Αρχική > Αφασιαλάνδη, Ιστορία > Η Δέσπω αφέντες Λιάπηδες δεν έκαμε, δεν κάνει

Η Δέσπω αφέντες Λιάπηδες δεν έκαμε, δεν κάνει

ΤΗΣ ΔΕΣΠΩΣ


 

Ἀχὸς βαρὺς ἀκούεται, πολλὰ τουφέκια πέφτουν.
Μήνα σὲ γάμο ρίχνονται, μήνα σὲ χαροκόπι;
- Οὐδὲ σὲ γάμο ρίχνονται οὐδὲ σὲ χαροκόπι.
Ἡ Δέσπω κάνει πόλεμο μὲ νύφες καὶ μ᾿ ἀγγόνια.
Ἀρβανιτιὰ τὴν πλάκωσε στοῦ Δημουλᾶ τὸν πύργο:

«Γιώργαινα, ρίξε τ᾿ ἅρματα, δὲν εἶναι ἐδῶ τὸ Σούλι.
Ἐδῶ εἶσαι σκλάβα τοῦ πασᾶ, σκλάβα τῶν Ἀρβανίτων.»
«Τὸ Σούλι κι ἂν προσκύνησε, κι ἂν τούρκεψεν ἡ Κιάφα,
ἡ Δέσπω ἀφέντες Λιάπηδες δὲν ἔκαμε, δὲν κάνει».

Δαυλὶ στὸ χέρι ἅρπαξε, κόρες καὶ νύφες κράζει:
«Σκλάβες Τούρκων μὴ ζήσωμε, παιδιά μ᾿, μαζί μου ἐλᾶτε».
Καὶ τὰ φυσέκια ἀνάψανε, κι ὅλοι φωτιὰ γενήκαν.

 

Πηγή Τραγουδιού

Γιατί η Δέσπω δεν γούσταρε “αφέντες Λιάπηδες”; Και καλά να μην γουστάρει ούτε τον [Αλή] πασά, ούτε τους Αρβανίτες, ούτε τους Τούρκους; Γιατί όμως αυτή η απέχθεια προς τους “Λιάπηδες”;

Ένας φίλος μού έλεγε τις προάλλες -δεν εγγυώμαι ότι τα μεταφέρω και σωστά- ότι οι Τσάμηδες ήταν οι πλούσιοι της περιοχής [και οι Σουλιώτες ήταν Τσάμηδες] και οι Λιάπηδες ήταν η φτωχολογιά. Οπότε υπήρχε μεταξύ τους ένα ταξικό προβληματάκι, που, από ό,τι φαίνεται, έφτασε σχεδόν ως τις μέρες μας.

Η Δέσπω το διευκρινίζει: “καλά” να γίνει σκλάβα του πασά, αλλά όχι και να έχει “αφέντη Λιάπη” [ο Αλή Πασάς ήταν Λιάπης]. Δηλαδή, να γίνει σκλάβα ενός παρακατιανού…

Αξιοπερίεργα ιστορικά παράδοξα… Και μην σας πιάσουν τα… εθνοφυλετικά σας… Όπως έπιασαν εμένα τα ταξικά μου… :-)

  1. 13/03/2008 σε 09:32 | #1

    Και δύο κορυφαίες παραλλαγές του τραγουδιού -μία “Εάν η Δέσπω ήταν ανεκτική, ευρωπαία, φεμινίστρια und πολιτικώς λογία” και μία “Εάν ήτο πράγματι ελληνίς , ανδροφόνος und άξια του έθνους”- από τον Πετεφρή:

    Εμπρός, να διορθώσουμε τις πηγές!

  2. 13/03/2008 σε 09:33 | #2

    Α! Και ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αρβανίτης Λιάπης είναι [Λιάπης και στο επώνυμο].

  3. 13/03/2008 σε 09:44 | #3

    Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, “Ο Κατσαντώνης”:

    Τον Κατσαντώνη πιάσανε, κλάψτε πουλιά μου, κλάψτε.
    Ένας παπάς τον πρόδωκε. Μαχαίρι να του γένει
    η κοινωνιά που το ‘βαψε τ’ αφορισμένο στόμα,
    θηλειά κι αστρίτης στο λαιμό τ’ άγιο του πετραχήλι,
    να μη βρεθεί πνευματικός, να τον ξεμολογήσει
    κι αγαπημένα δάχτυλα τα μάτια να του κλείσουν.
    Το γκαρδιακό τ’ αδέρφι του, ο Γιώργος ο Χασιώτης,
    έξυπνος ακουρμαίνεται, κοιμάτ’ ο Κατσαντώνης
    Η ευλογιά τον έψησε, η θέρμη τον ανάφτει.
    « Ξύπνα ‘δερφέ μου, ξύπνησε, στον ώμο να σε πάρω,
    πλακώσανε οι Λιάπηδες και θα μας πιάσουν σκλάβους».

  4. 13/03/2008 σε 12:11 | #4

    Το εθνικοπατριωτικόν ασματίδιον μάλλον θέλει να αποκρύψει το γεγονός ότι οι Σουλιώτες είναι κι αυτοί Αρβανίτες, όπως κι οι αντίπαλοί τους. Τα λοιπά, για όποιον γνωρίζει τα των Αρβανιτών, είναι μάλλον προφανή. Οι Σουλιώτες Τσάμηδες κι οι Λιάπηδες είναι φυλές των νοτίων Αλβανών – των Τόσκηδων – και εχθροί αλλήλοις – όπως κι οι Τόσκηδες είναι εχθοί με τους Γκέκηδες, τους βόρειους Αλβανούς. Πράγματα απλά και συνηθισμένα σε λαούς με φυλετική οργάνωση της κοινωνίας και απούσα την οποιασδήποτε μορφής εθνική συνείδηση.

    Λιάπηδες είναι και περισσότεροι Αρβανίτες της Ελλάδος. Οι περισσότεροι ήταν Μουσουλμάνοι («Τουρκαλβανοί») – για λόγους καθαρά πρακτικούς, όπως οι σημερινοί Αλβανοί μετανάστες δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να δηλώσουν Χριστιανοί, όπως θα δήλωναν ακόμη και Βουδιστές ή Σιντοϊστές αν ήταν να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη. Οι Σουλιώτες, που η δουλειά τους μάλλον ήταν να πουλάνε προστασία αφού δεν ήταν ούτε γεωργοί, ούτε κτηνοτρόφοι, ήταν Τσάμηδες και Χριστιανοί (λέμε τώρα) και λόγω επαγγέλματος μάλλον, αλλά και λόγω φυλής, εχθροί του «εκσυγχρονιστή» Αλή-Πασά που μάλλον ήταν Λιάπης. Για τους Τσάμηδες λέγεται πως ήταν περισσότερο «άγριοι» και «ανυπότακτοι» αλλά κατά πάσα πιθανότητα απλώς προτιμούσαν να ζουν από «απαλλοτριώσεις» υπηρετώντας τον ευγενή σκοπό της αναπαραγωγής της φάρας. Οι Λιάπηδες μάλλον ήταν ενταγμένοι στον κοινωνικό καταμερισμό της εργασίας και ίσως γι’ αυτό οι Τσάμηδες να τους θεωρούσαν «παρακατιανούς». Το ζήτημα, λοιπόν, κάθε άλλο παρά ταξικό ήταν, ήταν ζήτημα νομής της εξουσίας μεταξύ αντίπαλων φατριών.

    Υ.Γ. Είχαμε ποτέ ξανά Αρβανίτη Αρχιεπίσκοπο;

  5. Ανώνυμος
    13/03/2008 σε 15:52 | #5

    Οι όροι “αρβανίτες”,”τσάμηδες”,”λιάπηδες” κτλ εμφανίζονται με διαφορετικό περιεχόμενο ανάλογα με την ιστορική περίοδο ή τον συγγραφέα που τους μεταχειρίζεται.

    Όσον αφορά τους Σουλιώτες ήταν ένα κράμμα από αλβανόφωνους,βλαχόφωνους και ελληνόφωνους πληθυσμούς.Επίσημη γλώσσα της κοινότητας ήταν η ελληνική, όπως και η επιγραφή στην τοπική σημαία (του 1760 αν θυμάμαι σωστά) η οποία σώζεται μέχρι σήμερα.
    Στην μία όψη φέρει εικόνα του Αη-Γιώργη και στην άλλη όψη την επιγραφή “ΑΠΟΓΟΝΙ ΤΟΥ ΠΥΡΟΥ”

    Ο αρβανιτοβλάχικης καταγωγής Ναπολέων Ζέρβας, αλλά και αρκετοί από τους ΕΔΕΣίτες που έδρασαν κατά των “Τσάμηδων Τουρκαλβανών” (όπως τους αποκαλούσαν) ήταν Σουλιώτικης καταγωγής.

  6. καπλάνης
    13/03/2008 σε 21:07 | #6

    και ο Παρασκευαϊδης αρβανίτικης καταγωγής ήταν, από την ανατολική θράκη

  7. 13/03/2008 σε 21:59 | #7

    Αρβανίτης απ’ την Θράκη; :roll:

    BTW, «δὲν ἔκαμε, δὲν κάμει» μου φαίνεται σωστότερο – συνέπεια στον γλωσσικό τύπο.

  8. 14/03/2008 σε 11:06 | #8

    @ Vrennus

    Ο Αλή Πασάς ήταν Λιάπης.
    Ταξικό, τηρουμένων των αναλογιών. Με τις φάρες δεν βγάζεις άκρη.
    Αρβανίτης απ’ την Ανατολική Θράκη;
    “Κάμνει” νομίζω θα ήταν το σωστότερο, νομίζω…

    @ καπλάνης

    ;

  9. 14/03/2008 σε 12:21 | #9

    καπλανης ..εκ των Καπλαναιων :-)

    ουχι των “δημοσιογραφουντων”

  10. 14/03/2008 σε 14:03 | #10

    Οι Σουλιώτες ήταν Αλβανοί (πείτε τους Αρβανίτες).Ήταν δίγλωσσοι, και χριστιανοί.Η οργάνωσή τους ήταν ανάλογη της μαφίας. Ηταν οργανωμένοι ανα οικογένεις, (φαμίλιες ή φάρες).Ήταν σκληροτράχηλοι πολεμιστές καιζούσαν πουλώντας προστασία στα χωριά του κάμπου.
    Μιλάμε για μεγάλο μπελά. Όταν εκδιώχθηκαν απο το Σούλι, κανείς δεν τους ήθελε στην περιοχή του.
    Φυσικά -συχνά στα ΄πλαίσια ξεκαθαρίσματος λογαριασμών – πολέμησαν σκληρά τους Τούρκους και αργότερα ηρωοποιήθηκαν.

  11. 14/03/2008 σε 15:55 | #11

    @ frankiethecat

    ;;;

    @ αλέξανδρος ανδρουλάκης

    Καλά, ας πούμε ότι η μαφία είναι οργανωμένη όπως οι Σουλιώτες. Το αντίστροφο είναι λίγο… σόλοικο. Και υπάρχουν και κάποιες πληροφορίες, που μάλλον ισχύουν, ότι Αλβανοί μετανάστες στη Νότιο Ιταλία και στη Σικελία δημιούργησαν τις πρώτες μαφιόζικες οργανώσεις.

  12. Ανώνυμος
    14/03/2008 σε 17:14 | #12

    Με τη φράση “Εκείνο το ελληνικό φύλο που κατοικεί στο βουνό Σούλι…” αρχίζει την περιγραφή του για το Σούλι ο Γερμανός διπλωματης Bartholdy (“Voyage en Grece fait dans les Anees 1803 et 1804″.

    Οι Σουλιώτες (Αρβανιτες,Βλάχοι και Σαρακατσάνοι) αποτελούσαν τμήμα του ρωμαίικου μιλιέτ,είχαν ως επίσημη γλώσσα την ελληνική και δεν έδειξαν κάποια τάση εθνικής διαφοροποίησης από τους Έλληνες ούτε στην μητρόπολη ούτε και στην διασπορά.Κάθε άλλο μάλιστα.

    Ο αρβανιτοβλάχικης καταγωγής Ναπολέων Ζέρβας, αλλά και αρκετοί από τους ΕΔΕΣίτες που έδρασαν κατά των “Τσάμηδων Τουρκαλβανών” (όπως τους αποκαλούσαν) είχαν απώτερες ρίζες από την περιοχή Σουλίου.

    Μέλη της οικογένειας Μπότσαρη ως μετανάστες στην Ρουμανία εμφανίζονται ήδη από τα τέλη του 18ου αιώνα να χρηματοδοτούν ελληνικά σχολεία στο Ανήλιο Μετσόβου και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.
    Χαρακτηριστική υπήρξε και η τοπική σημαία ΤΟΥ 1770-1780 με την ανορθόγραφη επιγραφή “ΑΠΟΓΟΝΙ ΤΟΥ ΠΥΡΟΥ” που σώζεται μέχρι τις μέρες μας.

    Προβλήματα μεταξύ προσφύγων Σουλιωτών και ντόπιων υπήρξαν αρκετά, όχι όμως τόσο έντονα όσο μεταξύ Μικρασιατών προσφύγων και παλαιο-ελλαδιτών.

    Παρουσία αλβανόφωνων κοινοτήτων οι οποίες διεκδικούσαν ελληνική καταγωγή καταγράφεται και στην ίδια την Αλβανία όπως π.χ. στην περιοχή Χειμάρρας
    http://www.himara.eu/

  13. Καπλάνης
    14/03/2008 σε 19:22 | #13

    Καπλάνης, αρβανίτικης καταγωγής καί ουχί δημοσιογράφος αλβανικής καταγωγής, ιφ γιου νόου γουάτ άι μιν

    Αλλά τι σας παραξενεύει ότι ο Παρασκευαίδης ήταν αρβανίτικης καταγωγής ή ότι υπάρχουν αρβανίτες με καταγωγή την ανατολική θράκη που ήρθαν πρόσφυγες, με την ανταλλαγή πλυθησμών, στη δυτική θράκη και κυρίως στο νομό έβρου?

  14. 16/03/2008 σε 14:44 | #14

    @ Ανώνυμος

    Ελληνικά φύλα, γεγονός. Μόνον που οι ανταλλαγές πληθυσμών έγιναν με βάση το θρήσκευμα…

  15. Ανώνυμος
    16/03/2008 σε 18:46 | #15

    Μάλλον απαντάς στον Καπλάνη.
    Έλληνες πρόσφυγες από την Πελαγονία και την Ανατολική Ρωμυλία υπήρξαν πριν το ‘22.Οι πρώτοι χωρίς κάποια μέριμνα από την διεθνή κοινότητα, οι δεύτεροι με τη συνθήκη του Νεϊγύ η οποία δεν είχε ως βάση το θρήσκευμα.
    Το θρήσκευμα στην ανατολή αποτελούσε σημαντικό στοιχείο της εθνικής ταυτότητας κάποιων λαών (π.χ.Εβραίων,Αρμενίων, Ασσυροχαλδαίων) όχι όμως πάντα.
    Προσωπικά έχω γνωρίσει Έλληνες μικρασιατικής καταγωγής που είχαν ασπαστεί τον Προτεσταντισμό πριν ακόμα έρθουν στην Ελλάδα.Φαίνεται ότι υπήρξε κάποια προσηλυτιστική δράση των Αμερικανών στο μικρασιατικό χώρο τουλάχιστον από τα τέλη του 19ου αιώνα.

  16. 16/03/2008 σε 21:09 | #16

    @ ανωνυμο , αμεσως προηγουμενο.

    γνωριζω περιπτωση οπου η νυφη ηλθε απο την Βραζιλια για να παντρευτει, τον μεσω αλληλογραφιας υποψηφιο γαμβρο, Χανιωτη και Ευαγγελικο με καταγωγη της οικογενειας της απο την Κεντρικη Μικρασια και καταληξη τους εκει γυρω στα 1890-1900 στην Βραζιλια. Μιας και ειχαν γινει Ευαγγελικοι εκει στα μεσα του 19ου αιωνα, πιθανον ομως ναταν υπο την Γερμανικη επιρροη, μιας και η πνευματικη τους σχεση τους με την Γερμανια ειναι ιδιαιτερως εντονη.
    Τωρα πως ο Χανιωτης εγινε Ευαγγελικος ειναι αλλη ιστορια ;-)

  17. 16/03/2008 σε 22:59 | #17

    “Α! Και ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αρβανίτης Λιάπης είναι…”

    Και ο παλιός…αρβανίτης ήταν.

    Από τους αρβανίτες της Ανατολικής Θράκης.

    Μ-π

  18. filopatria
    17/03/2008 σε 00:52 | #18

    Η Δέσπω είναι από τους Μπότσηδες και γκέκησα όπως και ο δημοσιογράφος της “Ε” που το εξελλήνισε. Θα έλεγα ότι είναι δείγμα τουπέ! Οι μεγάλες φάρες υπολόγιζαν τους υπόλοιπους σαν υποτακτικούς. Πρβλ τη θρυλική φράση “40 χρόνια Μπότσαρις και τώρα μπάρμπα Γιώργος”.

    Πολλά στοιχεία θα βρείτε στα βιβλία του αείμνηστου Α. Κόλλια. Σημαντική αποδόμηση της Ελλ. ιστορίας και σύμφωνα με τον Καργάκο από εμβόλιμες αλβανικές πηγές. Από ένα σημείο και μετά έχω την εντύπωση ότι εκτροχιάστηκε είτε γιατί τυφλώθηκε ή επειδή είχε γίνει πράκτορας.

    Αληθεύει ότι οι Σουλιώτες ήταν Αρβανίτες άλλωστε ο ΜάρκοΜπότσαρις είχε συντάξει ένα δίγλωσσο λεξικό Ελληνοαρβανίτικο.

    Μπότσαρις πολιτεία των ΗΠΑ και σταθμός μετρό στο Παρίσι.

    Οι Αρβανίτες ήσαν μουσουλμάνοι αλλά μπεκτασίδες δηλ. αίρεση κατά κάποιο τρόπο. Μπεκτασής ήταν και ο Οδ. Ανδρούτσος του οποίου η γυναίκα έλεγε για την γυναίκα του Γκούρα (πρωτοπαλίκαρο του Ανδρούτσου που έγινε φρούραρχος της Αθήνας και στην συνέχεια τον δολοφόνησε) ότι δεν μπορούσε να την δει σαν ίση αφού ήταν υποτακτικοί τους. Συμφωνώ ότι πολλοί από τους Αλβανούς στην Ελλάδα ενώ είναι μουσουλμάνοι δηλώνουν ΧΟ χωρίς κανένα πρόβλημα μάλιστα αλλάζουν τα μουσουλμανικά ονόματα σε χριστιανικά για να μη κάνουν κακή εντύπωση.

    Σύμφωνα με την μελέτη του Καργάκου της οποίας τμήμα έχω ανεβάσει δεν υπάρχουν Τσιάμηδες Αλβανοί. Ο Κόλλιας αναφέρει αυτά που λέει ο Vrennus για τις 4 φάρες. Τα περί φάρας ισχύουν ακόμη και σήμερα στους Αλβανούς και αυτός είναι ο λόγος που ο Θατσι έγινε πρωθυπουργός στο Κόσσοβο.

    Άλλο ένα ενδιαφέρον πολιτιστικό γνώρισμα είναι η βεντέττα που όπως ξέρετε ισχύει στην Κορσική, Κρήτη και Μάνη.

    Ορθώς ο κος Χρήστος ομιλεί για Αρβανίτες της κάτω Ιταλίας (πιάνα ντέλλι Αλμπανέζι) που μαζεύονται χορεύουν και τραγουδούν κοιτώντας κατά τον νοτιά “Οι μπούκουρε Μορέα” κάτι σαν γειά σου όμορφε Μωριά και σύμφωνα με τον Κόλλια ήσαν οι πρώτοι μαφιόζοι. Αυτοί έφυγαν λόγω τουρκικών διωγμών από την Πελοπόννησο.

    [...]«Γιώργαινα, ρίξε τ᾿ ἅρματα, δὲν εἶναι ἐδῶ τὸ Σούλι.
    Ἐδῶ εἶσαι σκλάβα τοῦ πασᾶ, σκλάβα τῶν Ἀρβανίτων.»
    «Τὸ Σούλι κι ἂν προσκύνησε, κι ἂν τούρκεψεν ἡ Κιάφα,
    ἡ Δέσπω ἀφέντες Λιάπηδες δὲν ἔκαμε, δὲν κάνει».[...]

    Η Δέσπω γυναίκα του Γιώργου Μπότση άρα Γιώργαινα. Προφανώς μετά την υποταγή του Σουλίου (1802;). Πασάς εν προκειμένω είναι ο Αλής, πασάς του Σουλτάνου διοικητής της Ηπείρου, Στερεάς, Μοριά γι’αυτό και το Αρβανίτων αφού τόσο ο Αλής όσο και σχεδόν όλη η στρατιωτική διοίκησή του είναι Αρβανίτες όχι κατ’ανάγκη Λιάπηδες. Ανάμεσά τους γαλουχήθηκε η γενιά των Ελλήνων πολεμάρχων με κορυφαίο τον αρχιστράτηγο τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

    Καπλάνι είναι το λιοντάρι. Λιάπης υποδηλώνει από την φάρα των Λιάπηδων, ο Γκέκης έγινε Γκέκας (Βελή-Γκέκας) Γκίκας και όλα τα παράγωγα πχ. Ζαρογκίκας. Αρβανιτάκης αυτός που πήγε στην Κρήτη, Αρναούτης ο Αρβανίτης στην Τουρκική (Αρναβούτ) Σιδέρης ο χριστιανός σιδεράς κλπ.

    Δικαίως ο Βαλαωρίτης μιλάει για Λιάπηδες αφού τον Κατσαντώνη τον έπιασε ο Αλής.

    Οι Σουλιώτες είχαν την παράδοση να σφάζονται για να πάρουν την αρχηγία (έχθρες μεταξύ Μποτσαραίων και Τζαβελαίων) αλλά ήσαν και ζόρικοι για να πάρουν τους λουφέδες. Έφτιαχναν μετερίζια για να ασφαλίσουν τα νώτα τους, έβαζαν μια πέτρα μπροστά από το κούτελό τους και με τις κραυγές “Ω ντέρα, ω μπούρα, μπιτά” έκαναν επίθεση στις εχθρικές θέσεις.

  19. tatoula
    21/04/2008 σε 05:43 | #19

    anoikste kanena vivlio istorias kai meta grapste gia tous arvanhtes pou htan mpelas kai mafia!
    to pws polemhsan uper tvn ellhnwn…
    oi arvanhtes den htan pote mousoulmanoi mh tous mperdeueis me tous tourkosporous tous alvanous!

  20. 21/04/2008 σε 19:52 | #20

    Poly eyfaristws na anoiksoume oxi “kanena” alla polla biblia. Mporeite na mas proteinete merika? Alla oxi sta greeklish, please!

  21. BythegourasPilios
    22/04/2008 σε 20:24 | #21

    Ta exete berdepsei PANntelos filoi kai files!!!

    Den tha polylogiso duo lekseis mono : ARVANITES = ELLHNES

    Min berdeuosaste kai sas kanoun plisi engefalou h propaganda ton albanon.

    Oi Arvanites polemisan tous tourko-albanous kai autoi mas sfazan san ta arnia kai tora emfanizonte oi albanoi kai lene oti eimaste “aderfia tous” kai auta dioti exoun pollous skopous kai me ena kalo rito : TA KALA KAI TA SYMFERONTA.

    Opoios exei perissoteres erotiseis gia tous Arvanites na mou tis kanei euxaristos.

    Eimai kai o idios Arvanitis gia na kserete.

