Αρχική > Συνωμοσιοταξίες > Εικονομία: Ο Ιός Συστήματος «Παγκοσμιοποίηση»

Εικονομία: Ο Ιός Συστήματος «Παγκοσμιοποίηση»

03/08/2007

Η Εικονομία [ά-σκοπο έντυπο τυχαίου προσανατολισμού] είναι ένα έντυπο που εκδίδεται τακτικότατα. Κάθε δεκαέξι χρόνια. Το πειραματικό του τεύχος είχε εκδοθεί τον Δεκέμβρη ’90 – Γενάρη ’91. Το τεύχος α’ εκδόθηκε τον Γενάρη του 2007. Περί τίνος πρόκειται; Το εξώφυλλο, που ακολουθεί, είναι σχετικά κατατοπιστικό. Σχετικά… Με δυο λόγια; Βασικές θέσεις της Κοινωνίας του Θεάματος του Γκυ Ντεμπόρ, θεωρία του χάους, θεωρία των ιών, «συνωμοσιολογία» και άλλα -πολλά και καλά- τινά… Το έντυπο στην Αθήνα θα το βρείτε σίγουρα στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερος Τύπος» [Βαλτετσίου 53, γωνία σχεδόν με Εμμανουήλ Μπενάκη]. Στη Θεσσαλονίκη, όπου και η «βάση» του περιοδικού, εκεί που συνήθως βρίσκετε τέτοια έντυπα. Για τους «εκτός των τειχών» υπάρχει και η ταχυδρομική θυρίδα Τ.Θ. 17044 Τ.Κ. 54210 Θεσσαλονίκη [3 ευρώ το τεύχος – πειραματικό και μη. Δέχονται και επιστολές προς δημοσίευση…].

Το κείμενο που ακολουθεί είναι τα δύο τελευταία κεφάλαια του «κεντρικού» κειμένου της Εικονομίας, υπό τον τίτλο: «Χωροχρονικές Στρεβλώσεις: Οι Επικυρίαρχοι«. Αν δεν καταλαβαίνετε κάτι 😉 , επιβάλλεται να μελετήσετε ολόκληρο το περιοδικό. [Διατήρησα την ορθογραφία, τη στίξη, και τις υπογραμμίσεις του πρωτότυπου.]


eikonomia1.png

«ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ» ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΔΕΣ
Ας επιχειρήσουμε κλείνοντας την ανάπτυξη, με την ανάλυση του ιού συστήματος «παγκοσμιοποίηση» κάτω από το πρίσμα της καινούργιας οπτικής, αυτής του «καθαρού πλανήτη». Σύμφωνα με την κλασική «θεωρία των ιών» όπως αυτή διατυπώνεται στο έντυπο θα αναλύσουμε τον ΚΕΝΤΡΙΚΟ αυτόν ιό-ελκυστή μόδας (συστήματος) κι αμέσως μετά θα δούμε τις διαφοροποιήσεις που προκύπτουν σαν απόρροια της νέας οπτικής.

Ιός συστήματος «παγκοσμιοποίηση». Κλασσική ανάλυση:

1) ΧΡΗΣΤΗΣ ιού: ο καπιταλισμός.

2) ΦΡΑΚΤΑΛ ΚΑΛΥΨΗΣ ιού: οι μόδες του διεθνισμού, του αντιρατσισμού, της δημοκρατίας κ.τ.λ., που αφού το σύστημα τις ενσωμάτωσε μαζί με τους επίσημους φορείς τους, τώρα τις χρησιμοποιεί για να καταργήσει τα σύνορα και ν’ αναμίξει τους πληθυσμούς διεθνοποιώντας έτσι τις αγορές.

3) ΦΙΛΙΟ ΕΔΑΦΟΣ υποδοχής ιού: οι αντίστοιχες ευαισθησίες του κόσμου (αντιρατσισμός, δημοκρατία κ.τ.λ.). Στο βαθμό φυσικά που το σύστημα ολοκληρώνεται κι η κοινωνία (φίλιο έδαφος) τείνει σε πλήρη ταύτιση με την πλαστοποιημένη της εικόνα (το φράκταλ κάλυψης), οι πολίτες απλά διατάσσονται από το σύστημα να γίνουν διεθνιστές κι αυτοί υπνωτικά υπακούν.

4) ΣΤΟΧΟΣ ιού: Η αύξηση των κερδών.

