακόμα,250000 ευρώ για ΄επιμορφωση βουλευτών΄.
    Να δώ πότε θά ξυπνήσει ο κόσμος??Kατανοώ τίς γηραιές αστές κυρίες που συγκινούνται απο την φυσαρμόνικα τού Κύρκου ακόμα και απο τα ΄φιλανθρωπικά γκαλά΄.Αλλά όλοι οι άλλοι που κοιμούνται τον ύπνο τού δικαίου??Δεν βλέπουν τι γίνεται με αυτά τα ΄εκσυγχρονισμένα΄λαμόγια που μέσα τους μισούν την χώρα που γεννήθηκαν ,αλλά τη αρμέγουν όσο γίνεται??
    Επι τη ευκαιρία,ψάξε βρές ποιοί δημοσιογράφοι είχαν συμμετάσχει στην έκδοση τού κατάπτυστου τεύχους τού περιοδικού ΚΛΙΚ,την εποχή τών βομβαρδισμών τής Σερβίας,που είχε κυκλοφορήσει με τίτλο ΄Do not stop the bombing’.Oλοι αμείφθηκαν.Ακόμα και ο Βασιλάκης.
    Και πάλι μπράβο.

  4. 20/05/2007 στο 15:47

    Αυτός ο όρος [ανθρωπιστής] δεν ξέρω αν από την αρχή έσουρνε την παρακμή ή κατάντησε στην πορεία παρακμιακός. Δηλαδή τί; Είμαι ανθρωπιστής σα να λέμε οπαδός του ανθρωπισμού; Δεν χωράει. Άλλο, ας πούμε, το σοσιαλιστής – σοσιαλισμός, αριστερός-δεξιός, ΠΑΟΚτζής-ΑΕΚτζής. Όλα αυτά αναφέρονται σε ομαδοποιήσεις. Ο ανθρωπιστής τί είναι; Σε ποιά ομάδα παίζει και με ποιόν αντίπαλο;
    Υπάρχει στην πόλη μου, εδώ και πολλά χρόνια (δεν ξέρω αν είναι και σ’ άλλες πόλεις), ένας «φιλανθρωπικός» σύλλογος, «ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ». Σαν ονομασία είναι για γέλια (δεν κλαίμε εύκολα πιά). Φίλες ποιανής; Δηλαδή αυτές οι φίλες αγαπούν την αγάπη και την έχουν φιλενάδα; Τους ανθρώπους τί τους έχουν;
    «Θέλουμε να είμαστε άνθρωποι, όχι ανθρωπιστές!» πολύ καλά τα έγραφες από τότε.

    Τώρα, το «ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ» είναι ένας κρίκος (κι αυτός που ευθύνεται λιγότερο) της αλυσίδας που συνεχίζει με τον μαλάκα φοιτητή, εργαζόμενο, γονιό και ό,τι θες ακόμη. Γενικός τίτλος της αλυσίδας αυτής το ΜΑΛΑΚΑ ΑΝΘΡΩΠΕ, μιά που η πλειοψηφία φτιάχνει τον κανόνα. (Εξαιρούνται οι εξαιρέσεις).

    Δεν γράφω περισσότερα για να μη χαλάζω το λακωνίζων image μου, χα!

  5. 20/05/2007 στο 16:48

    Έ…. καλή Κυριακή,
    Τι μαυρίλες είναι αυτές;
    πολύ στρουμφίστικα, πάρα πολύ με στρουμφίσατε όλοι σας.
    Τι να κάνουμε για να γίνουμε άνθρωποι; να γίνουμε γάτες, πουλιά, ή τίγρεις. Σκορπιοί να γίνουμε να χύσουμε τόνους δηλητήρια.
    Αλλά, να δεις που και από το δηλητήριο μας, αυτοί θα αναγεννηθούν και μείς θα στραγγίξουμε απλώς το αίμα μας.

    Γάτε, τι πάθανε οι μεταξένιες πατούσες σου;

    Cropper, γράψε για μένα, γιατί εγώ γυνή γαρ, συγκινούμαι και άμα συγκινούμαι στρουμφίζω με μαύρα στρούμφ και γίνομαι στρούμφ.

    Ε ρε στρούμφ μαθητή!
    Γράψε στρούμφ, να στρουμφίσεις, ετσι και αλιώς όλοι στο ίδιο πλανήτη στρουμφίζουμε!
    Σας γλυκοστρουμφίζω όλους

    η στρούμφ.

  6. 20/05/2007 στο 19:10

    @ Σπύρος

    Μπερνάρ Κουσνέρ: ναι τον «ξεχάσαμε» αυτόν. Κι ο Καρκαγιάννης τι έγραψε; Άρθρο ενάντια στον Κουσνέρ; Θα το ψάξω.

    Ο ΓΑΠ! Ο ΓΑΠ! Και χτες το βράδυ έβλεπα την άλλη κόρη Μητσοτάκη, της ΜΚΟ Action Aid, να παινεύει τη Λούκα Κατσέλη [του Γεράσιμου Αρσένη] σε κρατικό κανάλι. Δεν έχουν προβλήματα τέτοιου είδους.

    ΚΛΙΚ; Μπρρ! Βασιλάκης;! Έγραψε εσχάτως ένα κατάπτυστο κείμενο για τον Γιανναρά [μπρρ!], που ξεπερνούσε κατά πολύ τα όρια του λίβελλου, κι έσπευσαν να το αναδημοσιεύσουν διάφοροι ιστολόγοι. Κι όταν ο Πόντος & Αριστερά πήγε να τους θυμίσει διάφορα από το παρελθόν του κυρίου πέσανε να τον φάνε…

    Εύμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος.

    @ cropper

    Ο «μαλάκας μαθητής» μόνον μαλάκας δεν είναι κατά τη γνώμη μου – τουλάχιστον αυτός που περιγράφω. Και σίγουρα είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας.

    Αυτά που γράφεις για την πόλη σου, μου θυμίζουν το «Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος…»

    Μπα! Δεν μου φαίνεσαι θεσσαλός… Για Λάκωνα σε κόβω… 🙂

    @ ange-ta

    Χαίρε! Μια χαρά ήταν η Κυριακή. Πού την είδες τη μαυρίλα; [Φαντάζομαι τι θα έλεγες αν είχα γράψει ό,τι ξύπνησα αποφασισμένος να γράψω…]

    φιλιά [και χαλαρά!]. Ήρθαμε εδώ για να μείνουμε [μέχρι να φύγουμε…]

  7. Σπύρος
    20/05/2007 στο 19:30

    A,δεν τόξερα ότι αυτό το Σωμεριτόπαιδο έχει ρεύμα σε bloggers.
    Πού να φανταστώ οτι ο άνθρωπος που έχει παραβιάσει κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία και δρά σαν ένας κοινός καταδότης έχει αγάπες στον διαδικτυακό χώρο.
    Καλά ξεχάσανε τίς συγνώμες που έλεγε δημοσίως όταν έπρεπε να τρέχει στα δικαστήρια απο τίς αγωγές που τούχαν κάνει??Οταν έστελνε επιστολές στίς εφημερίδες και έλεγε΄Συγνώμη με παρασύρανε και με εγκαταλείψανε μετά’??Τελικά βέβαια τον ξαναγκαλιάσανε.Τετοιο delivery τού ραγιαδισμού δεν το ξεχνάς εύκολα.
    Aπο το τεύχος τού Κλίκ που αναφέρω ξεκίνησε και αυτός την καριέρα του.
    Στον γιό μου πάντως όταν θα με ρωτήσει ποιός ήταν ο Τσολάκογλου,για να μην κουράζομαι,θα τού δώσω κείμενα τού εν λόγω κυρίου.
    Υ.Γ
    Εάν έχετε την καλοσύνη θα μπορούσα νάχω κάποιες διευθύνσεις όπου δημοσιεύεται ο λίβελλος εναντίον τού Γιανναρά??Eάν δεν το επιθυμείτε δημοσίως,είναι δυνατόν να σταλεί στο mail που έχω καταθέσει στο ιστολόγιό σας??Ευχαριστώ προκαταβολικά.

  8. Gato_Παιχνιδιαρης
    20/05/2007 στο 21:17

    Καλη μου ange-ta, ειπαμε γατος οχι σκυλος …αρα φοραμε καθε μερα και μια αλλη διαθεση… μην ειμεθα και μονοτονοι 🙂

    Πολλες φορες οι γραφιαδες εχοντες γνωση το ποσα μπορουν να βγαλουν απο την καταπτυστη αυτη εργασια,καταληγουν στο να εκθετουν εαυτους υπερμετρα με την προσδοκια μιας αυξησης,ενος μπονους.
    Τα αφεντικα ομως κωφευουν και αυτοι εκτιθενται ακομη περισσοτερο αλλα φευ ουδεν,μερικες φορες μπροστα στην απειλη των αγωγων οδηγουνται σε ακροτητες του στυλ συγνωμη κυριε πολισμαν δεν ηξερα,ο οφις με ηπατησε κλπ αλλα ετσι ειναι η ζωη … ειπαμε οι γραφιαδες δυσκολα τα φερνουν περα, εξαλλου μιλαμε για τυπωμενο χαρτι* δηλαδη ηδη αχρηστευμενο.