    Geia sas

  22. 22/04/2008 σε 21:04 | #22

    Αρβανίτες στη Βικιπαίδεια

    Πολύ θα το χαρώ όταν η εξέλιξη της βιοτεχνολογίας δημιουργήσει… instant DNA analysers για να ξέρουμε ΤΙ γονίδια κουβαλάει ο καθένας μας. Οι ρατσιστές θα ενοχληθούν πολύ… :)

    (γράφω από γραφείο πολύ σύντομα. Πάντως Η βικιπαίδεια αναφέρει και πόσο ενοχλούνται οι Αρβανίτες όταν τους υπενθυμίζει κανείς την Αλβανική καταγωγή τους. Και ΤΙ έγινε δηλαδή;)

  23. doing
    23/04/2008 σε 05:26 | #23

    “Πολύ θα το χαρώ όταν η εξέλιξη της βιοτεχνολογίας δημιουργήσει… instant DNA analysers για να ξέρουμε ΤΙ γονίδια κουβαλάει ο καθένας μας. Οι ρατσιστές θα ενοχληθούν πολύ…”

    Μήπως η χαρά σου είναι λίγο … ρατσιστική;

    “Πάντως Η βικιπαίδεια αναφέρει και πόσο ενοχλούνται οι Αρβανίτες όταν τους υπενθυμίζει κανείς την Αλβανική καταγωγή τους. Και ΤΙ έγινε δηλαδή”

    Εσύ έχει αναρωτηθεί γιατί Βόρειοι και Νότιοι Αλβανοί ντεν μοιάζουν;
    Έχει αναρωτηθεί γιατί Αρβανίτες και Βόρειοι Αλβανοί ντεν μοιάζουν επίσης;
    Και τέλος έχει ναρωτηθεί γιατί Αρβανίτες Ιταλίας υποστηρίζουν Ελληνική καταγωγή και όχι ΑΛβανική;

  24. 23/04/2008 σε 09:29 | #24

    @ BythegourasPilios

    Παντελώς δεν ξέρω αν τα έχουμε μπερδέψει, αλλά κάμποσο μπερδεμένοι είμαστε. Φταίει κι η θρησκεία [ή δεν ήταν κάποιοι μουσουλμάνοι;] φταίει κι η γλώσσα [ή τα αρβανίτικα δεν "μοιάζουν" με τα αλβανικά] φταίει και το “εθνικό” συναίσθημα [ή μήπως κάποιοι δεν πολέμησαν στο πλευρό των Τούρκων]… Δεν αργεί να γίνει το κακό… :-)

    Ευχαριστούμε πάντως για την προσφορά σας. Αν έχετε κάποιες πηγές να μας πείτε [διαδικτυακές ή μη] θα είμαστε υπόχρεοι. Αν μας γράψετε και κάτι ακόμα καλύτερα.

    @ omadeon

    Γιώργο, οι “αντι-ρατσιστές” είναι αυτοί που θα μείνουν στα κρύα του λουτρού με τα DNA τεστ… Μην ανοίγεις ζητήματα…

    @ doing

    “Μήπως η χαρά σου είναι λίγο … ρατσιστική;” Πολύ καλό :lol:

    Και σωστά τα ερωτήματα… Τις απαντήσεις δεν ξέρω…

  25. BythegourasPilios
    23/04/2008 σε 21:24 | #25

    1) KANEIS ARVANITIS DEN ITAN MOUSOULMANOS, ALLA OLOI OI ARVANITES ITAN KAI EINAI XRISTIANOI. EINAI SAN NA SE ROTISO TORA AN OI MAKEDONES EINAI ELLHNES KAI AN EINAI XRISTIANOI. OPOS KSEREIS TO 99% TON ELLHNON EIMASTE ORTHODOKSOI XRISTIANOI.
    2) POTE DEN POLEMISE ENAS ARVANITIS STO PLAI TON TOURKON H ALBANON, ALLA TO ANTITHETO TOUS POLEMISE KAI TOUS EDIOKSE APO TIN MITERA ELLADA
    3) TA ARVANITIKA DIAFEROUN APO TA ALBANIKA SE POLY MEGALO BATHMO KAI 50% TA KATALABAINOUN MONO OI TOSKOI-ALBANOI ENO OI GEGIDES OUTE MIA LEKSI

    Ola auta file mou Χ. Μόρφος pou egrapses, auta ta kanan oi Albanoi KAI OXI EMEIS OI ARVANITES sto ksana leo min berdeuesai

    Arvanites, den einai kati to tromaktiko pou tromazete otan to akoute kai sas paei o nous kapou stin albania h den ksero pou allou, alla antiprosopeui ton idio ton ELLHNA.

    Oi Arvanites einai oi Arxaioi Doriois pou engatastathikan stin Hpeiro pou itan pantelos adeios o Elladikos xoros tis Hpeirou kai ftanan os tin Notio SIMERINI Albania. Ekei ypirxan kathe toso polemoi logou ton epidromon ton Illyrion kai ton Romaion.
    Merikoi Illyrioi apo ton fobo ton Romaion, katebikan se emas dioti opos prepei na ksereis Illyrioi = Ellhniko Fylo me diaforetiki dialekto. Autoi oi Illyrioi pou irthan kai anamixthikan me emas tous ELLHNARES-ARVANITES ARXAIOUS THESPROTOUS, bgike auti i pleon nea dialektos Pelasgodoriki me ta Illyrika + Latinika = ARVANITIKA.
    Ystera apo ola auta, kapote emfanistikan oi bastardoi kaukasianoi Albanoi kai efoson opos einai gnosto zoune ston simerino arxaio Illyriko edafos, piran ta Arvanitika kai tin plastopoihsan tin glossa. Albaniki glossa = Ellhno-Arvanitika, Tourkika, Italika, Slavika, Vlaxika, Gallika.

    Den isxioun ola auta oti oi Arvanites figan meta ton 12aiona 13 kai 14 apo tin Boreio Hpeiro kai malakies, dioti oi Arvanites zousan panta ana tin Ellada
    kai eidika emeis oi Thesprotoi Arvanites, dioti kathe arxaio xorio kyrios ta KEFALOXORIA mas (an ksereis ti simainei auto), exoun onomata opos Arvanta, Arvanitsa kai polla alla kai sto SOULI yparxei to panarxaio xorio ARVANI, opou o Ali Pasas eipe ston strato tou pos ekei pano oi onomazontes apo ton Ali Pasa Arvanites, mas dimiourgoun kathe toso problimata.

    Oi monoi pou katalabainoun ta Arvanitika kata 50%, einai mono oi Toskoi-Albanoi (diladi Ellhnes eksalbanismenoi).

    Ti exete na peite gia ola ta apomnimoneumata ton Arvaniton Hrwon kai ton mh-Arvaniton Hrwon, pou pantou grafoun oti einai Ellhnes oi Arvanites (kyrios ta apomnimoneumata tou Makrygianni)???

    Kserete posoi diasimoi Arvanites perasan apo tin Ellada??? Kserete posoi megaloi kai gnostoi Arvanites Stratigoi, Polemistes, Nauarxoi, Prothipourgoi, Politikoi k.t.l. palepsan gia autin xora (ELLADA)??? Diladi oloi autoi itan “albanoi”???

    Diabaste kai autin tin ereuna :

    O Luigi Luca Cavalli-Sforza, ereunise to DNA ton Arvaniton : Ta R1a ton Ellinogenon DNA kimenonte apo 74-76. Ton Arvaniton einai 74.6

    To R1a ton Albanon einai apo 25-28.

    ARVANITES = ELLHNARES

    Pros to paron den tha sas grapso poio polla, alla perimeno perissoteres apantiseis gia na mathete OLH tin alitheia peri ton ELLHNON-ARVANITON

    Kalinyxta

  26. BythegourasPilios
    23/04/2008 σε 21:59 | #26

    omadeo, sou apanto kai esena :

    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

    Sto tonizo : *TIN ELEUTHERI EGKIKLOPEDIA*

    Αρβανίτικος πολιτισμός και ιστορία

    Με τον όρο Αρβανίτες ονομάζονται οι αλβανόφωνοι κάτοικοι της Βορείου Ηπείρου.

    Sto tonizo : *OI ALBANOFONOI*

    Σύμφωνα με μια θεωρία η λέξη Αρβανίτης έχει κοινή προέλευση με τη λέξη Αλβανός, με αλλαγή των συμφώνων ρ-λ.

    Se roto : ARVANITIS-ALBANOS (einai oloidia??? H ego eimai tyflos???)

    Στους περισσότερους Αρβανίτες δεν αρέσει καθόλου να τους χαρακτηρίζουν Αλβανούς. Στη δεκαετία του 1990 ο Αλβανός Πρόεδρος Σαλί Μπερίσα περιέγραψε τους Αρβανίτες σαν μια αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των Αρβανιτών στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

    Den xreiazetai kanena sxoleio edo eee???

    Σύμφωνα με τον Αριστείδη Κόλλια, μερικοί Αρβανίτες στο βορειοδυτικό τμήμα της Ηπείρου παραδοσιακά αυτοαποκαλούνται και με την ονομασία Shqiptár (Σκιπτάρ), χωρίς να επικαλούνται αλβανική εθνική συνείδηση

    Autoi eimaste emeis oi Arvanites tis Hpeirou opos to leo kai ego U JAM SHQIPTAR (ARVANITIS KAI OXI ALBANOS)

    Για την καταγωγή των Ελλήνων Αρβανιτών υπάρχουν πολλές θεωρίες οι περισσότερες απο τις οποίες δεν είναι και τόσο αξιόπιστες. Η γνώση που υπάρχει είναι καθαρά ιστορική και όχι επιστημονική.

    Sto tonizo : GIA TIN KATAGOGH TON ELLHNON ARVANITON (kai oxi albanon Arvaniton). ISTORIKI KAI OXI EPISTIMONIKI ( an eisai eksypnos ksereis ti simainei auto).

    Ara filaraki mou h wikipedia ta grafei opos thelei kai genika to internet se merika simeia tha deis na lene pos oi Arvanites eimaste albanoi kai se alla simeia oti eimaste ELLHNES. Opos eides emeis to kseroume apo monoi mas ti eimaste apo panarxaia xronia kai mas to metaferoun oi Pappoudes mas kai ksereis ti mas lene : EIMASTAN KAI EIMASTE ELLHNES.

    Den yparxei OUTE ENAS ARVANITIS pou na leei oti einai albanos OUTEEEEE ENAAAAS

    Ta leme

  27. 23/04/2008 σε 22:17 | #27

    @BythegourasPilios
    Και εγώ σου απαντώ, ΔΕΝ υπάρχει Αρβανίτης που να μην έχει ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ καταγωγή, έστω σε πολύ παλιούς προγόνους.

    Μπορεί κάλλιστα βέβαια, να υπήρξαν πάρα πολλές επιμειξίες, αλλά η Βικιπαίδεια, την οποία πρώτος έφερα εδώ με το σύνδεσμο είναι σαφέστατη, αν ξέρει κανείς να τη διαβάσει νηφάλια.

    Το ΙΔΙΟ το κείμενο που παράθεσες, το έφερα ΗΔΗ μέσω του συνδέσμου, αλλά με τη… βιασύνη που απάντησε, δεν το είδες.

    Δεν καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ προσβάλλονται οι Αρβανίτες όταν αποδεικνύεται η Αλβανική καταγωγή και γλώσσα τους.

    Δηλαδή είμαστε… σκυλιά από ράτσα (Ελληνική);

  28. 23/04/2008 σε 22:28 | #28

    Υ.Γ.

    “U JAM SHQIPTAR (ARVANITIS KAI OXI ALBANOS)”

    Ε ναι, μόνο που SHQIPTAR είναι ο Αλβανός στα ΣΥΓΧΡΟΝΑ Αλβανικά!

    Η Ελληνικότητα είναι Μορφογενετικό Πεδίο, ΟΧΙ γονίδια
    (εξού και… Χρήστος ΜΟΡΦΟΣ!!!! α χα χα)

  29. doing
    24/04/2008 σε 02:10 | #29

    Α ναι αφού το λέει και η wikipedia. Ντάξει.

    “Στις ανθρωπολογικές έρευνες του Θεόδωρου Κ. Πίτσιου, οι Αρβανίτες αποτελούν αιγαιακό πληθυσμό με διαφορετικά μορφολογικά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τους Αλβανούς. Συγκεκριμένα αναφέρει: ” Η εξέταση αυτών των ομάδων (αρβανιτοφώνων), μία στη Μεσσηνία, μία στην Αργολίδα και δύο στην Κορινθία, έδειξε ότι σε καμία περίπτωση δεν ξεχωρίζουν από το συνολικό πληθυσμό της Πελοποννήσου ή από τις γειτονικές ομάδες. Σε κανέναν από τους ενενήκοντα χάρτες γνωρισμάτων που σχεδιάστηκαν, δεν μοιάζουν μεταξύ τους περισσότερο από όσο με τις γειτονικές τους γεωγραφικές ομάδες. Επίσης, στα στατιστικά δενδρογράμματα ταυτόχρονης σύγκρισης περισσοτέρων γνωρισμάτων, δεν διαχωρίζονται οι αρβανιτόφωνες ομάδες από τις υπόλοιπες της Πελοποννήσου”[9]. Αυτή η επιστημονική έρευνα ενισχύει την άποψη πως οι Αρβανίτες ήταν μόνο Έλληνες που εν μέρει εξαλβανίστηκαν γλωσσικά εξαιτίας της κατοίκησης μεταξύ αλβανόφωνων πληθυσμών, περίπτωση παρόμοια με τους σύγχρονους αλβανόφωνους Βορειοηπειρώτες Έλληνες που μετανάστευσαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.”

    “… αλλά και από ανθρωπολόγους οι οποίοι στην συντριπτική πλειοψηφία δεν δέχονται την περίπτωση της αλβανικής καταγωγής…”

    Και τελικά φαίνεται δεν διάβασες καλά την wiki γιατί τα πιο πολλά στοιχεία εκεί συνηγορούν για την ελληνικότητα παρά για αλβανικότητα.

  30. 24/04/2008 σε 11:39 | #30

    @Doing,
    Ε, πάω πάσο (ντόιιιγκ).
    Κέρδισες! Με έπεισεις να ψάξω καλύτερα το θέμα.

    Πάντως η μελέτη του Πίτσιου δεν με εξέπληξε, διότι από άλλες πηγές (που θα ξαναψάξω) η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Μεσσηνίας, της Αργοδίδας και της Κορινθίας (και της Πελοποννήσου γενικότερα) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ούτε ελάχιστο Αρχαίο Ελληνικό DNA. Ελάχιστοι Πελοποννήσιοι θεωρούνται απόγονοι γνήσιων Ελλήνων (οι Τσάκωνες νομίζω).

    Κόσμια Διαφωνία στο ιντερνέτ = ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! :)

  31. BythegourasPilios
    24/04/2008 σε 13:31 | #31

    omadeon, mallon albanos eisai apo ta grafomena sou kai kopse na to paizeis Ellhnas, dioti auto to exo paratirisi se para polla forums, pos yparxoun panta kana 2-3 atoma pou na lene olo bourdes peri emas ton Arvaniton.
    Ola auta pou egrapsa poio pano, den katalabais mallon tpt eee???
    Mas ksana dixneis tin wikipedia, pou borei na grafei ekei mesa o kathe asxetos alla telos panton, o asxetos asxeta diabazei kai asxeta leei (omadeon).

    An tha exoun ginei epimiksies Ellhnes-Arvanites me albanous opos les, tote na einai kana 5-10%, oloi oi alloi Arvanites itan, einai kai tha minoume gia panta ELLHNARES kai den tha mas onomasi kaneis omadeon kai mh “albanous”.

    H ironia sou, den pernaei se emena kai pisteuo se kanenan logiko anthropo.

    U JAM SHQIPTAR = GREK-ARVANIT (ELLHNAS-ARVANITIS) jo albanient (OXI ALBANOS)

    Ti cis je omadeon???

  32. 24/04/2008 σε 13:56 | #32

    Φίλε μου ΔΕΝ είμαι απλός αλβανός, είμαι μισάνθρωπος Ανθέλληνας εξωγήϊνος που ενσαρκώθηκα ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ εδώ.

    Συγνώμη αλλά πρέπει να προλάβω το επόμενο διαστημόπλοιο. Εχω ραντεβού για τα νέα φάρμακα βελτίωσης ελαττωματικών γονιδίων (μου), ως Homo Sapious. :)

  33. doing
    24/04/2008 σε 18:25 | #33

    @ομαδεον

    http://kleftouria.blogspot.com/

    Επμεριστατωμένο και με πηγές.

    Σχεδόν παντού οι Αρβανίτες δεν ξεπερνούσαν το 10%.

    Έχεις όμως μια μανία να καταδείξεις το ολίγον του Ελληνικού DNA.

    Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει αυτό το θέμα τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου έχουν κάνει ανθρωπολογικές και γενετικές μελέτες και σε διαψεύδουν οικτρά.

    Κατά τα άλλα έχω παρατηρήσει πως οι λεγόμενοι διεθνιστές έχουν μια μανία με το DNA βρε αδερφέ.
    Πιο πολλοί αυτοί το αναφέρουν παρά οι … “άλλοι”.

    Βέβαια όταν τα βρίσκουν σκούρα το γυρίζουν πως όλα αυτά είναι μαλακίες.

    “It is inaccurate to say that the modern Greeks are different physically from the ancient Greeks; such a statement is based on an ignorance of the Greek ethnic character.” C.S. Coon

    http://dienekes.110mb.com/texts/coongreeks/

    Χαιρετώ.

  34. 25/04/2008 σε 10:30 | #34

    Σε πολλά έχεις δίκιο ντόιιιιγκ.
    Μόνο που η άγνοια είναι προϋπόθεση της γνώσης, και το λάθος όταν εκφραστεί δίνει ευκαιρία να εκφραστεί και το σωστό.

    Ανέκαθεν δεν συμπαθούσα την ταύτιση με γονίδια πάσης φύσεως, όπως δεν συμπαθούσα και την ταύτιση με… ποδοσφαιρικές ομάδες. Κι αν προσβάλλονται οι Ολυμπιακοί αν τους λες ότι θα μπορούσαν να είναι Παναθηναϊκοί, φαντάσου οι Αρβανίτες.
    Γιατί; Ε, κι εγώ ρατσιστής είμαι. Τον ρατσιστή σου κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς! :)

    Πάντως, όταν υπάρχει συμφέρον σε μία άποψη, ξεπέφτει. Φυσικά και το συμφέρον κάθε ανθέλληνα είναι να υποστηρίζει τον Φάλμεράϋερ (που έλεγε ότι οι σημερινοί Ελληνες έχουν ελάχιστη γενετική σχέση με τους Αρχαιους). Αυτό δεν κάνει τις απόψεις του Φάλμεράϋερ λανθασμένες, οπως και η ανάγκη των αντιπαθούντων τους Νεοέλληνες να έχει δίκιο, δεν τον κάνουν σωστό. Εγώ ακόμη το ερευνώ το θέμα, πάντως πιστεύω ότι η Ελληνικότητα είναι “Μορφογενετικό Πεδίο” το οποίο απορρόφησε διάφορους άλλους λαούς, χωρίς απαραίτητα σχέση με γονίδια.

    Καλές γιορτές λοιπόν, τα στοιχεία που έφερες τα ερευνώ, αέναος μαθητής ων.

  35. giorgaras
    29/04/2008 σε 12:27 | #35

    Από πότε η Ανδριανούπολη ήταν αρβανίτικο χωριό της Ανατολικής Θράκης???
    Γιατί ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος(Παρασκευαίδης) ήταν και απο του ς δύο γονείς απο την Ανδριανούπολη της Ανατ. Θράκης._
    http://alex.eled.duth.gr/EthM/Thrakika/1999/02.htm

  36. giorgaras
    29/04/2008 σε 12:33 | #36

    Και εδώ μπορείς να το δεις ρε συ Pontaristera:
    http://www.phileleftheros.com/MAIN/showarticle_prt.asp?id=533176
    και απο δω και πέρα αν θες να φαίνεσαι σοβαρός μη γράφεις ότι σου έρχεται έμπνευση…

  37. BythegourasPilios
    30/04/2008 σε 19:08 | #37

    ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ (ARVANITES) η ιστορική αλήθεια (To neo mou video)
    Tha akolouthisi kai PART II… http://de.youtube.com/watch?v=5U00yNYZ1F8

  38. 02/05/2008 σε 01:10 | #38

    Λοιπόν φίλε το είδα το βίντεο, δεν απάντησε όμως σε πολλά ερωτήματά μου. Π.χ.

    Ένα μεγάλο ερώτημα είναι ΠΟΙΑ η διαφορά μεταξύ Αρβανιτών και “Τουρκαλβανών”;
    Το πρώτο που μου έρχεται στο νου είναι απλούστατα η διαφορά στη ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

    Οι οθωμανοί έδιναν ελάχιστη σημασία στην εθνότητα και τεράστια σημασία στη θρησκεία των υπηκόων τους.
    Το πιο λογικό που μπορώ να σκεφτώ είναι λοιπόν, ότι (εφόσον είχαν την ίδια γλώσσα) οι Τουρκαλβανοί και οι Αρβανίτες είχαν κύρια πολιτιστική διαφορά τη θρησκεία και (κατά δεύτερο λόγο) τη σχέση τους με την Οθωμανική εξουσία.

    Τώρα, τα περί καταγωγής ΔΕΝ τα καταλαβαίνω, θεωρώ ΟΛΟ το ανθρώπινο DNA εντελώς σκάρτο, σάπιο και μολυσματικό. Ισως να ξεβρωμίσει ο τόπος με καμμιά κρίση, αν ψοφήσουν τα τρία δις που λέει ο Κάστρο. Δυστυχώς όμως φοβάμαι ότι θα είναι ΑΘΩΟΙ κατά το 99%, όλοι αυτοί, πράγμα λυπηρότατο. (πληροφορίες για το peakoil δημοσιεύω σήμερα).

    Η δημοτική μουσική (των Αρβανιτών υποθέτω) με την οποία επένδυσες όλο το βίντεο μου θύμισε ορισμένα.. Αλβανικά άσματα που βάζανε στο διαπασών κάτι Αλβανοί που μου φτιάνανε το σπίτι πριν αρκετά χρόνια. Συνεχώς μπέρδευα τη δική τους μουσική με τη μουσική που έπαιζε και το δικό σου βίντεο. Αρχίζω να καταλαβαίνω το γιατί.

    Δηλαδή εσείς ΤΙ φοβάστε? Μη χαλάσει η “εθνική σας συνείδηση” ΑΝ (λέμε τώρα, ΑΝ) αποκαλυφθεί μια μέρα ότι η περιβόητη γενετική σας διαφορά με τους (Νότιους) Αλβανούς είναι μηδαμινή;

    Φίλε, ΔΕΝ ασχολούμαι με γονίδια, αλλά το ρόλο της γλώσσας και της θρησκείας τον ξέρω αρκετά καλά.
    Και όπως εγώ όταν έμαθα αγγλικά, ΕΓΙΝΑ Αγγλος, μετά από αρκετά χρόνια μικρής ηλικίας στην Αγγλία, έτσι και οι πρόγονοί σου, Ο,ΤΙ γονίδια κι αν είχανε, από τη στιγμή που ξέχασαν τη γλώσσα τους και μίλησαν και μεταξύ τους Αλβανικά, ΓΙΝΑΝΕ ΑΛΒΑΝΟΙ. Κι αυτό σε κάνει να δυσανασχετείς, γιατί προφανώς θεωρείς τους Αλβανούς κατώτερους (των δικών σας προγόνων).

    Ομως οι Ζουλού που μάθανε Αγγλικά, ΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ με κάποια πράματα που δεν είχε η κουλτούρα τους. Οι δικοί σας πρόγονοι, ΑΝ υποθέσουμε ότι “δεν ήταν Αλβανοί αλλά Ελληνες” ΠΩΣ μορφώθηκαν (καλύτερα) μέσω της Αλβανικής;

    Καλή μας άνοιξη!

