Αρχική > Πλανήτης Γη Α.Ε. > Μαίρη Παπαγιαννίδου: «Αποκαλύπτοντας το AIDS»

Μαίρη Παπαγιαννίδου: «Αποκαλύπτοντας το AIDS»

18/12/2006

aids.jpg

Μαρία Κ. [a.k.a. Μαίρη Παπαγιαννίδου]: Πώς νίκησα το AIDS [εκδ. Καστανιώτη]

Η Μ. Παπαγιαννίδου είναι δημοσιογράφος στο Βήμα [πολιτιστικά-κριτική βιβλίου]. Δεν διάβασα ακόμη το βιβλίο της. Χτές το «Ε» της Ελευθεροτυπίας δημοσίευσε μια «συνέντευξή» της. Ισχυρίζεται ότι το AIDS είναι μια απάτη – κατασκεύασμα του ιατροφαρμακευτικού κατεστημένου.

Στο ενδιαφέρον site της HivWave – Αποκαλύπτοντας το AIDS θα βρείτε πολύ περισσότερες πληροφορίες. Παραθέτω κάποια αποσπάσματα της ομιλίας της την ημέρα που παρουσιάστηκε το βιβλίο της:

«Διαβάζω και γράφω συστηματικά και εξ επαγγέλματος 20 ΧΡΟΝΙΑ τώρα. Παρόλα αυτά, για το AIDS δεν είχα να πω τίποτε από το 1995 που βρέθηκα οροθετική.

Και ξαφνικά, γράφω το 2006 το «Πώς νίκησα το AIDS». Ιατρικό θαύμα; Καθόλου.

Απλώς χρειάστηκε να σβήσω όλες τις πληροφορίες που μας παρέχονται σε μορφή πλύσης εγκεφάλου, και να εξετάσω τα γεγονότα. Δεν μπορεί ο καθένας να το κάνει. Αλλά εγώ είχα ζήσει με το AIDS πάρα πολύ καιρό. […]

Ήμουν βέβαιη ότι δεν είχα συναντήσει ποτέ πουθενά άντρα ετεροφυλόφιλο οροθετικό μη ναρκομανή.

Αποφάσισα να το εξιχνιάσω. Και έθεσα το ερώτημα στην ιστοσελίδα μου http://hivwave.gr/ευθέως: ας μου απαντήσει ανωνύμως οποιοσδήποτε γνωρίζει κάποιον ή είναι ο ίδιος. Ήθελα να προχωρήσω τη ζωή μου μαζί με κάποιον, όλο και πιο επίμονα τώρα.

Οσο περνούσε ο καιρός, τόσο συνειδητοποιούσα κάτι φοβερά ενοχλητικό. Ότι όλοι επαναλαμβάνουμε ένα ψέμα αδιαμαρτύρητα. Μέχρι σήμερα, μετά από 120.000 επισκέψεις από όλο τον κόσμο, δεν με έχει διαψεύσει κανείς.

Και το χειρότερο από όλα είναι η ΣΙΩΠΗ όλων των επισήμων οργανισμών που με επισκέφτονται. Δεν διαφωνούν, ούτε συμφωνούν, ούτε έχουν τίποτε να πουν. Αφήνουν τον κόσμο να πιθανολογεί.[…]

Ξέρετε πόσα συμπτώματα AIDS έχουμε στην Ελλάδα από το 1981 που εμφανίστηκε;

Συνολικά, άντρες και γυναίκες, το 2005 ήταν 7.718 κρούσματα, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές του ΚΕΕΛ. Ας πούμε 8.000 περιπτώσεις μέσα σε 25 χρόνια. Μάλιστα τα επίσημα αποτελέσματα του 1999 φέρονται να είναι ίδια με αυτά του 2005. Δηλαδή, μηδενική αύξηση. Οι δε περιπτώσεις θανάτων από το AIDS στην Ελλάδα, είναι λιγότερες από 100 ανά χρόνο.

Στις στατιστικές, πάλι, πάντα ο αριθμός των αντρών οροθετικών είναι μεγαλύτερος από των γυναικών, ενώ στην αληθινή ζωή δεν κυκλοφορεί κανείς άντρας ετεροφυλόφιλος οροθετικός – γι’ αυτό και κανείς δεν μου απάντησε…»

Κατηγορίες:Πλανήτης Γη Α.Ε.
  1. ανδρεας
    19/12/2006 στο 13:01

    Ναι και ο freddie mercury και ο νουρέγιεφ αδερφάρες του κερατά ήταν.

    Βέβαια μπορείς να πας στην αφρική και να τους δεις που πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα από το aids αλλα δε βαριέσαι, ναρκομανείς αδερφές είναι και αυτοί. Για αυτό και δεν τους βοηθάει και ο πάπας. Τώρα θα τους δώσουμε και laptop με 100 ευρώ αλλά σιγά μην έχουν το θράσος να απαντήσουν.

    Τώρα για να σοβαρέψουμε και λίγο δεν θέλω να μειώσω τον αγώνα που κάνει η κ. Μαίρη Παπαγιαννίδου για την ζωή της αλλά το αν κάποιος δεν έχει γράψει κάτι στην σελίδα της δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν πολλοί άλλοι άρρωστοι.

    Οπως έχει ξαναειπωθεί σε αυτές τις σελίδες οι θεωρίες συνομωσίας είναι sexy και ιστορίες με φάρμακα και τζίρους εκατομμυρίων είναι πιο sexy.

    Σας παραπέμπω σε αντίστοιχες θεωρίες
    http://en.wikipedia.org/wiki/OPV_AIDS_hypothesis

  2. 19/12/2006 στο 14:35

    ΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗς ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΦΥΛΗΣ, ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟς ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΩΣ ΣΤΟΥΣ, ΜΑΥΡΟΥς, ΕΠΙΣΗς ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΕΥΚΟΛΩς ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ…
    Η ΔΕ ΕΠΑΦΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΜΟΙΡΑΙΑ ΕΣΤΙ

  3. 19/12/2006 στο 15:25

    Τεράστια συζήτηση γι αυτό το βιβλίο έγινε εδώ

  4. 19/12/2006 στο 23:40

    Δια της επαγωγικής μεθόδου κατέληξα στο συγκλονιστικό συμπέρασμα (αν φυσικά η Μαρία έχει δίκιο…) ότι

    ο «Majic» Johnson είναι αδερφή!!!!

    Κατέρευσεν εντός μου ο ρυθμός του κόσμου…

  5. 21/12/2006 στο 14:18

    @ όλους

    Για το AIDS έχουν ακουστεί πολλά και απίθανα τα τελευταία 20 χρόνια. Δαπανήθηκαν και δαπανώνται αδιανόητα ποσά, χωρίς αποτέλεσμα. Τρομοκράτησαν και τρομοκρατούν όλον τον πλανήτη, χωρίς τίποτα να είναι ξεκάθαρο επιστημονικά. [Οι επιδημιολόγοι του AIDS δεν έχουν πέσει απλώς έξω, σε… μαύρη τρύπα χάθηκαν]. Δεν έχω ασχοληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια καθόλου με το θέμα. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο της Παπαγιαννίδου [θα το κάνω κάποια στιγμή]. Αλλά μου φαίνεται πως κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Και δεν είναι το μόνο.

  6. DrWho
    04/04/2007 στο 19:45

    Αν ισχύει υποθετικά ότι το AIDS αφορά σε ομοφυλόφιλους δεν είναι αιτιολογία ένας «ρατσισμός» του ιού ή γενετική προτίμηση, αν πάλι υποθέταμε ότι η ομοφυλοφιλία έχει και γονότυπο…Λογικά αυτό θα οφειλόταν στην πρωκτική επαφή (πάντοτε λύση βλεννογόνου) και στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι ομοφυλόφιλοι άντρες έχουν συχνότερες σεξουαλικές επαφές. Γι’ αυτό αδιαμφισβήτητα-λόγω επαναμόλυνσης και υψηλού ιικού φορτίου- το σάρκωμα Καπόζι αφορά σε συντριπτική πλειοψηφία ομοφυλόφιλους οροθετικούς (βλ και Παθολογία Χάρισον κλπ).
    Από την άλλη μεριά, γιατί να μην αμφιβάλλει με επιστημονικά επιχειρήματα ο κάθε επιστήμονας για το θέμα του HIV, όταν ο ROBERT GALLO, ο αυτοφερόμενος και CDC-φερόμενος επιστήμονας που «ανακάλυψε» επέδειξε τέτοια απατεωνίστικη συμπεριφορά επιστημονικά; Ενώ ο Luc Montagne, σεβαστός ιολόγος, που ανακάλυψε τον ιό, χλευάστηκε λίγα χρόνια μετά για την υπόθεση ότι ο HIV θέλει και το μυκόπλασμα για να κάνει AIDS; Επι΄πλέον υπάρχουν και νομπελίστες που βλέπουν κενά στην επιστημονικότητα των σύγχρονων ερευνών. Προσωπικά πάντως, δεν θα ρίσκαρα με τίποτα επαφή χωρίς προφυλακτικό και για τον HIV και για HBV,HCV κλπ κλπ.

  7. 08/04/2007 στο 11:53

    @ DrWho

    Αγαπητέ δόκτορα, δυστυχώς δεν έχω εντρυφήσει τόσο πολύ στο ζήτημα, ώστε να μπορώ να παρακολουθήσω τους επιστημονικούς σας συλλογισμούς. Συμφωνώ όμως ανεπιφύλακτα μαζί σας με την τελευταία σας πρόταση:

    «Προσωπικά πάντως, δεν θα ρίσκαρα με τίποτα επαφή χωρίς προφυλακτικό και για τον HIV και για HBV,HCV κλπ κλπ.»

