Αρχική > Διεθνείς Σχέσεις, Πλανήτης Γη Α.Ε. > Ο UCK πουλούσε όργανα Σέρβων που είχε απαγάγει στο Κόσοβο…

Ο UCK πουλούσε όργανα Σέρβων που είχε απαγάγει στο Κόσοβο…

10/04/2008

… και μετά τους εκτελούσε!

Την Κάρλα ντελ Πόντε [Carla del Ponte] την θυμάστε. Ήταν η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία [ICTY].

Η κυρία ντελ Πόντε, λοιπόν, που είναι σήμερα πρέσβειρα της Ελβετίας στην Αργεντινή, συνέγραψε εσχάτως, με τη βοήθεια του δημοσιογράφου των New York Times Chuck Sudetic, τα απομνημονεύματά της με τίτλο Η Καταδίωξη: Εγώ και οι Εγκληματίες Πολέμου. [Η ιταλική έκδοση του βιβλίου.]

Τι λέει, μεταξύ άλλων, η πρώην εισαγγελέας επικαλούμενη και σχετικές μαρτυρίες;

Ότι το καλοκαίρι του 1999, ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου [UCK -KLA] απήγαγε στο Κόσοβο τριακόσιους [300] νεαρούς Σέρβους, τούς μετέφερε σε «κλινική-στρατόπεδο» της Κεντρικής Αλβανίας, όπου τους αφαιρέθηκαν διάφορα όργανα και, στη συνέχεια, δολοφονήθηκαν. Τα όργανα πουλήθηκαν στη μαύρη αγορά της Ευρώπης… Ο UCK και οι μεσάζοντες ενθυλάκωσαν από το εμπόριο οργάνων περί τα 4 εκατομμύρια μάρκα…

Ανατριχιαστικό, ε;

Υπεύθυνος της όλης επιχείρησης ήταν ο τότε ηγέτης του UCK και σημερινός πρωθυπουργός του «ανεξάρτητου» Κοσόβου Χασίμ Θάτσι. Οι Σέρβοι ζητούν εδώ και χρόνια την έρευνα των εγκληματικών δραστηριοτήτων του Χ. Θάτσι, έχοντας καταθέσει στο Διεθνές Δικαστήριο μαρτυρίες και λεπτομερείς χάρτες όπου καταγράφονται ομαδικοί τάφοι και στρατόπεδα τόσο στο Κόσοβο όσο και στην Αλβανία.

Φυσικά, ξέσπασε σάλος! Η ντελ Πόντε ισχυριζόταν μέχρι σήμερα ότι όλοι οι απαχθέντες Σέρβοι του Κοσόβου είναι νεκροί, χωρίς ωστόσο να μιλήσει ποτέ για εμπόριο οργάνων. Η Ένωση Οικογενειών Απαχθέντων και Δολοφονηθέντων Σέρβων του Κοσόβου ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της ντελ Πόντε.

Η κυβέρνηση της Ελβετίας απαγόρευσε τις τελευταίες ημέρες στην ντελ Πόντε να συμμετάσχει σε παρουσιάσεις του βιβλίου της τόσο στο Μιλάνο όσο και στο Λουγκάνο, διότι «η προώθηση του βιβλίου δεν συνάδει με τη θέση της ως πρέσβειρας της Ελβετίας».

Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι «η Μόσχα παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις σχετικά με τα όσα αναφέρονται στα απομνημονεύματα της πρώην εισαγγελέως για τις έρευνες σχετικά με εγκλήματα πολέμου» και πως η Ρωσία είναι σοκαρισμένη «από τα άγρια εγκλήματα κατά του ειρηνικού σέρβικου πληθυσμού που διεπράχθησαν από τον UCK στο όνομα του «αγώνα τους για ανεξαρτησία»».