  39. 02/05/2008 σε 02:03 | #39

    Υ.Γ. Πέρασα κάποιες ώρες διαβάζοντας διάφορα κείμενα που βρήκα περί Αρβανιτών. Κάτι δεν μου πήγαινε καλά με το Ελληνικό άρθρο στη Βικιπαίδεια κι έτσι πήγα να διαβάσω και τη συζήτηση για το σχετικό λήμμα. Μετά (αφού… ΕΦΡΙΞΑ) πήγα και διάβασα το Αγγλικό άρθρο στην wikipedia για “Arvanites” και… αντιλήφθηκα ότι την Ελληνική Βικιπαίδεια δεν μπορούμε ΚΑΝ να τη συγκρίνουμε με την Αγγλική (που γράφεται από ανθρώπους όλου του πλανήτη πλέον). Στη συγκεκριμμένη περίπτωση, το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν οι οποιοιδήποτε Ελληνες γράφουν τη Βικιπαίδεια είναι να ΚΛΕΙΣΟΥΝ τη συζήτηση αυτή, να σβήσουν το λήμμα “Αρβανίτες” και να… μεταφράσουν το αγγλικό άρθρο που δεν πάσχει από μανία να αποδείξει τα Αρχαία Ελληνικά πληθυσμών που ήρθαν στην περιοχή εκατοντάδες χρόνια μετά.

    ΟΛΑ όμως εδώ πληρώνονται. Τα ίδια τραβάμε τώρα (ως χώρα) και από τη μανία των Σκοπίων να γίνουν παιδιά του Αλέξανδρου.

  40. BythegourasPilios
    02/05/2008 σε 11:22 | #40

    File omadeon, oles tis erotiseis sou (sas) tis exo dosei, tora an esy (eseis) DEN thelete na katalabaite, diko sou (sas) problima kai oxi diko mou (mas) dioti emeis kseroume poioi eimaste kai eimaste YPERHFANOI pou eimaste Arvanites kai doksa ton Theo.

    Rotas kati entelos asxeta opos p.x. ti diafora exoun oi Arvanites me tous Tourkoalbanous kai apantas apo monos sou oti mono stin thriskeia allazoun ta pragmata diladi pantelos asxetilas.

    Na se rotiso kai ego (kati asxeta opos rotises kai esy gia na katalabeis ti malakia petakses) : Poia einai h diafora metaksi Pontion kai Tourkon-Laz (diladi Tourkopontion)??? Einai mipos kai ekei h diafora stin THRISKEIA???

    Poia einai h diafora metaksi Vlaxon kai Roumanon??? Einai mipos kai ekei h diafora stin THRISKEIA???

    Poia einai h diafora metaksi Makedonon kai Skopianon??? Einai mipos kai ekei h diafora stin THRISKEIA???

    Gia na deite ligo pos skeftonte oi Albanoi kai oloi autoi oi anthellhnes :
    Arvanites = “Albanoi”
    Makedones = “Skopianoi”
    Pontioi = “Tourkoi”
    Vlaxoi = “Roumanoi”
    Pomakoi = “Boulgaroi”
    Spartiates = “Perses”
    Kritikoi = “Aigiptioi”

    Poioi einai tote oi Ellhnes se roto??? Ahh katalaba mallon oi Ellhnes einai peripou kana 500.000 kai me to zori kana 1.000.000 h kano lathos eee???

    Ante ksipniste oria giati blepo oi albanoi perifima tha mas paroun tin Ellada kai me to dikio tous, efoson yparxoun tetoia tsoutsekia “Ellhnakia” pou tous boithate me ton tropo sas palio poulimenoi.

  41. 02/05/2008 σε 15:58 | #41

    @ BythegourasPilios

    Μπορείς να είσαι όσο Έλληνας ή Ελληνάρας ή Αρβανίτης ή Αρβανιταράς θέλεις. Και φυσικά όσο υπερήφανος θέλεις. Εμείς δεν μπορούμε να μάθουμε ποιοι ακριβώς είστε; Γιατί αν είναι να το ξέρετε από μόνοι σας και για τον εαυτό σας, τι να πω…

    Ο Omadeon και όποιος άλλος ΔΕΝ ξέρει αυτά που ξέρεις εσύ, το έχει πει και το έχει ξαναπεί, και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το ψάχνει.

    Ολίγη ευπρέπεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν: “ασχετίλας”, “όρνια”, “τσουτσέκια”, “ελληνάκια”, “παλιο-πουλημένοι” κ.ο.κ.

    Αν θες να πεις κάτι πες το. Ειδάλλως, πήγαινε να βρίσεις παραδίπλα, “γνώστη”.

  42. 02/05/2008 σε 19:20 | #42

    Ε όχι και “πουλημένος” ΚΑΙ εγώ, ρε παιδιά, ΗΜΑΡΤΟΝ δηλαδή!

    Αν είναι να πουληθώ, τουλάχιστον να χτυπήσουμε καμιά… πιο καλή τιμή.
    ΠΟΣΟ πάει το κρέας ρε παιδιά το… Τσιριγώτικο (και Μανιάτικο εν μέρει)?

    Εγώ δέχομαι να πουληθώ αλλά ΜΟΝΟ μετά θάνατον. Πειράζει αυτό;

    Πάντως το κρέας και τα όργανά μου είναι απαλλαγμένα από… Αλβανικά γονίδια! :)
    (50% Κυθήριος, 25% Μελιγαλαδιώτης και 25% Μανιάτης, αλλά ΟΧΙ Αρβανίτης)

    Είδα κι άλλα βίντεο χθες, κόντεψα να πέσω κάτω από τα γέλια.
    (Θα δώσω λινκ στο επόμενο σχόλιο Χρήστο, αν θες το ελευθερώνεις).
    Ο τύπος που θα δείτε ΔΕΝ παίζεται, είναι Ελληνας Μπόρατ! Χωρίς καν να προσπαθεί.

    Θα ακούσετε αρβανίτικα τραγούδια με ΦΩΝΗ. Μερικά και τυπωμένα λόγια, για να τα εμπεδώσουμε
    (όλοι εμείς οι μη-Αλβανίτες, που νομίζαμε ότι ήταν… Ελληνικά δημοτικά, τόσα χρόνια).

    Επίσης η προφορά του Ρο και του Λάμδα συγχέεται πολύ στα τραγούδια.
    Πάντα υπερισχύει το Ρο. (οπότε είναι σαφές ότι Αρβανίτης=Αλβανίτης).

  43. 02/05/2008 σε 19:30 | #43

    http://de.youtube.com/watch?v=JCCPcTwMi-0

    Μαζί με τα λόγια, ΚΑΙ σε ελληνικό ΚΑΙ σε λατινικό αλφάβητο:
    http://de.youtube.com/watch?v=b1tDwJ0vqi0

    http://de.youtube.com/watch?v=M0vewHKySSM

    έχει κι άλλα, σας έδωσα τα καλύτερα κατά την κρίση μου.
    Τα μαζεύω όλα κάτω από το γενικό σύνδεσμο
    http://del.icio.us/omadeon/Arvanites+youtube

    Ισως ακολουθήσει ποστ στο μπλογκ μου, οπότε μπορούν οι εθνικιστές ΠΑΣΗΣ φύσεως να με βρίζουν ΜΕΣΑ στο μπλογκ μου, χωρίς λογοκρισία!

  44. BythegourasPilios
    02/05/2008 σε 22:04 | #44

    Χ. Μόρφος, oti einai Arvanitiko, einai kai Ellhniko kai oti einai Ellhniko, einai kai Arvanitiko, pou simainei to idio pragma to katalabaineis auto kyrie eksipnakia???
    Se roto : Ksero kalitera EGO tin DIKIA SOU GENNIA, h ESY o idios tin ksereis me SIGOURIA kalitera apo emena??? Pisteuo den thelei kai poly skepsei edo eee???…
    O Omadeon einai enas alazonas kai ypokritis kai gia auto na onomasei ton EAUTO TOU TOURKOALBANO kai olous tous omoious tou. An exei kapoios ta KOTSIA, na pate brosta se Arvanites kai na tous peite oti eimaste “albanopseutotsamides”, h “tourkoalbanoi”, h “albanoi” kai tote filarakia mou tha niosete to bari mas Arvanitiko xeri (lypame pou prepei na grafo etsi).
    An esy ola auta pou egrapsa Χ. Μόρφος ta theoreis “brisies”, tote eisai bathia nyxtomenos kai lypame gia esena kai ton Omadeon.
    O typos sto video (Takhs Kemos ton ksero) einai Ellhnaras-Arvanitis kai an sas poiasei autos sta xeria tou, tha sas skisei sta duo gia na kserete.
    Omadeon, ora na kaneis mia ekdromoula pros tin Thesprotia kai na pas sta Arvanitoxoria, alla na eisai ligo prosektikos to pos tha rotiseis tous Arvanites gia to ti einai. Oses fores to exo pei kai osous endiaferei to thema ton Arvaniton, na paei stin Thesprotia kai na rotisei tous idious, alla kanenas den to kanei dioti opos eipa TSOUTSEKAKIA PSEUTOELLHNES (elaxisti opos o Omadeon)…

    Naten e mire ore palikarakia

  45. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 00:29 | #45

    Θεωρίες μπορεί να αναπτύξει κανείς όσες θέλει. Καλό θα ήταν όμως να δίνουμε και την αντίστοιχη προσοχή σε ορισμένα πράγματα που γράψανε άνθρωποι εκείνης της εποχής.

    Στα απομνημονεύματά του ο Μακρυγιάννης κάνει ξεκάθαρα τον διαχωρισμό τουρκαλβανών και Αρβανιτών, όπου τους Αρβανίτες – Σουλιώτες τους ονομάζει Έλληνες αξιωματικούς.

    Ο Περραιβός που έζησε εκείνη την εποχή, εξηγεί την ονομασία του Σουλλίου (με δύο λάμδα) και ποιοί στην ουσία ήταν οι Σουλλιώτες. Πολλοί έχουν δώσει την εξήγηση οτι το όνομα Σούλι βγαίνει απο το Αρβανίτικο Σου ουλ που σημαίνει δεν έπεσε. Αν λάβει κανείς υπ’ όψην του οτι το Σούλι δεν αναφέρεται πουθένα πιο παλιά, πράγμα που σημαίνει οτι μάλλον δε κατοικούνταν – δεν υπήρχε, τότε δεν είναι δυνατόν να μην έπεσε, καθώς καν δεν υπήρχε, οπότε η άποψη του Περραιβού πιθανόν και να ισχύει. Η άποψη αυτή λέει οτι το Σούλι άρχισε να κατοικείται απο ανθρώπους των γύρω χωριών, οι οποίοι ήθελαν να αποφύγουν τον ζυγό των τουρκαλβανών. Αρχικά δεν ήταν καν οργανομένη κοινωνία. Καθώς όλο και περισσότεροι ακολουθούσαν αυτόν τον δρόμο, οι τουρκαλβανοί θέλησαν να βάλουν ενα τέλος. Τότε ο Σούλλης πήγε με 200 άντρες να τους εξοντώσει. Έτσι λοιπόν αυτοί που είχαν πάρει τα βουνά πολέμησαν και σκότωσαν τον Σούλλη. Απο εκεί πήρε και το όνομά της η περιοχή. Έτσι άρχισε και το Σούλι (προφανώς λόγω ανάγκης και φόβου) να γίνεται μια οργανωμένη κοινωνία. Για τη δική μου καταγωγή ξέρω οτι είμασταν απο ένα χωριό έξω απο τη Πρέβεζα όπου ένας τσάμης σκότωσε εναν 16 χρονο αδερφό ενός προ προ προ πάππου μου ύστερα απο τσακωμό. Αυτός κατόπιν με τα αδέρφια του σκότωσαν τον τσάμη. Έτσι λοιπόν έπρεπε να εξαφανιστούν καθώς θα θανατώνονταν. Καταφύγιο βρήκαν στο Σούλι. Έτσι λοιπόν θεωρώ οτι η εκδοχή του Περραιβού είναι πάρα μα πάρα πολύ πιθανή. Άλλωστε δεν έχει καταφέρει κανείς να αμφισβητήσει μέχρι σήμερα με επιχειρήματα τον Περραιβό. Πράγμα που σημαίνει οτι δεν υπάρχουν Σουλιώτες απο καταγωγή, αλλά είναι οι Έλληνες Αρβανίτες των γύρω περιοχών, που βρήκαν καταφύγιο στο Σούλι.

    Όσον αφορά το DNA στη δεκαετία του 90 έγινε ανθρωπολογική έρευνα στους Αρβανίτες της Πελοποννήσου απο τον Θεόδωρο Κ. Πίτσιο, η οποία έδειξε οτι δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά απο τους υπόλοιπους Έλληνες της περιοχής.

    Αν το δούμε και απο τη λογική πλευρά, πάλι σε ενα συμπέρασμα οδηγούμαστε. Οτι οι Αρβανίτες είναι Έλληνες, καθώς θα ήταν ανόητο σε μια περιοχή όπου οι τσάμηδες (τουρκαλβανοί) έκαναν οτι ήθελαν, να ισχυρίζεσαι οτι είσαι Έλληνας ενώ είσαι αλβανός. Εκτός και αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα οτι οι Αρβανίτες είναι μαζόχες, οπότε και θα εξευτελιστεί εντελώς η κουβέντα. Δε μου ακούγεται λογικό να ισχυρίζεται κάποιος οτι είναι Έλληνας σε αλβανοκυριαρχούμενη περιοχή ενώ είναι αλβανός και να γίνεται αποδέκτης των συνεπειών του να είσαι Έλληνας εκείνη την εποχή. Επίσης οι απομονωμένοι Σουλιώτες δε θα είχαν κανέναν λόγο να ομιλούν Ελληνικά αν δεν ήταν Έλληνες. Γύρω τους οι τουρκαλβανοί κάνανε κουμάντο, αλβανικά μιλούσαν, συνεπώς ποιός ο λόγος να μάθουν Ελληνικά; Κι όμως μιλούσαν και Ελληνικά.

    Εντάξει Omadeon ; σου λύθηκαν κάποιες απορίες;
    Καλή μας άνοιξη λοιπόν.

  46. 03/05/2008 σε 08:15 | #46

    Καμμία απορία δεν λύθηκε, παίδες.

    Κοιτάχτε, όταν λέτε κάποιον “εξυπνάκια” (Χρήστο Μόρφο) και κάποιον άλλον “πουλημένο τσουτσέκι” (εμένα) και μετά πετάτε διάφορες… αγγινάρες-αλά-πολίτα και ΔΕΝ απαντάτε σε άαααλλα ερωτήματα, αλλά τα πασαλείβετε με ολίγον ρατσισμό ηλικίας (“τη δική σου γενιά εγώ την ξέρω”) το μόνο που έχω να πω, περιληπτικά, επιγραμματικά, σουρρεαλιστικά και διεθνιστικά, είναι: – Γαμώ τα σόγια σας, γαμώ τα γονίδιά σας, γαμώ τη λογική που σας μάθανε, γαμώ την άγνοιά σας! :)
    Αλλά αντί να συνεχίσω αυτό το εθνικιστικό παιγνίδι (ή αντιεθνικιστικό, όπως προτιμάτε) θα απαντήσω εφ’ όλης της ύλης στο μπλογκ μου, όσον αφορά τις άκρως απαράδεκτες ύβρεις και τους άδικους συκοφαντικούς ισχυρισμούς.
    Εκείνος που με είπε “υποκριτή” και έμεινε με την αίσθηση της “νίκης” ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
    Να πάρετε τις απαίσιες μουσικές σας και να βουτήξετε στη θάλασσα τον επόμενο χειμώνα, μπας και συνέλθετε (και ξεβουλώσουν και τα αυτιά σας από το παγωμένο νερό).

    Τώρα, όσον αφορά σοβαρά επιχειρήματα που επείγει να απαντηθούν εδώ (λόγω ειρμού λογικής στη συζήτηση)

    Όσον αφορά το DNA στη δεκαετία του 90 έγινε ανθρωπολογική έρευνα στους Αρβανίτες της Πελοποννήσου απο τον Θεόδωρο Κ. Πίτσιο, η οποία έδειξε οτι δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά απο τους υπόλοιπους Έλληνες της περιοχής.

    Και ποιός μου λέει ότι αν γινόταν παρόμοια έρευνα στη Νότια Αλβανία, δεν θα έβγαινε το ίδιο συμπέρασμα.
    Εξάλλου…
    Προσέχτε, τα γονιδιακά πειράματα είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για εθνικιστές. Ειδικά για την Πελοπόννησο, υπάρχουν άλλοι που ισχυρίστηκαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Πελοποννησίων (πλην ελαχίστων, π.χ. Τσακώνων) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Ελληνική καταγωγή (παρά μόνο πολύ αργότερα από το 1821, λόγω επιμειξιών με άλλους Ελληνες).

    Επαναλαμβάνω τη θέση μου ότι η Ελληνικότητα είναι ΜΟΡΦΟΓΕΝΕΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ. Και μάλιστα ΠΟΛΥ ισχυρό, θάλεγα. Πάρτε το κι αλλιώς: Η Ελληνική γλώσσα και κουλτούρα ήταν οπωσδήποτε πιο εξελιγμένη από πολλές άλλες της περιοχής (των περασμένων αιώνων). Και είχε μια ικανότητα να απορροφά τις άλλες. Αργότερα, βέβαια, ο φασισμός του Μεταξά (και άλλων) έκανε και χρήση άαααλλων μέτρων για να επιφέρει την επικράτηση της Ελληνικής.

    Οσον αφορά την εξιστόρησή σου για Σούλι και “Σουλλιώτες” (με 2 λάμδα) εκείνο που αναδύεται είναι ΤΑΞΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    Δηλαδή οι αντιστεκόμενοι στο ζυγό των Οθωμανών (και των Τουρκαλβανών τους) συσπειρώνονταν. Αυτό ΔΕΝ εξηγεί το ότι η Ελλάδα είχε ΚΑΤΑΚΛΥΣΘΕΙ από Αλβανούς που λόγω θρησκείας και λόγω ταξικής συσπείρωσης υποστήριξαν την Επανάσταση και αναγνωρίστηκαν από τους Ελληνες ΣΑΝ Ελληνες.

  47. 03/05/2008 σε 08:34 | #47

    Υ.Γ. Τη θέση αυτή, ότι η Ελληνικότητα είναι ΜΟΡΦΟΓΕΝΕΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ (κατά Sheldrake) την ανάπτυξα ήδη στο μπλογκ μου, σε διάφορα ποστ (στα Αγγλικά εν μέρει) και τη βρίσκει κανείς με αναζήτηση.

    Βάζοντας τη λέξη “μορφογενετικό” (με μικρά γράμματα) στο search (δεξιά στήλη) θα δείτε σημαντικό ποστ που αφορά και τον Μίκη Θεοδωράκη, με τον οποίο η ΚΟΣΜΙΑ διαφωνία μου δεν εμπόδισε την πλήρη προσωπική υποστήριξή του στις διασκευές του (που κάνω). Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του πιθανώς με έχουν συκοφαντήσει σαν Ανθέλληνα (άααλλη ιστορία αυτή, που με κάνει ΠΟΛΥ ευαίσθητο στους οχετούς του βυθουλκο-Γερμανο-αρβανίτη προηγουμένως, που με είπε “υποκριτή)…

    Βάζοντας τις λέξεις “sheldrake”, “morphogenetic” βρίσκετε πιο αναλυτικά ποστ (στα Αγγλικά) για το θέμα μας.

    Αν η Ελληνικότητα (όπως και ΚΑΘΕ άλλη αίσθηση “συλλογικής ταυτότητας”) είναι Μορφογενετικό Πεδίο, εντελώς ανεξάρτητο από γονίδια, τότε ΚΑΙ ο άδολος πατριωτισμός του Μίκη Θεοδωράκη ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ, και πολλά από όσα είπε στο βιβλιαράκι του που έγραψε πρόσφατα μαζί με το Γιώργο Κοντογιώργη μπορούν να επιβεβαιωθούν ΧΩΡΙΣ αναφορά σε καταγωγές και σε γονίδια. Από την άλλη πλευρά, η θεωρία αυτή επίσης εξηγεί και τα (αθώα) λάθη του αγαπητού Μίκη (και πολλών άλλων).

    Εχουμε μια ΥΠΕΡΟΧΗ κληρονομιά σωστής κουλτούρας από τους Αρχαίους Ελληνες (ειδικά την Αμεση Δημοκρατία της Αθήνας) που μας επηρεάζει ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, είτε έχουμε Αλβανικά είτε έχουμε οποιαδήποτε άλλα γονίδια. Αυτή όμως η κουλτούρα είναι από τη φύση της οικουμενική και διεθνιστική, ΓΙ’ ΑΥΤΟ και επικρατεί η επιρροή της παντού στον κόσμο.

    Παντού στο σύγχρονο κόσμο, το Φάντασμα της Αμεσης Δημοκρατίας πλανάται, και οι Αρχαίοι Φιλόσοφοι επηρεάζουν ακόμη…

  48. todo
    03/05/2008 σε 10:43 | #48

    ενδιαφερουσα η αποψη περι ελληνικου μορφογεννητικου πεδιου αλλα ειναι απο αυτες που δεν αποδεικνυονται!

    μαλιστα ειναι επιρρεπης σε ακατασχετη θεωρητικολογια: π.χ. ποιος ειπε πως το μορφογεννητικο πεδια δεν επηρεαζει το ΔΝΑ? θα μπορουσα να ισχυριστω το αντιθετο και να το βασισω μαλιστα και σε (ασθενεστατες) ενδειξεις για υπαρξη κληρονομικοτητας επικτητων χαρακτηριστικων… και να το τραβηξω μετα σαν λαστιχο για επερχομενη ενεργοποιηση ελληνικων γονιδιων απο το αμερικανικο HAARP και δεν συμμαζευεται!

    κατι πιο χειροπιαστο?

    υγ η αμεση δημοκρατια απαιτει λογικα μικρες κοινοτητες και προσωπικη επαφη των πολιτων της, ναι? και το δικαιωμα του εξοστρακισμου ειναι νομιζω αμεσοδημοκρατικοτατο, οχι?

  49. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 12:34 | #49

    Omadeon, h zilia sou apenanti se emas tous ELLHNARES-ARVANITES fainetai ksekathara.
    Den ftaime emeis pou eimaste katharotatoi Ellhnes, se sxesei me esena kai to ypolipo gamimeno palio albanotourkiko soi sou, pou kata 99,99999% tha exei mongoloalbanotourkikes rizes. Ksero pos niotheis bastardos otan koitazesai sto kathrepti sou, alla min bazeis kai emas mesa sto kykloma sou, dioti emeis eimaste gnisioi kai apo tous gnisioterous Ellhnares. An esy mas “gamas” (aporo me poia arxidia na gamas esy o pseutoEllhnas), tote emeis se gamame 1000fores parapano gia auto mounga ok gyftotsoutseki??? Tin aisthisi tis nikis, an theleis se proskalo to kalokairi stin Thesprotia Igoumenitsas kai tote blepoume an exei gennithi o nikitis pou tha sou spasei ta kokkala h oxi kai se auto sou dino tin BESA MOU an mou peis ESY to NAI, dioti ego apo to diadiktio den exo oreksi na malono san to mouni (opos esy).
    Les pos den apantame se tpt, xa-xa eee tote pes mas, se ti den apantisame giati thelo na to do auto.

  50. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 12:57 | #50

    Ebrises kai se brizo kai min peis oti ebrisa ego protos me to ypokritis kai etsi, dioti auta pou egrapses esy peri “gamisia” sta sogia mas k.t.l. auta den sigkrinonte pabesali Omadeon, kai logiko einai pos den tha katso na to dexto auto.
    Sou eipa pou tha borousame na ta poume apo konta to kalokairi kai na deis kai ligo ton “germano-Arvaniti” apo konta.

  51. provato
    03/05/2008 σε 15:20 | #51

    Πιστεύω πως οι τελευταίες ΄΄πιστολιές΄΄ εκατέρωθεν είναι φυσική κατάληξη ενός post που ξεκίνησε έτσι:
    ΤΗΣ ΔΕΣΠΩΣ

    Ἀχὸς βαρὺς ἀκούεται, πολλὰ τουφέκια πέφτουν. !!!

    Την καλημέρα μου από την όμορφη Βόρεια Χαλκιδική.