Τώρα οι αλλαγές που επιφέρονται στη δομή του ιού από τη νέα οπτική, αφορούν μονάχα τον χρήστη και τον στόχο. Κι επειδή πίσω απ’ αυτά τα δύο στοιχεία κρύβεται άλλος χρήστης και διαφορετικός στόχος, ουσιαστικά μιλάμε για ιό β’ γενιάς: ο ένας δηλαδή ιός ξεπροβάλλει μέσα από τον άλλο όπως οι ρώσσικες κούκλες. Η ασφάλεια και η ανωνμία του πραγματικού χρήστη θωρακίζεται πολλαπλασιαστικά.

Ιός συστήματος β’ γενιάς «παγκοσμιοποίηση». Καινούργια ανάλυση:

1) ΧΡΗΣΤΗΣ ιού: οι επικυρίαρχοι καλυπτόμενοι πίσω απ’ τους καπιταλιστές, πολιτικούς και διανοούμενους υπαλλήλους τους.

2) ΦΡΑΚΤΑΛ ΚΑΛΥΨΗΣ ιού: το ίδιο με πριν.

3) ΦΙΛΙΟ ΕΔΑΦΟΣ: επίσης το ίδιο.

4) ΣΤΟΧΟΣ ιού: Εδώ η αύξηση των κερδών καλύπτει το εγχείρημα «καθαρός πλανήτης». Συγκεκριμένα μέσα από την εξαθλίωση, την ανάμιξη των λαών, κι από τη διάλυση των ανασχετικών – αρχαϊκών δομών (θρησκεία, οικογένεια κ.τ.λ.) διευκολύνεται εκπληκτικά η διεθνοποίηση των υψηλής τεχνολογίας θανατηφόρων επιδημιών, και των καρκινογόνων προϊόντων, και έρχεται πολύ πιο κοντά η μηδενική λύση της ρευστοποίησης του πλεονάζοντος πληθυσμού.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΡΑΚΤΑΛ: Μια μικρή παρατήρηση που αφορά όσες απ’ αυτές τις επιδημίες μεταδίδονται με σεξουαλική πράξη. Σύμφωνα με γνωστότατο πείραμα, όταν δύο φράκταλ (υποσύνολα) θηλαστικών ενοποιούνται σ’ ένα, ο ρυθμός της σεξουαλικής κινητικότητας αυξάνεται πολλαπλασιαστικά. Έτσι όταν συνενώθηκαν δυο αγέλες βοοειδών που η καθεμία τους αριθμούσε 50 μονάδες, συνέβη το εξής: η κάθε αγέλη παρουσίαζε έναν α’ αριθμό συνευρέσεων την κάθε εποχή. Η ενοποίηση όμως των δύο ισάριθμων κοπαδιών δεν παρουσίασε απλά 2α’, διπλάσιο αριθμό συνευρέσεων, αλλά 6,5α’! Για λόγους ευνόητους μιας και στον άνθρωπο δουλεύει ο έξτρα παράγοντας «φαντασία» ή «περιέργεια», γίνεται εύκολα αντιληπτό πως με την ακύρωση του παράγοντα «ρατσιμός», η σεξουαλική κινητικότητα που παρατηρείται στο πληθυσμιακό υποσύνολο που προκύπτει απ’ την ανάμιξη εθνών, πρέπει να κυμαίνεται σε πολύ ανώτερα επίπεδα.

Μόδα της ξενοφοβίας. Δυσλειτουργική, αρχαϊκή κι ανολοκλήρωτη εκ κατασκευής γιατί αποπειράται αναστροφή του φυσιολογικού χωροχρονικού process. Οι «ξενόφοβοι» πιστεύουν πως αιτία της παγκοσμιοποίησης είναι οι μετανάστες που έφεραν σαν αποτέλεσμα την παγκοσμιοποίηση και όλα τα ζοφερά της επακόλουθα. Μεταφυσικό, τμηματικό ΛΑΘΟΣ που αρνείται να δει συνολικά το φαινόμενο. Γιατί αιτία είναι η παγκοσμιοποίηση που εξάρθρωσε τις οικονομίες των ανατολικών χωρών, πούχε σαν αποτέλεσμά της την μετανάστευση. Μόδα λοιπόν περιθωριακή και καταδικασμένη γιατί το «βέλος» του χρόνου δεν είναι αναστρέψιμο.