Πηγές:

Κατηγορίες:Διεθνείς Σχέσεις, Πλανήτης Γη Α.Ε. Ετικέτες:
  1. provato
    10/04/2008 στο 16:23

    πλανήτης Γη , 2008 μ.χ., ΟΥΓΚ* ,ΟΥΓΚ*

    *=πιθανολογούμενη Νεατερντάλια κραυγή μετά απο επιτυχή εξόντωση Κρό-μανιόν.

  2. 10/04/2008 στο 19:34

    Μα τι κάνουν τα γαμημένα τα βομβαρδιστικά;
    Ακόμα να απογειωθούν να χτυπήσουν το Βελιγράδι;

  3. filopatria
    10/04/2008 στο 22:35

    Ω καλέ μου κύριε!!! Τι κεραυνός ήταν αυτός που εξαπολύσατε; ¨Οπως έλεγε παλιώτερα και ο ΤΙΜ (τρουθ ιν μέντια) το ICTY ήταν ένα κανγκαρου κωρτ. Όποιος πληρώνει τα όργανα διαλέγει το σκοπό και τα όργανα μαζί με την κα ντελ Πόντε (που μοιάζει πιο πολύ με άντρα) τα πλερώνανε οι Αμερικάνοι. Είπαμε όμως γουάτ γκοουζ αράουντ καμζ αράουντ. Ήγγικεν γαρ η ώρα της πλερωμής.

    Και αν δεν κάνω λάθος πολλά κ@ριόλι@ από ΣΥΡΙΖΑ μεριά αλλά και τις άλλες «αντιρατσιστικές» δυνάμεις των δουλεμπόρων χειροκροτούσαν τους βομβαρδισμούς και μας έλεγαν για γενοκτονίες Αλβαναραίων και άλλες παρλαπίπες. Μήπως ήρθε η ώρα να τους δώσουμε στεγνά για ηθική αυτουργία;

  4. Φιλικός
    10/04/2008 στο 23:46

    Τελικά κάποιοι θέλαν να γίνουν και χασάπηδες με βούλα. Αλλά άλλοι είχαν το όνομα.

  5. martingale
    11/04/2008 στο 03:06

    τι σκατοφατσα παντως. Στο βιβλιο ο φωτογραφος τοσο αλμπανης ητο?

  6. martingale
    11/04/2008 στο 03:08

    @φιλοπατρια

    μαζι με τα καρακωλια του Συριζα, οπαδοι ηταν ο Ανδριανοπουλος που οδυρεται τωρα για την Μεγαλη Αλβανια (το αφεντικο αλλαξε βλεπεις με τα χρονια), ο Τακης Καμπυλης, οι οικολογοι-πρασινοι και το ΚΛΙΚ.

  7. 11/04/2008 στο 09:22

    @ provato

    🙂 και 😦

    @ J.McManus

    Έλα ντε! Με τα χρόνια χάνονται και τα… ανταλλακτικά τους 😉 όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα [λέμε τώρα…]

    @ filopatria

    Στα εγκλήματα των υπερ- ή μεγα- δυνάμεων δεν υπάρχουν ούτε φυσικοί αυτουργοί [οι ΗΠΑ έχουν… αυτοεξαιρεθεί από τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου], για ηθικούς θα ψάχνουμε;

    @ Φιλικός

    Καλύτερα να σου βγει το μάτι, που λένε. Αλλά να στο βγάλουν, να το πουλήσουν στη μαύρη αγορά οργάνων, και να σε κατηγορούν κι από πάνω, πάει πολύ…

    @ martingale

    Μερικά πράγματα δεν διορθώνονται ούτε με το Photoshop…

    Ο Ανδριανόπουλος είναι πια σύμβουλος της ρώσικης κυβέρνησης [της gazprom, ή κάτι τέτοιο]. Για όλους scripta manent, που λέμε κι οι α-λατινομαθείς.

  8. εργδημεργ
    11/04/2008 στο 10:17

    Και -να σκεφτεις ότι- κυνηγούσε τον «κακο Μιλόσεβιτς», αυτη η «κυρία»… Μέχρι εκει έφτανε η «νομιμοφροσύνη» της! Ούτε για λαθρεμπόριο ηρωίνης άκουσε ποτε, ούτε για εγκλήματα των Κοσσοβάρων, ούτε τίποτε…

    Ούτε να τη φτύσεις! Θα πάει χαμένο το σάλιο.