  52. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 15:32 | #52

    Provato, ego den exo kamia diathesi na malono me tous ypolipous tou diadiktiou, apla o Omadeon pou eimai xoris plaka sigourotatos oti den einai Ellhnas, gia poion logo thelei na ta kanei ola mia salata??? Brika autin tin selida tyxaia pou grafei gia tous Arvanites kai ithela na grapso orismena pragmata gia na kserei o kosmos ti esti Arvanitia. Apo ekeini tin stigmi pou o kathe Omadeon prospernaei tis apantiseis mas kai leei pos “den apantame” gia emena auto simainei mh-Ellhnas kai anthellhnas. As mas pei o kathe Omadeon poia einai h Ellada kai poioi einai oi Ellhnes. To egrapsa kai poio pano alla den tou arese auto pou egrapsa kai to prosperase. Arxizei kai “gamaei” ta sogia mas (pou tha to ithele poly auto) kai meta rixnei tis euthines se emas… Opoios exei ligo mualo tha bgalei arketa simberasmata apo ola ta grafomena edo mesa.

    Kali sou mera file

  53. paratiritis
    03/05/2008 σε 16:15 | #53

    Ειλικρινά δεν βλέπω γιατί δεν συνδυάζεται η θεωρία των μορφογενετικών πεδίων με τη γενετική, σωστή η παρατήρηση του Τόντο.

    Από την άλλη πλευρά δεν βλέπω γιατί κάποιος που σίγουρα εισέπραξε πρώτος επανειλλημένες βρισιές θα πρέπει να ενοχοποιείται κιόλας ότι δήθεν ξεκίνησε πρώτος, ή να συκοφαντείται ότι είναι και κομπλεξικός κιόλας, λόγω των γονιδίων του. Τότε, καλά απάντησε “γαμώ τα σόγια σας” κι όποιος διαφωνεί ας πιεί ξύδι ή ας φάει μεταλλαγμένη σόγια.

    Το μόνο που περιμένω είναι μια απάντηση στο θέμα των μορφογενετικών πεδίων μαι της γενετικής. Αν και φίλος του Ομαδεόν, δεν θυμάμαι να μίλησε ποτέ για κάτι τέτοιο, οπότε έχει δουλειά νά κάνει!

  54. paratiritis
    03/05/2008 σε 16:23 | #54

    Επιπλέον, επισημαίνω την καθαρά αλβανική νοοτροπία του BythegourasPilios. Τελικά, ζει στη Γερμανία ή στα σύνορα με την Αλβανία?

    Ενας λόγος που δεν συμπαθώ τους Αλβανούς (γενικά) είναι γιατί αντιδράνε με αυτό τον τρόπο όταν θιχτούν, με τσαμπουκάδες, με προσκλήσεις για ξύλο, κλπ.

    Το αν ή όχι οι Αρβανίτες έχουν Αλβανικα γονίδια ή όχι δεν είναι σοβαρό θέμα, εκτός αν έχουν διατηρήσει κάποια κουλτούρα νταή από τους προγόνους τους και θίγονται εύκολα.

  55. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 16:23 | #55

    Provato, ego den exo kamia diathesi na malono me tous ypolipous tou diadiktiou, apla o Omadeon pou eimai xoris plaka sigourotatos oti den einai Ellhnas, gia poion logo thelei na ta kanei ola mia salata??? Brika autin tin selida tyxaia pou grafei gia tous Arvanites kai ithela na grapso orismena pragmata gia na kserei o kosmos ti esti Arvanitia. Apo ekeini tin stigmi pou o kathe Omadeon prospernaei tis apantiseis mas kai leei pos “den apantame” gia emena auto simainei mh-Ellhnas kai anthellhnas. As mas pei o kathe Omadeon poia einai h Ellada kai poioi einai oi Ellhnes. To egrapsa kai poio pano alla den tou arese auto pou egrapsa kai to prosperase. Arxizei kai “gamaei” ta sogia mas (pou tha to ithele poly auto) kai meta rixnei tis euthines se emas… Opoios exei ligo mualo tha bgalei arketa simberasmata apo ola ta grafomena edo mesa.

    paratiritis, na paratireis kalitera ta dika sou oikogeneiaka problimata kai na mathaineis ti simainei brisies. Bebaios kai einai alazonas kai ypokritis o Omadeon kai auto fainetai se ola ta grafomena tou. γαμώ τα σόγια σας (auta na ta peite sta dika sas ta pidigmena sogia kai afiste ta dika mas)

  56. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 16:25 | #56

    Ego etsi goustaro me ksylo kai oxi san “gynaikaki” meson diadiktiou. paratitiris, rota ligo tin mana sou na sou pei poios einai o pateras sou ekei tha matheis kai esy peri biasmou albanon.

  57. paratiritis
    03/05/2008 σε 16:29 | #57

    Δεν μου λες ρε φίλε, τι ακριβώς εννοε΄λις με αυτό το τελευταίο? Μήπως μου έβρισες τη μάνα? Απλώς ρωτάω, γιατί εγώ δεν σου έβρισα τη δική σου.

  58. paratiritis
    03/05/2008 σε 16:32 | #58

    Εγώ πάντως τούχω πει του Ομαδεόν ότι η αμεση δημοκρατία είναι ανεφάρμοστη σήμερα. Ορίστε και ο λόγος. Αντε, ευχαριστώ για την παρέα.

  59. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 16:33 | #59

    Jiahardan sas afino tora na sinexizetai edo mesa tis bourdes sas apo orismena tsoutsekia tou “Ellhnismou” pou atoma san esas mas kanete emas tous Ellhnes rezili ekso ston kosmo kai oute kan eiste Ellhnes to exo ksana grapsei.
    Oso gia to ksylo, etsi eimaste oi Ellhnes-Arvanites opos kai oloi autoi oi alithini Antres Ellhnes pou exoun kardia. Esy opos kai merikoi alloi kribosaste piso apo tis portes. SFEENI PRAPA DEREZ PALIO GOPI…

    Emeis thigomaste pou mas lete “albanous” (dioti den eimaste), eseis omos thigosaste dioti THA THELATE NA EISASTAN ELLHNES.

    Pigaine tora gia ypno paratiritis kai na min sou pairnei poly pipa o Omadeon dioti blapti ston eggefalo.

  60. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 16:35 | #60

    Den ksero an sou ebrisa tin mana kai den se afora kiolas kai gia auto min psaxnesai

  61. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 16:36 | #61

    Ahh kai na stin ebrisa “albanos” eimai oti theloume kanoume etsi eimaste (esy to eipes auto)… xexe

  62. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 16:38 | #62

    An theleis na kanoume sobari koubenta ego den exo kanena problima, apla na afiseis tis ironies sou kai na sobareuteis dioti esy mou thimizeis kati apo albanous kai oxi to antitheto

  63. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 16:38 | #63

    Omadeon λες
    Γαμώ τα σόγια σας, γαμώ τα γονίδιά σας, γαμώ τη λογική που σας μάθανε, γαμώ την άγνοιά σας!

    Omadeon, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σε ευχαριστώ που εκφράζεσαι κατ’ αυτόν τον τρόπο για τα γονίδιά μου, για την καταγογή μου και για τους προγόνους μου. Νομίζω οτι τα είπες όλα. Άλλωστε με μια έρευνα στο google κατάφερες να βρείς όλη την αλήθεια. Το σίγουρο είναι οτι είσαι Έλληνας, άσχετα αν ο BythegourasPilios σε κατηγόρησε οτι δεν είσαι. Είναι βασικότατο Ελληνικό χαρακτηριστικό, σε μια κουβέντα ένα βράδυ με 2 κρασάκια παραπάνω, να απορρίπτονται έρευνες ειδικών που διήρκησαν χρόνια, με μια φράση “μαλακίες του ΧΧΧΧ. Θα σας πω εγώ πως έχουν τα πράγματα.” Είναι φράση που την έχουμε ακούσει όλοι μας στο Ελλαδιστάν πάρα πολλές φορές. Αυτό ακριβώς κάνεις και εσύ, που διαβάζοντας 5 – 10 ιστοσελίδες, θεωρείς οτι βρήκες τις ρίζες μου. Οπότε δεν αμφιβάλω καθόλου για την Ελληνικότητά σου.

    Απο τα γραφόμενά σου, μου δημιουργείται η αίσθηση (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) οτι οι πολιτικές σου απόψεις πάνε αριστερά. Μου δημιουργείται η αίσθηση οτι πάνε αρκετά αριστερά. Ίσως προς το αναρχικό; Ακροαριστερά; Προσωπικά προσπαθώ να αποφεύγω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ακραίο. Είτε αυτό είναι προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά. Θεωρώ λάθος ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ακραίο. Ίσως να φαίνεται οτι δεν έχει σχέση με το θέμα μας αυτό, αλλά έχει. Έχω την αίσθηση, οτι στην προσπάθειά σου να εναντιωθείς και να διαφωνήσεις με τους εθνικιστές και ακροδεξιούς, έχεις πέσει σε ένα παραλήρημα ισοπέδωσης. Στα μάτια μου αυτό το παραλήρημα δεν έχει καμία διαφορά απο αυτό των ακροδεξιών. Το ίδιο νόμισμα είναι, απλά η άλλη όψη του. Είναι όμως ακριβώς το ίδιο νόμισμα. Καμία διαφορά λοιπόν, κατ’ εμέ. Όπως άλλωστε νομίζω (απο συζητήσεις που έχω κάνει) οτι ισχύει και για τη πλειοψηφία του πληθυσμού. Ίδια συμπεριφορά. Απλά οι μεν έχουν ξυρισμένα κεφάλια οι δε κουκούλες. Οι μεν τα ισοπεδώνουν όλα και ισχυρίζονται οτι η Ελληνκή ράτσα είναι πάνω απ’ όλα, οι άλλοι τα ισοπεδώνουν όλα και ισχυρίζονται οτι όλοι είμαστε παιδιά του πλανήτη γη, ίδιοι, λες και το DNA ή η ράτσα ή τα έθνη δεν υπάρχουν. Παράνοια και ισοπέδωση τα κοινά τους χαρακτηριστικά. Και οι δυο πλευρές έχουν πρόβλημα να προσαρμοστούν στη κοινωνία. Η βάση του προβλήματος αυτού, βρίσκεται στην ψυχολογία. Είναι βέβαιο οτι και οι δυο αυτές πλευρές, έχουν σοβαρότατα χυψολογικά προβλήματα και χρήζουν βοηθείας. Αυτό (χωρίς τα 2 παραπάνω κρασάκια) είναι αποδεδειγμένο. Ίσως λοιπόν δε θα έπρεπε να μπαίνουμε με ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι και στη καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, καν σε συζήτηση; Καθώς δε ξέρω κατα πόσο μπορείς να βγάλεις άκρη μαζί τους.

    Ας επανέλθουμε στο θέμα μας.

    Λες στο κείμενό σου
    Όσον αφορά το DNA στη δεκαετία του 90 έγινε ανθρωπολογική έρευνα στους Αρβανίτες της Πελοποννήσου απο τον Θεόδωρο Κ. Πίτσιο, η οποία έδειξε οτι δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά απο τους υπόλοιπους Έλληνες της περιοχής.

    Και ποιός μου λέει ότι αν γινόταν παρόμοια έρευνα στη Νότια Αλβανία, δεν θα έβγαινε το ίδιο συμπέρασμα.

    Αν έβγαινε το ίδιο συμπέρασμα αυτό τι θα σήμαινε; οτι οι Αρβανίτες είναι αλβανοί;
    Αν δηλαδή Αρβανίτες Έλληνες, μη Αρβανίτες Έλληνες και νότιοι αλβανοί έχουν το ίδιο DNA, θα σήμαινε οτι οι Αρβανίτες είναι αλβανοί; Προσωπικά για εμένα θα σήμαινε οτι όλοι είμαστε ίδια ράτσα και οχι οτι οι Αρβανίτες δεν είναι Έλληνες. Αλλά πιο πάνω μίλησες για επιχειρήματα. Το υποθετικό σενάριο του “αν” και “άμα” για εσένα είναι επιχείρημα; Θα κάνουμε μια συζήτηση θεωρητική και υποθετική περι ανέμων και υδάτων, ή θα κάνουμε συζήτηση βασισμένη σε δεδομένα; Η μήπως όταν σε συμφέρει θα μιλάμε με δεδομένα και στις περιπτώσεις που δε σε συμφέρει θα αρχίζουμε τις θεωρίες και τις υποθέσεις;
    Αυτό θα πρέπει να μου το ξεκαθαρίσεις, για να ξέρω και εγώ πως να συνεχίσω τη συζήτηση.

    Λες πιο πάνω
    Η Ελληνική γλώσσα και κουλτούρα ήταν οπωσδήποτε πιο εξελιγμένη από πολλές άλλες της περιοχής (των περασμένων αιώνων). Και είχε μια ικανότητα να απορροφά τις άλλες.

    Καλή και πάλι η θεωρία, αλλά μήπως θα έπρεπε να ρίξουμε και μια ματιά στη πράξη; Ποιά ήταν η πιο εξελιγμένη γλώσσα επι τουρκοκτίας; Η γλώσσα που απαγορεύονταν να διδάσκεται στα σχολεία. Τη γλώσσα που δεν ήξέραν να γράφουν και να διαβάζουν αλλά μόνο να ομιλούν; (Ο Μακρυγιάννης έμαθε να γράφει σε μεγάλη ηλικία για να γράψει τα απομνημονεύματά του) Η Ελληνική κουλτούρα που εμπεριείχε τη Χριστιανική θρησκεία και ήταν υπο διωγμό; Αυτή απορροφούσε τις άλλες; Ποιούς απορρόφησε; Τους τούρκους; Τους Κούρδους; Τους αλβανούς; ποιούς; Μιλάμε πάντα για τουρκοκρατία και οχι για το 1000 π.Χ. Καλό θα ήταν λοιπόν να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, οχι τόσο για την ορθότητα της κουβέντας που κάνουμε, με την ημιμάθεια που μας δέρνει όλους ανεξαιρέτως, αλλά επειδή κάποιοι άνθρωποι υπέφεραν και χάσανε τη ζωή τους. Είναι λοιπόν ιεροσυλία απέναντί τους.

    Λες επίσης
    Οσον αφορά την εξιστόρησή σου για Σούλι και “Σουλλιώτες” (με 2 λάμδα) εκείνο που αναδύεται είναι ΤΑΞΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    Δηλαδή οι αντιστεκόμενοι στο ζυγό των Οθωμανών (και των Τουρκαλβανών τους) συσπειρώνονταν. Αυτό ΔΕΝ εξηγεί το ότι η Ελλάδα είχε ΚΑΤΑΚΛΥΣΘΕΙ από Αλβανούς που λόγω θρησκείας και λόγω ταξικής συσπείρωσης υποστήριξαν την Επανάσταση και αναγνωρίστηκαν από τους Ελληνες ΣΑΝ Ελληνες.

    Εδώ και πάλι διακρίνω εναν ‘ακροαριστερισμό’. Άυτό μου θυμίζει πάλι αριστερούς, που όλα τα προβλήματα τα βλέπουν ταξικά και διαφωνίες μεταξύ κεφαλαίου και φτωχών κτλ. Επειδή όπως είπα πιο πάνω είμαστε ημιμαθείς, δε ξέρω αναλυτικές λεπτομέριες (απο αυτές που δε γράφονται ποτέ σε βιβλία) να σου πω για την υπόλοιπη Ελλάδα. Επειδή η αναφορά αυτή είναι για το Σούλι, που βρίσκεται στην περιοχή μου, ξέρω να σου πω μερικά πράγματα.
    Ίσως το πρόβλημα να ήταν ταξικό (φαινομενικά πράγματι ήταν). Ποιές ήταν όμως οι τάξεις; Ποιές ήταν οι ευνοούμενες και ποιές οι καταπιεσμένες; Γιατί κάποιες ήταν ευνοούμενες και κάποιες καταπιεσμένες; Μήπως η βάση της διάκρισης αυτής ήταν η εθνικότητα; Φαντάζομαι οτι θα πεις η θρησκεία. Αλλά οι τσάμηδες δεν ήταν μόνο Μουσουλμάνοι. Υπήρχαν και Χριστιανοί.
    Επειδή κάποια στιγμή είπες οτι Αρβανίτες και τσάμηδες, τη μόνη διαφορά που βλέπεις να έχουν, είναι η θρησκεία. Θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί τότε οι Χριστιανοί τσάμηδες εκδιώχθηκαν απο τον Ζέρβα, ενώ οι Αρβανίτες οχι.

    Υ.Γ. omadeon, αν είναι πάλι να αναφερθείς προσβλητικά και υβριστικά όσον αφορά το σόι μου, τη ράτσα μου τη καταγωγή μου κτλ. απλά γράψε “θα σου ‘λεγα τώρα καμιά κουβέντα, αλλά τέλος πάντων” και να τελειώσουμε εδώ όμορφα και ωραία τη συζήτηση, χωρίς να την εξευτελίσουμε εντελώς.

  64. paratiritis
    03/05/2008 σε 16:39 | #64

    Συγνώμη ρε φίλε, εγώγουστάρω Αλβανούς με μπέσα και ανθρώπους που ξέρουν τι λένε στον άλλον. Αν δεν ξέρεις ποιανού τη μάνα βρίζεις όταν απευθύνεσαι σε μένα δεν ξέρεις που πανε τα τέσσερα.

    Αστο καλύτερα. Φυσικά και έβρισες τη μάνα, όχι τη δική μου, γιατί δεν με ξέρεις, αλλά του οποιουδήποτε νομίζεςι ότι έιμαι.

    Το θέμα είναι ποιός πουλάει τζάμπα μαγκιά? Ο Αλβανός που απειλεί με σωματική βία, ή ο ευγενικός Ελληνας που βάζει το κεφάλι του στο ντορβά με το να έχει όλα του τα στοχεία δημόσια, και τις δουλειές που κάνει επίσης. Οποιος ξέρει τι εννοώ, ας το θυμηθεί.

  65. paratiritis
    03/05/2008 σε 16:42 | #65

    Ο Αρβανίτης με κουκούλα ας μας πει *ποιός* είναι πρώτα, που απειλεί με ξύλο κάποιον άλλον στον τόπου του την Ηγουμενίτσα.

  66. paratiritis
    03/05/2008 σε 16:46 | #66

    “Pigaine tora gia ypno paratiritis kai na min sou pairnei poly pipa o Omadeon dioti blapti ston eggefalo.”

    Με αυτές τις συνθήκες μιλάτε στην Αλβανία?

    Αντε και γαμίσου κωλοΑλβανέ.

  67. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 16:51 | #67

    Esy goustareis albanous me besa… Bravo sou kai sinxaritiria.
    Esy simfonises sta “gamisia” tou soi mou (mas), gia auto min milas katholou allo.
    Den ebrisa tin mana sou, sou eipa apla efoson les oti emeis eimaste “albanoi” tote na psakseis kai ligo tin dikia sou riza (albanikia) pou einai to kako??? Den boro na katalabo giati prosbailnonte merikoi “Ellhnes” otan tous leme oti exoun riza albanikia… Magkies ginonte meson diadiktiou apo atoma opos eisai esy kai o Omadeon kai den kserete na diakrinetai poio einai to kalo kai poio to kako.
    Ego eimai atomo (opos kai oi perissoteroi Arvanites) pou den xoneuoume : Ironies, ypokrisies, poniries, xaraktirismous k.t.l. kai nai, opoios prospathei na mas tin bgei tha tou riksoume kai mia kabana gia na sinelthei. ETSI EIMASTE KAI DEN THA MAS ALLAKSEI KANENAS.

  68. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 16:53 | #68

    “Αντε και γαμίσου κωλοΑλβανέ”

    Poion ennoeis??? Ton patera sou???

  69. paratiritis
    03/05/2008 σε 16:56 | #69

    Ναι δεν γουστάρετε χαρακτηρισμούς, αλλά πρώτος εσύ είπες στον άλλον ότι είναι πουλημένο τσουτσέκι, κι ο άλλος σου απάντησε ποιητικά και μετά υβριστικά. Αλλά επειδή είσαι άξεστος Αλβανός (Αρβανίτης) γι’ αυτό δεν κατάλαβες. Και θες να συνεχίσεις συζήτηση μετά. Αρβανιτόσογο είσαι έτσι κι αλλώς, τι λέμε τώρα. Εξανδραποδισμένος Αλβανός, μορφωτικά.

  70. paratiritis
    03/05/2008 σε 16:59 | #70

    Εγώ πάντως ξέρω και Αρβανίτες που δεν είναι ντουβάρια, έχουν γίνει Ελληνες προ πολλού. Μερικοί όμως δεν έχουν αναμειχτεί αρκετά με Ελληνικά γον΄ίδια και παράμειναν Αλβανόσποροι (σε κουλτούρα πρώτα και μετά στα γονίδια).

  71. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 17:05 | #71

    paratiritis, afou sou eipa kiolas peri tous biasmous albanon, irthe ora na kathiseis kai na skefteis orismena pragmata…

    Aurio an bgoume oi Arvanites kai fonaksoume oti eimaste “albanoi” tote se merika xronia tha koimatizi Albaniki simaia stin Athina kai gia auto eipa ston Omadeon oti einai ena poulimeno tsoutseki kai palio aristero kathiki opos kai esy.
    Eseis eiste autoi pou poulisate tin Ellada kai synthikologisate kai eseis tin poulate akoma simera palio prodotes.

  72. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 17:06 | #72

    πω πω, όση ώρα έγραφα, έγινε χαμός εδώ.
    Κλασσική Ελληνική συζήτηση. Όταν το θέμα είναι καυτό, τα πνεύματα οξύνονται με κακούς χαρακτηρισμούς.
    Απο τη μια λυπάμαι, απο την άλλη ευχαριστιέμαι την Ελληνικότητα της συζήτησης. Αυτό δε γινόταν και πολύ συχνά στην αρχαία Ελλάδα; Ο Δημοσθένης αποκαλεί τον Φίλλιπο βάρβαρο και κατόπιν ο Αισχύνης αποκαλέι τον Δημοσθένη βάρβαρο κτλ. Γενικώς όμως πίσω απο την ωραιοποίηση των βιβλίων ιστορίας, τα χαρακτηριστικά των αρχαίων Ελλήνων ακόμη σήμερα μας διακρίνουν. Στην αρχαία Αθήνα, κυνηγούσαν τον κόσμο να πάει να ψηφίσει και τους χτυπούσαν με (δε θυμάμαι ακριβώς, πρέπει να το κοιτάξω, αν ήταν τριχιά η κάτι άλλο) με μπογιά, το οποίο ήταν ντροπιαστικό. Στην ουσία μαρκαρίζονταν όποιος δε πήγαινε να ψηφίσει. Υπήρχε απο τότε ο Ελληνικός σταρχιδιτισμός. Επίσης απο τότε κοιτούσαν οι Έλληνες να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου. Δες Σπάρτη, Αθήνα , Θήβα κτλ. Πήγαινε να κάνει εξτρατεία ο άλλος (π.χ. Αθηναίος), έστελνε η Σπάρτη αξιωματικούς να οργανώσουν τον αντίπαλο στρατό.
    Συνεπώς, έχει και μια γοητεία, η τροπή που πήρε η συζήτηση.

  73. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 17:08 | #73

    BythegoursPilios
    Den ebrisa tin mana sou, sou eipa apla efoson les oti emeis eimaste “albanoi” tote na psakseis kai ligo tin dikia sou riza (albanikia) pou einai to kako??? Den boro na katalabo giati prosbailnonte merikoi “Ellhnes” otan tous leme oti exoun riza albanikia

    ΧΑχαχαχα αυτό ομολογουμένως ήταν πολύ καλό !!!

  74. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 17:08 | #74

    Barethika na leo panta ta idia kai ta idia apo to diadiktio, alla tha erthei ksana h ora, pou kai pali tha diksoume oi Arvanites poioi eimaste. Oloi synthikologisan, ektos apo emas tous Arvanites kai tous Vlaxous kai tora erxonte orismena TSOUTSEKIA kai mas onomazoun “tourkoalbanous” k.o.k. anti na mas euxaristoune pou simera legomaste oloi Ellhnes kai oxi Albanoi,Tourkoi h kamia allh balkaniki ethnikotita, auto exoun na to euxaristisoun se emas tous Arvanites kai Vlaxous pou dosame olh mas tin psyxi gia tin Mitera Ellada. Panta apo panarxaia xronia eimastan Ellhnes dioti eimaste Doriko fylo.

    Tora esy paritiris h Omadeon ti eisaste, sas to afino stin ereuna peri biasmon albanon stis oikogeneies sas.

