Αρχική > Αφασιαλάνδη, Οικονομία > Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω!

Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω!

17/03/2010

Marianne Sägebrecht

Πώς το είχε πει η Marianne Sägebrecht, που πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Rosalie Goes Shopping» [«H Ροζαλί πάει για ψώνια»] του Πέρσυ Άντλον;

Αν χρωστάς 100.000 δολάρια στην τράπεζα είναι δικό σου πρόβλημα.

Αν χρωστάς 1.000.000 δολάρια, είναι πρόβλημα της τράπεζας!

Το έχω διαβάσει τουλάχιστον 3-4 φορές τις τελευταίες ημέρες.

Επιτίθενται οι «κερδοσκόποι»;

Ας αντεπιτεθούμε κι εμείς!

Στάση πληρωμών, να δούμε ποιος έχει το πρόβλημα!

Η Ελλαδίτσα ή οι «κερδοσκόποι» [όλοι μια famiglia είναι] στους οποίους χρωστάει 300, 400, 500 δισ. ευρώ;

Πόσες τράπεζες θα μείνουν ταπί και ρέστα; Πόσες;

Κι αν θέλουν να πάρουν κάτι πίσω, ας έρθουν να το ξανασυζητήσουμε…

Ναι, ναι, ξέρω. Θα γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών στον πλανήτη…

Σε ποιον ακριβώς «πλανήτη» αναφέρεστε;

  1. 17/03/2010 στο 22:04

    Χωρίς αστεία. Η στάση πληρωμών ήταν και παραμένει η πιο ενδεδειγμένη λύση. Ειδικά τώρα που φάνηκε πια ότι οι «αγορές» δεκάρα δε δίνουν αν θα πάρεις ή όχι μέτρα, το μόνο που τις ενδιαφέρει είναι να σου τα πάρουν εκείνες! Από την προοπτική του Δ.Ν.Τ. χίλιες φορές στάση πληρωμών.

  2. λουκιανος
    17/03/2010 στο 22:42

    ουκ αν λαβοις παρα του μη εχοντος!

  3. 18/03/2010 στο 08:31

    Χμμμ… Μία καλη λύση είναι να πρωταγωνιστήσει σε τσόντα η Ζέγκεμπρεχτ, μπας και αποπληρωθει τίποτε! 🙂

    Είναι σαφως πιο ερωτικη γυναίκα απ’ την Ιουλία (το ημέτερον ξυλάγγουρον), ως εφάνη και όταν τη ζωγράφιζε γυμνη ο Τζάκ Πάλλανς στο «Καφέ Μπαγκντάντ»!

  4. NC
    18/03/2010 στο 14:41

    Η στάση πληρωμων μήπως τελικα θα περιλαβει και την σύνταξη των 400 ευρω και οσους ευρισκονται στα ορια της πτωχειας;;
    Μιας και δεν εχω την αισθηση οτι στα ταμεια του κρατιδιου να υπαρχουν πυρομαχικα…
    Αν ειναι ετσι τοτε θα ζησουμε σκηνες αγνωστες για οσους γεννηθηκαν μετα το 1955 , οι προηγουμενοι το εζησαν το εργο βλεπεις ….
    Το ευρος των προβληματων που αντιμετωπιζουμε ειναι τοσο μεγαλο που ακομη και αυτο το εφαρμοζομενο σχεδιο κατ’ουσιαν ειναι ανικανο να επιφερει αποτελεσματα, λειπει το σχεδιο για το μετα , το οποιο μετα …

    Οι «κερδοσκοποι» εχουν μετρησει πολυ καλα τα πυρομαχικα μας και ξερουν οτι ειναι λειψα ανευ οικονομικης βοηθειας , συνεπως παιζουν ενα πολυ σιγουρο παιχνιδι.Θα παρουν οτι θελουν και οπως το θελουν .
    Οπως επισης και η Μερκελ τελικα θα παρει αυτα που θελει και εμεις θα υποστουμε την ανικανοτητα του ΓΑΜΑΠ να διαχειριστει την κριση . Οι Γερμανοι εχουν πολυ καθαρους στοχους , εμεις οχι. Να μην νομιζει κανεις οτι οι Γερμανικες τραπεζες δεν εχουν παρει τα μετρα τους για να αντιμετωπισουν το προβλημα των Ελληνικων Ομολογων … τους δωσαμε μηνες να προετοιμαστουν και ηδη ειναι ολα ρυθμισμενα …. επι της ουσιας αυτοι θαναι ξανα οι δανειστες μας αλλα τωρα θα επιβαλλουν το επιτοκιο που επιθυμουν και μυρια αλλα πραγματα .Το «καταφυγιο» του ΔΝΤ σημαινει πολεμο με την ΕΕ, αλλο ενα λαθος του Σημιτη , συμπερασμα απλο και καθαρο οδευουμε σε συμφωνια αποδεχομενοι τους ορους της Μερκελ.