    Α ο κυριος Κλικ, εδωσε μεριδιο σημαντικο της εταιρειας του στον εφοπλιστη Ρεστη, το deal συνεβη λενε οι πηγες κατα την διαδικασια της παραγωγης του νεου δισκου της αοιδου Γωγως Μαστροκωστας ,τωρα γιατι καποιος που θελει να αγορασει την Ολυμπιακη βρισκεται να μπλεκει με εναν εκδοτη προσφορων-περιοδικων αγνοω και εκφευγει το φαινομενο απο την ικανοτητα αντιληψης μου…φτωχε_αλανιαρη_γατε … τσςςςςς

    *εγω βλεπετε,ουτε μολυβια,ουτε γομες,ουτε ξυστρες ..οικολογος 100% και δεν κοστιζω,ηδη ειμαι μεσα στη τιμη του πακετου adsl 🙂

  9. 20/05/2007 στο 21:48

    Το πιό θλιβερό Χρήστο είναι, ότι όσες φορές και να τον πείς το μαθητή μαλάκα δεν θα καταλάβει…

    Γιατί οι γονείς του που «ήταν στο Πολυτεχνείο» (πρρρρ…) και τώρα συνεχίζουν τον αγώνα για το κορεάτικο αμάξι, το αυθαίρετο εξοχικό των 250 τετραγωνικών (το χειμωνιάτικο σπίτι είναι 80 τ.μ.) και το γενικώτερο καρακιτσαριό που κουβαλάνε και προσπαθούν να αποποιηθούν με την υποστήριξη της αδέσμευτη πολυμεταναστευτικότητας και της «προοδευτική» παγκοσμιοδούλωσης,

    τον διδάσκουν εκπόρνευση (να πουληθεί όσο γίνεται πιό ακριβά…) η οποία φυσικά οδηγεί στον ατομικισμό (ομαδικότητα στα μπουρδέλα δεν έχει…), αμάθεια (οι εταίρες αντιστοιχούσαν σε «ανεβασμένη» πελατεία…), και ψευδο-καλυμμένη συμπόνοια (πουτανιζέ…)

    Μου θύμισε όμως το άρθρο σου την πρόταση για θέμα έκθεσης του κολλέγα μου που το είχε προκαλέσει ένα άθλιο άρθρο του Ν. Δήμου (αυτού με το γάτο τον doncat ντε!) το οποίο παραθέτω:

    Η θολοκουλτούρα και η παπαρολογία, ο καταναλωτισμός, το καρακιτσαριό, ο κοσμοπολιτισμός του 4seasons, μαζί με το στυγνό φιλοτομαρισμό που τείνει να αγνοήσει τις ανθρωπιστικές αξίες ως σκοπό της κοινωνικής συμβίωσης, έχουν παραμορφώσει το πολιτιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, ξαφρίζοντας στην επιφάνεια τα σκατά.
    Με βάση την πιο πάνω διαπίστωση, έχοντας υπόψη και τη σύγχρονη πραγματικότητα, να αναπτύξετε τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την προσήλωση στις ανθρωπιστικές αρχές και αξίες των Ελλήνων σοφών, αρχαίων, βυζαντινών και συγχρόνων (μέχρι το βρώμικο ’89 που το θεωρώ κομβικό σημείο) και να εισηγηθείτε τρόπους με τους οποίους η εφαρμογή των αξιών αυτών μπορεί να οδηγήσει σ’ έναν κόσμο καλύτερο και ανθρωπινότερο.

  10. 20/05/2007 στο 21:56

    @ Σπύρος

    Αν έχει ο Βασιλάκης ρεύμα σε bloggers;

    Εδώ έχει σε κόμματα! Άγιο τον έχει κάνει η Φιλελεύθερη Συμμαχία μέσα από το e-roosters. Έχουμε κάνει τσακωμούς εκεί πέρα για τον Βασιλάκη…

    @ X. Mόρφος

    έστειλα και άλλο σχόλιο αλλά περιέχει link και μάλλον το παίρνει για spam. Γι’ αυτό και δεν έβαλα εδώ λινκ για roosters και Βασιλάκη!

  11. 20/05/2007 στο 22:20

    Καλησπέρα!

    @Χρ. Μόρφος

    Εδώ «ψήνουν» εσχάτως για φιλάνθρωπο τον Κλίντον! Σε κανα 2-3 χρονάκια θα πρωτοστατεί σε καμπάνιες, ο δολοφόνος!

    @ Σπύρος
    Το εντυπωσιακό είναι ότι την υπεράσπιση του (νεοφιλελεύθερου) Βασιλάκη την έχουν αναλάβει εργολαβικά «αριστεροί»!

  12. Σπύρος
    20/05/2007 στο 22:50

    Aγαπητέ Εξαποδώ,δεν μού κάνει εντύπωση.Αλλως τε τίς καλύτερες εργολαβίες ,τα τελευταία χρόνια,τίς αναλαμβάνουν σχεδόν αποκλειστικά ΄αριστεροί΄.
    Είναι αρκετά απενοχοποιητικό να δηλώνεις ΄αριστερός φιλάνθρωπος΄και να χειροκροτείς βομβαρδισμούς.Κοιμάσαι φαίνεται καλύτερα το βράδυ.!!!!!!!!!!!!!!!!

  13. 21/05/2007 στο 10:04

    Εγώ πάντως είμαι φιλόζωος. Ένας άνθρωπος μπορεί να είναι φιλόζωος. Επομένως, για να είσαι φιλάνθρωπος πρέπει να είσαι ζώο. Τς, τς, τς, ο κος Γκέητς, ο κος Σόρος, η κα Μαράννα μας …ζώα; Τι βαθμό θα έπαιρνα αν έγραφα κάτι τέτοια;

  14. 21/05/2007 στο 10:05

    τί μου θύμισες τώρα ρε Χρήστο???
    να’ξερες τι μου θύμισες με τους τηλε-ανθρωπιστές και τις ΜΚΟ

    – πάνε δυό χρόνια που θα ταξιδεύαμε τρία άτομα σε μιά χώρα της αφρικής
    – ο ενας εκ των τριών ήταν τρελλαμένος απο τη χαρά του
    – ξέρεις γιατί?
    – επειδή θα είχε την ευκαιρία να δεί απο κοντά το κοριτσάκι που είχαν υιοθετήσει με τη γυναίκα του
    – χαιρόταν που θα έβλεπε απο κοντά αυτά τα θλιμμένα ματάκια που είχαν ραγίσει την καρδιά της γυναίκας του όταν τα είδε ένα βράδυ στην τηλεόραση
    – τί είναι 10 ευρώ το μήνα ρε στάθη του είχε πεί τότε
    – κι ο στάθης τα έστελνε κάθε μήνα τα 10 ευρώ κι ονειρευόταν
    – όταν φτάσαμε στην πρωτεύουσα ο στάθης πετάχτηκε ως τα γραφεία της οργάνωσης για να ζητήσει να τον φέρουν σε επαφή με το κορίτσι
    – αααα….δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα του είπαν
    – εεεε…ξέρετε τα χρήματά σας δεν πάνε συγκεκριμένα σε κάποιο συγκεκριμένο παιδί
    – η οργάνωση διαχειρίζεται με τέτοιο τρόπο τα χρήματα των εισφορών του είπαν που η βοήθεια ισομερίζεται σε χιλιάδες παιδιά της χώρας
    – αυτό που δεν του είπαν του στάθη ήταν πως το τελικό ποσόν που «ισομερίζεται σε χιλιάδες παιδιά» είναι το λογιστικό υπόλοιπο που προκύπτει από τις εισφορές αφού αφαιρεθούν τα λειτουργικά έξοδα της οργάνωσης στην χώρα

    δε νομίζω να χρειάζεται περισσότερα για τα λειτουργικά έξοδα της οργάνωσης

  15. 21/05/2007 στο 10:07

    ορθή επανάληψη προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

    δε νομίζω να χρειάζεται να πω περισσότερα για τα λειτουργικά έξοδα της οργάνωσης

  16. 21/05/2007 στο 11:12

    Δηλαδή πρέπει να θυσιάσει κανείς το βαθμό πρόσβασης για να γραψει «δεν υπάρχει άνθρωπιστής, πρέπει να γίνουμε άνθρωποι»?
    Μαλακες είναι οι μαθητές ή αυτοί που ψηφίζουν άλλους μαλάκες και διατηρούν το σύστημα ?

  17. 21/05/2007 στο 12:03

    @ Σπύρος

    Έχει κάποιο ρεύμα, ειδικά μεταξύ εκείνων που συλλέγουν τα hits ως… σταχομαζώχτρες. Όχι δεν ξεχάσανε καθόλου τις συγνώμες, απλά λένε ότι άλλο το θέμα τότε άλλο σήμερα. Τα περί Τσολάκογλου, τηρουμένων των αναλογιών, υπερβολικά.

    ΥΓ. Κανένα πρόβλημα: Η “άθεη” Μαριέττα, για παράδειγμα. Μόνον που σας προειδοποιώ: τα σχόλια αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει τα 460…

    @ Gato_Παιχνιδιαρης

    Στα περί γραφιάδων έχεις απόλυτο δίκιο. Κι όταν λέμε απόλυτο εννοούμε Absolute. Το μόνο που μετράει είναι το τυπωμένο χαρτί, το οποίο «εξαφανίζεται» όταν έρθει σε επαφή με το… τυπωμένο χρήμα. Το έχουν αυτό το κακό τα εμπορεύματα [καταπώς λέει κι ο Βουαγιέ].

    Στην τιμή του adsl: συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ; 🙂

    @ Greg

    Δεν είπα εγώ τον μαθητή μαλάκα. Εγώ… «υιοθέτησα» τον, έμμεσο πλην σαφή, χαρακτηρισμό των επιτροπάριων που βάζουν τα θέματα.

    Με τις παρατηρήσεις σου… συμφωνότατος [κορυφαίο το: «(ομαδικότητα στα μπουρδέλα δεν έχει…)»

    Ο κολλέγας σου τα έλεγε υπέροχα. Και η ανάλυση που προηγείται του «θέματος της έκθεσης» ακόμα καλύτερη από το θέμα. Κάντε κλικ στο λινκ που δίνει ο Greg.

    ΥΓ. Αυτό με τα spam, παραέχει γίνει τελευταία. Η τάξις απεκατεστάθη.

    @ εξαποδω

    Εδώ ο αντιπρόεδρος Γκορ έγινε οικολόγος, ο πρόεδρος θα κολλήσει;

    @ Vrennus

    «για να είσαι φιλάνθρωπος πρέπει να είσαι ζώο». Σωστός! Τον βαθμό σας θέλετε να τον πάρετε τώρα, ή να σας τον στείλουμε με καμιά υπηρεσία delivery; 😀

    @ dirtyjazz

    Τέτοιοι είναι!

    Γράφεις: «δε νομίζω να χρειάζεται περισσότερα για τα λειτουργικά έξοδα της οργάνωσης». Όχι δεν χρειάζεται.

    Αλλά να πω εγώ κάτι περισσότερο.

    Σε προθάλαμο οδοντιατρείου, πριν από χρόνια, ξεφυλλίζω διάφορα έντυπα. Βλέπω και το έντυπο μιας «φιλανθρωπικής» ΜΚΟ. Φτάνω στο τέλος και βλέπω έσοδα για την προηγούμενη χρονιά [θαρρώ πως ήταν για το 2001]. Έσοδα; 1,2 δισ. δρχ.! Γνωστή η οργάνωση, δε λέω, αλλά όχι και από τα πρώτα ονόματα.

    Συνεχίζω το διάβασμα του «ισολογισμού». Μπλοπ!!! Το 40% αυτού του ποσού μένει στο ελληνικό τμήμα για «λειτουργικά έξοδα, αποθεματικά κ.λπ.». Το υπόλοιπο 60% πηγαίνει στα κεντρικά στο Λονδίνο [νομίζω…]. Κι αναρωτιέμαι: κρατάει και το Λονδίνο το 40% [του 60%] για λειτουργικά έξοδα; Και, τελικά, πόσα φτάνουν στα παιδάκια της Αφρικής; [Όπου φαντάζομαι και η τοπική οργάνωση θα έχει «λειτουργικά έξοδα»].

