Αρχική > Ιστορία > 14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα «συνωστισμένης και ασύμμετρης» μνήμης

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα «συνωστισμένης και ασύμμετρης» μνήμης

14/09/2007

smirni.jpg

«Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα…»

(Mαρία Ρεπούση, Ιστορία ΣΤ’ Δημοτικού)

Έλαβα από τον Βλάση Αγτζίδη την παρακάτω παρουσίαση [pps – Powerpoint] με σπάνιες φωτογραφίες από τον «συνωστισμό» στην παραλία της Σμύρνης και από τις «ασύμμετρες» πυρκαγιές που κατέστρεψαν τις ελληνικές και αρμένικες συνοικίες της πόλης από τις 13 ως τις 17 Σεπτεμβρίου 1922 [14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας]:

1922.ppt

► Όσοι δεν έχουν το Powerpoint μπορούν να εγκαταστήσουν στα Windows το δωρεάν προγραμματάκι PowerPoint Viewer 2007 για να μπορέσουν να δουν την παρουσίαση.

Κατηγορίες:Ιστορία
  1. fatman
    14/09/2007 στο 14:33

    Το παραπάνω κείμενο μου το στείλανε με e-mail. . .Διαδώστε το όσο μπορείτε

    Μαζική κίνηση για παραπλάνηση στα Exit Polls . . .

    http://demek.pblogs.gr/2007/09/mazikh-kinhsh-gia-paraplanhsh-sta-exit-polls.html

    Πόσοι όμως θα διαφωνούσαν ότι το πιο βρώμικο παιχνίδι παίζεται από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, τα τηλεοπτικά κανάλια και τους πιο προβεβλημένους από τους δημοσιογράφους; Τώρα έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία, αν όχι να τους τιμωρήσουμε, τουλάχιστον να τους γελοιοποιήσουμε…

    Πώς; Παραπλανώντας τους στις απαντήσεις των exit-poles.

    Το διαδίκτυο έχει δύναμη. Το μήνυμα αυτό μπορεί να περάσει σε εκατομμύρια χρήστες ακόμη και προφορικά.

  2. 14/09/2007 στο 14:40

    Προσυπογράφω!

  3. frankiethecat
    14/09/2007 στο 16:21

    Ως χρήστης αυτής της αγαπημένης μου τεχνικής ιδού μερικά απαραίτητα για την επιλογή σας ως «δειγματος», κατά την προσέλευση σας στο χώρο ανιχνεύεται που ευρίσκονται οι δημοσκόποι.Προχωράτε προς το μέρος τους , σε απόσταση 1-1.5 μετρου διέρχεσθε πλαγίως τους χωρίς καρφώματα, απλά είναι στο οπτικό μας πεδίο. Αποφεύγουμε την λούμπα της τάχα ερώτησης πχ που είναι το εκλογικό κέντρο τάδε μιάς και έχουν δωθεί οδηγίες εναντίον μας … το φοβούνται αυτό το φαινόμενο . Ει δυνατόν είμαστε μιά παρέα , αλλά όχι εμφανής , προσπαθούμε να αυξήσουμε την πιθανότητα επιλογής μας ως δείγμα. Ο δημοσκόπος δυσκολεύεται να την πέσει σε παρέα , προτιμά μοναχικούς καβαλάρηδες ή ζεύγη. Μετά την κάλπη με ύφος σοβαρό , χαράζουμε πορεία προς τον δημοσκόπο …χαλαρά και δεν αποστρέφουμε το βλέμμα μας απο αυτόν …αργός βηματισμός και μια φιλικη σοβαρότητα θα πρέπει να μας χαρακτηρίζει. Προσοχή στο οπτικό μας πεδίο αλλά χωρίς κάρφωμα ..έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι θέλουν να τους αποφύγουν άρα αποστρέφουν το βλέμμα τους και κλασσικά στο 1-1.5 μέτρο ώστε να μπορεί με μια χαμηλόφωνη φωνή να μας απευθύνει το λογο. Επι του ερωτηματολογίου τώρα μπορουμε να επιλέξουμε στην ουσία να παίξουμε με τα σημεια που είναι εστιασμένο το ενδιαφέρον τους, οι κουφές απαντήσεις στην ουσία αφήνουν τη δημοσκόπηση αδιάφορη .
    Ψαχνουν να βρουν τη διαφορά πασοκ με νδ, εμείς θα γίνουμε πασοκ ή μπορουμε να γίνουμε οικολόγοι πρασινοι- παπαθεμελης για να δυσκολέψουμε τον καραμανλη για κυβερνηση, θα γινουμε κκε απο πασοκ, βρειτε τι απασχολει τους ερευνητες και ενεργειστε αναλογως … όταν είμαστε παρεα να κανονισουμε μετά απο παρακολούθηση να περασουμε μπροστα απο το δημοσκόπο σε χρονο τετοιο ωστε να μας δει, αν εχει πελατη ας περιμενουμε μακρυα χαζευοντας και γενικα να προσεξουμε πως επιλεγει τα θυματα του. Δεν απανταμε μαζικα στο ιδιο στυλ , απλωνομαστε … αντε καλο μας βολι 🙂