  9. filopatria
    13/04/2008 στο 22:36

    @ martingale
    κ@ριόλι@=καριόλια, καρακωλια=αστυνομία ή κάτι ανάλογο σε περίπτωση που δεν το γνώριζες. Επί του προκείμενου εννοούσα το πρώτο για να μην πω τίποτα πολύ βαρύτερο και χαλάσω το μαγαζί του ευγενούς οικοδεσπότη.

    Α προπό με την ΑΡΕΝΑ στις φοιτ. εκλογές, τζίφος λέει αποδείχτηκε η όλη διαφήμιση του Αλέξις. Παλιώτερα είχαμε ένα συνθηματάκι που έλεγε «εκεί, εκεί στην Β εθνική μαζί με τον Αγώνα και την ΠΠΣΠ». Αγώνας ή και Δημοκρατικός αγώνας η νεολαία του ΚΚΕσ πρώην «ΕΚΟΝ Ρηγ. Φερραίος». Αφορούσε τις φ. εκλογές και τότε όπως και τώρα άλλες ήταν οι πλειοψηφίες.

    Αυτό δεν εμπόδισε όμως τους Αγωνίτες να στελεχώσουν υπουργεία, επιτροπές κλπ και με συνέπεια στην ιδεολογία τους να δουλέψουν άμεσα στο εποικοδόμημα όπως λέει και η διαλεκτική.

  10. 14/04/2008 στο 14:12

    @ εργδημεργ

    Η κυρία ντελ Πόντε ασχολιόταν μόνον με εγκλήματα πολέμου. Το λαθρεμπόριο ηρωίνης είναι έγκλημα… ειρήνης. Και οι Κοσοβάροι, εξ ορισμού, θύματα…

  11. 14/04/2008 στο 20:19

    Η είδηση από την Καθημερινή:

    Στη Χάγη η υπόθεση αφαίρεσης οργάνων από Κοσοβάρους

    Η Σερβία θα ζητήσει από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ερευνήσει για την παράνομη διακίνηση ανθρωπίνων οργάνων, τα οποία αφαιρούνταν από Σέρβους κρατουμένους στη διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο, όπως κατήγγειλε η πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα ντελ Πόντε σε βιβλίο της, δήλωσε σήμερα Σέρβος αξιωματούχος.

    Η Σερβία θα ζητήσει επισήμως «το ταχύτερο δυνατό, ίσως και αύριο (Τρίτη)» από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τη διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση αυτή, δήλωσε ο Ντούσαν Ιγκνιάτοβιτς, ο Σέρβος υπεύθυνος για τη συνεργασία με το δικαστήριο της Χάγης. Αν έχει γίνει ήδη έρευνα για τη φερόμενη ύπαρξη παράνομων κλινικών, θα πρέπει αυτή «να ξανανοίξει άμεσα ή να διεξαχθεί μέχρι τέλους», πρόσθεσε.

    Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δεν είναι σε θέση να επαναλάβει αυτήν την έρευνα, οι σερβικές αρχές θα του ζητήσουν να τους μεταβιβάσει τις πληροφορίες που διαθέτει ώστε να ανοίξει μια τέτοια έρευνα στην Σερβία, κατέληξε.

    Οι ηγέτες των Αλβανών του Κοσόβου, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι, ενεπλάκησαν στο παρελθόν σε μία υπόθεση παράνομης διακίνησης ανθρωπίνων οργάνων, τα οποία αφαιρούνταν από Σέρβους κρατουμένους, καταγγέλλει η Ντελ Πόντε στο βιβλίο της με τίτλο «Το κυνήγι, εγώ και οι εγκληματίες πολέμου», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα.