    Το όνομα της ΜΚΟ; Action Aid.

    @ mourningthedeparted

    Αν με το «βαθμός πρόσβασης» εννοείτε το βαθμό που θα πάρει το γραπτό, τι να πω; Είναι άραγε οι βαθμολογητές τόσο ανεξάρτητα πνεύματα για να εκτιμήσουν και τις διαφορετικές [από τις βαθμολογητικές ντιρεκτίβες] απόψεις ενός μαθητή;

    Τους μαθητές δεν τους είπα εγώ μαλάκες. Οι επιτροπάριοι το έκαναν. Οι υπόλοιποι ας ψηφίζουν ό,τι θέλουν. Σάμπως σκέφτονται διαφορετικά για να τους πειράξει το σύστημα;

  18. 21/05/2007 στο 12:09

    Tον Μανώλη Βασιλάκη, εννοείτε;, αυτό που είχε πάρει μεσκαλίνα και έγραψε για τον Γιανναρά, τα όσα έγραψε;;
    αυτόν που τραβάει τα μαλιά του γιατί τόλμησε ο Γιανναράς να σπιλώσει την τιμή του νομπελίστα Κισιντερ;;
    που τόλμησε να κατηγορήσει τη Γιαννάκου;
    Εχει μπλόγκ αυτός ο κύριος;;
    Αλλά τι με νοιάζει αν έχει. Δεν πρόκειται να πάω. Προστατεύω τα νεύρα μου.

  19. 21/05/2007 στο 12:23

    Εννοείται οτι το μαθημα της έκθεσης δεν θα επρεπε να δίνεται σε πλαισια διαγωνίσματος.
    Άλλωστε και οι κατεύθυνση που δίνεται από το υπουργείο ότιότιδήποτε τεκμηριώνεται είναι δεκτό, είναι απότ ην αρχή της ένα λάθος.

    Εγώ πχ: ειμαι ρατσίστρια (δεν είμαι)
    πέφτει θέμα για το ρατσισμό
    για μένα έχω τεκμηριώσει επαρκώς τους λόγους για τους οποίους είμαι. Για τον εξεταστή είναι λάθος από την αρχή.
    Δεν υπάρχει προσωπικότητα στα γραπτά,σίγουρα.

  20. 21/05/2007 στο 12:35

    μπλοπ!!

    κοίτα να δείς σύμπτωση
    κι εγώ πάνω στην ίδια οργάνωση έπεσα

    μπλοπ!!
    κοίτα να δείς σύμπτωση
    κι αυτή η οργάνωση ειδικεύεται στην οργάνωση τηλεμαραθωνίων

  21. 21/05/2007 στο 12:35

    @ Ange-Ta

    Τα έχουμε ξαναπεί στου Greg. Ο Γιανναράς ήταν ο πρώτος που αναπαρήγαγε σε έντυπο μεγάλης κυκλοφορίας το ΠΛΑΣΤΟ τσιτάτο Κίσσινγκερ. Αναγνώρισε αργότερα ότι ήταν πλαστό. Αυτός δεν είναι λόγος να τον χτυπάει σήμερα ο Βασιλάκης. Ένα λάθος έκανε.

    Ο Γιανναράς διέπραξε, κατά τη γνώμη μου, ατόπημα στην περίπτωση της Μαριέτας. Από πού κι ως πού «καρφώνει» τη Μαριέτα ως «άθεη»; Και μάλιστα μόνο με τη δική του «μαρτυρία», χωρίς να αναφέρει εκπομπή, κανάλι, ημέρα και ώρα. Κι ακόμα κι άθεη να είναι η Μαριέτα, πού ζούμε; Σε κανένα θεοκρατικό καθεστώς;

    Και η γεμάτη εμπάθεια κριτική του Βασιλάκη, το έχω αναφέρει και πιο πάνω, ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του λιβέλλου.

    ΥΓ. Και, πληζ! Αυτά με τις ουσίες στην πρώτη γραμμή του σχολίου σου…

    @ mourningthedeparted

    Δίκιο έχετε.

    Να το πάμε λίγο πιο… μαρξιστικά; Το σχολείο είναι ιδεολογικός μηχανισμός του κράτους. Δηλαδή της άρχουσας τάξης. Δηλαδή αναπαράγει την κυρίαρχη ιδεολογία. Ο πολίτης-μαθητής των 18 ετών, μπορεί να έχει άποψη -ψηφίζοντας- για το τι συμβαίνει ευρύτερα στην κοινωνία. Δεν μπορεί, όμως, γράφοντας μια έκθεση για να μπει σε έναν ανώτερο ιδεολογικό μηχανισμό, να έχει άποψη που να αντιβαίνει στην κυρίαρχη άποψη της κοινωνίας…

  22. 21/05/2007 στο 12:46

    @ dirtyjazz

    Κοίτα να δεις συμπτώσεις… Την είχα αναφέρει και σε άλλο σχόλιο, πιο πάνω, πριν από τη δική σου μαρτυρία.

    Λες να ‘ναι συμπτώσεις;;; Μπλοπ!

  23. Γατος_Καταγραφευς
    21/05/2007 στο 12:48

    Εγραψε ο οικοδεσποτης
    «@ dirtyjazz

    Τέτοιοι είναι!

    Γράφεις: “δε νομίζω να χρειάζεται περισσότερα για τα λειτουργικά έξοδα της οργάνωσης”. Όχι δεν χρειάζεται.

    Αλλά να πω εγώ κάτι περισσότερο.

    Σε προθάλαμο οδοντιατρείου, πριν από χρόνια, ξεφυλλίζω διάφορα έντυπα. Βλέπω και το έντυπο μιας “φιλανθρωπικής” ΜΚΟ. Φτάνω στο τέλος και βλέπω έσοδα για την προηγούμενη χρονιά [θαρρώ πως ήταν για το 2001]. Έσοδα; 1,2 δισ. δρχ.! Γνωστή η οργάνωση, δε λέω, αλλά όχι και από τα πρώτα ονόματα.

    Συνεχίζω το διάβασμα του “ισολογισμού”. Μπλοπ!!! Το 40% αυτού του ποσού μένει στο ελληνικό τμήμα για “λειτουργικά έξοδα, αποθεματικά κ.λπ.”. Το υπόλοιπο 60% πηγαίνει στα κεντρικά στο Λονδίνο [νομίζω…]. Κι αναρωτιέμαι: κρατάει και το Λονδίνο το 40% [του 60%] για λειτουργικά έξοδα; Και, τελικά, πόσα φτάνουν στα παιδάκια της Αφρικής; [Όπου φαντάζομαι και η τοπική οργάνωση θα έχει “λειτουργικά έξοδα”].

    Το όνομα της ΜΚΟ; Action Aid.»

    αντε να σας πω και εγω για μια μη κυβερνητικη οργανωση,ονοματι παπα-Θοδωρος …ετων 32 , ΔΣ δεν εχει ακομα ουτε προκειται να αποκτησει … με 120-150 ευρω τη μερα ταιζουν 80-100 ατομα καθε μερα, τοσα εχουν με τοσα τα φερνουν βολτα … παει λοιπον με το δικο του αμαξι στον εισαγωγεα κατεψυγμενων και ψωνιζει κρεας ή ψαρι ανευ φπα δηλαδη με εκπτωση 20% (ειναι και ο κατεψυγμενος μεσα στο εργο) και αφου φορτωσει ο παπας τα 40 κιλα στο αμαξακι επιστρεφει και τα ξεφορτωνει στο μαγερικο ,4-5 γυναικες καθε μερα ειναι εκει για ωρες και κατα τις 1 το μεσημερι ερχεται ο κοσμος και παιρνει το φαγητο του, απο πολυτεκνους ,γερους μεχρι πρεζονια οποιος χτυπησει τη πορτα … πολλες φορες και ρουχα και οτι αλλο χρειαστουν …λειτουργικα εξοδα ZEROOOO
    τετοιες οργανωσεις ξερουμε ολοι μας,ειναι και μη κυβερνητικες,αυτες ξερουμε αυτες προτιμαμε …
    μα θα μου πει καποιος με την εκκλησια;; και θα πω αν το λειτουργικα εξοδα ειναι μηδεν εκει πρεπει να πας βλακα και ασε τις αγκυλωσεις σου …αν μπορουμε να θρεψουμε καποιον χωρις να θρεψουμε και το μηχανισμο αυτη ειναι η μονη λυση αλλιως κανε κατι παρομοιο … και ξαναλεω αφηστε τις αγκυλωσεις , ψαχτε και θα βρειτε και εκει στηριχτε διοτι αν δεν το ξερετε ο κοσμος περναει παρα πολυ δυσκολα αλλα υπαρχει και μια αξιοπρεπεια γιαυτο δεν βλεπουμε τη καταντια ποσο μεγαλη ειναι τα τελευταια 6-7 χρονια… οσο για το προνοιακο κρατος μη πω καμμια χοντραδα …θελει ακομη και το Ε9 ναχει για να σε στηριξει …με το βοηθημα του χαβαλε …εξαλλου εχει και τα λειτουργικα του κοστη, τις διακοπες του κλπ κλπ …. αβε συντροφοι 🙂

    αυτα και οταν γινει η επανασταση ας κρεμασουμε τον καθε παπα-θοδωρο ως αντιδραστικο φορεα και υπονομευτη …

  24. 21/05/2007 στο 12:59

    @ Γατος_Καταγραφευς

    Τώρα, τι να αντιτείνω στο παράδειγμά σου; Ότι οι παπα-Θόδωροι είναι πολύ λίγοι ακόμα, κι ότι κυνηγιούνται από τα μέσα γιατί χαλάνε την… εκκλησιαστική πιάτσα; Δεν θα το πώ… Υπάρχουν κι αυτοί. Και ΑΡΙΣΤΑ πράττουν. Όπως υπάρχουν και καλές ΜΚΟ. Λίγοι οι μεν, λίγες οι δε. Με τα λαμόγια πώς ξεμπερδεύουμε… Και πριν την επανάσταση, εννοώ. Για μετά, τη λύση την ανέφερες… 😀

  25. 21/05/2007 στο 13:09

    Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τον κ.Μόρφο που δεν έκανα την επανάστασή μου μέσω του γραπτού μου προχθές, αλλά ξέρετε κάτι; Προτιμώ να κερδίσω μια θέση στο Πανεπιστήμιο παρά να λέω μετά στους συμμαθητές μου «Α, εγώ τους τα ‘χωσα, δεν ακολούθησα το θέμα αλλά είπα την αλήθεια». Ξέρετε γιατί; Διότι ποτέ κανείς δε θα μάθει ότι έγραψα κάτι τέτοιο, εκτός κι αν σταθώ τυχερός και ενθουσιαστεί κάποιος διορθωτής μου. Διότι δε θα κερδίσω τίποτα. Η επανάσταση δε γίνεται με όσα θα πεις σε 500-600 λέξεις σ’ένα γραπτό έκθεσης. Η επανάσταση γίνεται μ’όσα θα κάνεις σε 50-60 χρόνια ζωής.