  8. N3m3c1s
    24/04/2007 στο 18:40

    Παίδες καντε τον κοπο και δειτε τα παρακατω links sto google video

    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!!

    ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ…….ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ…!

    http://video.google.com/videoplay?docid=3983706668483511310

    http://video.google.com/videoplay?docid=5064591712431946916&q=aids+fraud

    ΔΡ WHO,,, KOITA TA LINKS KAI META ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ;)))) E TI ΘΑ ΠΙΣΤΕΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕς ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΜΕ NOBEL ΔΡ. PETER DUESBERG??? (EIΡΩNIA)

  9. 24/04/2007 στο 22:06

    Ευχαριστούμε για τα links προς τα βίντεο. Το πρώτο πράγμα που θα δω αύριο πρωί πρωί…

  10. Medtech
    08/05/2007 στο 16:10

    O Duesberg ποτε δεν διεγηγαγε αυθεντικη ερευνα πανω στον HIV.

    Ολα τα επιχειρηματα του εχουν καταρριφθει.

    Σε παραπεμπω και εδω

    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=45500&start=30

    σε αυτη την σελιδα του phorum εχει το μεταφρασμενο αρθρο

    ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Ο HIV ΠΡΟΚΑΛΕΙ AIDS,οπου αναλυονται (και καταρριπτονται) και οι αποψεις του Duesberg (οτι το AIDS το προκαλουν τα ναρκωτικα ή η πεινα).

  11. 09/05/2007 στο 09:35

    Ευχαριστούμε.

    Ο Medtech αναφέρεται σε άρθρο που έχει μεταφράσει ο ίδιος. Δεν βρίσκεται στην κορυφή της σελίδας, θα το βρείτε λίγο πιο κάτω, κοιτώντας στην αριστερή στήλη με τους σχολιαστές θα βρείτε το νικ του και το άρθρο [παράλληλα με το link].

  12. 09/05/2007 στο 17:23

    Εικασίες, εικασίες και πάλι εικασίες…

    Κανείς μας δεν μπορεί να βγάλει ολοκληρωμένο συμπέρασμα διότι απλούστατα κανείς μας δεν έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία και αποτελέσματα ερευνών.

    Βεβαιότητες:

    1. Η χρήση προφυλακτικού καλό κάνει, κακό δεν κάνει. Kαι μόνο μία βλεννόρροια να γλιτώσεις κέρδος είναι.

    2. Το να κάνει σεξ ένας άνδρας πάσχων από AIDS με μία παρθένα, δεν θεραπεύει τον άντρα από το AIDS, ούτε καν από το κοινό κρυολόγημα, όπως πιστεύεται στην Αφρική.

    3. Γα τις φαρμακευτικές εταιρίες το καλύτερο είναι ένας ασθενής με συνεχή ανάγκη για τα φάρμακα που παρασκευάζουν για την χ, ψ, ζ, αρρώστια και «αρρώστια» (τάχα μου «ψυχικές» διαταραχές π.χ.). Εάν δε είναι δυνατόν να παίρνει το φάρμακό τους ανελλιπώς μέχρι να έρθει η ώρα να δει τα ραδίκια ανάποδα, ακόμα καλύτερα.

  13. 09/05/2007 στο 20:10

    Με τις τρεις βεβαιότητές σας συμφωνώ – βεβαιότατα!

    Με το AIDS αυτό καθαυτό έχω να ασχοληθώ πάνω από είκοσι χρόνια, από την εποχή της «Ανοιχτής Πόλης», τότε που «κολλούσες» ακόμα και ερχόμενος σε συνεύρευση με τον… κρίνο. Δεν ξέρω. Ας προσέχουμε όλοι εκεί που πρέπει να προσέχουμε κι ας αφήσουμε στον πανδαμάτορα χρόνο τις πανδημίες των παμφάγων…

  14. Medtech
    10/05/2007 στο 00:25

    H Medtech.

    Γυναικα ειμαι.

    Το αρθρο που μεταφρασα δημοσιευεται στα αγγλικα στην ιστοσελιδα της AVERT και στηριζεται σε επιστημονικη βιβλιογραφια.

  15. 10/05/2007 στο 00:44

    Ουπς! Συγνώμην! Δεν σας… άλλαξα το φύλο από κακές προθέσεις. Στα φόρουμ μερικές φορές είναι σχεδόν αδύνατον αν δεν είσαι μόνιμος θαμώνας να ξέρεις πράγματα. Και το προφίλ σας ήταν κενό. Συγνώμην και πάλι.[Αν κάνατε το νικ Medtech-α δεν θα υπήρχαν τέτοιες παρεξηγήσεις 🙂

    Και πολύ καλά κάνατε που μεταφράσατε το άρθρο. Υπάρχουν άνθρωποι, που δεν γνωρίζουν καλά αγγλικά και αναζητούν πληροφορίες. Οπότε αν θέλετε, όποτε έχετε κάτι καινούργιο μπορείτε να το προσθέτετε σ’ αυτές τις σελίδες. Προ καιρού, είχε μπει κάποιος επισκέπτης από μηχανή αναζήτησης ψάχνοντας τις λέξεις «τεστ για AIDS». Ούτε που μπορώ να φανταστώ την αγωνία του ανθρώπου…

  16. Medtech
    10/05/2007 στο 01:31

    Δεν με πειραζει η «αλλαγη του φυλου».

    Αυτο που με πειραζει ειναι οταν ακουω φρασεις οπως οι εξης:

    «Για το AIDS έχουν ακουστεί πολλά και απίθανα τα τελευταία 20 χρόνια. Δαπανήθηκαν και δαπανώνται αδιανόητα ποσά, χωρίς αποτέλεσμα»

    Αυτο το δηλωσατε εσεις λιγα ποστ παραπανω.

    Θα ηθελα να σας ρωτησω απο που βγαλατε αυτο το συμπερασμα?

    Γιατι εμεις που εργαζομαστε στην υγεια γνωριζουμε πχ:

    α)οτι χαρη στα τεστ που αναπτυχθηκαν για να ελεγχεται το αιμα,τα παραγωγα αιματος αλλα και οι δωρητες σωματος για τον HIV μειωθηκαν δραματικα οι περιπτωσεις μολυνσης απο μεταγγισεις και μεταμοσχευσεις.Ενω πριν αναπτυχθουν αυτα τα τεστ μολυνθηκαν χιλιαδες ανθρωποι απο HIV απο αυτες τις ιατρικες πραξεις.

    β)Οτι χαρη στην ΗΑΑRT (Highly Active Anti Retroviral Treatment) που συνίσταται στην ταυτόχρονη χορήγηση αναστολέων της ιικής ανάστροφης μεταγραφάσης και αναστολέων της πρωτεάσης του ΗΙV,μειωθηκε το ποσοστο μεταπτωσης των ασθενων με HIV λοιμωξη στο σταδιο του AIDS και συνεπως οι θανατοι απο AIDS.

    γ)Οτι η χορηγηση αντιρετροικης αγωγης μειωνει δραματικα το ποσοστο μεταδοσης του HIV απο την εγκυο μητερα στο βρεφος

    δ)Οτι τουλαχιστον με τις καμπανιες ενημερωσης υπαρχουν ελπιδες οτι καποιοι απο τον σεξουαλικα ενεργο πληθυσμο θα ακουσουν και θα εφαρμοσουν ασφαλη μετρα στο σεξ,μειωνοντας την σεξουαλικη μεταδοση του ιου και οτι καποιοι ναρκωμανεις θα μαθουν να προστατευονται χρησιμοποιωντας βελονες μιας χρησης.Ενω αν δεν ενημερωσουμε τον πληθυσμο δεν θα μαθει κανενας να προφυλασσεται.

    Για ολα τα παραπανω (αναπτυξη των τεστ,αναπτυξη των φαρμακων και καμπανιες ενημερωσεις) δαπανηθηκαν και δαπανωνται τεραστια ποσα αλλα ΕΧΟΥΝ αποτελεσμα.Εαν δεν ειχαν δαπανηθει η HIV λοιμωξη θα ηταν πολυ περισσοτερο διαδεδομενη και θα ειχαμε περισσοτερους νεκρους απο AIDS.

    Γιαυτο λοιπον θα ρωτησω ξανα απο που βγαλατε το συμπερασμα οτι δαπανηθηκαν μεγαλα ποσα για το AIDS ΧΩΡΙΣ αποτελεσμα?

    Εαν εννοειτε οτι δεν εχει αναπτυχθει ριζικη θεραπεια που να απαλλασει οριστικα το σωμα απο την παρουσια του HIV θα συμφωνησω.Ομως εαν γνωριζατε τα ειδικα χαρακτηριστικα του ιου και της λοιμωξης που προκαλει,θα καταλαβαινατε οτι η αποτυχια στην εφευρεση ριζικης θεραπειας οφειλεται σε αυτα και οχι σε καποια «παγκοσμια συνομωσια αργυρωνητων επιστημονων».

    Επισης θα καταλαβαινατε και γιατι ειναι εξαιρετικα δυσκολο να αναπτυχθει εμβολιο γιαυτον τον ιο.

    Τελος θα σας ρωτησω εαν διαβασατε το αρθρο ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Ο HIV ΠΡΟΚΑΛΕΙ AIDS.Αν ναι,ποια τα σχολια σας για το αρθρο αυτο?