  75. paratiritis
    03/05/2008 σε 17:09 | #75

    Συμφωνώ μαζί σου HellenicLogic. Εννοείται ότι μιλούσα στον άλλον, όχι σε σένα. Εσύ συζητάς. Πάντως μην έχεις αυταπάτες ότι ο άλλος συζητάει.

  76. paratiritis
    03/05/2008 σε 17:11 | #76

    Εγώ δεν ξέρω αν έχω Αρβανίτες προγόνους, αλλα΄και να είχα το ίδιο μου κάνει.

    Εκείνος που είναι “περήφανος για το σόϊ του”, ή τη ράτσα του, ή τη φυλή του, αυτός είναι επικ΄ίνδυνος.

    Και κάτι άλλο (που είσαι ρε Ομαδεόν τέλος πάντων?) εγώ δεν συμφωνώ με τον αντιρατσισμό του Ομαδεόν πάντα. Οι Αλβανοί έχουν κατώτερη κουλτούρα, αυτό είναι το πρόβλημα. Και όποιος κοκορεύεται για τη φυλή του, είναι και ρατσιστής. Επομένως, για μένα, οι Αλβανοί είναι και ρατσιστές. Αυτά.

  77. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 17:13 | #77

    Aderfe mou HellenicLogic, ma den exo dikio??? Prosbailnetai o kaimenos foukaras albanos (paratiritis kai Omadeon) pou exoun katharotati riza albanikia… Maaa giati den tous aresei h alitheia kai den to paradexonte oti einai albanoi, den boro na to katalabo ilikrina.

  78. paratiritis
    03/05/2008 σε 17:15 | #78

    τσουτσέκια να πεις τους κωλοαλβανούς που έρχονται εδώ μες ύφος καρδιναλίου και μας πουλάνε μαγκιά, βυθέλκουρα. Οπως κάνεις κι εσύ, φυσικά.

  79. paratiritis
    03/05/2008 σε 17:17 | #79

    Ποια αλ΄ήθεια βρε ψευταράκο? Ο άλλος ΄έμαθα ότι σου ετοιμάζει ειδικό ποστ. Και όσα σου είπε δεν τα κατάλαβες. Εκείνο που περιμένω ε΄ίναι περί γονιδίων και μορφογενετικών πεδίων. Τα υπόλοιπα τα είπαμε σχεδόν όλα.

  80. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 17:21 | #80

    paratiritis, Arvanites progonous den exeis me kamia Panagia, alla albanous progonous auto me sigouria kai an den me pisteueis tote…Ereuna peri biasmon Albanon…

    Oxi mono oti eimai YPERHFANOS gia tin katagogh mou, soi mou, ratsa mou, fyli mou kai oti theleis esy, alla kai to fonazo kai dynata oti eimai ELLHNARAS-ARVANITIS kai den kribomai opos eseis oi aristeroi kai den eiste gia tpt perhfanoi para mono gia OLES TIS PRODOSIES SAS POUSTIDES.

    Ti ton theleis ton Omadeon??? Gia Pi*a??? Kala eipa ego…

  81. paratiritis
    03/05/2008 σε 17:23 | #81

    Βλέπω χωρίς έκπληξη ότι είσαι και φασίστας και εθνικιστής και βρωμοπουσταράκος, Βυθέλκουρα.

  82. paratiritis
    03/05/2008 σε 17:26 | #82

    Απόγονε χιτών, ακροδεξιών δωσίλογων της κατοχής, αρβανιτόσπορε… που θα μου βρ΄ίσεις εμένα κάποιον που ξέρω προσωπικά. Εμαθα ότι θα σε περιποιθηθεί καταλλήλως, μαζί με ένα φίλο μας που είναι στη δική σου ηλικία, αλβανόσπορε.

  83. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 17:28 | #83

    Paratiritis
    Εκείνος που είναι “περήφανος για το σόϊ του”, ή τη ράτσα του, ή τη φυλή του, αυτός είναι επικ΄ίνδυνος.

    Εντάξει, εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Μη ξεχνάς οτι λόγω αυτής της Εθνικής υπερηφάνιας υπάρχουμε. Στη Γερμανία όλοι οι τούρκοι παίρνουν Γερμανική υπηκοότητα και ούτε που θέλουν να γυρίσουν στη τουρκία. Οι Έλληνες αντιθέτως στηρίζουν την Ελλάδα. Θυμάμαι στον στρατό που μας είχε πει ένας ανθυπολοχαγός, ο οποίος ήταν ίσως ο μοναδικός αξιόλογος αξιωματικός που έχω γνωρίσει, οτι δε μας έχουν επιτεθεί οι τούρκοι, το οφείλουμε στο Ελληνικό lobby. Πρόσεξε, δεν είπε ο άνθρωπος οτι εμείς οι Έλληνες μαμάμε και δέρνουμε και διάφορα τέτοια εθνικιστικά. Τόνισε την αδυναμία μας και την στρατιωτική υπεροχή των τούρκων με αυτό που είπε. Είπε την αλήθεια. Για σκέψου λοιπόν. Αυτοί οι Έλληνες ειναι επικίνδυνοι; Σε αυτούς που εσύ αποκαλείς επικίνδυνους η Ακρόπολη ονομάζεται Ακρόπολη και οχι τζασμπουλντάν !!! Σε αυτούς χρωστάμε το οτι είμαστε ελεύθεροι. Και μην ακούσω “σιγά, μόνο τα συμφέροντα και το κεφάλαιο αλλάζουν” γιατι δε νομίζω οτι είμαστε στην ίδια μοίρα με τους Κούρδους και οτι απλά τα συμφέροντα αλλάζουν !!!

  84. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 17:28 | #84

    Eidiko post na kanei peri tous biasmous albanon kai apo auto fainetai to poses foles efage apo emena kai den bgazei akri xa-xa ; )

    Magkia den poulao, sou eipa pou kai pote boroume na brethoume kai na se keraso ena kafedaki mazi kai ton Omadeon.

    Ti den katalaba apo ola auta??? Rota me oti theleis kai tha sou apantiso.

    ΜΟΡΦΟΓΕΝΕΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, auto exei ginei se esena kai ston Omadeon pou simainei oti ginate Ellhnes, me tin diafora oti emeis eimastan PANTA ELLHNES kai den giname.

  85. paratiritis
    03/05/2008 σε 17:31 | #85

    αντε ρε Σαχλαμάρα, δεν ξέρεις τον Άνθρωπο και τον βρίεις. Τον πήρα τηλέφωνο προ ολίγου. Είναι σε παραλία. Είπε ότι καφέ πίνει με οποιονδήποτε. Δεν φοβάται κανάναν.

  86. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 17:33 | #86

    Lathos kaneis paratiritis kai gia auto sou eipa oti den boreis na ksexoriseis poio einai to kalo kai poio to kako…krima gia esena

  87. paratiritis
    03/05/2008 σε 17:35 | #87

    @HellenicLogic
    Ναι σε αυτό που λες, όπως τόπες τώρα, δεν διαφωνώ. Κι εγώ είμαι περήφανος γι’ αυτό που είμαι. Το πρόβλημα είναι κάτι άλλοι που είναι περήφανοι για όσα δεν είναι, αλλα όσα νομίζουν ότι ε΄ίναι επειδή και μόνο είναι Ελληνες ή Αλβανοί, κ.ο.κ.

    Αν θέλει κανείς να είναι περήφανος για τη χώρα του, να τιμάει τη χώρα του. Οχι να το παίζει μάγκας σαν κάτι κενούς Αλβανούς που έρχονται εδώ και νομίζουν ότι κατάκτησαν τον κόσμο.

    Απλώς είπα ότι είναι επικίνδυνο. Και να ο κίνδυνος – ο άλλος. Επικίνδυνο δεν σημαίνει πάντα κακό. Θέλει προσοχή.

  88. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 17:35 | #88

    Pou ton ebrisa??? Pou eipa oti einai ypokritis??? Afou etsi einai ti ftaio ego kai den einai kai brisia auto h kano lathos??? Gamisia peri sogia ti einai auto???
    Bebaios kai den xreiazetai na fobatai, milisa ego gia fobous??? OXI

  89. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 17:37 | #89

    Re orio, pou eides ego na kano magkies??? Diabase ta ligo ola prosektika apo pano kai oti den sou aresei diksto mou na sou doso kai anafores ; )

  90. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 17:38 | #90

    Ego eimai o epikindinos??? xaxaxaxa milame gia poly bathia nyxtomenos o kyrios

  91. paratiritis
    03/05/2008 σε 17:39 | #91

    Λοιπόν έχω παρατηρήσει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα σε Ελληνες και Αλβανούς. ΟΙ Ελληνες έχουν κάποιο ελάττωμα που οι Αλβανοί δεν έχουν, γιατί δεν τους παίρνει να το έχουν. Μεριικοί ΅Ελληνες έχουν το θράσος να μην παραδέχοντυαι όσα είπαν προ ολίγου. Οι Αλβανοί όχι.

    Ε΄ίπα “μερικοί” όμως. Οχι όλοι.

  92. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 17:40 | #92

    Diksta mas auta ante perimenoume

  93. paratiritis
    03/05/2008 σε 17:41 | #93

    Τέλος πάντων εγώ πρέπει να φύγω. Αφού ηρέμησαν και τα πνεύματα άλλωστε, δεν τρέχει και τίποτε. Αφήνω να απαντήσει ο Ομαδεόν σε άλλα θέματα που δεν συμφωνώ και πάντα μαζί του – έτσι?

  94. paratiritis
    03/05/2008 σε 17:42 | #94

    Ρε φίλε, λυπάμαι θα στα έδειχνα αλλά πρέπει να φύγω, Πάντως μην ανησυχείς, κι αύριο μέρα είναι.

  95. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 17:43 | #95

    Den mas ta edikses OLA auta pou ta xaraktirises esy “magkies” ti na po telos panton. Tha ta ksana poume ante geia.

  96. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 17:44 | #96

    Ok egine

  97. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 17:44 | #97

    Kai perimeno apo ton Omadeon to blog tou pou tha einai gia EMENA xaxaxa toso FAN me exei o kyrios ; )

  98. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 17:45 | #98

    Pratiritis

    Είπα και πιο πάνω οτι είμαι αντίθετος στα ακραία !!! οποιασδήποτε μορφής. Το να είσαι περήφανος για την καταγωγή σου κι να την υπερασπίζεσαι, έχει φτάσει πλέον σήμερα να θεωρείται εθνικιστικό, ρατσιστικό, ακροδεξιό κτλ. Όσον αφορά το επικίνδυνος που λες οτι δεν είναι απαραίτητα κακό, ε πότε ενας κίνδυνος είναι καλός; Γίνεται ενας επικίνδυνος να είναι καλός; Είναι δυο αντίθετα πράγματα, καθώς ο κίνδυνος είναι κάτι κακό. Είναι μια έννοια που προϊδεάζει το κακό που μπορεί να ακολουθήσει.

  99. paratiritis
    03/05/2008 σε 17:45 | #99

    Φεύγω και λέω, τα επικίνδυνα σπορ δεν είναι κακά. Απλώς θέλουν πολλή προσοχή.

  100. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 17:54 | #100

    Οι επικίνδυνοι άνθρωποι είναι σαν τα σπόρ;
    Τον κίνδυνο του σπορ μπορείς να τον αποφύγεις αμα δεν ασχοληθείς με το συγκεκριμένο σπορ. Τον επικίνδυνο άνθρωπο μπορείς να τον αποφύγεις; Αν μπορούσες να τον αποφύγεις, ίσως και να μη φυλακίζονταν οι επικίνδυνοι. Αχ αυτή η ισοπέδωση.

  101. paratiritis
    03/05/2008 σε 18:01 | #101

    Επειδή είμαι σχεδόν στην πόρτα, επιφυλάσσομαι να επανέλθω άλλη φορά, αλλά για το σχόλιο 97 θέλω να πω ότι συμφωνώ. Μέχρις ένα σημείο καλό είναι να μη φοβάται κανείς τους κινδύνους και τους επικίνδυνους επίσης. Βέβαια αν εμφανιστεί ο Βυθέλκουρας με κάνα… χασαπομάχαιρο, δεν πίνουμε καφέ σαν να μην τρέχει τίποτα. Μέχρι τότε, κανέναν δεν πρέπει να φοβάται κανείς.

  102. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 18:05 | #102

    http://omadeon.wordpress.com/

    http://omadeon.wordpress.com/about/about_grk/

    An isxioun ola auta tote : BRAAAAAAAAVO kai brizeis kai toso kala ta sogia, tis katagoges mas k.o.k. Bravo sou re Omadeon, sinxaritiria gia tin eksipnada pou koubalas. Pragmatika tora, ti ilikia exeis??? 11xronon???

  103. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 18:07 | #103

    Pssst file paratiritis, ksexnas oti eimai Arvanitis kai emeis den bgazoume maxairia kai oute malonoume xoris logo, balto kala sto mualo sou auto.

  104. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 18:34 | #104

    Eipame na kanoume mia sosti koubenta alla oxi kai gam**** sta sogia k.t.l. An o Omadeon theorei brisia to ypokritis, tote giati den to girizei kai na me onomasi kai autos emena ypokriti h oti allo thelei autos kai na min poianoume ta pio aisxra logia opos gia Oikogeneies, fares, manes k.t.l. sto stoma mas.
    An o Omadeon h o kathe Omadeon mas theorei “albanous” tote na to krataei gia ton eauto tou kai na min bainei kan se tetoies sizitiseis dioti oti tou egrapsa ego h o HellenicLogic ta theorei axrista kai leei pos “den apantame” se tpt.
    Krima kai pragmatika lypame poly gia auto to pragma : Ena Pontiako tragoudi LEEI POLLA se ligous mono stoixous : ” Sta ksena eimai Ellhnas kai stin Ellada xenos ”
    Bravo simpatriotes mou “sas sinxairomai poly”.

  105. 03/05/2008 σε 19:58 | #105

    Λοιπόν, εδώ παρατηρώ ορισμένα… κωμικά φαινόμενα διαλόγου, που μου θύμισαν πολύ έντονα διαμάχες μεταξύ φιλάθλων που υποστηρίζουν διαφορετικές ομάδες. Λύστε μου εσείς το πρόβλημα του ποδοσφαιρισμού κι εγώ σας λέω ο εθνικισμός είναι “piece of cake” (εύκολο πραματάκι – αγγλιστί)! :)

    Δηλαδή ρε φιλάρες, εσείς οι Αρβανιτάρες – Ελληνάρες έχετε ισχυρή ομάδα να’ ούμε, ενώ εμείς που δεν είμαστε Αρβαντίτες είμαστε μπάσταρδοι, μας πήδηξαν τη μάνα Αλβανοί, κ.ο.κ. – ΟΚ!

    Κι εγώ όμως τότε, οφείλω να δηλώσω ότι ΔΕΝ θεωρώ τον ΒυθελίγουραΠήλιο υποκριτή. Ισα-ίσα, ΦΑΝΑΤΙΛΑ τον θεωρώ, σαν να λέμε “Ολυμπιακάρα”, “Παναθηναϊκάρα”, και όλα τα συναφή.

    Το “σου γαμώ τη μάνα” όμως ΤΙ το ήθελε (έστω κι έμμεσα) στον άλλον, τον αθώο (που βέβαια με ξέρει, και ξέρει πολύ καλά ότι δεν είμαι ΟΥΤΕ εγώ υποκριτής, ΟΥΤΕ -προ πάντων- προδότης, ή “τσουτσέκι” ή “πουλημένος”).

    Δηλαδή ρε φίλε Ολυμπιακάρα ή Αρβανιτάρα, εσύ θες να μας λές εξυπνάκηδες, τσουτσέκια, προδότες και υποκριτές κι όλα αυτά να τα λές ευλογώντας τα… γένια σου (δηλαδή το σόϊ σου). ε, λοιπόν γαμώ τα γένια σου που τα ξυρίζεις κάθε μέρα, αφού το εξέφρασα _λάθος_: ΔΕΝ γνωρίζω το σόϊ σου, συχαίνομαι τη φανατίλα όμως με ΒΑΣΗ το σόϊ σου, διότι φίλε μου από το 1821 μέχρι τώρα πέρασαν πολλάαααα χρόνια, και ΔΕΝ είναι δυνατόν να είσαι πια “καθαρό Αρβανίτικο DNA”!

    Στη βάση όλων αυτών η επιθυμία να βρίζει κανείς ατιμώρητος ή άβριστος. Τέλος πάντων…

    Στο διαδίκτυο το βρισίδι είναι βεβαίως θόρυβος. Θυμάμαι το Χρήστο που είχε απηυδήσει κάποτε με το βρισίδι που ρίχνανε δύο επισκέπτες του ο ένας στον άλλον, ώστε τους φίμωσε ΚΑΙ τους δύο.

    Οπότε ρε σύντροφοι λέω να αυτοσυγκρατηθούμε γιατί… ένα πουλάκι μου είπε ότι ο Χρήστος μας ΠΑΡΑ-ανέχτηκε. ΟΚ? :)

    Φυσικά, υπάρχει -τώρα- και η πολύ σοβαρή πλευρά της αρχικής συζήτησης. Μεγάλα θέματα θίγονται, ΔΕΝ λύνονται με βρισιές ή πρόχειρες απαντήσεις. Για τα σοβαρά αυτά θέματα πράγματι αξίζει ιδιαίτερο ποστ – που θα γίνει.

    Νομίζω στην έρευνα που πολλοί αναμασάνε για τα γονίδια των Πελοποννήσιων ήδη απάντησα. Δεν με πείθει διότι ΟΛΟΙ οι Πελοποννήσιοι (πλην ελαχίστων) θεωρούνται από πολλούς ανθρωπολόγους σήμερα σαν απόγονοι άλλων φυλών και όχι Ελλήνων.
    Επομένως η μελέτη μπορεί κάλλιστα να συνέκρινε Αρβανίτες με… ΑΛΛΟΥΣ Αρβανίτες. Δεν είναι σίγουρο το πόρισμά της. ΕΠΕΝΔΥΕΤΕ βέβαια εσείς οι φανατισμένοι στο να ΙΣΧΥΕΙ η μελέτη, όπως επενδύουν και οι Σκοπιανοί Μακεδόνες σε μία άλλη μελέτη που… στο τέλος καταρρίφθηκε (και εμφάνιζε ομοιότητες μεταξύ Ελλήνων και Βορειοαφρικανών).

    Το θέμα είναι επίσης ότι ΚΑΘΕ στοιχείο που επιστρατεύει κανείς ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ για να εδραιώσει μια ΗΔΗ φανατική άποψή του, είναι αμφισβητήσιμο. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα Ο,ΤΙ γονίδια κι αν έχω, θεωρώ τον εαυτό μου Ευρωπαίο και πολίτη του κόσμου και (βεβαίως) Ελληνα του 21ου αιώνα, που… ΔΕΝ συμπαθεί τα “τοπικά τραγούδια” των περισσότερων λαών, εκτός αν πρόκειται για ιδιαίτερα μουσικά κομμάτια. Μοχθώ να κάνω την Ελληνική μουσική του Μίκη παγκόσμια, ακριβώς γιατί ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ στον πατριωτισμό, κύριοι! :)

  106. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 20:07 | #106

    BythegourasPilios οι 3 τελευταίες γραμμές σου τα είπαν όλα.
    Όπως είπα και πιο πριν. Κλασσικά Ελληνικά χαρακτηριστικά. Όταν ερχόμασταν παλιά για διακοπές τα καλοκαίρια απο τη Γερμανία, είμασταν οι “κατέβηκαν οι Γερμανοί για διακοπές”, ή οι Ελληνοαμερικάνοι. Όταν τους χρειαζόμαστε, απότομα γίνονται οι Ελληνάρες ομογενείς. Ξένος εκεί, ξένος και εδώ. Όπως ακριβώς το λέει και το τραγούδι. Το σχολείο στο Βούππερταλ, ήταν το πρώτο Ελληνικό σχολείο που λειτούργησε στο εξωτερικό. Ενώ οι Έλληνες εκεί κατάφεραν να πείσουν το Γερμανικό κράτος (το οποίο ακολουθούσε τη πολιτική της αφομοίωσης) να επιτραπεί να λειτουργήσει Ελληνικό σχολείο, δε μπορούσαν να πείσουν το Ελληνικό κράτος να στείλει δασκάλους. Έπρεπε να κάνουν απεργίες πείνας και εν τέλει να βρούν ενα άρθρο στο σύνταγμα και να αναγκάσουν το Ελληνικό κράτος να στείλει δασκάλους. Το οποίο άρθρο λέει οτι το Ελληνικό κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει Ελληνική παιδεία στους Έλληνες, οπουδήποτε και αν βρίσκονται.
    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εκεί Έλληνες να κρατήσουν ατόφια την Ελληνικότητά τους. Αργότερα να δημιουργηθούν Ελληνογερμανικά ινστιτούτα όπου Γερμανοί μαθαίνουν Ελληνικά και Ελληνική ιστορία κτλ. Να διαδωθεί ο Ελληνικός πολιτισμός και ιστορία, πράγμα που επέφερε πολλά καλά στην Ελλάδα. Ενα απο τα καλά είναι η αύξηση του τουρισμού και τα τεράστια έσοδα για την Ελληνική οικονομία, το οποίο εισόδημα ήταν για μεγάλο διάστημα το κυριότερο για την Ελλάδα, αλλά συνεχίζει να είναι απο τα βασικότερα. Ζουν στη Γερμανία περίπου 600.000 Έλληνες, οι οποίοι όπως και να έχει ασκούν κάποια επιρροή στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας, καθώς συμμετέχουν στις εκεί ευρωεκλογές (και τα τελευταία χρόνια αν δε κάνω λάθος έχουν και δικαίωμα στις δημοτικές εκλογές). Δε χρειάζεται να ανφέρω το Ελληνικό lobby στην Αμερική, που είναι γνωστό σε όλος μας.
    Το μεγαλύτερο ποσοστό μετανάστευσης το έχουν οι Ηπειρώτες και κυρίως απο τη Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία, καθώς είναι και οι πιο φτωχοί νομοί της Ελλάδος. Μέχρι πρόσφατα (πριν μπουν Πολωνία , Ρουμανία κτλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση) ήταν οι πιο φτωχές περιοχές της ΕΕ. Ως γνωστόν, οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας είναι Αρβανίτες, όπως και ενα αρκετά μεγάλο ποσοστό του νομού Πρέβεζας.

    Ο πατέρας μου έχει πάρει μέρος στην απεργία πείνας που προανέφερα. Αν δεν άνοιγε το Ελληνικό σχολείο, θα τα μάζευε και θα επέστρεφε στην Ελλάδα. Το ίδιο είχαν πει οτι θα έκαναν και άλλοι.
    Δε θέλω καν να σκεφτώ τις συνέπειες για την Ελληνική οικονομία αλλά και τη θέση της Ελλάδας αν γινόταν αυτό. Αν δηλαδή οι ομογενείς επέστρεφαν στην Ελλάδα. Εργασία η Ελλάδα δε θα μπορούσε να τους προσφέρει, άρα θα πεινούσαμε όλοι μαζί. Ο τουρισμός θα είχε πολύ μικρότερη ανάπτυξη. Το χρήσιμο εκείνη την εποχή ΣΥΝΑΛΑΓΜΑ, όπου οι τράπεζες σου φτιάνχανε αγάλματα για να καταθέσεις τα λεφτά σου σε Ελληνική τράπεζα και οχι σε Γερμανική. Με ποιανού λεφτά η Εθνική τράπεζα (και συνεπώς και το Ελληνικό κράτος καθώς τότε η Εθνική ήταν κρατική τράπεζα) γιγαντιώθηκε; Με τα λεφτά του πεινασμένου Ελληνικού λαού στις δεκαετίες 60-70 ; Στις εποχές του χρηματιστηρίου απο τον δήμο Φαναρίου στη Πρέβεζα, με 4-5 χιλιάδες κατοίκους, πέρασαν απο ενα μικρό χρηματιστηριακό γραφείο που άνοιξε, σε διάστημα 9 μηνών 6 δις δραχμές. 6 δις παίχτηκαν στο χρηματιστήριο απο εκείνα τα χωριά μεσα σε 9 μήνες. Και να σκεφτείτε οτι φυσικά δεν επένδυσαν όλοι τα λεφτά τους μέσω αυτού του γραφείου. Η πλειοψηφία αυτών των χρημάτων ήταν καταθέσεις στην Εθνική τράπεζα. Φυσικά τα περισσότερα λεφτά ήταν ανθρώπων της περιοχής που ζουν στο εξωτερικό.