    Το καλοκαίρι του 1999, σύμφωνα με την ίδια πηγή, 300 κρατούμενοι, Σέρβοι και άλλοι πολίτες σλαβικής καταγωγής, ανάμεσά τους και γυναίκες, μεταφέρθηκαν από το Κόσοβο στην Αλβανία, όπου κλείστηκαν σε ένα είδος φυλακής και όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική αφαίρεση οργάνων.

    «Τα όργανα αυτά εστάλησαν στη συνέχεια μέσω του αεροδρομίου των Τιράνων σε κλινικές του εξωτερικού, όπου μεταμοσχεύτηκαν σε ασθενείς οι οποίοι τα είχαν αγοράσει», βεβαιώνει η Κάρλα ντελ Πόντε.

    «Τα θύματα από τα οποία είχε αφαιρεθεί ο ένας νεφρός κλείνονταν εκ νέου σε ένα κέντρο κράτησης, μέχρις ότου θανατωθούν με την αφαίρεση κάποιου ζωτικού οργάνου», γράφει η πρώην εισαγγελέας, η οποία επικαλείται ως πηγές την αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο (Minuk) και «αξιόπιστους δημοσιογράφους».

    Το καλοκαίρι του 1999 οι δύο ανώτατοι ηγέτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK) που μαχόταν κατά του καθεστώτος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ήταν ο Αγκίμ Τσέκου, πρωθυπουργός του Κοσόβου από το Μάρτιο του 2006 ως τον Ιανουάριο του 2008 και ο νυν πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι.

  12. Σπύρος
    16/04/2008 στο 00:36

    Μα καλά ρωτήσατε την Τετα Παπαδοπούλυο της ελευθεροτυπίας και τον Νικο Δημου πρίν γράψετε τετοιες ανακρίβειες???
    Τςτςτςτς..
    Θα ξαναγράψει ο Ανδριανόπουλος γιά τούς ΄Ελληνες σχιζοφρενείς΄στην Wall Street Journal και ποιός μάς ξεπλένει μετά???

  13. 16/04/2008 στο 20:04

    @ Σπύρος

    Δεν τους ρωτήσαμε, αλλά είμαι σίγουρος ότι ούτε που θα το «πάρουν είδηση»…

    Νομίζω ότι ο Ανδριανόπουλος έχει «αλλάξει αφεντικά». Είναι πια σύμβουλος της ρώσικης κυβέρνησης, ή κάτι τέτοιο. Οπότε κι αυτός μάλλον «ανενημέρωτος» θα είναι στο συγκεκριμένο…

  14. 17/04/2008 στο 09:43

    Αποσπάσματα από το βιβλίο της Ντελ Πόντε. Από τον Χάρη Μπότσαρη στο protothema.gr: Σφαγείο ανθρώπων στην Αλβανία για εμπόριο οργάνων [15-4-2008]

  15. provato
    03/05/2008 στο 16:12

    ΄΄ΤΣΑΚ ΣΟΥΝΤΕΤΙΤΣ: Ο ΠΡΩΗΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΩΝ «NEW YORK TIMES» ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΝΤΕΛ ΠΟΝΤΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΟΣΟΒΑΡΟΥΣ.΄΄
    στην σημερινή (03-04-08)ελευθεροτυπία
    http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=33347648
    και αποσπάσματα απο το βιβλίο της Ντελ Πόντε:
    http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=39264704

    ΄΄..Ο κόσμος οφείλει στους αγνοούμενους Σέρβους την ίδια προσοχή που οφείλει στους αγνοούμενους Αλβανούς που κείτονται νεκροί σε ομαδικούς τάφους, σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις κοντά στο Βελιγράδι, για τους οποίους οι σερβικές αρχές δεν έχουν ερευνήσει αρκετά..΄΄

    ΄΄αγνοούμενοι΄΄ Σέρβοι , Αλβανοί , ομαδικοί τάφοι , σερβικές – αλβανικές αρχές που δεν συνεργάζονται…. ΟΥΓΚ – ΟΥΓΚ