  17. Medtech
    10/05/2007 στο 01:36

    Επισης θα ρωτησω ξανα τους αρνητες της συνδεσης HIV-AIDS οπως ρωτησα και στο phorum.gr (και ακομα περιμενω απαντηση):

    1)Αν ο HIV δεν προκαλει AIDS γιατι οπου είναι σπάνια η παρουσια του HIV είναι σπάνιο και το AIDS και οπου εχουμε υψηλη παρουσια HIV στον γενικο πληθυσμο εχουμε και αντιστοιχα υψηλα ποσοστα AIDS?Γιατι σε οποιο μερος του κοσμου πριν ξεσπασει επιδημια AIDS, παρατηρηθηκε προηγουμενη παρουσια του HIV στον πληθυσμο?

    2)Eαν ο HIV δεν προκαλει AIDS γιατι τα αντιρετροικα φαρμακα,που καταπολεμουν τον πολλαπλασιασμο του HIV στο σωμα,καταφερνουν να αποτρεψουν την μεταπτωση των περισσοτερων ασθενων με HIV λοιμωξη στο σταδιο του AIDS?Γιατι σε οποιον ασθενη αποτυχουν να μειωσουν το ιικο φορτιο (αριθμος αντιγραφων ιικου RNA/mm3 πλασματος αιματος) αυτος ο ασθενης κινδυνευει πολυ περισσοτερο να προχωρησει στο σταδιο του AIDS και να πεθανει σε σχεση με αυτους οπου η αντιρετροικη επιφερει πτωση του ιικου φορτιου?

    3)Εαν ο HIV ειναι αβλαβης,γιατι στο εργαστηριο τον βλεπουμε να εισβαλει και να καταστρεφει τα CD4+ λεμφοκυτταρα του ανοσοποιητικου συστηματος?(τα CD4 καταστρεφονται με μια σειρα μηχανισμων αμεσα και εμμεσα).

    4)Εαν ο HIV δεν προκαλει AIDS γιατι οι 3 εργαζομενοι που μολυνθηκαν με καθαρο HIV (οχι με μολυσμενο υλικο,με καθαρο HIV) απο ατυχημα στο εργαστηριο ειχαν κατοπιν μειωση των CD4+ λεμφοκυτταρων τους πριν ξεκινησουν αντιρετροικη?(οι τιμες ενος απο αυτους επεσαν εως και σε 50 CD4+ λεμφοκυτταρα/mm3 πριν ξεκινησει αντιρετροικη θεραπεια).Σημειωνεται οτι με αναλυση της γενετικης αλληλουχιας των στελεχων HIV που απομονωθηκαν απο το αιμα αυτων των ασθενων,βρεθηκε οτι ηταν ομοια γενετικα με τον HIV που τους μολυνε.

    5)Εαν ο HIV δεν προκαλει AIDS γιατι ανεπτυξαν AIDS όσα ατομα μολυνθηκαν με HIV μετα απο μεταγγιση?Γιατι οι μολυσμενοι απο το HIV αιμορροφιλικοι ειχαν πολυ μεγαλυτερα ποσοστα θανατου και ασθενειας απο τους μη μολυσμενους με HIV αιμορροφιλικους?Γιατι οι μελετες cohort που εγιναν σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους ανδρες εδειχναν (πριν την εισαγωγη της HAART,της συνδυασμενης αντιρετροικης αγωγης) τεραστια ποσοστα θανατου και ασθενειας στους HIV+ ομοφυλοφιλους και αμφι σε σχεση με τους HIV (-) ομοφυλοφιλους και αμφισεξουαλικους ανδρες?

    4)Eαν ο HIV δεν προκαλει AIDS γιατι ανεπτυξαν AIDS συντροφοι ασθενων HIV + κατοπιν εκθεσης τους στα σωματικα υγρα αυτων των ασθενων (αιμα,σπερμα κτλ)?

    5)Γιατι στην Αφρικη βλεπουμε ακομα και καλοζωισμενους αφρικανους να πεθαινουν απο AIDS?Δεν ειναι ενδειξη αυτο οτι η ανοσοανεπαρκεια τους δεν οφειλεται στην πεινα αλλά στον HIV?

    6)Μενοντας ακομα στην Αφρικη γιατι βλεπουμε να θεριζονται απο AIDS οι σεξουαλικα ενεργες ηλικιες και οχι τα παιδια?Συνηθως οταν ο θανατος οφειλεται στην πεινα και στις κακουχιες κυρια θυματα ειναι τα παιδια και οι ηλικιωμενοι…..

  18. Medtech
    11/05/2007 στο 05:01

    Και ακομα μια επισημανση:

    Στο AIDS βλεπουμε ενα ειδος ανοσοανεπαρκειας που χαρακτηριζεται απο πτωση του αριθμου των CD4+ λεμφοκυτταρων.

    Στο εργαστηριο in vitro βλεπουμε τον ιο HIV να εισβαλει στα CD4+ λεμφοκυτταρα και να τα καταστρεφει.

    Ουτε και αυτο δεν σας κανει να υποψιαζεστε εστω οτι ο HIV εχει σχεση με το AIDS?

  19. 11/05/2007 στο 11:52

    Να το θέσω λίγο διαφορετικά: Τι σημασία έχουν όλα τα θαυματουργά φάρμακα του πλανήτη αν δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσω;

    Μετά από αυτό το ερώτημα νομίζω ότι έχει νόημα η «επίμαχη» φράση μου: «Για το AIDS έχουν ακουστεί πολλά και απίθανα τα τελευταία 20 χρόνια. Δαπανήθηκαν και δαπανώνται αδιανόητα ποσά, χωρίς αποτέλεσμα.»

    Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι είναι δεκάδες οι χώρες της Αφρικής [και όχι μόνον] που ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ να προσφέρουν φαρμακευτική περίθαλψη στους ασθενείς από AIDS, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να πληρώνουν τις υπέρογκες τιμές [πατέντες] των φαρμάκων. Έχουν δαπανηθεί στη Δύση αδιανόητα ποσά, τελείως άχρηστα όμως για τους Αφρικανούς. Με επικεφαλής την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, οι Αφρικανοί ζητούν να μην πληρώνουν πατέντες στις φαρμακευτικές εταιρείες [κυρίως της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ], για να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

    Να το θέσω και διαφορετικά; Οι κυβερνήσει ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας [επιμένω στις δύο αυτές χώρες, διότι το 90% των φαρμακευτικών προϊόντων που κυκλοφορούν στον πλανήτη είναι πατενταρισμένα από εταιρείες των δύο αυτών χωρών], χρηματοδοτούν ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα και ιδιωτικές φαρμακευτικές εταιρείες, που βρίσκουν ολοένα και πιο θαυματουργά φάρμακα που δεν έχουν την παραμικρή αξία χρήσης [όχι φαρμακευτική αξία χρήσης] για τους φτωχούς της Αφρικής ή της Βραζιλίας ή… ή…

    Το πρόβλημα δεν είναι ιατρικό. Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ είναι το πρόβλημα. Δηλαδή, είναι πολιτικό. Και μιλάμε για τεράστια ποσά. Κι όταν πρόκειται για τεράστια κέρδη, τότε είμαι πολύ μα πολύ καχύποπτος για το τι μπορεί να σημαίνει το ένα ή το άλλο.

    Έρχεστε εδώ, και πολύ καλά κάνετε και σας ευχαριστούμε, αλλά θέτετε άσχετα ερωτήματα σε άσχετους ανθρώπους. Το ανέφερα και πιο πάνω ότι έχω τουλάχιστον δέκα χρόνια να ασχοληθώ με το θέμα – πέρα από ό,τι διαβάζω από δω κι από κει. Κι ούτε νομίζω ότι κάποιος από τους σχολιαστές έθεσε κάποιο ζήτημα για τον HIV.

    Το link για το site της Παπαγιαννίδου αναφέρεται στο ποστ, μπορείτε κάλλιστα να το επισκεφθείτε και να θέσετε εκεί τα ερωτήματά σας. [Κι αν το έχετε ήδη κάνει, δώστε και σε μας το link, να διαβάσουμε το διάλογό σας, να καταλήξουμε -ή όχι- στα όποια συμπεράσματά μας.]

    Το να θέτετε ερωτήματα του είδους «σας ρούμπωσα» σε άσχετους [από όσο γνωρίζω δεν κυκλοφορούν γιατροί εδώ μέσα] είναι χαμένος κόπος και για σας και για μας. Τα θέματα που θέτει αυτό το μπλογκ είναι συνήθως πολιτικά, άντε και κοινωνιολογικά.

    Τέλος, να ξαναπώ ότι δεν έχω διαβάσει το βιβλίο της Παπαγιαννίδου ακόμα. Μην μου θέτετε συνεπώς ερωτήματα όπως «Ουτε και αυτο δεν σας κανει να υποψιαζεστε εστω οτι ο HIV εχει σχεση με το AIDS?», τη στιγμή που δεν έχω ισχυριστεί ούτε το ένα ούτε το άλλο.

    Το τι συμβαίνει με το AIDS δεν ανήκει στα ενδιαφέροντά μου αυτήν την περίοδο. Πριν από είκοσι χρόνια, όταν είχε προκύψει το ζήτημα, είχα ασχοληθεί και κάπου πρέπει να βρίσκονται και μερικοί παχύτατοι φάκελοι με το σχετικό υλικό. Και τότε το ζήτημα το είχα προσεγγίσει περισσότερα πολιτικά. Οι γιατροί θα λύσουν τα υπόλοιπα. Αλλά όσον αφορά το ιατροφαρμακευτικό κατεστημένο θα μου επιτρέψετε να είμαι πολύ κουμπωμένος. Πολιτικά εννοώ.