Μόδα της ξενολαγνείας. Για αριστερούς, αριστεριστές και για τους νεοδεξιούς εκσυγχρονιστές ισχύει πως «κι αν ακόμα δεν υπήρχαν οι μετανάστες θάπρεπε να τους εφεύρουμε». Έτσι οι αριστεριστές, οι αναρχικοί κι οργανώσεις σαν τον Συνασπισμό ενεργοποιούνται με όσες δυνάμεις διαθέτουν για να πολλαπλασιάσουν το μεταναστευτικό ρεύμα και να το εντάξουν στις δυτικές κοινωνίες. Πρόκειται για την κλασική παγίδα στην οποία με δεμένα μάτια πέφτουν όσοι «ξεχνούν» ν’ αναλύσουν την χρήση του θεάματος της τεχνολογίας – αυτοματοποίησης και την προφανή του αντίφαση με τον de facto ανολοκλήρωτο κι αυτοαναιρούμενο πολυκαταναλωτικό «παράδεισο». Έτσι μη αναγνωρίζοντας τον τεχνολογικό παράγοντα σαν εξωδιαστατικό, πιστεύουν πως ο «παράδεισος» αυτός με τον α’ καλύτερο ή με τον β’ χειρότερο τρόπο, θάναι στ’ αλήθεια το μέλλον κι αποτέλεσμα της σημερινής κατάστασης. Δίχως στιγμή όλοι αυτοί να καταλαβαίνουν πόσο απόλυτα ταυτίζονται μ’ αυτό που θέλει να ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως είναι η παγκοσμιοποίηση, ούτε καν «ψυλλιάζονται» απ’ την τόσο μεγάλη δημοτικότητα που ελέω συστήματος απολαμβάνει η μόδα του διεθνισμού και του αντιρατσισμού. Γιατί όσοι από εμάς διαβήκαμε τους χαλεπούς καιρούς, μάθαμε πως η κρατική εγγυημένη «αλήθεια» έχει μια βασική ομοιότητα με τις εκλογές: πως και οι δύο τους αν ήταν πραγματικά επικίνδυνες, θάταν απλά παράνομες

Πολύ φασαρία για το τίποτα, γιατί η αυτοματοποίηση εξαφανίζει ήδη τα μεροκάματα είτε αυτά είναι κανονικά είτε είναι μαύρα. Στο μεταξύ οι επικίνδυνοι αφελείς νεοαριστεροί και νεοαριστεριστές με υπερβάλλοντα ζήλο συνεχίζουν να προωθούν την ένταξη των ταλαίπωρων μεταναστών στις δυτικές κοινωνίες ή μάλλον σ’ αυτό που νομίζουν πως αυτές οι κοινωνίες είναι σαν μία ακόμα σπρωξιά στην αγκαλιά του χιμαιρικού πολυκαταναλωτικού παράδεισου, στην πραγματικότητα όμως σαν ένα βήμα κοντύτερα στα ορθάνοιχτα σαγόνια του κυβερνοφασιστικού Μολώχ…

ΕΞΟΔΟΣ

Θα επανέλθουμε με όπλο την καινούργια οπτική για τον σχολιασμό κι άλλων σημείων της επικαιρότητας, όπως την χρήση της μόδας της δημοκρατίας στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού, εξάρθρωσης και ρευστοποίησης των κλειστών ισλαμικών κοινωνιών με πρόσχημα και μαζί αυτοτροφοδοτικό οικονομικά παράγοντα της επιχείρησης, τα πετρέλαια. Στο μεταξύ η ΟΧΙ και τόσο μετά απ’ όλ’ αυτά «μυστική» υπερκυβέρνηση συνεχίζει να πολεμά με λύσσα το αύριο και να φρενάρει έτσι την εντροπία. Στις γραμμές αυτές μια παρτίδα την κερδίσαμε, γιατί όχι και τον πόλεμο; Όλη η δύναμή τους είναι η αδυναμία μας να φανταστούμε πως τα πράγματα ίσως θα μπορούσαν να ‘ναι αλλιώς… Το σύστημα γερνά, κι αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ! Καλημέρα…

Ρόμπερτ Τσινγκ, μαντάμ Μπλαβάτσκυ
Σακραμέντο Καλιφόρνια
Μετάφραση από τον Μεθυστάνα.
Υ.Γ. Μεταφραστή: Το κείμενο είναι μεγάλο
γιατί το έβλεπα διπλό. Pardon και
μετά πάσης συγχωρήσεως.