    Και να με συγχωράτε, αλλά εγώ θα πω ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ γιατί ως μαθητές πληρώνουμε αμαρτίες, αδράνειες και ύπνους ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ, κ. Μόρφο.* Πληρώνουμε την αδράνεια και τον βαθύ ύπνο μιας ολόκληρης χώρας εδώ και πολλά χρόνια. Πληρώνουμε το ότι αυτήν την περίοδο ο Έλληνας ασχολείται με τον Κακά και τον Τζέραρντ και η Ελληνίδα με την Μαρίγια και τις Ανατολικές Συμμαχίες. Πληρώνουμε το ότι πέρυσι στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας υπήρχε λάθος θέμα, αλλά κανείς δε μίλησε παρά για λίγες μέρες. Πληρώνουμε το ότι μαθητές πηγαίνουν σε Εσπερινά Λύκεια για να μπουν σε ΑΕΙ ευκολότερα, κλέβοντας θέσεις αυτών που τις «δικαιούνται», αλλά κανείς δεν κάνει κάτι. Πληρώνουμε το ότι είμαστε παιδιά σας!

    Από έναν ΜΑΛΑΚΑ μαθητή, εντελώς φιλικά…

    *Καμία διάθεση για προσωπική επίθεση, ελπίζω να έγινε κατανοητό από το υπόλοιπο του σχολίου μου.

  26. 21/05/2007 στο 13:10

    φτού κακά

    μακρυά από το στόμα μου αφορισμοί και γενικεύσεις του διαόλου…
    τα τελευταία χρόνια η τύχη το έφερε και συνεργάστηκα με δυό τρείς ντουζίνες ελληνικές ΜΚΟ (επί τω έργω)

    η αηδία και η απογοήτευση που αποκόμισα από την πλειοψηφία δεν ακυρώνει τη μαγκιά της μειοψηφίας…οι φάμπρικες πάντως που άνοιξαν στο ΥΠ.ΕΞ. επί Γεωργίου Παπανδρέου Β’ εξακολουθούν να δουλεύουν στο φουλ παρά τις δηλώσεις Στυλιανίδη περί εξυγίανσης του χώρου

  27. Γατος_Καταγραφευς
    21/05/2007 στο 13:16

    με τα λαμογια χασαμε,ειναι συστατικο του ελληνικου κρατιδιου … απλως τους δειχνουμε με το δακτυλο >>>> και κραζουμε αγριως για να χαλασουμε το ιματζ τους
    και μην ξεχναμε το χρημα μας οφειλουμε να το διαχειριστουμε σωστα,δηλαδη εμεις οι ιδιοι και οχι οι διαχειριστες που προεισπραττουν την προμηθεια και μετα οτι περισσευει το κλεβουν … κατα τα λοιπα δινουμε διοτι αυτα που εχουμε δεν ειναι και η σαρκα μας , χρηματα ειναι για ξοδεμα …

  28. 21/05/2007 στο 13:30

    Αγαπητέ Χρήστο, αυτό του Μ.Β. δεν είναι λιβελογράφημα. Γιατί ένα λιβελογράφημα, έχει Αρχές, έχει τάξη, έχει στόχους, κάτι θέλει να πεί, κάτι θέλει να δηλώσει. Τα λιβελογραφήματα έχουν περάσει στα θετικά της ιστορίας, ακόμα και αν είναι αρνητική γραφή!
    Π.χ. «περί των τριών απατεώνων» ενας πολύ σοβαρός λίβελος.
    Αυτή η γραφή του Μ.Β, είναι ντροπή για ένα επαγγελματία του λόγου! Είναι ακατανόητη! Γιατί να γράφει ένας δημοσιογράφος με τέτοιο πάθος εναντίον κάποιου άλλου;
    Και εκείνο που είναι εντυπωσιακό, είναι ότι αυτό το στυλ, παρουσιάζεται το τελευταίο καιρό και κατευθύνεται στους αντιγλομπαλίστες, σαν να είναι τα τέρατα της φύσης, που πρέπει πάσει θυσία να τα εξορκίσουμε. Γι αυτό και οργίζομαι όταν τους διαβάζω. Γιατί από την άλλη πλευρά, δηλαδή από τους γκλομπαλιστές, δεν έχω δει μέχρι σήμερα τέτοια μανία. Αντίθετα προσπαθούν με μύρια όσα επιχειρήματα, έχουν ή δεν έχουν και τα ψάχνουν, στην πολύ δύσκολη και απόκρυφη βιβλιογραφία, να μας πούν κάτι!!
    Ετσι, λοιπόν μπορεί ο Κισ. να μην το είπε, αλλά θα μπορούσε να το είχει πει και δεν θα ήταν κανείς πολύ μακρά της αλήθειας. Της αλήθειας εκείνης που δηλώνει, ότι η επικυρίαρχη τάξη σήμερα, διαθέτει επιστήμονες που δουλεύουν μέρα και νύχτα για να χειραγωγούν λαούς και έθνη. Μερικοί είναι επι αμοιβή, αλλα υπάρχουν και αυτοί που ταυτίζονται με την επικυρίαρχη τάξη και αυτοί οι δεύτεροι είναι πιο επικίνδυνοι.
    Η γραφή του Μ.Β. μου θυμίζει κείμενα ιεράς εξέτασης, που αυτοί που τα έγραφαν βρίσκονταν σε κατάσταση πνευματικής μέθης. Οπως και ο Χίτλερ, όταν μιλούσε εβρίσκετο σε κατάσταση μέθης, όχι από κρασί ή μεσκαλίνα, αλλά από πάθος. (δεν είναι δικές μου απόψεις αυτές)
    Κατάλαβες λοιπόν γιατί; Είναι στα σύντομα μία παρατήριση και όχι μία μομφή!
    Οσο για τον Γιανναρά, μπορεί να λέει, ότι θέλει και να μην συμφωνείς μαζί του, αλλά δεν ξεπερνάει τα όρια της ευπρέπειας, και ζητάει και συγνώμη από την κ. Μ.Γ.
    Τα θέματα δημόσιας ηθικής και δημόσιου λόγου είναι λοιπόν πολύ πιο σημμαντικά και πιο σπουδαία από όσο φαίνονται!!!
    Εγώ λοιπόν έτσι κρίνω αυτό το πάθος, με το οποίο πολλοί μιλάνε σήμερα! Πάθος άρρωστο, που σε λίγο θα αρχίσουν να εξαπολύουν και κατάρες.
    Με ενόησες;;;
    Δεν ξέρω αν το έχεις διαβάσει το κείμενο του Μ.Β..;;. Αυτό που γράφει, για ελληναράδες. Ε όχι και ελληναράδες!!!!

  29. 21/05/2007 στο 13:55

    @ SebKom

    Δεν είστε ο πρώτος που παρεξηγήσατε το [μεταφορικό και κυριολεκτικό] πνεύμα του ποστ, αλλά είστε ο πρώτος -προφανώς λόγω ιδιότητος- που το λέτε ξεκάθαρα.

    Θυμίζω τα «επίμαχα» αποσπάσματα του ποστ, στα οποία ίσως αρχίζει η παρεξήγηση:

    «Κι εσύ, μαλάκα μαθητή, που δεν αποβλακώνεσαι μπροστά στο χαζοκούτι και κάθεσαι και διαβάζεις, τι ακριβώς έγραψες στις 500-600 λέξεις που σου ζητήσανε; Κι εσύ, μαλάκα μαθητή, που δεν σου “πιάσανε” το θέμα στο φροντιστήριο, και δεν παρακολουθείς τηλεόραση, πόσες φορές μαλάκας είσαι;

    Γιατί είσαι πολύ μαλάκας… Και σου το λένε κατάμουτρα όλοι αυτοί οι επιτροπάριοι που βάζουν τα θέματα. “Είσαι πολύ μαλάκας, κύριε μαθητά, που κάθεσαι και διαβάζεις! Τηλεμαραθώνιους θα ‘πρεπε να παρακολουθείς, απ’ το βράδυ ως το πρωί, κι από την αυγή ως την νύχτα!”

    Αν από τα παραπάνω, και από όλα τα υπόλοιπα, βγάλατε το συμπέρασμα ότι αποκαλώ τους μαθητές μαλάκες, τι να σας πω; Μάλλον θα πρέπει να διαβάζετε πιο προσεχτικά, κι όχι διαγώνια. Κάτι που -δυστυχώς- όλοι μας κάνουμε.

    Προφανώς δεν ανιχνεύω στο σχόλιό σας καμία διάθεση για προσωπική επίθεση. Και συμφωνώ με όσα λέτε. Αλλά ΔΕΝ είπα τους μαθητές μαλάκες… Άλλους έφτυνα…

  30. 21/05/2007 στο 13:59

    @ dirtyjazz

    Μακριά από γενικεύσεις, αλλά πολύ κοντά στις φάμπρικες 🙂

    @ Γατος_Καταγραφευς

    Τα λαμόγια δεν είναι συστατικό μόνον του ελληνικού κρατιδίου. Απλά εδώ έχουμε μια… έφεση στο σπορ, μαθαίνουμε και γρήγορα της εξ Εσπερίας μεθόδους, πετάμε [ως… γάτοι – εξαιρούνται οι παρόντες 🙂 ]

  31. 21/05/2007 στο 14:07

    @ Ange-Ta

    Θα συμφωνήσω μαζί σου… διαφωνώντας σε ένα σημεία:

    1. «Ετσι, λοιπόν μπορεί ο Κισ. να μην το είπε, αλλά θα μπορούσε να το είχει πει και δεν θα ήταν κανείς πολύ μακρά της αλήθειας.»

    Και παρακάτω:

    2. «Εγώ λοιπόν έτσι κρίνω αυτό το πάθος, με το οποίο πολλοί μιλάνε σήμερα! Πάθος άρρωστο, που σε λίγο θα αρχίσουν να εξαπολύουν και κατάρες.»