  20. Medtech
    13/05/2007 στο 20:39

    αλλο το να μην μπορεις να αγορασεις το φαρμακο και αλλο να μην μπορεις να κατασκευασεις αποτελεσματικο φαρμακο.

    Το γεγονος οτι η εισαγωγη των φαρμακων που καταπολεμουν τον πολλαπλασιασμο του HIV (αντιρετροικα φαρμακα) καταφερε να μειωσει την μειωση του ποσοστου εξελιξης της HIV λοιμωξης σε AIDS (και συνεπως των θανατων απο AIDS) αποδεικνυει 2 πραγματα:

    α)οτι τα φαρμακα ειναι αποτελεσματικα και οχι για τον καλαθο των αχρηστων

    β)οτι ειναι ο HIV η αιτια του AIDS.

    Οσο για το ιατροφαρμακευτικο κατεστημενο εχω βαρεθει να ακουω αυτο το επιχειρημα καθε φορα που προσπαθει να πλασαριστει μια θεωρια που δεν εχει επιστημονικα στηριγματα και γιαυτο προσπαθει να κερδισει τις εντυπωσεις με ακατασχετη συνομωσιολογια.

  21. Medtech
    13/05/2007 στο 20:49

    Θα ηθελα επισης να προσθεσω οτι τα ερωτηματα που εθεσα δεν απευθυνονται αποκλειστικα σε εσας αλλα στο καθε ατομο που θα τυχει να διαβασει αυτο τον διαλογο.

    Ρωταω παντως και εσας γιατι ανωθεν ισχυριστηκατε οτι:

    «Τρομοκράτησαν και τρομοκρατούν όλον τον πλανήτη, χωρίς τίποτα να είναι ξεκάθαρο επιστημονικά. [Οι επιδημιολόγοι του AIDS δεν έχουν πέσει απλώς έξω, σε… μαύρη τρύπα χάθηκαν».

    Αφου δεν εχετε οπως ισχυριζεστε ιατρικες γνωσεις γιατι εκφερετε αποψη για το θεμα?Δεν νομιζετε οτι τα ζητηματα υγειας ειναι ιδιαιτερα σοβαρα για να λεει ο καθενας οτι του κατεβει στο κεφαλι?

    Απο την φραση σας «τρομοκρατουν τον πλανητη χωρις λογο» εξαγω το συμπερασμα οτι εχετε την αποψη πως το AIDS δεν ειναι προβλημα.

    Απο την φραση σας «Οι επιδημιολόγοι του AIDS δεν έχουν πέσει απλώς έξω, σε… μαύρη τρύπα χάθηκαν» βγαζει κανεις το συμπερασμα οτι κατα τη κριση σας τα επιδημιολογικα στοιχεια τoυ AIDS ειναι λανθασμενα.Και σας ρωτω με ποια προσοντα εσεις ή οι πληροφοριοδοτες σας βγαζετε τα επιδημιολογικα στοιχεια του AIDS λανθασμενα?Εχετε καποια αξιοπιστα στοιχεια ή απλα σας οδηγει μια συνομωσιολογικη λογικη στο να απορριψετε τα στοιχεια που εχει συλλεξει η επιστημονικη κοινοτητα και οι χωρες που πληττωνται απο το AIDS παγκοσμιως?

  22. Medtech
    13/05/2007 στο 21:01

    Α και μου λετε να κανω διαλογο με την Παπαγιαννιδου:

    Πως να κανει κανεις διαλογο με ατομο που:

    -δεν εχει γνωσεις ιολογιας, ανοσολογιας,επιδημιολογιας?

    Ειναι φιλολογος με μεταπτυχιακα στην τεχνη.

    -απορριπτει καθε στοιχειο που διαφωνει με τις αποψεις της σαν προιον συνομωσιας.

    -παρολο που διαφωνει με την συνδεση HIV/AIDS εξακολουθει να υποβαλεται σε αντιρετροικη αγωγη (που καταπολεμα τον πολλαπλασιασμο του HIV).

    Αυτο δεν το βγαζω απο το κεφαλι μου,το δηλωσε η ιδια οριστε και η απαντηση της σε αντιστοιχη ερωτηση συναδελφου της:

    Kυριακάτικη Ελευθεροτυπία / Εψιλον 17.12.06

    Η ιστορία της «Μαρίας Κ.»
    Η ζωή της δημοσιογράφου Μαίρης Παπαγιαννίδη με το AIDS:

    «Τώρα πιστεύω ότι πρόκειται για παρενέργειες των φαρμάκων.Όταν άλλαζα τα φάρμακα, σταματούσαν και οι κρίσεις. Σήμερα παίρνω τέσσερα χάπια τη μέρα, αλλά στις παρενέργειες τους περιλαμβάνεται και η καρδιακή ανακοπή…»

    Την προκαλώ, μην επιτρέποντας στο χαμόγελο της να βρει το στόχο του. Γιατί δεν τα σταματάει; Πριν από λίγες μέρες είχα παρακολουθήσει ένα ντοκιμαντέρ, που μου έδωσε η ίδια, με ασθενείς που διέκοψαν τη θεραπεία τους.

    «Δεν τα σταματάω επειδή φοβάμαι.Μη νομίζεις ότι τα ξέρω και όλα. Δεν έχω πια και αντοχές, αλλά θέλω να ζήσω όσο περισσότερο μπορώ για να βοηθήσω στην αποκάλυψη της απάτης.»

    Μεταφραση:

    Πιστευω οτι το AIDS δεν το προκαλει ο HIV αλλα δεν σταματαω τα φαρμακα που καταπολεμουν τον πολλαπλασιασμο του HIV(αντιρετροικα).

    Η λογικη του παραλογου.

  23. 13/05/2007 στο 22:02

    Κοιτάξτε, καχύποπτος έως και συνωμοσιολόγος είμαι – ή και αντίστροφα.

    Όσον αφορά τα όσα μου κατεβαίνουν στο κεφάλι, σας παραπέμπω στα όσα προέβλεπαν οι επιδημιολόγοι πριν από 20 χρόνια, πριν από 10 ή πριν από 5. Εσείς τα έχετε πρόχειρα τα στοιχεία, να μας τα πείτε κι εμάς αναλυτικά αν θέλετε, εγώ τα έχω σε κάποιους φακέλους που-ποιος-ξέρει-πού-βρίσκονται. Για προβλέψεις στις οποίες έπεσαν έξω μιλούσα. Το κατά πόσον τα στοιχεία για την Αφρική [για την Αφρική, επαναλαμβάνω] που υπάρχουν είναι ακριβή θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω. Τα είπαμε: καχύποπτος και συνωμοσιολόγος – ή αντίστροφα.

    Το ότι δεν έχω πέντε διδακτορικά στην ανοσολογία, δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να μιλήσω για ένα κοινωνικό ή πολιτικό πρόβλημα [όπως εγώ θεωρώ ότι είναι και το AIDS – πέραν του ιατρικού σκέλους, για το οποίο μιλάτε εσείς].

    Και επειδή το pressing σας είναι σαρωτικό 🙂 , ας το παραδεχτώ επιτέλους:

    1. Το HIV προκαλεί το AIDS [ποτέ εξάλλου σ’ αυτό το ιστολόγιο δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο], και,

    2. Τα φάρμακα είναι αποτελεσματικά [ούτε και σ’ αυτό ισχυρίστηκα ποτέ το αντίθετο].

    Μπορώ, όμως, ως μη διδάκτωρ της Ιατρικής να έχω γνώμη για το κόστος των φαρμάκων; Ως πολίτης μπορώ να θυμάμαι αυτά που έλεγαν οι επιδημιολόγοι πριν από 20 χρόνια; Και ως συνωμοσιολόγος-καχύποπτος [ή αντίστροφα] μπορώ να ασχολούμαι και με το ιατροφαρμακευτικό σκέλος του πολιτικού ιμπεραλιαλισμού των Αγγλοαμερικανών;

    Με τη μετάφραση που κάνετε στα λεγόμενα της Παπαγιαννίδου συμφωνώ μαζί σας:

    «Πιστευω οτι το AIDS δεν το προκαλει ο HIV αλλα δεν σταματαω τα φαρμακα που καταπολεμουν τον πολλαπλασιασμο του HIV(αντιρετροικα).»

    Διαφωνώ μαζί σας στο συμπέρασμα: είναι η λογική του ασθενούς…

  24. Medtech
    13/05/2007 στο 23:14

    Κυριε Μορφο δεν εχετε ιατρικες γνωσεις πως λοιπον θα μπορεσετε να κρινετε επιδημιολογικα δεδομενα?

    Αλλα πειτε μας τις αποριες σας αναφορικα με τις διαφοροποιησεις στις προβλεψεις μηπως και μπορεσω να σας λυσω τις αποριες.

    Παντως ειναι δυσκολο να συζητησεις με καποιον που κρινει τα παντα κατω απο το πρισμα της συνομωσιας και της διαπλοκης.

    Αν σας αναφερω τα στοιχεια απο την Αφρικη,αν σας πω οτι σε καποιες Αφρικανικες χωρες εως και το 30% του πληθυσμου ειναι φορεις θα μου πειτε οτι τα στοιχεια ειναι αποτελεσμα συνωμοσιας των κακων φαρμακευτικων εταιριων…και των πουλημενων πολιτικων που συνεργαζονται μεταξυ τους.