    Σήμερα λοιπόν διαβάζοντας κάποια σχόλια του style (είσαι αλβανός (Αρβανίτης), εγώ έχω Ελληνικό αίμα και οχι Αρβανίτικο), διαπίστωσα οτι ο πατέρας μου δεν έπρεπε να κάνει απεργία πείνας για να φτιαχτεί Ελληνικό σχολείο, αλλά αλβανικό. Αυτό θα ήταν το σωστό βάσει των ισχυρισμών κάποιων.

    Ο BythegourasPilios είναι πιο νέος και λογικό είναι το αίμα να βράζει. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είνι κακό, αντιθέτως χαίρομαι που υπερασπίζεται την Ελληνικότητά του και τα Ελληνικά συμφέροντα, έστω κι με τέτοιο έντονο τρόπο. Εγώ ως λίγο πιο μεγάλος έχω αποδεχτεί κάποια πράγματα. Όπως λέει και το τραγούδι που αναφέρει ο Pilios, ξένος ήμουν στη Γερμανία, ξένος και στην Ελλάδα και απ’ όσο διαπιστώνω είμαι ακόμη πιο ξένος καθότι και Αρβανίτης. Άσχετα απο το τι έχουν προσφέρει οι Αρβανίτες στην πατρίδα, άσχετα απο την απεργία πείνας, άσχετα απο τη συμβολή στην οικονομία, άσχετα απο τη συμβολή στη διάδωση του Ελληνικού πολιτισμού, άσχετα αν έχω τρέξει 17 χρονόν τότε στη Βόννη με βροχή , κάνοντας χιλιόμετρα πορεία για να διαδηλώσω έξω απο τη Γερμανική βουλή για τη Μακεδονία μας. Έστω και αν ΙΣΩΣ εκκούσια αλλά ίσως και ακκούσια έχω βοηθήσει και έχω νοιαστεί για την πατρίδα, περισσότερο απο κάποιους που μου λένε οτι δεν έιμαι Έλληνας. Οι Αρβανίτες βοήθησαν, υπερασπίστηκαν και πίστεψαν στη πατρίδα, συνεχίζουν να το κάνουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν, έστω και αν κάποιοι αμφιβάλλουν για την Ελληνικότητά μας. Δε πειράζει όμως, όπως επιβεβαιώνει και το τραγούδι και η συμπεριφορά αυτή Ελληνική είναι, οπότε δε πειράζει :)

  107. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 20:08 | #107

    BythegourasPilios οι 3 τελευταίες γραμμές σου τα είπαν όλα.
    Όπως είπα και πιο πριν. Κλασσικά Ελληνικά χαρακτηριστικά. Όταν ερχόμασταν παλιά για διακοπές τα καλοκαίρια απο τη Γερμανία, είμασταν οι “κατέβηκαν οι Γερμανοί για διακοπές”, ή οι Ελληνοαμερικάνοι. Όταν τους χρειαζόμαστε, απότομα γίνονται οι Ελληνάρες ομογενείς. Ξένος εκεί, ξένος και εδώ. Όπως ακριβώς το λέει και το τραγούδι. Το σχολείο στο Βούππερταλ, ήταν το πρώτο Ελληνικό σχολείο που λειτούργησε στο εξωτερικό. Ενώ οι Έλληνες εκεί κατάφεραν να πείσουν το Γερμανικό κράτος (το οποίο ακολουθούσε τη πολιτική της αφομοίωσης) να επιτραπεί να λειτουργήσει Ελληνικό σχολείο, δε μπορούσαν να πείσουν το Ελληνικό κράτος να στείλει δασκάλους. Έπρεπε να κάνουν απεργίες πείνας και εν τέλει να βρούν ενα άρθρο στο σύνταγμα και να αναγκάσουν το Ελληνικό κράτος να στείλει δασκάλους. Το οποίο άρθρο λέει οτι το Ελληνικό κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει Ελληνική παιδεία στους Έλληνες, οπουδήποτε και αν βρίσκονται.
    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εκεί Έλληνες να κρατήσουν ατόφια την Ελληνικότητά τους. Αργότερα να δημιουργηθούν Ελληνογερμανικά ινστιτούτα όπου Γερμανοί μαθαίνουν Ελληνικά και Ελληνική ιστορία κτλ. Να διαδωθεί ο Ελληνικός πολιτισμός και ιστορία, πράγμα που επέφερε πολλά καλά στην Ελλάδα. Ενα απο τα καλά είναι η αύξηση του τουρισμού και τα τεράστια έσοδα για την Ελληνική οικονομία, το οποίο εισόδημα ήταν για μεγάλο διάστημα το κυριότερο για την Ελλάδα, αλλά συνεχίζει να είναι απο τα βασικότερα. Ζουν στη Γερμανία περίπου 600.000 Έλληνες, οι οποίοι όπως και να έχει ασκούν κάποια επιρροή στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας, καθώς συμμετέχουν στις εκεί ευρωεκλογές (και τα τελευταία χρόνια αν δε κάνω λάθος έχουν και δικαίωμα στις δημοτικές εκλογές). Δε χρειάζεται να ανφέρω το Ελληνικό lobby στην Αμερική, που είναι γνωστό σε όλος μας.
    Το μεγαλύτερο ποσοστό μετανάστευσης το έχουν οι Ηπειρώτες και κυρίως απο τη Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία, καθώς είναι και οι πιο φτωχοί νομοί της Ελλάδος. Μέχρι πρόσφατα (πριν μπουν Πολωνία , Ρουμανία κτλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση) ήταν οι πιο φτωχές περιοχές της ΕΕ. Ως γνωστόν, οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας είναι Αρβανίτες, όπως και ενα αρκετά μεγάλο ποσοστό του νομού Πρέβεζας.

    Ο πατέρας μου έχει πάρει μέρος στην απεργία πείνας που προανέφερα. Αν δεν άνοιγε το Ελληνικό σχολείο, θα τα μάζευε και θα επέστρεφε στην Ελλάδα. Το ίδιο είχαν πει οτι θα έκαναν και άλλοι.
    Δε θέλω καν να σκεφτώ τις συνέπειες για την Ελληνική οικονομία αλλά και τη θέση της Ελλάδας αν γινόταν αυτό. Αν δηλαδή οι ομογενείς επέστρεφαν στην Ελλάδα. Εργασία η Ελλάδα δε θα μπορούσε να τους προσφέρει, άρα θα πεινούσαμε όλοι μαζί. Ο τουρισμός θα είχε πολύ μικρότερη ανάπτυξη. Το χρήσιμο εκείνη την εποχή ΣΥΝΑΛΑΓΜΑ, όπου οι τράπεζες σου φτιάνχανε αγάλματα για να καταθέσεις τα λεφτά σου σε Ελληνική τράπεζα και οχι σε Γερμανική. Με ποιανού λεφτά η Εθνική τράπεζα (και συνεπώς και το Ελληνικό κράτος καθώς τότε η Εθνική ήταν κρατική τράπεζα) γιγαντιώθηκε; Με τα λεφτά του πεινασμένου Ελληνικού λαού στις δεκαετίες 60-70 ; Στις εποχές του χρηματιστηρίου απο τον δήμο Φαναρίου στη Πρέβεζα, με 4-5 χιλιάδες κατοίκους, πέρασαν απο ενα μικρό χρηματιστηριακό γραφείο που άνοιξε, σε διάστημα 9 μηνών 6 δις δραχμές. 6 δις παίχτηκαν στο χρηματιστήριο απο εκείνα τα χωριά μεσα σε 9 μήνες. Και να σκεφτείτε οτι φυσικά δεν επένδυσαν όλοι τα λεφτά τους μέσω αυτού του γραφείου. Η πλειοψηφία αυτών των χρημάτων ήταν καταθέσεις στην Εθνική τράπεζα. Φυσικά τα περισσότερα λεφτά ήταν ανθρώπων της περιοχής που ζουν στο εξωτερικό.

    Σήμερα λοιπόν διαβάζοντας κάποια σχόλια του style (είσαι αλβανός (Αρβανίτης), εγώ έχω Ελληνικό αίμα και οχι Αρβανίτικο), διαπίστωσα οτι ο πατέρας μου δεν έπρεπε να κάνει απεργία πείνας για να φτιαχτεί Ελληνικό σχολείο, αλλά αλβανικό. Αυτό θα ήταν το σωστό βάσει των ισχυρισμών κάποιων.

    Ο BythegourasPilios είναι πιο νέος και λογικό είναι το αίμα να βράζει. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είνι κακό, αντιθέτως χαίρομαι που υπερασπίζεται την Ελληνικότητά του και τα Ελληνικά συμφέροντα, έστω κι με τέτοιο έντονο τρόπο. Εγώ ως λίγο πιο μεγάλος έχω αποδεχτεί κάποια πράγματα. Όπως λέει και το τραγούδι που αναφέρει ο Pilios, ξένος ήμουν στη Γερμανία, ξένος και στην Ελλάδα και απ’ όσο διαπιστώνω είμαι ακόμη πιο ξένος καθότι και Αρβανίτης. Άσχετα απο το τι έχουν προσφέρει οι Αρβανίτες στην πατρίδα, άσχετα απο την απεργία πείνας, άσχετα απο τη συμβολή στην οικονομία, άσχετα απο τη συμβολή στη διάδωση του Ελληνικού πολιτισμού, άσχετα αν έχω τρέξει 17 χρονόν τότε στη Βόννη με βροχή , κάνοντας χιλιόμετρα πορεία για να διαδηλώσω έξω απο τη Γερμανική βουλή για τη Μακεδονία μας. Έστω και αν ΙΣΩΣ εκκούσια αλλά ίσως και ακκούσια έχω βοηθήσει και έχω νοιαστεί για την πατρίδα, περισσότερο απο κάποιους που μου λένε οτι δεν έιμαι Έλληνας. Οι Αρβανίτες βοήθησαν, υπερασπίστηκαν και πίστεψαν στη πατρίδα, συνεχίζουν να το κάνουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν, έστω και αν κάποιοι αμφιβάλλουν για την Ελληνικότητά μας. Δε πειράζει όμως, όπως επιβεβαιώνει και το τραγούδι και η συμπεριφορά αυτή Ελληνική είναι, οπότε δε πειράζει :)

  108. 03/05/2008 σε 20:21 | #108

    @helleniclogic
    ΕΓΩ να δεις πόσο ξένος στη χώρα μου αισθάνομαι. Πάντως στην Αγγλία ΔΕΝ αισθάνθηκα ξένος, διότι σκεφτόμουν αγγλικά (και πήγα πολύ μικρός). Σε μερικά που λες συμφωνώ, όμως δεν συμφωνώ με την ενθάρρυνση του εθνικισμού διότι ο εθνικισμός σήμερα είναι κυρίως ΕΝΑΝΤΙΑ στην Ελλάδα, υπάρχει εθνικισμός ορισμένων Αλβανών και Σλαβομακεδόνων που ΔΕΝ μπορεί να καταπολεμηθεί αν συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη. Χρειάζεται ΑΥΣΤΗΡΟΣ διαχωρισμός μεταξύ πατριωτισμού και εθνικισμού.

    Τώρα, η λογική σου είναι κατανοητή αλλά κατ’ εμέ έχει ένα βασικό λάθος. ΔΕΝ έχει σημασία ΤΙ γονίδια κουβαλάει ο καθένας. Αν ανοίξεις την αγγλική wikipedia, ΠΟΛΥ πιο έγκυρη από την αντίστοιχη Ελληνική, θα δεις όσα λέει για την καταγωγή των Αρβανιτών, σαφέστατα (αρχικά) Αλβανικής προέλευσης.

    Η ευθιξία στο ενδεχόμενο οι Αρβανίτες να είναι απόγονοι αλβανικών φύλων και ΟΧΙ Πελασγών ή Ελλήνων Δωριέων είναι κατανοητή, με ΜΟΝΑΔΙΚΗ βάση την ταύτιση με Ελληνικά γονίδια και επίσης τη βαθιά ριζωμένη ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ότι τα γονίδια καθορίζουν και την κουλτούρα ή τον πολιτισμό. Ε, λοιπόν, αυτό είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ανοιχτό θέμα και τα στοιχεία που έχουν βρεθεί κλίνουν προς την κατάρριψή του.

    Αν δεχτούμε ότι τα γονίδια καθορίζουν την κουλτούρα, την ανωτερότητα ή την κατωτερότητα, ΠΟΛΛΑ άσχημα έπονται. Τότε ΓΙΑΤΙ να μην έχει δίκιο και η Κου-κλουξ-κλαν, για παράδειγμα? Διότι εκτενείς στατιστικές μελέτες απόδειξαν ότι δεν ισχύουν οι περισσότεροι ισχυρισμοί των φυλετιστών.

    Ξεκαθαρίζω πάντως ότι θεωρώ το ερώτημα ΑΝΟΙΧΤΟ. Απλώς θεωρώ πολύ πιθανό το ότι η επιρροή της μόρφωσης, της ανατροφής, της θρησκείας ή φιλοσοφίας, και τόσων άλλων κοινωνικών παραγόντων, ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ την όποια ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΕΗ έχουν (ΙΣΩΣ) τα γονίδια. Επομένως, δεν θεωρώ απαραίτητητ προϋπόθεση της Ελληνικότητας τα γονίδια. Γνωρίζω και αρκετούς ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ που νιώθουν ΠΟΛΥ ΠΙΟ Ελληνες από εμάς τους ίδιους. ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ?
    Μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό της αγάπης που ανάπτυξα για την Αρχαία Ελλάδα, μου το εμφύσησε μια ένθερμη Φιλέλληνας, μια Τζοάννα Φιτζπάτρικ από την Ουαλλία. ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ χρόνια την ψάχνω γιατί έχασα τα στοιχεία της. Δυστυχώς το όνομά της είναι πολύ κοινό και αδυνατώ να τη βρώ…

    Εχω ζήσει στο εξωτερικό, έχω πολεμήσει κι εγώ ανθέλληνες (ευτυχώς πολύ μικρή μειοψηφία στην Αγγλία).

    Και υπήρξα κάποτε ΚΑΙ εγώ φανατίλας.

    Λάθη είμαστε, κάνουμε και… ανθρώπους! :)

  109. 03/05/2008 σε 20:34 | #109

    Υ.Γ. μερικά στοιχεία που ξέρω καλά περί φυλών και φυλετισμού (ή ρατσισμού). Πριν τα αναπτύξω λεπτομερώς σε ποστ:

    1) το είδος μας είναι ΕΝΙΑΙΟ. Δεν υπάρχουν “ράτσες” με τον τρόπου που υπάρχουν π.χ. ράτσες σκύλων. Και η επιστημονική τεκμηρίωση του γεγονότος αυτού έχει γίνει 100%, όταν ανακαλύφθηκε ότι το ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ανάμεσα σε δύο ΑΤΟΜΑ ΙΔΙΑΣ ΦΥΛΗΣ (συγκεκριμμένα δύο μαύρων ή δύο λευκών) μπορεί πολλές φορές να είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από τις γενικές στατιστικές διαφορές μεταξύ μαύρων και λευκών σαν ΣΥΝΟΛΟ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ. Το να είσαι μαύρος αφορά τη μελανίνη του δέρματος και ελάχιστα άλλα πράγματα, σταγόνα στον ωκεανό των ΙΔΙΩΝ γονιδίων ανέμσα σε λευκούς και μαύρους.

    2) Παρόλ’ αυτά, ΚΑΠΟΙΕΣ μικρές στατιστικά σωστές διαφορές ΕΧΟΥΝ διαπιστωθεί. Π.χ. βρέθηκε ότι ΚΑΤΑ ΜΕΣΟΝ ΟΡΟ, οι σημερινοί Κινέζοι είναι περίπου 20% (αν θυμάμαι καλά) εξυπνότεροι από τους Λευκούς (Ευρωπαίους-Αμερικανούς). Αυτό δυσαρέστησε πολλούς… πολιτικά ορθούς λευκούς αλλά είναι γεγονός. Επίσης δυσαρέστησε πολύ την… Κου-Κλουξ-Κλαν.

    3) Νομίζω ότι αν κάνετε τον κόπο να σκεφτείτε καλά τα προηγούμενα ίσως η συζήτηση να γίνει εποικοδομικότερη…

  110. 03/05/2008 σε 20:36 | #110

    Υ.Γ.2 (και το 2 του προηγούμενου υστερόγραφου αποτελεί ΜΕΓΑΛΟ πονοκέφαλο επιστημόνων. Μερικοί το αποδίδουν στην πολύ μεγάλη πολυπλοκότητα της… Κινεζικής γλώσσας, που ΓΥΜΝΑΖΕΙ τους μαθητές από το δημοτικό ήδη, να μαθαίνουν ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ).

  111. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 20:53 | #111

    Omadeon πολύ φοβάμαι οτι ανοίγεις θέμα πολύ μεγάλο. Ένα θέμα το οποίο οι ίδιοι οι επιστήμονες φοβούνται να αγγίξουν, πόσο μάλλον εμείς. Δε ξέρω αν το DNA παίζει κάποιο ρόλο και μάλλον ουδέποτε θα το μάθουμε. Διάβαζα πέρυσι ένα άρθρο ενός επιστήμονα για αυτό, ο οποίος έλεγε, οτι ποτέ μια τέτοια άποψη δε θα εκφραστεί ανοιχτά απο κανέναν επιστήμονα. Κάτι τέτοιο θα έδινε πάτημα για το ρατσισμό. Φαντάσου π.χ. να έβγαινε επιστήμονας και να έλεγε, οι μαύροι ας πούμε, είναι βάσει γονιδίων η κατώτερη ανθρώπινη πάστα. Φαντάσου τι θα γινόταν. Για κοινωνικούς λόγους, έστω και αν ισχύει κάτι τέτοιο, δε θα ανακοινωθεί ποτέ. Το οτι δε θα ανακοινωθεί, δε σημαίνει οτι δεν ισχύει κιόλας. Άλλωστε (μιας και πήρα τους μαύρους ως παράδειγμα) οι μαύροι εκ φύσεως είναι πολυ καλύτεροι αθλητές απο τους υπόλοιπους. Αυτό είναι γεννετικό. Είναι διαφορετική η σωματική τους δομή π.χ. Άντρες και γυναίκες έχουν επίσης διαφορές. Ο άντρας έχει καλύτερη αίσθηση του χώρου ενώ η γυναίκα καλύτερη μνήμη. Πιστεύω οτι θα υπάρχουν διαφορές λοιπόν και ανάμεσα στους λαούς, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι εμείς οι λευκοί είμαστε ‘ανώτεροι’ ή οτι οι Έλληνες είμαστε ‘ανώτεροι’. Κάλλιστα θα μπορεί να ισχύει και το αντίθετο. Δηλαδή να είμαστε οι χειρότεροι, αλλά είναι ενα θέμα αυτό που άνοιξες τώρα, που και απο το αρχικό θέμα ξεφεύγει αλλά δε ξέρω και εαν έχουμε τη γνώση να το αναλύσουμε αλλά δε ξέρω και το αν θα μπορέσουμε να βγάλουμε και κανένα συμπέρασμα.

  112. 03/05/2008 σε 21:01 | #112

    @HellenicLogic,
    Αγαπητέ εμένα η ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Δηλαδή ΔΕΝ φοβάται τη σκιά της, ΟΥΤΕ το ενδεχόμενο να είναι υπαρκτές και οι γενετικές διαφορές που αναφέρεις. Σαφέστατα, οι μαύροι ΕΧΟΥΝ πιο γερό σώμα από τους λευκούς ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ. Ομως αν μου τη δίνει ο ρατσισμός, μου τη δίνει ΚΑΙ η πολιτική ορθότητα. Δυστυχώς ΔΕΝ κρύβονται πια τα γεγονότητα της γενετικής έρευνας. Σε λίγα χρόνια θα ξέρουμε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΙ κάθε ΜΟΡΙΟ DNA. ΔΕΝ μπορούμε να κρυφτούμε από αυτό.

    Εγώ θεωρώ το Είδος μας ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, διότι έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ασύλληπτης βίας απέναντι στον ΙΔΙΟ τον εαυτό του από όλα τα άλλα είδη. Πραγματικά πιστεύω στη ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, που θα αργήσει κάποια χρόνια, αλλα είναι νομίζω απολύτως αναπόφευκτη.

    Ας αρχίσουμε να σκεπτόμαστε με βάση τα δεδομένα του ΠΑΡΟΝΤΟΣ αιώνα. Η Αναγέννηση λοιπόν που θέλω να δω, με βάση την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ μου, είναι Αναγέννηση Ανθρωπισμού. Και ανθρωπισμός σημαίνει ανοιχτότητα σε ΚΑΘΕ ενδεχόμενο, ΚΑΜΜΙΑ εμπιστοσύνη σε θέσφατα “γεγονότα” όπως π.χ. “Αρβανίτης=Ελληνας”.

    Ο ανθρωπισμός επιβάλλει, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ορισμένες φυλές αποδειχτεί ότι υστερούν, να ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στο μέλλον. Πάντως, το υστερόγραφό μου ισχύει, διότι ακόμη και η σωματική διάπλαση (των μαύρων) είναι αποτέλεσμα ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ από τους λευκούς. Τα γονίδια είναι ΙΔΙΑ, περισσότερο ίδια από όσο (όπως είπα) μεταξύ μελών της ίδιας φυλής.

  113. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 21:10 | #113

    Ore file Omadeon, den thelo na brizo oute esena, oute ton paratiritis kai pou ksero ego poion allon… ALLA, apo tin stigmi pou emeis oi Arvanites kseroume paaaaara ma paaaaaaaaaaaaara poly kala oti DEN eimaste “albanoi”, tote pos ginetai na bgaineis esy kai na mas paristaneis ton istoriko??? Ekei bebaios arpazomai kai brizo (an kai den se ebrisa aisxra opos eksakolouthis na to kaneis esy).

    “Δηλαδή ρε φιλάρες, εσείς οι Αρβανιτάρες – Ελληνάρες έχετε ισχυρή ομάδα να’ ούμε, ενώ εμείς που δεν είμαστε Αρβαντίτες είμαστε μπάσταρδοι, μας πήδηξαν τη μάνα Αλβανοί, κ.ο.κ. – ΟΚ!”

    Auto to les esy kai oxi EMEIS. Gia emena oloi eimaste ELLHNES…OLOI

    “Κι εγώ όμως τότε, οφείλω να δηλώσω ότι ΔΕΝ θεωρώ τον ΒυθελίγουραΠήλιο υποκριτή. Ισα-ίσα, ΦΑΝΑΤΙΛΑ τον θεωρώ, σαν να λέμε “Ολυμπιακάρα”, “Παναθηναϊκάρα”, και όλα τα συναφή.”

    “Το “σου γαμώ τη μάνα” όμως ΤΙ το ήθελε (έστω κι έμμεσα) στον άλλον, τον αθώο (που βέβαια με ξέρει, και ξέρει πολύ καλά ότι δεν είμαι ΟΥΤΕ εγώ υποκριτής, ΟΥΤΕ -προ πάντων- προδότης, ή “τσουτσέκι” ή “πουλημένος”).”

    O “Bytheligouras”, oute “fanatilas” einai kai oute “poromenos”, apla simera opos kai poly kala to eipe o HellenicLogic, oti opoios ypostirizei to genos tou, tin fara tou, tin genia tou, tous progonous tou, autos einai kai “fasistas”…ORAIA ti na po…

    Ego den “gamo” kamia Mana, isa isa h Mana einai to pio iero prosopo se auton ton kosmo, alla oxi kai tha katsoume na mas “gamisete” ESEIS ta sogia mas, eee katse Omadeon kai skepsou ligo logika, pou eisai pisteuo kai poly megaliteros apo emena.