    Το πάθος # 2 [των άλλων] είναι άρρωστο. Το πάθος # 1 [το δικό σου] είναι υγιές;

    Ο νεολογισμός που εισάγει ο Βασιλάκης στο κείμενό του είναι το «Ελλημπάν»…

  32. 21/05/2007 στο 14:22

    Η αλήθεια είναι ότι το κείμενο το «σκίπαρα», δεν το διάβασα προσεκτικά δηλαδή. Απ’ότι καταλαβαίνω ειρωνικά χρησιμοποιείται η λέξη «μαλάκα», σωστά;

    Αν ναι, λάθος μου και να με συγχωράτε ξανά! 🙂

  33. 21/05/2007 στο 14:27

    Τη λέξη «μαλάκας» τη χρησιμοποιώ και ειρωνικά και μη ειρωνικά. Μη ειρωνικά, όταν λέω ότι οι επιτροπάριοι λένε «μαλάκα μαθητή που δεν βλέπεις όλη μέρα τηλεόραση, πάρε ένα θέμα και στρώσε…» Σε όλες, σχεδόν, τις υπόλοιπες περιπτώσεις, ειρωνικά…

    Δεν τρέχει τίποτα. Γιατί να σε συγχωρήσω. Το είπα και στο προηγούμενο σχόλιο: όλοι διαβάζουμε διαγώνια. Κι «όταν παλεύεις για την επικοινωνία, η παρεξήγηση δεν είναι έγκλημα», που είχε πει κι ένας παλιός επαναστάτης [το τσιτάτο, έτσι για να σας «πικάρω», ολίγον τι 🙂 ]

  34. 21/05/2007 στο 14:41

    Καποτε υπηρχε ενας ΚΑΡΑΜΟΥΡΤΖΟΥΝΗΣ(ποιος τον θυμαται αραγε) που απο το εισοδημα του εκανε κοινωνικη πολιτικη ηγουν αγαθοεργιες.
    Σήμερα οι νεοι «χορηγοι»(ΜΚΟ,ΙΔΡΥΜΑΤΑ δηλ.λαμογια-οι περισσοτεροι)κανουν? αγαθοεργιες με εσωτερικο δανεισμο απο τον λαο.
    Και δεν φτανει αυτο αλλα και οι αριστερονεοεποχιτες «ταγοι» της παιδειας θελουν σωνει και καλα να αλλοτριωσουν την συνειδηση των μαθητων συνεχιζοντας την εργολαβια των ΜΜΕ.
    Δυστυχως «μπηκαν στην πολη οι οχτροι» και «μεις κοιταμε ακινητοι και πλαδαροι»-κατα ελευθερη αποδοση.

  35. Γατος_Καταγραφευς
    21/05/2007 στο 14:43

    ερωτημα …
    «ο παλιος επαναστατης » εκανε αιτηση για συνταξη λογω συμμετοχης στην επανασταση;; 🙂

    μιας και ζουμε σε προνοιακο καθεστως για το πληθυσμο και ειμεθα και ανθρωπιστες

    Οχι λαμογια εχουμε μονο εμεις Χρηστο,ο ορος ειναι ελληνικος 100% εξω εχουν διαχειριστες οι οποιοι τηρουν κανονισμους,θυμα των οποιων ηταν και ο πολυς Γουλφοβιτς βλεπεται δεν τηρουσε υπαρχοντες κανονισμους …ας ευρισκε νεα πατεντα … 🙂 ειπαμε ο προτεσταντισμος ειναι ο προνομιακος χωρος των καπιταλιστων εδω ειναι λαμογιά το συστημα οποτε ολα ειναι πιο αγρια

  36. martingale
    21/05/2007 στο 16:08

    Υπηρξε τετοιο τευχος του ΚΛΙΚ αν ναι ποιο?

  37. 21/05/2007 στο 16:10

    Το πάθος # 2 [των άλλων] είναι άρρωστο. Το πάθος # 1 [το δικό σου] είναι υγιές;
    Προφανώς και το δικό μου είναι υγιές, γιατί είναι η υγιής αντίδραση, που γενάει αυτός ο ακαρδος κόσμος.
    Το μόνο κακό είναι, ότι είναι και θα μείνει μόνο λεκτικό! Ενώ του Κισ. και των δικών του εχει γίνει έργο ζωής, που μπορεί να μη το λένε (μπορεί…..) αλλά το ασκούν!
    Είναι αυτό το πάθος που εσένα σε κάνει να γράφεις τη λέξη στρούμφ 4 φορές!
    Είναι αυτό πάθος που δίνει αξία στη ζωή σου, όσο μπορεί να δώσει, γιατί και αυτό σου σώνεται με τον καιρό, φίλε μου!
    Εχουν κρυφτεί και τα χελιδόνια μου και δεν τα βλέπω πια.
    Αλλά ξέρω ότι είναι μέσα στο σπίτι τους.

  38. 21/05/2007 στο 17:15

    πολυ καλο ποστ με παρα πολυ ενδιαφερουσα συζητηση στα σχολια (ιδιαιτερα, χαρηκα πολυ τη κουβεντα για τις ΜΚΟ, οι μικρο-εργολαβοι του συναισθηματος-και δεν μιλω για τις εξαιρεσεις, κυριως σε ατομα-)

  39. 21/05/2007 στο 17:44

    Έβαλαν λέει και έκθεση στο proficiency του Michigan το Σάββατο, με θέμα τις εθνικές εορτές και ποιές πιστεύουν ότι θα έπρεπε να καταργηθούν! Ξέρουμε τίποτα;

  40. 21/05/2007 στο 19:04

    Δυστυχώς συμφωνώ με το άρθρο 100%! Έχεις απόλυτο δίκιο!
    Η φιλανθρωπία είναι γέννημα του άθλιου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος!!

    ΟΧΙ στη ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ!
    ΝΑΙ στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

  41. 21/05/2007 στο 20:11

    @ satyrikon

    Αδαμάντιος [;] Καραμουρτζούνης! Πού τον θυμήθηκες. Κατά τα άλλα να μην έχουν κι οι μαθητές πρότυπα τους τηλεμαραθώνιους; Επί χούντας μάζευαν χρήμα για το Τάμα του Λαού στα Τουρκοβούνια… Τώρα εκσυγχρονιστήκαμε. «Με ξένα κόλλυβα», που λένε και στο χωριό μου, «θάβουμε πέντ’ έξι».

    @ Γατος_Καταγραφευς

    Μπα δεν έκανε καμιά αίτηση. Είχε τη σπάνια τύχη να ζήσει το ξέσπασμα μιας επανάστασης, αλλά έφυγε για… διακοπές. Μετά προσπαθούσε να επιστρέψει, αλλά λόγω της γενικής απεργίας αδυνατούσε…

    Ο όρος ελληνικός είναι – αγνώστου ετυμολογίας. Έξω έχουν κανόνες, που κάποιοι τους τηρούν. Εδώ δεν τηρεί κανένας μας τίποτα. Εξού και η ιδιαιτερότητά μας.

    @ martingale

    Άγνωστο. Μια ματιά που έριξα στο klik.gr δεν έφερε αποτελέσματα. Θυμάται κανείς;

    @ Ange-Ta

    Mea culpa. Δεν ήμουν σαφής. Αν φτάσεις στο σημείο να κατηγορείς κάποιον που ΔΕΝ έχει πει κάτι, και να λες ότι ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να το έχει πει, και να τον κατηγορείς γι’ αυτό, σε τι διαφέρεις εσύ απ’ αυτόν;

    @ μούργος

    Μικροεργολάβοι του συναισθήματος, μεγαλοεργολάβοι του χρήματος!

    @ gregykapogeorge

    Δεν ξέρω κάτι σχετικό. Ράδιο αρβύλα μου φαίνεται.

    @ Rizobreaker

    Ναι στην Αλληλεγγύη! [Ελπίζω να μην εννοείτε εκείνη του Λεχ 🙂 ]

  42. 21/05/2007 στο 20:24

    Greg, δεν ήταν ράδιο αρβύλα. Αντιγράφω από το http://press-gr.blogspot.com/

    «Το Σάββατο 19 Mαΐου ήταν η ημέρα εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου αγγλικής γλώσσας. Για τις εξετάσεις του πτυχίου Lower του πανεπιστήμιου του Michigan το θέμα που ζητήθηκε να αναπτύξουν οι μαθητές στην έκθεση ήταν: «Ποια ελληνική εθνική επέτειος πρέπει να καταργηθεί από την κυβέρνηση έτσι ώστε να ωφεληθεί η χώρα»!!! »

    Χο! Χο! Χο! Έφτασε και το ιππικό!

  43. 21/05/2007 στο 22:05

    Σα να λέμε να καταργηθεί η Μartin Luther King day? Πάντως η 25η Μαρτίου είναι και Αμερικανική εθνική εορτή… 😀

  44. 21/05/2007 στο 22:24

    Δεν ξέρω. Προχθές έγιναν όντως οι εξετάσεις για το «The Certificate of Competency» του Michigan [από την Ελληνοαμερικανική Ένωση]. Δεν ξέρω αν είναι το αντίστοιχο Lower του Cambridge. Το έψαξα λίγο, δεν βρήκα άκρη. Πάντως οι εξετάσεις είναι multiple choice και φαίνεται απίθανο να τέθηκε τέτοιο ερώτημα. Τι ρώτησαν; Να καταργηθεί η 25 Μαρτίου ή η 28 Οκτωβρίου; Ίδωμεν…