    Αν σας πω οτι οπου ειναι σπανιος ο HIV ειναι σπάνιο και το AIDS,και οπου ειναι ο HIV διαδεδομενος ειναι διαδεδομενο και το AIDS θα μου πειτε οτι το «φαρμακευτικο λομπυ» εβαλε χερι στις μελετες αναφορας.Και δεν θα κατσετε να σκεφτειτε οτι οι μελετες αναφορας προερχονται απο πολλες και διαφορετικες χωρες,επιστημονικα panel,πανεπιστημια, μη κυβερνητικες οργανωσεις,εταιριες με αντικρουομενα συμφεροντα,που ειναι αδυνατον να συμμετεχουν ολοι μαζι σε μια συνομωσια.

    Δεν ειναι παραξενο που σας πειθουν τα σεναρια συνωμοσιας γιατι δεν εχετε τις απαραιτητες γνωσεις για να κρινετε την επιδημια του AIDS (ή οποιοδηποτε αλλο ιατρικο ζητημα).

    Αυτο ομως θα επρεπε να σας κανει πιο υπευθυνους και πιο προσεκτικους (μιλαω για τους δημοσιογραφους γενικα οχι μονο για σας) πριν εκφρασετε μια αποψη αναφορικα με ενα ιατρικο ζητημα.

  25. Medtech
    13/05/2007 στο 23:37

    «Και επειδή το pressing σας είναι σαρωτικό»….

    Εσεις μου ειπατε οτι εχω το ελευθερο να παραθεσω στοιχεια εδω για το AIDS και τον HIV.

    Δεν τα παρεθεσα με σκοπο να παραδεχτητε εσεις ειδικα οτι η επιστημονικη κοινοτητα εχει δικιο οσον αφορα την συνδεση HIV/AIDS αλλα για να ενημερωσω τον κοσμο.

  26. 14/05/2007 στο 00:00

    Δεν κρίνω επιδημιολογικά δεδομένα. Για τις επιδημιολογικές προβλέψεις μιλάω, και γι’ αυτό μιλούσα και για τρομοκρατία πριν από 20 χρόνια ή πριν από 10. Θα ψάξω να βρω τα σχετικά στοιχεία.

    Γράφετε:

    «Παντως ειναι δυσκολο να συζητησεις με καποιον που κρινει τα παντα κατω απο το πρισμα της συνομωσιας και της διαπλοκης.»

    Ελάτε τώρα που είναι συνωμοσία και διαπλοκή το να συζητάμε για κάποιες σημαντικές πολιτικές πτυχές ενός ιατρικού προβλήματος;

    Τώρα αρχίζετε να μου απαντάτε σε πράγματα που δεν έχω ακόμα πει… 🙂 Και πού να τα έλεγα, δηλαδή. Απλώς αμφισβητώ την ακρίβεια των στοιχείων. Για την Αφρική μιλάμε, στο κάτω κάτω. Για τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους κακούς πολιτικούς τι να σας πω; Το ξέρετε δα, ότι είμαι καχύποπτος και συνωμοσιολόγος – ή αντίστροφα 🙂

    Γράφετε:

    «Αν σας πω οτι οπου ειναι σπανιος ο HIV ειναι σπάνιο και το AIDS,και οπου ειναι ο HIV διαδεδομενος ειναι διαδεδομενο και το AIDS θα μου πειτε οτι το “φαρμακευτικο λομπυ” εβαλε χερι στις μελετες αναφορας.»

    Νάτο πάλι! Επιχειρηματολογείτε πριν από μένα για μένα. Όχι δεν θα το έλεγα, αλλά αμφιβάλλετε ότι αν το έψαχνα κάπως θα έβρισκα ότι το «φαρμακευτικό λόμπυ» [γιατί σε εισαγωγικά;] έχει βάλει πάμπολλες φορές χέρι σε μελέτες αναφοράς; Είπαμε: η ψυχή φεύγει το χούι όχι 🙂

    Ποια σενάρια συνωμοσίας με πείθουν; Όχι, βέβαια, ότι δεν τα γνωρίζω – τουλάχιστον τα παλιότερα – αλλά, εδώ τουλάχιστον δεν έχω αναφέρει ούτε ένα.

    [Και μην με βάζετε στον πειρασμό να ξεθάψω το τι έγραφα πριν από 20 χρόνια για το AIDS, γιατί -πιστέψτε με- εγώ ναι μεν θα το διασκεδάσω, αλλά εσείς θα γίνετε έξαλλη. Και θα καταφύγετε σε σκευάσματα του γνωστού λόμπυ για να έρθετε στα ίσα σας 🙂 ]

    Φυσικά και μπορώ να κρίνω ένα οποιοδήποτε ιατρικό ζήτημα. Επειδή δεν έχω σπουδάσει πολιτικές επιστήμες δεν μπορώ να έχω άποψη για την πολιτική; Επειδή δεν έχω σπουδάσει ιστορία δεν μπορώ να έχω άποψη για την ιστορία; Επειδή δεν έχω σπουδάσει ιατρική, μαθηματικά, αστροφυσική… ουπς – έχετε κάποιο δίκιο, αλλά σε ό,τι με αφορά ως πολίτη, κοινωνικά και πολιτικά, μπορώ να έχω γνώμη επί παντός του επιστητού.

    Πιο υπεύθυνοι και πιο προσεκτικοί θα έπρεπε να είναι όλοι – και όχι μόνον οι δημοσιογράφοι [ως γνωστόν «απέχω» από το «χαρτζιλίκι» τους τελευταίους 15 μήνες…]

    Και με βάλατε και πάλι στον πειρασμό [το χούι και τα λοιπά…]: Γιατί οι ιατρο-φαρμακοτρίφτες δεν θα έπρεπε να είναι πιο υπεύθυνοι και προσεκτικοί όταν προωθούν τα σκευάσματα της μιας ή της άλλης εταιρείας; Ή εσείς δεν έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο… Και μην μου πείτε όχι. Τη βλέπω τη μυτούλα σας…

    Ουπς! Δεν σας προλαβαίνω. Κι άλλο σχόλιό σας κατέφθασε καθώς έγραφα αυτό.

    Γράφω-γράφετε:

    «Και επειδή το pressing σας είναι σαρωτικό»….

    «Εσεις μου ειπατε οτι εχω το ελευθερο να παραθεσω στοιχεια εδω για το AIDS και τον HIV.»

    Φυσικά, και έχετε το ελεύθερο να γράφετε ελεύθερα ό,τι θέλετε. Εδώ εγώ γράφω ό,τι μου κατεβαίνει εδώ μέσα πόσο μάλλον εσείς… 🙂

    To «σαρωτικό pressing» συνοδευόταν κι από ένα χαμογελάκι αν το παρατηρήσατε. Άρα ήταν και ολίγον -τουλάχιστον- χιουμοριστικόν.

    Γράφετε:

    «Δεν τα παρεθεσα με σκοπο να παραδεχτητε εσεις ειδικα οτι η επιστημονικη κοινοτητα εχει δικιο οσον αφορα την συνδεση HIV/AIDS αλλα για να ενημερωσω τον κοσμο.»

    Γι’ αυτό το «εσείς ειδικά» ακολουθεί σχετική φατσούλα 😦

    Πολύ καλά κάνετε, τα έχουμε ξαναπεί, και μας ενημερώνετε όλους. Είστε καλοδεχούμενη. Σήμερα ασχολήθηκα με μια ολόκληρη θλιβερή ιστορία, γιατί κάποιος είχε το θράσος να μου υποδείξει ποιον θα έχω στο blogroll μου και ποιον όχι. Λες και οι αναγνώστες δεν μπορούν να κρίνουν μόνοι τους, τι αξίζει να διαβάσουν, τι δεν αξίζει, ποιανού τα επιχειρήματα στέκουν, ποιανού όχι…

    [Για τους αναγνώστες μίλησα, ε; Εγώ ανήκω στην κατηγορία των ιστολόγων 🙂 ]

    Σχολιάστε μου τώρα, παρακαλώ, αυτό που αναφέρατε στο προ-προηγούμενο σχόλιό σας:

    «Παντως ειναι δυσκολο να συζητησεις με καποιον που κρινει τα παντα κατω απο το πρισμα της συνομωσιας και της διαπλοκης.»

    Άρρωστοι είμαστε, δεν είμαστε βάρβαροι… 🙂

  27. Medtech
    14/05/2007 στο 01:39

    «Δεν κρίνω επιδημιολογικά δεδομένα. Για τις επιδημιολογικές προβλέψεις μιλάω, και γι’ αυτό μιλούσα και για τρομοκρατία πριν από 20 χρόνια ή πριν από 10. Θα ψάξω να βρω τα σχετικά στοιχεία.»

    Γιατι θεωρειτε τις προβλεψεις «τρομοκρατια»?Ειναι κακο να προειδοποιησεις τον κοσμο για τον επερχομενο κινδυνο?Λετε να δημοσιευσαν τις προβλεψεις τους με σκοπο να τρομαξουν το κοινο γιατι τους αρεσε να τρομαζουν τον κόσμο ή για να τους προειδοποιησουν ωστε να προφυλαχθουν και τις κυβερνησεις για να στηριξουν την ερευνα για τον HIV και το AIDS?