    “Δηλαδή ρε φίλε Ολυμπιακάρα ή Αρβανιτάρα, εσύ θες να μας λές εξυπνάκηδες, τσουτσέκια, προδότες και υποκριτές κι όλα αυτά να τα λές ευλογώντας τα… γένια σου (δηλαδή το σόϊ σου). ε, λοιπόν γαμώ τα γένια σου που τα ξυρίζεις κάθε μέρα, αφού το εξέφρασα _λάθος_: ΔΕΝ γνωρίζω το σόϊ σου, συχαίνομαι τη φανατίλα όμως με ΒΑΣΗ το σόϊ σου, διότι φίλε μου από το 1821 μέχρι τώρα πέρασαν πολλάαααα χρόνια, και ΔΕΝ είναι δυνατόν να είσαι πια “καθαρό Αρβανίτικο DNA”!”

    Ginesai baretos… Den eimai olympiakos, alla kamia omada den eimai para mono ETHNIKI ELLADA.
    Esy ksana “gamas ta genia mou, diladi to Soi mou”… (Milame gia poly sobaro atomo o Omadeon). To 1821 etsi gia pliroforisi, o Pappous mou katharize tous tourkoalbanous les kai itan kotes kai autoi ton skotosan piso apo tin plati tou (me tin logiki sou diladi, Albanos katharise “Albano” xe-xe) kai sto Xorio mou den patise oute enas tourkoalbanos to podi tou. To Xorio mou einai KEFALOXORI kai oi Arvanites den dexthikan oute enan biasmo apo tourkoalbanous.

    “Τώρα, η λογική σου είναι κατανοητή αλλά κατ’ εμέ έχει ένα βασικό λάθος. ΔΕΝ έχει σημασία ΤΙ γονίδια κουβαλάει ο καθένας. Αν ανοίξεις την αγγλική wikipedia, ΠΟΛΥ πιο έγκυρη από την αντίστοιχη Ελληνική, θα δεις όσα λέει για την καταγωγή των Αρβανιτών, σαφέστατα (αρχικά) Αλβανικής προέλευσης.”

    WIKIPEDIA H ELEUTHERI ENGYKLOPEDIA…Mono auto sou leo.

    “Εχω ζήσει στο εξωτερικό, έχω πολεμήσει κι εγώ ανθέλληνες”

    ESY, polemises anthellhnes??? Ma re file apo ta grafomena sou kai esy anthellhnas eisai mas douleueis???

    “υπάρχει εθνικισμός ορισμένων Αλβανών και Σλαβομακεδόνων που ΔΕΝ μπορεί να καταπολεμηθεί αν συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη. Χρειάζεται ΑΥΣΤΗΡΟΣ διαχωρισμός μεταξύ πατριωτισμού και εθνικισμού.”

    Gia poia lathoi milas??? Kala ego nomizo pos mas douleueis pragmatika, dioti milas gia lathoi kai EIDIKA ESY pou les oti eimaste emeis oi Arvanites “albanoi”. Re malaka (tha sou miliso kai ligo san na eimaste filarakia, min prosblitheis me to malaka xa-xa) to ksereis oti ESY O IDIOS BOITHAS TOUS ALBANOUS AUTIN TIN STIGMI POU GRAFOUME??? Poso malakas eisai telika??? Les pos den kanei na kanoume lathoi kai ta idia ta lathoi ta kaneis apo monos sou, ainteeeeeee.

  114. 03/05/2008 σε 21:15 | #114

    Υ.Γ. Σκεφτείτε και το εξής, φίλοι Αρβανίτες (έχω μάλιστα ΠΟΛΛΟΥΣ φίλους Αρβανίτες στην περιοχή που μένω, οι πιο πολλοί εκ των οποίων το θεωρούν ΑΜΕΛΗΤΕΟ θέμα, το αν ή όχι οι μακρυνοί πρόγονοί τους ήταν Αλβανοί ή Ελληνες)…

    Σκεφτείτε ότι η Ελλάδα του 2050 (ΑΝ επιζήσει ο πλανήτης) θα έχει ΠΟΛΥ περισσότερους από 10% Ελληνες απογόνους μεταναστών (ΙΔΙΩΣ Αλβανών), Ελληνες που θα ΝΙΩΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ 100%, αλλά θα αντιμετωπίζουν το ρατσισμό της μελλοντικής αυτής εποχής. Επομένως, αν ΠΡΑΓΜΑΤΙ έχετε γονιδιακή συγγένεια μαζί τους, αυτή η συγγένεια είναι ΠΟΛΥΤΙΜΗ για την ομαλή αφομοίωσή τους. Με βάση -πάντα- ΚΑΙ το δόγμα “Ελληνες οι της Ελληνικής Παιδείας μετέχοντες”.

    Μία κακή μορφή ρατσισμού είναι φυσικά και ο τοπικισμός. Εχει κανείς τσακωθεί με φανατικό Κρητικό, για παράδειγμα?

    ΠΩΣ μπορείτε να ΞΕΡΕΤΕ τα γονίδια των προγόνων σας? Το ΜΟΝΟ που ξέρετε είναι όσα διαβάσατε. Ε, κι εγώ διάβασα ΑΛΛΑ πράγματα. ΤΙ ΕΓΙΝΕ? Αν αποδειχτεί ο ένας εκ των δύο λάθος, στο τέλος, ΠΟΙΟΣ θα χάσει? Σίγουρα θα χάσει ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ εκείνος που ΕΠΕΝΔΥΣΕ σε γεγονότα που δεν είναι 100% σίγουρα από την αρχή.

    Η καλύτερη άμυνα στον Αλβανικό ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΓΟΝΙΔΙΑ. Δηλαδή, αγέρωχοι να μπορούμε να λέμε στους Αλβανούς Εθνικιστές, “να μας κλάσετε τα @ρχίδια, ΜΠΟΡΕΙ να ΕΙΜΑΣΤΑΝ αλβανοί αλλά ΓΙΝΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, τώρα ήρθε η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΕΙΡΑ”! :)

    Δηλαδή, οι Ολλανδοί, που ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, δεν αντιστάθηκαν στους ναζί στον πόλεμο? ΤΙ ΛΕΜΕ τώρα? :)

  115. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 21:23 | #115

    omadeon
    Θα μου επιτρέψεις να ασκήσω μια κριτική. Όπως πολύ σωστά είπες, “Ας αρχίσουμε να σκεπτόμαστε με βάση τα δεδομένα του ΠΑΡΟΝΤΟΣ αιώνα”. Αυτό όμως όχι επιλεκτικά. Η κάθε εποχή έχει τα χαρακτηριστικά της και απαιτεί τους δικούς της χειρισμούς.΄Κάποτε χρειαζόταν ο πατριωτισμός για να επιζήσει η Ελάδα, κάποτε χρειάστηκε το ανοιχτό μυαλό, οι αλλαγές και κάποιες άλλες στιγμές χρειάστηκε ένας ηγέτης αποφασιστικός. Κάθε εποχή είχε τις δικές της ανάγκες.
    Θεωρώ λοιπόν, μια εποχή όπου τα Βαλκάνια βράζουν και περιτριγυριζόμαστε απο χώρες που έχουν επεκτατικές βλέψεις, εμείς οι ίδιοι να βγάζουμε τα μάτια μας και να συζητάμε πράγματα που δε θα έπρεπε. Για το αν π.χ. οι Αρβανίτες είναι Έλληνες, για το αν οι Πελλοπονήσιοι είναι ή αν είναι οι Μακεδόνες κι οι Θράκες. Το θεωρώ εγκληματικό τη συγκεκριμένη εποχή. Εκτός αν θέλουμε να δώσουμε πατήματα. Κάθε χώρα και περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της. Μη συγκρίνεις την Αγγλία π.χ. με την Ελλάδα. Της Αγγλίας δε της λέει κανένας οτι οι μισοί Άγγλοι είναι Γερμανοί και πρέπει να απελευθερωθούνε. Εμείς όμως αυτό το πρόβλημα δυστυχώς το έχουμε. Τα συμφέροντα είναι πολλά αυτη τη τιγμή στα Βάλκάνια και δε νομίζω οτι σε καμία περίπτωση είναι η κατάληλη εποχή να αμφισβητούμε τα (θέσφατα “γεγονότα” όπως π.χ. “Αρβανίτης=Ελληνας”). Θα πρέπει να συνηδειτοποιήσουμε ο καθένας μας σε ποιά εποχή και περιβάλλον ζούμε και να προσαρμοστούμε. Άλλωστε το κλειδί της επιβίωσης είναι η προσαρμοστικότητα.

  116. 03/05/2008 σε 21:27 | #116

    @helleniclogic
    Με το ΒΑΣΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ που εκφράζεις στο σχόλιο 114, ίσως εκπλαγείς να μάθεις, ότι… ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

    Με ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. Περιστοιχιζόμαστε από λαούς που ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ πράγματα που ΔΕΝ δικαιούνται (αν εννοούμε ελληνικό έδαφος και υλικά πράγματα). Και τα διεκδικούν βασιζόμενοι σε μία προπαγάνδα που ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ τα δικά μας αδύνατα σημεία.

    Θεωρώ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ σήμερα, το να βασιζόμαστε σε ΜΥΘΟΥΣ ή σε ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ αλήθειες για τα δικά μας γονίδια. Σε αυτό το θέμα μάλιστα, διαφωνώ ΚΑΙ με τον Μίκη Θεοδωράκη, ΚΑΙ πολλούς άλλους.

    Για μένα η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΜΥΝΑ είναι η καλλιέργεια αντισωμάτων (μιμηδίων) του Νου, που είναι ΑΝΙΚΗΤΑ από τους άλλους εθνικισμούς. ΓΙ’ ΑΥΤΟ πρέπει να εξελιχτούμε ταχύτερα από τους… άξεστους εθνικιστές των γειτονικών λαών.

  117. 03/05/2008 σε 21:32 | #117

    Υ.Γ. Μπορώ να φανταστώ ΚΑΛΛΙΣΤΑ τον εαυτό μου να βρίζει ΠΟΛΥ άσχημα ορισμένους Αλβανούς εθνικιστές, για παράδειγμα. Είμαι απόλυτα ικανός να τους σκυλοβρίσω ως εξής.

    (προς εθνικιστή Αλβανό τώρα)
    Αντε και γαμίσου και συ και η Τσαμουριά σου και η τσαχπινιά σου και η μαγκιά σου και η εθνικιστική φανατίλα σου αλήτη, ΖΩΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ, ΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΟ, που έμαθες για τα γονίδιά μας και ήρθες να διεκδικήσεις μερίδιο, ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ φανατίλα. ΓΙΝΕ ΠΡΩΤΑ διεθνής πολίτης και Ελληνας και ΜΕΤΑ τα ξαναλέμε, τσουτσέκι! :)

  118. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 21:33 | #118

    Auti einai i diafora mas file Omadeon, oti emeis kseroume poioi eimaste kai poioi itan oi progonoi mas. Rotisa prin ligo kairo tin Giagia mou, pos tous fonazan tous Arvanites oi tourkoalbanoi kai mou eipe GRAIKOUS.
    H Giagia mou ezeise tin epoxi ekeini me tous albanotsamides kai den boreis na fantasteis POSA PERASANE OI ARVANITES apo autous tous bastardous albanous. Kai meta mas erxesai esy kai o kathe anistoritos kai mas lete oti eimaste “albanoi” eee oxi re file eee OXI kai logiko einai oti ginomaste “tourkoi” otan mas lete “albanous”. Einai san na sou skotosoun kapoioi tous goneis sou kai na sou leme emeis meta oti autoi einai aderfia sou kai exete to idio aima (skepsou ligo ti thirio tha ginosouna). Les pos ksereis Arvanites, sou moiazoume gia “albanous”???
    Oi albanoi exoun tetragona kefalia kai einai katasproi, eno oi Arvanites exoume se pliopsifia mauro xroma kai oxi tetragona kefalia.

  119. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 21:38 | #119

    “(προς εθνικιστή Αλβανό τώρα)
    Αντε και γαμίσου και συ και η Τσαμουριά σου και η τσαχπινιά σου και η μαγκιά σου και η εθνικιστική φανατίλα σου αλήτη, ΖΩΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ, ΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΟ, που έμαθες για τα γονίδιά μας και ήρθες να διεκδικήσεις μερίδιο, ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ φανατίλα. ΓΙΝΕ ΠΡΩΤΑ διεθνής πολίτης και Ελληνας και ΜΕΤΑ τα ξαναλέμε, τσουτσέκι! :)

    An kai auto to parapano keimeno sou apeuthinetai se emena, den pirazei ygeia den me thigis POUTHENA dioti auta ola epistrefoun piso… O Theos einai megalos

  120. 03/05/2008 σε 21:42 | #120

    Με το σχόλιο 117, αν ήμουν πχ. υπεύθυνος Πολιτιστικής Επιμόρφωσης εν καιρώ πολέμου, θα σου απαντούσα, πατριωτάκι, ότι αφήνεις τα ΝΩΤΑ ΣΟΥ ΑΚΑΛΥΠΤΑ. Διότι ΗΔΗ έκλεισες τα μάτια σφιχτά, να ΜΗΝ παραδεχτείς και τα Ελληνικά εγκλήματα κατά ορισμένων αθώων Αλβανών Τσάμηδων, που αυτή τη στιγμή (π.χ. πολέμου) εκμεταλλεύεται η δική τους προπαγάνδα, κι εσύ είσαι υποχρεωμένος να τα αρνιέσαι, βασισμένος σε… ιστορίες που σου είπε η γιαγιά σου.

    Σου μιλάω ανοιχτά σαν ΣΥΝ-πατριώτης. Η ανοιχτότητα του νου είναι Ελληνική, η κλειστότητα όχι.
    Καλλιεργώντας αυτό το νέο μιμήδιο, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αμυνθούμε στο σύγχρονο “Πληροφορικό Πόλεμο”.
    Η παραμικρή εξάρτηση από μονομερείς αφηγήσεις, ΙΔΙΩΣ λόγω της οικογένειάς μας, θα οδηγήσει μοιραία σε “τρύπες” στην ιδεολογική πανοπλία μας.

    Παρεμπιπτόντως, δεν έχω αμφιβολία ότι είχες μια υπέροχη γιαγιά και πραγματικούς ήρωες προγόνους. Ομως… χαλάρωσε! :)

  121. 03/05/2008 σε 21:43 | #121

    Υ.Γ.
    Ρε φίλε ΦΑΟΥΛ. Το σχόλιό σου 118 δείχνει ότι ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΣ 100%.

    Μιλάς με παλιό αγωνιστή του διαδικτύου ρε φίλε. ΟΥΤΕ ΚΑΝ σκεφτόμουν εσένα, μιλάω για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.

  122. 03/05/2008 σε 21:44 | #122

    Που είναι αυτός ο φίλος ο “paratiritis” που τα… έκανε λίγο ΘΑΛΑΣΣΑ? Ηταν μεγάλο του λάθος μερικά όπως τα έγραψε. Εθρεψαν τη παράνοια του σχολίου 118!!!!!

  123. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 21:44 | #123

    omadeon
    Τα πιο πάνω σχόλιά σου όμως δε το επιβεβαιώνουν αυτό που λές στο σχόλιο 115. Να σου θυμίσω οτι είπες οτι τα δικά σου γονίδια είναι Ελληνικά και οχι αλβανικά (υπονοώντας οτι των Αρβανιτών είναι);

    Όταν έχουν γίνει 115 σχόλια για να συζητήσουμε αν οι Αρβανίτες τελικά είναι Έλληνες;

    Όταν ακούγονται σχόλια για αλβανική συμπεριφορά των Αρβανιτών, όπως πιο πάνω;

    Είπες επίσης “Περιστοιχιζόμαστε από λαούς που ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ πράγματα που ΔΕΝ δικαιούνται (αν εννοούμε ελληνικό έδαφος και υλικά πράγματα)”. Αν οι Αρβανίτες έχουν αλβανικές ρίζες τότε δε τα διεκδικούν άδικα. (Όσον αφορά την Ήπειρο τουλάχιστον.) Άρα λοιπόν με αυτή τη λογική πέφτουμε σε αντιφάσεις.

  124. 03/05/2008 σε 21:47 | #124

    Λοιπόν, ήρθε ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ: π.χ.
    Είπες επίσης “Περιστοιχιζόμαστε από λαούς που ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ πράγματα που ΔΕΝ δικαιούνται (αν εννοούμε ελληνικό έδαφος και υλικά πράγματα)”. Αν οι Αρβανίτες έχουν αλβανικές ρίζες τότε δε τα διεκδικούν άδικα. (Όσον αφορά την Ήπειρο τουλάχιστον.) Άρα λοιπόν με αυτή τη λογική πέφτουμε σε αντιφάσεις.

    Φίλε μου, ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ότι αν έχεις εσύ ή εγώ αλβανικά γονίδια αυτά μεταφράζονται σε… χωράφια και εδάφη ΣΗΜΕΡΑ?
    Δηλαδή οι Γερμανοί που μπήκαν στην Ολλανδία σαν “ομοεθνείς Γερμανοί” είχαν δίκιο?

    ΟΧΙ, ίσα-ίσα, σκέψου ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ. Μπορείς κάλλιστα να απαντήσεις στον Εθνικιστή Εχθρό ότι ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΔΕΛΦΟ και καλύτερα να ντραπεί για τα χάλια του!

  125. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 21:47 | #125

    Egine oti peis… “Ellhnara” mou

  126. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 21:49 | #126

    Omadeon, esy telika ti eisai : Albanos h Ellhnas??? H egines Ellhnas???

  127. 03/05/2008 σε 21:52 | #127

    Κοίτα φίλε, αν με γνωρίσεις καλύτερα θα διαπιστώσεις ότι είμαι ΠΟΛΥ σκληρό καρύδι όταν αδικείται η χώρα μου.
    Και το έχω αποδείξει πρόσφατα ΧΩΡΙΣ να σταματήσω να είμαι πατριώτης ΚΑΙ αντιεθνικιστής. Δυστυχώς ειμαστε ΠΟΛΥ λίγοι.

    Οι περισσότεροι “αντιεθνικιστές” δεν έχουν ζήσει τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Πληροφορικό Πόλεμο, δεν ξέρουν ΠΟΥ μπορεί να φτάσει ο εθνικιστής της ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ. Εγώ το έζησα αυτό και κάτι ξέρω. Μπορώ να φανώ ΠΟΛΥ χρήσιμος σε ΣΟΒΑΡΗ σύγκρουση.

  128. BythegourasPilios
    03/05/2008 σε 21:53 | #128

    Kala krasia tote… Ta leme argotera prepei na figo.

    Pao na tsakiso orismenous “simpatriotes mou” albanous (xa-xa)

  129. 03/05/2008 σε 21:55 | #129

    @BythegourasPilio
    Κοίτα φίλε, εγώ θεωρώ την Ελληνικότητά μου δεδομένη και γι’ αυτό ΔΕΝ την διατυμπανίζω ούτε την υπερασπίζομαι εκεί που δεν χρειάζεται. Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να είσαι προσβλητικός, με βάση τα γονίδια για τα οποία καυχιέσαι.

    Πάντως πέρασα κι εγώ την “εθνικιστική μου φάση”, όταν διαπίστωσα ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ κατάγομαι από μέρη της Ελλάδας που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝ γνωρίσει Τούρκικη κατοχή (Κήθυρα και Μάνη).

    Μάλιστα, πιθανολογώ ότι αδυνατείς να καταλάβεις την… απελπισία που με είχε πιάσει κάποτε, όταν κατάλαβα ότι οι περισσότεροι άλλοι Ελληνες είναι “ιμιτασιόν” (όπως έλεγα τότε). :)

  130. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 22:00 | #130

    Omadeon
    Με συγχωρείς, αλλά αυθόρμητα μου βγαίνει να πώ
    ΜΑ ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ;
    Επιτείθεται σε αδελφο; Εδώ λέμε να γλιτώσουμε τον πόλεμο, εσυ μου λες τι θα πούμε μετά; Ας έρθουν αυτοί και ξέρουμε εμείς οι Αρβανίτες τι θα τους δώσουμε. Ότι ακριβώς τους δώσαμε παλαιότερα το 1821 οτι πήραν και το 1944. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό. Το θέμα μας είναι να αποφύγουμε να δώσουμε πατήματα για επεισόδιο. Όταν λοιπόν Βούλγαρος μου λέει οτι έχετε και 1 εκατ αλβανική μεινότητα στη βορειοδυτική Ελλάδα, εμείς αντί να πούμε οχι, καθόμαστε και συζητάμε μήπως τελικά έχουν δίκιο και κάνουμε σχόλια για Ελληνικά γονίδια 25 % απο εκεί 50 % απο εκεί κτλ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ; Αυτό απευθύνεται προσωπικά σε εσένα Omadeon.

    Δε ξέρω τι να πω. Μήπως έχουμε τάσεις αυτοκτονίας;

  131. 03/05/2008 σε 22:09 | #131

    @HellenicLogic
    Όχι, νομίζω ότι έχουμε υπερβολική ΑΜΥΝΤΙΚΟΤΗΤΑ. Και αυτό σημαίνει “άρνηση” (με τον τρόπο που το ορίζει η Ψυχολογία).

    Το 1 εκατομμύριο Αλβανών ΔΕΝ ισχύει, εκτός αν εννοούμε μετανάστες. Οι Αρβανίτες ΕΙΝΑΙ Ελληνες. Αλλά η Ελληνικότητά τους ΔΕΝ αποδεικνύεται με βάση την μακρυνή καταγωγή τους. ΑΠΟΔΕΙΞΗ, το ότι πολέμησαν μπροστάρηδες ΚΑΙ της Ελληνικής Επανάστασης (οι πρόγονοί τους).

    Απλώς δεν νομίζω ότι κατανοούμαστε καλά μεταξύ μας, ως προς τα νέα δεδομένα του σύγχρονου Πληροφορικού Πολέμου.

    Η άρνηση είναι πάντα λάθος. Η σωστή στάση είναι “και λοιπόν τι” (για το 0.001 % ) καθώς και τεκμηρίωση του γεγονότος ότι η Ελληνικότητα ΔΕΝ εξαρτιέται από αρνήσεις συγκεκριμμένων μύθων ή θεωριών.

    Ακόμη κι αν η πιθανότητα να αποδειχτεί κάτι είναι 1%, το καλύτερο είναι να ΜΗΝ το αρνιόμαστε αλλά να έχουμε ανοιχτό νου. ΜΟΝΟ έτσι νικάμε στον ΣΗΜΕΡΙΝΟ πόλεμο (κυρίως πόλεμο Πληροφόρησης).

    Μόνο με το να γίνει η χώρα μας άψογη σήμερα, κερδίζει τις εντυπώσεις διεθνώς, αποφεύγει τις νέες αδικίες που υποθάλπτουν συγκρούσεις, αποφεύγει να διαψευστεί (με το να ΜΗ βασίζεται σε αμφιλεγόμενα στοιχεία).

    Η Ελληνικότητα των Αρβανιτών αποδείχτηκε στην Επανάσταση του 1821 (και σε πολλές άλλες περιπτώσεις).
    ΔΕΝ έχει ανάγκη θεωρίες γονιδίων.

  132. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 22:15 | #132

    Omadeon
    Μάλιστα…. Απο τη Μάνη
    Τώρα με έβαλες στη πρίζα. Πρέπει να βρώ τώρα τα σχόλια σε φόρουμ που έλεγε ο άλλος οτι οι Μανιάτες είναι Σλάβοι και Άραβες. Πρέπει να βρώ το φόρουμ να σε στείλω εκεί, να μπεις στη θέση μας, όπου θα πρέπει να αποδείξεις οτι είσαι Έλληνας. Να έρθω και εγώ και να αρχίσω να λέω όπως έλεγες εσύ, τα δικά μου γονίδια είναι Ελληνικά, δεν είναι Σλάβικα.