  45. 21/05/2007 στο 22:48

    Εγώ, πάντως, θα ‘γραφα να καταργηθεί η 4η Ιουλίου! Ανεπίδεκτος, ε; 😀

  46. Σπύρος
    21/05/2007 στο 22:57

    Yπάρχει παλιό Κλίκ την περίοδο τών βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαυίας.
    Ο Βασιλάκης χαφιέδιζε το δίκτυο 21,ο Τέλλογλου δικαιολογούσε τούς βομβαρδισμούς ,ο ανερχόμενος τότε Σταύρος Θεοδωράκης κράταγε το ίσιο.
    Νομίζω ότι τοτε διευθυντής συνταξης ή κάτι τέτοιο ήταν ο Φωτης Γεωργελές.
    Στο εξώφυλλο υπήρχε τίτλος ΄Do not stop the bombing’.
    Το είχα αγορασει γιατί υπέθεσα ότι κατήγγελε τούς βομβαρδισμούς,αλλά όταν το διάβασα μού ΄γύρισε το μάτι΄.
    Πάντως όλοι οι τότε συμμετέχοντες στο περιοδικό ΄βρήκαν τον δρόμο τους΄.
    Κύριε Μόρφο κατάφερα και διάβασα το μεγαλύτερο μέρος τού site που προτείνατε περί Βασιλάκη.
    Ελικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο θά πρέπει να γίνεται διάλογος με όλους και για όλα.Θαύμασα το κουράγιο ορισμένων ,που προσπαθουν να κάνουν διάλογο με Βασιλάκηδες και ομοίους τους ,αλλά προσωπικά επειδή μάλλον αρχίζω και γερνάω , δεν διατίθεμαι πιά.
    Σε ένα δημοκρατικό σύστημα όλοι χωράνε,θεωρητικά,αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να συνδιαλέγομαι με κάθε ετερόφωτο ραγιά.
    Οπως θεωρώ λάθος τελικά να καταναλώνεται μέρος τής ενέργειας σκεπτομένων ανθρώπων σε αντιπαραθέσεις με Μπίστηδες ,Κουναλάκηδες και Βασιλάκηδες.Είναι σαν να συρρικνώνεται μιά αντιπαράθεση απο πολιτικό επίπεδο σε διαμάχη δύο μικρών ομάδων.
    Πολλοι σαν τον Βασιλάκη σε παλιότερες εποχές θα έφεραν τον τιμητικό τίτλο τού σφουγκοκωλάριου σε κάποια αυλή.Θα έριχναν και ένα προσκύνημα στον Αυτοκράτορα και θα τού έγραφαν στιχάκια αφοσίωσης και λατρείας.
    Ξέρετε πολλούς σφουγκοκωλάριους που έμειναν στην Ιστορία??Σαν τον άλλον τον γραφικό τον Γαβριηλίδη που βγάζει νεκρόφιλους και εθνικιστές τον Σολωμό τον Ελύτη τον Μίκη.Αυτοί θα μείνουν στην Ιστορία,ενώ ο Γαβριηλίδης θα χαθεί,σαν όλα τα ετερόφωτα ,σαν όλους τού ξενιστές,που τρέφονται απο την δημιουργία των άλλων.
    Υ.Γ
    Κανείς δεν τούς θυμάται.Δικαιοσύνη …..έλεγε ο Σεφέρης στο Μυθιστόρημα.Και είχε δίκιο.

  47. Γατος_Καταγραφευς
    22/05/2007 στο 00:07

    ΟΙ 120 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ

    Νίκος Αλιβιζάτος, Ηρακλής Ανδύρας, Καίτη Αρώνη – Τσίχλη, Ινώ Αφεντούλη, Γιώργος Βαρεμένος, Κορίνα Βασιλοπούλου, Λίνα Βεντούρα, Αννυ Βιτσέντζου, Γιώργος Βλαβιανός, Κώστας Βουκελάτος, Κώστας Βούλγαρης, Νικόλας Βουλέλης, Ρέα Γαλανάκη, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Βασιλική Γεωργιάδου, Μπάμπης Γεωργούλας, Θανάσης Γιαλκέτσης, Ηλιος Γιαννακάκης, Γιάννης Γιανουλόπουλος, Γιώργος Γιανουλόπουλος, Διονύσης Γουσέτης, Κ. Γραμματικάκης, Βαγγέλης Γρηγόρης, Αννα Δαμιανίδου, Βαγγέλης Δεληπέτρος, Εύη Δεμίρη, Νίκος Δήμου, Θανάσης Διαμαντόπουλος, Κώστας Ζέπος, Πέρσα Ζέρη, Μυρσίνη Ζορμπά, Βασ. Ζουναλής, Κώστας Ζώρας, Αλέξης Ηρακλείδης, Μίκης Θεοδωράκης, Νίκος Θεοτοκάς, Ελιζαμπέττα Καζαλόττι, Γιάννης Καλαϊτζής, Λεωνίδας Καλλιβρετάκης, Ηλίας Κανέλλης, Γκασμέντ Καπλάνι, Κώστας Κάρης, Τάκης Κατσιμάρδος, Ηλίας Κατσούλης, Διονύσης Καψάλης, Παύλος Κλαυδιανός, Γιώργος Κοντογιώργης, Γιάννης Κοντός, Γιώργος Κοροπούλης, Μάγδα Κοτζιά, Ηλίας Κούβελας, Στέλιος Κούλογλου, Χριστίνα Κουλούρη, Κώστας Κουφογιώργος, Νίκος Κυριαζίδης, Γιώργος Λάκος, Κάτια Λεμπέση, Αντώνης Λιάκος, Σταύρος Λιβαδάς, Σπύρος Λιναρδάτος, Νικήτας Λιοναράκης, Λίνα Λούβη, Λεωνίδας Λουλούδης, Πάσχος Μανδραβέλης, Γιώργος Μαργαρίτης, Φαίδων Μαλιγκούδης, Αντώνης Μανιτάκης, Αριστείδης Μανωλάκος, Ναπολέων Μαραβέγιας, Χρήστος Μάτης, Αλίκη Μάτση, Δήμος Μαυρομμάτης, Νίκος Μεγγρέλης, Ηρακλής Μήλλας, Γιάννης Μηλιός, Μιχάλης Μητσός, Τάκης Μίχας, Λευκή Μολφέση, Νίκος Μπακουνάκης, Μάκης Μπαλαούρας, Στρατής Μπαλάσκας, Αριστείδης Μπαλτάς, Παντελής Μπασάκος, Παντελής Μπουκάλας, Γιώργος Μπράμος, Αντώνης Νταβανέλος, Σωτήρης Ντάλης, Νίκος Ξυδάκης, Αλέξης Οικονομίδης, Βασίλης Πάικος, Ανδρέας Πανταζόπουλος, Στέφανος Παπαγεωργίου, Δαμιανός Παπαδημητρόπουλος, Τέτα Παπαδοπούλου, Βίκτωρ Παπαζήσης, Αθ. Παπανδρόπουλος, Τάσος Παππάς, Σπήλιος Παπασπηλιόπουλος, Προκόπης Παπαστρατής, Γιάννης Πατίλης, Βασ. Πεσματζόγλου, Πέτρος Πιζάνιας, Σήφης Πολυμίλης, Δημήτρης Ραυτόπουλος, Αλκης Ρήγος, Μάνος Στεφανίδης, Ριχάρδος Σωμερίτης, Χρήστος Τελίδης, Τάσος Τέλλογλου, Γιάννης Τζαννετάκος, Σταύρος Τσακυράκης, Κώστας Τσαλόγλου, Κώστας Τσουράκης, Αννα Φραγκουδάκη, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Λεων. Χατζηπροδρομίδης, Τάκης Χατζόπουλος, Σοφιανός Χρυσοστομίδης, Βάσω Ψιμούλη.

    μια νοικοκυρα ; ενα πρεζονι ; ενα ψιλικατζη; ενα αστυνομικο οργανο; ενα μουσικο οργανο; ενα ανεργο; ενα εργατη; ενα πωλητη; μια μανικιουριστρια; ενα τσιλιαδορο ; ενα δημοτικο υπαλληλο; ενα αγραμματο; μια καθαριστρια; μπα τιποτε απο αυτα,στα σιγουρα και απο τους φτιαγμενους και επειτα λενε πολλοι απο δαυτους για τους νεοπτωχους και εξαθλιωμενους της σημερον … ειναι η πρωτοπορια της κοινωνιας μας και αυτη μονο υπαρχει,εμεις οι αλλοι υπαρχουμε για να βλεπουμε τις πλατες και τα πλαδαρα οπισθια τους, α και να διαβαζουμε τις υπογραφες τους.
    μειναμε μπουκαλα απο ξυδια …

  48. Σπύρος
    22/05/2007 στο 00:23

    Το 50% όλων αυτών είχα την ΄τιμή΄να τούς γνωρίσω στην ΄ανανεωτική αριστερά΄.Ωραία χρόνια.Απο μικροί φαινόντουσαν τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν.Ολοι κουβαλούσαν ένα μικρό Pasok-Syn μέσα τους.
    Οι ίδιοι και οι ίδιοι.Και κάνουν θόρυβο με ξένες πλάτες,φυσικά,σαν να είναι εκατομύρια.

  49. 22/05/2007 στο 00:56

    @ Vrennus

    Κάθε μέρα, λέω να το σβήσω το ρημάδι το ιστολόγιο και δεν μπορώ – και δεν μ’ αφήνετε! Ποια 4η Ιουλίου; Είχα διαβάσει πριν από καναδυό χρόνια, ένα e-book για το Αμερικανικό Σύνταγμα. Πώς οι γαιοκτήμονες των ΗΠΑ εκείνη την εποχή προχώρησαν στη διάκριση των εξουσιών, για να μπορούν να εξουσιάζουν μόνον οι ίδιοι. [Διαίρει και βασίλευε!] «Διάκριση των εξουσιών»: το άκρον άωτον της «δημοκρατίας». Παπάρια! Δικαστική! Νομοθετική! Εκτελεστική! Παπάρια! Ας κριτικάρει κανείς τη δικαστική εξουσία! Είναι υπεράνω… Το «Κλικ» μας μάρανε… [Μας μάρανε, ναι!] Αλλά οι «θεμελιώδεις αρχές» [my ass!] αρχές του πολιτεύματος, η διάκριση των εξουσιών [my ass!] υπεράνω όλων…

    @ Σπύρος

    «Φυσικά και βρήκαν τον δρόμο τους όλοι αυτοί». Όταν «αυτοί» βρίσκουν τον δρόμο τους τον χάνουμε εμείς.

    Δεν «πρότεινα» εγώ το ποστ για την «Άθεη Μαριέτα». Κάποιος το ζήτησε. Με ρωτάτε γιατί θα πρέπει να γίνεται διάλογος. Για τα hits διάολε!!! Για το πόσες περισσότερες επισκέψεις γράφει το μετρητήρι της WordPress. Γιατί νομίζατε; Και για να δικαιώνονται οι φανατικοί. Ένθεν και ένθεν. Λέτε -σε τέτοιες εποχές- να μην υπάρχει μια -και οικονομική- αλληλεγγύη μεταξύ τους; [Γενίκευση τα τελευταία, χωρίς να διαθέτω στοιχεία, αλλά διάολε! Κάποιοι βγάζουν μεροκάματο…]

    Μα, «Μπίστηδες, Κουναλάδηκες, Βασιλάκηδες, Γαβριηλίδηδες» δεν μπορούν να πουλήσουν από μόνοι τους. Κάποιοι πρέπει να τους προωθήσουν. Πότε πούλησαν από μόνοι τους; Πριν από μερικές μέρες είχα γράψει το λακωνικό σημείωμα «Πράκτωρ ή βλαξ;» Το ερώτημα δεν επιδέχεται απάντηση.