    «Ελάτε τώρα που είναι συνωμοσία και διαπλοκή το να συζητάμε για κάποιες σημαντικές πολιτικές πτυχές ενός ιατρικού προβλήματος;»

    Ειναι συνομωσιολογια να ισχυριζεσαι οτι η επιστημονικη κοινοτητα που στηριζει την συνδεση HIV/AIDS το κανει οχι γιατι εχει στοιχεια αλλα γιατι ειναι πουλημενη στις φαρμακευτικες εταιριες.

    Παντως εγω δεν ηρθα να συζητησω την πολιτικη πτυχη του AIDS πχ το κατα ποσο ειναι ορθο να καταργησεις τις παντεντες στην Αφρικη.(Αν θελετε την αποψη μου εγω κοιταω και τις 2 οψεις του ζητηματος.Εαν ειχα μια φαρμακευτικη εταιρια,θα στραβωνα χοντρα αν καποιος αντεγραφε τα φαρμακα που εγω ξοδεψα δισεκατομμυρια δολλαρια για να τα αναπτυξω,να τα ελεγξω και να τα προωθησω στην αγορα.Μερικες χωρες οντως δεν μπορουν να πληρωσουν αλλα μερικες εχουν φοβερο θρασος.Η Ινδια πχ. ξοδευει δισεκατομυρια δολλαρια για να κανει πυρηνικες δοκιμες και αρνειται να πληρωσει για αντιρετροικα φαρμακα,δηλωνει οτι θα τα αντιγραψει παραβιαζοντας τις πατεντες.Κλαιγεται οτι δεν εχει λεφτα για να αγορασει τα φαρμακα για τον λαο της,εχει ομως λεφτα για να κατασκευασει ατομικες βομβουλες…).

    Παντως επαναλαμβανω εγω δεν κοιταω την πολιτικη διασταση εξεταζω τα επιστημονικα στοιχεια που αφορουν το AIDS.Eμενα εκεινο που με κοφτει ειναι

    α)υπαρχουν στοιχεια που να αποδεικνυουν την συνδεση HIV/AIDS.

    β)Τα φαρμακα που κατασκευαστηκαν για να πολεμησουν τον HIV ειναι αποτελεσματικα ή οχι?

    γ)Τα τεστ που κατασκευαστηκαν για να ελεγχουν για την παρουσια του HIV ειναι αποτελεσματικα ή οχι?

    «Και με βάλατε και πάλι στον πειρασμό [το χούι και τα λοιπά…]: Γιατί οι ιατρο-φαρμακοτρίφτες δεν θα έπρεπε να είναι πιο υπεύθυνοι και προσεκτικοί όταν προωθούν τα σκευάσματα της μιας ή της άλλης εταιρείας; Ή εσείς δεν έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο… Και μην μου πείτε όχι. Τη βλέπω τη μυτούλα σας…»

    Τι εννοειτε «την βλεπω την μυτουλα σας»?

  28. Medtech
    14/05/2007 στο 01:55

    Θα ηθελα να σχολιασω μερικες απο τις δηλωσεις της Παπαγιαννιδου που διαβαζω εδω:

    «Οσο περνούσε ο καιρός, τόσο συνειδητοποιούσα κάτι φοβερά ενοχλητικό. Ότι όλοι επαναλαμβάνουμε ένα ψέμα αδιαμαρτύρητα. Μέχρι σήμερα, μετά από 120.000 επισκέψεις από όλο τον κόσμο, δεν με έχει διαψεύσει κανείς»

    Αντιγραφω το ποστ ενος bloger απο την συζητηση στο blog του αρκουδου:

    Πάει λοιπόν ένας χριστιανός και της γράφει ανώνυμα στο guestbook:

    “…mou ekane terastia entipwsi i apopci sou oti den iparxoun antres pou na kolisan apo gineka…..epeidi eimai enas apo aftous kai epeidi sta xronia pou eimai foreas sinantisa kai pollous allous mpika sto peirasmo na antapokrithw stin protasi sou kai na rthw se epikoinwnia…”

    Και να η απάντηση της:

    “…Pistevo oti to olo thema ehei parei avasimes diastaseis kyrios se varos ton gynaikon kai to ypostirizo sto vivlio mou me vasi stoiheia pou eho parei apo to Internet. Oi antres pou lene oti molynthikan apo gynaikes mporoun thavmasia na lene psemata h na min ehoun prosdiorisei pos molynthikan. Se panelladiki ereuna den ypirhe oute enas ellinas pou na dilose omofylofilos. Mesa se ena tetoio plaisio prepei na antimetopizeis kai tous filous sou. Oso gia sena, den xero ti empeiries eihes pou se kanoun na pisteveis oti se molyne gynaika…”

    Από την μια στηρίζει τα… αστήρικτα με “vasi stoiheia pou eho parei apo to Internet” (!!!) και από την άλλη λέει στον άλλο ότι δεν ξέρει από τι μολύνθηκε!!!

    Δηλωνει δηλαδη οτι δεν της απαντησε κανεις ενω καποιος οντως πηγε και της δηλωσε οτι κολησε απο γυναικα!Αυτο δεν ειναι ενδεικτικο οτι δεν ειναι ειλικρινης?

  29. 14/05/2007 στο 02:44

    Α! Σας παρακαλώ! Έχω και εργαστήρια βιοπαθολογίας αύριο πρωί-πρωί [Δευτεριάτικα… 🙂 ] Κι ότι ετοιμαζόμουνα να πάω για ύπνο… Με τόσο κλάμα που έχω ρίξει για τη φυγή του Ρίμπο, δεν βλέπω πια μπροστά μου…

    Θεωρώ τις προβλέψεις τρομοκρατία [άνευ εισαγωγικών] γιατί έπεσαν έξω. 🙂 To AIDS εκείνα τα χρόνια παρουσιαζόταν ως «νόσος των ομοφυλοφίλων». Έπεσαν έξω. Όχι οι γιατροί… Οι «άλλοι»

    [Α! μια και το ‘φερε η συζήτηση, έχετε διαβάσει «Τα χρόνια της αρρώστιας» του Νόρμαν Σπίνραντ σχετικά με το AIDS; Μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας είναι που έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά. Δυστυχώς, δεν έχω πρόχειρο τον εκδοτικό οίκο. Τα βιβλία… συνωμοσιολογίας τα έχω στην άλλη άκρη του γραφείου μου, για να μην επηρεάζομαι άμεσα, κι αν σηκωθώ αυτή τη στιγμή να το βρώ, κατά πάσα πιθανότητα θα πέσω στα χέρια συναδέλφων σας στο ΚΑΤ, κάτι [προσωδία το λένε αυτό; ΚΑΤ, κάτι 🙂 ] που μάλλον δεν θα τους αρέσει καθόλου [ξαναχαμογελάω 🙂 ]

    Είπα εγώ πουθενά αυτό που λέτε εσείς;

    «Ειναι κακο να προειδοποιησεις τον κοσμο για τον επερχομενο κινδυνο?Λετε να δημοσιευσαν τις προβλεψεις τους με σκοπο να τρομαξουν το κοινο γιατι τους αρεσε να τρομαζουν τον κόσμο ή για να τους προειδοποιησουν ωστε να προφυλαχθουν και τις κυβερνησεις για να στηριξουν την ερευνα για τον HIV και το AIDS?»

    «Επερχόμενο κίνδυνο»; «Να τρομάξουν το κοινό»; «Τους άρεσε να τρομάζουν τον κόσμο»; Τσ… Τσ… Τσ… Γίνονται τέτοια πράγματα; Μόλις σήμερα διάβαζα στην Ελευθεροτυπία ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας παρακολουθούσαν τους δύο από τους τέσσερις βομβιστές του μετρό και δεν έκαναν τίποτα να τους αποτρέψουν;

    Αρχίζω και ανησυχώ για σας. Αρχίζετε και αναμειγνύετε πολιτικά και ιατρικά ζητήματα 🙂

    Γράφετε:

    «Ειναι συνομωσιολογια να ισχυριζεσαι οτι η επιστημονικη κοινοτητα που στηριζει την συνδεση HIV/AIDS το κανει οχι γιατι εχει στοιχεια αλλα γιατι ειναι πουλημενη στις φαρμακευτικες εταιριες.»

    Αχ! Οι καλές «σας» εταιρείες πάντα φροντίζουν για το κοινό καλό, αφιλοκερδώς…

    Γράφετε [επίσης]:

    «η επιστημονικη κοινοτητα που στηριζει την συνδεση HIV/AIDS»

    Υπάρχει και «κάποια άλλη» επιστημονική κοινότητα που ΔΕΝ στηρίζει τη σύνδεση HIV/AIDS; Ρητορικόν το ερώτημα. Κουρασμένη σας βρίσκω… Από εφημερία; 🙂 Κι έχω κι εργαστήρια αύριο…

    Και μήπως δεν υπάρχουν γιατροί που είναι πουλημένοι στις φαρμακευτικές εταιρίες; Ελάτε τώρα… «Μεταξύ μας…» Και με την ιδιορρυθμία του χαρακτήρος μου… Μην μου πείτε όχι… Πληζ;!

    Γράφετε:

    «Παντως εγω δεν ηρθα να συζητησω την πολιτικη πτυχη του AIDS πχ το κατα ποσο ειναι ορθο να καταργησεις τις παντεντες στην Αφρικη.(Αν θελετε την αποψη μου εγω κοιταω και τις 2 οψεις του ζητηματος.Εαν ειχα μια φαρμακευτικη εταιρια,θα στραβωνα χοντρα αν καποιος αντεγραφε τα φαρμακα που εγω ξοδεψα δισεκατομμυρια δολλαρια για να τα αναπτυξω,να τα ελεγξω και να τα προωθησω στην αγορα.Μερικες χωρες οντως δεν μπορουν να πληρωσουν αλλα μερικες εχουν φοβερο θρασος.Η Ινδια πχ. ξοδευει δισεκατομυρια δολλαρια για να κανει πυρηνικες δοκιμες και αρνειται να πληρωσει για αντιρετροικα φαρμακα,δηλωνει οτι θα τα αντιγραψει παραβιαζοντας τις πατεντες.Κλαιγεται οτι δεν εχει λεφτα για να αγορασει τα φαρμακα για τον λαο της,εχει ομως λεφτα για να κατασκευασει ατομικες βομβουλες…).»