    Τι να πω τώρα. Καθόσουνα και έλεγες τόση ώρα διάφορα πράγματα και μας το έπαιζες αποδεδειγμένα καθαρόαιμος Έλληνας. Τώρα σαν καχύποπτος άνθρωπος που είμαι, αρχίζει να μου μπαίνει η ιδέα οτι την όλη ιστορίακαι όλα αυτά τα επιθετικά σχόλια πιο πάνω εναντίων των Αρβανιτών, ίσως και να ταέκανες γιατι αμγιβάλλεις για τη δική σου καραρότητα γονιδίων. Εξού ίσως και η τάση σου να απορρίψεις τα γονίδια και το DNA ως αποδεικτικό στοιχείο.

    Τι να πώ. Ειλικρινά μένω άφωνος. Με έστειλες αδιάβαστο με αυτό που είπες τώρα, καθώς γνωρίζοντας οτι η Μάνη επικοίθηκε απο Σλάβους, άρχισα να αμφιβάλλω πολύ για τις αγνές προθέσεις σου στη συζήτηση.

  133. 03/05/2008 σε 22:25 | #133

    @ΗellenicLogic
    είδες που… ΤΣΙΜΠΗΣΕΣ κι εσύ στο “μιμίδιο” που έχωσε στη συζήτηση ο άλλος φίλος μας. Πέταξε ο άλλος τη μπανανόφλουδα ότι είμαι τάχαμου… κομπλεξικός για τα γονίδιά μου κι εσύ το ΕΧΑΨΕΣ! κακώς… :)

    Να σε βοηθήσω να με καταλάβεις πιο καλά λοιπόν. ΣΥΝΑΡΠΑΖΟΜΑΙ από τα ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ. Θα το θεωρούσα ΤΙΜΗ ΜΟΥ να έχω ξένο αίμα στις φλέβες μου. Μάλιστα, βρέθηκε μακρυνός πρόγονος Ιταλός (πριν τέσσερεις γενιές) από Κύθηρα-μεριά και σοβαρές ΕΛΠΙΔΕΣ ότι (από την πλευρά της μητέρας μου – που περιέχει ΚΑΙ Βόλο, υπήρξε… Γερμανίδα προ-προ-προ-γιαγιά).

    Θεωρώ τους λαούς που ΔΕΝ είναι ανάμεικτοι… ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ. Αντιρατσιστής μέχρι το κόκκαλο, οι λαοί που δεν ερωτεύονται άλλους λαούς για μένα φαίνονται… αιμομίκτες.

    Και μάλιστα, η ανωτερότητα των ανάμεικτων γονιδίων αποδείχτηκε επιστημονικά (κατά 90%) διότι όταν γεννιούνται παιδιά από διαφορετικές πηγές γονιδίων ΠΑΝΤΑ κληρονομούν τα καλύτερα χαρακτηριστικά και των δύο αυτών πηγών.

    Αν ο Σόρος σας φαίνεται… πολυπολιτισμικός, για μένα είναι ΧΑΖΟΣ τοπικιστής ΕβραιοΟυγγροΑμερικάνος! :)

    Για μένα η ΜΟΝΗ εθνότητα είναι ΜΙΑ. HOMO SAPIENS, όχι.. sapious! :)

    Ευελπιστώ επίσης ότι η… διγλωσσία (σε δύο διαφορετικές γλώσσες) θα επικρατήσει. Εκανε ήδη ΜΕΓΑΛΟ καλό στους Ελληνες που μια ζωή μιλούσαν 2 γλώσσες (π.χ. Ελληνικά-Αρβανίτικα, ή Ελληνικά-Σλάβικα). :)

  134. 03/05/2008 σε 22:29 | #134

    Υ.Γ. ΔΥΟ είναι οι πιο… ανάμεικτοι λαοί του κόσμου. Οι σύγχρονοι Ελληνες και οι σύγχρονοι Εβραίοι.
    Δεν θα εκπλαγώ αν αυτό μας ωφέλησε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γενετικά… :)

  135. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 22:37 | #135

    omadeon
    Μάλιστα…. κατάλαβα.
    Αισθάνομαι πολύ μαλάκας αυτη τη στιγμή που μπήκα στον κόπο να κάνω όλη αυτή τη συζήτηση.
    Απο τη μια λές οτι είναι λάθος να μιλάμε για γονίδια … ρατσισμούς , κόλπα θεωρίες και απο την άλλη μου λές έχει αποδειχτεί η ανωτερότητα των γονιδίων. Με λίγα λόγια, είσαι ο πρώτος ρατσιστής.
    Απο την άλλη μας λες οτι έχεις καθαρά Ελληνικά γονίδια και απο την άλλη μου λες οτι έχεις 70 διαφορετικές ράτσες. Τι να πω εγώ τώρα; Έλα στη θέση μου. Θα μπορούσες να συνεχίσεις μαζί σου συζήτηση; Εγώ δε μπορώ, καθώς ανέχτηκα τις ύβρεις σου πιο πάνω, δε μπορώ όμως να ανεχτώ το ψέμα και την αναξιοπιστία σε μια κουβέντα. Και δε τσίμπησα αυτό που είπε ο Pilios αλλά μου βγήκε αυθόρμητα. Όταν βλέπεις μια εμμονή, πάντα κάτι δε πάει καλά. Η εμμονή σου με τα γονίδια και το να μη θεωρούνται αξιόπιστο κριτήριο, αποδείχτηκε που οφείλεται.
    Να ‘σαι καλά , καλό σου βράδυ.

  136. 03/05/2008 σε 22:41 | #136

    Απο τη μια λές οτι είναι λάθος να μιλάμε για γονίδια, κόλπα θεωρίες και απο την άλλη μου λές έχει αποδειχτεί η ανωτερότητα των γονιδίων. Με λίγα λόγια, είσαι ο πρώτος ρατσιστής.

    Δικό σου φάουλ. ΔΕΝ είπα ανωτερότητα των γονιδίων. Είπα κάτι για ΩΦΕΛΕΙΑ από την ανάμειξη γονιδίων.

    Π.χ. αν κλείσεις ψάρια σε ένα κουτί με νερό και τα αφήσεις ΧΩΡΙΣ επιμειξίες με άλλα ψάρια για μεγάλο διάστημα, θα ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΛΑ από εντονότερες κληρονομικές ασθένειες.

    Υπάρχει ΛΟΓΟΣ που οι Ελληνες γουστάρουν τις Σουηδέζες, οι Λευκές τους Μαύρους, κ.ο.κ.

    GENES WANT TO BE FREE TO MIX.

  137. HellenicLogic
    03/05/2008 σε 22:42 | #137

    Υ.Γ. Και για να ξεκολλήσεις άκου μια συμβουλή.
    Προσπαθώντας να αποδείξεις οτι οι άλλοι δεν είναι καθαρόαιμοι Έλληνες, δε σε κάνει περισσότερο Έλληνα και ούτε χρειάζεται να νιώθεις ‘μειονεκτικά’. ΄Αλλωστε αν πάμε πιο πίσω και οι Έλληνες διαφορετικά φύλα ήταν.

  138. 03/05/2008 σε 22:46 | #138

    Υ.Γ. Και για να ξεκολλήσεις άκου μια συμβουλή.
    Προσπαθώντας να αποδείξεις οτι οι άλλοι δεν είναι καθαρόαιμοι Έλληνες, δε σε κάνει περισσότερο Έλληνα και ούτε χρειάζεται να νιώθεις ‘μειονεκτικά’.

    Συμβουλές ΔΕΝ χρειάζομαι. Ακου εσύ τώρα. ΟΙ ΑΛΛΟΙ θέλουν να αποδείξουν ότι “κατάγονται από Ελληνες”.
    ΑΠΟ ΑΥΤΟ ζουν, αν δεν ισχύει αρρωσταίνουν. Κι αν διαφωνήσουν άλλοι, τους βρίζουν και τους συκοφαντούν.

    Αλλά για σένα αυτό λέγεται “υπεράσπιση Ελληνικότητας”. ΜΕΓΑΛΟ ΣΦΑΛΜΑ. Αυτό είναι υπεράσπιση ΔΟΓΜΑΤΟΣ.

  139. 03/05/2008 σε 22:56 | #139

    Υ.Γ. Ναι, είχα πει (κακώς) “ανωτερότητα ανάμεικτων γονιδίων”, αλλά εννοούσα την αποδεδειγμένη πλέον _ανθεκτικότητα_ των ανάμεικτων γονιδίων, ως προς μολύνσεις και άλλα δεινά του περιβάλλοντος. Π.χ. ορισμένοι Ινδιάνοι της Νοτίου Αμερικής ΠΕΘΑΝΑΝ ΟΛΟΙ γιατί δεν είχαν ακόμη αναμειχθεί γονιδιακά με αντιστάσεις που είχε ο οργανισμός των λευκών. Τα παραδείγματα είναι άπειρα, αλλά δεν είναι “ανωτερότητα” με την έννοια της σύγκρισης κουλτούρας ή άλλων θετικών χαρακτηριστικών, είναι απλώς αποφυγή ολοένα και περισσότερων ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ και ΕΥΠΑΘΕΙΩΝ,

  140. 03/05/2008 σε 23:58 | #140

    O typos sto video (Takhs Kemos ton ksero) einai Ellhnaras-Arvanitis kai an sas poiasei autos sta xeria tou, tha sas skisei sta duo gia na kserete.

    εεε… Μη πιάσει ΑΥΤΟΣ στα χέρια του κάναν άαααλλον,
    γιατί εγώ τον κόβω για ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ και πατριώτη ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ! :) a ha ha ha….

    Επιπλέον αν τον ξέρει κανείς, ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΘΕΡΜΑ. ΘΑ τον κάνω πρώτη μούρη και σε ποστ.

    Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΖΕΙ, ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ.

  141. BythegourasPilios
    04/05/2008 σε 01:40 | #141

    Katalaba… Telika prepei na eisai poly arostos kyrie Omadeon, maaa paaaara poly arostimeno mualo exeis.

    Apaksio na kano alles sizitiseis mazi sou dioti eisai apla enas arostos mh ygeies anthropos.

    Kalinyxta

  142. 04/05/2008 σε 01:49 | #142

    Εσύ απέδειξες ότι είσαι ένας κολλημένος εθνικιστής φανατίλας που βρίζει ΠΡΩΤΟΣ και δεν καταλαβαίνει τίποτα.

    ΠΑΡΤΑ λοιπόν στη ΔΙΕΘΝΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ αλλά ΚΑΙ σε ποστ. (το λινκ έρχεται).

  143. 04/05/2008 σε 01:51 | #143

    Kemos the Balkan BORAT, 100% genuine Arvanite!
    http://omadeon.wordpress.com/2008/05/04/arvanite/

  144. BythegourasPilios
    04/05/2008 σε 01:53 | #144

    xaxaxaxa geia sou re koufalitsa, pou ego se katalaba apo tin arxi oti eisai enas bastardos kai psaxneis tis dikies sou rizes kai thes kai emas sta nera sou, alla tin xari den tha stin kanoume dioti EMEIS OI ARVANITES EIMASTAN, EIMASTE KAI THA MINOUME GIA PANTA ELLHNARES oeeeeooooo ANTE GEIAAAAAAAAAA kai kane osa post theleis xaxaxaxaxa akoma kai oi kotes se koroideuoun xaxaxaxa ksexases megale oti edo grafeis me ena ARVANITIKO KEFALI pou simainei OTI TA POIANOUME OLAAAAAA, otan ego girnousa, esy oute kan eixes ksekinisi…Xaxaxaxa bye bye ypoule

  145. BythegourasPilios
    04/05/2008 σε 01:56 | #145

    Hmm… Ena sou leo mono, exeis mexri tin deutera ora na to bgaleis to post apo ton Takh allios tha ton eidopoihso kai sou euxomai kales miniseis… Kalinyxta

  146. 04/05/2008 σε 02:00 | #146

    Τον κακό σου τον καιρό, το ποστ ΔΕΝ κατεβαίνει.

    Αντε μην επιβάλλω και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ γλώσσα στα σχόλια του δικού μου ποστ τα Αγγλικά.

    Αν το ποστ δεχτεί νομικές απειλές, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ. Εχεις μέχρι τη Δευτέρα διωρία να ζητήσεις συγνώμη.

  147. BythegourasPilios
    04/05/2008 σε 02:01 | #147

    Ektos an ton rotiseis kai symfonei me to blog sou, allios FILIKA sto leo bgalto kalitera.

  148. HellenicLogic
    04/05/2008 σε 02:03 | #148

    Pilio
    Άστον, μην ασχολείσαι άλλο μαζί του. Αυτός αισθανόταν Ελληνάρας απ’ όσο είπε και προφανώς την είχε δει. Κάποια στιγμή τελικά διαπίστωσε οτι δεν είναι τόσο Έλληνας όσο νόμιζε, αλλά Σλαβο Ιταλο Γερμανο Έλληνας και γκρεμίστηκε όλος αυτός ο ψεύτικος κόσμος που είχε φτιάξει. Του έφυγε η γη κάτω απο τα πόδια. Για να ικανοποιήσει τον πληγωμένο του εγωϊσμό, άρχισε να ψάχνει θεωρίες για γονίδια ανάμεικτα και ιστορίες και προσπαθεί όλους τους υπόλοιπους να τους παρουσιάσει ως μη καθαρούς Έλληνες, για να καλύψει το δικό του κόμπλεξ. Τι να κάτσεις να ασχοληθείς λοιπόν. Εγώ λυπάμαι πάρα πολύ που έχασα το απόγευμα μαζί του.

  149. BythegourasPilios
    04/05/2008 σε 02:03 | #149

    Kai an den zitiso ti tha ginei??? Tha me kaneis dada???xaxaxa

  150. 04/05/2008 σε 02:04 | #150

    Τραμπουκισμούς έχω φάει στη μάπα ΚΑΙ από Τούρκους ΚΑΙ από Σλαβομακεδόνες ΚΑΙ από βρωμοφασίστες Ελληνες, στο μακρυνό παρελθόν. Και ΔΕΝ έχω σκοπό να λυγίσω σε ΚΑΜΙΑ απειλή. Το βίντεο το έχει βάλει ΔΗΜΟΣΙΑ ο φίλος. Αν το μετανιώσει, ας το κατεβάσει.

  151. 04/05/2008 σε 02:06 | #151

    Αν δεν ζητήσεις συγνώμη, αποδεικνύεις ότι είσαι μεγάλο καθίκι. Και ο πλανήτης ΗΔΗ γελάει μαζί σου.

    ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΑ τη Βικιπαίδεια.

  152. BythegourasPilios
    04/05/2008 σε 02:06 | #152

    HellenicLogic, apo tin arxi to katalaba auto oti prokeite gia anthropo mh ygeies sto mualo alla den pirazei. Kanei blogs apo ksena atoma pou oute kan tous exei rotisei kai mou leei emena gia signomes ainteeee.

  153. BythegourasPilios
    04/05/2008 σε 02:07 | #153

    SYGNOMI kyrie Omadeon… Tora den eimai kathiki??? xaxaxaxa ore geliaaaa

  154. 04/05/2008 σε 02:11 | #154

    άκου να δεις σκουλήκι. Αδεια ΔΕΝ ζητάει κανείς όταν αναρτά βίντεο από το youtube. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΓΚΩΜΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ και το ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.

    Αν εσύ το παίζεις μάγκας, έχεις ΠΟΛΛΑ να μάθεις.

  155. 04/05/2008 σε 02:19 | #155

    Κι εσύ HellenicLogic ΔΕΝ είσαι εντάξει. “Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”, έ;

  156. HellenicLogic
    04/05/2008 σε 02:21 | #156

    Πω πω ρε φίλε. Μα τόσο άρρωστος πια; Εκθέτεις τη πατρίδα για να καλύψεις το δικό σου κόμπλεξ; Αλλά θα μου πεις ποιά πατρίδα; Δεν εκτίθεται ούτε η Ιταλία ούτε η Γερμανία αλλά ούτε και οι Σλάβοι απο αυτό που κάνεις. Πολλοί αριστεροί ισχυρίζονται οτι είναι παιδιά του πλανήτη. Βέβαια κοιτάζοντας το δικό σου γενναιολογικό δέντρο, είσαι ο μοναδικός που το λέει και το εννοεί !!!
    Μπράβο σου, εύγε.

  157. 04/05/2008 σε 02:25 | #157

    Οι πιο συχαμένοι και ύπουλοι εθνικιστές των Βαλκανίων ΕΙΝΑΙ ορισμένοι Ελληνες.

    Δυστυχώς ΔΕΝ κατάλαβα με ποιούς είχα να κάνω,
    όπως και ο χρήστος (δεν ξέρω αν λείπει και δεν διάβασε ακόμη τα σχόλια) πιστεύω ότι ΕΞΕΠΛΑΓΗ ΠΟΛΥ.

  158. HellenicLogic
    04/05/2008 σε 02:25 | #158

    Δεν είμαι εντάξει; χτές με έβρισες και συνέχισα δίχως να σε βρίσω να μιλάω μαζί σου λογικά και με επιχειρήματα. Αλλά ρε φίλε, πολύ παπαριά αμόλησες. Άστο, το πέθανες. Όταν μου είπες οτι είσαι απο τη Μάνη, κατάλαβα πολύ καλά γιατί έκανες όλη την ιστορία. Άστο, την έκανες χοντρά και δε σε παίρνει. Μου κάθεσαι εμένα και μου παπαρολογείς, οτι είσαι καθαρός Έλληνας και οτι εμείς είμαστε αλβανοί και ιστορίες για αγρίους. Και στο τέλος μου ξεφουρνίζεις οτι είσαι Ιταλο Γερμανο Σλαβο Έλληνας. άστο, την ξεφτίλισες εντελώς τη κουβέντα.

  159. BythegourasPilios
    04/05/2008 σε 02:29 | #159

    Aderfe mou HellenicLogic, AKRIBOS TORA na kopsoume tin koubenta mazi tou (Omadeon) dioti TORA AKRIBOS tha katalabei o kosmos to poios itan olh tin ora o katharos o “Ellhnas” o Omadeon (enas ypoulos ypokritis).

    Kalinyxta se olous

  160. 04/05/2008 σε 02:31 | #160

    @HellenicLogic, είσαι ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ της λογικής. ΔΕΝ λειτουργείς με Ελληνική Λογική, ΟΥΤΕ ΚΑΝ Λογική.

    Λειτουργείς ΜΟΝΟ με αυτά που θεωρείς “συμφέροντα της φυλής”. Οπότε, είναι περιττές οι ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΛΕΣ προσπάθεες προσέγγισης, τη στιγμή που ΔΕΝ σε ενδιαφέρει ΤΙΠΟΤΕ άλλο από το να… ξαναγραφτεί η Ιστορία στα δικά σου μέτρα.

    Αν τολμάτε, ελάτε να πείτε τις απόψεις σας στα Αγγλικά. Κι αν δεν ξέρετε Αγγλικά, βρέστε κάποιον δικό σας που να ξέρει. Διότι Ελληνικά ΔΕΝ θα επιτρέψω να μιληθούν σε σχόλια Αγγλόφωνου ποστ με αποσπάσματα Αγγλικής Βικιπαίδειας.

    Είπα ότι ΕΡΕΥΝΩ. Εσείς, το βιολί βιολάκι, μια το ένα μια το άλλο…
    Ε, ΒΓΑΛΤΕ ΤΡΕΛΛΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Εγώ απλώς δημοσιεύω τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ απόψεις. Και ΟΛΕΣ οι απόψεις είναι αντίθετες με τις δικές σας. Σαν τους Σλαβομακεδόνες είσαστε, που θέλουν να παοδείξουν ότι είναι απόγονοι του Αλέξανδρου. ΚΑΜΙΑ διαφορά – Χρήστο.

    Αλλά είστε ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και ΨΕΥΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΑΔΕΣ. Αντί να σεβαστείτε τους κανόνες της συζήτησης, ξέρετε μόνο να τους ποδοπατείτε, και να ΜΗ δίνετε τη μάχη για όσα πιστεύετε σε διεθνή χώρο, παρά μόνο ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  161. HellenicLogic
    04/05/2008 σε 02:32 | #161

    Δεν είναι ύπουλος υποκριτής. Άρρωστος είναι. Έκατσε τώρα και έγραψε ιστορίες εκεί, για να εκθέσει τους Αρβανίτες. Αυτό δεν είναι υποκρισία. Αρρώστια είναι. Ειλικρινά λυπάμαι για πάρτυ σου φίλε μου. Χρειάζεσαι γιατρό.

    Καληνύχτα.

  162. 04/05/2008 σε 02:37 | #162

    Με την ψευτιά ΔΕΜ βγαίνει τίποτα. Εγω έγραψα ΜΟΝΟ ένα εγκώμιο για τον “Μπόρατ των Βαλκανίων”, παραθέτοντας και ορισμένα αποσπάσματα της Βικιπαίδειας που ΔΕΝ αμφξσβητούνται. Αν πιστεύετε ότι είναι ψεύδη, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΤΕ ΤΑ επισήμως και αντρίκια, αντί να ζείτε μέσα στο ψέμα του εθνικισμού σας που ΜΟΝΟ εσείς τον πιστεύετε.

    Kemos the Balkan BORAT, 100% genuine Arvanite!
    http://omadeon.wordpress.com/2008/05/04/arvanite/

    ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. Αν πιστεύετε ότι τα κείμενα λένε ψέματα, ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ.

  163. 04/05/2008 σε 02:40 | #163

    Υ.Γ. Ξεκαθαρίζω ότι ΔΕΝ έγραψα “ιστορίες” παρά μόνο αυτοτελείς παραγράφους της Βικιπαίδειας από εδώ
    http://en.wikipedia.org/wiki/Arvanites

  164. 04/05/2008 σε 14:05 | #164

    @ Omadeon

    Γράφεις: “Δυστυχώς ΔΕΝ κατάλαβα με ποιούς είχα να κάνω,
    όπως και ο χρήστος (δεν ξέρω αν λείπει και δεν διάβασε ακόμη τα σχόλια) πιστεύω ότι ΕΞΕΠΛΑΓΗ ΠΟΛΥ.”

    Ο Χρήστος δεν λείπει, διαβάζει τις τελευταίες ημέρες προσεκτικά τα σχόλια. Και όχι δεν εξεπλάγην πολύ. Τσαντίστηκα, από ένα σημείο και μετά, με τις βρισιές [το ποιοι ξεκίνησαν είναι καταγραμμένο...], είπα να επέμβω, αλλά, τι στο καλό, μεγάλα παιδιά είμαστε, ο καθένας [εννοώ τους εκτός συζήτησης αναγνώστες] μπορεί να κρίνει.

    Δεν κατάλαβες με ποιους είχες να κάνεις;

    Αν ξαναδιαβάσεις το σχόλιο 21 θα καταλάβεις. “Όλα τα ξέρουμε όλα τα σφάζουμε όλα τα μαχαιρώνουμε”. Και στο 24 έγραφα:

    “Ευχαριστούμε πάντως για την προσφορά σας. Αν έχετε κάποιες πηγές να μας πείτε [διαδικτυακές ή μη] θα είμαστε υπόχρεοι. Αν μας γράψετε και κάτι ακόμα καλύτερα.”

    Καμία μα καμία αναφορά σε πηγές διαδικτυακές ή μη. Το μόνιμο μότο “ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ”. Τελεία και παύλα. Η υπόλοιπη “συζήτηση” εξελίχτηκε με τον μόνο τρόπο που μπορούσε να εξελιχθεί. Και στο τέλος, εκείνοι, των οποίων τον ελληνισμό δεν αμφισβήτησε κανένας, αμφισβητούν τον δικό σου ή τον δικό μου ή όποιων άλλων. “Λογικό” και αναμενόμενο.

    Γηράσκω αεί διδασκόμενος, πάντως.

    ΥΓ. Ποιος είπε ότι χρειάζεται άδεια για να αναρτηθεί βιντεάκι από το youtube; Ελεύθερα είναι… Και τα διασκεδαστικά και τα άλλα, τα αφασιακά, του συνομιλητή…

  165. 04/05/2008 σε 14:11 | #165

    Και η οργάνωση είναι το ήμισυ του παντός.

    Ο ένας:

    Entry Page Time: 3rd May 2008 17:28:16
    Visit Length: 11 hours 30 mins 6 secs

    Και ο δεύτερος:

    Entry Page Time: 3rd May 2008 17:21:05
    Visit Length: 11 hours 18 mins 19 secs

  166. 04/05/2008 σε 15:21 | #166