    Το βιβλίο του Γαβριηλίδη, για παράδειγμα, που έχει «γνωρίσει» «αρκετές» εκδόσεις, το έχω σε μορφή doc [Word], έχοντάς το βρει στο Indymedia. Ο κ. Γαβριηλίδης, που συχνάζει στο Indymedia, αφού μεγάλο μέρος των «αντεπιχειρημάτων» του βασίζεται σε «επιχειρήματα» που άντλησε από το Indymedia, δεν θίχτηκε ποτέ που το βιβλίο του μπορεί να κατεβαστεί ελεύθερα από σύνδεσμο του Indymedia. A! Τι να πω τώρα; Όπερ έδει δείξαι; Τσ! Τσ! Τσ! Εγώ πιστεύω στην αθωότητα ή στην ενοχή των ανθρώπων. Αυτό εξάλλου «διασφαλίζει» και ο «διαχωρισμός» των εξουσιών [my ass!]

    @ Γατος_Καταγραφευς

    Καταγραφεύς μεν, χωρίς λινκάκι δε. Το ξέρω ότι υπάρχει. Προφανώς φοβήθηκες το spam. Μ’ αρέσουν τα ερωτήματά σου… Δείχνουν τίμιο άνθρωπο 🙂 Μα γιατί όλοι αυτοί -των ερωτημάτων σου- να έχουν άποψη για τέτοια σημαντικά ζητήματα; Χάθηκαν, διάολε, οι διανοούμενοι, οι σκεπτόμενοι, οι έχοντες, οι κατέχοντες;;;

    Θέλουμε λινκ!!! Χωρίς λινκ, υπάρχουν και μερικοί που… συκοφαντούνται [my ass!] από όλα αυτά… Λινκ! Πληζ!

  50. 22/05/2007 στο 00:56

    Εξαρτάται τι ακριβώς υποστήριζαν οι 120 υποστηρικτές του κου Βασιλάκη (όσοι και τα ενωμένα εργοστάσια ρε παιδί μου). Αν υποστήριζαν το δικαίωμα του κου Βασιλάκη, και του κάθε κου Βασιλάκη, να εκφράζει τις απόψεις του ελεύθερα και δημόσια, όσο κατακριτέες, κατάπτυστες ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι αυτές, θα προσυπέγραφα ευχαρίστως. Άλλωστε στον κατάλογο των 120 μπορεί κανείς να διακρίνει τόσο ετερόκλητες παρουσίες όσο πχ. του Γιάννη Μηλιού και του Τάκη Μίχα (η αλφαβητική ταξινόμηση τους έφερε σχεδόν πλάι – πλάι). Από τον φουκαρά μικροαστό του διπλανού διαμερίσματος, ή από τον λούμπεν του νυχτερινού σοκακίου βεβαίως δεν περίμενα ούτως ή άλλως προσυπογραφή: από αυτούς περιμένω να χειροκροτήσουν τον επόμενο Χίτλερ – όπως έκαναν και με τον προηγούμενο δηλαδή.

  51. 22/05/2007 στο 01:01

    Γι’ αυτό είναι απαραίτητο και το λινκάκι. Να δούμε… STOP. [Κακή μοίρα… τους έφερε μαζί…]

    Γάτε STOP Λινκ STOP

  52. 22/05/2007 στο 01:05

    @ Σπύρος [Σχόλιο # 49]

    Κι εγώ γνώρισα μερικούς -όχι το 50%- πάντως! Ένεκα επαρχιακού πανεπιστημίου…. Αλλά αρκετούς από τους «κεντρικούς». Και σήμερα, ψάχνοντας μια φωτογραφία, από εκείνα τα χρόνια, για το σύνθημα που αναφέρεται στο ποστ, βρήκα διάφορες… Όχι τη συγκεκριμένη, αλλά «διάφορες». Και διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών δημοσκόπησης, και συντρόφους που δεν άντεξαν… και άλλους που δεν θυμάμαι… Καληνύχτα!

  53. Γατος_Καταγραφευς
    22/05/2007 στο 02:05

    Χρηστο ειναι παλιας εσοδειας η λιστα των 120 ,αρκετα χρονια πριν παντως σεσωσμενη …

    το εχει παντως αποτι τσεκαρα τωρα σα θεμα το http://www.greekhelsinki.gr/greek/articles/epiloges.html αλλα δεν δουλευει το λινκ και επισης http://tafainomenaapatoun.blogspot.com/ και http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000109b.htm και οι http://www.e-grammes.gr/2002/01/vassilakis.htm τα υπολοιπα που βρηκα ειναι επαναληψεις , πιο λεπτομερες ειναι των e-grammes,αν κανεις αφησει στην ακρη το χαζοπονηρουλικο γραψιμο του

    αυτο που εχει για μενα σημασια ειναι η σταση της συλλογης των υπογραφων οπου ολοι οι κοινοι θνητοι εμεις τρωμε ροχαλα ΕΞΑΙΡΕΣΗ ο σακης παπαδημητριου ο τζαζιστας στη θεσσαλονικη πουχε κανει ακριβως το αντιθετο !!!
    Με αφηνει αδιαφορο το θεμα περι του οποιου οι αλλοι υπογραφουν,με φτιαχνει ομως οτι ολοι αυτοι οι 120 δεν ζητησαν και απο μενα και οσους συναντησανε για μια βδομαδα την υπογραφη ΜΟΥ,ΣΟΥ ΤΟΥ ,ΜΑΣ,ΣΑΣ,ΒΑΣ ο Παρασκευας,συνεπως για ποια δημοκρατια και ελευθερια της εκφρασης αγωνιζονται οταν δεν με περιλαμβανουν ποτε σε μια συλλογη υπογραφων;; κατα τα αλλα ναι ειναι τα 120 εργοστασια,τα αλαθητα-σοφα εργοστασια της πρωτοποριας και ας διαφωνουν μεταξυ τους,κοκκινα ή ιδιωτικα εργοστασια δεν παυουν ναναι μαουνες ψυχων.

  54. pixie
    22/05/2007 στο 02:15

    Οι «120» είχαν υπογράψει κείμενο συμπαράστασης στον Βασιλάκη για τη δικαστική δίωξή του από μέλη του Δικτύου 21 και ζητούσαν να δικαστούν μαζί του:
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=31643#31871
    To Δίκτυο 21 έκανε αγωγή και σε κάποιους από τους υπογράψαντες, καθώς και σε έντυπα. Τελικά ο Βασιλάκης καταδικάστηκε να πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά του και, για να γλιτώσει, εξαναγκάστηκε να υπογράψει τη γνωστή «δήλωση μετάνοιας». Οι υπόλοιπες αγωγές δεν ξέρω τι κατάληξη είχαν…

    Το Certificate of Competency του Michigan είναι όντως το αντίστοιχο του FCE του Cambridge. Το θέμα της έκθεσης αφορούσε τις national holidays, δηλ. γενικά τις καθιερωμένες αργίες (όχι τις εθνικές επετείους), και ζητήθηκε από τους υποψήφιους να προτείνουν ποιες από αυτές πρέπει να καταργηθούν για …το καλό της οικονομίας!

  55. Γατος_Καταγραφευς
    22/05/2007 στο 02:18

    εγραψε ο φιλος Vrennus
    «# Vrennus Says:
    May 22nd, 2007 at 12:56 am

    Εξαρτάται τι ακριβώς υποστήριζαν οι 120 υποστηρικτές του κου Βασιλάκη (όσοι και τα ενωμένα εργοστάσια ρε παιδί μου). Αν υποστήριζαν το δικαίωμα του κου Βασιλάκη, και του κάθε κου Βασιλάκη, να εκφράζει τις απόψεις του ελεύθερα και δημόσια, όσο κατακριτέες, κατάπτυστες ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι αυτές, θα προσυπέγραφα ευχαρίστως. Άλλωστε στον κατάλογο των 120 μπορεί κανείς να διακρίνει τόσο ετερόκλητες παρουσίες όσο πχ. του Γιάννη Μηλιού και του Τάκη Μίχα (η αλφαβητική ταξινόμηση τους έφερε σχεδόν πλάι – πλάι). Από τον φουκαρά μικροαστό του διπλανού διαμερίσματος, ή από τον λούμπεν του νυχτερινού σοκακίου βεβαίως δεν περίμενα ούτως ή άλλως προσυπογραφή: από αυτούς περιμένω να χειροκροτήσουν τον επόμενο Χίτλερ – όπως έκαναν και με τον προηγούμενο δηλαδή.»

    στη ζωη συναντησα ολα τα ειδη και αστους και λουμπεν,και πολλους μικροαστους και γραφιαδες.Εχω δει να βαζουν τετοιες υπογραφες πολλους με τοση μαγκια που ολοι αυτοι οι 120 δεν θα τολμουσαν αν δεν ειχαν την ασυλια και την στηριξη αλλων, και οι υπογραφες που βαζανε και βαζουν ηταν ζωης και δεν ανηκαν στους κεκεδες πουθενα,απλα σταθηκαν στα ισα και ειπαν ελατε ρε αν σας βασταει ..ποσοι απο αυτους τους 120 το κανουν ΤΩΡΑ;; τωρα που ο μισθος ειναι εξαιρετος και οι συνθηκες ευνοικες για κοινωνικη ανελιξη; ποσοι απο αυτους ;; 3; 4; 5 ;; τοσοι,παραπανω δεν θα βρεις,αρα ασε το μικροαστο εκει πουναι και σκεψου τι ξεφτιλα των διανοουμενων!!!

  56. 22/05/2007 στο 13:29

    Καλημέρα

    Γατος_Καταγραφευς:

    Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ΟΛΟΙ αυτοί οι 120 υπέγραψαν, για να στηρίξουν το δικαίωμα του Μ.Βασιλάκη, να γράφει αυτα που γράφει, όπως τα γράφει, έτσι γενικά και αόριστα, η για το περιβόητο βιβλιο του, που το προλογίζει ο Σ. Μάνος;;; ή και για τα δύο;;
    Περίεργη συμμαχία, μα τις πατούσες σου!

  57. Γατος_Καταγραφευς
    22/05/2007 στο 13:51

    Καλημερα Ange-ta
    αυτοι οι 120 επιπλαδες διαμαρτυρηθηκαν οταν εφαγε κατι αγωγες ο Βασιλακης απο το δικτυο 21,οχι ομως για το μνημειωδες συγγραφικο εργο του.Ολα αυτα για την ελευθερια της εκφρασης … θλιβερες ιστοριες δηλαδη. Την ελευθερη εκφραση ενος αναρχικου ή ακροδεξιου ομως θα την αρνηθουν με το επιχειρημα οτι ετσι προωθειται η ακραια συμπεριφορα,το μισος και η τυφλη βια.Τι να γινει ομως εκαστος εκφραζει τα εντος του ή τα θελω του,αλλα τα θελω αυτων δεν ταυτιζονται με αυτα που αυτοι επιθυμουν οποτε εσεις καλοπαιδα σκαστε διοτι δεν εχει ελευθερια λογου …
    ειπαμε η δημοκρατια ειναι καθεστως οχι σταση ζωης …

  58. Nemertes
    22/05/2007 στο 13:56

    Επειδή είμαι καμμένη στις πανελλήνιες… Από που να το πιάσω και που να το αφήσω…

    Τέλος και πάντων. Θα μείνω στο απλό. Εσύ μπορείς να μου βρεις το controversial (sorry σε αμερικάνικο κολλέγιο σπούδασα τελικά) του θέματος της εκθεσούλας; Να σου πω το αυτονόητο δηλαδή; Ότι είναι καλό να μαζεύουμε λεφτά για φιλανθρωπικούς σκοπούς; Έχει cons αυτό το θέμα; Εγώ μόνο pros βλέπω.