    Εγώ, Πού; Πού να διαφωνήσω μαζί σας; Μόνη σας περιγράφετε με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική διάσταση του προβλήματος… Έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιό μου να το λέω, αλλά τόσο καλά, όσο εσείς, δεν το είχα πει.

    Γράφετε:

    «Eμενα εκεινο που με κοφτει ειναι

    α)υπαρχουν στοιχεια που να αποδεικνυουν την συνδεση HIV/AIDS.»

    Κουραστική η σημερινή εφημερία σας… 🙂 Υπάρχουν, όντως, στοιχεία;

    Γράφετε:

    «β)Τα φαρμακα που κατασκευαστηκαν για να πολεμησουν τον HIV ειναι αποτελεσματικα ή οχι?

    γ)Τα τεστ που κατασκευαστηκαν για να ελεγχουν για την παρουσια του HIV ειναι αποτελεσματικα ή οχι?»

    Από όσα είχατε γράψει μέχρι τώρα, εγώ σχεδόν είχα πειστεί από τα επιχειρήματά σας… Τι ερωτήματα είναι αυτά που θέτετε; Με εκπλήσσετε! Οι κακές παρέες, να υποθέσω; 🙂

    Ερωτάτε, μετά από όλα αυτά τα ερωτήματα:

    «Τι εννοειτε “την βλεπω την μυτουλα σας”?»

    Εννοώ ότι, όπως ο Πινόκιο, δεν μπορείτε να πείτε ψέματα, γιατί αυτό φαίνεται επειδή μεγαλώνει η μυτούλα σας. Κι αυτό είναι κάτι που εκτιμώ στους ανθρώπους. [Επειδή η δική μου μυτούλα είναι τεράστια 🙂 ]

    Μισό λεπτό να στρίψω ένα τσιγάρο [τέλειωσαν τα άλλα και τώρα καννιβαλίζω, ο στριμμένος…], διότι κατά πάγια τακτική σας απόψε στέλνετε και μήνυμα πάνω στο μήνυμα στο οποίο απαντώ [Καταλαβαίνω… Οι Κυριακές είναι απ’ τις χειρότερες μέρες για εφημερία… Αυτά τραβάν κι οι blogger υπηρεσίας… 🙂 ]

    Γράφετε:

    «Θα ηθελα να σχολιασω μερικες απο τις δηλωσεις της Παπαγιαννιδου που διαβαζω εδω:»

    Δεν θα έπρεπε να τις σχολιάσετε εκεί; Με το συμπάθιο δηλαδή…

    Αν τις σχολιάσατε εκεί, μπορείτε να μας δώσετε το link. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις επισημάνσεις σας. Αλλά, αν υπάρχει εκεί και κάποιος διάλογος, θα βοηθούσε κι εμάς [σχετικούς και άσχετους…]

  30. Medtech
    14/05/2007 στο 04:18

    «Θεωρώ τις προβλέψεις τρομοκρατία [άνευ εισαγωγικών] γιατί έπεσαν έξω. 🙂 To AIDS εκείνα τα χρόνια παρουσιαζόταν ως “νόσος των ομοφυλοφίλων”. Έπεσαν έξω. Όχι οι γιατροί… Οι “άλλοι”».

    Αυτη η εκτιμηση εγινε γιατι στην Δυση τα πρωτα θυματα ηταν ομοφυλοφιλοι ανδρες.Εχετε διαβασει την ιστορια του AIDS?Η επιστημονικη κοινοτητα αρχισε να καταλαβαινει οτι κατι πηγαινε πολυ στραβα,οταν προηγουμενως υγιεις νεοι ανδρες,που δεν ειχαν ιστορικο αλλης γνωστης ανοσοκατασταλτικης αιτιας,αρχισαν να πεφτουν αρρωστοι με ασθενειες σχετιζομενες με ανοσοκαταστολη,ασθενειες ανυπαρκτες σε ατομα με υγιη ανοσοποιητικο.Τα πρωτα χρονια πριν αναγνωριστει η αιτια,καποιοι νομιζαν οτι κατι υπηρχε στο gay lifestyle που προκαλουσε αυτην την ανοσοκαταστολη (ενοχοποιηθηκαν απο τα ναρκωτικα poppers που καταναλωναν οι gay για αυξηση της ηδονης μεχρι η υπερφορτωση του ανοσοποιητικου τους απο επανειλημενες μολυνσεις με σεξουαλικως μεταδιδομενα νοησματα).Οταν αργοτερα ανακαλυφθηκε η αιτια του AIDS o ΗΙV δηλαδη,η επιστημονικη κοινοτητα αναιρεσε την αποψη οτι το AIDS ειναι αποκλειστικα ασθενεια των ομοφυλοφιλων ανδρων.Αυτοι που ακομα επιμενουν οτι το AIDS ειναι ασθενεια των gay ανηκουν συνηθως πια σε συντηρητικες αντιgay παραταξεις (κυριως θρησκευτικες οργανωσεις).Δεν ειναι λοιπον η επιστημονικη κοινοτητα που παει να τρομοκρατησει αλλα καποιες οργανωσεις με ατζεντα αντιομοφυλοφιλη και αντισεξ γενικα (αφου χρησιμοποιουν τον HIV σαν φοβητρο για να αποτρεψουν τους νεους απο το να κανουν σεξ γενικα).

    Θα ηταν παραλειψη μου ομως να τονισω οτι στην Δυση η πλειοψηφια των ασθενων με HIV λοιμωξη ειναι ακομα ομοφυλοφιλοι και αμφιφυλοφιλοι ανδρες (αν και το ποσοστο της ετεροφυλοφιλης μεταδοσης του HIV συνεχως αυξανεται).Φυσικα αυτο δεν εχει καμια σχεση με το αν τους αγαπα ο θεος ή οχι,αλλα ειναι καθαρα θεμα των σεξουαλικων τους πρακτικων που ευνοουν την μεταδοση (πολυγαμια και πρωκτικο σεξ).

    ——————-

    «“Επερχόμενο κίνδυνο”; “Να τρομάξουν το κοινό”; “Τους άρεσε να τρομάζουν τον κόσμο”; Τσ… Τσ… Τσ… Γίνονται τέτοια πράγματα; Μόλις σήμερα διάβαζα στην Ελευθεροτυπία ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας παρακολουθούσαν τους δύο από τους τέσσερις βομβιστές του μετρό και δεν έκαναν τίποτα να τους αποτρέψουν;»

    Ελπιζω απο τα οσα αναφερα προηγουμενως να καταλαβατε οτι η αρχικη εκτιμηση της επιστημονικης κοινοτητας οτι το aids αφορουσε μονο ομοφυλοφυλους ανδρες δεν εγινε με σκοπο να τους τρομοκρατησει αλλα εξαιτιας της αρχικης αγνοιας αναφορικα με την αιτια του AIDS.Ειδατε οτι μολις η επιστημονικη κοινοτητα ανακαλυψε την αιτια του AIDS επαψε να ισχυριζεται οτι το AIDS ειναι υποθεση μονο των ομοφυλόφιλων.

    «Αχ! Οι καλές “σας” εταιρείες πάντα φροντίζουν για το κοινό καλό, αφιλοκερδώς…»

    Δεν ισχυριζομαι οτι οι φαρμακευτικες ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα.Ειναι ομως υποχρεωμενες να υποβαλουν τα προιοντα τους σε εξαντλητικη δοκιμασια πριν παρουν αδεια να κυκλοφορησουν απο τους οργανισμους καθε χωρας (ενας τετοιος ειναι ο αμερικανικος FDA).Εννοειται οτι κανενας δεν θα ξοδευε δισεκατομμυρια για την ερευνα,την αναπτυξη και την προωθηση ενος φαρμακου χωρις να περιμενει να ανταμειφθει γιαυτην την προσπαθεια.Ειναι δικαιολογημενη η οργη τους οταν καποια χωρα παει να καταλυσει τις πατεντες αφου η χωρα αυτη δεν εδωσε πενταρα τσακιστη για να αναπτυξει αυτα τα φαρμακα.Και εχουν το δικαιωμα να οργιζονται ακομα περισοτερο οταν μια χωρα κλαιγεται οτι δεν μπορει να αγορασει τα φαρμακα τους και απειλει οτι θα τα αντιγραψει θελουν δεν θελουν,ενω ταυτοχρονα αυτη η χωρα ξοδευει δισεκατομμυρια για το πυρηνικο της προγραμμα.