    Θυμιζω οτι χθες το παραρτημα της ΕΕ εν Ελλαδι . η ανανεωτικη πτερυγα του ΣΥΝ , εβγαλε ανακοινωση για λυση στα πλαισια της ΕΕ , υπερ του ευρω κλπ . αυτη ειναι η γραμμη τα αλλα ειναι τομπολες και κολοτουμπες ανευ αποτελεσματος …
    Τι παει να πει δεν ζητω οικονομικη βοηθεια αλλα θελω να παιρνω επιτοκιο στα ομολογα μου ωστε να μπορεσω να δανειστω ανετα χωρις να με πνιγουν οι τοκοι;; σημαινει παιδες βαλτε τα φραγκα και καντε μας σκοντο αρα θελουμε οικονομικη βοηθεια απλως η περηφανη Ελλας κρυβεται σαν τη πουτανα ενω εχουμε το παραδειγμα της Τζουλιας , ολα στη φορα λοιπον μην τυχον την καθαρισουμε παλι.
    Οσο για την αναπτυξη κλπ αυτα απαιτουν σοβαρα επιτελεια και οχι παιδικες χαρες αυτο το καταλαβε ακομη και ο Ανδρουλακης .
    Αυτα και να ευχεστε να τελειωσει το εργο στις 25-26 του Μαρτη αλλιως παμε για τα Γουναραδικα …

  5. NC
    18/03/2010 στο 14:53

    ενω γραφοταν το σχολιο ιδου σε ενα δημοσιευμα η ουσια οσων υποστηριζα , ΓΑΜΑΠ και ο Κοζανιτης Γκεοργκ δηλωνουν διαφορα , τα οποια συγκλινουν στα οσα αναμενω να συμβουν ….

    http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/573898/Article.aspx

  6. 19/03/2010 στο 12:15

    @ Vrennus

    «το μόνο που τις ενδιαφέρει είναι να σου τα πάρουν εκείνες»

    Γεγονός!

    Απ’ την άλλη στάση πληρωμών σημαίνει και ΔΝΤ, και ΔΝΤ σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα και έξοδο απ’ το ευρώ. Το είπε χτες και η frau…

    @ λουκιανος

    Κάτι θα βρούνε να μας πάρουν… Πάντως αυτό που με «ενθουσιάζει» είναι που κάποιοι μιλάνε για τον «μαύρο» μεσαίωνα… Τότε που ήταν ληστρική η φορολογία της δεκάτης…

    @ εργδημεργ

    Σας παρακαλώ κύριε! Δεν μπορείτε να υβρίζετε την Ιουλία! Άκου ξυλάγγουρο! Παγοκολώνα είναι!

  7. 19/03/2010 στο 12:24

    @ NC

    Ότι θα ζήσουμε σκηνές άγνωστες τον τελευταίο μισό αιώνα είναι γεγονός. Και συμφωνώ μαζί σου ότι το εφαρμοζόμενο σχέδιο δεν πρόκειται να έχει αποτελέσματα. Και συμφωνώ επίσης ότι «πυρομαχικά» γιοκ για το Ελλάντα.

    Διαφωνώ μαζί σου όσον αφορά τη «σιγουράτζα» των «κερδοσκόπων». Φοβούνται κι αυτοί διάφορα. Και φοβούνται πολύ…

    Δεν θα «την καθαρίσουμε» και πάλι… Αυτό το στόρυ παίζει εδώ και δυο αιώνες. Από «Μεγάλη Ιδέα» σε «μεγάλη ιδέα».