    Πόσο πόνο και δυστυχία μπορούν να κρύβουν οι λέξεις;
    ΥΓ:Όπως έγραψε και ο Αργεντινός Ερνέστο Σαμπάτο, απο την πολύπαθη ,ιδιαίτερα στο θέμα των αγνοούμενων Λατινική Αμερική(χωρίς να ξεχνάμε την Κύπρο):
    ΄΄ Οι νεκροί πεθαίνουν μια φορά, οι αγνοούμενοι πεθαίνουν κάθε μέρα΄΄

  16. 26/11/2008 στο 04:17

    Το Συμβούλιο της Ευρώπης ξανανοίγει την υπόθεση, όπως γράφει σήμερα, 25 Νοεμβρίου σε εκτενές ρεπορτάζ της η Γκάρντιαν. Ο διορισμένος από
    ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
    Το Συμβούλιο της Ευρώπης εισαγγελέας Dick Marty πρόκειται να ξανανοίξει την υπόθεση, με επιτόπια εξέταση της περιβόητης αγροικίας της επταμελούς οικογένειας του Μερσίμ Κατούτσι, κοντά στο χωριό Μπούρελ της Αλβανίας, όπου εφυλακίζοντο μέχρι της εγχειρήσεως αφαιρέσεως των οργάνων τους οι 300 Σέρβοι στρατιώτες. Αυτοψία της κατοικίας και συνομιλία με την τα πάντα αρνουμένη οικογένεια Κατουτσι είχε ρεπόρτερ της εφημερίδας, ο Πωλ Λιούις, που ρωτώντας για τα ύποπτα ίχνη αίματος στην οικία πήρε την απάντηση ότι οφείλοντο σε γέννα στην κατοικία. Ωστόσο ο Jose Pablo Baraybar, ο ιατροδικαστής των Η.Ε. αστον οποίο είχε ανατεθεί από την Κάρλα ντε Πόντε να διερευνήσει τα στοιχεία, κρίνει σε έκθεσή του τα ίχνη ως επιβαρυντικά, κι ενδεικτικά αφαίρεσης οργάνων στην οικία στο Μπούρελ. Αυτά περιλαμβάνουν και αριθμό ριγμένων σε παρακείμενο ρεύμα ιατρικών εργαλείων που είναι «συμβατά» με την διενέργεια εγχειρήσεων. Ο Βaraybar σημειώνει στην έκθεσή του και την μαρτυρία οδηγού που έφερνε ομάδες Σέρβων αιχμαλώτων στην οικία όπως και μετέφερε «περίεργα πακέτα» στο αεροδρόμιο των Τιράνων με σκοπό την αεροπορική τους μετοφορά στην Τουρκία. Η έκθεση του Βaraybar που επιστεύετο για καιρό ότι είχε «χαθεί» περιήλθε στην κατοχή της Γκάρντιαν. Θυμίζουμε η ντε Πόντε κατηγορεί ότι η έρευνά της μπήκε στο ράφι λόγω έλλειψης στοιχείων και εξαιτίας των αντιδράσεων από τους άνδρες του ΟΗΕ στο Κόσοβο. Η Guardian υποδεινύει ότι η έρευνα του Ντίκ Μάρτυ θα βοηθηθεί απο την ανακάλυψη προ τριών εβδομάδων στο Κόσοβο, σε προάστειο της Πριστίνα, «κλινικής» όπου διενεργούντο παράνομες;εγχειρήσεις αφαίρεσης οργάνων προς εμπορία. Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν εισβάλει στην κλινική, συνέλαβαβ δυό γιατρούς και τον μόνιμο γραμματέα υγιείας της χώρας, Ιλίρ Ρεχτσάζ, ενώ η Ιντερπόλ αναζητεί τρίτο γιατρό, τον διαβόητο Τούρκο χειρούργο Γιουσούφ Ερσίν Σονμέζ, που πιστεύεται ότι κρύβεται πίσω από την όλη επιχείρηση. Η όλη έρευνα είχε αφορμή την εύρεση στο αεροδρόμιο της Πριστίνα 23ετούς Τούρκου νεαρού με σημάδια από εγχείρηση αφαίρεσης του νεφρού του. Στην κλινική στην Πρισίνα βρέθηκε 74ετής Ισραηλινός στον οποίο είχε τοποθετηθεί νεφρός. Υπάρχουν τώρα υπόνοιες για διασύνδεση της υπόθεσης της Πριστίνα με αυτή του Μπούρελ, αν και δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία. Στον Μάρτυ, έχουν δώσει πληροφορίες και στοιχεία και οι Σερβικές εισαγγελικές αρχές στις οποίες δεν επετράπη να εξετάσουν την οικία Κατούτσι Με την σειρά του ο Βaraybar πιστεύει ότι αν βρεθούν πράγματι στοιχεία που συνδέουν δίκτυο Κοσοβάρων ιατρών με άτομα στην Τουρκία, τούτο θα είναι μια καθοριστική εξέλιξη που θα βοηθήσει καταλυτικά στην διαλεύκανση της αποτρόπαιας υπόθεσης της οικίας στο Μπούρελ. Για τον εισαγγελέα του Συμβουλίου της Ευρώπης ωστόσο η εντολή είναι για έρευνα της κατοικίας Κατούτσι στο Μπούρελ και η πρόκληση είναι να διαπιστωθεί αν κάτω από την τωρινή βουκολική ειρήνη της περιοχής κρύβεται πράγματι το μυστικό του πιο αποτρόπαιου ίσως εγκλήματος πολέμου στις μέρες της πολυαίμακτης διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας.
    Στο guardian.co.uk/video στο διαδίκτυο μπορείτε να παρακολουθήσετε την επιτόπια εξέταση και συνέντευξη της οικογένειας Κατούτσι από τον ρεπόρτερ της Γκάρντιαν.