eikonomia0.png

Κατηγορίες:Συνωμοσιοταξίες Ετικέτες: ,
  1. 03/08/2007 στο 14:44

    Στο εξώφυλλο του τεύχους α’ ο Αϊνστάιν λέει: «Δώστε το χάκινγκ στο λαό!» 😆

  2. 03/08/2007 στο 15:24

    Μπλαβάτσκυ;;;;;;;;;
    Πως δένει λχ με αυτό που λέει: η παγκοσμιοποίηση που εξάρθρωσε τις οικονομίες των ανατολικών χωρών, πούχε σαν αποτέλεσμά της την μετανάστευση. Είχα την εντύπωση ότι η Μπλαβάτσκυ πέθανε δεκαετίες πριν δει την πτώση αυτή…

    Τέσπα, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον περιοδικό, αν προλάβω απόψε θα περάσω να το πάρω.

    ΥΓ Θα το πω εδώ με αφορμή την Μπλαβάτσκυ. Αυτός ο εκδότης που εξέδωσε το Θεοσοφικό Λεξικό ως Βίβλος του Αποκρυφισμού θέλει κρέμασμα.

  3. 03/08/2007 στο 15:26

    Όχι πως μου αρέσει το Θεοσοφικό Λεξικό, έχει πάρα πολλά λάθη και παρερμηνείες, αλλά όχι και να εξευτελιστεί κατ’ αυτό τον τρόπο.

  4. satyrikon
    04/08/2007 στο 00:45

    Οχι τοσο η Μπλαβατσκυ οσο η αλικη μπειλι ειναι το μοντελλακι που χρησιμοποιειται απο την νεα εποχη.
    Και μαλλον υπαρχουν διαφοροποιησεις μεταξυ των δυο.
    Οσο για το κομματι που διαβασα παραπανω πιστευω οτι καλυπτει συνοπτικα την φιλοσοφια δρασης της παγκοσμιοποιησης και στο νεοτερο σταδιο της.

  5. frankiethecat
    06/08/2007 στο 12:35

    Οι μπακλαβαδες αν δεν ειναι εντοπιοι (τουτεστιν Μεσανατολη μεχρι Μεσολογγι μερια )δεν ενδεικνυνται για καταναλωση.Τωρα για τα Μπλαβατσκια και τα Μπειλια _παραγωγης εκδοτικου οικου Κεδρος_ καλο ειναι να φυλαγομαστε πειραζουν στο μυαλο και κανουν καλο στη νεα εποχη,νεα ταξη κλπ κλπ.
    Αχ αυτα τα αριστερα πως θαυμαζουν τα νεοεποχητικα-μασωνικα και αλλα καταστηματα, αει υπηκοοι_εξυπηρετητες.

  6. 06/08/2007 στο 20:22

    Ο Μεθυστάνας… υπογράφοντας το κείμενο που… μετέφρασε, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα ονόματα κι άλλων… ζωντανών, όπως της Μπέιλυ [που λέει ο satyrikon] (καλό κουμάσι κι ελόγου της, όπως και ο επίσης… alive σύζυγός της) ή της αλληνής της Μπέζαντ, που πριν ανακαλύψει τη θεοσοφία -με τη βοήθεια της μανταμέως- υπήρξε φανατική σοσιαλίστρια. Του γνωστού [;] είδους σοσιαλισμού [;] της Αγγλίας [για τον οποίο κανένας δεν μιλάει, οπότε δεν υπάρχει και καμιά βιάση να μιλήσουμε εμείς].

    Προφανώς ο Μεθυστάν θα μπορούσε να υπογράψει τη μετάφρασή του ως Μέριλυν Μονρόε ή Αλίκη Βουγιουκλάκη ή -το προτιμώ- Σαπφώ Νοταρά. Το κείμενό του αυτοί που ήταν να το προσέξουν θα το πρόσεχαν. Αλλά μερικές φορές ο Μεθυστάν είναι… μεγισμένος…