    Όσα δάνεια και να μας δώσουν [σε ευρώ] δεν «καθαρίζουμε». Είτε το επιτόκιο είναι 4-5% είτε είναι 10%. Όλη αυτή η φιλολογία για στήριξη από ΕΕ ή προσφυγή στο ΔΝΤ, απλά προετοιμάζει τον κόσμο… Το ίδιο έκαναν επί μήνες με τα μέτρα. Όταν τα ανακοίνωσε ο ΓΑΜΑΠ, σχεδόν σύμπασα η Ελλάδα αναστέναξε από ανακούφιση. Είχε τελειώσει το ένα κινέζικο μαρτύριο, και τώρα βρισκόμαστε στην κορύφωση του επόμενου.

    ΔΝΤ και back to the drachma!

    Και όχι, δεν θα πάμε στα γουναράδικα… Στα χρεωκοπάδικα [ή στα χρεωπηδάδικα] θα πάμε, μέσα στο Πάσχα…

    ΥΓ. Νέο νικ;

  8. NC
    19/03/2010 στο 13:29

    Αχ αχ δεν διαβαζεις προσεκτικα κατω απο τις γραμμες …τα νεα σημερα και η μεταφραση τους … ο ελαχιστος μπαροζο ειπε «δεν τιθεται θεμα γοητρου αν η ελλαδα παει ΔΝΤ για την ευρωζωνη».
    Ποιος το λεει και γιατι το λεει ;; με ποιους ειναι και ποιο παιχνιδι παιζει;; το λεει ο τσιραξ του Βερολινου και καθολα ασημαντος και αναρμοδιος . Γιατι το λεει , διοτι στηριζει την γραμμη πιεσης του Βερολινου.
    Οι Γερμανοι εχουν σαφως ξεκαθαρη γραμμη , διαπραγματευομαι με καποιον οταν ειναι κολλημενος στον τοιχο και προσπαθω να αποσπασω το μαξιμουμ.Ο Γαμαπ εχει αλλαξει απειρες φορες θεση στο παιγνιο αρα δεν εχει ατου στα χερια του , καθαρα πραγματα> Συμπερασμα η Μερκελ ωθει το θεμα προς τα ορια του … ασε που καλεσε και τον Αντωνη στις 25 Μαρτιου να παει να συνομιλησουν στα πλαισια του ευρωπαικου λαικου κομματος , καθολου τυχαια, θελει δεσμευση και απο τους δυο!!!! Διοτι αυτοι οι δυο υπαρχουν στην πολιτικη σκηνη της ελλαδας.
    Απο την αλλη ο Ρεν ειπε σημερα οτι υπαρχει σχεδιο ετοιμο για ενεργοποιηση , ο πραγματικα κακος μιλησε γιατι αυτον ακουν οι αγορες … μην ξεχναμε την επιθεση στον ελαχιστο μπαροζο που εκανε ο Γαμαπ ..μετρανε και αυτα στο παιχνιδι.
    Η διαπραγματευτικη ικανοτητα μας ειναι μηδεν , η ομαδα δεν παει … και απλως μιλαει εχοντας στραμενη την προσοχη της στο εσωτερικο , στους οργισμενους ψηφοφορους ( προχθες με πηρε τηλεφωνο η Ρας η γκαλοπου και υπηρχαν ερωτησεις για την αξιοπιστια των λογων του Γαμαπ ) αυτο σκεπτονται αυτο κανουν , διαχειρηση του σωματος των ψηφοφορων , δεν ειναι και δυσκολο να πανε στο 20% οπως εχουν διαμορφωθει οι συνθηκες .
    Τελος αν το εργο ελλας παει στο ΔΝΤ τοτε θα αρχισει το εργο ισπανια , πορτογαλια κλπ πιαστο το ευρω και κουρευε .Η ολη κατασταση θαναι στη κοψη του ξυραφιου για κανα 10μηνο και μετα βλεπουμε αναλογα με τα διεθνη οικονομικα εργα .
    το λινκακι που ακολουθει ειναι οτι πρεπει για να καταλαβεις την λογικη της Μερκελ , αυτα και τα ματαλεμε

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_02/03/2010_392589

    * α ειπα να βαλω αλλο εργο και να αφησω τη γατα μου στο μακαριο υπνο της.