  17. 26/11/2008 στο 04:21

    ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
    Το Συμβούλιο της Ευρώπης πρόκειται να ξανανοιξει την υπόθεση των δολοφονιών και παράνομης αφαίρεσης/διακίνησης οργάνων Σέρβων αιχμαλώτων. Ο εισαγγελέας Dick Marty πρόκειται να ξανανοίξει την υπόθεση, με επιτόπια εξέταση της περιβόητης αγροικίας της επταμελούς οικογένειας του Μερσίμ Κατούτσι, κοντά στο χωριό Μπούρελ της Αλβανίας, όπου εφυλακίζοντο μέχρι της εγχειρήσεως αφαιρέσεως των οργάνων τους οι 300 Σέρβοι στρατιώτες. Αυτοψία της κατοικίας και συνομιλία με την τα πάντα αρνουμένη οικογένεια Κατουτσι είχε ρεπόρτερ της εφημερίδας, ο Πωλ Λιούις, που ρωτώντας για τα ύποπτα ίχνη αίματος στην οικία πήρε την απάντηση ότι οφείλοντο σε γέννα στην κατοικία. Ωστόσο ο Jose Pablo Baraybar, ο ιατροδικαστής των Η.Ε. αστον οποίο είχε ανατεθεί από την Κάρλα ντε Πόντε να διερευνήσει τα στοιχεία, κρίνει σε έκθεσή του τα ίχνη ως επιβαρυντικά, κι ενδεικτικά αφαίρεσης οργάνων στην οικία στο Μπούρελ. Αυτά περιλαμβάνουν και αριθμό ριγμένων σε παρακείμενο ρεύμα ιατρικών εργαλείων που είναι «συμβατά» με την διενέργεια εγχειρήσεων. Ο Βaraybar σημειώνει στην έκθεσή του και την μαρτυρία οδηγού που έφερνε ομάδες Σέρβων αιχμαλώτων στην οικία όπως και μετέφερε «περίεργα πακέτα» στο αεροδρόμιο των Τιράνων με σκοπό την αεροπορική τους μετοφορά στην Τουρκία. Η έκθεση του Βaraybar που επιστεύετο για καιρό ότι είχε «χαθεί» περιήλθε στην κατοχή της Γκάρντιαν. Θυμίζουμε η ντε Πόντε κατηγορεί ότι η έρευνά της μπήκε στο ράφι λόγω έλλειψης στοιχείων και εξαιτίας των αντιδράσεων από τους άνδρες του ΟΗΕ στο Κόσοβο. Η Guardian υποδεινύει ότι η έρευνα του Ντίκ Μάρτυ θα βοηθηθεί απο την ανακάλυψη προ τριών εβδομάδων στο Κόσοβο, σε προάστειο της Πριστίνα, «κλινικής» όπου διενεργούντο παράνομες;εγχειρήσεις αφαίρεσης οργάνων προς εμπορία. Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν εισβάλει στην κλινική, συνέλαβαβ δυό γιατρούς και τον μόνιμο γραμματέα υγιείας της χώρας, Ιλίρ Ρεχτσάζ, ενώ η Ιντερπόλ αναζητεί τρίτο γιατρό, τον διαβόητο Τούρκο χειρούργο Γιουσούφ Ερσίν Σονμέζ, που πιστεύεται ότι κρύβεται πίσω από την όλη επιχείρηση. Η όλη έρευνα είχε αφορμή την εύρεση στο αεροδρόμιο της Πριστίνα 23ετούς Τούρκου νεαρού με σημάδια από εγχείρηση αφαίρεσης του νεφρού του. Στην κλινική στην Πρισίνα βρέθηκε 74ετής Ισραηλινός στον οποίο είχε τοποθετηθεί νεφρός. Υπάρχουν τώρα υπόνοιες για διασύνδεση της υπόθεσης της Πριστίνα με αυτή του Μπούρελ, αν και δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία. Στον Μάρτυ, έχουν δώσει πληροφορίες και στοιχεία και οι Σερβικές εισαγγελικές αρχές στις οποίες δεν επετράπη να εξετάσουν την οικία Κατούτσι Με την σειρά του ο Βaraybar πιστεύει ότι αν βρεθούν πράγματι στοιχεία που συνδέουν δίκτυο Κοσοβάρων ιατρών με άτομα στην Τουρκία, τούτο θα είναι μια καθοριστική εξέλιξη που θα βοηθήσει καταλυτικά στην διαλεύκανση της αποτρόπαιας υπόθεσης της οικίας στο Μπούρελ. Για τον εισαγγελέα του Συμβουλίου της Ευρώπης ωστόσο η εντολή είναι για έρευνα της κατοικίας Κατούτσι στο Μπούρελ και η πρόκληση είναι να διαπιστωθεί αν κάτω από την τωρινή βουκολική ειρήνη της περιοχής κρύβεται πράγματι το μυστικό του πιο αποτρόπαιου ίσως εγκλήματος πολέμου στις μέρες της πολυαίμακτης διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας.
    Στο guardian.co.uk/video στο διαδίκτυο μπορείτε να παρακολουθήσετε την επιτόπια εξέταση και συνέντευξη της οικογένειας Κατούτσι από τον ρεπόρτερ της Γκάρντιαν.

  18. 26/11/2008 στο 11:18

    guardian.co.uk/world/2008/nov/25/kosovan-albanian-guerrillas-war-crime

  19. 17/05/2009 στο 01:36

    Κατηγορείται για απάτες με στόχο το πλουτισμό ο Εβραίος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ

    Ο Πιέρ Πεάν, Γάλλος δημοσιογράφος, έκδοσε το βιβλίο «Ο κόσμος σύμφωνα με τον Κ». Ήρωας του βιβλίου είναι ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών της κεντροδεξιάς κυβέρνησης Μπερνάρ Κουσνέρ, ιδρυτής της διεθνούς «ανθρωπιστικής» οργάνωσης Γιατροί χωρίς σύνορα. Θυμίζω ότι ο συγγραφέας κατηγορεί τον υπουργό ότι χρησιμοποίησε την ιδιότητα του, του «μαχητικού ανθρωπιστή» καθώς και τα αξιώματα και τις γνωριμίες του, για να πλουτίσει.