  7. frankiethecat
    06/08/2007 στο 21:26

    Η τεως Αυτοκρατορια, χωρα κλειδι για πλειστα οσα ,η μετατοπιση απο την επιρροη του Παπισμου στην ιδιομορφη Αγγλικανικη Εκκλησια … τα πανεπιστημια της Γηραιας , οι στοες ,οι ευγενεις ,οι χωρες υπο το στεμμα ,η θαλασσοκρατια τους, οι διαφοροι αθωοι μελετητες της ,και η απαρχη της εξαπλωσης και διαχυσης του ινδουισμου μεσω του Συγκριτισμου των θρησκειων, του Παγκοσμιου Συμβουλιου Εκκλησιων χιπ χιπ ουρα !!! ,η νεα εποχη σε καθε της εκδοχη ειναι τεκνα της … με τον Μουσουλμανισμο δεν εκαναν και πολλα πολλα,μονο τα Σουφια πλασσαραν και πλασσαρουν.Ολα τυχαια συμβαινουν σαυτη τη φυση,η σχεδον πληρης αποσιωπηση της ορθοδοξης εκδοχης και η αποπνευματοποιηση του συνολου Δυτικου Κοσμου παλι τυχαια ειναι οπως και η προσπαθεια αντικαταστασης με τα κατασκευασμενα πνευματικα κινηματα,οι κατεξοχην εκφραστες του ορθολογισμου να διαχεουν την ιδεα περι αιθερος και αλλων συναφων πραγματων στο συμπαν.Το τυχαιο ειναι παντα παρον, στις απαρχες του Νεοελληνικου κρατιδιου στελνουν Μισσιοναριους ολως τυχαια.
    Προκαλει ενδιαφερον οτι η Αγγλια ειναι εκτος κριτικης στον ελληνικο χωρο,και ειναι η Αμερικα πουναι το πνευματικο της παιδι …παραξενα πραγματα τω οντι!!!

  8. frankiethecat
    06/08/2007 στο 21:34

    Α και επειδη εγω αγαπω τα αριστερα ..ας θυμησω την εσωτερικη εκδοχη της, Δρακοπουλισταν Μβαμβιος απειχε ελαχιστα απο την συμμετοχη στο πειραμα Μαρκεζινη αλλα οχι μονο αυτοι απ’οτι ξερουμε ΑΛΛΑ και το κεκεδικο τμημα της ΕΔΑ ηταν της αυτης αποψης!!!! καλο εε;;; δεστε το λινκακι και ειδικα το σημειο που μας αφορα … βρε ποσο μικρος και ψευτης ειναι ο κοσμος 🙂

    http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=96793752

    η παραγραφος …»Επιστρέφων από τη Γενεύη, ο Σπύρος Μαρκεζίνης πέρασε από το Παρίσι. Εξαλλος για τη συνεργασία του με τον Παπαδόπουλο, σκέφθηκα να πάω έξω από το ξενοδοχείο «Κριγιόν», στην πλατεία της Ομονοίας, όπου διέμενε, για να καταγράψω ποιοι θα τον επισκεφθούν, και να τους περιλάβω στο δελτίο της ελληνικής εκπομπής. Στην πλατεία συνάντησα ομάδα στελεχών της ΕΔΑ, πέριξ του Βασίλη Εφραιμίδη (αν δεν με απατά δολίως η μνήμη) και τους ανήγγειλα την εκεί παρουσία του Μαρκεζίνη -την οποία εγνώριζαν. Τους άκουσα με κατάπληξη να επιχειρηματολογούν υπέρ της αποδοχής της πρότασης Παπαδόπουλου και να την περιβάλλουν με ζωηρά αισιόδοξη προδοκία…»

    αντε και σαλλα με υγεια μας

  9. 09/08/2007 στο 20:05

    «Προκαλει ενδιαφερον οτι η Αγγλια ειναι εκτος κριτικης στον ελληνικο χωρο,και ειναι η Αμερικα πουναι το πνευματικο της παιδι …παραξενα πραγματα τω οντι!!!»

    Απορίες που έχεις κι εσύ αυγουστιάτικα! 😆

    Πού τον θυμήθηκες -αυγουστιάτικα, ε;!- τον Δρακοπουλισταν Μβαμβιο; Ο Εφραιμίδης δεν ήταν εκείνος που ως ευρωβουλευτής του ΚΚΕ χρόνια αργότερα κατήγγειλε στο Ευρωκοινοβούλιο το ίδιο το… Ευρωκοινοβούλιο ότι είναι σφηκοφωλιά τεκτόνων;

    Αυγουστιάτικα γέλια…

  1. 06/08/2007 στο 20:39
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.