  4. 14/09/2007 στο 19:38

    Λόγω της ημέρας και του εξαιρετικού ντοκουμέντου, θα αποφύγω να σχολιάσω εκείνο το Hellenic που κυριαρχεί στους τίτλους των εικόνων της καταστροφής, μιας και ενοχλούνται συγκεκριμμένες «δημοκρατικές» ευαισθησίες… (Όχι των διαχειριστών φυσικά!)

    Απλά εύχομαι στους Πράσινους-«οικολόγους» να πάρουν τους 800 ψήφους που τους αναλογούν και ουτε μία παραπάνω.

    Δεν ψηφίζουμε τουρκολάγνους κι’ ας διατείνονται ότι είναι οικολόγοι (my ass! βλέπε σχόλια προηγουμένου ποστ)

  5. satyrikon
    14/09/2007 στο 20:58

    Σπανιες φωτογραφιες.Παροτι εχω ψαξει αρκετα πολλες τις βλεπω για πρωτη φορα.
    πολυ καλη δουλεια.
    Και για την συγκυρια…

  6. 14/09/2007 στο 21:58

    Ευχαριστίες στον Βλάση Αγτζίδη, που μου τις έστειλε.

    Και τι συγκυρία! Αν και φοβάμαι ότι τα χειρότερα έπονται των εκλογών…

  7. Σπύρος
    15/09/2007 στο 01:48

    Μπράβο .Πάντα να κρατάτε τήν μνήμη άσβεστη.
    Τωρα για οι-κολόγους μήν θυμηθώ τον Γιόσκα Φισερ,το τσιράκι τού Κλίντον που χορευε μαζί με τίς βόμβες ουρανίου.
    Μην θυμηθώ την Greenpeace ,που τόχε βουλώσει στούς βομβαρδισμούς.
    Και το Ελληνικό της τμήμα επίσης
    Προτιμώ απο τούς οικολόγους τούς κρεατοφάγους…

  8. 15/09/2007 στο 01:55

    Θυμήσου κι αυτόν τον πιτσιρικά του τηλεοπτικού σποτ, που μας λέει κατάμουτρα ότι φταίει ο καθένας μας. Υπονοώντας ότι οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες [όπως η Greenpeace] δεν έχουν καμία ευθύνη… Μπλιαχ…

  9. Σπύρος
    15/09/2007 στο 17:11

    Kαλά αυτό περί συλλογικής ευθυνης πού το πλασσάρουν κάτι ρόζ χαροκαμένες γκόμενες ή τέτοιοι τύποι που περιγράφεις,καλύτερα να μήν τούς θυμισουμε πού παραπέμπει.Στα κρεματόρια………….

  10. frankiethecat
    15/09/2007 στο 19:02

    Η μνήμη , η μνήμη αυτή θα μας κρατήσει ζωντανούς . Αυτή οφείλουμε να την καλλιεργήσουμε , αυτή είναι ΤΩΡΑ η οφειλή μας … οι επόμενοι που έρχονται να πάρουν εκδίκηση ΚΑΙ για ΜΑΣ , τόσο απλά και καθαρά.
    Για το δάκρυ, τον ιδρώτα, για το αίμα από τους δυνάστες της Ζωής.

  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.