    Άντε μετά να κάνεις το μαθητή να αποκτήσει… κριτικό πνεύμα…

  59. 22/05/2007 στο 14:43

    Εγώ πάντως έδινα πανελλήνιες το ’99. Έπεσε θέμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έγραψα ό,τι πίστευα: Στρατηγικό εργαλείο της Δυτικής νεο-αποικιοκρατίας, στην προσπάθεια να μεταβάλει τους λαούς του πλανήτη σε υπηκόους.

    Από το φροντηστήριο φρικάρανε. Οι εντολές που είχανε δώσει ήτανε οι αντίθετες: μπλά, μπλά, μπλά δημοκρατία, μπλά, μπλά, μπλά ανθρωπισμός. Τους έγραψα εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Πήρα 16,9. Μου είπανε: Θα ‘παιρνες 19 άμα έγραφες ό,τι σου λέγαμε. Τους είπα: αφ’ ενός ό,τι έγραψα το έγραψα στο πόδι και μάλλον μου άξιζε αυτό που πήρα, αφ’ ετέρου, χέστηκα, καλό σας καλοκαίρι.

    Γράφω αυτά για να πω πως, ορισμένες φορές η κατάσταση είναι κωμικοτραγική. Στο δημόσιο λύκειο, ποτέ δεν μου είπανε «γράψε αυτό». Στο ιδιωτικό φροντηστήριο, όπου πληρώνανε οι έρμοι γονείς, μόνο αυτά μας λέγανε. Πληρώνανε δηλαδή για να μας διδάξουνε τον κονφορμισμό. Καλό ε; Ιδιωτικοί Ιδεολογικοί μηχανισμοί της εξουσίας, όπου το κόστος βαρύνει το ίδιο το θύμα. Τελικά μας έχουνε για πολύ μαλάκες.

  60. 22/05/2007 στο 15:13

    Nemertes, πώς το έχει πει ο Λα Ροσφουκώ, «στην βάση αυτής της πράξης που ονομάζουμε γενναιοδωρία συνήθως βρίσκεται η ματαιοδοξία». Ή πάλι, παραφράζοντας μια άλλη ρήση του, («η ταπεινοφροσύνη είναι η χειρότερη μορφή έπαρσης») θα έλεγα ότι η φιλανθρωπία είναι η χειρότερη μορφή υποκρισίας.

  61. 22/05/2007 στο 15:44

    ΞΕΧΕΙΛΩΣΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ)

    1. Η ΕΚΘΕΣΗ, ΧΡΗΣΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΚΟΝΦΟΡΜΙΣΜΟΣ (ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΕ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ) ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΙ ΨΥΛΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥ ΒΑΣΗ «ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΩ, ΑΥΤΗΝ, ΑΥΤΗ, ΚΙ ΑΥΤΗΝ, ΘΑ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΩ ΟΣΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΕΡΩ» ΕΦΟΣΟΝ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ. ΓΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ 😉

    2. ΟΙ ΜΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΑΞΙΖΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΟΣΤ (ΘΥΜΑΜΙΑ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ) ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ (ΠΩΣ?) ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΘΟΔΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥ?

    3. ΤΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΘΩ, ΜΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΕΔΩ 😉

  62. 22/05/2007 στο 19:05

    @ Γατος_Καταγραφευς

    Οι 120 τάχθηκαν κατά των αγωγών εναντίον του Βασιλάκη και εφημερίδων και καναλιών και των διευθυντών τους [και αργότερα και κάποιοι από τους 120 δέχθηκαν αγωγές]. Οι αγωγές κατά δημοσιογράφων είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο, ειδικά μάλιστα όταν προέρχονται από επώνυμους πολίτες [πολιτικούς, δικηγόρους κ.λπ.] οι οποίοι μπορούν με ένα σωρό άλλους τρόπους να υπεραμυνθούν των δικαίων τους. Με αρθρογραφία, για παράδειγμα, ή με την υποβολή μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμιση [ποινικά δικαστήρια] κι όχι με αγωγές που στοχεύουν στην οικονομική εξόντωση του «αντιπάλου».

    Στη λίστα μπορεί να αντιτείνει κάποιος υπάρχουν και οι μεν, υπάρχουν και οι πονηρώς δρώντες… Ας μην ανοίξουμε ακόμα ένα μέτωπο. Κι βέβαια, Γάτε, αρκετές από τις παρατηρήσεις σου για «επώνυμους» «ανώνυμους» «ελευθερία της έκφρασης» ισχύουν.

    @ pixie

    Ευχαριστούμε και για το λινκ και για τις πληροφορορίες «αγωγές-Δίκτυο 21- Βασιλάκης».

    Ω! Πρέπει να καταργηθούν και αργίες τώρα για το καλό της οικονομίας;! Ενδιαφέρον.

    @ Nemertes

    Τα cons της «έκθεσης» υπάρχουν. Ποιος μαζεύει το χρήμα, ποιος το διαχειρίζεται, ποιος πουλάει image με όλα αυτά, και πώς το πουλάει – δηλαδή τι μηνύματα περνάει [όπως το «μαλάκα μαθητή»].

    @ skatzoxoiros

    Σωστός!

    «Ιδιωτικοί Ιδεολογικοί μηχανισμοί της εξουσίας, όπου το κόστος βαρύνει το ίδιο το θύμα. Τελικά μας έχουνε για πολύ μαλάκες.» Ακόμα καλύτερος!

    @ ΑΤΗΕΝΑ

    Κι εγώ «ψυλλιασμένος μαθητής» ήμουνα – ο Σκαντζόχοιρος απλά είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

    Οι ΜΚΟ αξίζουν πολλά ποστ. Από πού να αρχίσεις όμως και πού να τελειώσεις. Μόνον στην Ελλάδα υπάρχουν επισήμως γύρω στις 1800!!!

    Ευχαριστώ όλους σας.

  63. 09/06/2007 στο 17:53

    Σκατζόχοιρε,

    Έπεσε θέμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έγραψα ό,τι πίστευα: Στρατηγικό εργαλείο της Δυτικής νεο-αποικιοκρατίας, στην προσπάθεια να μεταβάλει τους λαούς του πλανήτη σε υπηκόους.

    Και πήρες και βαθμό 16+. Ολα αυτά το 1999… μάλιστα.

    Και το 2000, η πλειοψηφία του ελληνικού (κωλο-)λαού… αποθέωνε το Χουντόδουλο στις λαοσυνάξεις.

    Αλλά το 2001, είδαμε ΠΟΥ παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. (Γουανδανάμο)

    Και το 2005 είδαμε με τα σκάνδαλα της Εκκλησίας το _αληθινό_ πρόσωπο του Χουντόδουλου.

    Τώρα, το 2007…. Βλέπουμε κάποια άαααλλα πράματα. ΑΝ τα βλέπουμε…

    Π.χ. (ο άνθρωπος που υποχρέωσε τον Βασιλάκη να συντάξει την κατάπτυστη «δήλωση μετανοίας», ο Φαήλος Κρανηδιώτης, υπήρξε δικηγόρος προσφάτως αθωωθέντων ένστολων (σε… στρατοδικείο) όπου δικάστηκαν για βασανισμούς μεταναστών και αθωώθηκαν, χωρίς να πολυ-ακουστεί το θέμα. Εγώ το βρήκα τυχαία, και το θέτω υπ’ όψη του Χρήστου, στο λινκ που ακολουθεί. Δεν μου λες βρε Χρήστο, από πότε, σε αυτή τη χώρα, οι στρατιωτικοί που κατηγορούνται για βιαιοπραγίες κατά πολιτών δικάζονται από… στρατοδικεία; ΔΕΝ τα ξέρω αυτά (ήμουν πρώην κάτοικος Αγγλίας). Κάτι βρωμάει, ΠΟΛΥ…

    Συκοφάντης με την βούλα της Δικαιοσύνης ο Στρατής Μπαλάσκας

  64. 09/06/2007 στο 21:11

    Γιώργο,

    η περίπτωση που αναφέρεις με τον Μπαλάσκα και τους καταδρομείς δεν μου θυμίζει απολύτως τίποτα. Πάντως ότι κάτι βρωμάει κάτι βρωμάει με τα στρατοδικεία [ναυτοδικεία – αεροδικεία]. Περίεργοι νόμοι δεκαετιών που δεν καταργούνται.

    Δεν γνωρίζω το ζήτημα, αλλά η Ελλάδα ήταν μέχρι πριν από ελάχιστα χρόνια σε εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία από το 1940 [κι ίσως να είναι ακόμα]. Και στην Ελλάδα ίσχυε ακόμα μέχρι πριν από λίγα χρόνια [αν δεν ισχύει ακόμα] ο νόμος περί γενικής επιστράτευσης του 1974! Γιατί οι στρατιωτικοί κανονισμοί είναι πολύ πιο αυστηροί σε περίοδο γενικής επιστράτευσης από ό,τι σε περίοδο ειρήνης. Είναι κι αυτή μια μέθοδος «δια την διατήρησιν της πειθαρχίας στο στράτευμα». Τουλάχιστον αυτό μας έλεγαν στα τέλη της δεκατίας του ’80 όταν υπηρετούσα τη… μητέρα-πατρίδα.

    Και η εκδίκαση στρατιωτικών για αδικήματα κατά πολιτών βρωμάει από μακριά. Θυμίζει το καθεστώς της «ετεροδικίας» των Αμερικανών που υπηρετούν στις βάσεις τους στην Ελλάδα. Δικάζονται, δηλαδή, για αδικήματα που διαπράττουν κατά Ελλήνων πολιτών από αμερικανικά δικαστήρια!

    Κάποιοι της νομικής, σίγουρα θα έχουν να μας πουν περισσότερα.

  1. 21/05/2007 στο 10:49
  2. 09/06/2007 στο 14:34
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.