  9. 19/03/2010 στο 15:02

    @ ΧΜ

    Η Ευρωζώνη έχει τα καλά της έχει τα κακά της. Ένα «κακό» είναι το όριο του 3% για το έλλειμμα, ένα «καλό» είναι ότι δεν προβλέπεται να πετάξεις έξω από την Ευρωζώνη ένα μαύρο πρόβατο. Οπότε στάση πληρωμών δεν σημαίνει «αυτόματα» και έξοδο από την Ευρωζώνη! Ας λέει ό,τι θέλει ο Βεστερβέλλες δια στόματος Αγγέλας. Άμα πέσει καμμιά κατραπακιά a-la-Sarkozy στις εκλογές της Nordrhein-Westfalen (πού τέτοια τύχη) θα δούμε.

  10. 20/03/2010 στο 22:17

    @ NC

    Δεν διαβάζω ανάμεσα στις γραμμές. Προτιμώ να διαβάζω πέρα απ’ τις γραμμές [ο καθένας με το χούι του], άσχετα αν τα καταφέρνω.

    Το πρόβλημα με το Ελλαδιστάν δεν είναι να εξασφαλίσει τα δάνεια τα… ενιαύσια. Ας πούμε ότι τα καταφέρνει φέτος. Του χρόνου… Του παραχρόνου… Και μέσα σ’ αυτή τη διεθνή συγκυρία;

    Το πολύ πολύ να πάμε έτσι με μέτρα και με τίποτα δάνεια από δω τίποτα από κει, να φάμε τη χοντρή ύφεση στη μάπα, να φτάσει η ανεργία στο 30%, να ξαναβγούμε στην αγορά για δάνεια και πάπαλα. Και τότε να καταφύγουμε στο ΔΝΤ, για μία από τα ίδια – εις διπλούν, τριπλούν, τετραπλούν… Εκτός, κι αν μας κάνει τη χάρη η παγκόσμια κρίση, στο μεταξύ…

    Άποψή μου είναι -άποψή μου, ε;- να στείλουμε όλο το παγκόσμιο σύστημα στο διάολο. Θα δυστυχήσουμε, που θα δυστυχήσουμε, ας κάνουμε μια ορθή επανάληψη του Κουγκίου και του Αρκαδίου. Και δεν χρειάζεται να κοπιάσουμε και πολύ: ένα ντου στις τράπεζες… Καλά, όταν με πιάνει ο τυχοδιωκτισμός μου, δεν παίζομαι. Αλλά πάλι, τι βαρύτητα μπορεί να έχει η γνώμη ενός και μόνου ημι-πένητος γραφιά…

  11. 20/03/2010 στο 22:24

    @ Vrennus

    Οπότε στάση πληρωμών δεν σημαίνει «αυτόματα» και έξοδο από την Ευρωζώνη!

    Σίγουρα δεν σημαίνει και την αυτόματη έξοδο. Αλλά απ’ την άλλη, έξοδος απ’ το ευρώ θα σημάνει ότι έχουμε και μια ελπίδα -στο άμεσο μέλλον [5ετία, ας πούμε]- να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Και στις ευρωπαϊκές τράπεζες περιμένουν αυτά τα ευρουλάκια που τους χρωστάμε. Ας πληρώσουμε το αίμα με δραχμές, αντί με ευρώ… Ίσως είναι καλύτερα, ίσως όχι. Ποιος θα μας ρωτήσει; 😉

    Και το «κλίμα» δεν πρόκειται να διορθωθεί σε καμία περίπτωση. Μετά την κρίση του 1873 εμφανίστηκε ο προστατευτισμός στις ευρωπαϊκές οικονομίες και ο ιμπεριαλισμός και όλο αυτό οδήγησε στον οικονομικό εθνικισμό και όχι μόνον [έγραφα προ ημερών για τις άρες-μάρες-μπαλαφάρες του Σαμαρά ενάντια στον προστατευτισμό και τον οικ. εθνικ.], και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στο Β’ και πάει λέγοντας.

    Όλα τα κράτη κοιτάνε τα συμφέροντά τους σε περιόδους κρίσης. Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική -ελληνική- κατανάλωση. Για τον πολύ απλό λόγο, ότι εδώ δεν υπάρχει κράτος για να κοιτάξει τα συμφέροντά του. Υπάρχουν ελιτείες που αλληλοκυβερνούν, αλληλοκατηγορούνται και αλληλοτρώνε…

  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.