    Στο βιβλίο υποστηρίζεται πως όταν ήταν επικεφαλής του οργανισμού Esther για την ενίσχυση της διεθνούς νοσοκομειακής συνεργασίας, εκπροσωπούσε δύο ιδιωτικές ιατρικές εταιρίες στην Αφρική από το 2002 ως το 2007, οι οποίες με την ευγενική μεσολάβηση του, κέρδισαν μεγάλα συμβόλαια από τους προέδρους της Γκαμπόν και του Κονγκό για το σύστημα υγείας των χωρών τους. Συγκεκριμένα, οι δύο ιδιωτικές εταιρίες υπέγραψαν συμβόλαια 4,6 εκατομμυρίων ευρώ με την Γκαμπόν και το Κονγκό.

    Το καινούριο στοιχείο είναι, πως τώρα μπαίνουν και οι Σέρβοι στο παιχνίδι, ως κατήγοροι του Κουσνέρ. Όπως θα θυμάστε, είχαμε ασχοληθεί επανειλημμένως με την υπόθεση της απαγωγής Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου από αλβανούς, την δολοφονία τους και την πώληση των οργάνων τους.

    Λοιπόν, όπως καταγγέλλεται, ο «ανθρωπιστής» Κουσνέρ είχε ανάμιξη και σε αυτή την υπόθεση! Η ένωση των οικογενειών των θυμάτων και των απαχθέντων Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, ήρθε να θυμίσει ότι ο σημερινός Γάλλος υπουργός Εξωτερικών ήταν ο πρώτος διοικητής της UNMIK στην σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου.

    Όπως χαρακτηριστικά λένε: «Τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, οι απαγωγές, οι δολοφονίες και το λαθρεμπόριο των εσωτερικών τους οργάνων, διεπράχθησαν ακριβώς την εποχή κατά την οποία ο Κουσνέρ ήταν αρχηγός της αποστολής UNMIK των Η νωμένων Εθνών». Οι Σέρβοι υποστήριξαν επίσης, ότι ο Κουσνέρ δεν διενήργησε ανάκριση σε βάρος ούτε ενός αλβανού εγκλη ματία, παρότι ο ίδιος είχε τα ονόματα των αλβανών εγκληματιών στη διάθεση του.

    Οι άτυχοι συγγενείς των αγνοουμένων, είναι αποκαλυπτικοί: «Όχι μόνο ο Κουσνέρ δεν διέταξε τη διενέργεια ούτε μιας ανάκρισης για τα εγκλήματα των αλβανών σε βάρος των Σέρβων, αλλά και επέτρεψε στους άντρες των δυνάμεων της KFOR να πάρουν μαζί τους τις εκθέσεις για τα εγκλήματα αυτά και να τις φέρουν στις χώρες τους». Καταλαβαίνουμε ποια θα πρέπει να ήταν η ανταμοιβή του «ανθρωπιστή» Κουσνέρ για αυτές τους τις «υπηρεσίες» προς τους αλβανούς μαφιόζους.

    Τώρα πια είναι σαφές, ότι ΜΚΟ αυτού του είδους, «Γιατροί χωρίς σύνορα», που πουλάνε παραμύθια στους αφελείς, ότι δήθεν θα ανακουφίσουν την φτώχεια, την πείνα και τη δυστυχία, το μόνο που κάνουν είναι να συσσωρεύουν πλούτο για λογαριασμό των ιδρυτών και των διαχειριστών τους.

    Όπως αποδεικνύεται δε, από την περίπτωση Κουσνέρ, στην πορεία δημιουργούν περισσότερο πόνο και δυστυχία, από αυτόν που υποτίθεται ότι «ανακουφίζουν». Προς γνώση και συμμόρφωση…

  1. 12/04/2008 στο 03:17
  2. 13/04/2008 στο 23:55
  3. 10/09/2008 στο 13:27
  4. 22/04/2009 στο 02:37
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.