    «Υπάρχει και “κάποια άλλη” επιστημονική κοινότητα που ΔΕΝ στηρίζει τη σύνδεση HIV/AIDS; Ρητορικόν το ερώτημα. Κουρασμένη σας βρίσκω… Από εφημερία; 🙂 Κι έχω κι εργαστήρια αύριο…»

    Υπαρχει μεριδα επιστημονων που υποστηριζει οτι το AIDS δεν οφειλεται στον HIV (ο πιο διασημος ειναι ο Dr Duesberg) οπως υπαρχει μεριδα επιστημονων που υποστηριζει οτι η εξελιξη δεν εγινε ποτε και οτι καταγωμαστε απο τον Αδαμ και την Ευα κτλ.Αν ψαξετε αρκετα θα βρειτε διαφωνουντες για καθε ευρεως αποδεκτη απο την επιστημονικη κοινοτητα θεωρια.Το ζητημα ειναι παντα τι στοιχεια διαθετουν οι διαφωνουντες για να υποστηριξουν την αποψη τους.Το οτι εισαι αιρετικος δεν σημαινει οτι εχεις και δικιο.Στην περιπτωση του AIDS κανεις απο τους διαφωνουντες δεν εχει καταφερει να μαζεψει αρκετα πειστικα στοιχεια για να πεισει την επιστημονικη κοινοτητα οτι το AIDS δεν προκαλειται απο τον HIV.

    ——————————

    «Και μήπως δεν υπάρχουν γιατροί που είναι πουλημένοι στις φαρμακευτικές εταιρίες; Ελάτε τώρα… “Μεταξύ μας…” Και με την ιδιορρυθμία του χαρακτήρος μου… Μην μου πείτε όχι… Πληζ;!»

    Ναι υπαρχουν και γιατροι που ειναι πουλημενοι στις φαρμακευτικες.Δεν ειναι ομως ΟΛΟΙ πουλημενοι κυριε Μορφο.
    ——————————-

    «Κουραστική η σημερινή εφημερία σας… 🙂 Υπάρχουν, όντως, στοιχεία;»

    Διαβασατε το αρθρο ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Ο HIV ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΙDS?Δεν χρειαζεται να περασετε απο τα αμφιθεατρα της ιατρικης σχολης για να καταλαβετε τι λεει.Αν καποια μερη του σας δυσκολεψαν θα χαρω να σας τα επεξηγησω.Ρωτηστε με.

    «Από όσα είχατε γράψει μέχρι τώρα, εγώ σχεδόν είχα πειστεί από τα επιχειρήματά σας… Τι ερωτήματα είναι αυτά που θέτετε; Με εκπλήσσετε! Οι κακές παρέες, να υποθέσω».

    Με απογοητευετε.Το ριχνετε στην σοφιστια ή μου φαινεται?Τα ερωτηματα αυτα δεν τα θετω επειδη εχω αμφιβολιες για το αν ο HIV προκαλει AIDS,για το αν τα αντιρετροικα ειναι αποτελεσματικα ή εαν οι δοκιμασιες για την ανιχνευση του HIV ειναι ακριβεις,γιαυτο δεν εχω καμια αμφιβολια.Το κανω για να σας δειξω ποια ειναι η διασταση του AIDS που με ενδιαφερει,που ειναι φυσικα η επιστημονικη του αποψη.Εσας σας ενδιαφερει η πολιτικη του διασταση εμενα η επιστημονικη.

    «Εννοώ ότι, όπως ο Πινόκιο, δεν μπορείτε να πείτε ψέματα, γιατί αυτό φαίνεται επειδή μεγαλώνει η μυτούλα σας. Κι αυτό είναι κάτι που εκτιμώ στους ανθρώπους. [Επειδή η δική μου μυτούλα είναι τεράστια 🙂 »

    *ψαχουλευει την μυτη της.Εντοπιζει μια κανονικου μεγεθους κλασικη ελληνικη μυτη,οχι απολυτα ισια αλλα οχι και εντελως φρικουλε.Αναστεναζει με ανακουφηση*

    «“Θα ηθελα να σχολιασω μερικες απο τις δηλωσεις της Παπαγιαννιδου που διαβαζω εδω:”

    Δεν θα έπρεπε να τις σχολιάσετε εκεί; Με το συμπάθιο δηλαδή…

    Αν τις σχολιάσατε εκεί, μπορείτε να μας δώσετε το link. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις επισημάνσεις σας. Αλλά, αν υπάρχει εκεί και κάποιος διάλογος, θα βοηθούσε κι εμάς [σχετικούς και άσχετους…]»

    Ε τις σχολιαζω και εδω και εκει (στο blog του αρκουδου,ακολουθειστε το link που εδωσε αναγνωστης ανωθεν) αλλα και οπου μπορω γιατι η κυρια εχει παρει σβαρνα τα καναλια και πεταει τις ανοησιες της δεξια και αριστερα με κινδυνο να πεισει καποιους απο το κοινο (που γοητευεται τοσο απο την συνομωσιολογια…) και να αναπτυξουν μια επικινδυνη για την ζωη τους συμπεριφορα (να μην βαλουν προφυλακτικο ή να σταματησουν την αντιρετροικη θεραπεια οι ασθενεις με HIV νοσο).

    Βεβαια αν σας ενοχλει η παρουσια μου μπορειτε να μου ζητησετε να φυγω και να σβησετε και τα σχολια μου.

  31. Παρεμβολη
    14/05/2007 στο 09:43

    τα χρόνια της αρρώστιας
    «Norman Spinrad – Journals of the Plague Years (1988) – Μετάφραση: Δημήτρης Αρβανίτης)

    http://www.altfactor.ath.cx/magazine/aplanet/iss8/aids.html

  32. 14/05/2007 στο 15:37

    @ Medtech

    Για τις φαρμακευτικές εταιρείες μια χαρά τα λέτε, αλλά γιατί περιορίζεστε μόνον στην Ινδία; Υπάρχουν δεκάδες φτωχές χώρες στην Αφρική που αδυνατούν οικονομικά να αντιμετωπίσουν το AIDS… Εντάξει, δεν είναι και φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά εμείς να μη λέμε και καμιά κουβέντα εναντίον τους; [FDA;! Αυτό είναι παραμάγαζο των εταιρειών. Τα στελέχη τους πηγαινοέρχονται εκεί μέσα…]

    Είπα εγώ ότι είναι πουλημένοι όλοι οι γιατροί; Συνεχώς μου βάζετε λόγια στο… πληκτρολόγιό μου… Θα σας μαλώσω…

    Το άρθρο το είχα διαβάσει, εν τάχει. Έχω και κακή μνήμη. Θα το ξανακοιτάξω και για τις απορίες μου ξέρω πού να απευθυνθώ. Μερσί.

    Ελάτε τώρα που το ρίχνω στη σοφιστεία. Λίγο χιούμορ κάνω μερικές φορές… Κι οι σοφιστές παρεξηγημένοι αδίκως είναι. [Από τον Πλατωνίσκο, που τους κατάκλεψε, και μετά τους τα έσουρε. Αλλά αυτά είναι άλλες ιστορίες…]

    Δεν με ενοχλεί καθόλου η παρουσία σας ούτε τα σχόλιά σας. Ίσα ίσα. Όποτε έχετε να πείτε κάτι είστε καλοδεχούμενη. Απλά εγώ πρέπει μερικές φορές να κάνω και τον συνήγορο του διαβόλου [όχι ότι δεν μ’ αρέσει…] Αν συμφωνούσαμε όλοι δεν θα είχε κανένα νόημα. Και ως οικοδεσπότης, μου επιτρέπω μερικές φορές να το ρίχνω και στο σορολόπ, έστω κι αν πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Αλλά αν δεν έλεγα και τίποτα, τι θα λέγατε για τη φιλοξενία μου;

    Καλοδεχούμενη πάντα! 🙂

  33. 14/05/2007 στο 15:53

    @ Παρεμβολη

    Ω! Μα είστε έξοχος/η!!! Ευχαριστούμε! [Συγνώμην για την καθυστέρηση, αλλά το σχόλιό σας είχε καταλήξει, ως μη όφειλε, στα spam.]

    @ Medtech

    Διαβάστε το βιβλιαράκι… Ελπίζω να το απολαύσετε. Λογοτέχνημα είναι. Μην το ξεχάσετε…

  34. Medtech
    14/05/2007 στο 19:23

    «Διαβάστε το βιβλιαράκι… Ελπίζω να το απολαύσετε. Λογοτέχνημα είναι. Μην το ξεχάσετε…».

    Το ειχα διαβασει παλαιοτερα οταν ειμουν φοιτητρια.

  35. 04/04/2009 στο 16:36

    Ανοιχτή πρόσκληση

    Η άλλη πλευρά του AIDS και στην Ελλάδα

    Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Παπαγιαννίδου – Σεν Πιερ “Αντίο AIDS!” την Τρίτη 7 Απριλίου 2009, στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα), στις 12.30 το μεσημέρι.

    Ομιλητές:
    ο καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, Σικάγο, Dr. Andrew Maniotis

    ο ανταποκριτής μας στην Ουάσινγκτον Λάμπρος Παπαντωνίου

    η εναλλακτική γιατρός του AIDS στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας Juliane Sacher

    η εκδότρια του βιβλίου στα αγγλικά Janine Roberts (Impact Investigative Media)

    και η συγγραφέας

    Συντονιστής: ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Αργυρίου

    Θα ακολουθήσει μια μουσική παράσταση με μουσικές αναφορές από τη τζαζ μέχρι το σμυρνέϊκο από τη Γιολάντα Δαναού (τραγούδι) και τον Γιάννη Ανδρακάκο (τραγούδι, πιάνο, σαξόφωνο).

    Ομοίως, στη Θεσσαλονίκη, παρουσίαση του βιβλίου την Τετάρτη 8 Απριλίου 2009, στο Μουσείο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, στις 7.30 το βράδυ.

  1. 06/04/2009 στο 09:43
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.